Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Συμφωνώ κι εγώ. Κάτι τέτοιο με τον αποκλειστικό θηλασμό δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Εγώ ήμουν τυχερή γιατί η μικρή από περίπου 20 ημερών μείωσε το χρόνο θηλασμού σε 10 λεπτά, αλλά τρώει κάθε μιάμιση με δυο ώρες. 'Αλλα παιδάκια που γνωρίζω μείωσαν το χρόνο θηλασμού αργότερα. Είναι στο παιδάκι. Από μόνο του θα το κάνει αυτό.

Κάθε μιάμιση με δυο ώρες τρώει και ο δικός μου τώρα εκτός αν κοιμηθεί λίγο παραπάνω (δύσκολα και σπάνια), αλλά μακάρι να ήταν για 10 λεπτά. Αυτούς τους μαραθώνιους δεν τους αντέχω.

Πιστεύετε ότι θα βοηθούσε να του δίνω δικό μου γάλα με μπιμπερό; Μήπως θα έτρωγε πιο γρήγορα έτσι;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατερίνα δεν υπάρχει καμιά μέθοδος και δεν πρέπει να υπάρχει. Ο θηλασμός είναι μια φυσική κατάσταση και πρέπει να ακολουθούμε τις ανάγκες των μωρών. Ο μικρός μου άρχισε να μειώνει τους χρόνους θηλασμού μετά τους 4 μήνες αλλά μέχρι τον 8ο που άρχισε να τρώει κανονικό γεύμα στέρεων θήλαζε ανά 1-1,5 ώρα. Ακόμη και τώρα όταν είμαστε μαζί μπορεί να κάνει 3 ώρες να θηλάσει αλλά μπορεί σε 3 ώρες να θηλάσει 3 φορές. Δεν υπάρχουν κανόνες και αυτά περί προγράμματος δεν νομίζω να έχουν νόημα στον θηλασμό. Επίσης θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή σου...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Καλησπέρα σε όλες !

Δεν είμαι νέα μανούλα. Είμαι νέος πατερούλης και χρειαζόμαστε την βοήθειά σας.

Τα διδυμάκια μας γεννήθηκαν πριν 16 μέρες λίγο πρόωρα (33w) με αποτέλεσμα να βρίσκονται ακόμα στην ΜΕΝΝ.

Είχαμε νοικιάσει ήδη απο την κλινική το θήλαστρο symphony της medela το οποίο χρησιμοποιούμε κάθε 3 ώρες ακριβώς και για 15 λεπτά κάθε φορά.

Εως αυτή τη στιγμή έχουμε "καταφέρει" να τραβάμε περίπου 60 ml σε κάθε άντληση από τα οποία τα μισά τα πηγαίνουμε στην κλινική και τα άλλα μισα τα καταψύχουμε.

Οι απορίες μας είναι οι εξής:

1. Σε ποιές ποσότητες πρέπει να φτάσουμε για να είναι καλυμένα τα μπιμίκια μας, γιατί όπως κατάλαβα ο αποκλειστικός θηλασμός ιδίως στα προωράκια είναι πολύ σημαντικός ?

2. Θα έπρεπε ήδη να έχουμε μεγαλύτερες ποσότητες ? Μήπως κάτι κάνουμε λάθος ή μήπως κάτι μας διαφεύγει ?

Σ'αυτό το σημείο να σας τονίσω οτι οποιαδήποτε πληροφορία έχουμε σχετικά με θηλασμό, θήλαστρα, καταψυξη κλπ κλπ είναι μόνο μέσω net και ειδικά αυτου του φόρουμ

3. Πόσο δύσκολη είναι η μετάβαση από το μπιμπερό στον θηλασμό, αφού όταν τα μικρά μας θα έρθουν σπίτι θα είναι αρκετά αδύναμα για να θηλάσουν και θα πρέπει να τα ταίζουμε με μπιμπερό εως ότου φτάσουν τουλάχιστον τα 2500 γραμμαρια ?

Να σας ζήσουν τα διδυμάκια σας και σύντομα να τα έχετε στο σπιτικό σας!!!

Απαντάω στις ερωτήσεις σου με βάση την δική μου εμπειρία. Έκανα αποκλειστική άντληση 1 μήνα, όταν ο μικρός ήταν 10 ημερών μέχρι 40 ημερών. Πάμε λοιπόν με την σειρά που τις θέτεις...

1. Τις ποσότητες δεν τις ξέρω, αυτό μάλλον θα το καταλάβετε αν μετρήσετε το γάλα που πίνουν τα μωρά σας στο σύνολο, μητρικό και ξένο γάλα. Στην ηλικία αυτή όμως η ποσότητα είναι μικρή.

2. Αυτό που έκανα και θα έκανα στην θέση σας είναι να αντλώ ανά 2 ώρες και όχι μόνο 15 λεπτά. Σε κάθε γυναίκα το στήθος θέλει άλλους χρόνους για να αποδώσει το θήλαστρο. Άλλες βγάζουν γάλα σε 10 λεπτά μέσα, άλλες σε μισή ώρα. Πειραματιστείτε λίγο για να δείτε πότε αποδίδει περισότερο το στήθος, οπωσδήποτε όμως χρειάζεστε πιο πολλές αντλήσεις μέρα και νύχτα.

3. Θα έλεγα να προσπαθήσει η μητέρα να βάζει τα μωρά στο στήθος και αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να προσπαθήσει όταν θα γυρίσετε σπίτι σας. Όπως είπα και πριν ο μικρός μου έπιασε το στήθος μετά από 1 μήνα, όταν γυναικολόγος και παιδίατρος το θεωρούσαν ακατόρθωτο. Οπότε ναι, πιστεύω ό,τι όλα γίνονται αρκεί να υπάρχει επιμονή και εντατική προσπάθεια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Καλησπέρα,

νομίζω πως δεν ισχύει το παραπάνω. Θηλάζω εδώ και 3 μήνες και κάθε βράδυ πρήζεται το στήθος μου ακριβώς επειδή κοιμάται ο μικρός μου από περίπου τις 23:30 μέχρι και περίπου τις 08:00 το πρωί. Μέσα στη μέρα δεν προλαβαίνει να ξαναγεμίσει το στήθος, από τη μια επειδή το πίνει ο μικρός, από την άλλη επειδή έχει μειωθεί η παραγωγή γάλακτος (λόγω των τόσων ωρών που δεν τρώει ο μπέμπης). Τις τελευταίες ημέρες του δίνω 2-3 γεύματα των 90ml (σκόνη) γιατί πεινάει και δεν έχω την ποσότητα που χρειάζεται.

Ξέρω ότι θα μπορούσα να ακολουθήσω άλλη τακτική για το θηλασμό (να ξυπνάω το βράδυ και να έχει πιο τακτικά γεύματα) ώστε να μη μειωθεί το γάλα, αλλά δεν μπορούσα πια να είναι όλη την ημέρα με το στήθος έξω, το άλλο μου παιδάκι να νοιώθει παραμελημένο να γίνεται χαμός από δουλειές στο σπίτι. Ετσι σταμάτησα τον αποκλειστικό θηλασμό, αλλά το πρήξιμο στο στήθος το βράδυ δε λέει να με αφήσει ακόμα.

Εξακολουθώ να έχω απορία σχετικά με τον βραδυνο θηλασμό!Δηλαδή ,οι επιλογές μου είναι ή να ξυπνάω τον μικρό την νύχτα για να θηλάσει ή να πρήζεται και να έχει "διαρροές" το στήθος και τελικά να μειωθεί η παραγωγή και να αναγκαστώ να δώσω συμπλήρωμα??Δεν μου ακουγεται λογικό!

Συμπληρωμα δεν θέλω να δώσω σε καμία περίπτωση(και δεν βλέπω προς το παρόν να υπάρχει αναγκη) και ούτε θέλω να ξυπναω βράδυ το μωράκι.

QqmLp3.png

Εξακολουθώ να έχω απορία σχετικά με τον βραδυνο θηλασμό!Δηλαδή ,οι επιλογές μου είναι ή να ξυπνάω τον μικρό την νύχτα για να θηλάσει ή να πρήζεται και να έχει "διαρροές" το στήθος και τελικά να μειωθεί η παραγωγή και να αναγκαστώ να δώσω συμπλήρωμα??Δεν μου ακουγεται λογικό!

Συμπληρωμα δεν θέλω να δώσω σε καμία περίπτωση(και δεν βλέπω προς το παρόν να υπάρχει αναγκη) και ούτε θέλω να ξυπναω βράδυ το μωράκι.

Αν το μωρό σου θηλάζει αρκετά μέσα στην ημέρα και βρέχει τις πάνες του και παίρνει καλό βάρος, τότε μπορείς να ακολουθήσεις το δεύτερο, δηλαδή να μην ξυπνάς το μωρό (αν και δεν ενδείκνυται να το αφήνεις πάνω από 5-6 ώρες, όπως και να έχει). Η παραγωγή σου θα προσαρμοστεί στη ζήτηση του μωρού. Ένα υγιές μωρό, όταν αυξηθούν οι ανάγκες του, θα κάνει ό,τι χρειάζεται, για να σου αυξήσει την παραγωγή: θα αρχίσει να ξυπνάει ή/και θα θηλάζει συχνότερα, περισσότερο κτλ. Αν κάνει κάποια τέτοια δοκιμή, θα πρέπει τουλάχιστον να έχει εγκατασταθεί η γαλουχία, ώστε το μωρό να έχει ήδη έναν καλό ρυθμό πρόσληψης και να έχουν εξαλειφθεί προβλήματα όπως πχ νωθρότητας λόγω ίκτερου κτλ. Κάποιοι σύμβουλοι βάζουν όριο στους 3-4 μήνες, για να αφήνεις το μωρό να κοιμάται πολλές ώρες αλλά πολλά μωρά τα πηγαίνουν καλά και από πιο νωρίς. Το ευτυχές είναι ότι, αν τυχόν η γαλουχία μειωθεί επικίνδυνα, υπάρχει τρόπος να την επαναφέρεις, αν και με κόπο. Πολλές μαμάδες προτιμούν να έχουν μια "σταθερή" συμπεριφορά ως προς το νυχτερινό ξύπνημα, παρά να έχουν τον φόβο να αντιμετωπίσουν προβλήματα από μείωση της παραγωγής.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Κάθε μιάμιση με δυο ώρες τρώει και ο δικός μου τώρα εκτός αν κοιμηθεί λίγο παραπάνω (δύσκολα και σπάνια), αλλά μακάρι να ήταν για 10 λεπτά. Αυτούς τους μαραθώνιους δεν τους αντέχω.

Πιστεύετε ότι θα βοηθούσε να του δίνω δικό μου γάλα με μπιμπερό; Μήπως θα έτρωγε πιο γρήγορα έτσι;

Στο γιο μου αντλούσα γάλα και του το εδινα με μπιμπερό, από 20 ημερών έκλαιγε στο στήθος. Αυτό γινόταν επί 1,5 μήνα μέχρι που στο τέλος η διαδικασία ήταν τόσο επίπονη που αποθήλασα. Νομίζω πως αν κάνεις λίγο ακόμα υπομονή θα έχεις θετικά αποτελέσματα.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Καλησπέρα κορίτσια!Θα ήθελα την βοήθεια σας σε καποιες απορίες σχετικά με τον θηλασμό.

Το αγοράκι μου είναι 2 εβδομάδων και θηλάζουμε αποκλειστικά.

Τον ταιζω όσο θέλει και όποτε θέλει.Τα ωράρια του είναι βεβαια ακόμα άστατα.Πότε θέλει κάθε μιαμιση ώρα, πότε κάθε τρεις.Θηλάζει αρκετη ώρα συνήθως(από 20λεπτο μέχρι και μιαμιση ώρα!).

Οταν λέμε εδραίωση του θηλασμού,τι εννοούμε και πότε γίνεται?

Χθες βράδυ ο μικρός για πρώτη φορά κοιμήθηκε 5 ώρες και μάλιστα είχε θηλάσει από το ένα στήθος μόνο.Από το δεξί λοιπόν είχαμε να θηλάσουμε κοντά 7 ώρες.Πέφτω λοιπόν να κοιμηθώ-έπεσα και από την δεξια πλευρά- και το πρωί που ξύπνησα γινόταν χαμός!!!Διαρροή και στήθος τούμπανο!!Παει το νυχτικό και το σεντόνι .Μέχρι σήμερα δεν είχα πάθει κάτι τέτοιο.Σκεφτείτε οτι δεν είχα χρησιμοποιήσει ουτε καν τα επιθέματα.Τι θα γίνει όταν τα ωραρια στρώσουν και τα μωράκια θηλάζουν πιο συχνά την ημέρα και κοιμούνται περισσότερο την νύχτα??Είναι χαζή η απορία μου?Θα πρηζόμαστε το βράδυ και θα ξεφουσκώνουμε την ημέρα???

Επίσης-δεδομένου οτι το μωρό αναπτύσεται μια χαρά και βρέχει ΠΟΛΛΕΣ πανες- όταν κοιμάται και δεν θηλάζει για τόσες ώρες(είτε βράδυ ,είτε μέρα) χρειάζεται να τον ξυπνάω να φάει??Μέχρι τώρα δεν το κάνω-τον αφήνω να κοιμάται...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων:-)

Το ίδιο συνέβαινε και με μένα. Οσο το μωρό θήλαζε και το βράδυ, ούτε πρηζόμουν ούτε χρειάστηκα επιθέματα. Μετά άρχισε να κοιμάται 5-6 ώρες όταν ήταν 3 εβδομάδων όπότε άρχισε να πρήζεται το στήθος αλλά όχι από φραγμένους πόρους και να έχω διαρροές. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα που είναι σχεδόν 4 μηνών το μωρό. Αλλά όχι όλα τα βράδια. Εγώ σηκωνόμαι και αντλώ γάλα γύρω στις 5, βγάζω 150 ml τα βάζω στην κατάψυξη και έχω κάνει τη δική μου τράπεζα γάλακτος για όταν δουλεύω.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Στο γιο μου αντλούσα γάλα και του το εδινα με μπιμπερό, από 20 ημερών έκλαιγε στο στήθος. Αυτό γινόταν επί 1,5 μήνα μέχρι που στο τέλος η διαδικασία ήταν τόσο επίπονη που αποθήλασα. Νομίζω πως αν κάνεις λίγο ακόμα υπομονή θα έχεις θετικά αποτελέσματα.

Άσχετα από το τι σε οδήγησε να του δίνεις το γάλα σου με μπιμπερό, τελικά μήπως με αυτό τον τρόπο φιάξατε κάποιο πρόγραμμα; Ή πάλι του πρόσφερες το μπιμπερό όποτε έκλαιγε και πάλι αυτό γινόταν ακανόνιστα;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

ΔΕΝ θέλω να αποθηλάσω. Να θηλάζω λιγότερη ώρα και λιγότερες φορές τη μέρα θέλω.

αυτο δεν μπορεις να το πετυχεις απο τωρα. πρεπει να περιμενεις λιγο να μεγαλωσει ωστε να μπορει να πινει μεγαλυτερη ποσοτητα σε καθε γευμα και να αραιωσουν. εχει πολυ μικρο στομαχακι ακομη!

Άσχετα από το τι σε οδήγησε να του δίνεις το γάλα σου με μπιμπερό, τελικά μήπως με αυτό τον τρόπο φιάξατε κάποιο πρόγραμμα; Ή πάλι του πρόσφερες το μπιμπερό όποτε έκλαιγε και πάλι αυτό γινόταν ακανόνιστα;

Προσπαθούσα να τηρήσω πρόγραμμα γενικά στο παιδί, αλλά δεν τα κατάφερα και το μόνο που πέτυχα ήταν να το πιάνει υστερία και να αποκτήσει το εξής κουσούρι: να μελανιάζει και να του κόβεται η ανάσα από το κλάμα με το παραμικρό. Το μπιμπερό το μόνο που φέρνει είναι βαρυστομαχιά στο παιδί και κολικούς λόγω κατάποσης του αέρα, οι συνεχείς αντλήσεις θα σου ερεθίσουν τη θηλή καθώς δεν θα ενυδατώνεται με το σάλιο του μωρού, το μωρό θα μπερδευτεί με τη θηλή του μπουκαλιού και δεν θα θέλει το στήθος σου και κατ' εμέ θα οδηγηθείτε με μαθηματική ακριβεια στον αποθηλασμό.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

αυτο δεν μπορεις να το πετυχεις απο τωρα. πρεπει να περιμενεις λιγο να μεγαλωσει ωστε να μπορει να πινει μεγαλυτερη ποσοτητα σε καθε γευμα και να αραιωσουν. εχει πολυ μικρο στομαχακι ακομη!

Πόσο είναι το "λίγο" που πρέπει να περιμένω;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Επίσης μήπως ξέρει καμιά σας ένα μωρό που γεννήθηκε 3.100kgr και σήμερα είναι 4.600kgr και είναι ακριβώς 6 εβδομάδων και θηλάζει 8 με 10 φορές την ημέρα, αν του δώσω μπιμπερό με δικό μου γάλα, πόσα ml πρέπει να του δώσω;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Επίσης μήπως ξέρει καμιά σας ένα μωρό που γεννήθηκε 3.100kgr και σήμερα είναι 4.600kgr και είναι ακριβώς 6 εβδομάδων και θηλάζει 8 με 10 φορές την ημέρα, αν του δώσω μπιμπερό με δικό μου γάλα, πόσα ml πρέπει να του δώσω;

Κατά μέσο όρο, 90-100ml αλλά μπορεί να θελήσει και περισσότερο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλησπέρα σε όλες !

Δεν είμαι νέα μανούλα. Είμαι νέος πατερούλης και χρειαζόμαστε την βοήθειά σας.

Τα διδυμάκια μας γεννήθηκαν πριν 16 μέρες λίγο πρόωρα (33w) με αποτέλεσμα να βρίσκονται ακόμα στην ΜΕΝΝ.

Είχαμε νοικιάσει ήδη απο την κλινική το θήλαστρο symphony της medela το οποίο χρησιμοποιούμε κάθε 3 ώρες ακριβώς και για 15 λεπτά κάθε φορά.

Εως αυτή τη στιγμή έχουμε "καταφέρει" να τραβάμε περίπου 60 ml σε κάθε άντληση από τα οποία τα μισά τα πηγαίνουμε στην κλινική και τα άλλα μισα τα καταψύχουμε.

Οι απορίες μας είναι οι εξής:

1. Σε ποιές ποσότητες πρέπει να φτάσουμε για να είναι καλυμένα τα μπιμίκια μας, γιατί όπως κατάλαβα ο αποκλειστικός θηλασμός ιδίως στα προωράκια είναι πολύ σημαντικός ?

2. Θα έπρεπε ήδη να έχουμε μεγαλύτερες ποσότητες ? Μήπως κάτι κάνουμε λάθος ή μήπως κάτι μας διαφεύγει ?

Σ'αυτό το σημείο να σας τονίσω οτι οποιαδήποτε πληροφορία έχουμε σχετικά με θηλασμό, θήλαστρα, καταψυξη κλπ κλπ είναι μόνο μέσω net και ειδικά αυτου του φόρουμ

3. Πόσο δύσκολη είναι η μετάβαση από το μπιμπερό στον θηλασμό, αφού όταν τα μικρά μας θα έρθουν σπίτι θα είναι αρκετά αδύναμα για να θηλάσουν και θα πρέπει να τα ταίζουμε με μπιμπερό εως ότου φτάσουν τουλάχιστον τα 2500 γραμμαρια ?

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 3 παιδίατροι που είναι και σύμβουλοι θηλασμού

Άννα Πατσούρου, Στέλιος Παπαβέντσης και Δώρα Μενούνου.

Είναι κρίμα να ταλαιπωρηθείτε με λάθος οδηγίες ενώ μπορείτε να έχετε σωστή στήριξη, ήδη άρχισαν να σας παραπληροφορούν.

Η μητέρα προγραμματίζει τις αντλήσεις ανά δίωρο στη διάρκεια της μέρας, οπότε και να χάσει κάποια δεν πειράζει.

Η μία άντληση να είναι οπωσδήποτε βραδυνή.

Να σας ζήσουν και καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

καλημερα

θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια της αγλαϊας.

θηλαζω τον 7 ημερων γιο μου απο τη δευτερα αποκλειστικα. πλεον εχει μαθει να πιανει τις θηλες και δε δυσκολευομαστε οσο στην αρχη. τα γευματα του ειναι συνηθως ανα 2,5-3 ωρες την ημερα. τη νυχτα τον αφηνω να ξυπνησει μονος του οταν πεινασει(που δεν ειναι πανω απο 3,5 ωρες). μεχρι τωρα του δινω ενα γευμα απο τον καθε μαστο περιπου 20 με 30 λεπτα τη φορα.βεβαια ο μικρος ειναι λιγο αργος και αποκοιμιεται στο στηθος με αποτελεσμα να τον σκουνταω συχνα για να συνεχιζει.επισης δε μπορω να καταλαβω ποτε χορταινει γιατι τον παιρνει ο υπνος. γιαυτο τον σταματαω στα 20-30 λεπτα. ειναι σωστο?τι μπορω να κανω για να καταλαβαινω ποτε χορταινει??

ο παιδιατρος που τον ειδε μου ειπε να τον θηλαζω 10' απο τον καθε μαστο σε καθε γευμα. το εκανα εχθες (κ μαλιστα τον αφηνα κ 15' μερικες φορες) αλλα νιωθω οτι δε χορταινει. θα τον δει ξανα σε 10 μερες να διαπιστωσει αν παιρνει βαρος.

επισης απο χθες το βραδακι παρατηρησα οτι το στηθος μου δε πρηζεται τοσο οσο στην αρχη. ναι μεν ειναι πρησμενο αλλα δε νιωθω δυσφορια.υπαρχει περιπτωση να μειωνεται το γαλα μου? ο μικρος εφαγε κανονικα στις 21.15 για 15', στις 1.15 για 30', στις 5 για 20' και τωρα στις 7.15 για 20'. λερωνει την ημερα σιγουρα 5 πανες με κακα. τα τσισα δε μπορω να τα καταλαβω.

κανω κατι λαθος μεχρι τωρα?? δε θελω να σταματησω το θηλασμο ουτε να του δωσω συμλπηρωμα

wn7Rp3.png

Καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου...

Αυτό που έχω να σου πω εγώ με τη μικρή εμπειρία μου - κάποιες άλλες μανούλες μπορούν να σου δώσουν πιο εμπεριστατωμένες συμβουλές - είναι να αφήνεις το μωρό σου να τρώει όποτε και όσο θέλει... Είσαι από τις τυχερές που απολαμβάνουν και κάποιες ώρες διαλείμματος οπότε άφηνέ τον στο στήθος σου μέχρι να βαρεθεί και να το αφήσει μόνο του... Ακόμα και αν δεν τρώει και απλά πιπιλάει είναι καλό για την παραγωγή σου. Είναι μικρούλι ακόμα και θα κοιμάται στο στήθος. Εσύ να προσπαθείς να το ξυπνάς και να συνεχίζεις...

Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις...

JQVOp3.png

καλημερα

ο παιδιατρος που τον ειδε μου ειπε να τον θηλαζω 10' απο τον καθε μαστο σε καθε γευμα. το εκανα εχθες (κ μαλιστα τον αφηνα κ 15' μερικες φορες) αλλα νιωθω οτι δε χορταινει. θα τον δει ξανα σε 10 μερες να διαπιστωσει αν παιρνει βαρος.

να χαίρεσαι το μωρό σου!

να μην κοιτάς το ρολόι, να το θηλάζεις όποτε θέλει, για όση ώρα θέλει. Μόνον όταν αφήσει μόνο του το στήθος και το βάλεις να ρευτεί να προσφέρεις το άλλο στήθος, να μην το διακόπτεις για να αλλάξεις στη΄θος.

δες κι εδώ http://ariadni144.wordpress.com/odigies_thilasmou_gia_tis_protes_40meres/

jv42p3.png

DfUyp2.png

κατερινα2 συνηθως οταν φτανουν 3 μηνων αραιωνουν τα γευματα. αλλα εφοσον το σκεφτεσαι για διακοπες μπορεις να παρεις εναν μαρσιππο και να το εχεις μεσα και να θηλαζει.

τερεζα η οδηγια για θηλασμο μονο 10' που σου εδωσε ο παιδιατρος ειναι εντελως λαθος!

ετσι το μωρο σου δεν θα παιρνει βαρος και σε λιγο θα σου πει για συμπληρωμα!!!!

να τον αγνοησεις και να ξαναγυρισεις στο 20-30 λεπτα. μια χαρα θηλαζε το μωρο σου και θα το δεις αυτο στην αναπτυξη του.

κατερινα2 συνηθως οταν φτανουν 3 μηνων αραιωνουν τα γευματα. αλλα εφοσον το σκεφτεσαι για διακοπες μπορεις να παρεις εναν μαρσιππο και να το εχεις μεσα και να θηλαζει.

Έχω μάρσιπο. Αλλά τι διακοπές μπορείς να κάνεις όταν έχεις ένα μωρό που θηλάζει για τουλάχιστον 9 ώρες την ημέρα; Και τι διακοπές είναι αυτές που θα πρέπει να διακόπτεις τον βραδυνό ύπνο σου τουλάχιστον 3 φορές; Και τι διακοπές είναι αυτές που το μωρό όταν δεν είναι στο στήθος για παραπάνω από μισή ώρα κλαίει απαρηγόρητο; Για μένα αυτό δεν είναι διακοπές. Αν συνεχίσει έτσι το μωρό μέχρι και τέλος αυγούστου, προφανώς προτιμώ να καθίσω σπίτι μου.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Katerina με συγχωρείς αν φανώ κάπως, αλλά όταν έχεις μωρό 1 μηνός είτε το θηλάζεις είτε όχι δεν μπορείς να κάνεις ΞΕΝΟΙΑΣΤΕΣ διακοπές.

Επίσης στην παρούσα φάση το βρεφάκι σου σε χρειάζεται και καλό θα ήταν να ανταποκριθείς στις ανάγκες του.

Με κάθε καλή διάθεση το λέω.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον κ τις απαντησεις σας.

απο το πρωι ακολουθω τις συμβουλες σας. απο τις 12 το πρωι ο μικρος τρωει ανα 1.5 ωρα για περιπου 20-30' τη φορα. να υποθεσω οτι απλα πειναει κ οχι οτι φταιει το γαλα μου.

wn7Rp3.png

Κατερινα κ μενα με συγχωρεις αν φανω κ εγω καπως αλλα εχεις κ αλλο παιδι απο οτι εχω καταλαβει (σωστα?)κ θα επρεπε να ξερεις οτι τα μωρα σε αυτην την ηλικια εχουν αυξημενες αναγκες κ θελουν την μανουλα τους.με συγχωρεις αλλα ετσι πως τα βλεπεις τα πραγματα,θεωρεις το μωρο σου προβλημα και τοτε ναι καλυτερα μεινε σπιτι σου,αν κ εγω δεν θεωρω προβλημα τους θηλασμους της κορης μου κ ας ειμαι και στην θαλασσα.επισης νομιζω οτι αν προσπαθησεις να μειωσεις τα γευματα κ σε ποσοτητα κ σε χρονο θα εχει προβλημα το μωρο σου.αυτο ξερει καλυτερα απο ολους μας τι πρεπει να κανει.αστο ελευθερο.

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Συμφωνώ και εγώ... Διακοπές δε μπορείς να κάνεις από το παιδί σου. Μπορείς όμως να κάνεις από όλα τα άλλα πράγματα που σε εμποδίζουν να το χαρείς και σε επιφορτίζουν ακόμα περισσότερο (σκούπισμα, πλύσιμο, σιδέρωμα μαγείρεμα κ.λ.π.). Αν το δεις έτσι είναι καλύτερα να κάνεις διακοπές από το να κάτσεις σπίτι σου!!!!

JQVOp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...