Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

γεννησα στις 20/7 κ κανω αποκλειστικο θηλασμο.εχω προβλημα με τον αντρα μου κ την μανα μου.

θελουν να της δωσω πιπιλα κ χαμομηλι ενδιαμεσα στα γευματα-οπως μας ειπε η παιδιατρος-για να τηρει τα τριωρα γευματα..

το θεμα προεκυψε κυριως τωρα με τους κολικους κ την μπεμπα που πεταγεται μετα απο 5-10 λεπτα υπνου κ τρωει καθε μια ωρα περιπου.οπως σημερα,απ τις 2 ως τις 7.

δ ξερω τι να κανω,αναρωτιεμαι αν κανω εγω κατι λαθος.αναρωτιεμαι κ εγω μηπως της κανω κακο.ξερω πως βλεπει τη θηλη σαν παρηγορια.επισης αποκοιμιεται συνηθως εκει κ οταν δ αποκοιμιεται μετα απο μια ωρα εχουμε παλι φαι.

ο αντρας μου λεει οτι την κακομαθαινουμε.

δ ξερω τι να κανω..ειναι το πρωτο μου κ ειμαι αρκετα αγχωμενη...

τωρα εφαγε,δ την πηρε ο υπνος γιατι εκανε κακακια..ξερω σε μια ωρα θα θελει παλι να φαει.η μανα μου ομως που ειναι εδω θελει να την παιξουμε ακομα μιαμιση ωρα γ να φαει περιπου στην ωρα της.ξερω οτι το μωρο δ θα ντεξει τοσο.

κοριτσια..δωστε μου κουραγιο,πειτε μου αν κανω κατι λαθος...δ ξερω..ειναι κ η κουραση...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καταρχην υπομονη! δεν ειμαι ειδικη αλλα θα σου μιλησω απο προσωπικη αποψη, καθως γεννησα στισ 2/7.

το μωρακι ειναι πολυ μικρο για να εχει προγραμμα. και μενα το ιδιο μου ειπε ο παιδιατρος για τα 3ωρα αλλα δε τα ακολουθησα. απο αυτα που εχω διαβασει το μωρ απρεπει να τρωει οποτε και οσο θελει!!μπορει και ανα μιση ωρα ή και λιγοτερο.

αυτο που χρειαζεται ειναι υπομονη και επιμονη.

και μια φιλικη συμβουλη : διωξε τους ολους απο γυρω σου.ακομη και τη μανα σου.

wn7Rp3.png

mefirst είπε:
γεννησα στις 20/7 κ κανω αποκλειστικο θηλασμο.εχω προβλημα με τον αντρα μου κ την μανα μου.

θελουν να της δωσω πιπιλα κ χαμομηλι ενδιαμεσα στα γευματα-οπως μας ειπε η παιδιατρος-για να τηρει τα τριωρα γευματα..

το θεμα προεκυψε κυριως τωρα με τους κολικους κ την μπεμπα που πεταγεται μετα απο 5-10 λεπτα υπνου κ τρωει καθε μια ωρα περιπου.οπως σημερα,απ τις 2 ως τις 7.

δ ξερω τι να κανω,αναρωτιεμαι αν κανω εγω κατι λαθος.αναρωτιεμαι κ εγω μηπως της κανω κακο.ξερω πως βλεπει τη θηλη σαν παρηγορια.επισης αποκοιμιεται συνηθως εκει κ οταν δ αποκοιμιεται μετα απο μια ωρα εχουμε παλι φαι.

τωρα εφαγε,δ την πηρε ο υπνος γιατι εκανε κακακια..ξερω σε μια ωρα θα θελει παλι να φαει.η μανα μου ομως που ειναι εδω θελει να την παιξουμε ακομα μιαμιση ωρα γ να φαει περιπου στην ωρα της.ξερω οτι το μωρο δ θα ντεξει τοσο.

κοριτσια..δωστε μου κουραγιο,πειτε μου αν κανω κατι λαθος...δ ξερω..ειναι κ η κουραση...

Να σου ζήσει!!Ούτε εγώ είμαι ειδική αλλά διαβάζω το φόρουμ από τότε που γέννησα και έχω βοηθηθεί πολύ.

Για τα ερωτήματα σχετικά με πιπίλα καλύτερα μην δώσεις ακόμα μέχρι να εδραιώσεις τον θηλασμό(6 βδομάδες), και για χαμομήλι η Αγλαία λέει ότι αν ήθελε ο Θεός να δίνουμε χαμομήλι στα μωρά το ένα στήθος θα έτρεχε χαμομήλι!!

Δίνε του μωρού γαλατάκι όποτε ζητά εκείνο ξέρει καλύτερα!

βαλε ωτοσαπιδες κ μην ακους τιποτα!συνεχισε οπως κανεις!το μωρο πρεπει να θηλαζει οποτε θελει να θηλαζει!μπορει κ συνεχεια!μην δινεις πιπιλα πριν τις 6 βδομαδες κ το χαμομηλι ειναι αχρηστο.τα μωρα που θηλαζουν δεν χρειαζονται κανενα αλλο υγρο!

κανε υπομονη κ επιμονη κ θα ανταμοιφθεις συντομα!:wink::-P

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Διαφημίσεις

Tour_baby είπε:
Καλησπέρα σας, ακόμα μια νέα μανούλα γεμάτη απορίες!! Γέννησα με φ.τ. το Σάββατο που μας πέρασε στις 31/7 αλλά ο μικρός μας λόγο κάποιου προβλήματος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο. Τη Κυριακή ήρθα και εγώ στη Θεσσαλονίκή και μετα απο μελέτη του φόρουμ ενοικίασα το Symphony και ξεκίνησα τις αντλήσεις.. Θα ήθελα να σας κάνω όμως μερικές ερωτήσεις για να βεβαιωθώ οτι όλα τα κάνω σωστά

1. η κάθε άντληση διαρκεί συνολικά 15 λεπτά? ή 15 λεπτά μετά τις μαλάξεις?

2. όταν αντλούμε μπορούμε να μετακινήσουμε τις αντλίες ή τις κρατάμε σταθερές στο κέντρο του κάθε στήθους

3. μετά απο κάθε άνληση αποστειρώνουμε κάθε φορά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο?

4. πόσες φορές το 24ωρο πρέπει να αντλώ έτσι ώστε όταν ο μικρός βγεί απο το νοσοκομείο να έχω εδραιώσει το θηλασμό? 7 είναι αρκετές?

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη αν επαναλαμβάνω κάποιες ερωτήσεις αλλά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος αρκετά...

Καλή σου μέρα. Συγχαρητήρια για το μωράκι σου και με το καλό να το δεχτείς στην αγκαλιά σου. ΘΑ απαντήσω στις ερωτήσεις σου βάσει της προσωπικής μου εμπειρίας και όλων όσο έχω διαβάσει.

1. η κάθε άντληση διαρκεί συνολικά 15 λεπτά? ή 15 λεπτά μετά τις μαλάξεις? Καταρχάς δεν ξέρω για ποιον λόγο κάνεις μαλάξεις αλλά να είσαι πολύ προσεκτική γιατί μπορεί να τραυματίσεις το στήθος σου. Αν θέλεις να κατέβει πιο εύκολα το γάλα κάνε ζεστές κομπρέσες καλύτερα ή ένα ζεστό μπάνιο πριν την άντληση. Τα 15 λεπτά συνήθως είναι αρκετά αλλά μερικές φορές χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αδειάσει το στήθος.

2. όταν αντλούμε μπορούμε να μετακινήσουμε τις αντλίες ή τις κρατάμε σταθερές στο κέντρο του κάθε στήθους Η χοάνη πρέπει να είναι στο κέντρο της θηλής ώστε να γίνεται σωστά η θηλαστική κίνηση και να κατεβαίνει το γάλα. Αν μετακινείσαι το πιθανότερο είναι η θηλή να βγει από το κέντρο της χοάνης και να μην γίνεται σωστά η άντληση.

3. μετά απο κάθε άνληση αποστειρώνουμε κάθε φορά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο? Επειδή το μωράκι σου είναι νεογέννητο πρέπει να αποστειρώνεις κάθε φορά (προσεκτική πλύση των αξεσουάρ του θηλάστρου που πλένονται και που έρχονται σε επαφή με το γάλα). Τα αποστειρωμένα εργαλεία τοποθετούνται στο ψυγείο για 24 ώρες.

4. πόσες φορές το 24ωρο πρέπει να αντλώ έτσι ώστε όταν ο μικρός βγεί απο το νοσοκομείο να έχω εδραιώσει το θηλασμό? 7 είναι αρκετές? 7 νομίζω είναι λίγες. Στην θέση σου θα έκανα οπωσδήποτε 8 αντλήσεις και οπωσδήποτε 1 άντληση κατά την διάρκεια της νύχτας.

Καλή επιτυχία!!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

εχω καταλαβει οτι εχει συνδεσει το φαι με τον υπνο κ με την παρηγορια οταν ποναει.

ετσι,αν μια φορα δ την παρει ο υπνος με το φαι μετα εχουμε γκρινια μεχρι να ξαναφαει.ειναι φυσιολογικο??επισης μερικες φορες πιπιλαει τις θηλες αλλα την σταματαω αν δω οτι δ τρωει πλεον.

θα μπει σε προγραμμα καποια στιγμη κ ποτε??η θα ζηταει παντα το στηθος μου για να ηρεμησει?

μηπως δ πρεπει να την αφηνω να την παιρνει ο υπνος οταν τρωει??κ τι να κανω??αχ κοριτσια ειμαι πελαγωμενη..ευχαριστω για την συμπαρασταση κ συγγνωμη αν σας κουραζω...

ετσι κανουν ολα τα μωρακια που θηλαζουν??ολοι μου λενε οτι πρεπει να τρωει καθε τρεις ωρες περιπου κ οτι χωρις πιπιλα δ γινεται..εχω αρχισει να χανω τα κουραγια μου..αν δ εχεις κ συμπαρασταση απ τους δικους σου...:(

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

mefirst είπε:

τωρα εφαγε,δ την πηρε ο υπνος γιατι εκανε κακακια..ξερω σε μια ωρα θα θελει παλι να φαει.η μανα μου ομως που ειναι εδω θελει να την παιξουμε ακομα μιαμιση ωρα γ να φαει περιπου στην ωρα της.ξερω οτι το μωρο δ θα ντεξει τοσο.κοριτσια..δωστε μου κουραγιο,πειτε μου αν κανω κατι λαθος...δ ξερω..ειναι κ η κουραση...

Να σου ζήσει το μωράκι σου. Είναι τόσο μικρό και αυτό που θέλει είναι η μανούλα του, αγκαλιά, φροντίδα, αγάπη και σίγουρα όχι πιπίλα και μπιμπερό. Πόσο μάλλον χαμομήλι!!!

Λίγο πολύ όλες έχουμε βιώσει αντιδράσεις από το περιβάλλον μας, κυρίως αν μητέρες, αδερφές και γιαγιάδες δεν έχουν θηλάσει. Θυμάμαι ό,τι ο μικρός ήταν 6 μηνών και 10 κιλά και οι δικοί μου επέμεναν ό,τι δεν χορταίνει με το γάλα μου.

Ζήτησε να σε στηρίξουν και αν δεν βρεις ανταπόκρινση σφίξε τα δόντια και κάνε το καλύτερο για το μωράκι σου. Εσύ έχεις την ευθύνη αλλά και το δικαίωμα να πράξεις το καλύτερο για το παιδί σου.

Η αντίδραση του μωρού σου είναι απολύτως φυσιολογική. Δεν κάνεις τίποτα λάθος. Συνέχισε να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του μωρού σου (το μωρό έχει ανάγκες και όχι απαιτήσεις σε αυτή την ηλίκία).

5JP7p3.png

rnsFp2.png

mefirst είπε:
εχω καταλαβει οτι εχει συνδεσει το φαι με τον υπνο κ με την παρηγορια οταν ποναει.

ετσι,αν μια φορα δ την παρει ο υπνος με το φαι μετα εχουμε γκρινια μεχρι να ξαναφαει.ειναι φυσιολογικο??επισης μερικες φορες πιπιλαει τις θηλες αλλα την σταματαω αν δω οτι δ τρωει πλεον.

θα μπει σε προγραμμα καποια στιγμη κ ποτε??η θα ζηταει παντα το στηθος μου για να ηρεμησει?

μηπως δ πρεπει να την αφηνω να την παιρνει ο υπνος οταν τρωει??κ τι να κανω??αχ κοριτσια ειμαι πελαγωμενη..ευχαριστω για την συμπαρασταση κ συγγνωμη αν σας κουραζω...

ετσι κανουν ολα τα μωρακια που θηλαζουν??ολοι μου λενε οτι πρεπει να τρωει καθε τρεις ωρες περιπου κ οτι χωρις πιπιλα δ γινεται..εχω αρχισει να χανω τα κουραγια μου..αν δ εχεις κ συμπαρασταση απ τους δικους σου...:(

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Το δικό μου μωρό ποτέ δεν δέχτηκε την πιπίλα με αποτέλεσμα να χρειάζεται το στήθος για να κοιμηθεί όταν είμαστε μαζί. Όταν λείπω στην δουλειά βρίσκει άλλους τρόπους να κοιμάται αλλά από την μαμά του θέλει αγκαλιά και στήθος. Επειδή πέρασα από διάφορα στάδια, αμφιβολίες και ερωτήματα θα σου πω μόνο που κατέληξα. Η πιπίλα μπορεί να μου έλυνε τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις αλλά θα μου στερούσε τις αγκαλιές και τα χάδια με το μωράκι μου.

Ό,τι και να αποφασίσεις μην δώσεις πιπίλα πριν σαραντίσει το μωράκι σου γιατί θα μπερδευτεί και γιατί η πιπίλα υπονομεύνει την παραγωγή σου.

Επίσης το μωράκι σου είναι πολύ μικρό για να βγάλεις συμπεράσματα. Κάποια μωρά είναι πιο απαιτητικά και ζητάνε συνέχεια στήθος, άλλα διαμορφώνουν ένα βατό πρόγραμμα από μόνα τους αλλά επειδή ο θηλασμός είναι προσωπική σχέση, καλύπτει πέρα από την ανάγκη της τροφής και ψυχολογικές ανάγκες δεν πρέπει να στερείται από το παιδί κατά δική μας βούληση.

Με λίγα λόγια ο θηλασμός αρχίζει να στρώνει όταν το μωρό γίνει 2-3 μηνών και μπαίνει σε σχετικό πρόγραμμα όταν γίνετια η εισαγωγή των στέρεων τροφών μετά τον 6ο μήνα.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

mefirst είπε:

mefirst καλημερα!Με το συμπαθειο αλλα ο παιδιατρος σου λεει βλακειες!Τα μωρα που θηλαζουν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!με τα τριωρα θα πλανταξει το μωρακι!Κι αμα σου λενε τετοια πες οτι πετρωνει το στηθος σου και δεν κανει!Ουτε χαμομηλι χρειαζονται ουτε πιπιλα!μονο το γαλα της μανουλας τους!Δεν κανεις τπτ λαθος...Κι εμενα η μαμα μου τα ιδια μου κανε,μας κυνηγαγε με την πιπιλα μεχρι που της ειπα οτι το καλυτερο για το παιδι μου το ξερω,εγω ειμαι υπευθυνη και δεν χρειαζομαι σεμιναρια!Και το μωρο μου ετσι ηταν ολη μερα ετρωγε!;)

Εχω διαβασει καπου στο φορουμ κατι πολυ ομορφο!Ο παιδι γεννιεται απ την κοιλια και ο ανθρωπος απο την αγκαλια!Ενα τοσο μικρο μωρακι δεν μπορει να κακομαθει απ την αγκαλια και το στηθος της μανουλας του!Τα πας ΤΕΛΕΙΑ συνεχισε ετσι!

Διαφημίσεις

Α και ταπεινη αποψη:Αλλαξε παιδιατρο!Βρες καποιον να ξερει απο θηλασμο και μαζεψε μαμα και οποιον αλλο σου το παιζει γνωστης και βαλ τους να τα ακουσουν απο τον παιδιατρο!Ισως τοτε να σταματησουν!

καλημερα μανουλες!!Μια γρηγορη ερωτηση γιατι πρεπει να φυγουμε!! εβγαλα χτες με το θηλαστρο το βραδυ μονο 20 γρ κ το βαλα ψυγειο κ τωρα που κοιμαται η μπεμπα αντλησα 150 γρ. τα 20 τα χω ψυγειο,τα αλλα μολις τα αντλησα!ποτε και πως μπορω να τα αναμειξω να τα παρω μαζι μου που θελω?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

3IrTp3.png

Angie για να αναμείξεις παγωμένο γάλα με φρέσκο θα πρέπει να το φέρεις την θερμοκρασία του παγωμένου. Δηλαδή το φρέσκο γάλα θα πρέπει να μπει στο ψυγείου τουλάχιστον 2 ώρες και αφού παγώσει το αναμιγνύεις με τα 20μλ που έχεις από χθες.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

female είπε:
Angie για να αναμείξεις παγωμένο γάλα με φρέσκο θα πρέπει να το φέρεις την θερμοκρασία του παγωμένου. Δηλαδή το φρέσκο γάλα θα πρέπει να μπει στο ψυγείου τουλάχιστον 2 ώρες και αφού παγώσει το αναμιγνύεις με τα 20μλ που έχεις από χθες.

ευχαριστώ πάρα πολύ!!!:P

3IrTp3.png

Διαφημίσεις

female σε ευχρηστω για την απάντηση σου και ειλικρινά το εκτιμώ.. Στο θέμα των αντλήσεων έχω βάλει το πρόγραμμα των αντλήσεων 00:00, 05:00, 08:00, 11:00, 14:00, 17:00 και 20:00.. μήπως θα πρέπει να βάλω ακόμα μία άντληση ανάμεσα στα μεσάνυχτα και το πρωί? Η παιδίατρος με συμβούλεψε να κοιμάμαι τουλάχιστον για 5 ώρες και αντλώ ανα 3 ώρες.. Μήπως θα έπρεπε να τελικά να μην κοιμάμαι τόσες ώρες και να κάνω ακόμα μια άντληση στις 03:00? :confused::confused::confused::confused:

EwCip3.png

Καλημέρα tour baby να σου ζήσει το μωράκι σου και σου εύχομαι να το πάρεις γρήγορα κοντά σου! Πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις μια άντληση, το κατώτατο είναι 8. Ευτυχώς που πήρες γρήγορα τις σωστές πληροφορίες, κι εμένα το μωράκι μου ήταν στη ΜΕΝΝ και με την παραπληροφόρηση είχε αρχίσει να μειώνεται το γάλα μου..Α, και δεν πρέπει να μείνεις χωρίς άντληση για πάνω από 6 ώρες. Έχει αρχίσει να τρώει το μωράκι σου; αν ναι να τους πεις να του δίνουν μόνο το γάλα σου.

καλησπερα κοριτσακια μου γεννησα κι εγω στις 28/7 και κανουμε αποκλειστικο θηλασμο...το μωρακι μου τρωει συνηθως 5 με 10 λεπτα συνολικα και μετα κοιμαται..καποιες φορες και απο τα δυο στηθη και καποιες αλλες μονο απο το ενα..καποιες φορες ξυπναει στην ωρα ή στη μιση ωρα γιατι απ'οτι κρινω δεν εχει χορτασει και καποιες αλλες φορες μου κοιμαται 3ωρα και 4ωρα...ακομα και στο μισαωρο να ξυπνησει και να πειναει του ξαναδινω στηθος....θα ηθελα να ρωτησω μηπως ειναι λιγος ο χρονος ταισματος.....???προσπαθω να του δωσω παραπανω αλλα δεν θελει...

ειναι σωστος ο τροπος ή πρεπει να αλλαξω κατι???

τις περισσοτερες φορες για να φαει παραπανω απο τα 5 λεπτα τον αλλαζω ενδιαμεσα για να ξυπναει και ξανατρωει ειναι σωστο αυτο???

ριξτε τα φωτα σας...φοβαμαι μηπως δεν τρωει σωστα...

mefirst να χαίρεσαι το παιδάκι σου! Ο δικός κου ήταν όπως περιγράφεις και είχα και γω αντιδράσεις ότι δεν χορταίνει, να δώσω ξένο, να τον ξεγελάσω με χαμομήλι κλπ. σε πλροφορώ δεν έπιασε τίποτα! απλά το παίδι πεινούσε και ήθελε κιόλας να ρυθμίσει την παραγωγή μου. Ακόμα και τώρα που είναι 2,5 μηνων δεν τρώει αν 3ωρο. πρόγραμμα δεν είχε κανένα μέχρι πριν λίγες μέρες, οπότε και άρχισε να τρώει λίγο πο αραιά αλλά και πάλι όχι ανα 3ωρο. Μόνο το βράδυ τρώει ανα 3ωρο. Αυτό που κατάλαβα είναι πως στον θηλασμό δεν υπάρχει ωράριο, ειδικά μέχρι να εδραιωθεί. Κάνε υπομονη και μην ακούς κανέναν. οσο αντέχεις εσύ προσπαθησέ το και άσε τους άλλους να λένε! Και μένα ο απιδίατρος μου είχε πει να μην τρώει πάνω από 15 λεπτά ανα στηθος. Είναι μια συμβουλή που δεν ακολούθησα και διακαιώθηκα!

Tour_baby είπε:
female σε ευχρηστω για την απάντηση σου και ειλικρινά το εκτιμώ.. Στο θέμα των αντλήσεων έχω βάλει το πρόγραμμα των αντλήσεων 00:00, 05:00, 08:00, 11:00, 14:00, 17:00 και 20:00.. μήπως θα πρέπει να βάλω ακόμα μία άντληση ανάμεσα στα μεσάνυχτα και το πρωί? Η παιδίατρος με συμβούλεψε να κοιμάμαι τουλάχιστον για 5 ώρες και αντλώ ανα 3 ώρες.. Μήπως θα έπρεπε να τελικά να μην κοιμάμαι τόσες ώρες και να κάνω ακόμα μια άντληση στις 03:00? :confused::confused::confused::confused:

Καλημέρα. Προσπαθείς να εδραιώσεις την γαλουχία και αν το μωρό σου έπινε από το στήθος δεν νομίζω να έπινε ανά 3 ώρες όπως σε συμβούλεψε η παιδίατρος. Νομίζω πρέπει να κάνεις 8-10 αντλήσεις, οπότε κάνε ανά 2-2,5 ώρες και κατά την διάκρια της νύχτας είναι οκ μια άντληση στις 5!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Αλλο θεμα...τις τελευταιες μερες η μπεμπα οταν τρωει αρχιζει να σφιγγεται κ να ζοριζεται.να ειναι κολικοι??σε καθε γευμα??η να την πειραζει κατι που τρωω??δ εχω αλλαξει διατροφικες συνηθειες παντως...

επισης,οταν ζοριζεται,πεταει τη θηλη κ την ξαναπιανει η αρχιζει να κλαιει γοερα μεχρι να της δωσω εγω τη θηλη,που δυσκολευεται να πιασει οσο κ αν την κατευθυνω...

αναρωτιεμαι μηπως το γαλα μου δ ειναι αρκετο,αλλα καθε φορα που το τσεκαρω βγαινει αμεσως.οποτε δ ειναι αυτο..καμια ιδεα???

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...