Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

..ο ποπος? :shock: διοτι μετα τα 27 κιλα που πηρα στην εγκυμοσυνη μου αμφιβαλλω... :roll:

Αν επανέλθεις στα κιλά που είχες πριν την εγκυμοσύνη, μπορεί να παρατηρήσεις και μείωση στην περιφέρεια.

(δίαιτα, περπάτημα, τρέξιμο, πιλάτες, αερόμπικ, βάρη, ορειβασία, κολύμβηση... κλπ διαλεξε και πάρε όχι μόνο ένα αλλά έναν καλό συνδυασμό... ο θηλασμός δεν βάζει περιορισμούς!!! :wink: )

(δίαιτα, περπάτημα, τρέξιμο, πιλάτες, αερόμπικ, βάρη, ορειβασία, κολύμβηση... κλπ διαλεξε και πάρε όχι μόνο ένα αλλά έναν καλό συνδυασμό... ο θηλασμός δεν βάζει περιορισμούς!!! :wink: )

Παρεπιπτόντως, αύριο ξεκινάω γυμναστήριο...πάντα έκανα όργανα και διάδρομο και με αυτά θα ξαναρχίσω..κάποιος μου είπε ότι δεν πρέπει να κάνω όργανα και να σηκώνω βάρη για ασκήσεις που αφορούν στο στήθος επειδή θηλάζω...Ισχύει;;;Εγώ νομίζω όχι αλλά θέλω να το τσεκάρω καλού κακού!!!! :)

Παρεπιπτόντως, αύριο ξεκινάω γυμναστήριο...πάντα έκανα όργανα και διάδρομο και με αυτά θα ξαναρχίσω..κάποιος μου είπε ότι δεν πρέπει να κάνω όργανα και να σηκώνω βάρη για ασκήσεις που αφορούν στο στήθος επειδή θηλάζω...Ισχύει;;;Εγώ νομίζω όχι αλλά θέλω να το τσεκάρω καλού κακού!!!! :)

Δεν ισχύει! :wink:

Στέλλα μου συμπατριώτισσα (από Χανία εγώ αλλά λέμε τώρα... :wink: )

Και εγώ έτσι ήμουνα με την κοιλιά που ήταν τεράστιααααα στην εγκυμοσύνη... να σου πω την αλήθεια αν εξαιρέσεις τα κιλά που χάθηκαν γρήγορα (χωρίς γυμναστική την αμαρτία μου τη λέω) την κοιλιά την είδα να γίνεται ξανά επίπεδη μετά από το χρόνο... κατά τα άλλα όταν γέννησα δε φαινόταν ότι το παιδί "έφυγε" από μέσα μου... μια χαρά έγκυος φαινόμουν ακόμη... :lol::lol:

Aγαπητή Αναστασία που έχεις και το όνομα της κόρης μου, η επίπεδη κοιλιά είναι για μένα όνειρο τρελό και απατηλό γιατί και πριν την εγκυμοσύνη το είχα το "λοφάκι" μου. Αρκεί να μη γίνει βουνό!

Διαφημίσεις

ωωωχ πονάει αυτό΄το θέμα. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη πήρα 12 κιλά (απο 52.5 στα 64.5) και τα έχασα όλα σε 40 μέρες... το σώμα μου μετά την εγκυμοσύνη καλύτερο απο πριν,μάλιστα έφτασα και τα 50 κιλά γρήγορα...καμία δίαιτα λέμε...απλά μωράκι-θηλασμός-δουλεια :D

στη δεύτερη όμως πήρα 14 κιλα (απο 51.5 στα 65.5) και αυτή τη στιγμή είμαι 54.5....4,5 μήνες μετά...θέλω ακόμα 3 κιλά που δνε το κόβω να φεύγουν. Δεν είναι η φρίκη,το ξέρω,απλά αναρωτιέμαι γιατί η διαφορά. Επειδή είναι η δεύτερη εγκυμοσύνη? Επειδή είμαι 5 χρόνια μεγαλύτερη? :roll:

Καλα γελασα πολυ με αυτα!!!Να ειστε καλα!!!

ασχετο ομως εγω πηρα 14 κιλα και μου εμειναν τα 4.Δεν με ανησυχουν καθολου και σιγουρα σε 2 μηνες που θα μετακομισω θα χασω κατι!Αλλα εχω τραγικες ραγαδες στην κοιλια...το μπικινι για φετος το αποκλειω!

Ξερει καμια σας να μου προτεινει καμια κρεμα?Και εννοειται οτι θηλαζω!

Στην εγκυμοσυνη χρησιμοποιουσα την κρεμα της propoline και βαζελινη αλλα μολις παραμεγαλωσε η κοιλια...ανοιξε σαν ιστος αραχνης...

Για το baby frapuccino ξέρει ;;;;;; :lol::lol::lol:

Καλά αυτό που σου είπε είναι για το ανθολόγιο :D

Aυτό που θαυμάζω είναι η σιγουριά με την οποία τα λένε :shock:

:)

:lol::lol::lol::lol::lol:

Είμαι άυπνη σήμερα και πολύ κακόκεφη μια και η μικρούλα μου άρχισε την αντιβίωση σήμερα :( ... Αλλά μου φτιάξατε τη διάθεση πάλι! Να' στε καλά! :D

Αλλα εχω τραγικες ραγαδες στην κοιλια...το μπικινι για φετος το αποκλειω!

Ξερει καμια σας να μου προτεινει καμια κρεμα?Και εννοειται οτι θηλαζω!

Εμένα η δερματολόγος μου έδωσε και κατά την εγκυμοσύνη και μετά την anti stria της Version (στα φαρμακεία). Πολύ καλή, κάνει το δέρμα πολύ ελαστικό, γιατί κακά τα ψέματα, μόνο αυτό μπορείς να περιμένεις με αυτές τις κρέμες.

Από την άλλη όμως, για να σε εμψυχώσω λιγάκι, εγώ που έκανα ραγάδες (είχα μιά κοιλιά για τρίδυμα!!!! :lol: ) τώρα πια δεν φαίνονται τόσο. Θα δεις ότι με τον καιρό θα εξασθενήσουν... Το καλοκαίρι θα παίξει μπικίνι για μένα, εννοείται....καθότι και μέχρι τότε θα έχω γίνει μοντέλα :lol::lol::lol::lol:

Μη σκας, νομίζω το ίδιο θα συμβεί και σε σένα!

.....Πρέπει να κάνω δίαιτα, γιατί η σκέψη μονό του Πάσχα και μετά του μαγιό μου προκαλεί κριό ιδρώτα. Λέω να κάνω μια δίαιτα περίπου ίδια μʼ αυτήν που έκανα την περίοδο της διαβητικής μου εγκυμοσύνης.

Κάπως έτσι:

Πρωί

1 ή 2 βραστά αυγά ή ποσέ 1 φρυγανιά 1χυμο φυσικό πορτοκάλι και λίγο τυρί light

Δεκατιανό

Βραστά λαχανικά με 1 κουταλιά του γλυκού λάδι ή φρούτα εποχής με λίγο γιαούρτι light

Μεσημεριανό

3φόρες ψητό κρέας, 2 ή 1 ψάρι , 1 ή 2 κοτόπουλο, 1 φρυγανιά σικάλεως ή παξιμάδι, πλούσια σαλάτα εποχής ή χόρτα με 1 ή 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο, και 1 φρούτο ή λίγο τυρί light

Ενδιάμεσα

Φυσικό χύμο , φρούτα

βραδινό

Βραστά όσπρια με 2 κουταλιές τις σούπας λάδι(φακές η ρεβίθια) σαλάτα ή 1 ποτήρι γάλα με φρυγανιά ή γιαούρτι light

Το μωρό είναι πλέον σε μία φάση που τρώει και τροφές δεν είμαι διαιτολόγος άλλα το παλεύω :oops:

Συμφωνείτε με το παράδειγμα :?:

Διαφημίσεις

να σου πω την αλήθεια, κι εγώ τη δίαιτα που μου έδωσε ο διαβητολόγος στην εγκυμοσύνη θα ακολουθήσω, τώρα που γυρνάω στη δουλειά και θα είμαι μακρυά από το ψυγείο..

ήταν 1800 θερμίδων, άντε να το ανεβάσω λίγο παραπάνω, γιατί με το θηλασμό πεινάωωωωωωωωωωωωω... :D

μια χαρα μου φαινεται, μοιαζει με τη διατροφη που ακολουθω.

για τα οσπρια εχω μια ενσταση. μηπως πειραξουν το μωρο.... βλεπω τα εχεις το βραδυ..... αν τα εβαζες μεσημέρι??

Διαφημίσεις

μια χαρα μου φαινεται, μοιαζει με τη διατροφη που ακολουθω.

για τα οσπρια εχω μια ενσταση. μηπως πειραξουν το μωρο.... βλεπω τα εχεις το βραδυ..... αν τα εβαζες μεσημέρι??

ok! Μου αρέσουν πολύ βραστά, οχι μαγειρεμένα, με λίγο λαδάκι και λεμονί.

Για να είμαι ειλικρινείς, δεν την εχώ αρχίσει ακόμα :oops: , δεν έχω προλάβει να οργανωθώ, λογο μίας ίωσης που μας ταλαιπωρεί οικογενειακός.

θα ήθελα να μετρήσω τις συνολικές μερίδες και να την αρχίσω. Μήπως ξέρετε πόσες θερμίδες πρέπει να έχει μια δίαιτα σε περίοδο γαλουχίας ( όχι με πολύ μικρό μωράκι) :?:

Ανάλογα με το σύνολο των θερμίδων που χρειάζεται η μαμά.

Το πρώτο εξάμηνο (αποκλειστικός θηλασμός) είναι καλά να κυμαίνεται από 1500-1800 θερμίδες. Στο δεύτερο εξάμηνο 1300-1600 είναι καλά και για να χάσει βάρος η μαμά και για να μη νιώθει ότι η δίαιτα την κουράζει. :wink:

εδω κ καιρο ακουω δυο γνωμες..η μια ειναι πως ο θηλασμος βοηθαει στο αδυνατισμα διοτι με καθε θηλασμο χανεις κ πολλες θερμιδες...η αλλη ειναι πως οι περισσοτερες μανουλες τα κιλα τα χανουν αφοτου θα σταματησουν να θηλαζουν..τι ειναι σωστο κ τι οχι? :roll:

Ελένη μου το σωστό είναι ότι ο θηλασμός είναι η καλύτερη δίαιτα!

Απλά τους πρώτους μήνες όσο να' ναι ένα πρήξιμο από τη γέννα το' χεις που δε βοηθά να φαίνονται τα χαμένα κιλά... :D

Ο θηλασμός μερικές φορές προκαλεί κατακράτηση υγρών ειδικά το πρώτο τρίμηνο (είναι μια πρόνοια της φύσης για να μην ξεμείνουμε), το φαινόμενο είναι πιο έντονο αν η μητέρα δεν πίνει αρκετό νερό.

Αν το πρώτο διάστημα διακοπεί ο θηλασμός τα κιλά χάνονται απότομα (υγρά είναι όχι λίπος). Αν ο θηλασμός συνεχιστεί, τα υγρά χάνονται σιγά σιγά. Οι περισσότερες μητέρες που ξέρω και θηλάζουν πολυ επανέρχονται στα κιλά που είχαν πριν την εγκυμοσύνη αρκετό καιρό πριν σταματήσουν να θηλάζουν. :wink: (μάλλον θηλάζουν πολύ!)

εδω κ καιρο ακουω δυο γνωμες..η μια ειναι πως ο θηλασμος βοηθαει στο αδυνατισμα διοτι με καθε θηλασμο χανεις κ πολλες θερμιδες...η αλλη ειναι πως οι περισσοτερες μανουλες τα κιλα τα χανουν αφοτου θα σταματησουν να θηλαζουν..τι ειναι σωστο κ τι οχι? :roll:

Στο μέσο σχεδόν και λίγο πιό μετά της εγκυμοσύνης έκανα διαβήτη με αποτέλεσμα, όταν γέννησα, λόγο ειδικής δίαιτας ήμουνα στα κιλά μου.Αλλα λόγω της μικρής στέρησης που είχα περάσει και της έντονης όρεξης για φάγητο που νομίζω ότι στο προκαλεί ο θηλασμός αυτό :roll: , πήρα τα κιλάκια μου....

Στο μέσο σχεδόν και λίγο πιό μετά της εγκυμοσύνης έκανα διαβήτη με αποτέλεσμα, όταν γέννησα, λόγο ειδικής δίαιτας ήμουνα στα κιλά μου.Αλλα λόγω της μικρής στέρησης που είχα περάσει και της έντονης όρεξης για φάγητο που νομίζω ότι στο προκαλεί ο θηλασμός αυτό :roll: , πήρα τα κιλάκια μου....

εγώ γέννησα και βγήκα από το μαιευτήριο με μικρότερο βάρος από ότι είχα αρχίσει την εγκυμοσύνη :) αλλά τι τα θες....μετά η όρεξή μου χτύπησε κόκκινο με τον θηλασμό...βάλε και την κλεισούρα στο σπίτι...

Νομίζω ότι επιστημονικά ο θηλασμός βοηθάει στο να χάσεις τα κιλά γιατί κρατάει το μεταβολισμό σε υψηλά επίπεδα (για να παράγεις γάλα καις περισσότερο). :)

Έλα όμως που αυξημένος μεταβολισμός, συνεπάγεται αυξημένη πείνα, που σε συνδυασμό με τα ψυχολογικά πάνω και κάτω μετά τη γέννα, την κούραση, την αλλαγή στον τρόπο ζωής (αν υπήρξες πολύ δραστήριος άνθρωπος), τουλαχιστον για τους πρώτους μήνες και για γυναίκες που η διατροφή τους και τα κιλά τους επηρρεάζονται από την ψυχολογία τους, μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελεσματα! :shock:

Παράδειγμα είμαι εγώ, που με το θηλασμό όχι μόνο δεν έχασα, αλλά πήρα και 2-3 ακόμα τον πρώτο καιρό :? και μετά δεν μπορούσα να τα χάσω με τίποτα.... Στον χρόνο που η Μάγια τους αραίωσε τους θηλασμούς άρχισα να χάνω ταχύτατα και τώρα είμαι πιο αδύνατή απο ότι πριν γεννήσω! (έχω χάσει σύνολο 17 κιλά! και δεν ήμουν υπέρβαρη πριν τη γέννα αλλά είχα πάρει 20 στην εγκυμοσύνη!)

Δεν πιστεύω ότι πραγματική αιτία ήταν ο θηλασμός που με εμπόδιζε, αλλά υποσυνείδητα νομίζω φοβόμουν οτι θα επηρρεάσω την παραγωγή μου και θα διαταράξω την ισορροπία και έτσι ποτέ μέχρι το χρόνο δεν ξεκίνησα ουσιαστική δίαιτα. Πριν γεννήσω είχα στόχο να θηλάσω τη Μάγια χρόνο. Μπορεί υποσυνείδητα, με το που χρόνισε το παιδί, εγώ να ένιωσα ότι πέτυχα το στόχο μου και να ένιωσα πιο ελεύθερη να ορίσω το κορμί μου... Μάλλον έτσι έγινε....

Τι θέλω να πω με το πολύ μπλαμπλα???...Ότι κανονικά ο θηλασμός βοηθάει στο αδυνάτισμα, αλλά μπορεί η ψυχολογία σας να σας παίξει περίεργο παιχνίδι και να μην το δείτε αυτό το καλό.... Όμως και έτσι να γίνει, αν είστε γυναίκα που ενδιαφέρεται για την εικόνα της πολύ αργά ή πολύ γρήγορα θα τα χάσετε τα κιλά!

Δεν χρειάζεται άγχος!!!! :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...