Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

γιατι να ειναι προβλημα κατι τετοιο? μακαρι να εκανε ετσι και ο γιος μου

αν το παιδι αναπτυσσεται σωστα μην αλλαζεις τιποτα απ οτι κανεις

ακουγεται μπαναλ αλλα ειναι αληθειααα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το συζητούσα με φίλη και αναφέρθηκε οτι ενδεχομένως να έχουμε πρόβλημα αν το μωρό δεν μπορεί να κάθήσει στο στήθος χωρίς αναγκαστικά να πίνει γάλα.

Ευχαριστώ θερμά όποιον αντέξει να διαβάσει όλα αυτά.

Θα περιμένω τις απόψεις σας!!!!!!!

:confused::confused: τι πρόβλημα???

Ενδέχεται αυτό να μας δημιουργήσει πρόβλημα? Μπορεί το ισχυρό let down να μην την αφήνει να πιπιλήσει χωρίς να θηλάσει? (μερικές φορές, προς το τέλος του θηλασμού πιάνει μα μανία το στήθος ,ρουφάει και φτύνει την θηλή με ένταση και μετά βάζει τα κλάματα).

συγνωμη δεν το προσεξα αυτο για τα κλαματα

Το ερώτημα μου τώρα-μετά από τόσο μεγάλο πρόλογο!!!!!!- είναι το εξής: πότε θα ρυθμιστούμε? να δοκιμάσω πάλι να μειώσω χρόνο ή θα θήλάζουμε πάντα έτσι?

Palladin νομίζω εσείς θηλάζετε περίπου έτσι? καμιά ιδέα?

Εμείς θηλάζουμε ακόμα έτσι!

Όποιος μας βλέπει πρώτη φορά και για αρκετή ώρα με ρωτάει "καλά, μόνο από το ένα στήθος θηλάζει;"

Πάντως από 3 μηνών περίπου το στήθος μου είναι μαλακό και δεν πρήζεται, ούτε έχει απότομο let down, αλλά συνεχίζω τους ίδιους ρυθμούς και είμαστε ΟΚ

Και ακόμη κάτι, έχω παρατηρήσει γενικά οτι το μωρό δεν με χρησιμοποιεί για παρηγορίά.Θα πιάσει δηλαδή όταν θέλει να θηλάσει μόνο, ενδεχομένως κάποιες φορές να παίξει λίγο με την έννοια πίνω λίγο, αφήνω και ξαναπιάνω στήθος αλλά γενικά δεν το χρησιμοποιεί για ανακούφιση.

Δεν το έκανε στους κολικούς της και δεν το κάνει ούτε τώρα που της έχουν πρηστεί τα ούλα. Επίσης όταν θέλει να κοιμηθεί μέσα στην ημέρα, αν είναι χορτασμένη δεν θέλει να πιπιλίσει για να κοιμηθεί προτιμά να την κουνήσω αγκαλίτσα.

Γενικά δεν την έχω νοιώσει ποτέ να πιπιλάει εκτός από κάποιες φορές που είναι μισοκοιμισμένη και της φεύγει το στήθος οπότε την νοιώθω να παίζει λίγο την θηλή με την γλώσσα της.

Ενδέχεται αυτό να μας δημιουργήσει πρόβλημα? Μπορεί το ισχυρό let down να μην την αφήνει να πιπιλήσει χωρίς να θηλάσει? (μερικές φορές, προς το τέλος του θηλασμού πιάνει μα μανία το στήθος ,ρουφάει και φτύνει την θηλή με ένταση και μετά βάζει τα κλάματα).

Το συζητούσα με φίλη και αναφέρθηκε οτι ενδεχομένως να έχουμε πρόβλημα αν το μωρό δεν μπορεί να κάθήσει στο στήθος χωρίς αναγκαστικά να πίνει γάλα.

Ευχαριστώ θερμά όποιον αντέξει να διαβάσει όλα αυτά.

Θα περιμένω τις απόψεις σας!!!!!!!

Μπορεί όντως να την εκνευρίζει το πολύ γάλα όταν θέλει να πιπιλίσει. Κι εμένα η μικρή μέχρι περίπου 8 μηνών χοντρικά δεν με ήθελε για παρηγοριά. Μετά άρχισε να ψευτομπουσουλάει, να περπατάει, να χτυπάει και το ζητούσε το στήθος. Τότε δεν την ενοχλούσε το γάλα.

Για το πιπίλισμα, μπορεί το μωρό να ανακαλύψει τον αντίχειρα και να τον πιπιλάει. Ή μπορείς αν θέλεις και το θεωρείς απαραίτητο, να δώσεις πιπίλα. Βέβαια συνήθως τα μωρά που θηλάζουν δεν την θέλουν, προτιμούν το στήθος.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Εμείς θηλάζουμε ακόμα έτσι!

Όποιος μας βλέπει πρώτη φορά και για αρκετή ώρα με ρωτάει "καλά, μόνο από το ένα στήθος θηλάζει;"

Πάντως από 3 μηνών περίπου το στήθος μου είναι μαλακό και δεν πρήζεται, ούτε έχει απότομο let down, αλλά συνεχίζω τους ίδιους ρυθμούς και είμαστε ΟΚ

Μπορεί όντως να την εκνευρίζει το πολύ γάλα όταν θέλει να πιπιλίσει. Κι εμένα η μικρή μέχρι περίπου 8 μηνών χοντρικά δεν με ήθελε για παρηγοριά. Μετά άρχισε να ψευτομπουσουλάει, να περπατάει, να χτυπάει και το ζητούσε το στήθος. Τότε δεν την ενοχλούσε το γάλα.

Για το πιπίλισμα, μπορεί το μωρό να ανακαλύψει τον αντίχειρα και να τον πιπιλάει. Ή μπορείς αν θέλεις και το θεωρείς απαραίτητο, να δώσεις πιπίλα. Βέβαια συνήθως τα μωρά που θηλάζουν δεν την θέλουν, προτιμούν το στήθος.

Αυτή την ερώτηση μας την έχουν ήδη κάνει!!!!!!!

Δεν θεωρώ οτι πρέπει σώνει και καλά κάτι να πιπιλίσει απλά αναρωτιόμουν γιατί δεν το κάνει και ανησύχησα μήπως αυτό μας δημιουργήσει πρόβλημα στον θηλασμό.

Πιπίλα για να πω την αλήθεια δεν βλέπω λόγω για να δώσω. Νομίζω οτι απλά ξεγελά το μωρό και δεν το έχω σκοπό.

Και μιας και είναι γενικό το τόπικ να ρωτήσω κάτι ακόμα, από προχθές που ξεκίνησαν να την ενοχλούν τα δοντάκια της αραίωσε τους θηλασμούς και σε αριθμό και στον χρόνο που κάθεται στο στήθος.

Έχει σχέση μα τα δοντάκια της ή είναι απλώς σύμπτωση?

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

Δεν θεωρώ οτι πρέπει σώνει και καλά κάτι να πιπιλίσει απλά αναρωτιόμουν γιατί δεν το κάνει και ανησύχησα μήπως αυτό μας δημιουργήσει πρόβλημα στον θηλασμό.

Πιπίλα για να πω την αλήθεια δεν βλέπω λόγω για να δώσω. Νομίζω οτι απλά ξεγελά το μωρό και δεν το έχω σκοπό.

όχι, πρόβλημα δεν δημιουργεί στον θηλασμό, ούτε είναι λόγος ανησυχίας.

Πιπίλα for the record ούτε εγώ έδωσα

Και μιας και είναι γενικό το τόπικ να ρωτήσω κάτι ακόμα, από προχθές που ξεκίνησαν να την ενοχλούν τα δοντάκια της αραίωσε τους θηλασμούς και σε αριθμό και στον χρόνο που κάθεται στο στήθος.

Έχει σχέση μα τα δοντάκια της ή είναι απλώς σύμπτωση?

Γενικά τα μωρά κάποια στιγμή, συνήθως αφού σαραντίσουν, μειώνουν τον χρόνο που κάθονται στο στήθος, θηλάζουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Κάποια στιγμή θα θηλάζει 2 λεπτά και θα της φτάνει!

Δεν νομίζω ότι σχετίζεταιμε τα δόντια, ίσα ίσα, η κόρη μου πλέον όταν βγάζει δόντι κόβει εντελώς τις στερεές και θέλει μόνο στήθος για 1-2 μέρες

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ούτε το δικό μου παιδί αναζητούσε παρηγοριά στο στήθος και προφανώς δεν είχαμε πρόβλημα με το θηλασμό για αυτό το λόγο. Με προβλημάτιζε κι εμένα αυτό το θέμα αρκετά, όπως και με προβλημάτιζε όταν μεγάλωσε και άρχισε να πέφτει, να χτυπάει κτλ και δεν ήθελε να την παρηγορήσουμε και αισθανόμουν ότι έφταιγε αυτή η "κακή αρχή" με το θηλασμό :roll:

Δεν ξέρω αν έφταιγε το let down ή ήταν εξ αρχής θέμα χαρακτήρα, πάντως το παιδάκι μου σπάνια ζητάει παρηγοριά (τώρα έχει μάθει πώς γίνεται, αν και όχι όπως το ξέρουν άλλα παιδιά) και κάνει πρώτα τις διεργασίες στο μυαλουδάκι της, για να λύσει τα προβλήματα της. Συχνά προκύπτουν και νεύρα από αυτό αλλά πιστεύω ότι βρίσκει την άκρη τελικά και ξαναέρχεται κοντά μας όλο και πιο σίγουρη για τον εαυτό της.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα, όταν το παιδί δεν μπορεί να παρηγορηθεί στο στήθος, απλά πρέπει να είμαστε λίγο πιο ευρηματικές. Αλλά αν μπορούμε να διορθώσουμε κάτι, αυτό μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Η υπερπαραγωγή διορθώνεται και πρέπει να διορθώνεται, το let down ίσως και όχι, μερικές μαμάδες έχουν "χάρισμα", αλλά το παιδάκι μεγαλώνοντας μαθαίνει να το χειρίζεται και έτσι σταματά να αποτελεί "πρόβλημα", μερικές φορές μετατρέπεται και σε παιχνίδι, αρκεί να το αντιμετωπίσουμε λίγο χαλαρά και να μην τα σκεφτόμαστε όλα σαν προβλήματα αλλά σαν ιδιαιτερότητες, σαν μικρές προκλήσεις.

Τελικώς, τείνω να πιστεύω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο το ότι ήμασταν χωριστά στο μαιευτήριο και αυτό την επηρέασε βαθιά στο να μην εμπιστεύεται εύκολα και θεωρώ ότι είναι κάτι που ακόμη δεν το έχουμε ξεπεράσει.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

mefirst ειναι ακομα πολυ μικρουλι για να βγαλεις συμπερασμα

σιγα σιγα που θα μεγαλωνει θα αυξανεται κ το διαστημα αναμεσα στα γευματα

λιγο πριν αρχισεις τις στερεες θα σου εχει φτασει γυρω στο 3ωρο με 4ωρο αναμεσα στα γευματα, μην ανυσηχεις απο τωρα

εφοσον εχει κ την γοπ, ειναι απολυτα φυσιολογικο να κανει μικρα κ συχνα γευματα

θυμαμαι στην ιδια ηλικια με το δικο σου, μετρουσα τους μηνες μεχρι η μικρη μου να αυξησει τα διαστηματα.....ειχα κ ενα βιβλιο που ελεγε περιπου ποτε θα αρχισει να τα αραιωνει και ποσο κλπ....τρελο αγχος, αλλα τελικα φτασαμε εκει κι εμεις!

κουραγιο μανουλα

σ ευχαριστω..περιμενω την ωρα...:P

να βγουμε σαν ανθρωποι μια βολτα γιατι με τη γοπ δυσκολευομαστε να φαμε οποτε δ ειμαστε για πολυ εξω...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Καλά protoula μην παίρνεις και όρκο...

Εμένα η κόρη μου μετά τον 4ο μήνα και ως τον 5,5 που διέκοψα το θηλασμό είχε καταλήξει να ξυπνάει καθε 1,5 ώρα τη νύχτα για φαγητό!

Ούτε το δικό μου παιδί αναζητούσε παρηγοριά στο στήθος και προφανώς δεν είχαμε πρόβλημα με το θηλασμό για αυτό το λόγο. Με προβλημάτιζε κι εμένα αυτό το θέμα αρκετά, όπως και με προβλημάτιζε όταν μεγάλωσε και άρχισε να πέφτει, να χτυπάει κτλ και δεν ήθελε να την παρηγορήσουμε και αισθανόμουν ότι έφταιγε αυτή η "κακή αρχή" με το θηλασμό :roll:

Δεν ξέρω αν έφταιγε το let down ή ήταν εξ αρχής θέμα χαρακτήρα, πάντως το παιδάκι μου σπάνια ζητάει παρηγοριά (τώρα έχει μάθει πώς γίνεται, αν και όχι όπως το ξέρουν άλλα παιδιά) και κάνει πρώτα τις διεργασίες στο μυαλουδάκι της, για να λύσει τα προβλήματα της. Συχνά προκύπτουν και νεύρα από αυτό αλλά πιστεύω ότι βρίσκει την άκρη τελικά και ξαναέρχεται κοντά μας όλο και πιο σίγουρη για τον εαυτό της.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα, όταν το παιδί δεν μπορεί να παρηγορηθεί στο στήθος, απλά πρέπει να είμαστε λίγο πιο ευρηματικές. Αλλά αν μπορούμε να διορθώσουμε κάτι, αυτό μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Η υπερπαραγωγή διορθώνεται και πρέπει να διορθώνεται, το let down ίσως και όχι, μερικές μαμάδες έχουν "χάρισμα", αλλά το παιδάκι μεγαλώνοντας μαθαίνει να το χειρίζεται και έτσι σταματά να αποτελεί "πρόβλημα", μερικές φορές μετατρέπεται και σε παιχνίδι, αρκεί να το αντιμετωπίσουμε λίγο χαλαρά και να μην τα σκεφτόμαστε όλα σαν προβλήματα αλλά σαν ιδιαιτερότητες, σαν μικρές προκλήσεις.

Τελικώς, τείνω να πιστεύω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο το ότι ήμασταν χωριστά στο μαιευτήριο και αυτό την επηρέασε βαθιά στο να μην εμπιστεύεται εύκολα και θεωρώ ότι είναι κάτι που ακόμη δεν το έχουμε ξεπεράσει.

Αντιμετωπίζουμε τις ίδιες ιδιαιτερότητες στον θηλασμό!!!

Και η δική μου μικρή παρόλο που είναι μόλις δύο μηνών δεν εμπιστεύεται εύκολα και μου δίνει την εντύπωση οτι αισθάνεται ανασφαλής ως προς το αν θα την αφήσω (εννοώ εγκαταλείψω).

Επειδή εμείς ήμασταν αυτοκολλητάκια από το νοσοκομείο οπότε δεν της έλειψα εκει, θεωρώ οτι κουβαλά μνήμες από την εγκυμοσύνη (στην αρχή ήμουν αρνητική και πέρασα δύσκολη φάση στην μισή εγκυμοσύνη) και από έναν εξαιρετικά δύσκολο και επώδυνο τοκετό τον οποίο πιστεύω οτι΄με κάποιο τρόπο ακόμη θυμάται.

Όσο αφορά το let down εσείς πως το αντιμετωπίσατε τον πρώτο καιρό? Έβγαζες με το χέρι στην αρχή?

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Διαφημίσεις

γεια σας και απο μενα!!!! ειμαι μια μαμα 5 ημερων....λογω καισαρικης(με ολικη ναρκωση) τις 2 πρωτες μερες δεν καταφερα να θηλασω το μωρο μου και εννοειται οτι του εδωσαν "ξενο γαλα"....προσπαθω να το θηλασω αλλα δεν τα πολυκαταφερνουμε και του δινω συμπληρωμα....θελω παρα πολυ να το θηλασω και ζηταω καποια συμβουλη να με βοηθησει να ξεπερασουμε το προβλημα μας....ευχαριστω πολυ...

γεια σας και απο μενα!!!! ειμαι μια μαμα 5 ημερων....λογω καισαρικης(με ολικη ναρκωση) τις 2 πρωτες μερες δεν καταφερα να θηλασω το μωρο μου και εννοειται οτι του εδωσαν "ξενο γαλα"....προσπαθω να το θηλασω αλλα δεν τα πολυκαταφερνουμε και του δινω συμπληρωμα....θελω παρα πολυ να το θηλασω και ζηταω καποια συμβουλη να με βοηθησει να ξεπερασουμε το προβλημα μας....ευχαριστω πολυ...

να σου ζήσει μανούλα

θα πρέπει να μας απαντήσεις πρώτα στις ερωτήσεις εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Καλημέρα, επειδή δεν ξέρω αν έχουμε ρυθμιστεί τελικά με το θέμα της υπερπαραγωγής και έχω μπερδευτεί με το χρώμα των κενώσεων θα ήθελα να μου απαντήσετε στο εξής:

πόσο συχνά πρέπει να είναι πράσινες οι κενώσεις για να σχετίζονται με την υπερπαραγωγή? Θα είναι όλα πράσινα ή ενδεχομένως θα υπάρχει "μίξη" χρωμάτων?

Ας πούμε σήμερα η μικρή από τις 5 το πρωί έκανε 3 φορές κακά.

Την πρώτη πολλά, μουσταρδί και με σποράκια, την δεύτερη λιγότερα, λίγα σποράκια και κιτρινωπά και την τελευταία ακόμη πιο λίγα, κολλώδη χωρίς σποράκια και αρκετά πράσινα με λίγο κίτρινο.

Τί σημαίνει αυτό για την υπερπαραγωγή?

Να σας πω επίσης οτι κάθε μέρα είναι κάπως έτσι, μια φορά μουσταρδί, μια φορά πράσινα.

Έτσι είναι το φυσιολογικό ή πρέπει πάντα να είναι μουσταρδί?

Επιπλέον να σας πω οτι πάντα ζορίζεται να κάνει κακά της, σφίγγεται, κοκκινίζει και πάντα ακούγονται ενώ σχεδόν όλες τις φορές είναι νερουλά.

Και ένα δεύτερο άσχετο με το πρώτο. Παρατήρησα οτι όταν τρώω κοτόπουλο με πονάει η κοιλιά μου και έχω ελαφριά διάρροια ενώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα.Την άλλη μέρα παρατηρώ οτι και η μικρή κάνει πολύ συχνά κακά και έχει ενοχλήσεις.

Υπάρχει περίπτωση να την ενοχλεί κάτι από το κοτόπουλο και για αυτό αντιδρά έτσι και ο δικός μου οργανισμός? Εννοώ για να την προστατεύσει.

υ.γ. Το βάζω εδώ γιατί στο θέμα της υπεpπαραγωγής δεν είχε απαντήσεις

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Αγαπημένες μου μανούλες καλησπέρα,

θα ήθελα τη βοήθεια σας για ακόμα μια φορά. Η μπεμπούλα μου είναι τώρα 45 ημερών. Τα πάμε περίφημα κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Το πρόβλημα ξεκινάει το απογευματάκι κατά τις 6 όπου το μωρό είναι αρκετά ανήσυχο. Δεν πιστεύω ότι πεινάει γιατί όταν τη βάζω στο στήθος κάθεται για 2 λεπτά και μετά χτυπιέται και στριφογυρνά το κεφαλάκι της. Αυτο που έχω καταλάβει ότι την ηρεμεί (όχι πάντα) είναι να τη βάλω στο στήθος (για πιπίλα) όπου θα την πάρει ο ύπνος και μέσα στον υπνο της μπορεί να ξεκινήσει να τρώει.

Η ερώτηση μου είναι αν σας φαίνεται φυσιολογική μια τέτοια συμπεριφορά. Αυτό που με αγχώνει είναι ότι επείδή έχω διαβάσει ότι η παραγωγή ελαττώνεται λίγο τις απογευματινές ώρες περνάει από το μυαλό μου ότι μπορεί να πεινάει και να μη χορταίνει. Από την άλλη μου φαίνεται περίεργο να είμαστε ok όλες τις υπόλοιπες ώρες (και τις βραδυνές όπου θα θηλάσει σίγουρα 3-4 φορές μέχρι το επόμενο πρωί) και να μην έχω γάλα εκείνο το διάστημα.

Ξέρω ότι η ανησυχία κάποια απογεύματα οφείλεται σε αέρια αλλά δεν ισχύει για όλα τα απογεύματα αυτό.

Σκέφτηκα να ξεκινήσω σιγά σιγά να βγάζω γάλα με το θήλαστρο (έχω νοικιάσει το symphony της medela) και να της το δίνω εκείνη την ώρα αλλά για να είμαι ειλικρινής δε θέλω να ξεκινήσει μπιμπερό ακόμα. Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά πιστεύω ότι η μπέμπα έχει συντονιστεί πάρα πολύ καλά με το στήθος μου γιατί δεν έχω ούτε πρηξίματα ούτε βάρος και γιαυτό δε θέλω να μπω στη διαδικασία να αυξήσω με άλλους τρόπους την παραγωγή μου. Εκτός αν πιστεύετε ότι πρέπει να το κάνω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υποστήριξη. Θα ήθελα να ξέρετε ότι πραγματικά θα αισθανόμουν χαμένη χωρίς εσας.

Διαφημίσεις

kikar, όσα περιγράφεις είναι φυσιολογικά και συνηθισμένα. Μην μπαίνεις σε διαδικασία με μπιμπερό κτλ, θα βάλεις ένα άχρηστο βάρος πάνω σου.

kikar η ανησυχία δεν είναι οπωσδήποτε από πείνα.

Μπορεί να είναι και από κούραση ή βαρεμάρα. Έχεις δοκιμάσει όταν γκρινιάζει να τη βγάλεις μια βόλτα, να της τραβήξεις την προσοχή με ένα παιχνίδι κλπ. ;

Δεν είμαι ειδική απλά παίρνω ως παράδειγμα τη δική μου κόρη, η οποία μια μέρα να μη τη βγάλω έξω, θα είναι μέσα στη γκρίνια.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

kikar, όσα περιγράφεις είναι φυσιολογικά και συνηθισμένα. Μην μπαίνεις σε διαδικασία με μπιμπερό κτλ, θα βάλεις ένα άχρηστο βάρος πάνω σου.

κικαρ μου συνέχισε όπως πας.. εγώ τα " σκ@τωσ@ " όταν έβαλα μπιμπερό.... όσα περιγράφεις είναι φυσιολογικά....

kikar η ανησυχία δεν είναι οπωσδήποτε από πείνα.

Μπορεί να είναι και από κούραση ή βαρεμάρα. Έχεις δοκιμάσει όταν γκρινιάζει να τη βγάλεις μια βόλτα, να της τραβήξεις την προσοχή με ένα παιχνίδι κλπ. ;

Δεν είμαι ειδική απλά παίρνω ως παράδειγμα τη δική μου κόρη, η οποία μια μέρα να μη τη βγάλω έξω, θα είναι μέσα στη γκρίνια.

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τη συμπαράσταση. Για να με πείσει και η μπέμπα χτες κατά τις 22.00 έβγαζε κάτι γουλιές όλες δικές μου με πηχτό πηχτό γαλατάκι. Το είχα στουμπώσει το παιδάκι μου. Επομένως ψυχραιμία και θα δοκιμάσω και τις βόλτες αν και ανέλαβε και ο μπαμπάς ενεργό ρόλο στην απασχόλησή της.

Πραγματικά αισθάνομαι ότι έχω βρει μια καινούρια οικογένεια εδώ:)

kikar αυτα που περιγραφεις τα περασα κ εγω με το γιο μου κ μπορω να πω πολυ πιο εντονα κ ασχημα....ενα λεπτο στο στηθος κ μετα τεντωνονταν εκλαιγε νευριαζε κ.λ.π.κ στο τελος κοιμοταν απο τη κουραση που εκλαιγε.Ακομα δεν εχω καταλαβει τι εφταιγε....

Σημερα ειμαστε 3,5 μηνων κ ολα αυτα ανηκουν στο παρελθον!Το μονο που με βοηθησε τοτε ητανε οι συμβουλες των εμπειροτερων στο φορουμ που μου λεγανε οτι ειναι φυσιολογικα κ οτι απλος χρειαζεται υπομονη κ συνεχης αναζητηση για καινουρια πραγματα που ισως ηρεμησουν το παιδι.

Ενα λαθος μου ητανε οτι οταν το παιδι ητανε ανησυχο εγω αντι να δοκιμασω να αφησω το θηλασμο κ να το αποσχολησω με κατι αλλο για να ηρεμησει κ να το επανατοποθετησω αργοτερα κ πιο ηρεμο να φαει...επεμενα στο παιδι να φαει κ το δραμα συνεχιζοταν!!Παντως να ξερεις με βαση τις μεχρι τωρα εμπειρειες μου δεν ειναι θεμα πεινας..Υπομονη και καμια βολτιτσα,λιγα παιχνιδακια θα βοηθησουν;)

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Καλημέρα, επειδή δεν ξέρω αν έχουμε ρυθμιστεί τελικά με το θέμα της υπερπαραγωγής και έχω μπερδευτεί με το χρώμα των κενώσεων θα ήθελα να μου απαντήσετε στο εξής:

πόσο συχνά πρέπει να είναι πράσινες οι κενώσεις για να σχετίζονται με την υπερπαραγωγή? Θα είναι όλα πράσινα ή ενδεχομένως θα υπάρχει "μίξη" χρωμάτων?

Ας πούμε σήμερα η μικρή από τις 5 το πρωί έκανε 3 φορές κακά.

Την πρώτη πολλά, μουσταρδί και με σποράκια, την δεύτερη λιγότερα, λίγα σποράκια και κιτρινωπά και την τελευταία ακόμη πιο λίγα, κολλώδη χωρίς σποράκια και αρκετά πράσινα με λίγο κίτρινο.

Τί σημαίνει αυτό για την υπερπαραγωγή?

Να σας πω επίσης οτι κάθε μέρα είναι κάπως έτσι, μια φορά μουσταρδί, μια φορά πράσινα.

Έτσι είναι το φυσιολογικό ή πρέπει πάντα να είναι μουσταρδί?

Επιπλέον να σας πω οτι πάντα ζορίζεται να κάνει κακά της, σφίγγεται, κοκκινίζει και πάντα ακούγονται ενώ σχεδόν όλες τις φορές είναι νερουλά.

Και ένα δεύτερο άσχετο με το πρώτο. Παρατήρησα οτι όταν τρώω κοτόπουλο με πονάει η κοιλιά μου και έχω ελαφριά διάρροια ενώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα.Την άλλη μέρα παρατηρώ οτι και η μικρή κάνει πολύ συχνά κακά και έχει ενοχλήσεις.

Υπάρχει περίπτωση να την ενοχλεί κάτι από το κοτόπουλο και για αυτό αντιδρά έτσι και ο δικός μου οργανισμός? Εννοώ για να την προστατεύσει.

υ.γ. Το βάζω εδώ γιατί στο θέμα της υπεpπαραγωγής δεν είχε απαντήσεις

Το να κάνει μία φορά τη μέρα πράσινα κακά δεν είναι τόσο τραγικό - ίσως οφείλεται στην υπερπαραγωγή. Ξέρω ότι ένα μωρό κάνει κακά περίπου αυτό που θήλασε πριν 18 ώρες. Δεν ξέρω αν στέκει επιστημονικά ο παρακάτω συλλογισμός αλλά ίσως τα πράσινα κακά μία φορά τη μέρα να είναι από τη φάση που θηλάζει μετά από αρκετές ώρες ύπνου, οπότε εκ των πραγμάτων πίνει πολύ από το αρχικό-αραιό γάλα...

Το κάπου - κάπου πράσινα πάντως δεν είναι ανησυχητικό - μπορεί π.χ. να είναι μια ίωση που περνάει το μωρό στο φτερό, ερεθισμός του εντέρου από τυχόν αγελαδινό που πήρε το μωρό τις πρώτες μέρες (αν και νομίζω η δικιά σου δεν πήρε καθόλου...) ή και χωρίς άλλη αιτιολογία...

Αν όλες τις άλλες φορές το μωρό κάνει μουσταρδί κακά και μάλιστα κάποιες με σποράκια σημαίνει ότι τα πράγματα πάνε καλά. Η "μίξη" χρωμάτων είναι επίσης συνηθισμένη.

Αν είναι αφρώδη είναι συνήθως και κολλώδη (κάνει και ρίμα!) Αν εννοείς όμως βλέννες με το "κολλώδη" τότε παραπέμπει σε πιθανή αλλεργία.

Το "νερουλά" δεν ξέρω πώς το εννοείς καθώς όσο θηλάζουν τα κακά είναι σχεδόν πάντα νερουλά. Όχι αφρώδη όμως ή "εκρηκτικά" : αυτά μπορεί να είναι επίσης λόγω υπερπαραγωγής. Πιστεύω ότι αυτό που περιγράφεις για το σφίξιμο και το ότι "ακούγονται" είναι από αέρια. Αυτό μάλλον είναι από υπερπαραγωγή...

Δεν έχω ακούσει να προκαλεί προβλήματα το κοτόπουλο... συνήθως είναι από τα πιο "ακίνδυνα" κρέατα, αν εξαιρέσεις τη σαλμονέλα (πόνος στην κοιλιά, διάρροια...). Το να περνάει κάτι τέτοιο στη μικρή όμως είναι αδύνατο, καθώς ακόμα και δηλητηρίαση να πάθει η μαμά το γάλα δεν επηρεάζεται. Το μόνο που θα πέρναγε στο μωρό θα ήταν τυχόν αλλεργία (στην πρωτείνη του κρέατος) αλλά δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο με το κοτόπουλο...

Σε μια άλλη μαμά, τα πράσινα κακά μια φορά την ημέρα ή πιο αραιά δεν μπορούσαν να συνδυαστούν με άλλα συμπτώματα αλλά, όταν μεγάλωσε το παιδάκι, "αποδείχθηκε" η αλλεργία με πιο έντονα συμπτώματα. Οπότε δεν αποκλείουμε τίποτε. Προσωπικά, είμαι πεισμένη ότι με προσεκτική καταγραφή και παρατήρηση μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα σχετικά με ενδεχόμενη αλλεργία.

Το να κάνει μία φορά τη μέρα πράσινα κακά δεν είναι τόσο τραγικό - ίσως οφείλεται στην υπερπαραγωγή. Ξέρω ότι ένα μωρό κάνει κακά περίπου αυτό που θήλασε πριν 18 ώρες. Δεν ξέρω αν στέκει επιστημονικά ο παρακάτω συλλογισμός αλλά ίσως τα πράσινα κακά μία φορά τη μέρα να είναι από τη φάση που θηλάζει μετά από αρκετές ώρες ύπνου, οπότε εκ των πραγμάτων πίνει πολύ από το αρχικό-αραιό γάλα...

Το κάπου - κάπου πράσινα πάντως δεν είναι ανησυχητικό - μπορεί π.χ. να είναι μια ίωση που περνάει το μωρό στο φτερό, ερεθισμός του εντέρου από τυχόν αγελαδινό που πήρε το μωρό τις πρώτες μέρες (αν και νομίζω η δικιά σου δεν πήρε καθόλου...) ή και χωρίς άλλη αιτιολογία..

Eva δυστυχώς η μικρή μου πήρε την δεύτερη μέρα 15 ml από frisolac, φαντάζομαι αρκεί για να ενεργοποιήσει αλλεργία.

Αν όλες τις άλλες φορές το μωρό κάνει μουσταρδί κακά και μάλιστα κάποιες με σποράκια σημαίνει ότι τα πράγματα πάνε καλά. Η "μίξη" χρωμάτων είναι επίσης συνηθισμένη.

Αν είναι αφρώδη είναι συνήθως και κολλώδη (κάνει και ρίμα!) Αν εννοείς όμως βλέννες με το "κολλώδη" τότε παραπέμπει σε πιθανή αλλεργία.

Το "νερουλά" δεν ξέρω πώς το εννοείς καθώς όσο θηλάζουν τα κακά είναι σχεδόν πάντα νερουλά. Όχι αφρώδη όμως ή "εκρηκτικά" : αυτά μπορεί να είναι επίσης λόγω υπερπαραγωγής. Πιστεύω ότι αυτό που περιγράφεις για το σφίξιμο και το ότι "ακούγονται" είναι από αέρια. Αυτό μάλλον είναι από υπερπαραγωγή...

Έχω μάλλον μπερδευτεί από την παρατήρηση των κενώσεων, τα έχουμε όλα αυτά που περιγράφεις, τις βλέννες βέβαια ελάχιστες φορές. Συνήθως όταν πρασινίζουν.

Δεν έχω ακούσει να προκαλεί προβλήματα το κοτόπουλο... συνήθως είναι από τα πιο "ακίνδυνα" κρέατα, αν εξαιρέσεις τη σαλμονέλα (πόνος στην κοιλιά, διάρροια...). Το να περνάει κάτι τέτοιο στη μικρή όμως είναι αδύνατο, καθώς ακόμα και δηλητηρίαση να πάθει η μαμά το γάλα δεν επηρεάζεται. Το μόνο που θα πέρναγε στο μωρό θα ήταν τυχόν αλλεργία (στην πρωτείνη του κρέατος) αλλά δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο με το κοτόπουλο...

Αν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα να μάθω.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

amaretto μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη ως προς το τι χρειάζεται να δούμε?. Όλα τα φαγητά που κάταναλώνω + τις κενώσεις της μικρής? Ή μήπως κάτι άλλο και για πόσο καιρό?

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Δεν αποκλείεται αλλεργία στο κοτόπουλο αλλά μπορεί να φταίει κάποιο φάρμακο ή τροφή που έπαιρνε το κοτόπουλο. Γι'αυτό με κατανάλωση βιολογικού προϊόντος περιορίζουμε τις αιτίες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...