Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)

Afroditi D

Recommended Posts

Μακαρονοσαλάτα χωριάτικη

Υλικά :

1 φλιτζάνι μακαρονάκι φιογκάκι

1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια κονσέρβας

1 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο

1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο

1 φλιτζάνι φασολάκια κατεψυγμένα

1 καρότο

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Bράζετε τα μακαρόνια για 8-10 λεπτά μέσα σε 2 λίτρα νερό. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, κόβετε το καρότο και το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους. Mόλις περάσουν 4 λεπτά, από τη στιγμή που άρχισαν να βράζουν τα μακαρόνια, προσθέτετε στην κατσαρόλα το καρότο και το κρεμμύδι. Mετά από 2-3 λεπτά προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα φασόλια. Aφήνετε να βράσουν όλα μαζί τα υλικά για άλλα 3 λεπτά. Σουρώνετε το φαγητό και το βάζετε σε πιατέλα. Tο ραντίζετε με το ελαιόλαδο και το σερβίρετε.

Καλή επιτυχία !

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μακαρονοσαλάτα

Υλικά

1 πακέτο Βίδες ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησης σας

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

1 πορτοκαλιά πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού

1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα

1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. παρμεζάνα, τριμμένο

αλάτι

Εκτέλεση :

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Στο μεταξύ, πλένετε και κόβετε τις πιπεριές και τα μυρωδικά όπως αναφέρεται στα υλικά.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα μυρωδικά και ανακατεύετε.

Aνακατεύετε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και περιχύνετε τη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε.

Σερβίρετε αμέσως ή αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει, πριν τη σερβίρετε.

Καλή επιτυχία !

Μακαρονοσαλάτα

Υλικά:

500γρ. Μακαρόνια κοφτά

200γρ. Αρακά

1 κουτάκι Τόνο

1 Μαγιονέζα

λίγη Μουστάρδα

1 κούπα Κρέμα Γάλακτος

1 Κρεμμύδι λιωμένο

1 κουτάκι Μανιτάρια

Εκτέλεση :

Βράζουμε τα μακαρόνια.

Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα, το λιωμένο κρεμμύδι, αλάτι, λίγο μαυροπίπερο και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλιά ξύδι, τα ανακατεύουμε και αυτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στην κρέμα αυτή, τον αρακά, τον τόνο, τα μανιτάρια και τα μακαρόνια.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Καλή επιτυχία !

Μια ακόμα ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ευκολή , γρήγορη και πολύ νόστημη είναι :

Φτιάχνουμε μια ντοματοσαλάτα κανονική (ντομάτα , πιπεριά , κρεμμύδι , ελιές , φέτα ,αλάτι, πιπέρι , λάδι) έχουμε βράσει τα μακαρόνια : πένες ή ριγκατίνι ή κοχύλια ή βίδες και αφού ετοιμάσουμε την ντοματοσαλάτα ρίχνουμε μέσα στην σαλατιέρα τα ζυμαρικά ζεστά. Πασπαλίζουμε με λίγη τριμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε ζεστά!

Καλή επιτυχία!

Διαφημίσεις

κοπελια δλδ ΕΕΕΕΕΕΕΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣ

ΕΣΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΕΞΙΚΟ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΕ????

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol: ε δεν έχεις άδικοοοοοο :lol::lol::lol::lol:

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΕ????

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΕ????

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

:lol::lol::lol: ε δεν έχεις άδικοοοοοο :lol::lol::lol::lol:

Βρε Αριάκο εσεις εκει στον Άρη ......... χάπια δεν τρώτε ???? θα σου βρώ κάπου και καμια δική σας !!! καμια μίξη περίεργη τώρα για σαρακοστή !!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΠΑΣΕ????

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Δήλαδή θα με ταίσεις τρελό μου??? ΠΕΙΝΑΩ!!!!!! :lol::lol::lol::lol:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

αχ!!!!!!!!!!!!!!!!τέλεια έχουμε ξεχωριστή ενότητα για τις συνατγές μας !!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

ευχαριστούμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Κορίτσια heeeeelp!!!!

Συνταγή για κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα υπάρχει;;;

Marle σου δίνω μια δοκιμασμένη !!!! πολυ καλή για όσους αρέσουν τα γλυκόξινα (εμένα μου αρέσουν πάρα πολυ ! :D )

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα.

Υλικά

Κοτόπουλο φιλέτο (250 γρ.)

Τοματοπολτός (300 γρ.)

Μανιτάρια (100 γρ.)

Καλαμπόκι (50γρ.)

Πιπεριές ()

Κρεμμύδι (1 μεσαίο)

Σκόρδο (2 σκ.)

Δαμάσκηνα Ξηρά (4 τμ.)

Βερύκοκα Ξηρά (4 τμ.)

Ξύδι Βαλσάμικο (3 κ.γλ.)

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά

Αρχικά ετοίμάζουμε τα υλικά.Έκοψα το κοτόπουλο σε μπουκιές, περίπου στο μέγεθος του αντίχειρα. Ψιλόκοψα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καθάρισα τα μανιτάρια και τα έκοψα σε φέτες. Έκοψα τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, όπως επίσης και τα ξηρά φρούτα.

Έπειτα άρχισα το μαγείρεμα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σώταρα το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έριξα τις πιπεριές και τα μανιτάρια και μετά από λίγο το καλαμπόκι. Μόλις μαλακώσαν οι πιπεριές και τα μανιτάρια, έριξα τα δαμάσκηνα και τα βερύκοκα. Έσβησα με το ξύδι και έριξα τον τοματοπολτό. Μετά από 10 λεπτά βράσιμο, η σάλτσα μου είχε δέσει και το κατέβασα από τη φωτιά.

Καλή επιτύχια!

Διαφημίσεις

αφροδιτη μια απορια

που τις ξερεις τοσο συνταγες :?::?::oops:

Η καλή νοικοκυρά....είδατε πως φαίνεται???

:D:D:D:D

εκτός απο αυτό που λέει η Starlight.... :lol::lol::lol: .... η μαγειρική είναι μια απο τις μεγάλες μου αγάπες , λατρεύω την μαγειρική & περισσοτερο την ζαχαροπλαστική ... έχω 3 ντοσιε με συνταγες απο διαφορα περιδικα , εφημεριδες , intrenet αλλα και την μαμα κ γιαγια μου.

Πολλα βιβλία ...η τελευταια μου συλογή είναι αυτη που κυκλοφορεί 1 Σαββατο το μήνα απο την εφημεριδα "τα νέα- η γεύση απο το Αλφα εως το Ωμέγα" , Το λεξικό της Ελληνικής κουζινας.

..με την παραμικρη ευκαιρεία δοκιμάζω νέες συνταγές (προτειμώ να φτιάξω ενα σπιτικό κείκ ή μια τάρτα για τον πρωινό μας καφέ ή το απογευματινό κολατσιο του γιού μου , απο το να ξετυλίξω μια σοτοφρέτα ή ένα πατεκο μπισκότα ....απλά αγαπώ πολυ την μαγειρική ! :D

(και πιστεύω πως οταν αγαπάς κάτι που κάνεις ...πάντα βρίσκεις και όρεξη και χρόνο για να το κάνεις , αλλα το πιο σίγουρο ειναι οτι σε ξεκουραζει σε , χαλαρώνει σου δινει ζωή...)

Afroditi να κάνω μια χαζή ερώτηση..το κοτόπουλο το βράζεις πριν το τσιγαρίσεις?

όχι ή μάλλον το εχω κάνει κάποιες φορές όταν ο μικρός ξεκίνησε να τρώει απο τα δικά μας φαγητά , μετά το σταμάτησα εφόσον το κουβεντιασα με την παιδ/τρο και μου είπε πως δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.Συνήθως τα κοτοπουλα ειναι απο του παππού μας ή οταν πέρνω εμπορίου είναι πάντα "άρτας" (οχι κανενας ειδικός λόγος , απλά τυχαίνει να δουλεύει στο εργοστάσιο αυτό φίλος χημικός...), σίγουρα όμως ο βρασμός πριν είναι καλό να γίνεται. Αυτό πάντως με εχει προβληματίσει αρκετές φορές ... ας πούμε το μοσχάρι γιουβέτσι , πριν το παιδί δεν το έβραζα τώρα πάντα το βράζω.... :roll:

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Θα δοκιμάσω αυτή τη συνταγή,την εκτύπωσα ήδη και θα το βράσω καλύτερα! :lol:

:D Και εμένα ετσι μου αρεσει .... πάντα εχω την συνταγή μπροστά μου & την ακολουθώ κατα γράμμα :D:lol:8) !να πώς έχουν μαζευτεί τόσα ντοσιέ.....Κουκλίτσα ! :D

Έκανα μια αρχή και μετέφερα σιγα σιγα τις συνταγές που έχουμε γραψει εδω ...ανα κατηγορία.....εφτασα μέχρι και την 7 σελίδα....αύριο πάλι... :D:D:D

Afroditi D χίλια μπράβο!!!!!! Έχω ενθουσιαστεί με τις κατηγορίες που έφτιαξες. Εγώ δεν ήμουν ποτέ φανατική της μαγειρικής αλλά όπως λέει και ο άντρας μου κάνω φιλότιμες προσπάθειες, οπότε τώρα ανυπομονώ να φτιάξω κάποια από τα φαγητά και τα γλυκά που προτείνετε.

xZBdp3.png

Μπράβο βρε Αφροδίτη μου πολυ καλό αυτό που έκανες!!!!!!!

:lol::lol::lol: Να σε βλέπουμε όμως ε??? Μη σε χάσουμε για μια κατσαρόλα :lol::lol::lol::lol:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

αφροδιτη να ρωρησω κατι που ισως να το ξερει ο μισος νοτουνιας αλλα εγω δεν το γνωριζω?

λοιπον πηγαμε σε μια ταβερνα καταπληκτικη και μην γελασεις ενω ειχε απιστευτα πιατα (γιαουρτλου με λιγο παστουρμα,μαντιταροσαλατα,παστουρμαδοπιτα,κλπ)αυτο που μου αρεσε εμενα πιο πολυ απο ολα ηταν μια πολυ απλη σαλατα..ντοματα στον ρεντε ,παξιμαδια κρητικα μουλιασμενα σε νερο ,λαδι αλατι ριγανη και τριμμενο τυρι απο πανω...

τελικα πως την λενε αυτην την σαλατα???????

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...