Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Κατ' αρχήν στο μαιευτήριο μπόρεσαν οι μαίες να κάνουν τις θηλές ή μία από αυτές να βγει προς τα έξω; Αν ναι, τότε όντως μπορείς να το κάνεις με το χέρι σου. Μήπως πιάνεις πολύ κοντά στη θηλή; Δοκίμασε να πιάσεις στη θηλαία άλω (το σκούρο κομμάτι γύρω από τη θηλή) με τον δείκτη και τον αντίχειρα και να πιέσεις προς τα μέσα (απαλά) - λογικά θα πρέπει η θηλή να βγει κάπως προς τα έξω.

Οκ θα αρχίσω να προσπαθώ απο αυριο, γιατί σήμερα πήγαμε στη παιδίατρο και έχει ταλαιπωρηθει..Ευχαριστώ!

Για το "τράβηγμα" της θηλής, δοκίμασε να αντλήσεις λίγο με το θήλαστρο πριν το θηλασμό.

Ούτε εμένα με βοήθησε αυτό, όντως.Δεν κρατάει πολύ δυστυχώς..

cceXp3.png

pcTFp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τα πραγματα απο χτες είναι πολυ καλυτερα:τουλαχιστον κοιμομαστε 2,5-3 ωρες συνεχομενα..οπως το είπες Eva,μπορα ηταν..ελπιζω να αργησει να ξαναρθει..να ρωτησω κατι;στη δουλεια μου τα διαλειμματα είναι 5-10λεπτα.εχω μαζι μου το θηλαστρο και στις 6 ωρες αντλω δυο φορες σε διαφορετικα μπουκαλακια και τα βαζω στο ψυγειο.δεν τα μεταφερω απ τη δουλεια στο σπιτι σε ισοθερμικο αλλα στην τσαντα μου.απο τη δουλεια ως το σπιτι κανω 10 λεπτα.υπαρχει περιπτωση να χαλασει το γαλα;επισης εχω ενα αποστειρωτη της brevi.τα μπιμπερο μετα την αποστειρωση μενουν με υδρατμους ακομη και αν περασουν πολλες ωρες ή ακομη και αν τα βαλω στο ψυγειο.τι κανω με τους υδρατμους;επιτρεπεται να τα καθαρισω με χαρτι κουζινας;δεν χανεται τοτε η αποστειρωση;επισης στη δουλεια μου δεν εχω τη δυνατοτητα αναμεσα στις δυο αντλησεις να σαπουνιζω το θηλαστρο.υπαρχει προβλημα που το ξαναχρησιμοποιω;

mamaxrysa,εγω εχω εισεχουσα θηλη στο ενα στηθος.με βοηθησε πολυ ο διαμορφωτης θηλων της μεντελα.το φοραω σπανια πλεον γιατι μολις την παταω γυρω γυρω με το χερι μου βγαινει αμεσως.μπορεις να φορας το διαμορφωτη αναμεσα στους θηλασμους για κανενα 2ωρο.αποτελεσμα είδε και η κολλητη μου που ειχε εισεχουσες-επιπεδες θηλες με τρομερο προβλημα.

mamabou τις αγόρασα το Σάββατο μαζί με το sns αλλά δεν έχω καταφέρει να τις βάλω παρά ελάχιστα, εφόσον ή θα θηλάζω ή θα κοιμάμαι!Αλλά το παλεύω.Πόσο καιρό σου πήρε η "θεραπεία";

cceXp3.png

pcTFp3.png

mamaxrysa,εγω εχω εισεχουσα θηλη στο ενα στηθος.με βοηθησε πολυ ο διαμορφωτης θηλων της μεντελα.το φοραω σπανια πλεον γιατι μολις την παταω γυρω γυρω με το χερι μου βγαινει αμεσως.μπορεις να φορας το διαμορφωτη αναμεσα στους θηλασμους για κανενα 2ωρο.αποτελεσμα είδε και η κολλητη μου που ειχε εισεχουσες-επιπεδες θηλες με τρομερο προβλημα.

Πάντως εγώ μπορώ να πω ότι πλέον -παρ' όλο που στο ένα στήθος η θηλή παραμένει εισέχουσα μετά από σχεδόν 10 μήνες θηλασμού...- δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα- ο μικρός έχει βρει τον τρόπο να θηλάζει μια χαρά από κει. Νομίζω δηλαδή ότι το θέμα είναι μόνο στην αρχή, μέχρι να μάθει το παιδί να τη "διαχειρίζεται" :o.

Διαφημίσεις

Αν εσθ απορεις για το αν εισαι καλη μαμα τι να πω κ εγω που εχω μπερδευτει τελειως.νομιζω πωσ ολα αυτα που αναφερεισ ειναι φυσιολογικα κ απλα εισαι νεα σαν κ εμενα κ πανικοβαλεσε.

το δικο μου μπουμπουκακι κανει κακα καθε 4 μερες, δεν εχει ανησηχιες.

μεχρι τον 3 μηνα την θυλαζα αποκλιστικα αλλα αρχισε να μην τρωει καλα κ μου ειπε ο παιδιατρος μου να βγαζω με θυλαστρο κ να της δηνω κ τησ δηνω κ ξενο γιατι δεν εχω αρκετο γαλα. αν μπορει καπια να μου πει τι μπορω να κανω για να εχω περισσατερο γαλα :confused:

μου ειπαν να περνω πολλα υγρα, περνω οσα μπορω γιατι γενικα δεν επινα πολυ νερο κ τωρα προσπαθω αλλα ποσο??

:?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?:

Αν εσυ απορεις για το αν εισαι καλη μαμα τι να πω κ εγω που εχω μπερδευτει τελειως.νομιζω πωσ ολα αυτα που αναφερεισ ειναι φυσιολογικα κ απλα εισαι νεα σαν κ εμενα κ πανικοβαλεσε.

το δικο μου μπουμπουκακι κανει κακα καθε 4 μερες,αλλα δεν εχει ανησηχιες.

μεχρι τον 3 μηνα την θυλαζα αποκλιστικα αλλα αρχισε να μην τρωει καλα κ μου ειπε ο παιδιατρος μου να βγαζω με θυλαστρο κ να της δηνω κ τησ δηνω κ ξενο γιατι δεν εχω αρκετο γαλα. αν μπορει καπια να μου πει τι μπορω να κανω για να εχω περισσατερο γαλα :confused:

μου ειπαν να περνω πολλα υγρα, περνω οσα μπορω γιατι γενικα δεν επινα πολυ νερο κ τωρα προσπαθω αλλα ποσο??

Αν εσθ απορεις για το αν εισαι καλη μαμα τι να πω κ εγω που εχω μπερδευτει τελειως.νομιζω πωσ ολα αυτα που αναφερεισ ειναι φυσιολογικα κ απλα εισαι νεα σαν κ εμενα κ πανικοβαλεσε.

το δικο μου μπουμπουκακι κανει κακα καθε 4 μερες, δεν εχει ανησηχιες.

Αν θέλεις, απάντησε στις ερωτήσεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

τα πραγματα απο χτες είναι πολυ καλυτερα:τουλαχιστον κοιμομαστε 2,5-3 ωρες συνεχομενα..οπως το είπες Eva,μπορα ηταν..ελπιζω να αργησει να ξαναρθει..να ρωτησω κατι;στη δουλεια μου τα διαλειμματα είναι 5-10λεπτα.εχω μαζι μου το θηλαστρο και στις 6 ωρες αντλω δυο φορες σε διαφορετικα μπουκαλακια και τα βαζω στο ψυγειο.δεν τα μεταφερω απ τη δουλεια στο σπιτι σε ισοθερμικο αλλα στην τσαντα μου.απο τη δουλεια ως το σπιτι κανω 10 λεπτα.υπαρχει περιπτωση να χαλασει το γαλα;επισης εχω ενα αποστειρωτη της brevi.τα μπιμπερο μετα την αποστειρωση μενουν με υδρατμους ακομη και αν περασουν πολλες ωρες ή ακομη και αν τα βαλω στο ψυγειο.τι κανω με τους υδρατμους;επιτρεπεται να τα καθαρισω με χαρτι κουζινας;δεν χανεται τοτε η αποστειρωση;επισης στη δουλεια μου δεν εχω τη δυνατοτητα αναμεσα στις δυο αντλησεις να σαπουνιζω το θηλαστρο.υπαρχει προβλημα που το ξαναχρησιμοποιω;

Mamabou χαίρομαι που τα πράγματα καλυτέρεψαν!

Για τη μεταφορά δεν νομίζω ότι έχεις πρόβλημα για τόσο λίγη ώρα, αφού το γάλα είναι πριν στο ψυγείο και ο καιρός δεν είναι πλέον τόσο ζεστός.

Μετά την αποστείρωση μένουν πάντα υδρατμοί. Προσωπικά δεν τα σκούπιζα όσο το μωρό ήταν πολύ μικρό. Αργότερα, σκούπιζα είτε με χαρτί κουζίνας είτε με πετσέτα φρεσκοπλυμένη και σιδερωμένη, κυρίως τα αντλητικά που θα έπαιρνα μαζί μου στη δουλειά. Για το χαρτί κουζίνας το διάβασα σε κάποιο βιβλίο και στην κλινική μου έφερναν τα αντλητικά επίσης σε χαρτί τυλιγμένα μετά την αποστείρωση (νομίζω ότι αυτό το γράφει και το χαρτάκι του θήλαστρου...). Δεν ξέρω να σου πω περισσότερα.

Όσο για το πλύσιμο του θήλαστρου: το μητρικό γάλα έχει ισχυρούς αντιμικροβιακούς παράγοντες σε αντίθεση με το ξένο - πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αργεί να αναπτύξει μικρόβια. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται στις τόσες ώρες (περίπου 6...). Μήπως μπορείς να τα βράζεις σ' ένα μπρίκι σε καμινέτο; Αν ούτε αυτό είναι εφικτό τότε μήπως να τα βάζεις και αυτά στο ψυγείο μέχρι να τα ξαναχρησιμοποιήσεις;

Νομίζω ότι καλύτερα να μας διαφωτίσει η Αγλαΐα σ' αυτά.

mamabou τις αγόρασα το Σάββατο μαζί με το sns αλλά δεν έχω καταφέρει να τις βάλω παρά ελάχιστα, εφόσον ή θα θηλάζω ή θα κοιμάμαι!Αλλά το παλεύω.Πόσο καιρό σου πήρε η "θεραπεία";

καλημερα κοριτσια!!εγω τους διαμορφωτες τους φορουσα απο τον 8ομηνα της εγκυμοσυνης οχι ομως συστηματικα,οποτε θυμομουνα.μαλιστα επειδη υπηρχαν περιοδοι με πολλη ζεστη ηταν πολλες οι φορες που δεν τους φορουσα καθολου για καμια βδομαδα γιατι ενιωθα να με ζεσταινουν και να με ιδρωνουν.η κολλητη μου ομως οπως σου ανεφερα τους χρησιμοποιησε μολις γεννησε αφου γυρισε σπιτι.μου εχει πει οτι τους φορουσε ακομη και οταν κοιμοταν,τα εβγαζε μονο για να τα πλεινει.παντως συμφωνω με την Ευα,δεν θα εχεις προβλημα.μπραβο Eυα για τους 10 μηνες θηλασμου!!περνουμε δυναμη και κουραγιο να σου μοιασουμε κι εμεις!!:P

Διαφημίσεις

Mamabou χαίρομαι που τα πράγματα καλυτέρεψαν!

Για τη μεταφορά δεν νομίζω ότι έχεις πρόβλημα για τόσο λίγη ώρα, αφού το γάλα είναι πριν στο ψυγείο και ο καιρός δεν είναι πλέον τόσο ζεστός.

Μετά την αποστείρωση μένουν πάντα υδρατμοί. Προσωπικά δεν τα σκούπιζα όσο το μωρό ήταν πολύ μικρό. Αργότερα, σκούπιζα είτε με χαρτί κουζίνας είτε με πετσέτα φρεσκοπλυμένη και σιδερωμένη, κυρίως τα αντλητικά που θα έπαιρνα μαζί μου στη δουλειά. Για το χαρτί κουζίνας το διάβασα σε κάποιο βιβλίο και στην κλινική μου έφερναν τα αντλητικά επίσης σε χαρτί τυλιγμένα μετά την αποστείρωση (νομίζω ότι αυτό το γράφει και το χαρτάκι του θήλαστρου...). Δεν ξέρω να σου πω περισσότερα.

Όσο για το πλύσιμο του θήλαστρου: το μητρικό γάλα έχει ισχυρούς αντιμικροβιακούς παράγοντες σε αντίθεση με το ξένο - πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αργεί να αναπτύξει μικρόβια. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται στις τόσες ώρες (περίπου 6...). Μήπως μπορείς να τα βράζεις σ' ένα μπρίκι σε καμινέτο; Αν ούτε αυτό είναι εφικτό τότε μήπως να τα βάζεις και αυτά στο ψυγείο μέχρι να τα ξαναχρησιμοποιήσεις;

Νομίζω ότι καλύτερα να μας διαφωτίσει η Αγλαΐα σ' αυτά.

ευχαριστω Ευα!!ειχα μεγαλο αγχος με τους υδρατμους..φοβομουν μην εχει παει τζαμπα τοση προσπαθεια αποθηκευσης..δυστυχως στη δουλεια δεν εχω τη δυνατοτητα αποστειρωσης ακομη και με καμινετο.ισως αν προλαβαινω τα τα σαπουνιζω λιγο και να τα σκουπιζω με αποστειρωμενη πετσετα..αλλα και παλι μεσα στην τσαντα που το μεταφερω το θηλαστρο παλι χανεται η αποστειρωση καθως τμηματα του θα ακουμπουν στο υφασμα της τσαντας..παντως κανονισα να δουλευω μεχρι τεταρτη οποτε τις αλλες μερες χωρις αγχος για τετοια θεματα θα τις περναω με τη μικρη μου που ανυπομονω να σαραντησουμε για να παμε την πρωτη μας βολτα!!

μπραβο Eυα για τους 10 μηνες θηλασμου!!περνουμε δυναμη και κουραγιο να σου μοιασουμε κι εμεις!!:P

Κάποτε οι 10 μήνες φάνταζαν και για μένα τρελό όνειρο ή ..σκέτο... τρελό.

Τώρα, ειδικά με το forum, βλέπω ότι αν περάσεις τις δυσκολίες των πρώτων μηνών, η συνέχεια έρχεται μόνη της.

ευχαριστω Ευα!!ειχα μεγαλο αγχος με τους υδρατμους..φοβομουν μην εχει παει τζαμπα τοση προσπαθεια αποθηκευσης..δυστυχως στη δουλεια δεν εχω τη δυνατοτητα αποστειρωσης ακομη και με καμινετο.ισως αν προλαβαινω τα τα σαπουνιζω λιγο και να τα σκουπιζω με αποστειρωμενη πετσετα..αλλα και παλι μεσα στην τσαντα που το μεταφερω το θηλαστρο παλι χανεται η αποστειρωση καθως τμηματα του θα ακουμπουν στο υφασμα της τσαντας..παντως κανονισα να δουλευω μεχρι τεταρτη οποτε τις αλλες μερες χωρις αγχος για τετοια θεματα θα τις περναω με τη μικρη μου που ανυπομονω να σαραντησουμε για να παμε την πρωτη μας βολτα!!

Κοίτα, εγώ για να μην έχω το θέμα με το πού ακουμπάει, πήρα ένα γυάλινο τάπερ (για λόγους υγιεινής γυάλινο) και μεταφέρω εκεί μέσα τα αντλητικά (βέβαια εγώ κουβαλάω και το symphony και ισοθερμικό με παγοκύστες γιατί διανύω απόσταση, οπότε ένα γυάλινο τάπερ δεν κάνει τη διαφορά σε όγκο και βάρος...). Αν δεν σε βολεύει εσένα αυτό, μπορείς να το τυλίγεις σε χαρτί κουζίνας και μετά σε σακουλάκι για τα τρόφιμα και μέσα στην τσάντα.

Με το καλό να σαραντήσεις!

Ίσως είναι λίγο άσχετη με το τόπικ η ερώτησή μου, αλλά την θέτω και εδώ μήπως έχετε καμιά ιδέα:

Ο γιος μου θηλάζει αποκλειστικά. Μέσα στην ημέρα, έχουμε καταφέρει και θηλάζουμε κάθε 3-3.30 ώρες. Για το νυχτερινό ύπνο έχω αποδεχτεί ότι θα τον παίρνω δίπλα μου στο κρεβάτι από την πρώτη φορά που θα ξυπνήσει μέχρι το πρωί και θα θηλάζει ανεμπόδιστα (έτσι έχουμε 1 ή 2 ξυπνήματα μέχρι τις 8+ που τελικά σηκωνόμαστε για πρωί).

Στο μεσημεριανό ύπνο όμως, μάλλον από δικούς μου κακούς χειρισμούς, έχει μάθει να ξυπνάει κάθε μισή ώρα με 45 λεπτά και να θηλάζει-πιπιλάει για 5 λεπτά και να ξανακοιμάται. Έτσι καταφέρνουμε συνήθως να συμπληρώσουμε μαζί με τα διαλείμματα 2 ώρες ύπνου. Εγώ φυσικά δεν κοιμάμαι γιατί μόλις πάει να με πάρει ο ύπνος, τσουπ, ο μικρός ξυπνάει και θέλει στήθος. Δίπλα μου τον έχω, αλλά και πάλι εγώ ξαγρυπνάω.

Πιστεύετε ότι ξυπνάει γιατί πεινάει; Ή απλά για να νιώσει την παρουσία μου την οποία δεν είμαι διατεθιμένη να του προσφέρω σε αυτή τη μορφή; Πιστεύετε ότι θα έχει αποτέλεσμα να προσπαθήσω να τον ξανακοιμίζω χωρίς να τον αφήνω να πιάσει το στήθος μου εκείνες τις φορές; Κυρίως με ενδιαφέρει μην πεινάει το μωρό και εγώ του στερώ φαγητό. Ποια είναι η γνώμη σας;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Κοίτα, εγώ για να μην έχω το θέμα με το πού ακουμπάει, πήρα ένα γυάλινο τάπερ (για λόγους υγιεινής γυάλινο) και μεταφέρω εκεί μέσα τα αντλητικά (βέβαια εγώ κουβαλάω και το symphony και ισοθερμικό με παγοκύστες γιατί διανύω απόσταση, οπότε ένα γυάλινο τάπερ δεν κάνει τη διαφορά σε όγκο και βάρος...). Αν δεν σε βολεύει εσένα αυτό, μπορείς να το τυλίγεις σε χαρτί κουζίνας και μετά σε σακουλάκι για τα τρόφιμα και μέσα στην τσάντα.

Με το καλό να σαραντήσεις!

καλησπερα!!δικιο εχεις, ετσι θα κανω.να σε ρωτησω κατι Ευα;τους 10 μηνες που θηλαζεις τα πρωινα τον κραταει η μαμα σου και του δινει το γαλα σου με το μπουκαλι;δεν ειχες προβλημα να ζηταει μπουκαλι ή να παθει συγχιση θηλων;ρωταω γιατι φοβαμαι μηπως η μικρη μου συνηθισει με το μπουκαλι που της δινει η μαμα μου οταν παω στη δουλεια.ευτυχως καταφερα να δουλευω μονο 3 ημερες την εβδομαδα..επισης παρατηρω πως οταν θηλαζω τη μικρη,πολλες φορες τιναζεται και τεντωνεται σαν τοξο πηγαινοντας το κεφαλακι της τερμα πισω.αυτο το κανει και οταν την βαζω στο καλαθι της.επισης τελευταια κανει συχνα αναγωγες.τι σημαινουν αυτα;μηπως δεν την κραταω καλα οταν θηλαζει;ή μηπως ειναι σημαδια παλλινδρομης;

Διαφημίσεις

Ίσως είναι λίγο άσχετη με το τόπικ η ερώτησή μου, αλλά την θέτω και εδώ μήπως έχετε καμιά ιδέα:

Ο γιος μου θηλάζει αποκλειστικά. Μέσα στην ημέρα, έχουμε καταφέρει και θηλάζουμε κάθε 3-3.30 ώρες. Για το νυχτερινό ύπνο έχω αποδεχτεί ότι θα τον παίρνω δίπλα μου στο κρεβάτι από την πρώτη φορά που θα ξυπνήσει μέχρι το πρωί και θα θηλάζει ανεμπόδιστα (έτσι έχουμε 1 ή 2 ξυπνήματα μέχρι τις 8+ που τελικά σηκωνόμαστε για πρωί).

Στο μεσημεριανό ύπνο όμως, μάλλον από δικούς μου κακούς χειρισμούς, έχει μάθει να ξυπνάει κάθε μισή ώρα με 45 λεπτά και να θηλάζει-πιπιλάει για 5 λεπτά και να ξανακοιμάται. Έτσι καταφέρνουμε συνήθως να συμπληρώσουμε μαζί με τα διαλείμματα 2 ώρες ύπνου. Εγώ φυσικά δεν κοιμάμαι γιατί μόλις πάει να με πάρει ο ύπνος, τσουπ, ο μικρός ξυπνάει και θέλει στήθος. Δίπλα μου τον έχω, αλλά και πάλι εγώ ξαγρυπνάω.

Πιστεύετε ότι ξυπνάει γιατί πεινάει; Ή απλά για να νιώσει την παρουσία μου την οποία δεν είμαι διατεθιμένη να του προσφέρω σε αυτή τη μορφή; Πιστεύετε ότι θα έχει αποτέλεσμα να προσπαθήσω να τον ξανακοιμίζω χωρίς να τον αφήνω να πιάσει το στήθος μου εκείνες τις φορές; Κυρίως με ενδιαφέρει μην πεινάει το μωρό και εγώ του στερώ φαγητό. Ποια είναι η γνώμη σας;

κατερινα,εγω εχει τυχει καποιες φορες τη νυχτα να ξυπναει γαι να φαει και στο δεκαλεπτο να την παιρνει ο υπνος.θες δεν ηξερα ακομη,θες ημουν κουρασμενη την εβαζα κι εγω αμεσως για υπνο.μετα απο μιση ωρα με 3 τεταρτα ξυπνουσε.οταν τη θηλαζα για κανενα 40λεπτο κοιμοταν σερι 2.5-3 ωρες.νομιζω λοιπον πως δε χορταινε γι αυτο δεν κοιμοτανε αρκετα.τωρα φροντιζω και οταν μετα απο 10λεπτα την παιρνει ο υπνος να την ξυπναω και να συνεχιζουμε.βεβαια μπορει ολα αυτα να ητανσυμπτωση..τι να πω..παντως θα το οπαρακολουθησω για να καταλαβω τι γινεται..

Μέσα στην ημέρα, έχουμε καταφέρει και θηλάζουμε κάθε 3-3.30 ώρες.

Αυτό είναι κάτι που το επεδίωξες εσύ; Ίσως το μωρό να κοιμόταν πιο πολύ στη μέρα, αν θήλαζε πιο συχνά.

Δεν μπορείς να διαχωρίσεις τόσο απλά αν ξυπνάει επειδή πεινάει ή για την επαφή. Όπως και να'χει, είναι μια ανάγκη που πρέπει να ικανοποιηθεί, οπότε δεν έχει πολλή σημασία.

καλησπερα!!δικιο εχεις, ετσι θα κανω.να σε ρωτησω κατι Ευα;τους 10 μηνες που θηλαζεις τα πρωινα τον κραταει η μαμα σου και του δινει το γαλα σου με το μπουκαλι;δεν ειχες προβλημα να ζηταει μπουκαλι ή να παθει συγχιση θηλων;ρωταω γιατι φοβαμαι μηπως η μικρη μου συνηθισει με το μπουκαλι που της δινει η μαμα μου οταν παω στη δουλεια.ευτυχως καταφερα να δουλευω μονο 3 ημερες την εβδομαδα..επισης παρατηρω πως οταν θηλαζω τη μικρη,πολλες φορες τιναζεται και τεντωνεται σαν τοξο πηγαινοντας το κεφαλακι της τερμα πισω.αυτο το κανει και οταν την βαζω στο καλαθι της.επισης τελευταια κανει συχνα αναγωγες.τι σημαινουν αυτα;μηπως δεν την κραταω καλα οταν θηλαζει;ή μηπως ειναι σημαδια παλλινδρομης;

Καλησπέρα mamabou. Πρόβλημα σύγχισης θηλών είχα και άρνηση στήθους είχα, καθώς όπως έχω γράψει σε άλλα post αναγκαστικά έδινα μπιμπερό (με δικό μου γάλα) ήδη μέσα από την κλινική. Βέβαια δεν το παθαίνουν όλα τα παιδιά κι εξάλλου το δικό μου αρχικά δεν θήλαζε καλά στο στήθος κι εγώ σε κάποια φάση έδινα προτεραιότητα στην άντληση κι όχι στον απευθείας θηλασμό - οπότε όλα αυτά έπαιξαν ρόλο. Μην αγχώνεσαι -μάλλον δεν θα αντιμετωπίσεις τίποτα απ' 'ολ' αυτά.

Για τα τεντώματα οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Αν έχεις αμφιβολία για το αν την κρατάς καλά, ψάξε στο φορουμ - έχει βίντεο για το σωστό πιάσιμο (κοιλιά δική της με κοιλιά δική σου, αφτάκι, ώμος, λεκάνη του μωρού σε μία ευθεία). Οι αναγωγές μπορεί να είναι αθώες - για τυχόν παλινδρόμηση θα έχει κι άλλα συμπτώματα. Ψάξε στο φόρουμ ως ΓΟΠ. (Σόρρυ, αντλώ και γράφω μ' ενα χέρι)

Αν εσυ απορεις για το αν εισαι καλη μαμα τι να πω κ εγω που εχω μπερδευτει τελειως.νομιζω πωσ ολα αυτα που αναφερεισ ειναι φυσιολογικα κ απλα εισαι νεα σαν κ εμενα κ πανικοβαλεσε.

το δικο μου μπουμπουκακι κανει κακα καθε 4 μερες,αλλα δεν εχει ανησηχιες.

Να πας στον παιδίατρο Βαγγέλη Αργυρίου που είναι και σύμβουλος θηλασμού.

Δεν είναι δυνατόν να θηλάζεις για 3 μήνες και μετά να λιγοστεύει το γάλα από μόνο του.

Τα αντλητικά τα μεταφέρεις όπως είναι μέσα σε σακουλάκι συντηρήσεως.

Μπορείς να τα σαπουνίσεις στη δουλειά, να τα ξεβγάλεις καλά και να τα ξαναχρησιμοποιήσεις.

Μία αποστείρωση το 24ωρο είναι αρκετή, στο ενδιάμεσο αρκούν τα πλυσίματα.

Λοιπόν, τα νέα μας, μετά απο δυο μέρες ολοκληρωτικής άρνησης τα καταφέραμε σήμερα το απόγευμα να θηλάσουμε χωρίς ψευτοθηλές!!!ευχαριστώ πολύ όλες σας που με βοηθήσατε καταρχήν να κόψω το μπουκάλι και τώρα τις ψευτοθηλές!!!!Ελπίζω απο δώ και πέρα να πάνε όλα καλά!

cceXp3.png

pcTFp3.png

Λοιπόν, τα νέα μας, μετά απο δυο μέρες ολοκληρωτικής άρνησης τα καταφέραμε σήμερα το απόγευμα να θηλάσουμε χωρίς ψευτοθηλές!!!ευχαριστώ πολύ όλες σας που με βοηθήσατε καταρχήν να κόψω το μπουκάλι και τώρα τις ψευτοθηλές!!!!Ελπίζω απο δώ και πέρα να πάνε όλα καλά!

Τέλεια! :D

Αυτό είναι κάτι που το επεδίωξες εσύ; Ίσως το μωρό να κοιμόταν πιο πολύ στη μέρα, αν θήλαζε πιο συχνά.

Δεν μπορείς να διαχωρίσεις τόσο απλά αν ξυπνάει επειδή πεινάει ή για την επαφή. Όπως και να'χει, είναι μια ανάγκη που πρέπει να ικανοποιηθεί, οπότε δεν έχει πολλή σημασία.

Είναι κάτι που το επεδίωξα εγώ. Αλλά το πήγαμε σταδιακά. Δεν επέβαλα από μόνη μου από τη μια μέρα στην άλλη τρίωρες αποστάσεις μεταξύ των γευμάτων. Όπως και νά 'χει, μετά από ένα μήνα περίπου που το προσπαθώ το "πρόγραμμα", μπορώ να πω ότι ειδικά την τελευταία εβδομάδα το μωρό δε φαίνεται ανήσυχο και πεινασμένο πριν από την ώρα που περίπου υπολογίζω ότι θα φάει. Αν φαίνεται να πεινάει, το βάζω να θηλάσει. Αλλά επαναλαμβάνω ότι τις τελευταίες ημέρες δεν έχει χρειαστεί να το βάλω πριν το τρίωρο, στο βαθμό τουλάχιστον που το αντιλαμβάνομαι εγώ.

Επίσης το βράδυ δεν ξυπνάει πάνω από 2 φορές μέσα σε περίπου 10-11 ώρες. Αυτό εμένα μου λέει ότι δεν πεινάει. Το μεσημέρι όμως γιατί να ξυπνάει 2 και 3 φορές μέσα σε 2 ώρες; Γίνεται να πεινάει και για αυτό να ξυπνάει; Εμένα αυτό με ενδιαφέρει.

Τέλος, όπως έχω πει και σε προηγούμενα μηνύματά μου, ο θηλασμός για μένα είναι τρόπος διατροφής κυρίως. Τον τρόπο με τον οποίο θα προσφέρω την επαφή που χρειάζεται στο μωρό μου, από ένα σημείο και μετά (εννοώ όταν ξέρω ότι από φαγητό είναι o.k.) τον διαχωρίζω από το θηλασμό.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

κατερίνα τελικά διακοπές πήγατε; (είμαι άκυρη,το ξέρω, αλλά το είχα περιέργεια)

Πήγαμε για 5 μέρες όταν ο μικρός ήταν σχεδόν 3 μηνών. Άλλαξα παραστάσεις. Απόλαυσα την κόρη μου που μου λείπει τόσο πολύ. Αλλά ο μικρός μας ξέσκισε. Είχα ακούσει ότι το θαλασσινό αεράκι τα ηρεμεί τα μωρά. Το δικό μας πάλι, όχι. Νομίζω όμως ότι δεν το μετάνιωσα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...