Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται με την γονική άδεια στην περίπτωση διδύμων?

Recommended Posts

Ναι, και μάλιστα πρόσφατα (διανύει τη 2η άδεια). Αλλά δε γνωρίζω τον αριθμό της πράξης. Υπάρχουν και παλιότερες όμως (και νομίζω πως αφορούν εκπαιδευτικούς πάλι). Ψάξε λίγο το θέμα και επικεντρώσου στα ποστ που αναφέρουν τους αριθμούς αποφάσεων.

Μετά από τόσο καιρό, άρχισα να τα ξεχνάω...

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 650
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστώ για τη διευκρίνσηση αλλά μήπως υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο όπως παρατσούκλι ή κάτι άλλο για να επικοινωνήσω άμεσα;

Παρόλα αυτά δεν με ενδιαφέρουν οι αποφάσεις γιατί γνωρίζω περιπτώσεις που δικαστικά δικαιώθηκαν αλλά το υπουργείο αρνήθηκε να δώσει την άδεια. Με ενδιαφέρει μόνο να μάθω αν κάποιος δικαιώθηκε δικαστικά και πήρε και την άδεια απο του υπουργείο.

Τις EIXA... μαζεμένες...

Θα ρίξω μια ματιά... κι αν τις βρω θα σου τις στείλω... :)

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

....γνωρίζω περιπτώσεις που δικαστικά δικαιώθηκαν αλλά το υπουργείο αρνήθηκε να δώσει την άδεια...

Αυτό είναι παράβαση καθήκοντος!

(Εκτός αν είχε άλλες παραμέτρους που έκαναν να υπάρχει απώλεια του δικαιώματος).

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Έγινε το δικαστήριο, θετικός ο εισηγητής (άντρας) αλλά η πρόεδρος (γυναίκα) μνημόνευσε δύο αποφάσεις του Ευρ. Δικαστηρίου και του ΣτΕ με την πρόθεση δηλαδή να μην μας το δώσει και τελικά δεν πήραν απόφαση, μετά σπό ένα 2μηνο θα την μάθουμε τελικά αλλά χλωμό το βλέπω να την κερδίσουμε..

lRZRp3.png

Και η δική μου απόφαση δυστηχώς αρνητική. Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Ενημερώθηκα πρόσφατα. Δεν την πήρα ακόμη στα χέρια μου για να δω το σκεπτικό της αλλά μάλλον η Θεσσαλονίκη στρέφεται σε αρνητικές αποφάσεις. Και να σκεφτείτε ότι η εισήγηση μου ήταν θετική ενώ πρόεδρος ήταν αυτός που είχε βγάλει θετική απόφαση για προηγούμενη όμοια υπόθεση (μάλλον μία και μοναδική!!!).

Σκέφτομαι να ασκήσω αναίρεση για την τιμή των όπλων αν και τα παιδάκια μου κοντεύουν τα τρία και δεν πρόκειται να προλάβω ακόμη και αν δικαιωθώ να πάρω την άδεια!!Είδομεν...

ΦΕΗ

Και η δική μου απόφαση δυστηχώς αρνητική. Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Ενημερώθηκα πρόσφατα. Δεν την πήρα ακόμη στα χέρια μου για να δω το σκεπτικό της αλλά μάλλον η Θεσσαλονίκη στρέφεται σε αρνητικές αποφάσεις. Και να σκεφτείτε ότι η εισήγηση μου ήταν θετική ενώ πρόεδρος ήταν αυτός που είχε βγάλει θετική απόφαση για προηγούμενη όμοια υπόθεση (μάλλον μία και μοναδική!!!).

Σκέφτομαι να ασκήσω αναίρεση για την τιμή των όπλων αν και τα παιδάκια μου κοντεύουν τα τρία και δεν πρόκειται να προλάβω ακόμη και αν δικαιωθώ να πάρω την άδεια!!Είδομεν...

Τι να πώ ρε κορίτσια, πραγματικά αδικία. 'Αλλο κράτοσ στα βόρεια άλλο στα νότια?:roll:

• 2 εβδομάδες μετά...

Με πήρε ο δικηγόρς μου τηλέφωνο.

Η δικιά μου περίπτωση εξετάζεται στον Πειραιά.

Έκανα την αίτηση πέρισυ το καλοκαίρι. Κάναμε τον Μάιο αίτηση προτίμησης και η δικάσιμος ορίστηκε στις 25-9-12!

Κι αν βγει θετική η απόφαση θα κάνει και 6 μήνες τουλάχιστον να καθαρογραφεί και να επιδοθεί.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν είχε νόημα όλο αυτό. Τότε τα παιδιά θα είναι 3,5.

Δηλαδή κι αν έιναι θετική η απόφαση το 9μηνο θα το πάρω κουτσό.

Και τα παιδιά θα πηγαίνουν και παιδικό. Τζάμπα μου φαίνεται τα λεφτά μου

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό θέμα... Γιατι βλέπω στο ποστ πολλές συζητήσεις για 9μηνα και αυτα δεν αφορουν τον ιδιωτικό τομέα δυστυχώς...

Περιμένω και εγώ διδυμάκια, εχω βέβαια αρκετό καιρό μπροστά μου, αλλά ήθελ ανα ρωτήσω αν ξέρει καμια κοπέλα να μου πει τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα. Εμεις κανονικά δικαιουμαστε 4 μήνες για μονή κύηση (2 προ και 2 μετά γέννας). Αλλάζει αυτό στην περίπτωση διδύμων???

ευχαριστώ!

c12e25debb.png

Αν είσαι στον ιδιωτικο τομέα είσαι σίγουρη ότι θέλεις να λειπεις τοσους μήνες;

Πόσους εννοείς? 4?

Δεν μπορω να διανοηθώ πως θα αφήσω 2 μηνών δίδυμα και σε ποιον και θα πάω στο γραφειο....

c12e25debb.png

Αν και μπαμπας παρακουλουθω το φορουμ εδω και 2 χρονια περιπου χωρίς να ειμαι μέλος και ειναι αληθεια οτι βοηθηθηκα πολυ απο αυτο μεχρι που βγηκε θετική αποφαση για τα δικά μου δίδημα με δικαστικη αποφαση στις 31/10/2011

απο το Δ.Ε.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ περιεργο αλλα αληθινό.

Σε μια συζητηση με το δικηγο μου ειπε πως αυτα τα δικαστηρια τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ δηλαδη μετραει πολυ η λεπτομερια

καλη επιτυχια σε ολους

εαν θελει καποιος οποιαδηποτε πληροφορια ευχαριστως:roll:

Koritsakia poiew παλιες εισαστε εδω?Αν θυμαστε ειμασταν για ιανουαριο του 11.πηγε οκτωβρη του 11 τωρα στις 18 πεσαμε πανω στις απεργιες γσεε και αδεδυ και δικηγορων.ξαναπηρε αναβολη και νεο δικασιμο για την αλλη βδομαδα στις 16 του μηνα.αντε να δουμε γιατι οπως καταλαβατε εχω γυρισει δουλεια και ταχω δει μπαστουνια γενικα.

Και κατι ενημερωτικο για οσες ειστε δημοσιο εκπαιδευτικοι.ισχυει νομος αν θελετε σας τον βρισκω που μεχρι να γινουντα παιδια μας 2 ετων δικαιουστε μειωση ωραριου μειον δυο ωρες την εβδομαδα και ειναι ασχετο απο την αδεια.ειναι ξεχωριστος νομος και δεν τον πολυκυκλοφορουν.οπως και πως εξαιρειστε απο οποιαδηποτε εξωσχολικη δραστηριοτητα και απο τις εφημεριες.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Η νυφη μου ειναι νηπιαγωγος και εχει διδυμακια.Εκατσε σπιτι καθ'ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης.Οταν γεννησε πηρε την αδεια που της αναλογουσε συν 3 μηνες για τα διδυμα και αλλους 2 ως τριτεκνη.Φετος ηταν να παει για δουλεια το Σεπτεμβρη αλλα της εγκριθηκε αδεια αλλους 6?9? (δεν θυμαμαι καλα) για το δευτερο παιδακι.Δεν ξερω πανω σε ποιο νομο βασιστηκε αλλα της ηρθε μια χαρα κουτι.Μια φιλη μου με διδυμακια,καθηγητρια στο επαγγελμα,ακομα περιμενει την εγκριση για να καθησει σπιτι.

Καλησπέρα!! Θα ήθελα κι εγώ να προσπαθήσω για το 2ο εννιάμηνο αλλά δεν ξέρω κάποιο δικηγόρο στην Αθήνα που να ασχολείται με τέτοια θέματα. Αν ξέρει κάποιος/α θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν μου στέλνατε τα στοιχεία του με πμ.

Να πω την αλήθεια δεν είμαι βέβαιη αν αξίζει να το κυνηγήσω γιατί απ'ότι βλέπω οι περισσότεροι είστε εκπαιδευτικοί ενώ εγώ ανήκω σε άλλο υπουργείο...

J2s7p2.png

Αν και μπαμπας παρακουλουθω το φορουμ εδω και 2 χρονια περιπου χωρίς να ειμαι μέλος και ειναι αληθεια οτι βοηθηθηκα πολυ απο αυτο μεχρι που βγηκε θετική αποφαση για τα δικά μου δίδημα με δικαστικη αποφαση στις 31/10/2011

απο το Δ.Ε.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ περιεργο αλλα αληθινό.

Σε μια συζητηση με το δικηγο μου ειπε πως αυτα τα δικαστηρια τα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ δηλαδη μετραει πολυ η λεπτομερια

καλη επιτυχια σε ολους

εαν θελει καποιος οποιαδηποτε πληροφορια ευχαριστως:roll:

Πότε έγινε το δικαστήριο σας? Εμείς περιμένουμε την απόφαση από Δ.Ε. Θεσσαλονίκης και δεν ξέρουμε πόσο χρόνο θα πάρει.

Πότε έγινε το δικαστήριο σας? Εμείς περιμένουμε την απόφαση από Δ.Ε. Θεσσαλονίκης και δεν ξέρουμε πόσο χρόνο θα πάρει.

ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ 2010 ΕΓΕΙΝΕ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ(ΑΚΡΟΑΣΗ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ 12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΒΓΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ.

Παρακολουθω εδω και καιρο.Εγω εχω κανει εδω και δυο μηνες αιτηση για να οριστει δικασιμος στο εφετειο Τριπολεως.Υπαρχουν καθολου σημεια να προσεξει κανεις γιατι ο δικηγορος μου εχει κερδισει ιδια περιπτωση αλλα ολα πλεον παιζουν....;

• 3 εβδομάδες μετά...

Έχω κάνει την αίτηση στην Αθήνα και περιμένω. Απ' όσα μου έχει πει ο δικηγόρος μου έχω καταλάβει τα εξής:

Συνήθως τα δικαστήρια δεν δίνουνε το δεύτερο εννιάμηνο για τα δίδυμα. Πάντως υπήρχαν 3-4 αποφάσεις από τις δημοσιευμένες (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά) που μας δικαίωσαν. Εκεί πατούσαμε και υπήρχε ελπίδα να δικαιωθούμε. Μέχρις ότου το 2008 βγήκαν οι 2637 και 2638 αποφάσεις του ΣΤΕ που έκριναν ότι δεν δικαιούμαστε δεύτερο εννιάμηνο.

Όμως, μετά την 1-1-2009 τα δεδομένα άλλαξαν, γιατί άρχισε να ισχύει στην Ελλάδα η συνθήκη της Λισσαβώνας που βάζει το θέμα από την άποψη της ίσης μεταχείρισης των γονέων (αυτών που έχουν 2 παιδιά διαφορετικής ηλικίας και αυτών που έχουν δίδυμα). Με βάση αυτό, το διοικητικό εφετείο Θεσσαλονίκης έβγαλε μια απόφαση που θεώρησε πως οι δύο κακές αποφάσεις του ΣΤΕ δεν ισχύουν πλέον γιατί ήταν προγενέστερες της 1-1-2009, και για τον λόγο αυτόν το εφετείο Θεσσαλονίκης έκανε ερώτηση στο δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, το οποίο απάντησε διφορούμενα, αλλά όχι απορριπτικά.

Με βάση την απάντηση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου το εφετείο Θεσσαλονίκης έβγαλε την 1842/2010 απόφαση και δικαίωσε την μητέρα των διδύμων με πλειοψηφία.

Άρα, λοιπόν, αυτή η απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης είναι σημαντική γιατί έδωσε το δεύτερο εννιάμηνο χωρίς να δεσμεύεται από τις κακές αποφάσεις του Στε του 2008, αφού τώρα έχουμε καινούργια δεδομένα που δεν υπήρχαν όταν βγήκαν οι αποφάσεις αυτές. Το θέμα είναι να τονιστεί η άνιση μεταχείριση.

Αυτά κατάλαβα, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι τα λέω σωστά. Όποια θέλει, ας μου στείλει πμ ή email στο [email protected] για να της δώσω στοιχεία του δικηγόρου να κατατοπιστεί καλύτερα.

Καλησπέρα!! Θα ήθελα κι εγώ να προσπαθήσω για το 2ο εννιάμηνο αλλά δεν ξέρω κάποιο δικηγόρο στην Αθήνα που να ασχολείται με τέτοια θέματα. Αν ξέρει κάποιος/α θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν μου στέλνατε τα στοιχεία του με πμ.

Να πω την αλήθεια δεν είμαι βέβαιη αν αξίζει να το κυνηγήσω γιατί απ'ότι βλέπω οι περισσότεροι είστε εκπαιδευτικοί ενώ εγώ ανήκω σε άλλο υπουργείο...

Δεν ξέρω πως στέλνουνε πμ. Στείλε μου εσύ, να σου δώσω στοιχεία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...