Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

όταν θέλω να βγω έξω? την αφήνω στη γιαγιά! έτσι κι αλλιώς κοιμάται μια χαρά μόνη της με τη γιαγιά, όλα τα μεσημέρια που εγώ δουλεύω. Το ίδιο θα γινόταν αν είχα γυναίκα. Δε μπορώ να μη δουλέψω, οπότε δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Απλά έμαθε η κόρη μου τους δύο διαφορετικούς τύπους ύπνου. Έξυπνο παιδάκι ειναι, μια χαρά προσαρμόστηκε.

Αν τώρα τη πήγαινα σε παιδικό σταθμό, προφανώς και δε θα περίμενα από τη κόρη μου να κοιμηθεί εύκολα με τη γιαγιά ή κάποιον αλλο, όταν δεν το έχει ξανακάνει. Σε αυτή τη περίπτωση θα είχα κάνει πρόβες, ή θα περίμενα δείγματα της ωριμότητας της για να φωνάξω κάποιον να μείνει μαζί της για πρώτη φορά όσο εγώ θα απολάμβανα την βραδυνή έξοδό μου.

Ωραία. Όταν είσαι και εσύ σπίτι, αλλά δεν έχεις όρεξη να ξαπλώσεις μαζί της, μπορεί να αποκοιμηθεί μόνη της; Αν ναι, τότε σούπερ. Τα έχεις καταφέρει πολύ καλά κατά τη γνώμη μου.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

lAaEp3.png"

Αν θες βάλε αυτό κάτω από το άλλο τικερ που έχεις της μικρής σου στο προφίλ σου

εντιτ... γιατί δεν μπορεί να μου έχει απλώς γράμματα... έπεσες σε ψιλοάσχετη..

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που ασχολήθηκες με το τικεράκι μου. Μήπως θα μπορούσες να γράψεις και το όνομά του; Foivos είναι ο μικρός. Ευχαριστώ!

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Γεια σας κορίτσια!!Με την ερώτηση αυτή απευθύνομαι στις κοπέλες που ήδη είναι μαμάδες!Λοιπόν,έχω σπουδάσει βρεφονηπιοκόμος και γνωρίζω ότι ο θηλασμός είναι ο,τι καλύτερο για το παιδί!Το πρόβλημά μου είναι ότι ο σύντροφός μου είναι λίγο κολλημένος με την εξωτερική εμφάνιση. Όταν λοιπόν του αναφέρω το γεγονός ότι θα θηλάσω τουλάχιστον 6 μήνες,μου λέει ότι θα πέσει το στήθος μου!!Τελικά ισχύει κάτι τέτοιο???Αναφέρω ότι δεν έχω μεγάλο στήθος (νούμερο 2)

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Γεια σας κορίτσια!!Με την ερώτηση αυτή απευθύνομαι στις κοπέλες που ήδη είναι μαμάδες!Λοιπόν,έχω σπουδάσει βρεφονηπιοκόμος και γνωρίζω ότι ο θηλασμός είναι ο,τι καλύτερο για το παιδί!Το πρόβλημά μου είναι ότι ο σύντροφός μου είναι λίγο κολλημένος με την εξωτερική εμφάνιση. Όταν λοιπόν του αναφέρω το γεγονός ότι θα θηλάσω τουλάχιστον 6 μήνες,μου λέει ότι θα πέσει το στήθος μου!!Τελικά ισχύει κάτι τέτοιο???Αναφέρω ότι δεν έχω μεγάλο στήθος (νούμερο 2)

εγω συννονοματη, θηλαζω 2μηνες αποκλειστικα.το στηθος μου μεγαλωσε λιγο απο την εγκυμοσυνη κ δεν εχει χαλαρωσει καθολου,ουτε ραγαδες κτλ εχει κανει.μια χαρα ειναι.ισα ισα εμενα κ του αντρα μου μας αρεσει πιο πολυ ετσι που μεγαλωσε:oops:

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Βάλε μια ζυγαριά και ζύγισε: Από τη μια η καλή διατροφή του μωρού σου και από την άλλη ο σύζυγος που θέλει μια κοπελάρα στο κρεβάτι του.

Για το αν πέφτει το στήθος δεν ξέρω να σου απαντήσω καθώς έχω κάποια κιλά παραπάνω και το στήθος μου είναι κάπως...

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

απ οσα εχω διαβασει δεν υπαρχει τετοια περιπτωση. εγω θηλαζω 2 μηνες και ειναι μια χαρα το στηθος.ουτε ραγαδες ουτε τιποτα.να μην ενημερωνεται ο συζυγος απο τη γενια των γονιων μας γιατι ειναι λιγο ασχετοι. το ιδιο και τα πεθερικα μου,εχω ακουσει του κοσμου τισ χαζομαρες. απλα απο το ενα μπαινουν απο το αλλο βγαινουν.να θηλασεις ειμαι υπερ.υπαρχει τρελη επικοινωνια με το μωρακι και φυσικα η αδυναμια του προσ τη μαμα δεν κρυβεται.

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας!!Μήπως υπάρχει και κάποια μαμά που να θηλάζει για περισσότερο καιρό για να πει την γνώμη της?Έτσι για ξεκάρφωμα στον άντρα μου!;)

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας!!Μήπως υπάρχει και κάποια μαμά που να θηλάζει για περισσότερο καιρό για να πει την γνώμη της?Έτσι για ξεκάρφωμα στον άντρα μου!;)

Εγώ..........αν και δεν ήταν κάτι που με απασχολούσε θα σου πω ότι το στήθος μου δεν έχει χάσει τίποτα από την παλιά του δόξα. Έχω αλλάξει κουπ από β πήγα σε d. Δεν έχω ραγάδες λόγο θηλασμού έχω αποκτήσει δυο που δεν φαίνονται στην εγκυμοσύνη λόγω των κιλών που πείρα (πάνω από 25.....) αλλά δεν έχει πέσει :D

Για να ανακουφιστείς λίγο περισσότερο, θηλάζω 3.5 χρόνια, και τους τελευταίους 2.5 μήνες, θηλάζω δύο παιδιά. Το στήθος μου δεν έχει αλλάξει καθόλου, απλά είναι ελάχιστα μεγαλύτερο (δε νομίζω να πειράξει το σύζυγο να μεγαλώσει λίγο το στήθος :lol:)

Διαφημίσεις

To στήθος αναπτύσσεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι μεταβολές που συμβαίνουν τότε είναι αναπόφευκτες. Αν επιλέξεις να μην θηλάσεις καθόλου και κάνεις διακοπή γαλουχίας μόλις γεννήσεις το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά απογοητευτικό γιατί το στήθος κρεμάει σαν άδειο σακούλι. Επανέρχεται εν μέρη αλλά όχι και τόσο ικανοποιητικά, εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος της μεταβολής στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο μεγαλύτερο, τόσο χειρότερα.

Με το θηλασμό στο στήθος έχει την ευκαιρία να επανέλθει σταδιακά στην προηγούμενη κατάσταση και αυτό βοηθά στο να μην έχεις τις επιδράσεις της απότομης μεταβολής.

Όσο μεγαλύτερο το διάστημα του θηλασμού τόσο καλύτερα για τη σταδιακή επαναφορά. Μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου χρόνου το στήθος έχει επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση, ανεξάρτητα από το αν ο θηλασμός συνεχίζεται και πέρα από αυτό το διάστημα.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να επιφέρει σημαντικές μεταβολές στο σώμα, όπως ραγάδες στην κοιλιά ή/και το στήθος, χαλάρωση αν η μεταβολή του μεγέθους είναι μεγάλη (ανεξάρτητα από το αν τα κιλά που θα πάρεις είναι πολλά ή όχι). Μόνο αν αποφασίσεις να μην κάνεις παιδιά θα γλιτώσεις για ένα διάστημα αυτού του είδους τις μεταβολές. Στο τέλος όμως, η επίδραση της βαρύτητας θα κάνει τη δουλειά της, αυτή δεν τη γλιτώνεις με τίποτα εκτός κι αν μπεις την κατάψυξη (να πεις στο σύντροφό σου ότι θα τον χωρίσεις αν δεις να κρεμάει σωσίβιο, διπλοσάγωνο κλπ...)

απ οσα εχω διαβασει δεν υπαρχει τετοια περιπτωση. εγω θηλαζω 2 μηνες και ειναι μια χαρα το στηθος.ουτε ραγαδες ουτε τιποτα.να μην ενημερωνεται ο συζυγος απο τη γενια των γονιων μας γιατι ειναι λιγο ασχετοι. το ιδιο και τα πεθερικα μου,εχω ακουσει του κοσμου τισ χαζομαρες. απλα απο το ενα μπαινουν απο το αλλο βγαινουν.να θηλασεις ειμαι υπερ.υπαρχει τρελη επικοινωνια με το μωρακι και φυσικα η αδυναμια του προσ τη μαμα δεν κρυβεται.

ορθόν:!::!::!:

qvx1p3.png

Διαφημίσεις

εγω εγω

θηλαζω 19 μηνες και ευπυθως αναφερω οτι το στηθος μου δεν επεσε.

κι εγω με 2 νουμερο ημουν

εγω εγω

θηλαζω 19 μηνες και ευπυθως αναφερω οτι το στηθος μου δεν επεσε.

κι εγω με 2 νουμερο ημουν

Τέλεια!!!Ευχαριστώ!!Μου έχει φύγει το άγχος τώρα..:P Να σου ζήσει!!

Καιρός να δουν οι άντρες μερικά πραγματικά στήθη:

http://www.007b.com/

Ευτυχώς ή δυστυχώς, έκανα το πρώτο παιδί στα 34 και δεν μπορώ να σας πω αν έπεσε λόγω εγκυμοσύνης ή θηλασμού ή πολύ απλά λόγω ηλικίας. Τα νεανικά στήθη, όσο να'ναι, είναι πιο αλαζονικά, κοιτούν αφ' υψηλού. Τα ώριμα στήθη είναι πιο ταπεινά και γυρεύουν με το βλέμμα τα μωρά στην αγκαλιά μας :lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καιρός να δουν οι άντρες μερικά πραγματικά στήθη:

http://www.007b.com/

Ευτυχώς ή δυστυχώς, έκανα το πρώτο παιδί στα 34 και δεν μπορώ να σας πω αν έπεσε λόγω εγκυμοσύνης ή θηλασμού ή πολύ απλά λόγω ηλικίας. Τα νεανικά στήθη, όσο να'ναι, είναι πιο αλαζονικά, κοιτούν αφ' υψηλού. Τα ώριμα στήθη είναι πιο ταπεινά και γυρεύουν με το βλέμμα τα μωρά στην αγκαλιά μας :lol:

τι ωραία που τα λες!!μπράβο σου!

Καλησπέρα σας...

Έχω 2-3 (να τις πω χαζές?) ερωτήσεις. Η κορούλα μου ειναι 32 ημερών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Ξυπνάμε ακόμα το βράδυ και η πρώτη μου ερώτηση αφορά την ξαπλωτή στάση θηλασμού. Διαβάζω που λέτε να παίρνουμε τα παιδάκι μας στο κρεβάτι και αναρωτιέμαι τα εξής:

α) Δεν πρέπει να σηκωθούμε ούτως ή άλλως για να ρευτούν?

β) ήξερα ότι δεν κάνει να πίνουν γάλα ξαπλωμένα γιατί μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα με τα αυτιά τους. Αυτό δεν ισχύει?

Η δεύτερη ερώτηση αφορά αυτό που έγραψε η κ. Αγλαία για τη βόλτα το απόγευμα (αφού σιγά σιγά θα ξεκινήσουμε και εμείς να κατακτήσουμε τον κόσμο - αν σταματήσει η βροχή). Εμένα το απόγευμα, που είναι η δύσκολη περίοδος κάνει 3-4 περίπου γεύματα από τις 5 μέχρι τις 9 - σχεδόν κάθε ώρα. Αν βγει βόλτα, κουραστεί και κοιμηθεί δε θα χάσει κάποιο από αυτά τα γεύματα? Αν ναι θα τα αναπληρώσει το βράδυ ή θα αυξήσει την ποσότητα στα υπόλοιπα γεύματα?

Ευχαριστώ εκτων προτέρων για τις απαντήσεις σας...

JQVOp3.png

α) Δεν πρέπει να σηκωθούμε ούτως ή άλλως για να ρευτούν?

Δεν είναι απαραίτητο. Τα μωρά που θηλάζουν δεν καταπίνουν συχνά αέρα και τα περισσότερα δεν χρειάζονται ρέψιμο.

β) ήξερα ότι δεν κάνει να πίνουν γάλα ξαπλωμένα γιατί μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα με τα αυτιά τους. Αυτό δεν ισχύει?

Ισχύει για τα μωρά που δεν θηλάζουν. Το ξένο γάλα είναι τροφή για μικρόβια και είναι πολύ επικίνδυνο να πηγαίνει στα αυτιά τους. Το μητρικό γάλα έχει αντιμικροβιακούς παράγοντες και προστατεύει τα αυτιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά που θηλάζουν δεν παθαίνουν ποτέ ωτίτιδες. Παθαίνουν αλλά λιγότερο συχνά και η αιτία δεν είναι το γάλα στα αυτιά τους.

Εμένα το απόγευμα, που είναι η δύσκολη περίοδος κάνει 3-4 περίπου γεύματα από τις 5 μέχρι τις 9 - σχεδόν κάθε ώρα.

Επειδή δεν βγαίνει βόλτα είναι δύσκολη περίοδος!

Αν βγει βόλτα, κουραστεί και κοιμηθεί δε θα χάσει κάποιο από αυτά τα γεύματα? Αν ναι θα τα αναπληρώσει το βράδυ ή θα αυξήσει την ποσότητα στα υπόλοιπα γεύματα?

Μια δοκιμή και θα δεις τι προτιμά να κάνει το δικό σου μωρό.

να κανω κ εγω μια ερωτηση κ δεν ξερω αν ειναι κ σωστη για αυτο το τοπικ.....

θηλαζουμε αποκλειστικα οπως εχω ξαναπει κ εχει καμια 3-4 μερες τωρα που παλι ειναι ολη μερα κολλημενη πανω στο στηθος.κλαιει,εχει νευρα και θηλαζει κ ξανα τα ιδια με μικρα διαλληματα υπνου.το προβλημα ειναι οτι αυτες τις μερες εχει πρασινα κακακια κ πολλες φορες ειναι κ ''νερουλα'' :?και με εχουν ανυσηχησει λιγο.παιζει να ειναι κρυωμενη?η φταιει κατι αλλο?

υπ'οψην εκοψα τα γαλακτοκομικα.μονο φετα τρωω που δεν ειναι απο αγελαδα.:?

qvx1p3.png

Δεν είναι απαραίτητο. Τα μωρά που θηλάζουν δεν καταπίνουν συχνά αέρα και τα περισσότερα δεν χρειάζονται ρέψιμο.

Δυστυχώς το δικό μου χρειάζεται και δεν κοιμάται αν δε ρευτεί - ή αν κοιμηθεί ξυπνάει μετά από 10΄και θέλει να ρευτεί.

Μια δοκιμή και θα δεις τι προτιμά να κάνει το δικό σου μωρό.

Επειδή δεν είναι καθόλου φαγανή, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνει κάτι από τα 2 και να μη χάνει το γεύμα της.... όποιο και αν είναι αυτό. Είτε αύξηση αριθμού γευμάτων είτε ποσότητας... Χωρίς δοκιμή όμως έχεις δίκιο, δε θα μάθω ποτέ... Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

JQVOp3.png

καλημερα και παλι. χθες πηγαμε για το 1ο εμβολιο. αλλαξαμε παιδιατρο λογω αποστασης και η συγκεκριμενη μου φανηκε λιγο κατα του θηλασμου. μου ειπε οτι μετα τους 6 μηνες το μητρικο γαλα δε θα καλυπτει το μωρο σε σιδηρο λογω μειωμενης περιεκτηκοτητας και οτι η θα του δωσουμε συμπληρωμα η να διακοψω το θηλασμο και να του δωσουμε γαλα σκονη.τι ισχυει?

καλημερα και παλι. χθες πηγαμε για το 1ο εμβολιο. αλλαξαμε παιδιατρο λογω αποστασης και η συγκεκριμενη μου φανηκε λιγο κατα του θηλασμου. μου ειπε οτι μετα τους 6 μηνες το μητρικο γαλα δε θα καλυπτει το μωρο σε σιδηρο λογω μειωμενης περιεκτηκοτητας και οτι η θα του δωσουμε συμπληρωμα η να διακοψω το θηλασμο και να του δωσουμε γαλα σκονη.τι ισχυει?

:evil::evil: μα τι τρέλα.........(με την παιδίατρο αυτή θα αναγκαστείς να ρήξεις διάβασμα γιατί δεν είναι λίγο κατά το θηλασμού ........είναι πολύ)

Ισχύει ότι στους έξι μήνες συνήθως τα μωρά έχουν ανάγκη επιπλέον σίδηρο γι αυτό ξεκινάμε τότε τα φρούτα λαχανικά και κρέας (η καλύτερη πηγή σιδήρου) για να τις καλύψει. Τα υπόλοιπα είναι ανόητα!!!!!! ο σίδηρος που περιέχει το μητρικό γάλα απορροφάται στο δεκαπλάσιο καλύτερα από τον σίδηρο που υπάρχει στο ξένο γάλα παρέλειψε να σου πει που ουσιαστικά είναι και το σημαντικότερο. Και στην δική μας διατροφή η μεγαλύτερη απορρόφηση σιδήρου εξαρτάται από τους συνδυασμούς τροφών όχι μόνο από το αν τρώμε τις τροφές πλούσιες σε σίδηρο. Ο σίδηρος απορροφάται στο μέγιστο σε συνδυασμό με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη c.

διάβασε με προσοχή εδώ........

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...