Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέοι μπαμπάδες: Συμμετοχή στο θηλασμό!


Στέλλα

Recommended Posts

Είναι γεγονός, αποδεκτό από όλους τους παιδιάτρους ανά τον κόσμο: Το μητρικό γάλα είναι ευεργετικό για το βρέφος καθώς περιέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται στους πρώτους μήνες της ζωής του. Ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους τέσσερις με έξι μήνες, προστατεύει το μωρό σας από μολύνσεις, αναπνευστικές ασθένειες και κρυολογήματα μιας και μέσω του μητρικού γάλακτος, περνούν αντισώματα στο βρέφος.

Τα πλεονεκτήματα για την μητέρα είναι ότι ο θηλασμός βοηθά στις συσπάσεις της μήτρας με αποτέλεσμα την αποφυγή της αιμορραγίας, το μητρικό γάλα δεν κοστίζει, το τάϊσμα γίνεται ευκολότερο (μιας και δεν χρειάζεται να πλένετε συνεχώς μπιμπερό) και η όλη διαδικασία βοηθά πολλές νέες μητέρες να χάσουν το επιπλέον βάρος ευκολότερα μετά τον τοκετό.

 

Αναλυτικότερα: Τα πλεονεκτήματα του θηλασμού

 

-Ο θηλασμός δεν απαιτεί καμία προετοιμασία, καμία θέρμανση, και δεν αφήνει μπουκάλια, μπιμπερό, πιάτα για πλύσιμο!

-Είναι δωρεάν, και η ποιότητα είναι η καλύτερη.

-Το μητρικό γάλα δεν χύνεται έξω και δεν έχετε περισσεύματα.

-Ο θηλασμός είναι ευεργετικός για τη σύντροφο σας, μιας και ενθαρρύνει την αμοιβαία φυσική οικειότητα ανάμεσα στο μωρό σας κι εκείνη, της δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσει και να περάσει ευχάριστη συντροφιά με το νεογέννητο παιδί σας.

-Αναφέραμε ότι η όλη διαδικασία βοηθά πολλές νέες μητέρες να χάσουν το επιπλέον βάρος ευκολότερα μετά τον τοκετό;

-Ο θηλασμός είναι ευεργετικός για το μωρό σας. Το γάλα του στήθους περιέχει ένα τέλειο μείγμα θρεπτικών συστατικών. Τα μωρά που έχουν θηλάσει έχουν λιγότερες πιθανότητες από ότι τα μωρά που θρέφονται με γάλα σε σκόνη, να αναπτύξουν αναπνευστικές και γαστρεντερικές ασθένειες και έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικοι. Το μητρικό γάλα διαβιβάζει επίσης την ανοσία της μητέρας για ορισμένες ασθένειες.

-Οι πάνες των μωρών που θηλάζουν δεν μυρίζουν τόσο άσχημα.

 

Αφότου έρθει το μωρό ωστόσο, πολλοί νέοι μπαμπάδες μένουν παραπονεμένοι, μιας και είναι δύσκολο να λάβουν μέρος στην διαδικασία του θηλασμού. Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίστε αυτό;

 

Αντιμετωπίζοντας τα πατρικά συναισθήματα που προκαλεί ο αποκλειστικός θηλασμός. Είναι αναπόφευκτο ότι ο αποκλειστικός θηλασμός θα οδηγήσει σε μια διαφορετική σχέση μεταξύ μητέρας και παιδιού, από ότι εάν η σίτιση μοιραζόταν μεταξύ των δύο γονέων. Κατά συνέπεια, οι νέοι μπαμπάδες οι οποίοι είναι θεατές του θηλασμού μπορεί να αισθάνονται μερικά ή όλα από τα ακόλουθα:

 

-Φόβος ότι θα είναι δυσκολότερο να δεθεί και να αναπτύξει μια φυσική οικειότητα και στενής σχέσης με το παιδί του.

-Μια αίσθηση ανικανότητας, σκεπτόμενος ότι, ότι και αν κάνει για το παιδί του δεν θα μπορέσει πότε να συγκριθεί με τα οφέλη που προσφέρει ο θηλασμός.

-Δυσαρέσκεια προς το νέο μέλος της οικογενείας που "έχει μπει ανάμεσα" σε αυτόν και την σύντροφό του.

-Ανακούφιση όταν το μωρό απογαλακτιστεί, επειδή θα έχει τελικά μια πιθανότητα να προφτάσει την σύντροφο του.

-Την πεποίθηση ότι επειδή οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν, κατέχουν γνώση και δεξιότητες που τις κάνουν καλύτερους γονείς από ότι οι άντρες.

 

Πέντε τρόποι για να συμμετέχετε και εσείς στο θηλασμό Πολλοί νέοι και μελλοντικοί γονείς θεωρούν ότι η διατροφή είναι η σημαντικότερη πτυχή της φροντίδας ενός νηπίου. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εάν το μωρό σας θηλάζει, σαν πατέρας έχετε ένα μειονέκτημα: μάλλον δύο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εσείς δεν έχετε κανέναν ρόλο να παίξετε. Μπορείτε να αναμιχθείτε στη διαδικασία με διάφορους τρόπους και να βοηθήσετε να κάνετε το θηλασμό μια όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη εμπειρία για όλους:

 

1. Περάστε άφθονο χρόνο με το μωρό σας, σε δραστηριότητες που απαιτούν την φυσική επαφή με το μωρό σας: αλλάζοντας την πάνα, αγκαλιάζοντας το, κοιμίζοντας το, λούζοντας το, ακόμη και διαβάζοντας του σε μια καρέκλα ενώ αυτό κοιμάται στο στήθος σας είναι όλοι καλοί τρόποι για να αναπτύξετε μια δυνατή σχέση με το μωρό σας. Θα δώσουν και στου δυο σας ευκαιρίες να περάσετε πολύτιμο χρόνο μαζί, και όσο περισσότερο συμβαίνει αυτό, τόσο περισσότερο εμπιστοσύνη θα έχετε στις ικανότητες σας ότι είσαστε ένας καλός γονέας.

2. Περάστε άφθονο χρόνο με το μωρό σας εκτός σπιτιού: πηγαίνετε περιπάτους με το καροτσάκι, βάλτε το στον μάρσιπο και πάτε για ψώνια, ή επισκεφτείτε φίλους και συγγενείς φτάνει να είστε μαζί.

3. Να ενθαρρύνετε και να υποστηρίζετε την σύντροφο σας. Πάρτε την ευθύνη για τις μικροδουλειές. Ο θηλασμός μπορεί να είναι δύσκολη δουλειά στην αρχή. Πολλοί παιδίατροι υποστηρίζουν ότι οι νέες μητέρες πρέπει να προσπαθήσουν να θηλάσουν για τουλάχιστον ένα χρόνο. Κατά έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο, οι μελέτες έχουν δείξει ότι όσο πιο ενθαρρυντικός είναι ο σύντροφος τους, τόσο περισσότερο θηλάζουν οι νέες μητέρες αποκτώντας περισσότερη αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις τους.

4. Σκεφτήκατε ποτέ το θήλαστρο; Με αυτό τον τρόπο, το μωρό σας μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη του μητρικού γάλακτος και να αναπτύσσει μαζί σας την φυσική οικειότητα που έχετε και οι δύο ανάγκη. Συζητήστε με τη σύντροφο σας το ενδεχόμενο να βγάζει το γάλα της και να το ταΐζετε εσείς κάποιες φορές. Αλλά μην την πιέσετε, καθώς μερικές γυναίκες βρίσκουν αυτή την διαδικασία (με το χέρι ή το θήλαστρο) άβολο και επίπονο. Εάν και οι δύο αποφασίσετε ότι είναι καλή ιδέα, είναι σημαντικό να περιμένετε μερικές εβδομάδες πριν ταΐσετε με μπιμπερό το μωρό σας, για να έχει την ευκαιρία να εξοικειωθεί πλήρως με τη σίτιση από το μητρικό στήθος.

5. Μην το πάρετε προσωπικά εάν το μωρό σας δείχνει λιγότερο ενδιαφέρον στο μπιμπερό. Μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε λίγο με τις διαφορετικές μορφές και μεγέθη των μπιμπερό, για αυτό να είστε υπομονετικοί μέχρι να ανακαλύψετε ποιο είδος αρέσει περισσότερο στο μωρό σας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Από ότι ξέρω το μωρό ειδικά τους πρώτους μήνες δεν πρέπει να μάθει στο μπιμπερό γιατί υπάρχει κίνδυνος να μη θέλει το στήθος μετά. Το μπιμπερό πρέπει να δίνεται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη, όταν δηλαδή δεν είναι η μητέρα εκεί για να προσφέρει το στήθος.

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να προσφέρει ο μπαμπάς στο μωρό, μπορεί να συμεμτέχει στο μπανάκι του, να το πάει βόλτα, να του δώσει τις κρεμούλες του, να πάξει μαζί του και πάει λέγοντας. Δεν είναι ανάγκη να σαμποτάρει το θηλασμό!

Link to comment
Share on other sites

Από ότι ξέρω το μωρό ειδικά τους πρώτους μήνες δεν πρέπει να μάθει στο μπιμπερό γιατί υπάρχει κίνδυνος να μη θέλει το στήθος μετά. Το μπιμπερό πρέπει να δίνεται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη, όταν δηλαδή δεν είναι η μητέρα εκεί για να προσφέρει το στήθος.

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να προσφέρει ο μπαμπάς στο μωρό, μπορεί να συμεμτέχει στο μπανάκι του, να το πάει βόλτα, να του δώσει τις κρεμούλες του, να πάξει μαζί του και πάει λέγοντας. Δεν είναι ανάγκη να σαμποτάρει το θηλασμό!

 

Εάν και οι δύο αποφασίσετε ότι είναι καλή ιδέα, είναι σημαντικό να περιμένετε μερικές εβδομάδες πριν ταΐσετε με μπιμπερό το μωρό σας, για να έχει την ευκαιρία να εξοικειωθεί πλήρως με τη σίτιση από το μητρικό στήθος.

Link to comment
Share on other sites

karamelitsa καταλαβαίνω τη διάθεσή σου να μεταφέρεις κάτι θετικό για το θηλασμό αλλά καλό είναι να αναφέρεις και τις πηγές σου ώστε να ελέγχουμε την εγκυρότητά τους μια και αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει από κάποιον που δεν έχει ειδικές γνώσεις.

 

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Unicef έχουν συστήσει επιστημονικές επιτροπές, έχουν δημοσιεύσει (άρα έχουν κριθεί...) τα πορίσματά τους σε επιστημονικά περιοδικά και είναι ελεγμένα έτσι ώστε να μην δημιουργείται καμία παρανόηση...

 

Είναι γεγονός, αποδεκτό από όλους τους παιδιάτρους ανά τον κόσμο: Το μητρικό γάλα είναι ευεργετικό για το βρέφος καθώς περιέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται στους πρώτους μήνες της ζωής του.

 

 

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής λέει:

 

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

 

Human milk is species-specific, and all substitute feeding preparations differ markedly from it, making human milk uniquely superior for infant feeding

 

Το μητρικό γάλα είναι εξειδικευμένο για το είδος και όλα τα υποκατάστατα διαφέρουν αξιοσημείωτα από αυτό κάνοντας να υπερέχει μοναδικά για τη διατροφή του παιδιού.

 

Δεν είναι απλά ευεργετικό...Κάτι τέτοιο υπονοεί ότι και χωρίς τις ευεργετικές του ιδιότητες μια χαρά πάνε τα πράγματα...

 

 

Ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους τέσσερις με έξι μήνες, προστατεύει το μωρό σας από μολύνσεις, αναπνευστικές ασθένειες και κρυολογήματα μιας και μέσω του μητρικού γάλακτος, περνούν αντισώματα στο βρέφος.

 

Δεν πρέπει να εισαχθούν στερεές τροφές στο διατολόγιο του παιδιού πριν τον 6ο μήνα γιατί το πεπτικό του είναι ανώριμο και γιατί υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες εμφάνισης αλλεργιών.

 

Όμως το η προστασία του μητρικού γάλακτος δεν περιορίζεται στους πρώτους 4-6 μήνες.

 

Τέτοια παιχνίδια με τις φράσεις χρησιμοποιούν οι εταιρείες με τα γάλατα και έχουν καταφέρει να κάνουν το κόσμο να πιστέψει ότι το μητρικό γάλα δεν προσφέρει αντισώματα μετά από κάποιο διάστημα (40 μέρες, 4 μήνες, 6 μήνες... ).

 

Το μητρικό γάλα εξακολουθεί να προσφέρει προστασία για όσο διάστημα το παιδί θηλάζει, όχι μόνο για μερικούς μήνες αλλά για όλα τα χρόνια που θηλάζει. Γι αυτό και ο Π.Ο.Υ. λέει ότι είναι καλό να θηλάζουμε τα παιδιά μας για τουλάχιστον 2 χρόνια και πέρα από αυτό όσο η μητέρα και το παιδί επιθυμούν.

 

Επίσης η προστασία δεν είναι μόνο έναντι των ασθενειών του άνω αναπνευστικού αλλά και :

 

Infectious Diseases

Research in developed and developing countries of the world, including middle-class populations in developed countries, provides strong evidence that human milk feeding decreases the incidence and/or severity of a wide range of infectious diseases23 including bacterial meningitis,24,25 bacteremia,25,26 diarrhea,27–33 respiratory tract infection,22,33–40 necrotizing enterocolitis,20,21 otitis media,27,41–45 urinary tract infection,46,47 and late-onset sepsis in preterm infants.17,20 In addition, postneonatal infant mortality rates in the United States are reduced by 21% in breastfed infants.48

 

 

Επίσης πέρα από τις μικροβιακές ή ιογενείς λοιμώξεις αναφέρονται χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπου 1 και ο διαβήτης τύπου 2, λύμφωμα, λευχαιμία, ασθένεια Hοdgkin, παχυσαρκία, υπερχοληστεροναιμία, άσθμα...

 

Other Health Outcomes

Some studies suggest decreased rates of sudden infant death syndrome in the first year of life49–55 and reduction in incidence of insulin-dependent (type 1) and non–insulin-dependent (type 2) diabetes mellitus,56–59 lymphoma, leukemia, and Hodgkin disease,60–62 overweight and obesity,19,63–70 hypercholesterolemia,71 and asthma36–39 in older children and adults who were breastfed, compared with individuals who were not breastfed. Additional research in this area is warranted.

 

Επίσης ο θηλασμός προσφέρει αναλγησία...

 

Neurodevelopment

Breastfeeding has been associated with slightly enhanced performance on tests of cognitive development.14,15,72–80 Breastfeeding during a painful procedure such as a heel-stick for newborn screening provides analgesia to infants.81,82

 

 

 

Τα πλεονεκτήματα για την μητέρα είναι ότι ο θηλασμός βοηθά στις συσπάσεις της μήτρας με αποτέλεσμα την αποφυγή της αιμορραγίας,

 

Πέρα από την αιμορραγία υπάρχουν πολύ σημαντικότερα και μακροχρόνια πλεονεκτήματα:

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού,

μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών,

ίσως να μειώνει και τον κίνδυνο κατάγματος ισχύου και εμφάνισης οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυση.

 

Maternal Health Benefits

Important health benefits of breastfeeding and lactation are also described for mothers.83 The benefits include decreased postpartum bleeding and more rapid uterine involution attributable to increased concentrations of oxytocin,84 decreased menstrual blood loss and increased child spacing attributable to lactational amenorrhea,85 earlier return to prepregnancy weight,86 decreased risk of breast cancer,87–92 decreased risk of ovarian cancer,93 and possibly decreased risk of hip fractures and osteoporosis in the postmenopausal period

 

 

4. Σκεφτήκατε ποτέ το θήλαστρο; Με αυτό τον τρόπο, το μωρό σας μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη του μητρικού γάλακτος και να αναπτύσσει μαζί σας την φυσική οικειότητα που έχετε και οι δύο ανάγκη.

 

Ο θηλασμός δεν είναι μόνο μητρικό γάλα και το να υποβιβάζεται μόνο στην υλική του διάσταση είναι το λιγότερο υπονόμευση με ισχυρό δόλο.

 

Δεν υπάρχει κανένα θήλαστρο που να είναι τόσο αποτελεσματικό όσο ο θηλασμός του παιδιού. Ακόμη κι ένα νοσοκομειακό θήλαστρο που κοστίζει περίπου 1000 ευρώ, δεν μπορεί να διατηρήσει τη γαλουχία όπως το παιδί. Το λυπηρό είναι ότι αυτά τα γράφουν εταιρείες που δεν έχουν να δείξουν ούτε ένα ελάχιστα ικανοποιητικό θήλαστρο. Συνήθως δίνουν στη μητέρα ένα θήλαστρο που μόνο απογοήτευση και αμφιβολία μπορεί να προσφέρει και όχι αντλημένο γάλα.

 

Οι εταιρείες που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα ξέρουν να υποστηρίζουν και το θηλασμό γιατί οι δικές τους πωλήσεις βασίζονται στις μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους...

 

2. Ο θηλασμός είναι μια στενή συναισθηματική και σωματική σχέση απαραίτητη για την ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Οι ανάγκες του νεογέννητου έχουν προτεραιότητα όταν γεννιέται.

 

Ο ενήλικας πατέρας αν είναι σωστά πληροφορημένος μπορεί να καταλάβει ότι οι δικές του ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν κάποια άλλη στιγμή.

 

Το παιδί όμως δεν έχει ούτε την ικανότητα της κατανόησης των αναγκών του πατέρα, ούτε την πολυτέλεια να αναβάλει την περίοδο του θηλασμού.

 

Είναι επιοικώς απαράδεκτο να συγκρίνονται οι ανάγκες ενός νεογέννητου με τις ανάγκες ενός κακομαθημένου ενήλικα...

 

τα κείμενα αυτά γράφονται από άτομα που δεν έχουν δει ούτε ένα παιδί να μεγαλώνει θηλάζοντας, δεν έχουν δει ούτε μια μητέρα να θηλάζει το παιδί της και θέλουν να παρουσιάσουν ένα πρόσωπο θετικό στο θηλασμό προσφέροντας υποτίθεται λύσεις για το καλό της οικογένειας αλλά τελικά το μόνο που προσφέρουν είναι λύσεις που αυξάνουν τις πωλήσεις τους σε μπιμπερό και άλλα προϊόντα που δεν έχουν σχέση με το θηλασμό.

 

 

Συζητήστε με τη σύντροφο σας το ενδεχόμενο να βγάζει το γάλα της και να το ταΐζετε εσείς κάποιες φορές.

 

Αυτό δεν έχει γραφτεί από άνθρωπο που έχει αγγίξει θήλαστρο. Η άντληση είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και ψυχοφθόρα. Απαιτεί πλύσιμο, αποστείρωση, οργάνωση, επιπλέον μπουκάλια για φύλαξη.

 

Έχω υποστηρίξει πολλές μητέρες στο να αντλήσουν γάλα για τα παιδιά τους και καμία δεν έκανε για το καπρίτσιο του άντρα της.

 

Έχω αντλήσει 90 λίτρα γάλα και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει άντληση. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για να αντιμετωπίζεται τόσο επιπόλαια.

 

 

Εάν και οι δύο αποφασίσετε ότι είναι καλή ιδέα, είναι σημαντικό να περιμένετε μερικές εβδομάδες πριν ταΐσετε με μπιμπερό το μωρό σας, για να έχει την ευκαιρία να εξοικειωθεί πλήρως με τη σίτιση από το μητρικό στήθος.

 

Εκτός από τη μητέρα και τον πατέρα υπάρχει κι ένα παιδί του οποίου η άποψη μάλλον πρέπει να λαμβάνεται υπόψην. Ο συγγραφέας του κειμένουν αντιμετωπίζει το παιδί σαν πράγμα που δεν είναι δυνατό να έχει άποψη. Είναι πολύ λυπηρό. :?

 

Τα περισσότερα μωρά αρνούνται να πιούνε γάλα από το μπουκάλι αν η μητέρα τους είναι παρούσα. Τη βλέπουν ή τη μυρίζουν και είναι λογικό να την προτιμούν και ξέρουν να εκφράζουν την προτίμησή τους.

 

Ο συγγραφέας του κειμένουν ούτε που αναρωτήθηκε για το πώς θα αισθανθεί ένα μωρό που νιώθει την παρουσία της μητέρας του και ενώ τη ζητά αυτή δεν είναι διαθέσιμη παρόλο που πάντα ήτανε.... Το βρέφος έχει ανάγκη από τη σταθερή συμπεριφορά των ανθρώπων γύρω του για να νιώσεια ασφάλεια.

 

Ο αποκλειστικός θηλασμός διαρκεί περίπου 6 μήνες. Ο ενήλικας και ώριμος πατέρας μπορεί να περιμένει αυτούς τους λίγους μήνες σεβόμενος τις ανάγκες του νεογέννητου, την υγεία του, την ψυχολογική του εξέλιξη, τη συναισθηματική του ανάπτυξη. Στη συνέχεια μπορεί να συμμετέχει στο τάισμα του μωρού προσφέροντάς του τις στερεές τροφές.

 

Αν για τον πατέρα είναι τόσο δύσκολο να υπομείνει αυτούς τους 6 μήνες, μπορεί να επισκεφθεί έναν καλό ψυχοθεραπευτή, σίγουρα θα βρει την υποστήριξη που χρειάζεται για να ξεπεράσει την δύσκολη αυτή περίοδο που είναι τόσο σύντομη...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

 

Εάν και οι δύο αποφασίσετε ότι είναι καλή ιδέα, είναι σημαντικό να περιμένετε μερικές εβδομάδες πριν ταΐσετε με μπιμπερό το μωρό σας, για να έχει την ευκαιρία να εξοικειωθεί πλήρως με τη σίτιση από το μητρικό στήθος.

 

Είναι καλό να γράφουμε τις εμπειρίες μας ή να μεταφέρουμε πληροφορίες από έγκυρες πηγές. Το να μεταφέρουμε κείμενα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ποιότητά τους μπορεί να οδηγήσει σε παραπληροφόρηση τις μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν τα παιδιά τους.

 

είμαι σίγουρη ότι τα όσα γράφονται σε αυτό το κείμενο δεν βασίζονται σε καμία έγκυρη πηγή και σε καμία εμπειρία μητέρας που μεγαλώνει το παιδί της θηλάζοντας.... :?

Link to comment
Share on other sites

karamelitsa ναι και εγώ ήθελα να στο γράψω και στα άλλα τόπικ που έχεις βάλει που απο ότι κατάλαβα είναι κείμενα που έχεις βρεί έτσι δεν είναι?

βάζε παντού τα λίνκ, αν θέλεις βάλε τα και εκ των υστέρων! είναι πολύ σημαντικό! τα βρίσκεις εύκολα βάζοντας μια ολόκληρη φράση του κειμένου, στο google.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

karamelitsa ναι και εγώ ήθελα να στο γράψω και στα άλλα τόπικ που έχεις βάλει που απο ότι κατάλαβα είναι κείμενα που έχεις βρεί έτσι δεν είναι?

βάζε παντού τα λίνκ, αν θέλεις βάλε τα και εκ των υστέρων! είναι πολύ σημαντικό! τα βρίσκεις εύκολα βάζοντας μια ολόκληρη φράση του κειμένου, στο google.

 

οκ!εγώ απλά πίστευα ότι μπορούσα να βοηθήσω.Αλλη φορά θα βάζω link.Συγνώμη,δεν το γνώριζα.Αν θέλεις κλείσε το θέμα Μαρία.

Link to comment
Share on other sites

 

οκ!εγώ απλά πίστευα ότι μπορούσα να βοηθήσω.Αλλη φορά θα βάζω link.Συγνώμη,δεν το γνώριζα.Αν θέλεις κλείσε το θέμα Μαρία.

 

karamelitsa δυστυχώς για το θηλασμό θα βρεις περισσότερη παραπληροφόρηση παρά κάτι σωστό. Έχουν φροντίσει εδώ και χρόνια γι αυτό οι εταιρείες με τα γάλατα.

 

Η Νεστλέ διένειμε δωρεάν βιβλίο (το έπαιρνες μαζί με τα πάμπερς από το σούπερ μάρκετ) γραμμένο από έλληνα παιδίατρο που φαινόταν να υποστηρίζει το θηλασμό αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά το 80% ήταν παραπληροφόρηση που οδηγούσε στον αποθηλασμό.

 

Δυστυχώς οι περισσότεροι παιδίατροι περιορίζουν την ενημέρωσή τους στο θηλασμό σε αυτά τα φυλλάδια και τα ίδια ακριβώς λένε στις μητέρες που τελικά δεν καταφέρνουν να θηλάσουν περισσότερο από λίγες εβδομάδες.

 

Τα συμφέρονται που παίζονται είναι τεράστια και από το θηλασμό δεν έχει κανένας κέρδος για να ξοδέψει χρήματα για ενημέρωση των μητέρων. Από την άλλη οι εταιρείες ξοδεύουν τεράστια ποσά για να καταφέρουν να έχουν πελάτισες τις μητέρες...

 

Όταν διαβάζουμε κάτι στο διαδίκτυο έχει μεγάλη σημασία να ξέρουμε ποιος το έγραψε, ένα ανώνυμο άρθρο είναι κατά πάσα πιθανότητα άχρηστο. Αν το άρθρο έχει την υπογραφή κάποιου ελέγχουμε αν η ειδικότητά του είναι σχετική και κυρίως αν πρόκεται για υπαρκτό πρόσωπο (πχ τα στοιχεία μου τα βλέπεις στην υπογραφή μου και από το λινκ που παραθέτω μπορείς να ελέγξεις αν όντως είμαι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Συμβούλων Γαλουχίας)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

δεν χρειάζεται να κλειδώσει Karamelitsa - απλώς διευκρινήσεις κάνουμε :)

 

βοηθάς με το να δίνεις ένα κείμενο, που το συζητάμε και ανακαλύπτουμε τι τελικά ισχύει ή όχι. αυτός είναι και ο σκοπός του φόρουμ.

 

απλώς είναι μισή εικόνα όταν δεν έχει το λινκ για να δουμε ποιος τα γράφει αυτά στην πραγματικότητα :):) αν μπορείς, απλώς βάλε το λινκ και εκ των υστέρων στα τόπικ που έχεις τοποθετήσει κείμενο που δεν έχεις γράψει εσύ απο την δική σου εμπειρία :)

όχι τίποτε άλλο, έτσι μαθαίνει και κάποιος άλλος, με τη μέθοδο αυτή που συζητάμε για όσα διαβάζουμε κάτι που δεν θα μάθαινε αν δεν είχες ποστάρει το κείμενο αυτό.

βλέπουμε και πως η επιλογή συγκεκριμένων λέξεων έχει τεράστια σημασία στα κείμενα αυτά και αλλάζει το νόημά τους αλλά και την ορθότητα του κειμένου. :wink:

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

έθεσες έτσι και ένα σημαντικό θέμα, που ίσως μπορούμε να το προχωρήσουμε - τελικά,

 

 

πως μπορεί ο μπαμπάς να υποστηρίξει / στηρίξει την μητέρα στο θηλασμό?

 

είδαμε και μια πολύ καλή πρόταση απο έναν μπαμπά :)

για να ακούσουμε και άλλες.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

6. Μετά το τάισμα προσφερθείτε να πάρετε εσείς το μωρό στην αγκαλιά σας για να ρευτεί. Έτσι συμμετέχετε και οι 2 ενεργά στο τάισμα.

 

Κι αν δεν φτασει το γαλα της μανας,να του δωσουμε κι απο το δικο μας? :P

Η γυναικα μου το σταματησε νωρις γιατι μαλλον το γαλα της ηταν ακαταλληλο προς ποση. :?

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Link to comment
Share on other sites

 

Κι αν δεν φτασει το γαλα της μανας,να του δωσουμε κι απο το δικο μας? :P

κάνεις χιούμορ;

αν το λες σοβαρά ρίξε εδώ μια ματιά:

 

http://www.unassistedchildbirth.com/miscarticles/milkmen.html

 

Η γυναικα μου το σταματησε νωρις γιατι μαλλον το γαλα της ηταν ακαταλληλο προς ποση. :?

 

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν υπάρχει ακατάλληλο γάλα μαμάς. Δεν αναφέρεται πουθενά στη διεθνή βιβλιογραφία και είμαι σίγουρη ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα το είχα συναντήσει τουλάχιστον όταν διάβαζα για τις εξετάσεις.

 

Πολύ φοβάμαι ότι πέσατε θύματα παραπληροφόρησης όπως οι περισσότεροι...

 

Ρίξε κι εδώ μια ματιά,

 

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

 

θα δεις ότι παρά την πλουσιότατη βιβλιογραφία δεν υπάρχει πουθενά καμία τέτοια αναφορά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Σαν μπαμπάς έχω να δηλώσω τα εξής:

 

1. Καλύτερα θηαλσμός παρά μπιμπερό. Δεν ξυπνάμε το βράδυ :)

2. Τις οποιεσδήποτε ανάγκες μας τις καλύπτουμε αλλιώς (δουλεύει το χειρονακτικό σύστημα). Τωρα που το σκέφτηκα πρέπει να δοκιμάσω το θήλαστρο πριν το δώσουμε πίσω :))))

3. Γάλα οι αντρες? δεν σφάξανε. Να μακρύνουν τα βυζιά μας, να κάνουμε ραγάδες? Κι αν είναι έτσι μήπως υπάρχει μελέτη που λεέι ότι δεν δουλέυει μετά το άλλο εργαλείο:)).

4. Με το γάλα μεγαλώνουν οι ρώγες. Με φαντάζεστε με μπλουζάκι το καλοκαίρι. Θα γίνω ρεντίκολο

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Kαλά, Mimi, είσαι απίστευτος! Γέλασα πάρα πολύ!

Σκέφτομαι τον άντρα μου με το μπλουζάκι του το καλοκαίρι και ξεκαρδίζομαι!

Nα'σαι καλά!

 

Oι άντρες έχετε μια απίστευτη οπτική γωνία των πραγμάτων, πραγματικά προσγειωτική!!!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Πιστεύω πως ένας σημαντικός παράγοντας επιτυχίας στο θηλασμό είναι ένας ευαίσθητος μπαμπάς που να υποστηρίζει τη σχέση θηλασμού μητέρας-μωρού. Ο ρόλος του είναι να ενθαρρύνει,να υποστηρίζει και να κατανοεί τη γυναίκα του. Είναι πολύ σημαντικό :wink:

Εγώ αν δεν είχα την υποστήριξη του Μάρκου δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα. Τον ευχαριστώ που μας υποστήριξε και μας υποστηρίζει :D

Link to comment
Share on other sites

1. Καλύτερα θηαλσμός παρά μπιμπερό. Δεν ξυπνάμε το βράδυ :)

 

Μίμη, να'σαι καλά! Γέλασα με όλα τα σημεία αλλά περισσότερο με αυτό :lol::lol::lol: ... εμείς ξυπνούσαμε κάθε 2 ώρες μέχρι τα 2 του χρόνια!! χεχεχε.... αλλά επιζήσαμε!

 

Πάντως, μπράβο που στηρίζεις τη συζυγό σου στο θηλασμό... έχω ακούσει από φίλες που θέλησαν να σταματήσουν το θηλασμό "γιατί ενοχλούσε το σύζυγο"... Η περίοδος του θηλασμού, ιδιαίτερα στην αρχή είναι δύσκολη για αρκετές νέες μητέρες (πάντως για μένα ήταν πολύ) και η στήριξη του συζύγου είναι βασική για να αισθανθεί τη δύναμη η μητέρα να συνεχίσει.

 

Να'ναι καλά ο σύζυγός μου που, παρόλο τις αποθαρρύνσεις των δικών μου ανθρώπων, ακόμα και του παιδιάτρου που είχαμε τότε, ήταν δίπλα μου και με ενθάρρυνε να συνεχίσω... μου τόνιζε συνέχεια "κοίτα το παιδί σου πόσο μεγάλο και όμορφο είναι ο γιος μας και αυτό χάρη στο δικό σου γάλα"... τι καλύτερο να ακούσει μια νέα μαμα?

 

Δήμητρα

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...