Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!

Η μπεμπούλα μας έκλεισε αισίως ένα μήνα ζωής και δεχτήκαμε την καθιερωμένη επίσκεψη από τον παιδίατρο μας για να τσεκάρει πως τα πάμε. Μου είπε ότι η κλινική της εικόνα είναι άψογη και έπειτα φτάσαμε στο περιβόητο ζήτημα του θηλασμού. Επειδή το βάρος της ήταν ικανοποιητικό δεν άκουσα κάτι περίεργο. Στη συζήτηση όμως που κάναμε για τη διαδικασία του θηλασμού του περιέγραψα ότι το μωρό ξεκινά να τρώει και έπειτα μπορεί να πιπιλίσει λίγο να χαζοκοιμηθεί και έπειτα να ξαναξεκινήσει να τρώει. Μου απάντησε ότι θα ήθελε να κόψω το κομμάτι του πιπιλίσματος. Θεωρεί σωστότερο η μπέμπα να καταλάβει ότι το στήθος είναι μόνο για φαγητό και μου είπε να της ξεκινήσω πιπίλα. Του μίλησα για την εδραίωση της γαλουχίας και τη σύγχυση θηλών και οπισθοχώρησε.

Εμένα μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογική η συμπεριφορά του μωρού μου απλά θα ήθελα και τη γνώμη σας.

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ εκ των προτέρων

Οπισθοχώρησε για να μην σε χάσει από πελάτισα. Όμως αυτό που θέλει και το επιδιώκει συνειδητά είναι να περιορίσεις και να διακόψεις το θηλασμό.

Το μωρό σου έχει κάθε δικαιώμα να παρηγοριέται, να ανακουφίζεται, να νιώθει ασφάλεια στο στήθος.

Αν αυτά ενοχλούν την παιδίατρο τότε έχει σοβαρό πρόβλημα και με τις γνώσεις της και με τα κίνητρά της.

Προσπαθεί να χειριστεί το δικό σου παιδί και να του βάλει όρια, κάτι που είναι εντελώς απαράδεκτο σε αυτή την ηλικία για το παιδί και είναι διπλά απαράδεκτο για την παιδίατρο που ξεφεύγει εντελώς από τα όρια του επαγγέλματός της.

Για το δικό σου παιδί ΕΣΥ αποφασίζεις και επιλέγεις τι θα κάνεις.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

θα ηθελα να ρωτησω το εξης...Θηλαζω την 20 ημερων κορη μου αποκλειστικα.Καποιες φορες αφου εχει καθησει πολυ ωρα στο στηθος οταν την σηκωνω κανει εμετο.Γιατι?...

6bMYp2.png

Καλησπερα

Ο γιος μου-4 μηνων πια- δεν εχει πιασει πιπιλα μεχρι τωρα, αλλα και οταν του την εδινα την εφτυνε.

Εδω και μια βδομαδα εχω ξεκινησει να δουλευω και λειπω 3 ωρες το μεσημερι και 3 το απογευμα. Βγαζω με το θηλαστρο και αφηνω γευματα στη μαμα μου που τον προσεχει. Τρωει κανονικα απο το μπουκαλι οταν λειπω. Ομως εδω και 3 μερες αρχισε να πιανει την πιπιλα μονο για να κοιμηθει. την πιπιλαει και μολις κοιμηθει τη φτυνει. επισης μερικες φορες νιωθω οτι δε θελει το στηθος παρολο που πειναει. νιωθω σα τον βαζω με το ζορι.Χαρακτηριστικα σημερα το μεσημερι ενω κοιμομασταν στο κρεββατι ξυπνησε και αρχισε να γκρινιαζει. του προσφερα το στηθος αλλα δεν το ηθελε. μολις το βαλα την πιπιλα την επιασε αμεσως και ξανακοιμηθηκε.

Αναρωτιεμαι αν τον επηρρεασε το γεγονος οτι τρωει απο το μπουκαλι. Μηπως τον ενοχλουν τα δοντια?

Υπαρχει περιπτωση να εππηρρεαστει η παραγωγη μου?

ευχαριστω

wn7Rp3.png

να ρωτησω αν ξερει κανεις αυτο που τρωμε μετα απο ποση ωρα περναει στο γαλα...............

κ εγω την ιδια απορια εχω :)

Αγλαιαααααα.....:idea: τα φωτα σου παρακαλω!!!!!!;)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Διαφημίσεις

palladin

εννοεις υγρο ή στερεο???

μεγαλο γευμα ή μικρο??? δηλαδη εξαρταται απο την χωνεψη???

οι ουσιες δεν περνανε πιο γρηγορα στο αιμα???

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!

Η μπεμπούλα μας έκλεισε αισίως ένα μήνα ζωής και δεχτήκαμε την καθιερωμένη επίσκεψη από τον παιδίατρο μας για να τσεκάρει πως τα πάμε. Μου είπε ότι η κλινική της εικόνα είναι άψογη και έπειτα φτάσαμε στο περιβόητο ζήτημα του θηλασμού. Επειδή το βάρος της ήταν ικανοποιητικό δεν άκουσα κάτι περίεργο. Στη συζήτηση όμως που κάναμε για τη διαδικασία του θηλασμού του περιέγραψα ότι το μωρό ξεκινά να τρώει και έπειτα μπορεί να πιπιλίσει λίγο να χαζοκοιμηθεί και έπειτα να ξαναξεκινήσει να τρώει. Μου απάντησε ότι θα ήθελε να κόψω το κομμάτι του πιπιλίσματος. Θεωρεί σωστότερο η μπέμπα να καταλάβει ότι το στήθος είναι μόνο για φαγητό και μου είπε να της ξεκινήσω πιπίλα. Του μίλησα για την εδραίωση της γαλουχίας και τη σύγχυση θηλών και οπισθοχώρησε.

Εμένα μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογική η συμπεριφορά του μωρού μου απλά θα ήθελα και τη γνώμη σας.

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ εκ των προτέρων

kikar kai terreza tha ithela apla na sas doso k tin diki mou empeiria xoris na thelo na sas epireaso.

eimai mia xarokameni me to thema pipilas mana!

o gios mou 6 minon pia den exei parei pote tou pipila. arxika fusika den ti zitise. kata ton 3-4 mina pou arxise na vazei to daxtulo tou sto stoma mesa ston upno tou ego tou to evgaza k otan arxise na klaei ton evaza sto stithos.

tha kano mia parenthesi k tha sas po pos thylazo apokleistika apo tin stigmi pou mou dosane to paidi mou sto nosokomeio kai eimai polu xaroumeni giauto, parallila doulevo se mia polu apaititikh douleia apo to spiti vevaia (kalo k kako mazi). den ithela na parei o gios mou pipila, mi me rotisete pote den katalava giati. mexri ekeini ti stigmi o gios mou, ena pragmatiko aggeloudi koimotan sunexomena to vradu apo 20 imeron peripou.

ekei loipon xekinise to lathos mou. to apotelesma... o mikros gia na koimithei xreiazetai stithos, xupnaei polles fores mesa ston upno tou (5-10) apla gia na pipilisei ligo. opote koimomaste oloi mazi! apo ti mia mou aresei apo tin alli omos noiotho exantlimeni kai pos o pitsirikos den koimatai arketa! episeis taxidevo suxna logo douleias k o mpempikos mou diskolevetai PARA POLU na koimithei makria mou. apo tin ilitheia epimoni mou na min parei pipila talaiporietai k autos k ego!

sto 2o, otan kano, exo parei apofasi stis 40 meres pou tha exei edraiothei i galouxia tha tou matho tin pipila OPOSDIPOTE! tin demonopoiisa xoris logo!

o6oy.png

kikar kai terreza tha ithela apla na sas doso k tin diki mou empeiria xoris na thelo na sas epireaso.

o gios mou 6 minon pia den exei parei pote tou pipila. arxika fusika den ti zitise. kata ton 3-4 mina pou arxise na vazei to daxtulo tou sto stoma mesa ston upno tou ego tou to evgaza k otan arxise na klaei ton evaza sto stithos.

tha kano mia parenthesi k tha sas po pos thylazo apokleistika apo tin stigmi pou mou dosane to paidi mou sto nosokomeio kai eimai polu xaroumeni giauto, parallila doulevo se mia polu apaititikh douleia apo to spiti vevaia (kalo k kako mazi). den ithela na parei o gios mou pipila, mi me rotisete pote den katalava giati. mexri ekeini ti stigmi o gios mou, ena pragmatiko aggeloudi koimotan sunexomena to vradu apo 20 imeron peripou.

ekei loipon xekinise to lathos mou. to apotelesma... o mikros gia na koimithei xreiazetai stithos, xupnaei polles fores mesa ston upno tou (5-10) apla gia na pipilisei ligo. opote koimomaste oloi mazi! apo ti mia mou aresei apo tin alli omos noiotho exantlimeni kai pos o pitsirikos den koimatai arketa! episeis taxidevo suxna logo douleias k o mpempikos mou diskolevetai PARA POLU na koimithei makria mou. apo tin ilitheia epimoni mou na min parei pipila talaiporietai k autos k ego!

sto 2o, otan kano, exo parei apofasi stis 40 meres pou tha exei edraiothei i galouxia tha tou matho tin pipila OPOSDIPOTE! tin demonopoiisa xoris logo!

Μην είσαι σιγουρη ότι θα την ήθελε την πιπίλα αν του την έδινες. Προσπαθώ εδώ και 4 μήνες να δώσω πιπίλα στο γιο μου και αρνείται κατηγορηματικά. Κάποιες φορές ηρρεμεί πιπιλώντας τον αντίχειρά του, αλλά είμαι σίγουρη ότι αν έπαιρνε πιπίλα, σε κάποια από τα νυχτερινά του ξυπνήματα θα γλίτωνα το θηλασμό και το νανούρισμα πέρα δώθε.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Natassa κλείσαμε σήμερα τις 40 ημέρες και επειδή είμαστε πολύ κοντά στην εδραίωση της γαλουχίας είπα να το δοκιμάσω πιο πολύ για να λέω ότι το δοκίμασα και η μπουμπού δεν την έπιασε. Έτσι και έγινε. Με το που την έβαλε στο στόμα πήρε μια απορημένη έκφραση το προσωπάκι της και έκανε φτου. Τη δεύτερη φορά αηδίασε και αυτό ήταν.

Τώρα μόνο η μητέρα μου παραδέχτηκε ότι και εγώ έπιασα πιπίλα όταν κόντευα 2 χρονών και αυτό γιατί έβλεπα την αδελφή μου. Οπότε θα συμφωνήσω με την katerina ότι πραγματικά εξαρτάται και από το μωρό. Ενστικτωδώς πάντως προτιμώ να χρησιμοποιήσει το δάκτυλό της παρά την πιπίλα χωρίς να έχω ΄κάποιο λογικό επιχείρημα γι αυτό

Σε καταλαβαίνω απόλυτα ότι είναι δύσκολο όταν χρησιμοποιεί το στήθος σου το μωρό για πιπίλα. Αυτό που σκέφτομαι όμως είναι ότι ο καιρός περνάει τόσο γρήγορα που θα αναπολώ αυτές τις τόσο πολύτιμες στιγμές. Σημειωτέον έχω να κοιμηθώ ήδη πάνω από 3 συνεχόμενες ώρες από το Φεβρουάριο που ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος και αυτό γιατί η μπουμπού με εκπαίδευε από τότε. Οπότε μάλλον το έχω συνηθίσει και εγώ πια:P

Διαφημίσεις

Ενστικτωδώς πάντως προτιμώ να χρησιμοποιήσει το δάκτυλό της παρά την πιπίλα χωρίς να έχω ΄κάποιο λογικό επιχείρημα γι αυτό

Για μένα το πιο ισχυρό επιχείρημα είναι ότι αργότερα το παιδί ανακαλύπτοντας τον κόσμο αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τα χέρια του, οπότε πιστεύω πως αυτό θα το βοηθήσει να το κόψει πιο γρήγορα. Βέβαια, αν συντρέχουν άλλοι παράγοντες πχ ανασφάλεια κτλ, δεν είναι δεδομένο ότι θα κοπεί κι αυτό εύκολα.

Το άλλο πρακτικό είναι ότι το δάχτυλο το έχει πάντα και το βρίσκει στον ύπνο του, ενώ για την πιπίλα μπορεί να ξυπνάει και να κλαίει.

Και βέβαια, γλυτώνεις την αποστείρωση και τον πανικό αν πέσει κάτω και δεν έχεις ρεζέρβα :mrgreen:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

gia mena to daxtulo einai to xeirotero giati mporei na prokalesei polla orthodontika provlimata alla k na "kopei" se polu megaluteri ilikia.

genika otan kati ginetai exartisi den einai kalo. tin pipila omos mporoun na tin kopsoun oi goneis opote to thelisoun.

to kalutero tha itan na min xreiazontai tipota alla mallon den ginetai.

epipleon isos na min eixa provlima me auto pou ginetai tora an den douleva. omos logo douleias talaiporitai apisteuta to mikro mou!

exthes eixa arketi douleia kai arketa TC opote kapooia stigmi epistrateutike i pethera mou na ton kratisei sto mesa domateio giati ego eixa na kano mia parousiasi. nustaze o mikros alla epeidi den eixe vuzi den mporouse na koimithei kai planatze sto klama!

aron aron teleiosa tin parousiasi kai parakolouthisa to upoloipo TC me ton mikro sto vuzi.

den paei allo. prepei na mathei na koimatai xoris auto! gia to diko tou kalo.

epipleon exthes i mikri mou i aderfi mou exomologithike oti epeidi otan itan mikri den koimotan pote moni tis (auto to thumamai kala) den mporei akoma k tora pou einai 20 xronon an den einai kapoios mazi tis. thymamai ena diastima pou emena mazi mas eixame vgei kai gurisame 4 to proi (tis palies epoxes!) kai ekeini xazeve TV giati den antexe na koimithei moni tis.

ola auta me ekanan na paro apofasi na ton matho na koimatai xoris vuzi. elpizo na ta katafero xoris megales duskolies!

o6oy.png

βρε κοριτσια εμεις ακομα τρωμε καθε μια ωρα περιπου...καμια αλλη??

ποτε θα μειωσει τα γευματα??εχουμε ομως κ γοπ οποτε σιγουρα πρεπει να κανουμε περισσοτερα κ μικροτερα γευματα.τοσα πολλα ομως??

με τις στερεες θα μειωθουν σημαντικα αραγε??

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Μου απάντησε ότι θα ήθελε να κόψω το κομμάτι του πιπιλίσματος. Θεωρεί σωστότερο η μπέμπα να καταλάβει ότι το στήθος είναι μόνο για φαγητό και μου είπε να της ξεκινήσω πιπίλα.

Κι αν δεν τη θέλει να την αφήσεις νηστική. Έλεος!! Αυτός ο πολύ συναισθηματικός άνθρωπος μήπως έχει και καμιά δεύτερη δουλειά ως μπράβος ας πούμε;;:lol::lol:

δεν θελω να σε απογοητευσω,αλλα νομιζω οτι τα μωρα που κανουν τοσο συχνα γευματα τεινουν να ...διατηρουν την συχνοτητα αυτη,ακομα και μετα τις στερεες-απο προσωπικη διαπιστωση,βλεποντας το δικο μου μωρο και ελαχιστα ακομα μωρακια που γνωριζω κ θηλαζουν.εμεις ακομα και τωρα,τρωμε το πολυ ανα διωρο:στρεεα τροφη-θηλασμος και παει λεγοντας...

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

σχετικα με την πιπιλα κοριτσια,εγω να ξεκαθαρισω οτι ειμαι ορκισμενη εχθρος της,ομως αναγνωριζω πως οσες μανουλες ξερω που την χρησιμοποιουν ταλαιπωρουνται σαφως λιγοτερο απο μενα-στο θεμα του υπνου.τωρα οσον αφορα στα γευματα του θηλασμου που μπορει να χανονται....γι'αυτο ειναι στην κριση της καθε μιας αν θα την δωσει στο μωρακι της η οχι.εγω δεν μπορω να σκεφτω οτι θα δωσω αντικαταστατη του στηθους μου στον γιο μου οταν με χρειαζεται...οποτε υπομενω τα ξυπνηματα και τα πιπιλισματα εδω κ πολλους μηνες-κ για πολλους ακομα.....!!!:):):)

fBaep3.png

uwK7p3.png

δεν θελω να σε απογοητευσω,αλλα νομιζω οτι τα μωρα που κανουν τοσο συχνα γευματα τεινουν να ...διατηρουν την συχνοτητα αυτη,ακομα και μετα τις στερεες-απο προσωπικη διαπιστωση,βλεποντας το δικο μου μωρο και ελαχιστα ακομα μωρακια που γνωριζω κ θηλαζουν.εμεις ακομα και τωρα,τρωμε το πολυ ανα διωρο:στρεεα τροφη-θηλασμος και παει λεγοντας...

χαιρομαι τουλ που δ ειμαι η μονη....οποτε..απλα περιμενουμε...:)

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

mefirst ειναι ακομα πολυ μικρουλι για να βγαλεις συμπερασμα

σιγα σιγα που θα μεγαλωνει θα αυξανεται κ το διαστημα αναμεσα στα γευματα

λιγο πριν αρχισεις τις στερεες θα σου εχει φτασει γυρω στο 3ωρο με 4ωρο αναμεσα στα γευματα, μην ανυσηχεις απο τωρα

εφοσον εχει κ την γοπ, ειναι απολυτα φυσιολογικο να κανει μικρα κ συχνα γευματα

θυμαμαι στην ιδια ηλικια με το δικο σου, μετρουσα τους μηνες μεχρι η μικρη μου να αυξησει τα διαστηματα.....ειχα κ ενα βιβλιο που ελεγε περιπου ποτε θα αρχισει να τα αραιωνει και ποσο κλπ....τρελο αγχος, αλλα τελικα φτασαμε εκει κι εμεις!

κουραγιο μανουλα

Αγλαϊα και έμπειρες μανούλες καλησπέρα σας! Ως νέα μανούλα που προσπαθεί να θηλάσει αποκλειστικά, σας παραθέτω μια σειρά από απορίες που προκύπτουν από συμπτώματα που ίσως σχετίζονται με τον θηλασμό:

Καταρχήν, τα στοιχεία μας που χρειάζεστε είναι τα εξής:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 37+1

Β. Το φύλο του βρέφους Άρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Όχι - μέγιστη τιμή 11,4 φυγαμε απο το μαιευτηριο, οταν ηρθαμε σπιτι και τις επομενες 4 ημερες ο ικτερος αυξηθηκε με αποτελεσμα να κοιμαται 5 ωρες συνεχομενες και να τρωει λιγο

ΣΤ. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

30/10/2010 (Ημ. γέννησης): 2790γρ

03/11/2010 (έξοδος από μαιευτήριο): 2690γρ

07/11/2010 (μέτρηση από παιδίατρο): 2670γρ

14/11/2010: 2970γρ

14/11/2010: 3100γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 10-14

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Όλα - Διάρκεια από 10 μέχρι 30 λεπτά μάξιμουμ το καθένα - τα περισσότερα είναι διάρκειας 15-20 λεπτών

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Δεν παίρνει συμπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) Καθόλου

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Δεν χρησιμοποιώ αλλα εχω το medela swing, μηπως πρεπει να το χρησιμοποιω τη νυχτα που ειναι ανησυχος?

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 8-12

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Όσον αφορά σε συμπεριφορά, το μωρό είναι καλοδιάθετο και ξυπνάει με όρεξη κάθε 1-2 ώρες για να φάει. Όπως προανέφερα, ο κάθε θηλασμός διαρκεί κατά μέσο όρο 15-20 λεπτά και μετά αποκοιμιέται. Το κάθε γεύμα γίνεται από ένα στήθος ακόμα και αν ξυπνήσει ο μπέμπης μετά από λίγο μέχρι και να χορτάσει.

Στις περιπτώσεις που ο μπέμπης αποκοιμιέται στο 10λεπτο, τον αλλάζω, ξυπνάει και θέλει πάλι να φάει, το σωστό είναι να συνεχίσει στο ίδιο στήθος (ακόμα και αν έχει περάσει μισάωρο; ) ή να τον βάζω στο άλλο; Δηλ. λογαριάζεται το ίδιο γεύμα ή διαφορετικό;

Να σημειώσω ότι από τη γέννησή του, δείχνει ιδιαίτερο ζήλο να θηλάσει και δείχνει να χορταίνει κάθε φορά, αλλα μετα απο 10΄ ειναι παλι πεινασμενος αυτο γινεται για περιπου 2 με 3 ωρες και με ανησυχει, χθες το βραδυ απο τις 12.30 κοιμηθηκε στις 4 με φοβερη γρινια και κλαμα ηθελε συνεχεια να τρωει. Επισης κατι αλλο που με ανησυχει ειναι το γεγονος οτι συχνα κανει γουλιες οχι καθε φορα αλλα τις περισσοτερες βγαζει γαλα και μετα απο λιγο πειναει παλι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας!

Φιλιά πολλά,

Μελινα

Αγλαϊα και έμπειρες μανούλες καλησπέρα σας! Ως νέα μανούλα που προσπαθεί να θηλάσει αποκλειστικά, σας παραθέτω μια σειρά από απορίες που προκύπτουν από συμπτώματα που ίσως σχετίζονται με τον θηλασμό:

Καταρχήν, τα στοιχεία μας που χρειάζεστε είναι τα εξής:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 37+1

Β. Το φύλο του βρέφους Άρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Όχι - μέγιστη τιμή 11,4 φυγαμε απο το μαιευτηριο, οταν ηρθαμε σπιτι και τις επομενες 4 ημερες ο ικτερος αυξηθηκε με αποτελεσμα να κοιμαται 5 ωρες συνεχομενες και να τρωει λιγο

ΣΤ. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

30/10/2010 (Ημ. γέννησης): 2790γρ

03/11/2010 (έξοδος από μαιευτήριο): 2690γρ

07/11/2010 (μέτρηση από παιδίατρο): 2670γρ

14/11/2010: 2970γρ

14/11/2010: 3100γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 10-14

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Όλα - Διάρκεια από 10 μέχρι 30 λεπτά μάξιμουμ το καθένα - τα περισσότερα είναι διάρκειας 15-20 λεπτών

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Δεν παίρνει συμπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) Καθόλου

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Δεν χρησιμοποιώ αλλα εχω το medela swing, μηπως πρεπει να το χρησιμοποιω τη νυχτα που ειναι ανησυχος?

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 8-12

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Όσον αφορά σε συμπεριφορά, το μωρό είναι καλοδιάθετο και ξυπνάει με όρεξη κάθε 1-2 ώρες για να φάει. Όπως προανέφερα, ο κάθε θηλασμός διαρκεί κατά μέσο όρο 15-20 λεπτά και μετά αποκοιμιέται. Το κάθε γεύμα γίνεται από ένα στήθος ακόμα και αν ξυπνήσει ο μπέμπης μετά από λίγο μέχρι και να χορτάσει.

Στις περιπτώσεις που ο μπέμπης αποκοιμιέται στο 10λεπτο, τον αλλάζω, ξυπνάει και θέλει πάλι να φάει, το σωστό είναι να συνεχίσει στο ίδιο στήθος (ακόμα και αν έχει περάσει μισάωρο; ) ή να τον βάζω στο άλλο; Δηλ. λογαριάζεται το ίδιο γεύμα ή διαφορετικό;

Να σημειώσω ότι από τη γέννησή του, δείχνει ιδιαίτερο ζήλο να θηλάσει και δείχνει να χορταίνει κάθε φορά, αλλα μετα απο 10΄ ειναι παλι πεινασμενος αυτο γινεται για περιπου 2 με 3 ωρες και με ανησυχει, χθες το βραδυ απο τις 12.30 κοιμηθηκε στις 4 με φοβερη γρινια και κλαμα ηθελε συνεχεια να τρωει. Επισης κατι αλλο που με ανησυχει ειναι το γεγονος οτι συχνα κανει γουλιες οχι καθε φορα αλλα τις περισσοτερες βγαζει γαλα και μετα απο λιγο πειναει παλι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας!

Φιλιά πολλά,

Μελινα

Να σου ζήσει γλυκιά μου.

Όλα καλά είναι μάλιστα το βάρος πάρα πολύ καλό αν και με μπέρδεψες λίγο 14/11/10 γράφεις 2970 και πάλι 14/11/10 3100 μήπως εννοούσες 17/11/2010?

όπως και να έχει τα μωρά μέχρι την δεύτερη ε βδομάδα πρέπει να ανακτήσουν βάρος γέννησης και από εκεί και πέρα αναμένεται να βάζουν από 155γρ εως 241γρ την εβδομάδα. Άρα λοιπόν πάτε περίφημα. Και οι πάνες σας είναι σούπερ....

οι γουλίτσες και η γκρίνια είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού δεδομένου ότι λόγω ορμονών μεταξύ 3-6 εβδομάδας συχνά υπάρχει μια ελαφριά υπερπαραγωγή. Το μόνο που θα κάνεις είναι να θηλάζεις σε στάση ώστε το μωρό να βρίσκεται πάνω από τη θηλή σου και να επιμένεις στο να αδειάζει το στήθος που ξεκίνησες το γεύμα ανεξαρτήτως χρόνου παραμονής. Θηλάζει όσο θέλει το βάζεις να ρευτεί, προσφέρεις το στήθος που θηλάσατε αν δεν θέλει προσφέρεις το άλλο .... το επόμενο γεύμα ξεκινάς από το στήθος που θήλασε λίγο ή καθόλου. Αν το γεύμα σας ολοκληρώθηκε στο ένα στήθος (δηλ. το μωρό μετά το ρέψιμο θήλασε στο ίδιο και δεν ήθελε το άλλο) αλλά μετά από 10-15-20 λεπτά πεινάει πάλι προσφέρεις το ίδιο στήθος αν το μωρό δεν θέλει τότε προσφέρεις το άλλο. Συμβαίνει συχνά το μωρό να φουσκώνει γρήγορα με το πρώτο γάλα αλλά στην ουσία να μην έχει χορτάσει. Γενικά μετά τον θηλασμό το στήθος σου θα πρέπει να το νιώθεις άδειο.

Αν οι πλειοψηφία των κενώσεων σας είναι εκκριτικές και πράσινες τότε το μωρό σίγουρα παίρνει αρκετό από το πρώτο γάλα και λιγότερο από το λιπαρό. Ενδεικτικά οι κενώσεις θα πρέπει να είναι στις αποχρώσεις του κίτρινο και να έχουν κόκκους (όχι απαραίτητα αλλά είναι μια καλή ένδειξη ότι παίρνει αρκετό λιπαρό γάλα)

μια χαρά τα πάτε είναι θέμα χρόνου. Όσο περνάει ο καιρός θα συνηθίζεται ο ένας τον άλλον πιο πολύ οπότε θα στρώσουν όλα.

Γενικά μετά τον θηλασμό το στήθος σου θα πρέπει να το νιώθεις άδειο.

Είναι συνηθισμένο τις πρώτες βδομάδες να υπάρχει ακόμη μικρό πρήξιμο ή και υπερπαραγωγή, οπότε περιμένουμε την εδραίωση, για να το δούμε να στρώνει. Δηλαδή, ας μην βγάλει κάποιος το συμπέρασμα ότι αν το στήθος είναι φουσκωμένο, το παιδί δεν χόρτασε. :wink:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Είναι συνηθισμένο τις πρώτες βδομάδες να υπάρχει ακόμη μικρό πρήξιμο ή και υπερπαραγωγή, οπότε περιμένουμε την εδραίωση, για να το δούμε να στρώνει. Δηλαδή, ας μην βγάλει κάποιος το συμπέρασμα ότι αν το στήθος είναι φουσκωμένο, το παιδί δεν χόρτασε. :wink:

σωστή :D;-) απλά το λεω για να επιμένει λίγο παραπάνω στο στήθος να μην κάνει συχνά εναλλαγές

Να σου ζήσει γλυκιά μου.

Όλα καλά είναι μάλιστα το βάρος πάρα πολύ καλό αν και με μπέρδεψες λίγο 14/11/10 γράφεις 2970 και πάλι 14/11/10 3100 μήπως εννοούσες 17/11/2010?

Αν οι πλειοψηφία των κενώσεων σας είναι εκκριτικές και πράσινες τότε το μωρό σίγουρα παίρνει αρκετό από το πρώτο γάλα και λιγότερο από το λιπαρό. Ενδεικτικά οι κενώσεις θα πρέπει να είναι στις αποχρώσεις του κίτρινο και να έχουν κόκκους (όχι απαραίτητα αλλά είναι μια καλή ένδειξη ότι παίρνει αρκετό λιπαρό γάλα)

Σ΄ ευχαριστω πολυ, εχεις δικιο ηθελα να γραψω 17/11.

Οι κενωσεις μας ειναι κιτρινεσ με κοκκους, δεν εχω δει πρασινες.

Οσον αφορα το ρεψιμο ο μικρος μου ειναι δυσκολος πολυ, σπανια ρευεται, ισως γιατι παντα τον παιρνει ο υπνος καθως θηλαζει, και μετα απο 20΄ που τον βαζω να ξαπλωσει κοιμησμενο ειναι ανησυχος και κανει γουλιες. Μπορω να κανω κατι γιαυτο?

Σ΄ ευχαριστω πολυ, εχεις δικιο ηθελα να γραψω 17/11.

Οι κενωσεις μας ειναι κιτρινεσ με κοκκους, δεν εχω δει πρασινες.

Οσον αφορα το ρεψιμο ο μικρος μου ειναι δυσκολος πολυ, σπανια ρευεται, ισως γιατι παντα τον παιρνει ο υπνος καθως θηλαζει, και μετα απο 20΄ που τον βαζω να ξαπλωσει κοιμησμενο ειναι ανησυχος και κανει γουλιες. Μπορω να κανω κατι γιαυτο?

τίποτα να τον κρατάς περισσότερη ώρα στον ώμο ή μπρούμυτα στα γόνατα σου και να χτυπάς ελαφρά την πλατούλα. αν δεν ρευτεί τον ξαπλώνεις σε κλίση όχι εντελώς οριζόντια για να μην του ανεβαίνει το γάλα. (όπως είναι το στρώμα του βάλε κάτι από κάτω για να φτιάξεις μια κλίση )

Καλησπέρα,

κοντεύουμε δύο μηνών και ακόμη αντιμετωπίζουμε θέμα υπερπαραγωγής.

Βρισκόμασταν στο τρίωρο ανα στήθος και όταν δοκίμασα να μειώσω χρόνο άρχισαν οι πράσινες κενώσεις και αύξησα πάλι.Τώρα κάνουμε περίπου τετράωρο κσι τα κακά μας είναι φυσιολογικά.

Το στήθος βέβαια πρήζεται πάλι αλλά θεωρώ οτι συμβαίνει επειδή αύξησα χρόνους. Γνωρίζω πια να αντιμετωπίσω την υπερπαραγωγή στα συμπτώματα της ( πράσινες κενώσεις, να πνίγεται το μωρό και τα άλλα ωραία) χάρη στην πολύτιμη βοήθεια της ΕvaMD, της Palladin και άλλων κοριτσιών τις οποίες υπερευχαριστώ.

Το ερώτημα μου τώρα-μετά από τόσο μεγάλο πρόλογο!!!!!!- είναι το εξής: πότε θα ρυθμιστούμε? να δοκιμάσω πάλι να μειώσω χρόνο ή θα θήλάζουμε πάντα έτσι?

Palladin νομίζω εσείς θηλάζετε περίπου έτσι? καμιά ιδέα?

Και ακόμη κάτι, έχω παρατηρήσει γενικά οτι το μωρό δεν με χρησιμοποιεί για παρηγορίά.Θα πιάσει δηλαδή όταν θέλει να θηλάσει μόνο, ενδεχομένως κάποιες φορές να παίξει λίγο με την έννοια πίνω λίγο, αφήνω και ξαναπιάνω στήθος αλλά γενικά δεν το χρησιμοποιεί για ανακούφιση.

Δεν το έκανε στους κολικούς της και δεν το κάνει ούτε τώρα που της έχουν πρηστεί τα ούλα. Επίσης όταν θέλει να κοιμηθεί μέσα στην ημέρα, αν είναι χορτασμένη δεν θέλει να πιπιλίσει για να κοιμηθεί προτιμά να την κουνήσω αγκαλίτσα.

Γενικά δεν την έχω νοιώσει ποτέ να πιπιλάει εκτός από κάποιες φορές που είναι μισοκοιμισμένη και της φεύγει το στήθος οπότε την νοιώθω να παίζει λίγο την θηλή με την γλώσσα της.

Ενδέχεται αυτό να μας δημιουργήσει πρόβλημα? Μπορεί το ισχυρό let down να μην την αφήνει να πιπιλήσει χωρίς να θηλάσει? (μερικές φορές, προς το τέλος του θηλασμού πιάνει μα μανία το στήθος ,ρουφάει και φτύνει την θηλή με ένταση και μετά βάζει τα κλάματα).

Το συζητούσα με φίλη και αναφέρθηκε οτι ενδεχομένως να έχουμε πρόβλημα αν το μωρό δεν μπορεί να κάθήσει στο στήθος χωρίς αναγκαστικά να πίνει γάλα.

Ευχαριστώ θερμά όποιον αντέξει να διαβάσει όλα αυτά.

Θα περιμένω τις απόψεις σας!!!!!!!

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...