Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

το γεγονος οτι το στηθος μου δε πρηζεται πλεον και δε νιωθω δυσφορια ειναι ανησυχητικο???

δεν είναι ανησυχητικό, είναι φυσιολογικό

αν ένιωθες συνέχεια δυσφορία, δεν θα άντεχες για πολυ καιρό!

και κατι ακομη. τις τελευταιες μερες ο μικρος μου δυσκολευεται να κανει κακα. οταν ερθει η ωρα του σφιγγεται, κλοτσαει χερια ποδια κ γενικα δυσκολευται για λιγο. μετα τα κανει ανετα. τα κακα του ειναι μουσταρδι και υδαρη. γιατι ομως ζοριζεται τοσο?

Ρίξε εδώ μια ματιά και αν έχεις πρόσβαση πήγαινε σε κάποιον να δει το μωρό

http://www.osteopathy.gr/link4.html

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα! Χρειάζομαι τη συμβουλή σας.

Τι στήθος μου δεν είναι και το πιο εύκολο για θηλασμό. Εχω επίπεδες θηλές και αρκετά "εξογκωματάκια" στη θηλαία άλω. Ξέκινησα το θηλασμό με ψευδοθηλές γιατί αλλιώς ήταν αδύνατον το μωρό να πιάσει το στήθος. Τις κράτησα μερικές μέρες έως ότου τα καταφέραμε χωρίς κι έχουμε τώρα 3 μήνες και 12 μέρες που θηλάζουμε.

Το πρόβλημά μου είναι όμως ότι είδα το μωρό όταν θήλαζε από το αριστερό στήθος να ρουφάει λίγο πιο αριστερά και πάνω από τη θηλή, ενώ ως τώρα δεν είχαμε θέμα. Σκέφτηκα ότι θα μπερδεύτηκε. Παρατήρησα όμως το στήθος μου και είδα ότι σε εκείνο το σημείο έχει φουσκώσει και πονάει όταν το πιέζω λες και έχει υγρό μέσα. Σαν αποστηματάκι.

Τι νομίζετε ότι είναι; Να βάλω κάποια αλοιφή;

Ρίξε εδώ μια ματιά και αν έχεις πρόσβαση πήγαινε σε κάποιον να δει το μωρό

http://www.osteopathy.gr/link4.html

δυστυχως δεν ανοιγει η σελιδα.

ειναι κατι ανησυχητικο?

δεν εχω μιλησει ακομη με τον παιδιατρο, ηθελα να περασουν 2-3 μερες να δω πως θα παει

wn7Rp3.png

Ναι το δικό μου,,,,,,,,,,:D

εσύ να προσφέρεις και αν δεν θέλει οκ

Αλήθεια ΚΡΙΣΤΙΝΑ? Το μόνο πράγμα που έδιωχνε το άγχος μου ήταν ότι αν πείναγε θα έκλαιγε... Πάει και αυτή η ανακούφιση δηλαδή? Και όταν λες "εσύ να προσφέρεις και αν δε θέλει" κάθε πότε το εννοείς? Γιατί η μικρή μου αν περάσει το μισάωρο μπορεί να φάει - λίγο μεν αλλά θα φάει. Μπερδεύτηκα τώρα!!!!

JQVOp3.png

Αλήθεια ΚΡΙΣΤΙΝΑ? Το μόνο πράγμα που έδιωχνε το άγχος μου ήταν ότι αν πείναγε θα έκλαιγε... Πάει και αυτή η ανακούφιση δηλαδή? Και όταν λες "εσύ να προσφέρεις και αν δε θέλει" κάθε πότε το εννοείς? Γιατί η μικρή μου αν περάσει το μισάωρο μπορεί να φάει - λίγο μεν αλλά θα φάει. Μπερδεύτηκα τώρα!!!!

Γιατί βρε κορίτσι να έχεις άγχος??? Αφού το βάρος σας είναι οκ είναι όλα οκ. Δεν λεω να είσαι πάνω από το μωρό κάθε μισή ώρα αλλά να το δικό μου π.χ ούτε στις 3 ώρες έκλαιγε είχε μια ανησυχία αλλά δεν έκλαιγε ........... οπότε απλά φρόντιζα να μην πέφτουμε κάτω από 8 γεύματα την ημέρα. Δεν άφηνα πάνω από 3ώρο και φυσικά το απόγευμα που ήταν πιο ανήσυχη πρόσφερα πιο συχνά. Το κάθε μωρό έχει τα δικά του το μωρό σου είναι αρκετά μεγάλο να δείξει την πείνα του. Τα άλματα ανάπτυξης κρατάνε 3-4 μέρες να την θηλάζεις όσο συχνά θέλει.

Διαφημίσεις

Και το δικό μου...Και νομίζω τα περισσότερα μωρά που θηλάζουν. Και όποτε και να τον βάλω στο στήθος θα φάει. Εδώ τώρα πια που "μεγάλωσε" τρώει το φαί του, τρώει λίγο ψωμάκι μέχρι να τελειώσουμε κι εμείς το φαί μας και μετά πίνει και το γαλατάκι του!

Τώρα θα πω κάτι και πολλές θα πέσουν πάνω μου, αλλά...Αν ξαναξεκινούσα τώρα το θηλασμό, θα ήμουν πιο προσεκτική στο να τον βάζω στο στήθος με το που κάνει "α", μετά τους 2-3 πρώτους μήνες. Νομίζω πως να το βάζουμε στο στήθος είναι η εύκολη λύση και είναι από μία άποψη, αλλά έλα που τα μαθαίνουμε έτσι και μετά δεν ξεκολλάνε. Βασικά πόσο είναι το μωρό σου; Πότε το πιάνει ανησυχία;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

καλημερα κοριτσια. ο μικρος μου εδω και μια βδομαδα δεν ξυπναει βραδυ για φαγητο. τη μερα ομως και κυριως το απογευμα θελει συνεχεια στηθος.το οποιο το νιωθω εντελως αδειο. μηπως μειωθει η παραγωγη μου με αυτες τις αλλαγες?ειμαστε 3 μηνων και 5 ημερων. το αλμα αναπτυξης δεν το καταλαβα αυτη τη φορα εκτος και αν δεν το περασαμε ακομα.

καλημερα.κ εμεις εχουμε 2 βδομαδες περιπου που η μικρη το βραδυ ξυπναει μονο μια φορα.:P:pκοιμαται περιπου 10-11 κ ξυπναει 3ή 4 τρωει κ ξανακοιμαται ως τις 8-9το πρωι.(κ ελεγα οτι αυτο το παιδι δεν θα κοιμηθει ποτε πανω απο 2ωρο).

το απογευμα κ μενα τρωει πιο πολυ κ νομιζω οτι το κανει για να χορτασει καλα για την νυχτα.

το δικο μου στηθος το πρωι ποτε ειναι πρισμενο κ ποτε οχι.αναλογα ποσες ωρες κανει να ξυπνησει.δεν νομιζω να εχεις προβλημα με την παραγωγη σου,εχει εδραιωθει η γαλουχια σου.

αλμα αναπτυξης ειναι καποιοι περιοδοι που το παιδι προσπαθει να αυξησει την παραγωγη σου αναλογα με τις αναγκες του.

αυτα με απλα λογια:cool:θα σου πουν κ οι πιο ειδικες:wink:

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Τώρα θα πω κάτι και πολλές θα πέσουν πάνω μου, αλλά...Αν ξαναξεκινούσα τώρα το θηλασμό, θα ήμουν πιο προσεκτική στο να τον βάζω στο στήθος με το που κάνει "α", μετά τους 2-3 πρώτους μήνες. Νομίζω πως να το βάζουμε στο στήθος είναι η εύκολη λύση και είναι από μία άποψη, αλλά έλα που τα μαθαίνουμε έτσι και μετά δεν ξεκολλάνε.

Είμαι από αυτές που δε θα πέσουν πάνω σου..... Συμφωνώ πάρα πολύ με αυτό που λες.

Πόσο είναι το δικό σου μωρό τώρα; Πιπίλα παίρνει;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Γιατί βρε κορίτσι να έχεις άγχος??? Αφού το βάρος σας είναι οκ είναι όλα οκ. Δεν λεω να είσαι πάνω από το μωρό κάθε μισή ώρα αλλά να το δικό μου π.χ ούτε στις 3 ώρες έκλαιγε είχε μια ανησυχία αλλά δεν έκλαιγε ...........

Νομίζω οτι δε θα σταματήσω ποτέ να έχω άγχος όσο τη θηλάζω... Εκεί που πάω να αναθαρρήσω, ακούω και μία ιστορία κοπέλας που της δημιουργήθηκαν προβλήματα στον 5ο μήνα π.χ. που θεωρείς ότι όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και νατο πάλι το άγχος! Τέλος πάντων. Δεν τρελλαίνομαι κιόλας γιατί τη βλέπω καλά και ευδιάθετη οπότε θεωρώ ότι όλα βαίνουν καλώς. Την άλλη Τρίτη θα πάμε και γιατρό οπότε θα ξέρουμε και με τη βούλα!

Δεν άφηνα πάνω από 3ώρο και φυσικά το απόγευμα που ήταν πιο ανήσυχη πρόσφερα πιο συχνά.

Και εγώ το ίδιο κάνω. Έχει κόψει και το βραδυνό τώρα οπότε φροντίζω να της δίνω τελευταίο γεύμα στις 12 (το μόνο που την ξυπνάω για να φάει) και μετά ξυπνάει στις 6 - 7 (μία φορά ξύπνησε 8.20 γιατί κοιμόμουνα και εγώ και το τι τύψεις έννοιωσα δε λέγεται!!!!!)

Ευχαριστώ πάντως πολύ και χαίρομαι που υπάρχουν και άλλα μωράκια ήσυχα... Να τα χαίρεσται όλες σας!

JQVOp3.png

Διαφημίσεις

Τώρα θα πω κάτι και πολλές θα πέσουν πάνω μου, αλλά...Αν ξαναξεκινούσα τώρα το θηλασμό, θα ήμουν πιο προσεκτική στο να τον βάζω στο στήθος με το που κάνει "α", μετά τους 2-3 πρώτους μήνες. Νομίζω πως να το βάζουμε στο στήθος είναι η εύκολη λύση και είναι από μία άποψη, αλλά έλα που τα μαθαίνουμε έτσι και μετά δεν ξεκολλάνε. Βασικά πόσο είναι το μωρό σου; Πότε το πιάνει ανησυχία;

Εννοείται ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτό. Πιστεύω ότι το κάνουμε τους πρώτους μήνες, μέχρι να μάθουμε να διαβάζουμε τα σημάδια του μωρού μας. Από εκεί και πέρα ξέρουμε (περίπου) τι θέλει και χρειάζεται και αυτό δεν είναι πάντα στήθος. Θα την πατήσουμε βέβαια και πολλές φορές αλλά να σου πω την αλήθεια προτιμώ να την πατήσω έτσι: να του δώσω και ας μη θέλει παρά να μην του δώσω όταν θέλει...

Το μικρό μου έκλεισε τους 2 μήνες και δεν είναι ανήσυχο γενικά. Ανα τρίωρο το πρωι και 2ωρο το απόγευμα όπως λέει και η ΚΡΙΣΤΙΝΑ. Απλά ελάχιστες φορές (3 μέχρι τώρα) με έχει μποερδέψει πολύ και γι΄αυτό. Βεβαια είναι παροδικό και θα έπρεπε να μην ανησυχώ αλλά τι να κάνουμε? Αυτά έχει η ζωή!

JQVOp3.png

Νομίζω οτι δε θα σταματήσω ποτέ να έχω άγχος όσο τη θηλάζω... Εκεί που πάω να αναθαρρήσω, ακούω και μία ιστορία κοπέλας που της δημιουργήθηκαν προβλήματα στον 5ο μήνα π.χ. που θεωρείς ότι όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και νατο πάλι το άγχος! Τέλος πάντων. Δεν τρελλαίνομαι κιόλας γιατί τη βλέπω καλά και ευδιάθετη οπότε θεωρώ ότι όλα βαίνουν καλώς. Την άλλη Τρίτη θα πάμε και γιατρό οπότε θα ξέρουμε και με τη βούλα!

Και εγώ το ίδιο κάνω. Έχει κόψει και το βραδυνό τώρα οπότε φροντίζω να της δίνω τελευταίο γεύμα στις 12 (το μόνο που την ξυπνάω για να φάει) και μετά ξυπνάει στις 6 - 7 (μία φορά ξύπνησε 8.20 γιατί κοιμόμουνα και εγώ και το τι τύψεις έννοιωσα δε λέγεται!!!!!)

Ευχαριστώ πάντως πολύ και χαίρομαι που υπάρχουν και άλλα μωράκια ήσυχα... Να τα χαίρεσται όλες σας!

Να είναι πάντα καλά κι ευδιάθετη η ζουζούνα σου!!!Αν θες τη γνώμη μου, μην αγχώνεσαι προκαταβολικά. Αν θε να ρθει θα ρθει αλλιώς θα προσπεράσει (ή κάπως έτσι..) Κι απ'την άλλη μπορεί να συμβεί κάτι που ποτέ δεν το περίμενες. Ποτέ μα ποτέ δεν ξέρεις με τα παιδιά, ακόμα κι αν έχεις 10 το 11ο θα σε εκπλήξει.

Πώς κατάφερες να της κόψεις το βραδυνό, εεεε;;;;;Πες μου, γιατί θα λαλήσω σε λίγο από την αυπνία!

Πώς κατάφερες να της κόψεις το βραδυνό, εεεε;;;;;Πες μου, γιατί θα λαλήσω σε λίγο από την αυπνία!

Ήταν τυχαίο το ορκίζομαι!!!!!!!!! :D:D:D Εγώ στο μόνο που έβαλα το χεράκι μου είναι στο οτι έτρωγε στις 8-9 το βράδυ και μετά ξύπναγε στις 3-4 και μετά το πρωί. Εγώ απλά την ξυπνάω στις 12 για να κάνει τον 6ωρο ύπνο μετά και όχι πριν... Μέχρι τώρα δείχνει να πετυχαίνει (ευτυχώς). Εύχομαι να το κόψει και το μωρό σου γιατί πραγματικά είναι μεγάλη ανακούφιση!!!! Και με τα άλλα 2 να μη μου επιτρέπουν να κοιμηθώ μεσημέρι... άστα!!!!

JQVOp3.png

Είμαι από αυτές που δε θα πέσουν πάνω σου..... Συμφωνώ πάρα πολύ με αυτό που λες.

Πόσο είναι το δικό σου μωρό τώρα; Πιπίλα παίρνει;

(Συγγνώμη, δεν είδα το μνμ σου νωρίτερα, πήγα κατευθείαν στο τελευταίο)

Το μωρό μου κοντεύει 9 μηνών. Πιπίλα πώς δεν παίρνει....εμένα! Αν ήταν στο χέρι του, δε θα με "έφτυνε" καθόλου όλη νύχτα. Δεν έχω κοιμηθεί πάνω από 1,5-2 ώρες συνεχόμενες από τότε που γεννήθηκε (δε χάνω ευκαιρία να λέω τον πόνο μου :) )

σας εχω απασχολησει κ παλι αλλα πραγματικα νομιζω οτι τωρα εχω μεγαλο προβλημα...

ο μικρος τρωει περιπου στις 12 το τελευταιο του γευμα,μετα περιπου 3-3,30 κ 6-6,30

απο εκει κ περα ξεκιναει το δραμα...

αφου τον εχω ταισει κοιμαται περιπου 1 με 1μιση ωρα κ μετα ξυπναει.

του δινω απο το ιδιο στηθος με πριν κ καποιες φορες απλα πιπιλαει κ κοιμαται παλι αμεσως ή συνεχιζει για αρκετη ωρα προσπαθωντας να κοιμηθει...

πολλες φορες οταν τον σηκωνω να ρευτει ή τον ξαπλωνω στο κρεβατι

(παντα με κλιση) βγαζει γαλα,οχι γουλιες,γαλα που σημαινει οτι εχει φαει πολυ...αφου κοιμηθει μπορει να ξυπνησει παλι στο τεταρτο,μισαωρο ή ωρα και να κανει το ιδιο...(του δινω παλι απο το ιδιο στηθος)

καποια στιγμη αποκοιμιεται και μετα αφου ξυπνησει κ παιξουμε οταν πεινασει παλι τοτε αλλαζω στηθος...

το μεσημερι κοιμαται λιγο παραπανω αλλα το απογευμα γινεται παλι το ιδιο με την διαφορα οτι τοτε επειδη η παραγωγη ειναι μειωμενη (ετσι νιωθω γιατι δεν ειμαι τοσο πρησμενη) αλλαζω στηθος καθε φορα που ξυπναει κ πολλες φορες εκνευριζεται (ειδικα τις βραδυνες ωρες 8-11)και χτυπαει χερια κ ποδια την ωρα που θηλαζει,αφηνει την θηλη,κλαιει ενω την εχει στο στομα του (νιωθω πως δεν βρισκει γαλα ή δεν βρισκει το γαλα που τον ικανοποιει???)

και παλι, πολλες φορες βγαζει γαλα απο την πολλη ωρα που ειναι στο στηθος..

καποιες φορες πραγματικα δεν αναζηταει την θηλη οπως οταν πειναει,

εχει τυχει απλα να την βαλει στο στομα του κ να κλεισει τα ματια ή να κοιμηθει μετα απο μερικα πιπιλισματα.

(συνηθως ομως στην προσπαθεια του να νανουριστει τρωει παραπανω απ οσο θα ηθελε και αυτο με προβληματιζει πολυ {θα γραψω ερωτημα κ για αυτο σε αλλο topic}

τι κανω λαθος?

εχω στενοχωρηθει πολυ..οποια συμβουλη ευπροσδεκτη

σας ευχαριστω πολυ πολυ

καμια ιδεα κοριτσια?

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

(Συγγνώμη, δεν είδα το μνμ σου νωρίτερα, πήγα κατευθείαν στο τελευταίο)

Το μωρό μου κοντεύει 9 μηνών. Πιπίλα πώς δεν παίρνει....εμένα! Αν ήταν στο χέρι του, δε θα με "έφτυνε" καθόλου όλη νύχτα. Δεν έχω κοιμηθεί πάνω από 1,5-2 ώρες συνεχόμενες από τότε που γεννήθηκε (δε χάνω ευκαιρία να λέω τον πόνο μου :) )

Να υποθέσω ότι έχεις αγοράκι;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Να υποθέσω ότι έχεις αγοράκι;

Πολύ σωστά υποθέτεις!

Ψάχνω έστω μία μαμά αγοριού που θήλασε ή θηλάζει αποκλειστικά και δεν ταλαιπωρήθηκε.

εγώ! θήλασα αποκλειστικά μέχρι 6 μηνών το αστεράκι μου, μετά εισάγαμε στερεές τροφές και συνέχιζα να τον θηλάζω μέχρι 8.5 μηνών. Ο Νικόλας μου αποθήλασε πλήρως μέσα σε 2 εβδομάδες όταν ήταν 9 μηνών χωρίς προβλήματα. Μέχρι τότε δεν θέλησε ποτέ να πιάσει πιπίλα. Μέχρι τον 7ο ξυπνούσε 2 φορές κάθε βράδυ για γάλα. Από τον 7ο μέχρι και που αποθήλασε κοιμόταν σερί από τις 9.30 μέχρι τις 7.30 το πρωί. Τώρα ξυπνάει 3 με 4 φορές :)

Αυτό που εφάρμοσα με τον μικρούλη μου είναι να μην τον αφήνω να αποκοιμιέται στο στήθος. Τον χάιδευα και του μιλούσα όσο έτρωγε και μόλις χόρταινε και ήταν έτοιμος να με κάνει πιπίλα, τον σήκωνα, τον αγκάλιαζα, τον φιλούσα και του τραγουδούσα νανουρίσματα, αλλάζαμε δωμάτιο, καληνυχτούσαμε τον μπαμπά και τον πήγαινα στην κούνια του (δεν τον τάιζα στο δωμάτιό του). Καθόμουν κοντά του για λίγο, μιλώντας του και νανουρίζοντάς τον, του χάιδευα την κοιλίτσα ή την πλατούλα και σιγά σιγά αποκοιμιόταν. Μετά από λίγες εβδομάδες, τον άφηνα και ξύπνιο να χαζεύει το μόμπιλέ του και έβγαινα από το δωμάτιο. Τον άκουγα που νανουριζόταν μόνος του. Καμιά φορά με "φώναζε", πήγαινα πάλι κοντά του, τον χάιδευα και του τραγουδούσα και μετά από λίγο έφευγα πάλι.

Βέβαια αυτό το εφάρμοσα μετά τον 6ο. Μέχρι τότε ξυπνούσε κάθε 2-3 ώρες το βράδυ, αλλά επειδή θηλάζαμε αποκλειστικά, το θεωρούσα φυσιολογικό ότι πεινούσε και τον τάιζα, αποκοιμιόταν και τον έβαζα στο κρεβατάκι του (από 3 μηνών ήταν στο δωμάτιό του). Δεν ένιωσα να ταλαιπωρούμαι όλους αυτούς τους μήνες γιατί από την αρχή πήρα ως δεδομένο ότι το μωρό με έχει ανάγκη και πρέπει να είμαι πάντα διαθέσιμη, αν και όταν έκλεισε τους 5 μήνες άρχισα πάλι να δουλεύω.

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Ψάχνω έστω μία μαμά αγοριού που θήλασε ή θηλάζει αποκλειστικά και δεν ταλαιπωρήθηκε.

Παρούσα :mrgreen:

Ο Ευριπίδης ήταν πολύ εύκολος σε αυτό το θέμα. Παρόλο ότι οι θηλές μου ήταν επίπεδες, έπιασε άνετα από την αρχή το στήθος, είχε σχετικά σταθερό ωράριο γευμάτων από μόνος του, το βράδυ δεν είχε ξυπνήσει ποτέ πάνω από δύο φορές, ενώ από 40 ημερών κοιμόταν ολόκληρη τη νύχτα.Επίσης όταν σταματούσε και άφηνε το στήθος, σήμαινε ότι είχε χορτάσει.:D

Με την Ιφιγένεια, αντίθετα, ταλαιπωρούμαι αρκετά...:?

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Καλησπέρα και πάλι...

Έχω μια απορία... Χθες οι κενώσεις της μπέμπας μου ήταν πρασινωπές και κοιτάζοντας το γάλα μου ανακάλυψα ότι ήταν αρκετά αραιό (έβγαλα γύρω στα 70 ml από το ένα στήθος και ήταν ακόμα light). Ακολουθησα τις οδηγίες του forum και οι κενώσεις τις μπέμπας μου απόκτησαν το γνωστό μουσταρδί τους χρώμα μετά από 2 μέρες. Τι κάνω στη συνέχεια? Πως θα γυρίσω από το στήθος και γεύμα στο γεύμα και από τα 2 στήθη? Η αλήθεια είναι ότι από το αριστερό στήθος δεν έχω δει κάποια αλλαγή ενώ το δεξί μου φαίνεται ότι... έπηξε λίγο! Τι γίνεται τώρα λοιπόν?

JQVOp3.png

εγώ! θήλασα αποκλειστικά μέχρι 6 μηνών το αστεράκι μου, μετά εισάγαμε στερεές τροφές και συνέχιζα να τον θηλάζω μέχρι 8.5 μηνών. Ο Νικόλας μου αποθήλασε πλήρως μέσα σε 2 εβδομάδες όταν ήταν 9 μηνών χωρίς προβλήματα. Μέχρι τότε δεν θέλησε ποτέ να πιάσει πιπίλα. Μέχρι τον 7ο ξυπνούσε 2 φορές κάθε βράδυ για γάλα. Από τον 7ο μέχρι και που αποθήλασε κοιμόταν σερί από τις 9.30 μέχρι τις 7.30 το πρωί. Τώρα ξυπνάει 3 με 4 φορές :)

Αυτό που εφάρμοσα με τον μικρούλη μου είναι να μην τον αφήνω να αποκοιμιέται στο στήθος. Τον χάιδευα και του μιλούσα όσο έτρωγε και μόλις χόρταινε και ήταν έτοιμος να με κάνει πιπίλα, τον σήκωνα, τον αγκάλιαζα, τον φιλούσα και του τραγουδούσα νανουρίσματα, αλλάζαμε δωμάτιο, καληνυχτούσαμε τον μπαμπά και τον πήγαινα στην κούνια του (δεν τον τάιζα στο δωμάτιό του). Καθόμουν κοντά του για λίγο, μιλώντας του και νανουρίζοντάς τον, του χάιδευα την κοιλίτσα ή την πλατούλα και σιγά σιγά αποκοιμιόταν. Μετά από λίγες εβδομάδες, τον άφηνα και ξύπνιο να χαζεύει το μόμπιλέ του και έβγαινα από το δωμάτιο. Τον άκουγα που νανουριζόταν μόνος του. Καμιά φορά με "φώναζε", πήγαινα πάλι κοντά του, τον χάιδευα και του τραγουδούσα και μετά από λίγο έφευγα πάλι.

Βέβαια αυτό το εφάρμοσα μετά τον 6ο. Μέχρι τότε ξυπνούσε κάθε 2-3 ώρες το βράδυ, αλλά επειδή θηλάζαμε αποκλειστικά, το θεωρούσα φυσιολογικό ότι πεινούσε και τον τάιζα, αποκοιμιόταν και τον έβαζα στο κρεβατάκι του (από 3 μηνών ήταν στο δωμάτιό του). Δεν ένιωσα να ταλαιπωρούμαι όλους αυτούς τους μήνες γιατί από την αρχή πήρα ως δεδομένο ότι το μωρό με έχει ανάγκη και πρέπει να είμαι πάντα διαθέσιμη, αν και όταν έκλεισε τους 5 μήνες άρχισα πάλι να δουλεύω.

Μπράβο. Να τον χαίρεσαι το Νικόλα σου.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Παρούσα :mrgreen:

Ο Ευριπίδης ήταν πολύ εύκολος σε αυτό το θέμα. Παρόλο ότι οι θηλές μου ήταν επίπεδες, έπιασε άνετα από την αρχή το στήθος, είχε σχετικά σταθερό ωράριο γευμάτων από μόνος του, το βράδυ δεν είχε ξυπνήσει ποτέ πάνω από δύο φορές, ενώ από 40 ημερών κοιμόταν ολόκληρη τη νύχτα.Επίσης όταν σταματούσε και άφηνε το στήθος, σήμαινε ότι είχε χορτάσει.:D

Με την Ιφιγένεια, αντίθετα, ταλαιπωρούμαι αρκετά...:?

Μπράβο. Μακάρι όλα τα μωρά να ήταν σαν τον Ευριπίδη σου. Εύχομαι να στρώσει και η Ιφιγένεια. Να τα χαίρεσαι.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Μπράβο. Μακάρι όλα τα μωρά να ήταν σαν τον Ευριπίδη σου. Εύχομαι να στρώσει και η Ιφιγένεια. Να τα χαίρεσαι.

Σε ευχαριστώ και συ να χαίρεσαι τα δικά σου. Ελπίζω και γιος σου να στρώσει σύντομα!

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Καλησπέρα και πάλι...

Έχω μια απορία... Χθες οι κενώσεις της μπέμπας μου ήταν πρασινωπές και κοιτάζοντας το γάλα μου ανακάλυψα ότι ήταν αρκετά αραιό (έβγαλα γύρω στα 70 ml από το ένα στήθος και ήταν ακόμα light). Ακολουθησα τις οδηγίες του forum και οι κενώσεις τις μπέμπας μου απόκτησαν το γνωστό μουσταρδί τους χρώμα μετά από 2 μέρες. Τι κάνω στη συνέχεια? Πως θα γυρίσω από το στήθος και γεύμα στο γεύμα και από τα 2 στήθη? Η αλήθεια είναι ότι από το αριστερό στήθος δεν έχω δει κάποια αλλαγή ενώ το δεξί μου φαίνεται ότι... έπηξε λίγο! Τι γίνεται τώρα λοιπόν?

Καμία απάντηση για μένα?

JQVOp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...