Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Ερικα πολύ κατατοπιστική η ιστορία σου!

Εμένα μου έχουν 4 κιλά που δεν μπορώ να χάσω με τίποτα, βέβαια το παράκανα με τα γλυκα στις γιορτές... Αυτό που μου τη σπάει όμως είναι η κοιλιά... Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησα λίγο γυμναστική και άρχισα να προσέχω τι τρώω. Ελπίζω να τα καταφέρω γιατί δε θέλω να είμαι μια χοντρή μαμά. Βεβαια προέχει το θέμα του θηλασμου και για αυτό δεν ξεκίναγα γυμναστική και δίαιτα, δεν ήξερα ότι δεν επηρεάζει... Αγνοια... :?

Αν έχετε καμια συμβουλή, ΠΕΙΤΕ την !!! :wink:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ερικα πολύ κατατοπιστική η ιστορία σου!

Εμένα μου έχουν 4 κιλά που δεν μπορώ να χάσω με τίποτα, βέβαια το παράκανα με τα γλυκα στις γιορτές... Αυτό που μου τη σπάει όμως είναι η κοιλιά... Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησα λίγο γυμναστική και άρχισα να προσέχω τι τρώω. Ελπίζω να τα καταφέρω γιατί δε θέλω να είμαι μια χοντρή μαμά. Βεβαια προέχει το θέμα του θηλασμου και για αυτό δεν ξεκίναγα γυμναστική και δίαιτα, δεν ήξερα ότι δεν επηρεάζει... Αγνοια... :?

Αν έχετε καμια συμβουλή, ΠΕΙΤΕ την !!! :wink:

Δικαιολογιες!!!!

Ακόμη και πρωταθλητισμό μπορείς να κάνεις!!! :wink:

Αχ, κοριτσια εγω τι θα κανω που θελω να χασω 9-10 κιλα και κανω υποαλλεργικη διαιτα,χωρις μοσχαρι γαλακτοκομικα ψαρια πορτοκαλια ξηρους καρπους κτλ,γιατι η μικρη μου ειναι αλλεργικη?

Με αρνακια αδυνατιζει ποτε κανεις? Και αντε να τρωω καθε μερα γαλοπουλα, το γαλα μου θα εχει ολα τα θρεπτικα συστατικα που χρειαζεται αφου ήδη τρωω πολυ συγκεκριμένες τροφες?

Θα ξαναμπω ποτε στα ρουχα μου?

Μεχρι και τα παπουτσια μου με σφιγγουν απ' το πριξμο...Ειναι αυτο φυσιολογικο?

Αγλαϊα ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

.png.png[/url]

Με αρνακια αδυνατιζει ποτε κανεις? Και αντε να τρωω καθε μερα γαλοπουλα, το γαλα μου θα εχει ολα τα θρεπτικα συστατικα που χρειαζεται αφου ήδη τρωω πολυ συγκεκριμένες τροφες?

Ότι και να φας το γάλα σου θα έχει την ίδια σύνθεση. Αν δεν τρως φυτικές τροφές θα έχει λιγότερα Ω-3 λιπαρά οξέα αλλά αυτό είναι ανευ σημασίας. Δεν χρειάζεται να τρως κρέας κάθε μέρα για να έχεις καλό γάλα, οι αγελάδες τρώνε μόνο χορτάρι, γιατί όχι κι εσύ;

μπορείς να παράγεις μια χαρά γάλα ακόμη και αν τρως συνέχεια μαρούλια!!! :lol: (μπορεί να έχεις εσύ πρόβλημα αλλά όχι το γάλα σου!!!) Σταμάτα λοιπόν τις δικαιολογίες και πήγαινε να πλύνεις τα μαρούλια. Σου επιτρέπω να βάλεις μέσα και ένα καρότο για χρώμα!!!

Για να σοβαρευτούμε: μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε δίαιτα, είτε τρως υποαλλεργικές τροφές είτε όχι. Δεν χρειάζεται να τρως κρέας κάθε μέρα, και σε διαιτολόγο να πας δεν θα το συνιστούσε.

Θα ξαναμπω ποτε στα ρουχα μου?

Μεχρι και τα παπουτσια μου με σφιγγουν απ' το πριξμο...Ειναι αυτο φυσιολογικο?

Αν είσαι πρησμένη, μήπως να περιόριζες λίγο το αλάτι;

Θα σου συνιστούσα θερμά να πας σε ένα διαιτολόγο να σου βγάλει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα με αυτά που επιτρέπεται να φας.

:)

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ Αγλαια :D ΘΑ παω σε διαιτολογο να μου στρωσει λιγο τη διατροφη γιατι νιωθω και καποια καταπτωση...

Αν η μητερα εχει ελλειψη καποιων στοιχειων πχ σιδηρο, ασβεστιο, το γαλα της θα ειναι το ιδιο θρεπτικο? :shock: Ολοι με ρωτανε "καλα τωρα το γαλα σου ειναι καλο?" :x

Συμπληρωμα ασβεστιου βεβαια παιρνω, αλλα ειναι αρκετο?Αλατι τρωω ελαχιστο...

Η μικρη μου βαζει γυρω στα 350 γρ το μηνα, ενω εχω γαλα μπορει να μην ειναι θρεπτικο γι' αυτο να μην βαζει πολυ βαρος?Γεννηθηκε 2950 και τωρα ειναι 7300

Lina,Μπορεις να μου στειλεις πμ το τηλεφωνο του αδερφου σου?

.png.png[/url]

Αν η μητερα εχει ελλειψη καποιων στοιχειων πχ σιδηρο, ασβεστιο, το γαλα της θα ειναι το ιδιο θρεπτικο? :shock:

Έχουν γίνει μετρήσεις σε μητέρες που υποσιτίζονται για χρόνια και έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω του υποστιτισμού, όμως το γάλα τους παραμένει σταθερή αξία!!! :wink:

Ολοι με ρωτανε "καλα τωρα το γαλα σου ειναι καλο?" :x

Να τους ρωτάς: Ξέρετε περισσότερα από όσα ξέρω; Είναι η πιο ψαρωτική ερώτηση-απάντηση. Αν σου πούνε καμιά βλακεία να τους απαντήσεις ευθέως ότι αυτά είναι βλακείες και οι μόνοι που τα λένε είναι οι εταιρείες με τα γάλατα...

Συμπληρωμα ασβεστιου βεβαια παιρνω, αλλα ειναι αρκετο?

Δεν χρειάζεται καθόλου! Ο θηλασμός κινητοποιεί το ασβέστειο στον οργανισμό, αυξάνει την αφομοίωση του ασβεστείου και μετά από 12 μήνες θηλασμού οι μητέρες έχουν μεγαλύτερη οστική μάζα σε σχέση με αυτή που είχαν πριν την εγκυμοσύνη. :wink:

Η μικρη μου βαζει γυρω στα 350 γρ το μηνα, ενω εχω γαλα μπορει να μην ειναι θρεπτικο γι' αυτο να μην βαζει πολυ βαρος?Γεννηθηκε 2950 και τωρα ειναι 7300

Δεν υπάρχει γάλα που δεν είναι θρεπτικό. Δεν υπάρχουν μητέρες που παράγουν μη θρεπτικό γάλα, έχουν γίνει μέχρι τώρα χιλιάδες μετρήσεις, κάτι τέτοιο δεν έχει φανεί πουθενά.

Αν και δεν γράφεις τα ενδιάμεσα βάρη, το συνολικό βάρος φαίνεται κανονικό για την ηλικία του μωρού σου αλλά και η πρόσληψη του βάρους τον τελευταί μήνα είναι επίσης η αναμενόμενη. Δεν καταλαβαίνω γιατί γράφεις ότι δεν πήρε πολύ βάρος. Κοίταξε τις καμπύλες που υπάρχουν στο βιβλιάριο υγείας του μωρού για να καταλάβεις.

Καλή μου Αγλαϊα,

Να σε ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικά με τη δίαιτα.

Στην πρώτη μου κόρη είχα πάρει στο θηλασμό μόνο, 20 κιλά!!!!!!!!!!!(είχα κόψει και μαχαίρι το τσιγάρο, βέβαια, παίζει ρόλο και αυτό)

Στη δεύτερη (5.5 μηνών αποκλειστικός θηλασμός και μόνο τις τελευταίες μέρες ένα γευμα μήλο) ενώ είχα πει ότι θα προσέχω έχω αρχίσει εδώ και καιρό και παίρνω την ανιούσα... Πολύ όμως...

Σκέφτομαι λοιπόν να ξεκινήσω κάποια διατροφή και να το συνδιασω με ήπια γυμναστική. Από ό,τι κατάλαβα με το θέμα της δίαιτας δεν υπάρχει πρόβλημα αλλα με τη γυμναστική που το είχα προσπαθήσει και παλιότερα είχα παρατηρήσει μια αισθητή μείωση στο γάλα. Να υποθέσω ότι δεν είχε να κάνει με τη γυμναστική;

Πρακτικα λοιπόν, μια θηλάζουσα μαμά δεν ρισκάρει να μειώσει τη γαλουχία αν κάνει δίαιτα και γυμναστική εστώ κι αν είναι το γάλα της ακριβώς όσο χρειάζεται το παιδί της και όχι περισσότερο;

Πρακτικα λοιπόν, μια θηλάζουσα μαμά δεν ρισκάρει να μειώσει τη γαλουχία αν κάνει δίαιτα και γυμναστική εστώ κι αν είναι το γάλα της ακριβώς όσο χρειάζεται το παιδί της και όχι περισσότερο;

Γενικά δεν παρατηρείται μείωση του γάλακτος ακόμη και αν η μαμά κάνει πρωταθλητισμό. :wink: Αν δεν συνηθίζεις να γυμνάζεσαι και το ξεκινήσεις ξαφνικά ίσως αποδιοργανωθεί ο οργανισμός. Αν συμβεί αυτό συνεχίσεις με πιο ήπιους ρυθμούς και αυξάνεις σταδιακά την ένταση. :wink:

Διαφημίσεις

Είχα κάπου διαβάσει-δεν ξέρω αν είναι σωστή η πληροφορία- ότι θηλάζοντας χρειάζεται ο οργανισμός επιπλέον 600 θερμίδες ημερησίως,δηλ.όταν θηλάζεις καις επιπλέον 600 θερμίδες/ημέρα.

Αυτό ισχύει μόνο για τον αποκλειστικό θηλασμό;Τώρα που η μικρή μου τρώει στερεές τροφές κι εγώ θηλάζω μόνο 5 με 6 φορές ημερησίως(οι θηλασμοί διαρκούν πολύ λιγότερη ώρα και είναι κυρίως νυχτερινοί,δεν δίνω πλεον και τα δύο στήθη αλλά συνήθως μόνο το ένα κάθε φορά)καίω τον ίδιο αριθμό θερμίδων με πριν που θήλαζα συνήθως ανά 2 ώρες;

Ρωτάω γιατί παρατήρησα μια αύξηση στο βάρος μου-της τάξης του 1,5 με 2 κιλά-χωρίς να έχω αλλάξει κάτι στη διατροφή μου...ενδέχεται βέβαια να οφείλεται σε κατακράτηση υγρών μιας κι έχω όλα τα υπόλοιπα συμπτώματα της περιόδου η οποία απ ότι φαίνεται αποφάσισε να με επισκεφτεί ξανά μετά από 17 μήνες...

Τα φώτα σας παρακαλώ.... :)

Είχα κάπου διαβάσει-δεν ξέρω αν είναι σωστή η πληροφορία- ότι θηλάζοντας χρειάζεται ο οργανισμός επιπλέον 600 θερμίδες ημερησίως,δηλ.όταν θηλάζεις καις επιπλέον 600 θερμίδες/ημέρα.

Αυτό ισχύει μόνο για τον αποκλειστικό θηλασμό;

Ισχύει μόνο για τον αποκλειστικό θηλασμό και όχι για όλες τις μητέρες.

Τώρα δεν χρειάζεσαι επιπλέον θερμίδες, θα πρέπει να χάσεις τα κιλά που σου μείναν! :wink:

Ισχύει μόνο για τον αποκλειστικό θηλασμό και όχι για όλες τις μητέρες.

Τώρα δεν χρειάζεσαι επιπλέον θερμίδες, θα πρέπει να χάσεις τα κιλά που σου μείναν! :wink:

Ευχαριστώ Αγλαία!

Ευτυχώς ήδη έχω χάσει όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης χάρη στον αποκλειστικό θηλασμό πιστεύω, γιατί μέχρι σήμερα έτρωγα τα πάντα κι όσο ήθελα...αλλά από δω και πέρα χρειάζεται προσοχή.... :wink:

Ευτυχώς ήδη έχω χάσει όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης χάρη στον αποκλειστικό θηλασμό πιστεύω, γιατί μέχρι σήμερα έτρωγα τα πάντα κι όσο ήθελα...αλλά από δω και πέρα χρειάζεται προσοχή.... :wink:

Μπράβο! :) Οι περισσότερες μητέρες τα χάνουν το 2ο εξάμηνο!

Διαφημίσεις

Εγώ τα έχασα στο μαιευτήριο (είχα πάρει 10 εκ των οποίων τα 4200 ήταν μπέμπα), λέτε με το θηλασμό να χάσω αυτά που είχα παρακαταθήκη από πριν; :)

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Εγώ τα έχασα στο μαιευτήριο (είχα πάρει 10 εκ των οποίων τα 4200 ήταν μπέμπα), λέτε με το θηλασμό να χάσω αυτά που είχα παρακαταθήκη από πριν; :)

Το μωρό με το πλακούντα και το αμνιακό υγρό είναι περίπου 8-9 κιλά. Οπότε χάνονται εύκολα!

Γενικά το πρώτο εξάμηνο μπορεί ο οργανισμός να αντιστέκεται στην απώλεια βάρους και γι αυτό είναι μερικές φορές δύσκολο για τη μητέρα να χάσει βάρος ακόμη και αν κάνει κάποια δίαιτα. Στο δεύτερο εξάμηνο φαίνεται ότι δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα και οι περισσότερες μητέρες χάνουν κιλά. Αν δεν δεις φως μη διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια ενός διαιτολόγου. Λίγη ή περισσότερη άσκηση θα σε βοηθήσει ακόμη περισσότερο, αν δε βρίσκεις χρόνο για συστηματική άσκηση, οργάνωνε μεγάλους περιπάτους με το καρότσι. :wink:

Εγώ πήρα 20 :oops: κιλά στην εγκυμοσύνη. Ετρωγα ακατάπαυστα :lol::lol::lol: Με τους μαραθώνιους θηλασμούς το καλοκαίρι και μετά με τις βόλτες με το καρότσι τα έχασα όλα.... :D

Να ανεβαίνετε ανηφόρες με το καρότσι... η καλύτερη άσκηση :lol:

Η πλάκα είναι ότι όσο έχανα εγώ τόσο στρουμπούλευε η δικιά μου....

Στις πρώτες φωτογραφίες ήταν ένα μικρούλι τοσο δα με μια τεράστια μαμά. Τώρα στις φωτογραφίες είναι ένα μεγάλο τροφαντό μωράκι (βλ φωτο) με μια φυσιολογική μαμά :D

WLn5p2.png

Να ανεβαίνετε ανηφόρες με το καρότσι... η καλύτερη άσκηση

Έχω καλύτερο: μάρσιππος (sling φυσικά-ευχαριστώ Στέλλα-άντε πάλι :) ) με 6 κιλά μπέμπα! Μένω στα Εξάρχεια και το καρότσι δεν αποτελεί επιλογή, εκτός από τις βόλτες στο Πεδίο του Άρεως.

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

Τώρα στις φωτογραφίες είναι ένα μεγάλο τροφαντό μωράκι

Παρεμπιπτόντως, για πολλούς δάγκους αυτά τα μαγουλάκια! Και τη δικιά μας την περιμένουμε να μεγαλώσει λίγο (τώρα 2 μηνών) και να της επιτεθούμε!

1103660.png

________

Να ανεβαίνετε ανηφόρες με το καρότσι... η καλύτερη άσκηση

Έχω καλύτερο: μάρσιππος (sling φυσικά-ευχαριστώ Στέλλα-άντε πάλι :) ) με 6 κιλά μπέμπα! Μένω στα Εξάρχεια και το καρότσι δεν αποτελεί επιλογή, εκτός από τις βόλτες στο Πεδίο του Άρεως.

Μη βρίσκεις δικαιολογίες! Να ανεβαίνεις στο Κολωνάκι και από εκεί στο Λυκαβητό! Και η Ακρόπολη επίσης είναι καλή επιλογή! :P

Μη βρίσκεις δικαιολογίες!

Προς το παρόν έχω τη σούπερ δικαιολογία: ΧΙΟΝΙΖΕΙ!!!

χε χε

κούρνιασμα στον καναπέ

1103660.png

________

Μη βρίσκεις δικαιολογίες!

Προς το παρόν έχω τη σούπερ δικαιολογία: ΧΙΟΝΙΖΕΙ!!!

χε χε

κούρνιασμα στον καναπέ

Περπάτημα με χιονοπέδιλα (ρακέτες) σου λέει κάτι;

[Έχω καλύτερο: μάρσιππος (sling φυσικά-ευχαριστώ Στέλλα-άντε πάλι :) ) με 6 κιλά μπέμπα! Μένω στα Εξάρχεια και το καρότσι δεν αποτελεί επιλογή, εκτός από τις βόλτες στο Πεδίο του Άρεως.

Οκ, ραντεβού στην Δεξαμενή για κούνιες λοιπόν.....

ΥΓ εμάς ο μάρσιππος δεν παίζει.... τον παρατήσαμε στον 4ο μήνα και 7.5 kg !!!!

WLn5p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...