Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Κατά τα άλλα, Νάσια, αναρωτιέμαι γιατί πηγαίνεις διακοπές. Όπως μου τα περιγράφεις, προσωπικά δε θα πήγαινα. Σου εύχομαι πάντως να περάσεις όσο πιο καλά γίνεται.

Επίσης να πω ότι σε 15 μέρες κλείνω τα 36.

Είναι ο άντρας μου Κρητικος και θα πάμε στους γονεις του, οποτε....

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δε σκοπεύω να ταΐσω το μωρό μου με μπιμπερό σε μόνιμη βάση. Το έκανα προχθές που κοιμήθηκε λίγο παραπάνω και βρήκα χρόνο να αντλήσω γάλα. Ήπιε πάρα πολύ γάλα (περίπου 110ml), έκανε περίπου μισή ώρα να το πιει όλο γιατί κάναμε και αρκετά διαλείμματα. Άφησε και 15ml στο μπουκάλι, άρα κατάλαβα ότι χόρτασε και αφού τελείωσε παρέμεινε ήσυχος στο relax για μισή ώρα και ύστερα άρχισε και πάλι να κλαίει απαρηγόρητος, άρα για μένα δεν είχε καμία αξία που το γεύμα τελείωσε γρηγορότερα.

Μου κάνε πολύ μεγάλη εντύπωση αυτό που περιγράφεις και νομίζω ότι είναι ενα σημείο στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς.......είσαι σίγουρη ότι έκλαιγε από πείνα? Υπάρχει κάτι άλλο γενικά στην συμπεριφορά του μωρού που να αξίζει να αναφερθεί? Μισή ώρα μετά από 120 μλ γάλα μου φαίνεται περίεργο να πεινάει πιο πολύ μου φέρνει για δυσφορία .......πως είναι οι κενώσεις σας?? Έχετε κολικούς? Η σχέση σου με τα γαλακτοκομικά ποιά είναι? Έχετε και αναγωγές στα γεύματα? Με την σύμβουλο ήρθες σε επαφή (είχες ζητήσει στοιχεία...)?

Όσο για τα άλλα που γράφεις απλά θεωρώ ότι πρέπει να μετριάσεις λίγο τα θέλω σου για να μη σου έρχεται βουνό η κατάσταση. Θα σου πω για την ιστορία και μόνο ότι το δικό μου δωράκι άργησε λίγο να έρθει (κάναμε 8 χρόνια να την αποκτήσουμε) μέσα στο διάστημα αυτό φτιάξαμε μια ζωή άνετη με πολλά αυθόρμητα ταξίδια εκδρομές έξοδος ότι ώρα θέλαμε. Ο ερχομός της μας έβγαλε από την ρουτίνα αυτή οπότε έπρεπε να βρω τις ισορροπίες μας εκ νέου όχι γιατί είμαι τύπος του συμβιβασμού απεναντίας είμαι ή του ύψους ή του βάθους αλλά για να μπορώ να λειτουργήσω / ευτυχήσω για δυο. Περάσαμε απο δύσκολα κανάλια σε σχέση με το θηλασμό τον εκτιμήσαμε μέσα από τις δυσκολίες του......πήγα τριήμερο πριν ολοκληρώσω τον επαναγαλακτισμό (θήλαστρο απαιτητικό μωρό) όχι για να κρεπαλιάσω (όπως ήθελα) αλλά να αλλάξω παραστάσεις να θηλάσω κοντά στην θάλασσα βλέποντας ηλιοβασίλεμα και όχι στον καναπέ μου βλέποντας τηλεόραση...... να ηρεμήσω λίγο και να μη νιώθω ότι η ζωή κρατάει τους ρυθμούς τις και εγώ είμαι αμέτοχη στον καναπέ με ένα βυζί απ εξω ........

Στην κατάστασή μου δεν πήγαινα στα πεθερικά μου ούτε με σφαίρες! χαχαχααα

Αχ και να ξερες πώς το σκέφτομαι... Πάντως προσωπικά νομίζω πως το πρόβλημα είναι ότι έχουν ξεφύγει με το δεύτερο οι καθημερινοι ρυθμοι. Θα το συνηθίσεις όμως που θα πάει?? Κι εγώ όταν ξεφεύγω λιγο από τη ρουτίνα στην παρούσα φάση, είμαι έτοιμη να βάλω τα κλάματα:-(.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Μου κάνε πολύ μεγάλη εντύπωση αυτό που περιγράφεις και νομίζω ότι είναι ενα σημείο στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς.......είσαι σίγουρη ότι έκλαιγε από πείνα? Υπάρχει κάτι άλλο γενικά στην συμπεριφορά του μωρού που να αξίζει να αναφερθεί? Μισή ώρα μετά από 120 μλ γάλα μου φαίνεται περίεργο να πεινάει πιο πολύ μου φέρνει για δυσφορία .......πως είναι οι κενώσεις σας?? Έχετε κολικούς? Η σχέση σου με τα γαλακτοκομικά ποιά είναι? Έχετε και αναγωγές στα γεύματα? Με την σύμβουλο ήρθες σε επαφή (είχες ζητήσει στοιχεία...)?

Σχετικά με το μισάωρο μπορεί να κάνω και λάθος. Ίσως η ηρεμία να διήρκεσε και 40-45 λεπτά.

Δεν ξέρω πάντως από τι έκλαιγε. Ξέρω ότι όταν τον έβαλα στο στήθος μου ηρέμησε. Γενικά η συμπεριφορά του μωρού είναι η εξής: όταν δεν κοιμάται δε μπορεί να καθίσει παραπάνω από μισή ώρα βαριά βαριά 40 λεπτά μακριά από το στήθος μου.

Οι κενώσεις μας είναι αρκετές μέσα στη μέρα, νομίζω πάνω από 5.

Κολικούς δε νομίζω ότι έχει, έχω μιλήσει και με τον παιδίατρο και του δίνω και infacolic πριν από περίπου 5-6 γεύματα την ημέρα, μήπως έχει και δεν το καταλαβαίνουμε. Μη βιαστείτε να με βρίσετε που δίνω φάρμακο χωρίς να ξέρω αν το παιδί μου το χρειάζεται. Δε μπορώ να πω γιατί ακριβώς το κάνω, απλά ξέρω ότι το τελευταίο που θέλω είναι να έχει και κολικούς.

Από γαλακτοκομικά πίνω περίπου 400-500 ml φρέσκο γάλα την ημέρα και κάποιες ημέρες μπορεί να φάω τοστ που περιέχει μία φέτα τυρί και κάποιες άλλες μπορεί να φάω λίγη φέτα με το μεσημεριανό μου.

Αναγωγές έχουμε πάρα πολύ σπάνια.

Με σύμβουλο δε μίλησα. Δεν ξέρω αν έχει νόημα, εφόσον αυτό που ψάχνω είναι να θηλάζω λιγότερες φορές και λιγότερες ώρες μέσα στη μέρα και από ό,τι μου λέτε όλες, αυτό δεν είναι εφικτό τώρα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Όσο για τα άλλα που γράφεις απλά θεωρώ ότι πρέπει να μετριάσεις λίγο τα θέλω σου για να μη σου έρχεται βουνό η κατάσταση. Θα σου πω για την ιστορία και μόνο ότι το δικό μου δωράκι άργησε λίγο να έρθει (κάναμε 8 χρόνια να την αποκτήσουμε) μέσα στο διάστημα αυτό φτιάξαμε μια ζωή άνετη με πολλά αυθόρμητα ταξίδια εκδρομές έξοδος ότι ώρα θέλαμε. Ο ερχομός της μας έβγαλε από την ρουτίνα αυτή οπότε έπρεπε να βρω τις ισορροπίες μας εκ νέου όχι γιατί είμαι τύπος του συμβιβασμού απεναντίας είμαι ή του ύψους ή του βάθους αλλά για να μπορώ να λειτουργήσω / ευτυχήσω για δυο. Περάσαμε απο δύσκολα κανάλια σε σχέση με το θηλασμό τον εκτιμήσαμε μέσα από τις δυσκολίες του......πήγα τριήμερο πριν ολοκληρώσω τον επαναγαλακτισμό (θήλαστρο απαιτητικό μωρό) όχι για να κρεπαλιάσω (όπως ήθελα) αλλά να αλλάξω παραστάσεις να θηλάσω κοντά στην θάλασσα βλέποντας ηλιοβασίλεμα και όχι στον καναπέ μου βλέποντας τηλεόραση...... να ηρεμήσω λίγο και να μη νιώθω ότι η ζωή κρατάει τους ρυθμούς τις και εγώ είμαι αμέτοχη στον καναπέ με ένα βυζί απ εξω ........

Δε μου αρέσει να ξεβολεύομαι. Αν είναι να περνάω όπως τώρα απλά σε άλλο περιβάλλον, προτιμώ το γνωστό περιβάλλον του σπιτιού μου. Μου είναι αρκετό αυτό που ζω. Δε θέλω άλλα σκαμπανευάσματα ούτε θετικά ούτε αρνητικά αυτή τη στιγμή. Μου είναι πολύ δύσκολο να τα διαχειριστώ.

ΚΡΙΣΤΙΝΑ, ευχαριστώ που ασχολείσαι και με εμένα και με όλες εδώ που θέλουν βοήθεια. Είσαι διαλλακτική σε αντίθεση με άλλες εδώ μέσα και τουλάχιστον εγώ τώρα το έχω ανάγκη αυτό.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Αχ και να ξερες πώς το σκέφτομαι... Πάντως προσωπικά νομίζω πως το πρόβλημα είναι ότι έχουν ξεφύγει με το δεύτερο οι καθημερινοι ρυθμοι. Θα το συνηθίσεις όμως που θα πάει?? Κι εγώ όταν ξεφεύγω λιγο από τη ρουτίνα στην παρούσα φάση, είμαι έτοιμη να βάλω τα κλάματα:-(.

Αν καταφέρνεις και δεν τα βάζεις τελικά τα κλάματα, είσαι σούπερ!

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Είναι δύσκολο να διαπιστώνεις ότι κάποιος μπορεί και λέει αυτά που αισθάνεται σε αντίθεση με εσένα που το παίζεις μητέρα-Τερέζα. Η σκληρότητα απέναντί σε όποιον εκτίθεται και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία είναι πολύ φυσιολογική και αναμενόμενη αντίδραση από την πλευρά των "οσιομαρτύρων".

Μετά από τέτοιο σχόλιο, αναγκάζομαι να συμφωνήσω με την marandnik, θα πας διακοπές και τελείωσε.

Εγώ πάω να αγοράσω ένα τ?ζα, γιατί αρκετά με τα βιολογικά εντομοκτόνα ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Μετά από τέτοιο σχόλιο, αναγκάζομαι να συμφωνήσω με την marandnik, θα πας διακοπές και τελείωσε.

Εγώ πάω να αγοράσω ένα τ?ζα, γιατί αρκετά με τα βιολογικά εντομοκτόνα ...

Πραγματικά δεν κατάλαβα τι εννοείς.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

κατερίνα καλησπερα.Εχω μια κορουλα και την θηλαζω μεχρι σημερα που ειναι 8 μηνων περιπου .Διαβασα απο την αρχη ολα τα σχολια που αφορουσαν στους προβληματισμους σου και θα ηθελα να πω κι εγω αυτα που σκεφτομαι σχετικα. Πρωτον: εγω εχω ενα παιδι και οχι 2 οπως εσυ, συνεπως μονο να φανταστω μπορω ποσο δυσκολο μπορει να ειναι να εχεις την αποκλειστικη φροντιδα ενος νεογεννητου με τις συνθηκες που περιγραφεις και να πρεπει παραλληλα να καλυπτεις και τις συναισθηματικες ,υλικες και οποιες αλλες αναγκες και ενος δευτερου παιδιου. Δευτερον :κι εγω θηλασα αποκλειστικα μεχρι 6 μηνων μεχρι δηλαδη που περασαμε στις στερεες, αλλα αυτο που περιγραφεις δεν το περασα με την κορη μου. Ενω σε γενικες γραμμες νιωθω οτι με ταλαιπωρησε αρκετα, θηλαζε στις αρχες 6 με 7 φορες τη μερα μεχρικαι μια ωρα και απο τον τριτο μηνα κ επειτα αν 2 ωρες περιπου κ απο λιγο, καναμε δηλαδη γυρω στα 7 με 8 γευματα την ημερα, τους μαραθωνιους θηλασμους που περιγραφεις δεν τους βιωσα, επισης να φανταστω μονο μπορω ποσο κουραστικο,εξαντλητικο και ακομα εκνευριστικο κατα στιγμες μπορει να γινει. Αυτο που τελικα νομιζω εγω ειναι οτι περισσοτερο σε εχει αναστατωσει το γεγονος οτι εχοντας την εμπειρια με την κορη σου ησουν τελειως απροετοιμαστη για αυτη την κατασταση που βιωνεις. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να προσπαθεις να επιβαλλεις κατα μια εννοι ατους δικους σου ρυθμους σε κατι το οποιο δυστυχως αυτη την στιγμη οποως σου ειπαν κ παραπανω τα κοριτσια δεν γινεται. Σιγουρα η κατασταση θα βελτιωθει καποια στιγμη, ομως κανενα ςδεν μπορει να σου πει ποτε θα γινει αυτο η με ποιο τροπο. Συνηθως μετα τον 3ο με 4ο μηνα μειωνεται ο χρονος που καθεται το παιδι στο στηθος (σε εμνα αυτο συνεβη), μπορει δηλαδη να τελειωνει και το γευμα του σε 5 λεπτα, εξαρταται απο το παιδι, μπορει ομως και να προσφευγει στο στηθος συχνα και για παρηγορια ειδικα αν δεν εχει μαθει την πιπιλα.Στο θηλασμο σε οδηγει παντα το παιδι και οι ιδιαιτερες δικες του αναγκες, και καθε παιδι ειναι διαφορετικο.Επισης, αναφερομενη σε καποια κοπελα παραπανω, θα ηθελα να πω πως ολες γνωριζουμε οτι η γεννηση ενος παιδιου απαιτει θυσιες, για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα να αφησουμε τους εαυτους μας σε δευτερη μοιρα, να αλλαξουμε ολοκληρη τη ζωη μας και τις συνηθειες μας, να προσπαθησουμε να βρουμε τις καινουριες μας ισορροπιες με τους συζυγους μας, με τους φιλους μας με τους συνεργατες μας, με τον ιδιο μας τον εαυτο εντελει...Και ενω το γνωριζουμε θεωρητικα, στην πραξη μπορει να ειναι πολυ δυσκολο για μερικες να το καταφερουν...Οι ορμονες, μερικες φορες η ελλειψη κατανοησης απο οικογενειακο περιβαλλον, η ελλειψη βοηθεις μερικες φορες αλλα και η ιδιαιτερη ιδιοσυγκρασια της καθεμιας συντελλουν σε αυτο...Το να θελεις να επειστρεψεις σε πιο γνωριμους ρυθμους τοσο συντομα η να εισαι πιο ανετη δεν θεωρω οτι ειναι απαραιτητα κακο η οτι σημαινει κατι, απλα νομιζω οτι ησουν απροετοιμαστη για αυτη την κατασταση που βιωνεις,(μαραθωνιοι θηλασμοι), και σε συνδυασμο με αλλους παραγοντες αυτη την στιγμη σου ειναι πολυ βαρια για να την διαχειριστεις και γιαυτο προσπααθεις να βρεις τροπους να κανεις τα πραγματαπιο ευκολα για σενα σε αυτη την φαση. Ειμαι οκ με αυτο. Εκτιμω και σεβομαι το γεγονος οτι επιθυμεις να συνεχιζεις να θηλαζεις το μωρακι σου, απλα θα ηθελα να σου πω οτι εαν αποφασιζες να αποθηλασεις δεν θα ηταν και το τελος του κοσμου (αν νιωθεις δηλαδη οτι θα εισαι πιο ηρεμη ετσι η θα διευκολυνθει η ζωη σου). Πανω απ ολα σημασια εχει εσυ να νιωθεις καλα για να μπορεις να προσφερειςσ το μωρο σου. Αυτα.

Διαφημίσεις

Θέλω να πω ότι o.k. είμαστε υποστηρίκτριες του θηλασμού, αλλά να μην τα ωραιοποιούμε όλα. Για μένα (και νομίζω δεν είμαι η μόνη) η επιλογή να θηλάσω αποκλειστικά απαιτεί πολλές θυσίες. Επέλεξα όμως να το κάνω και τώρα και στο πρώτο παιδί μου. Αλλά να μην τα παρουσιάζουμε όλα ρόδινα.

Κατερίνα, ο θηλασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Θηλάζει όποια μητέρα θεωρεί ότι αυτό ταιριάζει στον τρόπο ζωής της και στον τρόπο που θέλει να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Αν για σένα οι θυσίες είναι μεγάλες, το καταλαβαίνω αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και για μένα ή για οποιαδήποτε άλλη το ίδιο μεγάλες. Ο καθένας το ζει διαφορετικά και αν δε ζει το θηλασμό τόσο μαρτυρικά δεν σημαίνει ότι τα ωραιοποιεί, δεν σημαίνει ότι τα παρουσιάζει διαφορετικά από ότι τα ζει.

Ίσως για εμάς που δεν είχαμε καμία βοήθεια ούτε στο μαγείρεμα, ούτε στο σίδερο, ούτε στο καθάρισμα του σπιτιού, να ήταν πιο εύκολες οι διακοπές.

Δεν είναι υποχρεωτικό να το βιώνεις με τον ίδιο τρόπο, όπως δεν είναι υποχρεωτικό να βιώνουμε εμείς τόσο μαρτυρικά το ότι θηλάζουμε τα παιδιά μας.

Ως σύμβουλος θηλασμού έχω δει πολλές μητέρες να αντιμετωπίζουν μικρά προβλήματα που τους φαίνονται βουνό αλλά και άλλες που αντιμετωπίζουν μεγάλα, έως τεράστια προβλήματα, αλλά είναι ψύχραιμες και ήρεμες και καταφέρνουν να τα αντιμετωπίσουν με εκπληκτική ευκολία. Δεν ωραιοποιούν καταστάσεις, όπως κάποιες άλλες δεν τα παρουσιάζουν δραματικά. Απλά ο καθένας ζει εντελώς διαφορετικά αυτές τις καταστάσεις.

Κάποιες μητέρες έχουν την άνεση να βολεύονται παντού, να ταξιδεύουν με τα μωρά τους, να οργανώνονται έτσι που να περνάνε καλά σε γνωστό και σε άγνωστο περιβάλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν όλες να το κάνουν ούτε σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες ζούνε ένα δράμα αλλά το κρύβουν και ωραιοποιούνε καταστάσεις. Όπως εσύ δεν έχεις κανένα λόγο να τα παρουσιάσεις καλύτερα από ότι τα ζεις, έτσι κι αυτές δεν έχουν κανένα λόγο να τα παρουσιάσουν χειρότερα από ότι τα ζούνε.

Ενα μονο θα σας πω. Εχω 4 παιδια (αγόρια), ο μπέμπης ειναι 3,5 μηνών με ΓΟΠ ίσως και αλλεργια στο αγελαδινό (δηλ. ξερνάει συνέχεια), αντλώ απο των 2 μηνα 5-6 φορες τη μερα γαλα για να του δινω αποκλειστικά μητρικό και σε 2 εβδομάδες φευγω για διακοπές που τις περιμένω πως και πως. Θα φορτώσω το θήλαστο(ειναι και βαρύ) μουκαλια αποστειρωτή και ενα καρο πραγματα και βουρ για την παραλία. Οταν θέλεις κατι πραγματικά τιποτε δε σε εμποδίζει να το κάνεις.

Ίσως για εμάς που δεν είχαμε καμία βοήθεια ούτε στο μαγείρεμα, ούτε στο σίδερο, ούτε στο καθάρισμα του σπιτιού, να ήταν πιο εύκολες οι διακοπές.

Είμαι σίγουρη ότι έτσι είναι.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Οταν θέλεις κατι πραγματικά τιποτε δε σε εμποδίζει να το κάνεις.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Εγώ είπα ότι δε θέλω τις διακοπές που μπορώ να έχω και τίποτα δε με εμποδίζει να μην τις κάνω.

Εύχομαι να περάσετε καλά.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Για να τελειώνουμε και επειδή σε προηγούμενο μήνυμά της η Amaretto με ρώτησε τι είναι για μένα ο θηλασμός, για μένα ο θηλασμός είναι σύστημα διατροφής. Και μάλιστα για μένα το σημαντικό είναι το γάλα και όχι ο θηλασμός (αν ο θηλασμός είναι καταπιεστικός για κάποιον από τους δύο). Δηλαδή αν ήμουν σίγουρη ότι το μωρό μου θα ήταν ήσυχο αν έπαιρνε το γάλα μου μόνο από μπουκάλι, θα επέλεγα το μπουκάλι προκειμένου να τελειώνουμε πιο γρήγορα το γεύμα και όχι τον άμεσο θηλασμό. Επίσης αν το μωρό μου έπαιρνε πιπίλα για να ηρεμήσει (γιατί δεν παίρνει όσο και αν έχω προσπαθήσει) θα επέλεγα να πιπιλάει την πιπίλα και όχι το στήθος μου επί ώρες.

Είμαι έτοιμη να δώσω πολλές αγκαλιές και χάδια στο μωρό μου, αλλά έτσι όπως το ίδιο μου επιβάλει να το κάνω (έχοντάς το μονίμως στο στήθος μου) δεν το αντέχω. Το κάνω, το έχω στο στήθος μου όποτε κλαίει (συνέχεια δηλαδή), αλλά είναι κάτι με το οποίο μέσα μου δε μπορώ να συμβιβαστώ.

Το μωρό μου σίγουρα καταλαβαίνει ότι αυτό που κάνω δεν το κάνω με το 100% της καρδιάς μου μιας και με κρατάει καθηλωμένη σε έναν καναπέ επί πολλές ώρες μέσα στην ημέρα και με κρατάει άυπνη πολλές ώρες μέσα στη νύχτα, αλλά το ίδιο θα συνέβαινε και αν δε θήλαζα και του έδινα ξένο γάλα μιας και είναι κάτι που δεν το θέλω. Οπότε επέλεξα τουλάχιστον αυτό που θα τρώει το μωρό μου να είναι πιο υγιεινό. Για αυτό και μόνο θηλάζω τώρα. Για να ξέρω ότι η διατροφή του μωρού μου είναι η πιο κατάλληλη. Φυσικά αν ήμουν σίγουρη ότι με ξένο γάλα το μωρό μου θα ήταν πιο ήρεμο, θα έκοβα πάραυτα το θηλασμό και θα του έδινα ξένο γιατί το πιο σημαντικό από όλα αυτή τη στιγμή είναι να καταφέρουμε και το μωρό μου και εγώ να είμαστε ήρεμοι και ευχαριστημένοι.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Ως σύμβουλος θηλασμού έχω δει πολλές μητέρες να αντιμετωπίζουν μικρά προβλήματα που τους φαίνονται βουνό αλλά και άλλες που αντιμετωπίζουν μεγάλα, έως τεράστια προβλήματα, αλλά είναι ψύχραιμες και ήρεμες και καταφέρνουν να τα αντιμετωπίσουν με εκπληκτική ευκολία. Δεν ωραιοποιούν καταστάσεις, όπως κάποιες άλλες δεν τα παρουσιάζουν δραματικά. Απλά ο καθένας ζει εντελώς διαφορετικά αυτές τις καταστάσεις.

Εύχομαι ως σύμβουλος θηλασμού που είσαι να καταφέρνεις και στις δύο περιπτώσεις να προσφέρεις στις μητέρες και στα μωρά τους αυτό που έχουν ανάγκη.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Εύχομαι ως σύμβουλος θηλασμού που είσαι να καταφέρνεις και στις δύο περιπτώσεις να προσφέρεις στις μητέρες και στα μωρά τους αυτό που έχουν ανάγκη.

Σ'αυτό δεν ξέρω αν είναι εύκολο να απαντήσει η ίδια, μιά και μερικές φορές δεν ξέρουμε κατά πόσο έχουμε πραγματικά βοηθήσει κάποιον, γι'αυτό ελπίζω να μη σε πειράζει που θα απαντήσω εγώ.

Έχω δει την Αγλαΐα να βοηθάει μητέρες με κάθε είδος προβλήματος, από πολύ μικρό, μέχρι πολύ μεγάλο, που αρχικά φαινόταν οτι δε θα υπάρχει λύση. Έχει βοηθήσει και εμένα προσωπικά, με το δεύτερο μωρό, παρόλο που είχα ήδη θηλάσει την πρώτη 3.5 χρόνια, και σε καμία περίπτωση δεν ήμουν άπειρη. Όμως η Αγλαΐα με την υποστήριξή της, και την υπομονή της, μου έδωσε θάρρος και κουράγιο όταν το χρειάστηκα. Το θέμα όμως δεν είναι τι προσφέρει η Αγλαΐα, αλλά το αν μιά μητέρα είναι έτοιμη να δεχτεί τη βοήθειά της. Αυτό είναι το πιό σημαντικό, γιατί μόνο τότε μιά μητέρα μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό της με λίγες καλές συμβουλές απ'την Αγλαΐαα ή άλλη έμπειρη μητέρα.

Ενα μονο θα σας πω. Εχω 4 παιδια (αγόρια), ο μπέμπης ειναι 3,5 μηνών με ΓΟΠ ίσως και αλλεργια στο αγελαδινό (δηλ. ξερνάει συνέχεια), αντλώ απο των 2 μηνα 5-6 φορες τη μερα γαλα για να του δινω αποκλειστικά μητρικό και σε 2 εβδομάδες φευγω για διακοπές που τις περιμένω πως και πως. Θα φορτώσω το θήλαστο(ειναι και βαρύ) μουκαλια αποστειρωτή και ενα καρο πραγματα και βουρ για την παραλία. Οταν θέλεις κατι πραγματικά τιποτε δε σε εμποδίζει να το κάνεις.

Καλά να περάσεις, και συγχαρητήρια για τη μεγάλη σου προσπάθεια. Να περάσει η ΓΟΠ πολύ γρήγορα, και να'ναι πάντα καλά το μωράκι σου!

ευχαριστω χλοη. Θα ηθελα ομως να τονισω οτι η αποψη της Κατερινας για το θηλασμό ειναι σχεδον ιδια με τη δική μου, δηλ. σιτιση. Δεν θηλασα αμεσα κανενα μου παιδι(ειναι παιδια της αντλίας οπως τα λεω) παρ΄ολα αυτα δεν στερηθηκαν αγκαλια και αγαπη και δεν νομιζω να ηταν διαφορετικά αν ειχαν θηλάσει αμεσα.Το φορουμ δε με βοηθησε να θηλάσω μαλλον το αντίθετο(καποιοες συμβουλες δεν ηταν σωστες για μενα παντα)οποτε πρωτο ρολο ειχε η σιτιση του μωρου και οχι το συναισθηματικό και. Και εγω δεν θα μπορουσα να ειμαι κολλημενη με το μωρο ολο το 24ωρο. Αυτο θα ηταν κατα τον αλλον παιδιων μου. Και ναι θα εδινα ξενο γαλα αν δεν υπήρχε το προβλημα της ΓΟΠ και της αλλεργίας.

Επειδή αναφέρεται για δεύτερη φορά η σίτιση με αντλημένο γάλα, πρέπει να αναφέρω, οτι δεν είναι το ίδιο με τον άμεσο θηλασμό. Κι αυτό γιατί όταν το μωρό ακουμπάει τη θηλή με το στόμα, δημιουργούνται άμεσα τα συγκεκριμένα αντισώματα που έχει ανάγκη τη συγκεκριμένη στιγμή. Κάτι που είναι αδύνατον όταν τρέφεται αποκλειστικά με αντλημένο. Σαφώς και το αντλημένο γάλα είναι πάντα ανώτερο απ'τη σκόνη, κι αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάρει μητρικό το μωρό, ας είναι και αντλημένο. Απευθείας απ'την πηγή όμως είναι πάντα καλύτερο.

καλημερα

εδω και μερικες μερες καθε φορα που τελειωνω το θηλασμο νιωθω να χανω αιμα. επισης καποιες φορες νιωθω μικρα τσιμπηματα στη μητρα. εχω διαβασει οτι αυτο γινεται απο τις συσπασεις της μητρας καθως επανερχεται στα φυσιολογικα της.

εχει καποια αντιστοιχη εμπειρεια???

wn7Rp3.png

Ως σύμβουλος το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ενημερώσω τη μητέρα για τις δυνατότητες που έχει και τις τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Η μητέρα μόνη της αποφασίζει για τις επιλογές που θα κάνει.

Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω εγώ στα μωρά τους αυτό που έχουν ανάγκη, ούτε μπορώ να καλύψω άλλες ανάγκες της μητέρας πέρα από την ενημέρωσή της για τις δυνατότητες σε θέματα γαλουχίας.

Σ'αυτό δεν ξέρω αν είναι εύκολο να απαντήσει η ίδια, μιά και μερικές φορές δεν ξέρουμε κατά πόσο έχουμε πραγματικά βοηθήσει κάποιον, γι'αυτό ελπίζω να μη σε πειράζει που θα απαντήσω εγώ.

Έχω δει την Αγλαΐα να βοηθάει μητέρες με κάθε είδος προβλήματος, από πολύ μικρό, μέχρι πολύ μεγάλο, που αρχικά φαινόταν οτι δε θα υπάρχει λύση. Έχει βοηθήσει και εμένα προσωπικά, με το δεύτερο μωρό, παρόλο που είχα ήδη θηλάσει την πρώτη 3.5 χρόνια, και σε καμία περίπτωση δεν ήμουν άπειρη. Όμως η Αγλαΐα με την υποστήριξή της, και την υπομονή της, μου έδωσε θάρρος και κουράγιο όταν το χρειάστηκα. Το θέμα όμως δεν είναι τι προσφέρει η Αγλαΐα, αλλά το αν μιά μητέρα είναι έτοιμη να δεχτεί τη βοήθειά της. Αυτό είναι το πιό σημαντικό, γιατί μόνο τότε μιά μητέρα μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό της με λίγες καλές συμβουλές απ'την Αγλαΐαα ή άλλη έμπειρη μητέρα.

H Αγλαΐα με έχει βοηθήσει κι εμένα να θηλάσω αποκλειστικά το πρώτο παιδί μου ενώ μέχρι 5 εβδομάδων έπαιρνε και συμπλήρωμα (παρότι είχα επισκεφθεί και άλλη συνάδελφό της της οποίας η συμβουλές ήταν τόσο αυστηρές και απόλυτες που το μόνο που κατάφεραν ήταν να με κάνουν να φύγω από το γραφείο της και να κλαίω υστερικά στο αυτοκίνητο με το μωρό μου επί 2 ώρες). Τότε όμως η γενικότερη κατάστασή μου ήταν πολύ καλύτερη από τη σημερινή.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Ως σύμβουλος το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ενημερώσω τη μητέρα για τις δυνατότητες που έχει και τις τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Η μητέρα μόνη της αποφασίζει για τις επιλογές που θα κάνει.

Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω εγώ στα μωρά τους αυτό που έχουν ανάγκη, ούτε μπορώ να καλύψω άλλες ανάγκες της μητέρας πέρα από την ενημέρωσή της για τις δυνατότητες σε θέματα γαλουχίας.

Προσωπικά σε αυτή τη φάση τη ζωής μου και με τη δεδομένη κατάσταση του μωρού μου θα ζητούσα κάτι παραπάνω από μια σύμβουλο θηλασμού. Μπορεί να κάνω λάθος και να χρειάζομαι κάτι άλλο ή κάτι extra από μια σύμβουλο θηλασμού, αλλά θα το εκτιμούσα απεριόριστα αν κάποια συνάδελφός σου μπορούσε να μου προσφέρει αυτό που ζητάω.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...