Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Αν και η παιδίατρος μου είναι υπέρμαχος του θηλασμού μου ζήτησε να ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα σταγόνες σιδήρου στο μωρό. Σταδιακά ώστε να μην τον πειράξουν διότι λεέι ότι πολλά μωράκια που θηλάζουν παρουσιάζουν αναιμία.

Κακό δε νομίζω να είναι αλλά πάλι δεν τρελάινομαι με την ιδέα ιδίως από φόβο μη του κάνει δυσκοιλιότητα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν ισχύει.......... δεν δίνουμε σίδηρο προληπτικά μόνο όταν υπάρχει διαπιστωμένη έλλειψη εξάλλου ο σίδηρος που υπάρχει στο μητρικό γάλα απορροφάται στο πολλαπλάσιο εν συγκρίσει με το ξένο δες και στο λίνκ που σου βάζωκαι μίλα με την παιδίατρο ξανά

(μέχρι τον 6ο μήνα τα περισσότερα μωρά καλύπτονται μια χαρά από τις αποθήκες που έχουν φτιάξει κατά τη διάρκεια κύησης και το μητρικό γάλα από εκεί και πέρα μπαίνουν οι στέρεες φρούτα λαχανικά και κρέας για να πάρει τις επιπλέον βιταμίνες και σίδηρο το μωρό)

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html

Δεν ισχύει.......... δεν δίνουμε σίδηρο προληπτικά μόνο όταν υπάρχει διαπιστωμένη έλλειψη εξάλλου ο σίδηρος που υπάρχει στο μητρικό γάλα απορροφάται στο πολλαπλάσιο εν συγκρίσει με το ξένο δες και στο λίνκ που σου βάζωκαι μίλα με την παιδίατρο ξανά

(μέχρι τον 6ο μήνα τα περισσότερα μωρά καλύπτονται μια χαρά από τις αποθήκες που έχουν φτιάξει κατά τη διάρκεια κύησης και το μητρικό γάλα από εκεί και πέρα μπαίνουν οι στέρεες φρούτα λαχανικά και κρέας για να πάρει τις επιπλέον βιταμίνες και σίδηρο το μωρό)

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html

Κριστίνα σε ευχαριστώ για το λινκ.

Είμαι λίγο μπερδεμένη γιατί σύμφωνα με το άρθρο αυτό: http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=5026 "Πριν τον τοκετό, το έμβρυο αποθηκεύει σίδηρο ανάλογα με το μέγεθος του σώματός του. Συνεπώς, τα βρέφη γεννιούνται με ικανοποιητικά αποθέματα σιδήρου, τα οποία επαρκούν μέχρι να διπλασιάσουν το βάρος τους".

Θεωρητικά ένα βρέφος διπλασιάζει το βάρος του γύρω στο εξάμηνο άρα επαρκεί το μητρικό.

Στη δική μου περίπτωση το βάρος έχει ήδη διπλασιαστεί. Μήπως γι'αυτό μου είπε να δώσω σίδηρο; :?:

Η αλήθεια είναι ότι δίνω περισσότερη βαρύτητα σε κρίσεις και συμβουλές που προέρχονται από μαμάδες 2 παιδιών και πάνω.

Ασ απαντήσω λοιπον εγώ ως μητέρα 3 παιδιών - αν και νομίζω οτι ότι και να πω θα πέσει πάλι στο βρόντο... Λοιπόν εδώ και ένα μήνα έχω και τα 3 παιδιά στο σπίτι από το πρωι (αφού τελείωσε το σχολείο της μεγάλης) και συνεχίζω να θηλάζω αποκλειστικά. Δεν είναι εύκολο... Μου λείπουν και εμένα και αισθανομαι πολύ άσχημα όταν έρχεται η κόρη μου και μου ζητάει να παίξουμε και μέχρι να της πω εντάξει ξυπνάει η μπέμπα και πρέπει να την ταίσω. Ακόμα χειρότερα να έχουμε ξεκινήσει κάτι μόλις 5' και να πρέπει να τα αφήσω μόνα τους και πάλι. Η μόνη μου βοήθεια είναι ο άντρας μου που μαγειρεύει από το βράδυ και γλυτώνω με αυτό αλλά πρέπει να τους δώσω γάλα, να τους δώσω φρούτα κ.λ.π. και χωρίς άλλη βοήθεια. Δε θέλω να το παίξω οσιομάρτυρας ως εδώ απλά δε θέλω να αμφισβητήσεις ότι περνάω και εγώ δύσκολα (όπως και πολλές άλλες μανούλες με 1, 2, 3 ή όλα τα παιδιά του Πειραιά μαζί).

Στο προκείμενο λοιπον. Μου φαίνεται πολύ παράξενη η αντιμετώπισή σου αλλά δε θα τη κατακρίνω. Το μόνο που έχω να σου συστήσω είναι ΥΠΟΜΟΝΗ (στο συνέστησαν και άλλες αλλά ας το πω και εγώ). Η κορούλα σου τα πρωινά είναι στο σταθμό και μόνο τα απογεύματα στο σπίτι. Εγώ την ώρα που θηλάζω - κάποιες φορές όταν δεν παίζουν μόνα τους- τα βάζω δίπλα μου στον καναπέ και είτε συζητάμε, είτε τους διαβάζω, είτε βλέπουμε τηλεόραση μαζί και σχολιάζουμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις αρκεί να ξεφύγεις από αυτό το κόλλημα και να θες να σκεφτείς να τα κάνεις. Γιατί δεν πιστεύω ότι δε θες να τα κάνεις αλλά για κάποιο λόγο θες να γίνουν από μόνα τους... Και εσύ, το μόνο που θες να αλλάξεις είναι αυτό που δε μπορείς να αλλάξεις. Αντί να δοκιμάζεις να αλλάξεις τα ωράρια το μωρού σου γιατί δεν αλλάζεις εσύ κάποια πράγματα στη ψυζολογία σου και στην αντιμετώπισή σου? Ή γιατί δεν αλλάζεις στην κόρη σου κάποια πράγματα για να βοηθηθείτε όλοι? Μην έχεις ενοχές για την κόρη σου... Ακόμα και όταν σου δείξει (όπως μου δείχνει εμένα η μεγάλη) ότι ενοχλείται που έχω αγκαλιά τη μπέμπα, πάντα υπάρχει χρόνος να την τρελλάνεις στις αγκαλιές και αυτήν...

Αυτά είχα να πω... Πάντως πιστεύω ότι αν το δεις στην πραγματική του διάσταση (οτι θα σταματήσει επιτέλους αυτό το ζόρι που τραβας κάποια στιγμή) όλα θα είναι καλύτερα...

JQVOp3.png

Κριστίνα σε ευχαριστώ για το λινκ.

Είμαι λίγο μπερδεμένη γιατί σύμφωνα με το άρθρο αυτό: http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=5026 "Πριν τον τοκετό, το έμβρυο αποθηκεύει σίδηρο ανάλογα με το μέγεθος του σώματός του. Συνεπώς, τα βρέφη γεννιούνται με ικανοποιητικά αποθέματα σιδήρου, τα οποία επαρκούν μέχρι να διπλασιάσουν το βάρος τους".

Θεωρητικά ένα βρέφος διπλασιάζει το βάρος του γύρω στο εξάμηνο άρα επαρκεί το μητρικό.

Στη δική μου περίπτωση το βάρος έχει ήδη διπλασιαστεί. Μήπως γι'αυτό μου είπε να δώσω σίδηρο; :?:

“Συνεπώς, τα βρέφη γεννιούνται με ικανοποιητικά αποθέματα σιδήρου, τα οποία επαρκούν μέχρι να διπλασιάσουν το βάρος τους. Εξαίρεση αποτελούν τα πρόωρα και ελλειποβαρή βρέφη, τα οποία διαθέτουν μικρές ποσότητες εναποθηκευμένου σιδήρου. Αυτός ο διπλασιασμός του βάρους φαίνεται να συμβαίνει γύρω στον 4ο - 6ο μήνα στα τελειόμηνα βρέφη και αρκετά νωρίτερα στα πρόωρα.

Το μητρικό γάλα φαίνεται να είναι η ιδανικότερη επιλογή στη διατροφή ενός βρέφους, καθώς οι ανάγκες σε σίδηρο καλύπτονται πλήρως. Παρόλο που η περιεκτικότητα του μητρικού γάλακτος σε σίδηρο είναι μικρή, η βιοδιαθεσιμότητά του είναι ιδιαίτερα υψηλή. Σε αυτό συμβάλλουν τα υψηλά επίπεδα λακτόζης και ασκορβικού οξέος (βιταμίνης C), τα οποία αυξάνουν την απορρόφηση του σιδήρου.

Επομένως, τα βρέφη που θηλάζουν αποκλειστικά καλύπτουν τις απαιτήσεις σε σίδηρο μέχρι το 1ο εξάμηνο της ζωής τους. Έχει παρατηρηθεί, όμως, ότι ο αποκλειστικός θηλασμός αυξάνει τον κίνδυνο δημιουργίας αρνητικού ισοζυγίου σιδήρου, σε βρέφη ηλικίας 4 έως 6 μηνών. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η συμπληρωματική χορήγηση σιδήρου (είτε στα βρέφη που θηλάζουν μόνο, είτε σε αυτά που διατρέφονται με υποκατάστατο γάλακτος) διαμέσου διατροφικών πηγών από τον 6ο μήνα.”

Ακόμα και σε αυτό το άρθρο δεν προτείνει πουθενά συμπλήρωμα σιδήρου αλλά κάλυψη των αυξημένων αναγκών διαμέσου διατροφικών πηγών.......

αν θέλεις διάβασε ξανά το λινκ που σου έβαλα στηρίζεται σε έρευνες που έχουν γίνει στα τελειόμηνα υγειοί μωρά που τρέφονταν αποκλειστικά με μητρικό γάλα, μεταξύ 6-9 μηνών τα οποία παρουσίαζαν κανονικά επίπεδα αιμοσφαιρίνης και κανονικά επίπεδα σιδηροαποθηκευτικής ικανότητας. Με βάση τις ίδιες έρευνες συμπέραναν ακόμα ότι τα μωρά που τρέφονταν με μητρικό γάλα αποκλειστικά μέχρι 7 μηνών είχαν μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν αναιμία . Επιπλέον κάνει λόγο για τις αρνητικέ επιπτώσεις της χορήγησης επιπλέον σιδήρου ........νομίζω ότι είναι αρκετά διαφωτιστικό.

The original iron stores of a full-term healthy baby, combined

with the better-absorbed iron in breastmilk, are usually enough

to keep baby's hemoglobin levels within the normal range

well into the second six months.

Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι το μητρικό γάλα είναι η τροφή του ανθρώπου από την εμφάνιση του δεν νομίζω ότι η φύση δεν θα είχε προνοήσει για τις ανάγκες του γενικά ;)

Διαφημίσεις

Ασ απαντήσω λοιπον εγώ ως μητέρα 3 παιδιών - αν και νομίζω οτι ότι και να πω θα πέσει πάλι στο βρόντο... Λοιπόν εδώ και ένα μήνα έχω και τα 3 παιδιά στο σπίτι από το πρωι (αφού τελείωσε το σχολείο της μεγάλης) και συνεχίζω να θηλάζω αποκλειστικά. Δεν είναι εύκολο... Μου λείπουν και εμένα και αισθανομαι πολύ άσχημα όταν έρχεται η κόρη μου και μου ζητάει να παίξουμε και μέχρι να της πω εντάξει ξυπνάει η μπέμπα και πρέπει να την ταίσω. Ακόμα χειρότερα να έχουμε ξεκινήσει κάτι μόλις 5' και να πρέπει να τα αφήσω μόνα τους και πάλι. Η μόνη μου βοήθεια είναι ο άντρας μου που μαγειρεύει από το βράδυ και γλυτώνω με αυτό αλλά πρέπει να τους δώσω γάλα, να τους δώσω φρούτα κ.λ.π. και χωρίς άλλη βοήθεια. Δε θέλω να το παίξω οσιομάρτυρας ως εδώ απλά δε θέλω να αμφισβητήσεις ότι περνάω και εγώ δύσκολα (όπως και πολλές άλλες μανούλες με 1, 2, 3 ή όλα τα παιδιά του Πειραιά μαζί).

Στο προκείμενο λοιπον. Μου φαίνεται πολύ παράξενη η αντιμετώπισή σου αλλά δε θα τη κατακρίνω. Το μόνο που έχω να σου συστήσω είναι ΥΠΟΜΟΝΗ (στο συνέστησαν και άλλες αλλά ας το πω και εγώ). Η κορούλα σου τα πρωινά είναι στο σταθμό και μόνο τα απογεύματα στο σπίτι. Εγώ την ώρα που θηλάζω - κάποιες φορές όταν δεν παίζουν μόνα τους- τα βάζω δίπλα μου στον καναπέ και είτε συζητάμε, είτε τους διαβάζω, είτε βλέπουμε τηλεόραση μαζί και σχολιάζουμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις αρκεί να ξεφύγεις από αυτό το κόλλημα και να θες να σκεφτείς να τα κάνεις. Γιατί δεν πιστεύω ότι δε θες να τα κάνεις αλλά για κάποιο λόγο θες να γίνουν από μόνα τους... Και εσύ, το μόνο που θες να αλλάξεις είναι αυτό που δε μπορείς να αλλάξεις. Αντί να δοκιμάζεις να αλλάξεις τα ωράρια το μωρού σου γιατί δεν αλλάζεις εσύ κάποια πράγματα στη ψυζολογία σου και στην αντιμετώπισή σου? Ή γιατί δεν αλλάζεις στην κόρη σου κάποια πράγματα για να βοηθηθείτε όλοι? Μην έχεις ενοχές για την κόρη σου... Ακόμα και όταν σου δείξει (όπως μου δείχνει εμένα η μεγάλη) ότι ενοχλείται που έχω αγκαλιά τη μπέμπα, πάντα υπάρχει χρόνος να την τρελλάνεις στις αγκαλιές και αυτήν...

Αυτά είχα να πω... Πάντως πιστεύω ότι αν το δεις στην πραγματική του διάσταση (οτι θα σταματήσει επιτέλους αυτό το ζόρι που τραβας κάποια στιγμή) όλα θα είναι καλύτερα...

Ευχαριστώ που βρήκες το χρόνο και τον αφιέρωσες στο να μου γράψεις τις σκέψεις σου.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

γεια σας και απο εμενα. εχουμε ενα κοριτσακι 3 μηνων και 12 ημερών, 5800 γρμ. ενώ μεχρι και την 1/6 ( 5150 γρμ)η παιδιατρος μας ειχε πει οτι παμε πολυ καλα και αναπτυσσεται πολυ ωραια, την τελευταια φορα 3/7 την βρηκε λιγο στασιμη τη μικρη δηλ ειχε παρει περιπου 500 γρμ (5600) στο μηνα και μας ειπε να δωσουμε συμπληρωμα. Δεν της εδωσα.Ακολουθησα τη συμβουλη της να της δινω και απο τα 2 στηθη με ενδιαμεσο ρεψιμο και μπορω να πω οτι αρκετες φορες αυξηθηκε ο χρονος αναμεσα στα ταισματα. Δηλ πριν ετρωγε καθε 2 η 2,5 ωρες στανταρ και τωρα συνηθως καθε 3 μπορει και 4 αλλα και 2. Αν και παλι δεν εχει παρει αρκετο βαρος αλλα ειμαστε πανω στην καμπυλη τι να κανω; Πειραζει που τωρα βαζει λιγο λιγο; Η παιδιατρος ειπε οτι μαλλον δεν της φτανει το γαλα αφου μεσα στην ημερα το στηθος μου δεν ειναι πρησμενο και οτι καλυτερα να το παω αναλλαξ στηθος-συμπληρωμα για να κατεβαζω πιο πολυ γαλα. Μα ετσι δε θα μου μειωθει;

επιπλεον οταν αργοτερα το παιδακι τρωει και κρεμες πως θα συνεχισω το θηλασμο; Αν ζηταει ολο και λιγοτερο αφου θα τρωει και αλλα πραγματα πως θα συνεχισω να πραγω γαλα 2 ή 3 φορες την ημερα μόνο;

γεια σας και απο εμενα. εχουμε ενα κοριτσακι 3 μηνων και 12 ημερών, 5800 γρμ. ενώ μεχρι και την 1/6 ( 5150 γρμ)η παιδιατρος μας ειχε πει οτι παμε πολυ καλα και αναπτυσσεται πολυ ωραια, την τελευταια φορα 3/7 την βρηκε λιγο στασιμη τη μικρη δηλ ειχε παρει περιπου 500 γρμ (5600) στο μηνα και μας ειπε να δωσουμε συμπληρωμα. Δεν της εδωσα.Ακολουθησα τη συμβουλη της να της δινω και απο τα 2 στηθη με ενδιαμεσο ρεψιμο και μπορω να πω οτι αρκετες φορες αυξηθηκε ο χρονος αναμεσα στα ταισματα. Δηλ πριν ετρωγε καθε 2 η 2,5 ωρες στανταρ και τωρα συνηθως καθε 3 μπορει και 4 αλλα και 2. Αν και παλι δεν εχει παρει αρκετο βαρος αλλα ειμαστε πανω στην καμπυλη τι να κανω; Πειραζει που τωρα βαζει λιγο λιγο; Η παιδιατρος ειπε οτι μαλλον δεν της φτανει το γαλα αφου μεσα στην ημερα το στηθος μου δεν ειναι πρησμενο και οτι καλυτερα να το παω αναλλαξ στηθος-συμπληρωμα για να κατεβαζω πιο πολυ γαλα. Μα ετσι δε θα μου μειωθει;

επιπλεον οταν αργοτερα το παιδακι τρωει και κρεμες πως θα συνεχισω το θηλασμο; Αν ζηταει ολο και λιγοτερο αφου θα τρωει και αλλα πραγματα πως θα συνεχισω να πραγω γαλα 2 ή 3 φορες την ημερα μόνο;

Γράψε λίγο αν δεν σου κάνει κόπο τις ζυγίσεις με τις ημερομηνίες ....

Είναι τώρα 5800γρ. Δηλαδή από 3/7 που ήταν 5600γρ μέχρι σήμερα 13/07 έχει πάρει 200γρ; Χωρίς να είμαι ειδική τούκι μου, η αύξηση βάρους είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Μου φαίνονται προσπάθειες της παιδιάτρου να υπονομεύσει τον θηλασμό. Ας δούμε τι λένε τα υπόλοιπα κορίτσια. Θα πρότεινα να μην αγχώνεσαι καθόλου.

Νομιζω πως οταν εχει παρει μισο κιλο σε ενα μηνα δεν ειναι στασιμη απλως ισως βαζει ενα μικρο φρενο στην αναπτυξη. Πρεπει να γραψεις ζυγισεις για να καταλαβουνε καλυτερα τα κοριτσια που ειναι πιο ειδικες. Παντως εαν δωσεις συμπληρωμα υπονομευεις την παραγωγη σου.Το στηθος δεν πρεπει πια να πρηζεται μετα απο τρεις μηνες που θηλαζεις εχεις εδραιωσει γαλουχια και εχεις προσαρμοστει στις αναγκες του μωρου. Αλλωστε το στηθος δεν ειναι αποθηκη. Την ωρα που θηλαζεις παραγεται το γαλα οσο πρεπει για το μωρο σου.Αν εκεινο αυξησει τους θγηλασμους παει να πει οτι αυξανονται και οι αναγκες του.

Διαφημίσεις

Οσο για αργοτερα μη νομιζεις οτι επειδη θα τρωει δε θα θελει και να θηλασει, απλα θα μειωθει η ποσοτητα.και παλι το στηθος θα προσαρμοστει στη ζητηση.

καλησπέρα σε όλη την παρέα, είμαι και εγώ νέα μανούλα (σήμερα έκλεισε 30 ημερών) μιας κορούλας. Από όρεξη πάμε καλά, τρώει. Για την ακρίβεια νομίζω πως όλη η γκρίνια της είναι για το φαγητό. Τη θηλάζω αποκλειστικά, αλλά τελευταία δε ρουφάει πάντα καλά,κάποιες φορές με "πιπιλίζει" με αποτέλεσμα να μη χορταίνει.Και μιλάμε ότι κάθεται στο στήθος 2 ώρες. Για να τεστάρω αν χορταίνει ή απλά με πιπιλίζει, της έδωσα μια δυο φορές δικό μου γάλα με το θήλαστρο και το ρούφηξε όλο.Μόλις τώρα της έδωσα δικό μου γάλα από το μπουκάλι, ως συμπλήρωμα, μετά από μαραθώνιο θηλασμού 2 περίπου ωρών, φυσικά επειδή γκρίνιαζε. Τι μπορεί να φταίει και συμπεριφέρεται έτσι?

καλησπέρα σε όλη την παρέα, είμαι και εγώ νέα μανούλα (σήμερα έκλεισε 30 ημερών) μιας κορούλας. Από όρεξη πάμε καλά, τρώει. Για την ακρίβεια νομίζω πως όλη η γκρίνια της είναι για το φαγητό. Τη θηλάζω αποκλειστικά, αλλά τελευταία δε ρουφάει πάντα καλά,κάποιες φορές με "πιπιλίζει" με αποτέλεσμα να μη χορταίνει.Και μιλάμε ότι κάθεται στο στήθος 2 ώρες. Για να τεστάρω αν χορταίνει ή απλά με πιπιλίζει, της έδωσα μια δυο φορές δικό μου γάλα με το θήλαστρο και το ρούφηξε όλο.Μόλις τώρα της έδωσα δικό μου γάλα από το μπουκάλι, ως συμπλήρωμα, μετά από μαραθώνιο θηλασμού 2 περίπου ωρών, φυσικά επειδή γκρίνιαζε. Τι μπορεί να φταίει και συμπεριφέρεται έτσι?
Καλησπερα κοριτσι να σου ζησει. Το πιθανοτερο ειναι απλα να παρηγοριεται και να την παιρνει ο υπνος. Γραψε ζυγισεις και μετρα πανες οπωσδηποτε για να εισαι σιγουρη. Προπαντων μη δωσεις ξενο.Σιγα σιγα θα τρωει αποτελεσματικοτερα. του δικου μου του πηρε τρεις μηνες. Υπομονη.:-)

Η συμπεριφορά του μωρού είναι φυσιολογική.

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας, οι πάνες της είναι πολύ καλές, όπως και τα κιλά της (σε 14 μέρες πήρε 400 γραμ.), τώρα είμαστε 3770 (γενήθηκε 3040).Απλά μέχρι τώρα όποτε γκρίνιαζε την έβαζα στο στήθος και την έβλεπα, το ένιωθα ότι ρουφούσε γάλα. Τώρά μόλις την έβαλα στο στήθος, και πάλι λόγω γκρίνιας, αλλά τίποτα, πάλι πιπίλιζε και περιστασιακά κατάπινε. Να σημειώσω ότι ενίοτε χρησιμοποιώ πιπίλα σχεδόν από την αρχή, χωρίς αυτό να την μπέρδευε με τη θηλή (ένιωθε τη θηλή μου και την άρπαζε κυριολεκτικά). Και πάλι σας ευχαριστώ, απλά θα περιμένω μέχρι να το ξεπεράσει......

Διαφημίσεις

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας, οι πάνες της είναι πολύ καλές, όπως και τα κιλά της (σε 14 μέρες πήρε 400 γραμ.), τώρα είμαστε 3770 (γενήθηκε 3040).Απλά μέχρι τώρα όποτε γκρίνιαζε την έβαζα στο στήθος και την έβλεπα, το ένιωθα ότι ρουφούσε γάλα. Τώρά μόλις την έβαλα στο στήθος, και πάλι λόγω γκρίνιας, αλλά τίποτα, πάλι πιπίλιζε και περιστασιακά κατάπινε. Να σημειώσω ότι ενίοτε χρησιμοποιώ πιπίλα σχεδόν από την αρχή, χωρίς αυτό να την μπέρδευε με τη θηλή (ένιωθε τη θηλή μου και την άρπαζε κυριολεκτικά). Και πάλι σας ευχαριστώ, απλά θα περιμένω μέχρι να το ξεπεράσει......

Η γνώμη μου είναι να σταματήσεις τελείως να βάζεις πιπιλα. Είναι νωρίς πολύ. Μπορεί ήδη να μπερδεύεται και να μην το καταλαβαίνεις. Πάντως τα κιλά σας είναι πολύ καλά. Να συνεχίσεις έτσι.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΖΥΓΙΣΕΙΣ:

ΓΕΝΝΗΣΗ: 3320 1/4/2010

5/4/2010 ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ : 3100

28/4/2010 : 3880

17/5/2010 : 4600

3/6/2010 : 5150

1/7/2010 : 5600

14/7/2010 : 5700 (ΠΕΡΙΠΟΥ)

ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΑΝΤΑΡ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΝ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ Ε; ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΗΣΥΧΩ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΡΟΥΦΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ. ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΑΓΙΑ; ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ;

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΖΥΓΙΣΕΙΣ:

ΓΕΝΝΗΣΗ: 3320 1/4/2010

5/4/2010 ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ : 3100

28/4/2010 : 3880

17/5/2010 : 4600

3/6/2010 : 5150

1/7/2010 : 5600

14/7/2010 : 5700 (ΠΕΡΙΠΟΥ)

ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΑΝΤΑΡ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΝ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ Ε; ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΗΣΥΧΩ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΡΟΥΦΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ. ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΑΓΙΑ; ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ;

Το μωρό σου μέχρι 17/5/2010 έβαζε 194 γρ την εβδομάδα από εκεί και πέρα μέχρι 1/7/10 157 γρ την εβδομάδα. Το αναμενόμενο από 0-3 μηνών είναι 155-241 γρ άρα το σημαντικό είναι να είσαι σε αυτό το πλαίσιο.. Σαν μέσος όρος δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσεις συμπλήρωμα στο μωρό γιατί ναι σίγουρα θα επηρεάσει την παραγωγή σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσφέρεις το στήθος πιο συχνά γιατί προφανώς το μωρό σου δεν είναι τόσο απαιτητικό. Αν κοιμάται αρκετές ώρες τη νύχτα χρειάζεται περισσότερα γεύματα την ημέρα σίγουρα. Επίσης αν χρησιμοποιείς πιπίλα περιόρισε την. Δεν ανησυχείς αλλά προσφέρεις για να είσαι σίγουρη ότι τρώει αυτό που πρέπει..... από εδώ και στο εξής έτσι και αλλιώς θα βάζει λιγότερο βάρος δηλ το αναμενόμενο θα είναι 92-126 γρ την εβδομάδα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζυγίζεις κάθε εβδομάδα (θα αγχωθείς και δεν θα είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα) αλλά μια φορά το μήνα σε ίδια ζυγαριά .και αξιολογείς το αποτέλεσμα

δεν χρειάζεσαι κάποιο συμπλήρωμα και σίγουρα όχι μαγιά μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν (υπερπαραγωγή ή να μην αρέσει η γεύση του γάλακτος στο μωρό οπότε και να περιορίσει τους θηλασμούς και άλλο)

το στήθος στην ηλικία που είστε δεν πρέπει να πρήζεται αν πρήζεται το σώμα θα πέρνει το μήνυμα για μείωση παραγωγής

για την παιδίατρο

θα σου περάσει τις ζυγίσεις του μωρού στο βιβλιάριο όπου θα παρακολουθείς την καμπύλη σας το μωρό γεννήθηκε στην 50 και τώρα είναι στην 75 πρόβλημα στο βάρος θα είναι να πέσει κάτω από την καμπύλη 50...........

Aν κάνει ζέστη μπορεί το μωρό να διψά και να έχει ανάγκη από λίγο γάλα για να ξεδιψάσει. Ειδικά το γάλα που εκκρίνεται στην αρχή είναι ιδανικό γι αυτή τη δουλειά γιατί έχει λίγα λιπαρά και περισσότερα σάκχαρα, σαν χυμός!:wink:

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ;

Δεν χρειάζεται να πάρεις μαγιά, μπορεί με τη μαγιά να δημιουργήσει και πρόβλημα.

Την παιδίατρο γιατί θα πρέπει να την αντιμετωπίσεις; Το μωρό έχει πολύ καλό βάρο. Αν η παιδίατρος σου πει κάτι διαφορετικό, σημαίνει ότι σου λέει ψέματα και θα πρέπει να την αλλάξει με κάποιον που τουλάχιστον δεν λέει ψέματα.

Παίρνω μαγιά 21 χάπια τη μέρα από την 5η ημέρα μετά τη γέννηση του μωρού μου. Υπάρχει καμία πιθανότητα η συμπεριφορά του μωρού μου (την οποία θεωρούμε όλες φυσιολογική) να έχει κάποια σχέση με τη λήψη των χαπιών; Έχει νόημα που την παίρνω;

Για την ιστορία, η συμπεριφορά του μωρού μου είναι πλέον χειρότερη από ό,τι σας περιέγραφα τις προηγούμενες ημέρες.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Γεια σας μανούλες! Σήμερα είμαι χαρούμενη, γιατί η κορούλα μου είναι 6600, δηλαδή διπλασίασε το βάρος γέννησης ( θα γίνουμε 3 μηνών σε 5 ημέρες). Σας ευχαριστώ όλες γιατί μας βοηθήσατε να θηλάσουμε και γιατί οι συζητήσεις σας με στήριξαν όσο δε φαντάζεστε! ΚΡΙΣΤΙΝΑ σε ευχαριστώ πολύ για τις ανεκτίμητες συμβουλές σου!

Δε σας κρύβω ότι μέσα μου έχω πάντα την αγωνία ότι κάτι θα στραβώσει, αλλά προσπαθώ να σκέφτομαι λογικά και θετικά!

Σίγουρα θα επανέλθω με απορίες! Φιλιά σε όλες!

Katerina2, δες εδώ για τη μαγιά

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=509263&postcount=2

Λέει ότι την παίρνεις δύο εβδομάδες, τη διακόπτεις μία και την ξαναπαίρνεις αν υπάρχει λόγος!

Εσύ δεν την έχεις διακόψει καθόλου όλο αυτό το διάστημα;

Γιατί την ξεκίνησες; Πώς είναι η ανάπτυξη του παιδιού;

Οι κενώσεις του πώς είναι; (συχνότητα, χρώμα κλπ)

Απάντησε αν θέλεις σε αυτές τις ερωτήσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

(συγνώμη αν τα έχεις ήδη απαντήσει και δεν τα έχω δει!)

Η μαγιά αν λαμβάνεται χωρίς λόγο, τότε μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

μπράβο σας βρε κορίτσια..........:D

τι γραμμάρια είναι αυτά φτου σκόρδα

να καμαρωσω λιγο???1/07 5250κγρ

13/7 6100κγρ

ειμαι χαζοκουκουβαγιομαμα( να σας πω την αληθεια καμαρωνω γιατι εχω αλλο ενα παιδακι κ πιστευα οτι δε θα τα καταφερω) :lol::lol:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...