Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μωράκι που θηλάζει συνέχεια- τι κάνουμε;

Recommended Posts

Τα πράσινα κακα μπορεί να είναι επειδή το μωρό πίνει πολυ από το πρώτο γάλα και όχι το λιπαρό αν αλλάζεις στήθος σε ένα τάϊσμα, μπορεί να είναι από κολικούς ή αν του έδωσες χαμομήλι ή ακομα και καμια ιωσούλα. Και το δικό μου πολλές φορές έκανε πράσινα κακά τη μία μέρα και την άλλη μέρα κανονικά , μην ανησυχείς

καλη χρονια!!!!!!!!!!! οχι, δεν της εδωσα καθολου χαμομηλι....θα προσπαθησω να δουλεψω το στηθος αν κ αυτο το γλυκουλι οολη μερα θηλαζει..δε θα φτανει κ στο λιπαρο??? περιπου μετα απο το τεταρτο βγαινει το λιπαρο???

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 549
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλη χρονια!!!!!!!!!!! οχι, δεν της εδωσα καθολου χαμομηλι....θα προσπαθησω να δουλεψω το στηθος αν κ αυτο το γλυκουλι οολη μερα θηλαζει..δε θα φτανει κ στο λιπαρο??? περιπου μετα απο το τεταρτο βγαινει το λιπαρο???

Καλή χρονιά, έκανε ξανά πράσινα κακά ή μόνο μία μέρα; Αν θηλάζει κανονικά επί 15 λεπτά σίγουρα πίνει το λιπαρό αλλά αν την περισσότερη ώρα πιπιλάει και δεν πίνει τότε ίσως όχι. Μήπως όμως είχε τίποτα πονάκια από κολικούς; Παρακολουθησετε τα κακά του 1 - 2 μέρες και βλέπουμε.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

κακακια κανει ακομα πρασινα...οχι βεβαια ολες τις φορες της ημερας..τις 2 σιγουρα....

επισης 43ημερων κ ειναι ακομα ολη μερα στο στηθος..................

θυμαστε που ειχα προβλημα τι θα κανουμε οταν 40σουμε????...επρεπε καποια στιγμη να τη βγαλω απο το στηθος γιατι ειχαμε κανονισει 3μιση (κ εμεις φτασαμε στην εκκλησια 5 κ τεταρτο την Πρωτοχρονια! ευτυχως ο ιερεας ειναι θειος μας.....)..ηπιε με το μπουκαλι μητρικο πριν φυγουμε γιατι δε ξεκολουσε 60ml που συνηθως πινει οταν ειναι ωρες στο στηθος...εκλαιγε...ζεσταναμε αλλα 60...τα ηπιε....εκανε κακακια...την αλλαξαμε..εκλαιγε...και ηπιε αλλα 30..συνολο 150!!!!!...κοινως με θηλασμο ποτε θα φευγαμε??????στο δρομο η γλυκουλα κοιμηθηκε λιγο κ οταν φτασαμε στν εκκλησια ηταν ηρεμο το γλυκουλι!μια ωρα ομως μετα απο τα 150ml κ μεχρι να φυγουμε απο το σπιτι του θειου μας που μας καλεσαν μετα την εκκλησια για τραπεζι,4 ωρες μετα δηλαδη, εγω ημουν σενα δωματιο κ θηλαζα...ντρεπομουν τον πατερ φυσικα...οταν τη βαλαμε στο καθισματακι εκλαιγε πολυ...τη θηλαζα λιγο κ την ξαναβαζα γιατι φοβομουν κ αυτο εκλαιγε συνεχεια....αυτη ηταν η βολτα μας......................ποτε να ναι η 2η και για που????σκεφτομαι να δωσω πιπιλα...ΚΑΝΕΙ ΟΜΩς...????τι να κανω???θελω πραγματικα λιγη περισσοτερο χαλαρωση....και καμμια βολτιτσα χωρις το στηθος εξω....τι να πω αλλο...αρχιζω να πιστευω πως δε θα τα καταφερω....

καλη χρονια σε ολες.spithoula μου θελεις να ακουσεις και την δικη μου περιπτωση να παριγοριθεις?εχω ενα αγορακι 4μηνων.εχω 4μηνες να κοιμηθω δεν πηγαινω πουθενα γιατι ειναι ολη μερα και ολη νυχτα στο στηθος δεν καθεται ουτε στο ριλαξ ουτε στο καροτσι.ειναι 9.500 κιλα μονο με θηλασμο και οπως καταλαβαινεις δεν αντεχω να τον σηκωνω αλλο...δεν κοιμαται πουθεεεενα παρα μονο στο αυτοκινητο και ξυπναει μωλις τον βγαζω απο εκει.κλαιει ολη μερα και γενικως εχω απελπιστει δεν ξερω πως θα τα βγαλω περα και για ποσο θα συνεχιστει. α ειχαμε και:confused: κολικους και νομιζω οτι ακομα συνεχιζονται...

κακακια κανει ακομα πρασινα...οχι βεβαια ολες τις φορες της ημερας..τις 2 σιγουρα....

επισης 43ημερων κ ειναι ακομα ολη μερα στο στηθος..................

θυμαστε που ειχα προβλημα τι θα κανουμε οταν 40σουμε????...επρεπε καποια στιγμη να τη βγαλω απο το στηθος γιατι ειχαμε κανονισει 3μιση (κ εμεις φτασαμε στην εκκλησια 5 κ τεταρτο την Πρωτοχρονια! ευτυχως ο ιερεας ειναι θειος μας.....)..ηπιε με το μπουκαλι μητρικο πριν φυγουμε γιατι δε ξεκολουσε 60ml που συνηθως πινει οταν ειναι ωρες στο στηθος...εκλαιγε...ζεσταναμε αλλα 60...τα ηπιε....εκανε κακακια...την αλλαξαμε..εκλαιγε...και ηπιε αλλα 30..συνολο 150!!!!!...κοινως με θηλασμο ποτε θα φευγαμε??????στο δρομο η γλυκουλα κοιμηθηκε λιγο κ οταν φτασαμε στν εκκλησια ηταν ηρεμο το γλυκουλι!μια ωρα ομως μετα απο τα 150ml κ μεχρι να φυγουμε απο το σπιτι του θειου μας που μας καλεσαν μετα την εκκλησια για τραπεζι,4 ωρες μετα δηλαδη, εγω ημουν σενα δωματιο κ θηλαζα...ντρεπομουν τον πατερ φυσικα...οταν τη βαλαμε στο καθισματακι εκλαιγε πολυ...τη θηλαζα λιγο κ την ξαναβαζα γιατι φοβομουν κ αυτο εκλαιγε συνεχεια....αυτη ηταν η βολτα μας......................ποτε να ναι η 2η και για που????σκεφτομαι να δωσω πιπιλα...ΚΑΝΕΙ ΟΜΩς...????τι να κανω???θελω πραγματικα λιγη περισσοτερο χαλαρωση....και καμμια βολτιτσα χωρις το στηθος εξω....τι να πω αλλο...αρχιζω να πιστευω πως δε θα τα καταφερω....

Δεν μου κάνουν καμία εντύπωση τα όσα περιγράφεις. Τα μωράκια τουλάχιστον σ΄ αυτήν την ηλικία το μόνο που έχουν ανάγκη κ το μόνο που τα ενδιαφέρει είναι το στήθος κ η αγκαλιά. Και εμένα στην αρχή μου φαινόταν ότι είναι παράλογο αυτό που μου συνέβαινε που για 3 μήνες δεν είχα βγει από το σπίτι αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι πλέον η ζωή μου έχει αλλάξει γιατί πρώτο ρόλο παίζει το μωρό άρχισε να μου φαίνεται φυσιολογικό ότι οι ανάγκες μου θα προσαρμόζονται σύμφωνα με το μωρό. Αν κάνω δεύτερο πιστέυω πως θα είμαι πιο άνετη γιατί απλώς γνωρίζω τι με περιμένει και έχω υπόψη μου κάποιες λύσεις, όπως το sling στο οποίο μπορείς να βάζεις το μωρό να πας βόλτα στο πάρκο και να θηλάσει όποτε θέλει. Το νέο δεδομένο που έχει αλλάξει τη ζωή σου είνια το μωρό κ όχι ο θηλασμος ο οποίος δεν είνια κ υποχρεωτικός στο κάτω κάτω. Επλιζω να αποφασίσεις το καλύτερο για σένα κ το μωρό σου ;)

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

Κορίτσια, μην φοβάστε να διακόψετε ένα θηλασμό που διαρκεί πάρα πολλή ώρα για να βγείτε! Αν το μωρό δεν κάθεται στο καρότσι και κλαίει, τότε η λύση ενός sling είναι ιδανική. Συνήθως κοιμούνται αμέσως μόλις τα φορέσεις και αρχίσεις να περπατάς. Αλλά στο σλινγκ μπορείς να θηλάσεις και περπατώντας άνετα μόλις το συνηθίσεις λίγο! Να βγαίνετε, μην καθόσαστε κλεσμένες! Αν πάτε κάπου κοντά σε ένα πάρκο ή σε φιλικό σπίτι κλπ, μπορείτε να θηλάσετε εκεί. Δείτε εδώ στο θέμα babywearing για τα σλινγκ! Εγώ το ανακάλυψα στο 4ο μωρό και μου έλυσε τα χέρια, μακάρι να το ήξερα πιο πριν!

HXuSp2.pngaS46p2.png

..σκεφτομαι να δωσω πιπιλα...ΚΑΝΕΙ ΟΜΩς...????τι να κανω???θελω πραγματικα λιγη περισσοτερο χαλαρωση....και καμμια βολτιτσα χωρις το στηθος εξω....τι να πω αλλο...αρχιζω να πιστευω πως δε θα τα καταφερω....

Εγώ έδωσα πιπίλα όταν έγινε δύο μηνών αφού βεβαιώθηκα ότι έπαιρνε ικανοποιητικό βάρος (για μένα) γύρω στο 1 κιλό το μήνα τους 2 πρώτους μήνες. Συνέχισα να θηλάζω ανά δύο ώρες την ημέρα και ανά 2,5-3 ώρες τη νύχτα ακόμη και αν δεν ζήταγε γιατί με την πιπίλα είχε παραησυχάσει. Έχω δει και περίπτωση σε φίλη μου στο 2ο μήνα το μωρό με πιπίλα να μην ζητάει να θηλάσει και να παίρνει μόνο 50 γρ στο 2ο μήνα ενώ στον πρώτο είχε πάρει 1 κιλό. Σίγουρα ξεκουράστηκα λίγο γιατί στον 4ο μήνα με άλμα ανάπτυξης ξαναθήλασα πιο εντατικά.

Επομένως η εμπειρία μου είναι ότι μπορείς να δώσεις αλλά με προσοχή για να μην επηρεαστεί η γαλουχία. Μετράς τις πάνες τσίσα, κακά, ζυγίζεις το μωρό τακτικά και βρίσκεις το ρυθμό σας.

Και αυτό που αναφέρει η Linda ότι το μωρό της είναι 9.500 στον 4ο μήνα με αποκλειστικό θηλασμό είναι άξιο συγχαρητηρίων για την προσπάθειά της αλλά την καταλαβαίνω ότι είναι εξοντωτικό. Τα μωρά κλαίνε και θηλάζουν για πολλούς λόγους και όχι μόνο επειδή πεινάνε. Κάθε μάνα ανάλογα με τις αντοχές της το χειρίζεται διαφορετικά αλλά με πρώτη προτεραιότητα για όσες το επιθυμούν να μην επηρεαστεί η γαλουχία.

Γιατί να μην πρέπει να δώσεις πιπίλα όταν θηλάζεις; Ρωτάω γιατί δεν καταλαβαίνω πως σχετίζονται... Θηλάζοντας και τα δυο μου, τους έδωσα πιπίλα από την δεύτερη εβδομάδα, έκαναν λίγες μερες μέχρι να τη συνηθίσουν και θήλαζαν κανονικά. Είδα ότι ηρεμούσαν. Η πιπίλα επηρεάζει το θηλασμό αρνητικά;

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Γιατί να μην πρέπει να δώσεις πιπίλα όταν θηλάζεις; Ρωτάω γιατί δεν καταλαβαίνω πως σχετίζονται... Θηλάζοντας και τα δυο μου, τους έδωσα πιπίλα από την δεύτερη εβδομάδα, έκαναν λίγες μερες μέχρι να τη συνηθίσουν και θήλαζαν κανονικά. Είδα ότι ηρεμούσαν. Η πιπίλα επηρεάζει το θηλασμό αρνητικά;

Mερικές φορές μωρά που δεν είναι πολύ απαιτητικά, παραηρεμούν με την πιπίλα και δεν κλαίνε για να φάνε. Αν η μάνα δεν είναι σε εγρήγορση λόγω κούρασης, λόγω πόνων και δεν θηλάζει τακτικά, ιδίως τις πρώτες σαράντα μέρες αλλά και αργότερα όπως διαπίστωσα με τη φίλη μου, επηρεάζεται αρνητικά η γαλουχία.

Τώρα το τακτικά για την κάθε μία είναι διαφορετικό και υπάρχει και η σύγχυση πληροφόρησης με τα νεογέννητα που τρέφονται με ξένο γάλα που τρώνε 8 φορές την ημέρα. Για μένα το τακτικά τους 2 πρώτους μήνες ήταν 10-12 φορές την ημέρα με διάρκεια από 45-60 λεπτά. Τις δύο πρώτες εβδομάδες είχαν ίκτερο και θήλαζαν από υποτονικά έως καθόλου. Αν έδινα πιπίλα θα αποθήλαζα σε μία εβδομάδα. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Διαφημίσεις

Καθε μωρο ειναι διαφορετικο.

Γι αυτο συχνα λεω οτι ειναι πολυ καλη η επικοινωνια και η ενημερωση εδω μεσα, αλλα υπαρχουν και ορια.

Ακομα και καποιος να ειναι ειδικος και να γραφει εδω, ειναι πολυ δυσκολο να δωσει εξειδικευμενες συμβουλες σε καποια, αφου δεν εχει προσωπικη επαφη με το μωρο και τη θηλαζουσα, ωστε να δει συγκεκριμενες συμπεριφορες και να τις αξιολογησει.

Στην ουσια, στις συζητησεις μας εδω, βασιζομαστε για να πουμε τη γνωμη μας, στις περιγραφες της καθε μητερας, η οποια μπορει να ξεχναει να πει κατι που ειναι σημαντικο, να υπερτονιζει κατι αλλο, να μην περιγραφει σωστα το τριτο κοκ.

Αλλα μωρα λοιπον παιρνουν πιπιλα και δεν εχουν κανενα προβλημα, αλλα ομως μπορει και να υποσιτιστουν εξαιτιας της πιπιλας.

Αλλα μωρα τρωνε ικανοποιητικα και αναπτυσσονται με 7 μονο θηλασμους, αλλα χρειαζονται 12.

Ειναι δυσκολο απο εδω να καταλαβεις εαν το μωρο κανει μονο 7 γευματα γιατι μονο τοσο χρειαζεται ή αν υπαρχει θεμα υποσιτισμου, αν ειναι απο τα μωρα που δε ζητανε (τα οποια ουτως η αλλως αποτελουν τη μειοψηφια των νεογεννητων) κλπ.

Γι αυτο ειχα και εχω παντα ενδοιασμους (καποιοι λανθασμενα εκλαμβανουν τους προβληματισμους μου ως προσωπικες επιθεσεις και πολυ λυπαμαι γι αυτο) για την ον λαιν βοηθεια.

Καποια πχ εδω μπορει να μας πει τη συσταση που της εκανε ο παιδιατρος και να βρουμε τη συσταση αυτη απαραδεκτη, μη γνωριζοντας ομως τι ακριβως βλεπει αυτος ο παιδιατρος και που η μητερα ειτε δε γνωριζει ειτε παραλειπει να αναφερει.

Αρα Ελινακι εσυ μπορει να μην ειχες προβλημα με την πιπιλα και τα μωρα σου, αλλης μπορει να μεινει νηστικο λογω της πιπιλας και αναμεσα στις δυο περιπτωσεις υπαρχουν πολλες αλλες ενδιαμεσες καταστασεις.

Γενικα (μα εντελως γενικα) καλο ειναι ενα μωρο να μην παιρνει πιπιλα μεχρι να σαραντισει, ωστε να εδραιωθει ο θηλασμος, να μην υπαρξει συγχιση θηλων και να περασει και αυτο το κρισιμο πρωτο διαστημα που το μωρο πρεπει να τρωει συχνα, αλλα και η μαμα να γνωρισει το μωρο της και τις δικες του συνηθειες.

k9Tap3.png

....Γι αυτο συχνα λεω οτι ειναι πολυ καλη η επικοινωνια και η ενημερωση εδω μεσα, αλλα υπαρχουν και ορια.

Ακομα και καποιος να ειναι ειδικος και να γραφει εδω, ειναι πολυ δυσκολο να δωσει εξειδικευμενες συμβουλες σε καποια, αφου δεν εχει προσωπικη επαφη με το μωρο και τη θηλαζουσα, ωστε να δει συγκεκριμενες συμπεριφορες και να τις αξιολογησει.

Στην ουσια, στις συζητησεις μας εδω, βασιζομαστε για να πουμε τη γνωμη μας, στις περιγραφες της καθε μητερας, η οποια μπορει να ξεχναει να πει κατι που ειναι σημαντικο, να υπερτονιζει κατι αλλο, να μην περιγραφει σωστα το τριτο κοκ.

Κασσιανή έχεις δίκιο για την υποκειμενικότητα των πληροφοριών που δίνουμε αλλά κρίνοντας εκ του μακρόθεν, αν θήλαζα τώρα θα έβρισκα την ιστοσελίδα αυτή πολύ χρήσιμη. Είχα μόνο μία φίλη που θήλαζε και πόσες φορές να την έπαιρνα τηλέφωνο; Από τα βιβλία πρωτοθήλασα.

Η πληροφορία που δέχεται η μητέρα που προσπαθεί να πρωτοθηλάσει είναι κατά 95% λάθος και αποθηλάζουν συχνά για γελοίους λόγους σε μία εβδομάδα. Σίγουρα οι δύσκολες περιπτώσεις θέλουν προσωπική παρακολούθηση από σύμβουλο αλλά και πόσο συχνά ενώ η μητέρα κάνει το σωστό όλοι της λένε ότι κάνει λάθος; E, ας ακούσει και ένα εμψυχωτικό λόγο και ας θηλάσει και λίγο παραπάνω. Better safe than sorry.

Συμφωνω απολυτως και πιστευω οτι η πληροφορηση που προσφερεται μεσω ιντερνετ ειναι εξαιρετικη και για τη γενικοτερη προωθηση του θηλασμου και συγκεκριμενα προς καθε μαμα που ειτε χρειαζεται βοηθεια ειτε απλως ενθαρρυνση και εμψυχωση.

Πιστευω μαλιστα οτι απο την πολλη πληροφορηση που υπαρχει πλεον και πολυ περισσοτερες θηλαζουν και τα μαιευτηρια αναγκαστηκαν (λογω ανταγωνισμου, οχι επειδη τους πηρε ο πονος) να προσαρμοσουν τη συμπεριφορα τους και να διευκολυνουν το θηλασμο, το ρουμινγκ ιν και γενικοτερα να γινουν πιο φιλικα προς τα βρεφη.

Επισης, πιστευω οτι η συμβολη της κας Αγλαιας Παπαδημα, καθως και των μητερων που βοηθανε εδω με την προσωπικη τους γνωμη και εμπειρια ειναι αξιεπαινες και ιδιαιτερα σημαντικες.

Απλα πρεπει παντα να κραταμε στο μυαλο μας οτι ολες οι περιπτωσεις δεν ειναι ιδιες και την προσωπικη επαφη δεν την αντικαθιστα τιποτα.

Διαβαζοντας συχνα εδω ολους τους προβληματισμους, βλεπω πχ καποια που το μωρο της αν και νεογεννητο, θηλαζει μονο 7 φορες την ημερα και ειναι μια χαρα, παιρνει βαρος κλπ.

Εαν αυτη η μητερα διαβασει τον γενικο κανονα οτι τα νεογεννητα πρεπει να θηλαζουν σωνει και καλα 12 φορες περιπου ημερησιως, οτι υπαρχει κινδυνος υπογλυκαιμιας σε αλλη περιπτωση, οτι μπορει το μωρο της να ειναι απο αυτα που δε ζητανε, υπαρχει παντα ο κινδυνος, ενω το μωρο ειναι μια χαρα και ο θηλασμος πηγαιενι καλα, η μητερα αυτη να πανικοβληθει, να αρχισει να δινει συμπληρωμα για να ειναι σιγουρη, να ξυπναει το μωρο καθε τρεις και λιγο και να το ταιζει με το ζορι κλπ.

Επισης πολλες φορες η αναγωγη μιας τοσο φυσικης και φυσιολογικης διαδιακασιας οπως ειναι ο θηλασμος σε επιστημονικο ζητημα, με δυσκολους ορους και ζητηματα, εχει και αντιθετα αποτελεσματα.

Να φανει δηλαδη βουνο το ολο θεμα και να θελησει μια μητερα να ξεμπερδευει ευκολα και απλα με ολο αυτο δινοντας απλα ενα μπουκαλι.

Γι αυτο και η προσωπικη μου συμβουλη σε οσες θηλαζουν ειναι να ακουνε πρωτα απ' ολα το ενστικτο τους, να διαβαζουν, να ενημερωνονται μεν, αλλα την κρισιμη στιγμη, να αφηνουν το βιβλιο, το κομπιουτερ κλπ και απλα να βαζουν το μωρο στο στηθος.

Εχω διαπιστωσει πολλακις οτι τα περισσοτερα "προβληματα" του θηλασμου, ετσι απλως λυνονται.:)

k9Tap3.png

Γιατί να μην πρέπει να δώσεις πιπίλα όταν θηλάζεις; Ρωτάω γιατί δεν καταλαβαίνω πως σχετίζονται...

Εκτός του ότι το μωρό μπορεί να παραηρεμήσει και να μην ζητήσει να φάει, μαθαίνει να πιπιλάει με πιο κλειστό στόμα από ό,τι απαιτείται στο θηλασμό (όπου το στόμα είναι ορθανοιχτο). Με αποτέλεσμα το μωρό να πληγώσει τη θηλή της μαμάς, να πίνει λιγότερο γάλα, αφού δεν πιάνει σωστά, και αργότερα να μειωθεί η παραγωγή

Προσωπικα δεν ειχα οχι απλα ουτε μια φιλη που θηλαζε για να ρωτησω, αλλα ουτε καν μια με παιδι. Να μη συζητησω για υποστηριξη απο το περιβαλλον. Μονο ο αντρας μου μου ειχε και μου εχει εμπιστοσυνη και δεν ετρεξε ποτε να αρπαξει το μπουκαλι:P

Οι υπολοιποι μην ακουσεις τι μου λενε...

Απο τα βιβλια ξεστραβωθηκα κι εγω και κατοπιν απο το ιντερνετ, αλλα απο βιβλια εχω διαβασει και τραγικα λαθη.

Αντε τωρα να ξεχωρισεις ποιος λεει το σωστο, αν δεν σε βοηθανε και οι παραπλευρες γνωσεις σου...

Γι αυτο λεω οτι καπου κι αυτο το "θηλαζε και μη ερευνα" που εχει καποιο μελος στην υπογραφη του, με αντιπροσωπευει παρα πολυ...

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Προσωπικα δεν ειχα οχι απλα ουτε μια φιλη που θηλαζε για να ρωτησω, αλλα ουτε καν μια με παιδι. Να μη συζητησω για υποστηριξη απο το περιβαλλον. Μονο ο αντρας μου μου ειχε και μου εχει εμπιστοσυνη και δεν ετρεξε ποτε να αρπαξει το μπουκαλι:P

Απο τα βιβλια ξεστραβωθηκα κι εγω και κατοπιν απο το ιντερνετ, αλλα απο βιβλια εχω διαβασει και τραγικα λαθη.

Αντε τωρα να ξεχωρισεις ποιος λεει το σωστο, αν δεν σε βοηθανε και οι παραπλευρες γνωσεις σου...

Γι αυτο λεω οτι καπου κι αυτο το "θηλαζε και μη ερευνα" που εχει καποιο μελος στην υπογραφη του, με αντιπροσωπευει παρα πολυ...

Ταυτίζομαι απόλυτα;)

Όσο για το "θήλαζε και μη ερεύνα" είναι η υπογραφή της amaretto, η οποία στην ενότητα του θηλασμού, και όχι μόνο, δίνει σημαντική βοήθεια!

9Af0p2.png

spithoula

εμενα ειναι σχεδον 6 μηνων και υπαρχουν καποιες μερες ή καποιες ωρες της ημερας που ειναι συνεχεια στο στηθος.

Ο θηλασμος εχει το μεγαλο πλεονεκτημα να ειναι και παρηγορητικος για το μωρο εκτος απο θρεπτικος.

Τον καθησυχαζει απο τα δοντακια, απο κοιλιακα, απο διαφορα.

Καταλαβαινω πολυ καλα οτι ερχονται στιγμες που αγανακτεις, ετσι ειναι σχεδον για ολες μας.

Ερχονται και για μενα στιγμες που λεω δεν αντεχω αλλο, αλλα αυτο ισχυει και γενικοτερα οταν εχεις μωρο. Υπολογισε οτι εργαζομαι κιολας και μαλιστα σε ενα επαγγελμα ιδιαιτερα απαιτητικο οπου δεν υπαρχει κανενα ελεος και καμμια συμπαρασταση στη μητροτητα.

Καμμια φορα ακους και αλλες που τα παρουσιαζουν ολα τοσο ευκολα που σε κανουν να νομιζεις οτι μαλλον εσυ δεν τα καταφερνεις, αλλα δεν ειναι ετσι.

Ουτε αν σταματησεις το θηλασμο και δωσεις μπουκαλι, θα λυθουν ολα δια μαγειας και θα γινει το μωρο σου το κοιμισμενο, ησυχο μωρο των διαφημισεων.

Αντιθετως θα εχεις απλα στερησει απο το μωρο κατι που ειναι εξαιρετικα ωφελιμο και που δυστυχως δεν μπορεις ποτε ξανα να του προσφερεις.

Θελω απλα να σου πω οτι δε συμβαινει τιποτα το φοβερο για το οποιο θα επρεπε να ανησυχεις.

Ουτε και χρειαζεται να κλειστεις μεσα στο σπιτι επειδη θηλαζεις.

Αντιθετως ο θηλασμος ειναι που βοηθαει ακομα περισοοτερο στο να μην κλεινεται η μητερα, αφου δε χρειαζεσαι ιδιαιτερη ετοιμασια για να βγεις ουτε να κουβαλας ενα καρο πραγματα.

Εαν ντρεπεσαι να θηλασεις δημοσιως, υπαρχουν τροποι που μπορεις να το κανεις και να μη φαινεται απολυτως τιποτα.

k9Tap3.png

Οπωσδήποτε κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Με την ερώτησή μου δεν είχα σκοπό να υποστηρίξω ότι η δική μου περίπτωση είναι "σωστή" γιατί δεν υπάρχει τέτοιος όρος σε κάτι φυσικό όπως ο θηλασμός. Να διαφωτιστώ ήθελα. Και σε τελευταία ανάλυση, δεν συνηθίζω να το παίζω ειδική σε θέματα που δεν κατέχω ολοκληρωτικά, όπως ο θηλασμός. Εκτός από την προσωπική μου εμπειρία δεν έχω άλλο να καταθέσω. Μα άλλωστε αυτό δεν κάνουμε όλες μας, πλην της Αγλαίας που είναι ειδική;;;

Οπωσδήποτε κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Με την ερώτησή μου δεν είχα σκοπό να υποστηρίξω ότι η δική μου περίπτωση είναι "σωστή" γιατί δεν υπάρχει τέτοιος όρος σε κάτι φυσικό όπως ο θηλασμός. Να διαφωτιστώ ήθελα. Και σε τελευταία ανάλυση, δεν συνηθίζω να το παίζω ειδική σε θέματα που δεν κατέχω ολοκληρωτικά, όπως ο θηλασμός. Εκτός από την προσωπική μου εμπειρία δεν έχω άλλο να καταθέσω. Μα άλλωστε αυτό δεν κάνουμε όλες μας, πλην της Αγλαίας που είναι ειδική;;;

Σιγουρα το "σωστο" στην προκειμενη περιπτωση ειναι σχετικο.

Παντως κι εγω να σε διαφωτισω ηθελα με αυτο που νομιζω κι εγω σωστο...:P

Τι να κανεις, ο,τι μπορει η καθεμια λεει.

Την εμπειρια μας καταθετουμε ολες.

Κατα την προσωπικη μου μαλιστα αποψη, μονο αυτη μπορουμε να καταθετουμε.

Ακομα και ειδικος να εισαι, η αποσταση και η μη προσωπικη επαφη με τον ανθρωπο που συμβουλευεις, κανουν τα πραγματα πολυ δυσκολα, καμμια φορα και επικινδυνα.

Αλλα μην το πιασουμε παλι αυτο και ξεκινησει παλι η γνωστη, φοβερη συζητηση, γιατι δεν εχω κουραγια :D

k9Tap3.png

Σιγουρα το "σωστο" στην προκειμενη περιπτωση ειναι σχετικο.

Το ίδιο έγραψα και εγώ:)

Παντως κι εγω να σε διαφωτισω ηθελα με αυτο που νομιζω κι εγω σωστο...:P

Σ' ευχαριστώ, ήταν πολύ χρήσιμη η αποψή σου.

Τι να κανεις, ο,τι μπορει η καθεμια λεει.

Την εμπειρια μας καταθετουμε ολες

Αυτήν έγραψα και εγώ;)

Κατα την προσωπικη μου μαλιστα αποψη, μονο αυτη μπορουμε να καταθετουμε.

Ακομα και ειδικος να εισαι, η αποσταση και η μη προσωπικη επαφη με τον ανθρωπο που συμβουλευεις, κανουν τα πραγματα πολυ δυσκολα, καμμια φορα και επικινδυνα.

Σωστό!

Αλλα μην το πιασουμε παλι αυτο και ξεκινησει παλι η γνωστη, φοβερη συζητηση, γιατι δεν εχω κουραγια :D

Δεν έχω παρακολουθήσει άλλη ενότητα στο θηλασμό. Δεν την ξέρω τη γνωστή,φοβερή συζήτηση:?:. Αν κρίνω από από το χαμόγελο στο τέλος, δεν πρέπει να ήταν και πολύ ευχάριστη, μάλλον το αντίθετο.

Καλό απόγευμα!

Προσωπικα δε μου ειναι καθολου ευχαριστη γιατι τυγχανει να εχω την αποψη οτι ειδικος + ον λαιν συμβουλη δεν πανε μαζι και δυστυχως αυτο παρερμηνευεται ως δηθεν προσωπικη επιθεση στη συμβουλο θηλασμου κα Παπαδημα. Ενω δεν ειναι τετοια ουτε η προθεση μου (εχω βαρεθει να το λεω ρε παιδι μου:rolleyes:) ουτε οι αποψεις μου.

Απλα πιστευω οτι οταν καποια μητερα διαβαζει απο μια ειδικο καποια πραγματα, τεινει να τα εκλαμβανει ως θεσφατα και δεδομενα και μπορει να παραπλανηθει (χωρις αυτο να σημαινει οτι η προθεση της ειδικου ειναι να παραπλανησει) σε σχεση με το δικο της παιδι, το δικο της προβλημα αν οντως υπαρχει, σε σχεση με αυτα που της λεει ο γιατρος κλπ κλπ.

Μπορει και η ιδια η μητερα αθελα της να μη μεταφερει σωστα τα δεδομενα γραφοντας τα εδω, μπορει να μη μεταφερει σωστα την οποια ιατρικη συμβουλη πηρε, γενικα μπορει να συμβουν διαφορες παρεξηγησεις.

Μπορει η συμβουλος θηλασμου να γραψει για καποια περιπτωση που αποτελει την εξαιρεση και οχι τον κανονα, αυτο κακως να εκληφθει ως γενικη συμβουλη κοκ.

Γενικα θελει καποια προσοχη απο ολες τις πλευρες οσο ειδικες ή οχι και αν ειναι.

Αυτο ειναι ολο.

k9Tap3.png

Απλα πιστευω οτι οταν καποια μητερα διαβαζει απο μια ειδικο καποια πραγματα, τεινει να τα εκλαμβανει ως θεσφατα και δεδομενα και μπορει να παραπλανηθει (χωρις αυτο να σημαινει οτι η προθεση της ειδικου ειναι να παραπλανησει) σε σχεση με το δικο της παιδι, το δικο της προβλημα αν οντως υπαρχει, σε σχεση με αυτα που της λεει ο γιατρος κλπ κλπ.

Μπορει και η ιδια η μητερα αθελα της να μη μεταφερει σωστα τα δεδομενα γραφοντας τα εδω, μπορει να μη μεταφερει σωστα την οποια ιατρικη συμβουλη πηρε, γενικα μπορει να συμβουν διαφορες παρεξηγησεις.

Μπορει η συμβουλος θηλασμου να γραψει για καποια περιπτωση που αποτελει την εξαιρεση και οχι τον κανονα, αυτο κακως να εκληφθει ως γενικη συμβουλη κοκ.

Γενικα θελει καποια προσοχη απο ολες τις πλευρες οσο ειδικες ή οχι και αν ειναι.

Αυτο ειναι ολο.

Όπως και να έχει κάθε μητέρα στο τέλος μπορεί να μετρήσει πάνες με τσίσα και κακά και να κρίνει αν το κάνει σωστά. Αν και θήλασα δύο παιδιά μέχρι ενός έτους πάνω κάτω, και είχα διαβάσει για αυτόν τον απλό κανόνα δεν είχα καταλάβει πώς λειτουργεί και πόσο σημαντικός είναι μέχρι που το διάβασα επανειλημμένα εδώ. Νόμιζα ότι η πάνα πρέπει να είναι πολύ βρεγμένη και δεν ήξερα το κόλπο με το χαρτομάντηλο. Επομένως απλές συμβουλές για απλά πράγματα μπορούν να σώσουν το θηλασμό και μία μάνα από τον πανικό.

Όπως και να έχει κάθε μητέρα στο τέλος μπορεί να μετρήσει πάνες με τσίσα και κακά και να κρίνει αν το κάνει σωστά. ........ Επομένως απλές συμβουλές για απλά πράγματα μπορούν να σώσουν το θηλασμό και μία μάνα από τον πανικό.

Ακριβώς!

Κάθε παιδί έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, άλλα χορταίνουν με λίγα και σύντομα γεύματα και άλλα θέλουν να είναι όλη μέρα στο στήθος για πολλούς μήνες! Όμως η πρόσληψη βάρους και οι βρεγμένες και λερωμένες πάνες είναι αντικειμενικές ενδείξεις σχετικά με το αν το παιδί τρέφεται καλά ή όχι! Πάντα όταν μια μαμά γράφει της ζητάμε να απαντήσει στις γνωστές ερωτήσεις που δίνουν μια πολύ καλή εικόνα της κατάστασης και μετά γίνονται και πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις. Αν παρόλα αυτά τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, πάντα παραπέμπεται σε σύμβουλο ή στον παιδίατρο για εξειδικευμένη βοήθεια!

Έτσι κι αλλιώς πάντα η μαμά έχει τον τελευταίο λόγο, τόσο στο να κρίνει τις συμβουλές που παίρνει από εδώ, όσο και τις συμβουλές που παίρνει από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας (γιατί και αυτούς τους κρίνει ο γονιός).

Και ένα προσωπικό παράδειγμα που είναι όμως χαρακτηριστικό της ποικιλίας που υπάρχει στις συνήθειες των μωρών που όμως όλες είναι φυσιολογικές... Ο δεύτερος γιος μου θήλαζε αποκλειστικά και μετά μαζί με στερεές μέχρι τον ένατο. Ποτέ από τότε που άρχισε στερεές δεν τον θήλαζα πριν ή μετά το φαγητό, μόνο πρωί, ίσω μεσημέρι και βράδυ και 2-3 φορές τη νύχτα. Έτρωγε από την αρχή όλη τη μερίδα στερεών και δεν ήθελε θηλασμό ενδιάμεσα.

Όταν μπήκα εδώ και είδα ότι όλες θήλαζαν ενδιάμεσα των στερεών, έπεσα απ' τα σύνεφα, πίστευα ότι κάνουν λάθος, έλεγα αποκλείεται να χρειάζεται ένα μωρό που τρώει καλά στερεές τόσο γάλα!

Όμως η κόρη μου με διέψευσε, θηλάζει πάντα ενδιάμεσα από όλα τα γεύματα στερεών και ταυτόχρονα συνεχώς τσιμπολογάει ενδιάμεσα από τους ενδιάμεσους θηλασμούς:lol::lol: (δεν ξέρω πόσοι είναι την ημέρα) ενώ θηλάζει και 2-3 φορές τη νύχτα! Όσο φυσιολογικό θεωρούσα τον γιο μου που δεν θήλαζε τόσο, άλλο τόσο θεωρώ φυσιολογική τη συμπεριφορά της κόρης μου, όμως αν δεν το είχα δει εδώ οτι συμβαίνει ίσως να προσπαθούσα να περιορίσω τους θηλασμούς (όχι τώρα, τώρα δεν με αφήνει :lol::lol: αλλά όταν ήταν πχ 10-12 μηνών) με αποτέλεσμα να είχε αυτό αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξή της!

Πάντως, είναι πολύ πιο εύκολο ένα μωρό και ειδικά ένα νεογέννητο να μη ζητάει να θηλάσει ενώ στην πραγματικότητα το χρειάζεται, ειδικά αν υποσιτίζεται και είναι νωθρό, παρά θα θηλάζει καταναγκαστικά ένα μωρό που είναι χορτάτο! Άρα, better safe than sorry!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Συμφωνω με ολα τα παραπανω...

Ακριβως για αυτην την ιδιαιτεροτητα των μωρων μιλαω.

Να σκεφτομαστε και να βλεπουμε τι ταιριαζει στο δικο μας το μωρο.

k9Tap3.png

καλη χρονια σε ολες.spithoula μου θελεις να ακουσεις και την δικη μου περιπτωση να παριγοριθεις?εχω ενα αγορακι 4μηνων.εχω 4μηνες να κοιμηθω δεν πηγαινω πουθενα γιατι ειναι ολη μερα και ολη νυχτα στο στηθος δεν καθεται ουτε στο ριλαξ ουτε στο καροτσι.

εισαστε ακομα ετσι???οντως απο τη μια παρηγορηθηκα κ απο την αλλη απογοητευτηκα στη σκεψη ναναι κ τοτε ακομα ετσι....παντως συγχαρητηρια για τα κιλακια σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!

κοριτσια την πιπιλα την προσπαθω...δεν την παιρνει με τιποτα..εχω εξυπνη κορουλα...χαζη ειναι να προτιμησει καουτσουκ απο ζεστο...μανουλομυρωδατο δερμα????:wink::rolleyes:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...