Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μωράκι που θηλάζει συνέχεια- τι κάνουμε;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Σας είχα απασχολήσει στο τοπικ του θηλασμου και βάρος μωρού. Ο γιατρός στις 8/12 μας είχε πει ότι δεν ήταν ικανοποιητική η αύξηση βάρους του μωρού και ότι έπρεπε να δώσω συμπλήρωμα. Έψαξα, μίλησα, τηλεφώνησα σε συμβούλους, μίλησα με εσάς και κατάφερα τη μικρή να μην πάρει συμπλήρωμα αλλά να πάρει 180 γρ την εβδομάδα μόνο με μητρικό. Το π΄ρόβλημα είναι το εξής: Της έκοψα την πιπίλα και την πλάκωνα συνέχεια στο θηλασμό. Δεν την ξεκόλλαγα από το στήθος. Από τότε λοιπόν που ξεκινήσαμε αυτό το μαραθώνιο θηλασμού άλλαξε η βραδυνή συμπεριφορά της. Το μωρό μου κοιμόταν στις 8:30 και ξυπνούσε στις 5 και μετά στις 7. Τώρα κοιμάται 9 και ξυπνάει 11, 1, 3, 5, 6:30, 8. Τι συμβαίνει; Δεν της φτάνει το γάλα μου; Κάνει σαν νεογέννητο.. Έχω κουραστεί σε σημείο απελπισίας.. Έχω να κοιμηθώ 20 μέρες. Εν τω μεταξύ, θηλάζει όχι μόνο 4 λεπτά όπως παλιά αλλά 20λεπτα.. Υπολογίστε και 10 λεπτά ρέψιμό και καταλάβετε πόσο χρόνος μου μένει για ύπνο.. Βοηθήστε με.Παντού διαβάζω ότι τη νύχτα πρέπει να κοιμάται τουλάχιστον 3 συνεχόμενες ώρες. Τι δεν πάει καλα;;; Ζητώ και πάλι τη βοήθεια σας.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 549
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα σας. Σας είχα απασχολήσει στο τοπικ του θηλασμου και βάρος μωρού. Ο γιατρός στις 8/12 μας είχε πει ότι δεν ήταν ικανοποιητική η αύξηση βάρους του μωρού και ότι έπρεπε να δώσω συμπλήρωμα. Έψαξα, μίλησα, τηλεφώνησα σε συμβούλους, μίλησα με εσάς και κατάφερα τη μικρή να μην πάρει συμπλήρωμα αλλά να πάρει 180 γρ την εβδομάδα μόνο με μητρικό. Το π΄ρόβλημα είναι το εξής: Της έκοψα την πιπίλα και την πλάκωνα συνέχεια στο θηλασμό. Δεν την ξεκόλλαγα από το στήθος. Από τότε λοιπόν που ξεκινήσαμε αυτό το μαραθώνιο θηλασμού άλλαξε η βραδυνή συμπεριφορά της. Το μωρό μου κοιμόταν στις 8:30 και ξυπνούσε στις 5 και μετά στις 7. Τώρα κοιμάται 9 και ξυπνάει 11, 1, 3, 5, 6:30, 8. Τι συμβαίνει; Δεν της φτάνει το γάλα μου; Κάνει σαν νεογέννητο.. Έχω κουραστεί σε σημείο απελπισίας.. Έχω να κοιμηθώ 20 μέρες. Εν τω μεταξύ, θηλάζει όχι μόνο 4 λεπτά όπως παλιά αλλά 20λεπτα.. Υπολογίστε και 10 λεπτά ρέψιμό και καταλάβετε πόσο χρόνος μου μένει για ύπνο.. Βοηθήστε με.Παντού διαβάζω ότι τη νύχτα πρέπει να κοιμάται τουλάχιστον 3 συνεχόμενες ώρες. Τι δεν πάει καλα;;; Ζητώ και πάλι τη βοήθεια σας.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Δεν πιστευω οτι ΠΡΕΠΕΙ να κοιμαται τρεις συνεχομενες ωρες ενα μωρο...μου φαινεται τελειως κουφο.θα κοιμηθει οσο του χρειαζεται!!!αλλα κοιμουνται περισσοτερο και αλλα πολυ-πολυ λιγοτερο....ισως προσπαθει να σου αυξησει την παραγωγη...παντως εγω δεν τον βαζω να ρευτει το βραδυ,τον βλεπω οτι ειναι ηρεμος οταν τρωει και ξερω οτι αν εχει βαλει αερα θα ειναι ανησυχος οποτε θα τον σηκωσω να ρευτει μονο τοτε...τον κοιμιζω στο απολυτο σκοταδι,και δεν αναβω κανενα φως οταν τον θηλαζω το βραδυ-στα τυφλα!!!και εννοειται πως ουτε του μιλαω.οποτε τρωει κοιμισμενος και μετα τον ξαναβαζω στην κουνια.

αν οπως λες τωρα αρχισε να βαζει περισσοτερο βαρος,θεωρω πολυ πιθανο οτι σου ρυθμιζει την παραγωγη αρα θα περασει...υπομονη!

fBaep3.png

uwK7p3.png

Mάλλον το μωρό θέλει να αυξήσει την παραγωγή και αυτό είναι πολύ θετικό ειδικά στην δική σας περίπτωση που υπήρχε θέμα με το βάρος.

Προσπάθησε να θηλάζεις ξαπλωτή για να κοιμάσαι το βράδυ την ώρα που θηλάζει το μωρό!

HXuSp2.pngaS46p2.png

επίσης που διαβασες καλέ ότι πρεπει σων κ ντε να κοιμαται 3 ωρες;;;οσο θελει θα κοιμαται, θα τρωει κ θα ξανακοιμαται....(στο ευχομαι...:D) ισως να περνα και αλμα αναπτυξης.....κ η μικρη μου

σχεδον 10 μηνων ξυπνα καθε 2,5 -3 ωρες τη νυχτα για θηλασμο...αλλα τη θηλαζω ξαπλωμενη κ μας παιρνει ο υπνος κ σε καααποια στιγμη τη βαζω στην κουνια, αν δεν με εχει προλαβει ο συζυγος!:D δεν χρειαζεται να ξενυχτας...

Μην αγχώνεσαι καθόλου ειναι πολύ φυσιολογική η συμπεριφορά του μωρού σου, εμένα είναι 8,5 μηνών και το μόνο διάστημα στη ζωή του που κοιμήθηκε 6 συνεχόμενες ώρες ήταν από 2,5 έως 4 μηνών, από τότε μέχρι σήμερα δηλαδή πάνω από 4 μήνες ξυπνάει κάθε 2 ή 1 ή 3 ή 4 ώρες όποτε του έρθει δηλαδή, θηλάζει και ξανακοιμάται, επίσης μην ξεχνάς ότι το μωρό σου έχει μπει στη φάση της οδοντοφυιιας και μπορεί να ξυπνάει και από πόνο και να ζητά παρηγοριά στο στήθος. Θήλαζε ξαπλωτή όπως σου είπαν τα κορίτσια για να ξεκουράζεσαι. Και εγω πολλές φορες δεν τον βαζω να ρευτει

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

Εχω το ιδιο προβλημα ακριβως....Νομιζω πως<εχουμε< πολυ γαλα και εγω αναρωτιεμαι πως θα το παλεψουμε...με διαφορες<στασεις και με το να βγαζουμε λιγο γαλα...Αστα...Μανουλες ποτε θα περασει αυτο το σταδιο???πνιγονται τα καημενα τα παιδακια μας....

Ετσι ειναι, αλλες παραπονιουνται για λιγο γαλα κι αλλες για πολυ:P

Αστειευομαι βεβαια...

Και μενα ο γιος μου τα ιδια κανει.

Δεν ειναι τιποτα και περναει με λιγη υπομονη.

Ξερω οτι ειναι λιγο σπαστικο να σου λενε να κανεις υπομονη οταν βλεπεις ποσο ευκολα ειναι με το ξενο γαλα και το μπουκαλι.

Ομως κακα τα ψεμματα, ο θηλασμος εχει αλλα πλεονεκτηματα τα οποια το μπουκαλι δεν τα ισοφαριζει με τιποτα.

Και απο θεμα υγειας του παιδιου και απο θεμα ευκολιας της μητερας.

Εγω εβγαινα βολτα με την κορη μου βαζοντας στην τσαντα μια πανα και η φιλη μου επρεπε να κουβαλαει ενα σακο συμπραγκαλα για το ξενο γαλα.

Και να τρεμει και συνεχεια για την αποστειρωση.

Να μη μιλησω για τη νυχτα.

Εγω δεν ξυπνουσα και δεν ξυπναω καν και το μωρο μου τρωει.

Εκεινη επρεπε να σηκωθει νυχτιατικα να εχει παντα ετοιμα μπουκαλια, να βραζει νερα ή να κρυωνει μπουκαλια και ορθια να ταιζει κλπ.

Ειναι και σπαστικο που σε φουντωνουν και οι αλλοι. Κρινουν απο τα μωρα που πινουν ξενο γαλα και ναρκωνονται και σου λεει για να ξαναθελει αυτο γαλα σε 2 ωρες, τοτε δεν χορταινει.

Χορταινει, απλα το γαλα μας ειναι πιο ευπεπτο και κανει μωρα λυγεροκορμα:D

k9Tap3.png

Πουθενα δεν υπαρχει οτι πρεπει να κοιμαται σωνει και ντε 3 συνεχομενες ωρες μωρο που θηλαζει.

Οσο θελει κοιμαται. Το πιθανοτερο ειναι οτι ειναι σε καποιο αλμα αναπτυξης και σου αυξανει την παραγωγη.

Αυτο δε θα κρατησει πολυ, λογικα καποιες μερες ακομα.

Μετα θα επανελθει παλι.

Παντως ειναι μικρο ακομα για να εχεις την απαιτηση να κοιμαται πολλες ωρες σερι.

Γιατι το σηκωνεις για ρεψιμο?

Εγω τη νυχτα τον εχω διπλα μου, θηλαζει κοιμισμενος και δε σηκωνεται καθολου για ρεψιμο, συνεχιζει τον υπνο. Κι εγω το ιδιο.

Ο γιος μου εκανε μαραθωνιους θηλασμους και πολλες φορες με ειχε απελπισει ομολογω.

Τωρα κοιμαται κατι δεκαωρα ξεγυρισμενα και θηλαζει ελαχιστα μεσα στη νυχτα χωρις να ξυπνησει καν.

k9Tap3.png

Από τότε λοιπόν που ξεκινήσαμε αυτό το μαραθώνιο θηλασμού άλλαξε η βραδυνή συμπεριφορά της. Το μωρό μου κοιμόταν στις 8:30 και ξυπνούσε στις 5 και μετά στις 7. Τώρα κοιμάται 9 και ξυπνάει 11, 1, 3, 5, 6:30, 8. Τι συμβαίνει; Δεν της φτάνει το γάλα μου; Κάνει σαν νεογέννητο..

Όταν είχε πρόβλημα με το βάρος μπορεί να μην ξύπναγε από αδυναμία, δεν είχε δυνάμεις και κουράγιο να για ξυπνήσει

Μπορεί ταυτόχρονα να περνά και άλμα ανάπτυξης οπότε είναι πιο δύσκολα.

Έχω κουραστεί σε σημείο απελπισίας.. Έχω να κοιμηθώ 20 μέρες. Εν τω μεταξύ, θηλάζει όχι μόνο 4 λεπτά όπως παλιά αλλά 20λεπτα.. Υπολογίστε και 10 λεπτά ρέψιμό και καταλάβετε πόσο χρόνος μου μένει για ύπνο.. Βοηθήστε με.Παντού διαβάζω ότι τη νύχτα πρέπει να κοιμάται τουλάχιστον 3 συνεχόμενες ώρες. Τι δεν πάει καλα;;; Ζητώ και πάλι τη βοήθεια σας..

Πιστεύω ότι το μωρό προσπαθεί να καλύψει και το διάστημα που είχε μείνει πίσω. Αυτό είναι σαν γραμμάτιο, δεν εξοφθήθηκε εγκαίρως και τώρα θέλει να το ξοφλήσει όλο μαζί. Χρωστούμενα είναι...

Ίσως σε βοηθούσε να περιόριζες το ρέψιμο αν το μωρό δεν το έχει απόλυτη ανάγκη.

Επίσης ίσως να βοηθούσε και η τριγωνέλα (σπόροι που τους κάνεις ρόφημα) για να έχεις πιο γρήγορη αύξηση της παραγωγής (μήπως παίρνεις ήδη και δεν το θυμάμαι;)

Δεν ξέρω τι είναι αυτά που διαβάζεις αλλά νομίζω ότι κανένα σοβαρό βιβλίο δεν λέει ότι ΠΡΕΠΕΙ να κοιμάται ένα παιδί συνεχόμενα τρίωρα. Συνήθως γράφουν το αναμενόμενο.

Το δικό μου το παιδί κοιμήθηκε τρίωρο μετά τα 2 χρόνια...

Κοριτσια εχθες κοιμηθηκα πρωτη φορα μετατη γεννα στο κρεββατι μου...Ολες αυτες τις μερες (ο μπεμπης ειναι 17 ημερων)κοιμομουν στο σαλονι για να εγκλιματιστουμε με το μωρακι...Εχθες πρωτη φορα που κοιμηθηκα οχι συνεχομενες αλλα αρκετες ωρες...Την προηγουμενη μερα ειχα φρικαρει ημουν με μιαμιση ωρα υπνο κι ο μπεμπης συνεχεια θηλαζε...

Εχθες λοιπον τον πηρα στο κρεβατι μαζι μου και τον θηλαζα ξαπλωτη...Απιστευτο κοριτσια επιτελους αυτος ετρωγε και κοιμοταν κι εγω το ιδιο κοιμομουν μια χαρα,μετα ξυπναγε ετρωγε παλι ξανα υπνο αλλα ολα αυτα τοσο ηρεμα κι ευκολα...Σημερα σηκωθηκαμε τοσο ξεκουραστοι,πηρα δυναμη να συνεχισω...Μακαρι να ναι καθε βραδυ μας ετσι...

ΥΓ.Δεν πνιγοταν καθολου...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Κοριτσια εχθες κοιμηθηκα πρωτη φορα μετατη γεννα στο κρεββατι μου...Ολες αυτες τις μερες (ο μπεμπης ειναι 17 ημερων)κοιμομουν στο σαλονι για να εγκλιματιστουμε με το μωρακι.....

Δηλαδή πώς θα εγκλιματιζόσασταν; γιατί θα έπρεπε να κοιμάσαι εσύ στο σαλόνι για να γίνει αυτό; Και το μωρό πού κοιμόταν; Στο δωμάτιο; Αν ναι, πώς το παρακολουθούσες; ή μήπως και αυτό στο σαλόνι;

Είδες όμως διαφορά όταν κοιμάται η μαμά μαζί με το μωρό; Και ο θηλασμός γίνεται πιο εύκολος, και είναι καλύτερη η παρακολούθηση του μωρού από τη μαμά (έχω καταλάβει ότι η κόρη μου ανεβάζει πυρετό από την ανάσα της, αν κοιμόταν πιο μακριά, θα το καταλάβαινα αφού θα είχε ανέβει πολύ και θα ξύπναγε με κλάμματα!) και συνολικά η μαμά είναι πιο ξεκούραστη και έχει μεγαλύτερες αντοχές, οπότε ασχολείται με μεγαλύτερη όρεξη και προσφέρει περισσότερα ερεθίσματα στο μωρό της:wink:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια εχθες κοιμηθηκα πρωτη φορα μετατη γεννα στο κρεββατι μου...Ολες αυτες τις μερες (ο μπεμπης ειναι 17 ημερων)κοιμομουν στο σαλονι για να εγκλιματιστουμε με το μωρακι...

Ελινα χαρηκα παρα πολυ για σενα!διαβαζα το μηνυμασου και χαμογελαγα!!! 17 ημερων και σχεδον τα καταφερες!!!τουλαχιστον να βρεις τροπους να κανεις τα πραγματα πιο ευκολα!!!περναγες ταλαιπωρια ομως που εκτος των αλλων δεν κοιμωσουν στο κρεβατι σου!!! καλη συνεχεια!

Είδες όμως διαφορά όταν κοιμάται η μαμά μαζί με το μωρό;:wink:

εγω οταν προσπαθω να θηλασω με την ξαπλωτη σταση, δυσκολευομαι να βαλω το μωρακι στο στηθος...δυστυχως ποτε δεν ανοιγει πολυ το στοματακι της γιατι στην αρχη ειχα ψευτοθηλες κ μπλουπ χωνοταν ευκολα..το ανοιγει λιγο το καημενο αλλα τα καταφερνουμε στο καθιστο...εγω της βαζω κ το σφηνακι γιατι το στρωμα μας ειναι μαλακο κ φοβομουν κ μην τουμπαρει...επισης με κουραζει να μετακομιζω με τα μαξιλαρια μου πλευρα για να αλλαξω στηθος...ειναι 1,50 το κρεβατι μας δυστυχως...

κοριτσια χαθηκα απο τα παραποναμου γιατι απο προχθες το απογευμα κ χθες παραιτηθηκα τελειως......ανεβαζα συνεχεια δεκατα απο την κουραση τα οποια με καναν να μη νιωθω το σωμα μου...(επαιρνα depon maximum χιλιαρι,ελπιζω να μη πειραζει στο θηλασμο)...ελεγα πως θα τη θηλασω ολη μερα,να τα καταφερω κ γω μια φορα χωρις συμπληρωμα...μα δυστυχως κ τα 2 βραδια παραιτηθηκα των δυναμεων μου,,,με αποκορυφωμα χθες το βραδυ που μου κοιμηθηκα απο 1 μεχρι 6 χωρις να ακουω τι-πο-τα...εκλαιγε η μπεμπουλα κ ετρεχε ο καημενος να αποστηρωνει κ να ετοιμαζει γαλα...2 φορες της ετοιμασε..ηπιε 100ml ..εγω δεν καταλαβα απολυτως τιποτα,ξυπνησα με ενα στηθος που κοντευε να σπασει...6 ηπιε το καημενο ολο το γαλα(ευτυχως μου αδειασε το στηθος) κ κοιμηθηκε 1η φορα 3 ωρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! πρεπει δηλαδη νατο αφηνω να γεμιζει 5 ωρες για να χορτασει το μωρακι μου?ξερω αυτο που λεω ειναι ανοησια...

• να πω τον προβληματισμο μου το μεγαλο?????

βασικα σημερα ειμαστε 36ημερων...3 με 4 μερες εχω θηλασει αποκλειστικα το μωρακι μου....ολες τις αλλες εδινα κ συμπληρωματακια με δικο μου γαλα στις αρχες κ μετα με ξενο 40αρια ml συνηθως...κυριως το βραδυ..αν θυμαστε που εχω γραψει...θηλαζα οοολη μερα κ το βραδυ υπεκυπτα στον πειρασμο ή στις δυναμεις μου....αυτο κατα ποσο κατεστρεψε την εδραιωση της γαλουχιας μας???κατα πολυ φανταζομαι...τι να κανω???θα τα καταφερω αραγε?εννοειται κ σημερα εχω διαθεση μεγαλη να το παλεψω...δεν εχω σημερα δεκατα οπωτε ελπιζω να τα καταφερω...μηπως για να φτιαξω το βραδινο γαλα μου να κανω αντλησεις βραδινες με το θηλαστρο (symphony medela)αν κ μουπε η Αγλαϊα να το αφησω για 2 εβδομαδες σιγουρα...ετσι κ εκανα αφου πρωτα τρομαξα κ με το οτι γκρινιαζε στο στηθος μου(μην του κανα υπερπαραγωγη,πραγμα που τελικα δεν το νομιζω γιατι δεν το ξανακανε...εκτος αν ηθελε τοτε να πιπιλαει κ την τσατιζε το γαλα που εβγαινε)...

σας ζαλισα...ευχαριστω...

...μηπως για να φτιαξω το βραδινο γαλα μου να κανω αντλησεις βραδινες με το θηλαστρο (symphony medela)αν κ μουπε η Αγλαϊα να το αφησω για 2 εβδομαδες σιγουρα...ετσι κ εκανα αφου πρωτα τρομαξα κ με το οτι γκρινιαζε στο στηθος μου(μην του κανα υπερπαραγωγη,πραγμα που τελικα δεν το νομιζω γιατι δεν το ξανακανε...εκτος αν ηθελε τοτε να πιπιλαει κ την τσατιζε το γαλα που εβγαινε)...

σας ζαλισα...ευχαριστω...

Αφού δεν άντεχες και είχες φτάσει στα όριά σου, καλά έκανες και κοιμήθηκες (είχες και τα δέκατα...) Καμιά φορά το 1-2 μπουκάλια ξένο όταν έχουμε φτάσει στα όριά μας είναι αυτά που μας κρατάνε και σώζουμε τον θηλασμό μακροπρόθεσμα!

Σήμερα που ξεκουράστηκες, πες στον σύζυγο να σε ξυπνήσει αν δεν ακούσεις το μωρό και να σε βοηθήσει με την τοποθέτηση ώστε να θηλάσεις ξαπλωμένη! Αν πάλι δεν το καταφέρεις, μην αγχώνεσαι, κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό, όσο θα μεγαλώνει το μωράκι θα είναι πολύ πιο εύκολο (ούτε εγώ το κατάφερνα από τους πρώτους μήνες!)

Ουσιαστικά τα έχεις καταφέρει με τον θηλασμό! Το γεγονός ότι πρήστηκε τόσο πολύ το στήθος σου δείχνει ότι είχες το γάλα που χρειαζόταν το μωρό για τα 2 εκείνα γεύματα!

Και φυσικά το ξέρεις ότι το στήθος δεν γεμίζει... Όσο αφήνεις το στήθος να πρήζεται, τόσο παίρνει ο οργανισμός σου το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται να παράγει τόσο πολύ γάλα και αρχίζει η μείωση!

Αν νιώθεις τώρα καλύτερα και πιο ξεκούραστη, ζήτα από τον μπαμπά να σε ξυπνάει αν δεν ακούς το μωρό!

Την ξαπλωτή στάση δούλεψέ τη καλύτερα πρώτα την ημέρα και όταν σε βολέψει και την κάνεις άνετα, να την καθιερώσεις και τη νύχτα! Πρώτα θα τακτοποιείς τα μαξιλάρια στη μέση και αν θέλεις και ανάμεσα στα πόδια σου, μετά θα βάζεις το μωρό σωστά στο στήθος και τέλος το σφηνάκι στην πλάτη του μωρού.

Προσπάθησε να κοιμάσαι όποτε κοιμάται το μωρό στη διάρκεια της μέρας για να αντέχεις καλύτερα το βράδυ!

Ψευδοθηλές χρησιμοποιείτε ακόμα ή μόνο στην αρχή; Αν χρησιμοποιείτε ακόμα δοκίμασε μήπως καταφέρεις και τις κόψεις σιγά σιγά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Σήμερα που ξεκουράστηκες, πες στον σύζυγο να σε ξυπνήσει αν δεν ακούσεις το μωρό

Προσπάθησε να κοιμάσαι όποτε κοιμάται το μωρό στη διάρκεια της μέρας για να αντέχεις καλύτερα το βράδυ!

Ψευδοθηλές χρησιμοποιείτε ακόμα ή μόνο στην αρχή; Αν χρησιμοποιείτε ακόμα δοκίμασε μήπως καταφέρεις και τις κόψεις σιγά σιγά!

οντως...αυτο ειπα..ο,τι κιαν γινει να ξυπνησω!!!

δικιο εχεις sofuka..πρεπει να την κανω πιο συχνα την ξαπλωτη για να τη συνηθισω κ οχι το βραδυ οταν ειμαι πλεον κουρασμενη...

ψευδοθηλες με μεγαλη μου χαρα κ ανακουφιση,λογω πλυσιματος κ αποστηρωσης, τις κοψαμε!!!για να καταλαβω οτι δεν ειχε προβλημα η θηλη μου οπως μου πανε στο μαιευτηριο..απλα ηθελε χρονο να μαθουμε να θηλαζουμε σωστα (anyway δεν παραπονιεμαι)...

να μην κανω κατι οπωτε για τη βραδινη παραγωγη?

ευχαριστω!

Δηλαδή πώς θα εγκλιματιζόσασταν; γιατί θα έπρεπε να κοιμάσαι εσύ στο σαλόνι για να γίνει αυτό; Και το μωρό πού κοιμόταν; Στο δωμάτιο; Αν ναι, πώς το παρακολουθούσες; ή μήπως και αυτό στο σαλόνι;

Είδες όμως διαφορά όταν κοιμάται η μαμά μαζί με το μωρό; Και ο θηλασμός γίνεται πιο εύκολος, και είναι καλύτερη η παρακολούθηση του μωρού από τη μαμά (έχω καταλάβει ότι η κόρη μου ανεβάζει πυρετό από την ανάσα της, αν κοιμόταν πιο μακριά, θα το καταλάβαινα αφού θα είχε ανέβει πολύ και θα ξύπναγε με κλάμματα!) και συνολικά η μαμά είναι πιο ξεκούραστη και έχει μεγαλύτερες αντοχές, οπότε ασχολείται με μεγαλύτερη όρεξη και προσφέρει περισσότερα ερεθίσματα στο μωρό της:wink:

Στο σαλονι κοιμομουν μαζι με το μωρο ειναιεπειδη το σπιτι εχει4 επιπεδα κ το κρεβατι μου ειναι στη σοφιτα...Ηθελα να μαι κατω γιανα δω πως θα τα παμε κ για να μην ανεβοκατεβαινω για οτι χρειαζομαι...Ομως τωρα που αποφασισα να νεβω πανω ειμαστε καλυτερα,εχει γινει προοδος αν και την ημερα<ειναι βεντουζα πανω μου...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Ελινα χαρηκα παρα πολυ για σενα!διαβαζα το μηνυμασου και χαμογελαγα!!! 17 ημερων και σχεδον τα καταφερες!!!τουλαχιστον να βρεις τροπους να κανεις τα πραγματα πιο ευκολα!!!περναγες ταλαιπωρια ομως που εκτος των αλλων δεν κοιμωσουν στο κρεβατι σου!!! καλη συνεχεια!

Σε ευχαριστω πολυ κι εσυ μια χαρα θα τα πας...προσπαθω να δουλεψω την ξαπλωτη σταση κ την ημερα γιατι ο βεντουζασ μου δεν ξεκκολαει...παντως κ χθεςειχε λιγη γκρινια οταν ηθελε να κανει πιπιλα μαλλον το γαλατον πειραζε...τι να κανουμε...υπομονη...β

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Σε ευχαριστω πολυ κι εσυ μια χαρα θα τα πας...προσπαθω να δουλεψω την ξαπλωτη σταση κ την ημερα γιατι ο βεντουζασ μου δεν ξεκκολαει...παντως κ χθεςειχε λιγη γκρινια οταν ηθελε να κανει πιπιλα μαλλον το γαλατον πειραζε...τι να κανουμε...υπομονη...β

χθες 1ηφορα που τακαταφερα χωρις συμπληρωμα...δυστυχως χωρις να κοιμηθω γιατι στην ξαπλωτη θεση αρχιζει κ διαμαρτυρεται....χθες πααλι τα ιδια αλλα ειπα οτι θα τα καταφερνα κ δε θα δινα μπουκαλι...ετσι κ εγινε..κοιμηθηκε μονο 5 μιση με 7...

7 που αρχισε να κλαιει, ο αντρας μου ηταν ετοιμος να φυγει για τη δουλεια..εγω σηκωθηκα..πηρα το μωρο αγκαλια και πηγα προς το σαλονι κ του ζηταγα να μου φερει το μωρο που κλαιει...ο καημενος τρομαξε κ πηρε το παιδι..εγω του εξηγουσα οτι ειμαι καλα, οτι ειμαι ξυπνια κ πιστευα οτι υπηρχαν δυο μωρα....ε μετα απο λιγο συνηλθα...πολλη κουραση...τι να πω...κ σημερα παντως ετσι κολημενες ημαστε...

οσο για τη γκρινια κ γω αυτο πιστευω Ελινα μου...σιγα μην εχω υπερπαραγωγη...την ενοχλει τη γλυκουλα το γαλα οταν θελει να πιπιλισει...:idea:

φιλες μου σημερα σαραντισαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αυριο με το νεο ετος θα παμε στην εκκλησια!!!! για 2η μερα καταφεραμε με τη μπεμπουλα αποκληστικο θηλασμο!!!! εννοειται ειναι βαντουζα πανω μου οπως λεει κ η μανουλα Ελινα! με το καλο το νεο ετος!!!! και ας με βρει καλυτερα θηλαζοντας για να τα παμε καλα με το θηλασμο ολο το 2010!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ειμαι πολυ χαρουμενη σημερα! σας στελνω τη χαρα μου!!!! καλημερα!!!:-P:razz::-P

φιλες μου σημερα σαραντισαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αυριο με το νεο ετος θα παμε στην εκκλησια!!!! για 2η μερα καταφεραμε με τη μπεμπουλα αποκληστικο θηλασμο!!!! εννοειται ειναι βαντουζα πανω μου οπως λεει κ η μανουλα Ελινα! με το καλο το νεο ετος!!!! και ας με βρει καλυτερα θηλαζοντας για να τα παμε καλα με το θηλασμο ολο το 2010!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ειμαι πολυ χαρουμενη σημερα! σας στελνω τη χαρα μου!!!! καλημερα!!!:-P:razz::-P

Μπραβο σας:P:p:p

Να την χαιρεσαι τη μπουμπου σου κ απο δω κ περα θα πηγαινουν ολα καλυτερα:P:p:p

εμενα ο βεντουζας μου ειναι 19 ημερων σημερα...:P:p:p

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Μπραβο σας:P:p:p

Να την χαιρεσαι τη μπουμπου σου κ απο δω κ περα θα πηγαινουν ολα καλυτερα:P:p:p

εμενα ο βεντουζας μου ειναι 19 ημερων σημερα...:P:p:p

αχ! αντε με το καλο και σεις!!!!!! να τα εκατοστησουν ολα τα μωρακια!!!! 40ντισε κ ειναι ακοοομα απο τα ξημερωματα στο στηθος!!! μας εφερε τωρα ο μπαμπας μας δωρα!!!! καλη Πρωτοχρονια!

κοριτσια sos......η μπεμπουλα εκανε κακακια καταπρασινα, σα μαρουλι λιωμενο...τι να κανω?

Τα πράσινα κακα μπορεί να είναι επειδή το μωρό πίνει πολυ από το πρώτο γάλα και όχι το λιπαρό αν αλλάζεις στήθος σε ένα τάϊσμα, μπορεί να είναι από κολικούς ή αν του έδωσες χαμομήλι ή ακομα και καμια ιωσούλα. Και το δικό μου πολλές φορές έκανε πράσινα κακά τη μία μέρα και την άλλη μέρα κανονικά , μην ανησυχείς

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...