Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

η αληθεια ειναι οτι δε μου αρεσει ως παιδιατρος. ισως εχω κολλησει με την πρωτη η οποια με εμαθε να θηλαζω και να επιμεινω στο θηλασμο. μαλλον θα κοιταξω και για καποιον αλλο γιατρο. δε με καλυψε καθολου για το μωρακι μου. κολλαω στο οτι την βαλαμε στο τεβε και θα πρεπει να πηγαινω σ αυτη να γραφει τα εμβολια του.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπράβο σου !!!!! μπράβο σας!!!!:D

κράτα μόνο να ζυγίζεις το παιδί μια φορά την εβδομάδα μέχρι να σιγουρευτέις ότι όλα οκ.....(όχι για να αγχωνεσαι αλλά να ξέρεις τι γίνεται και να το αντιμετωπίζεις)

όταν θέλεις μας γράφεις λίγο πιο αναλυτικά για την προσπάθειά σου να πάρουν κουράγιο και άλλες μανούλες που προσπαθούν......

αξιζει τον κοπο η προσπαθεια..εχω περασει ολα τα σταδια, εχει πεσει πολυ κλαμα, πονος στην αρχη αλλα τα πραγματα φτιαχνουν, θελει υπομονη (και να σκεφτεις οτι δεν ειμαι ο πιο υπομονετικος ανθρωπος..)

Τωρα εσεις οι πιο εμπειρες για πειτε μου τη γνωμη σας: η μικρη ειναι 35 ημερων (4 κιλα περιπου απο 3.360 που γεννηθηκε,υψος 54 cm) και εχω ενα μικρο προβλημα.

Θηλαζει πλεον καθε 2,5-3 ωρες αλλα καποια γευματα δε χορταινει με το ενα στηθος και της δινω και το αλλο. Αυτο συμβαινει συνηθως μεσημερι με αποτελεσμα το απογευμα στο επομενο γευμα να μην της φτανει το γαλα απο οσο καταλαβαινω γιατι δε σταματαει να γκρινιαζει. Επισης χθες που επρεπε να λειψω για 2 ωρες η μανα μου της εδωσε 60 ml ξενο γιατι γκρινιαζε, παρολο που τη θηλασα πριν φυγω και απο τα δυο στηθη (αν το γαλα δεν <<ετρεχε>> καλα, δεν καταπινε πολυ γαλα).Βρεχει αρκετες πανες αλλα κακα κανει 1 φορα τη μερα ή και καθε δυο μερες (η παιδιατρος με καθησυχασε αλλα ειναι φυσιολογικο?)Εχει βεβαια και κατι λιγα πονακια, πειναει η με θελει για πιπίλα?

Επισης σκεφτομαι το συμπληρωμα μαγιας, ειναι πολυ νωρις? Χρειαζεται βασικα στη φαση αυτη?Αν παρω απο τωρα τι θα κανω στους 3 μηνες που αυξανεται η ζητηση?

να κανω κ εγω μια ερωτηση κ δεν ξερω αν ειναι κ σωστη για αυτο το τοπικ.....

θηλαζουμε αποκλειστικα οπως εχω ξαναπει κ εχει καμια 3-4 μερες τωρα που παλι ειναι ολη μερα κολλημενη πανω στο στηθος.κλαιει,εχει νευρα και θηλαζει κ ξανα τα ιδια με μικρα διαλληματα υπνου.το προβλημα ειναι οτι αυτες τις μερες εχει πρασινα κακακια κ πολλες φορες ειναι κ ''νερουλα'' :?και με εχουν ανυσηχησει λιγο.παιζει να ειναι κρυωμενη?η φταιει κατι αλλο?

υπ'οψην εκοψα τα γαλακτοκομικα.μονο φετα τρωω που δεν ειναι απο αγελαδα.:?

μηπως καποια μανουλα???

επισης σημερα εχουμε κ λιγο βηχαλακι:-(:sad::-(να παρω τον γιατρο?

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Διαφημίσεις

Τα "νερουλα" κακακια ειναι απολυτα φυσιολογικα. Και αυτο γιατι το μητρικο γαλα ειναι πολυ πιο ευπεπτο απο το γαλα σε σκονη.

Οσων αφορα τα πρασινα, δεν ξερω.

Κι ο βηχας ειναι φυσιολογικος (οπως και το φτερνισμα) ως αντανακλαστικο. Δε σημαινει οτι εχει κρυωσει, απλα εξασκει τα πνευμονια του.

Βεβαια εγω γιατρος δεν ειμαι, αλλα σου λεω τι μου εχει μεταφερει ο δικος μου ο γιατρος.

η αληθεια ειναι οτι δε μου αρεσει ως παιδιατρος. ισως εχω κολλησει με την πρωτη η οποια με εμαθε να θηλαζω και να επιμεινω στο θηλασμο. μαλλον θα κοιταξω και για καποιον αλλο γιατρο. δε με καλυψε καθολου για το μωρακι μου. κολλαω στο οτι την βαλαμε στο τεβε και θα πρεπει να πηγαινω σ αυτη να γραφει τα εμβολια του.

Δε νομίζω ότι δεν μπορείς να στα γράφει άλλος γιατρός τα εμβόλια (αρκεί να είναι συμβεβλήμενος νομίζω). Εμείς άλλον είχαμε δηλώσει και σε άλλη πηγαίναμε και μας έγραφε κι εμβόλια κι εξετάσεις και τα πάντα.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

καλημερα και παλι. χθες πηγαμε για το 1ο εμβολιο. αλλαξαμε παιδιατρο λογω αποστασης και η συγκεκριμενη μου φανηκε λιγο κατα του θηλασμου. μου ειπε οτι μετα τους 6 μηνες το μητρικο γαλα δε θα καλυπτει το μωρο σε σιδηρο λογω μειωμενης περιεκτηκοτητας και οτι η θα του δωσουμε συμπληρωμα η να διακοψω το θηλασμο και να του δωσουμε γαλα σκονη.τι ισχυει?

Να σου πω τι ισχυει; ότι οι περισσότεροι γονείς δεν σκέφτονται!

Η γιατρός σου λέει ότι το ανθρώπινο γάλα είναι ακατάλληλο για ανθρώπους και το γάλα της αγελάδας είναι καλύτερο για ανθρώπους και αντί να αγριέψεις που σε δουλεύει ψιλό γαζί, αναρωτιέσαι αν έχει δίκιο.

Τυπωσε αυτό και ρώτησέ την γιατί μέσα σε αυτό το κείμενο δεν γράφει τίποτα από όσα σου είπε:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Επίσης ρώτησέ την γιατί είναι πολύ περισσότερα τα παιδιά που εμφανίζουν αναιμία όταν τρέφονται με τα πλούσια γάλατα που προτείνει. Αν σου πει ότι δεν ισχύει, επέμενε στο ότι το κείμενο που έχεις τυπωμένο τα γράφει αλλιώς.

Επέμενε να πάρεις απάντηση.

Αν επιμείνει στις απόψεις της, να της πεις να τις γράψει, να τις στείλει στο Pediatrics, κι όταν δημοσιετούν να σε καλέσει.

Annie τα πράσινα κακά είναι συνήθως ή αλλεργία ή υπερπαραγωγή. Για να δεις αν την πειράζουν τα γαλακτοκομικά πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 2 εβδομάδες για να φύγουν απ'τον οργανισμό σου, και αν δεν κάνω λάθος άλλες δύο να φύγουν απ'του μωρού.

Αν υπάρχει υπερπαραγωγή, θηλάζουμε κάθε φορά μόνο απ'το ένα στήθος ωστέ να πάρει το μωρό αρκετό απ'το παχύ γάλα.

Κι άλλες ερωτήσεις!!! :D

Ο παιδίατρος μας παρόλο που υποστηρίζει τον θηλασμό, μου φαίνεται ότι δεν είναι εντελώς ενημερωμένος για κάποια θέματα και θέλω τη βοήθεια σας. Την Πέμπτη πήγαμε για να μας μετρήσει (όλα πηγαίνουν πολύ καλά :D ) και μου έγραψε σταγόνες βιταμίνες Α και D για το μωρό, με το σκεπτικό ότι αφού θηλάζει αποκλειστικά δεν παίρνει αρκετά από τις παραπάνω βιταμίνες. (τα γάλατα σε σκόνη όπως μου είπε είναι εμπλουτισμένα στις παραπάνω βιταμίνες άρα χρειάζεται να τις χορηγήσουμε εξτρα στο μωρό που θηλάζει για να το αντισταθμίσουμε αυτό.)

Αγλαΐα είχα διαβάσει την απάντηση σου σε προηγούμενα ποστ για τη βιταμίνη D ότι δε χρειάζεται εκτός αν το παιδί μεγαλώνει σε κάποιο υπόγειο σε χώρα χωρίς ηλιοφάνεια όπως είχες πει χαρακτηριστικά, αλλά εγώ ρωτάω: Αν του τις δώσω τελικά τις σταγόνες είναι κακό; Η βιταμίνη Α σε τι βοηθάει;

Και κάτι ακόμα, από το γυναικολόγο αυτή τη φορά. Μου συνέστησε να συνεχίσω να παίρνω ασβέστιο (το ίδιο που έπαιρνα και στην εγκυμοσύνη) για όσο καιρό θηλάζω. Μάλιστα είχαμε κάνει και "προεργασία" για αυτό, καθώς σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου έγραφε παραπάνω κουτιά για να έχω απόθεμα τώρα.

Ευχαριστώ πολύ.

2IW7p3.png

xwifp2.png

Διαφημίσεις

Κι άλλες ερωτήσεις!!! :D

Ο παιδίατρος μας παρόλο που υποστηρίζει τον θηλασμό, μου φαίνεται ότι δεν είναι εντελώς ενημερωμένος για κάποια θέματα και θέλω τη βοήθεια σας. Την Πέμπτη πήγαμε για να μας μετρήσει (όλα πηγαίνουν πολύ καλά :D ) και μου έγραψε σταγόνες βιταμίνες Α και D για το μωρό, με το σκεπτικό ότι αφού θηλάζει αποκλειστικά δεν παίρνει αρκετά από τις παραπάνω βιταμίνες. (τα γάλατα σε σκόνη όπως μου είπε είναι εμπλουτισμένα στις παραπάνω βιταμίνες άρα χρειάζεται να τις χορηγήσουμε εξτρα στο μωρό που θηλάζει για να το αντισταθμίσουμε αυτό.)

Αγλαΐα είχα διαβάσει την απάντηση σου σε προηγούμενα ποστ για τη βιταμίνη D ότι δε χρειάζεται εκτός αν το παιδί μεγαλώνει σε κάποιο υπόγειο σε χώρα χωρίς ηλιοφάνεια όπως είχες πει χαρακτηριστικά, αλλά εγώ ρωτάω: Αν του τις δώσω τελικά τις σταγόνες είναι κακό; Η βιταμίνη Α σε τι βοηθάει;

Και κάτι ακόμα, από το γυναικολόγο αυτή τη φορά. Μου συνέστησε να συνεχίσω να παίρνω ασβέστιο (το ίδιο που έπαιρνα και στην εγκυμοσύνη) για όσο καιρό θηλάζω. Μάλιστα είχαμε κάνει και "προεργασία" για αυτό, καθώς σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου έγραφε παραπάνω κουτιά για να έχω απόθεμα τώρα.

Ευχαριστώ πολύ.

μπορείς να διαβάσεις αυτό εδώ και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/vitamins.html

προσωπικά είμαι εναντίων των συμπληρωμάτων εκ πεποιθήσεως πρέπει να ξέρω ότι έχω έλειψη (να έχω κάνει εξέταση) μετά να έχω κάνει ότι μπορώ να βελτιώσω τη διατρφή μου και μετά αφού δεν βλέπω αποτέλεσμα να προχωρήσω......

σου βάζω και αυτό που έγραψε η Αγλαϊα για το ασβέστιο και μητέρες που θηλάζουν

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=945365&highlight=%E1%F3%E2%E5%F3%F4%E9%EF+%EC%E7%F4%E5%F1%E1+%E8%E7%EB%E1%E6%E5%E9#post945365

Να σου πω την αλήθεια μαλακώνει αρκετά μετά από μήνες θηλασμού. Είχα ένα πολύ στητό στήθος και μικρό. Τώρα μετά από 17 μήνες θηλασμού είναι μεγαλύτερο αλλά ελαφρώς πεσμένο χωρίς να φαίνεται άσχημα. Αντιθέτως θα έλεγα είναι καλύτερο από πριν. Ραγάδες έκανα από την κάτω πλευρά του στήθους αλλά επειδή έβαζα κρέμα δεν φαίνονται τώρα.

Παρόλα αυτά και το χάλι του το μαύρο να έχει το στήθος δεν είναι λόγος αυτός για να μη θηλάσεις. Ο Θεός μας το έδωσε για κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά και όχι για να βάζουμε πλούσια ντεκολτέ. Κάποια στιγμή θα το αγγίξει ούτως ή άλλως η φθορά του χρόνου οπότε δώσε το καλύτερο που μπορείς στο μωρό σου.

Καλημέρα σας και πάλι.

Σήμερα η μπέμπα μου γίνεται 38 ημερών και χθες το βράδυ δεν ξύπνησε να φάει... Συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες είχε ένα ψιλοπρόγραμμα βραδυνό (12, 4, 8 ) και συνέχιζε όλη μέρα ανα 2ωρα (ή και λιγότερο το απόγευμα). Χθες το βράδυ πετάχτηκε κατά τις 3 αλλά γύρισα, την είδα να κοιμάται και την άφησα. Μετά την άκουσα πάλι να σφίγγεται (όχι να κλαίει) στις 5 όπου το μητρικό μου ένστικτο υπερίσχυσε της κούρασης και την ξύπνησα να την ταίσω. Ενώ περίμενα να φάει και μένα μετά από 5 ώρες "τσίμπησε" λιγάκι και ξανακοιμήθηκε μέχρι τις 8. Η ερώτησή μου είναι: Έκανα καλά που την ξύπνησα? Έπρεπε να την αφήσω? Αν την αφήσω δε θα έχω πρόβλημα με την παραγωγή μου?

Ευχαριστώ πολύ

Y.G. ξέχασα να πω οτι θηλαζω αποκλειστικα...

JQVOp3.png

Να σου ζήσει!

Είσαι πολύ τυχερή που το μωρό σου κοιμάται καλά.

Τώρα που σαραντίζετε και εδραιώνεται η γαλουχία, μέτρα συστηματικά πάνες και αν είναι οκ (5-6/24ωρο) μην ξυπνάς το μωρό. Κρίμα και για σένα και για εκείνο. Ευχαριστήσου το τώρα γιατί μπορεί να μην κρατήσει για πάντα.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας και πάλι.

Σήμερα η μπέμπα μου γίνεται 38 ημερών και χθες το βράδυ δεν ξύπνησε να φάει... Συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες είχε ένα ψιλοπρόγραμμα βραδυνό (12, 4, 8 ) και συνέχιζε όλη μέρα ανα 2ωρα (ή και λιγότερο το απόγευμα). Χθες το βράδυ πετάχτηκε κατά τις 3 αλλά γύρισα, την είδα να κοιμάται και την άφησα. Μετά την άκουσα πάλι να σφίγγεται (όχι να κλαίει) στις 5 όπου το μητρικό μου ένστικτο υπερίσχυσε της κούρασης και την ξύπνησα να την ταίσω. Ενώ περίμενα να φάει και μένα μετά από 5 ώρες "τσίμπησε" λιγάκι και ξανακοιμήθηκε μέχρι τις 8. Η ερώτησή μου είναι: Έκανα καλά που την ξύπνησα? Έπρεπε να την αφήσω? Αν την αφήσω δε θα έχω πρόβλημα με την παραγωγή μου?

Ευχαριστώ πολύ

Y.G. ξέχασα να πω οτι θηλαζω αποκλειστικα...

Ε προφανώς δεν ξύπνησε για τα καλά γιαυτό τσίμπησε και ξανακοιμήθηκε. Και εγώ θα την τάιζα λίγο πιο πολύ από φόβο να μην πρηστεί το στήθος. Βλέποντας και κάνοντας και ότι βολεύει και τις δυο σας.

Ήταν όσο ξύπνια ήμουνα και εγώ (μπορεί και λίγο περισσότερο :) ). Αφού τσίμπησε, κράταγε το στήθος, το τράβαγε μα το ξεκολλήσει και μετά το έσπρωχνε, το πήγαινε αριστερά, δεξιά και μετά το κράταγε και με κοίταγε... Έβαλε και τα κλάματα 2 φορές και γι΄αυτό ανησύχησα... Και τώρα το πρωι πάντως αραίωσε τα γεύματα και τα έκανε 3ωρο... Να ανησυχύσω ή να χαρώ????

JQVOp3.png

Ήταν όσο ξύπνια ήμουνα και εγώ (μπορεί και λίγο περισσότερο :) ). Αφού τσίμπησε, κράταγε το στήθος, το τράβαγε μα το ξεκολλήσει και μετά το έσπρωχνε, το πήγαινε αριστερά, δεξιά και μετά το κράταγε και με κοίταγε... Έβαλε και τα κλάματα 2 φορές και γι΄αυτό ανησύχησα... Και τώρα το πρωι πάντως αραίωσε τα γεύματα και τα έκανε 3ωρο... Να ανησυχύσω ή να χαρώ????

Να χαρείς. Και να κάνεις και πάρτυ! Απλά ζύγιζέ την τακτικά.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας... Έχω αρκετό άγχος γιατί λόγω άγνοιας είχα φτάσει να αποθηλάσω τα 2 μου πιαδιά γύρω στον 4ο μηνα ετελώς και δε θέλω να συμβεί και σε υτό. Περιμένω τη Δευτέρα που θα πάμε στην παιδίατρο να μας ζυγίσει και να μου φύγει λίγο το άγχος.

Σήμερα επίσης παρατήρησα ότι τα κακά της ενώ παραμένουν μουσταρδί αλλά σαν να έχουν πήξει λίγο... είναι λίγο κολλώδη και 2 φορές που τα έκανε την ώρα που την έπλενα και τα είδα στο νιπτήρα μου φάνηκε ότι ήταν σαν αφρισμένα... Μπορεί αυτό να σημαίνει υπερπαραγωγή ή είναι κάτι άλλο?

Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις!

JQVOp3.png

να κανω κι εγω ακομη μια ερωτηση;

ο μπεμπης τις τελευταιες μερες θηλαζει ανα 2ωρο περιπου την ημερα αλλα οχι πολυ ωρα οπως παλια το μαξιμουμ που θα θηλασει ειναι 10 λεπτα ενω εχει φορες που θα θηλασει 5 λεπτα του φτανει τοσο λιγο;η δυναμωσε και τρωει γρηγορα;ανυσηχω μηπως δεν τρεφεται σωστα και περνει μονο απο το πρωτο γαλα που δεν εχει πολλα λιπαρα.τι να κανω;

τον επιμενω να φαει κι αλλο αλλα αυτος γελαει!

QnFwm8.png

VyFvm8.png

και μια που σας πηρα παραμαζομα γενικα ας κανω αλλη μια ερωτηση:-D

τον αυγουστο το μωρο μου θα ναι 4,5μηνων περιπου κ εγω θα χρειαστει να λειψω για μια μερα σχεδον.παντρευεται ο κουνιαδος μου κ ειναι εκτος πολης.

το παιδι θα το κρατησει η μαμα μου κ θα αρχισω απο τωρα να κανω τραπεζα στην καταψυξη.

κ απορω...τι θα κανω αυτες τις ωρες που θα τουμπανιασει το στηθος μου?

επισης παιζει να μειωθει η παραγωγη μου ή να συναντησω καποιο άλλο προβλημα που το μωρο θα παρει καποια γευματα απο μπουκαλι?

(αν παρει μπουκαλι γιατι μεχρι στιγμης δεν το θελει καθολου)κ αν δεν θελει παλι το μπουκαλι πως θα φαει??ολοκληρα γευματα με κουταλακι?:confused::confused::?:-?:?

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

και μια που σας πηρα παραμαζομα γενικα ας κανω αλλη μια ερωτηση:-D

τον αυγουστο το μωρο μου θα ναι 4,5μηνων περιπου κ εγω θα χρειαστει να λειψω για μια μερα σχεδον.παντρευεται ο κουνιαδος μου κ ειναι εκτος πολης.

το παιδι θα το κρατησει η μαμα μου κ θα αρχισω απο τωρα να κανω τραπεζα στην καταψυξη.

κ απορω...τι θα κανω αυτες τις ωρες που θα τουμπανιασει το στηθος μου?

επισης παιζει να μειωθει η παραγωγη μου ή να συναντησω καποιο άλλο προβλημα που το μωρο θα παρει καποια γευματα απο μπουκαλι?

(αν παρει μπουκαλι γιατι μεχρι στιγμης δεν το θελει καθολου)κ αν δεν θελει παλι το μπουκαλι πως θα φαει??ολοκληρα γευματα με κουταλακι?:confused::confused::?:-?:?

Γιατί δεν το παίρνεις μαζί σου; Σε εξωτερικούς χώρους θα κινείστε, το τραπέζι έξω θα είναι, ούτε καπνός, ούτε τίποτα. Θα δεις τον Αύγουστο θα απασχολείται με το περιβάλλον γύρω του και δεν θα ζητάει τόσο συχνό θηλασμό και γενικά θα είναι πιο ήσυχο στο καρότσι του. Πάρε και τη μαμά σου μαζί για έξτρα βοήθεια.

Άλλως, για το μπουκάλι κάνε μία πρόβα με τη μαμά σου αλλά γενικά όταν πεινάνε τρώνε από το μπουκάλι. Όσο για το στήθος το γάλα πρέπει να βγει, είτε με θήλαστρο είτε με το χέρι αν έχεις την τέχνη. Πρόβλημα με την παραγωγή σε μία μέρα δε νομίζω αλλά μπορεί να πετρώσει το στήθος και να έχεις και κανένα ατύχημα να σου λερώσει το φόρεμα.

να κανω κι εγω ακομη μια ερωτηση;

ο μπεμπης τις τελευταιες μερες θηλαζει ανα 2ωρο περιπου την ημερα αλλα οχι πολυ ωρα οπως παλια το μαξιμουμ που θα θηλασει ειναι 10 λεπτα ενω εχει φορες που θα θηλασει 5 λεπτα του φτανει τοσο λιγο;η δυναμωσε και τρωει γρηγορα;ανυσηχω μηπως δεν τρεφεται σωστα και περνει μονο απο το πρωτο γαλα που δεν εχει πολλα λιπαρα.τι να κανω;

τον επιμενω να φαει κι αλλο αλλα αυτος γελαει!

καλημερα μορκελινα μου μιας που σε πετυχα μπορεις να μου πεις κι εμενα για τον προβληματισμο μου;

φιλια!

QnFwm8.png

VyFvm8.png

καλημερα μορκελινα μου μιας που σε πετυχα μπορεις να μου πεις κι εμενα για τον προβληματισμο μου;

φιλια!

Συγγνώμη που δεν σε πρόλαβα πριν. Λοιπόν μόνο η αυτοψία πανών 5-6 με τσίσα, και 1-2 με κακά και το ζύγισμα θα σου πει αν υπάρχει πρόβλημα. Αν δεν παίρνει το λιπαρό γάλα τα κακά του μπορεί να γίνουν πράσινα. Όντως μπορεί να τρώει πιο αποτελεσματικά, οπότε υπομονή και παρακολούθηση.

Μια φορά που ήμουν διακοπές και με είχε φάει παρόμοια ανησυχία τον ζύγισα 4,5 μηνών σε κρεοπωλείο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...