Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

ο μπαμπας μου ειναι φαρμακοποιος και σημερα περασε ενας γνωστος του παιδιατρος απο εκει...τον ρωτησε για τους εμετους που κανει ο μικρος μου..ο παιδιατρος ειπε αφου παιρνει καλο βαρος να μην ανησυχω απλα ή τρωει πολυ ή το γαλα μου ειανι πολυ λιπαρο <Αρα και πολυ θρεπτικο> με αποτελεσμα για να το χωνεψει εκκρινεται περισσοτερη χολη η οποια του κανει δυπσεψια καουρα και εμετουλιδες<γι'αυτο και ο μικρος ισως θελει να ειναι ολο αγκαλια σε θεση ρεψιματος ισως μονο εκει ανακουφιζεται > του ειπε για ενα σιροπι αλλα εγω δεν δινω τιποτα<οπως οι περισσοτεροι γιατροι αμεσως φαρμακα βρε παιδι μου......>θα ακολουθησω οτιμου ειπε η κριστινα και θα παω να αγορασω ενα μαξιλαρι ανακλισης που λενε να ειναι λιγο σε κλιση το κορμακι για ανα μην πνιγεται απο τις γουλιες και βλεπουμε

D1Uip3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια σας ευχαριστω για τις απαντησεις με καθυσηχασατε!

lame μου ναι 8/4 γενηθηκε ο μικρος κι εσεις;κοιματε 5 ωρα μπραβο σας εμεις μονο μια φορα κοιμηθηκε 5 ωρες στις 3 ωρες ξυπναμε για μαμ δεν αντεχει ο πειναλακος μου!

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Καλησπέρα. Ξέρω ότι ο αποκλειστικός θηλασμός απαιτεί θυσίες. Θήλασα την κόρη μου για 10+ μήνες, αλλά επειδή στην αρχή (1μιση+ μήνα) έπαιρνε και συμπλήρωμα είχε μπει σε ένα σχετικό πρόγραμμα το οποίο διατηρήσαμε και κατά τη διάρκεια του αποκλειστικού θηλασμού. Τώρα που στο δεύτερο μωράκι μου που είναι μίας εβδομάδας έχω ήδη καταφέρει και θηλάζω αποκλειστικά, αναζητώ να μην κάνω μαραθώνιους (σχεδόν ολοήμερους) θηλασμούς και να μπορώ να προγραμματίσω λίγο το χρόνο μου γιατί έχω και ένα μεγαλύτερο παιδί που ζητάει τη μαμά του. Έχετε κάτι να μου προτείνετε; Υπάρχει σύμβουλος θηλασμού στην οποία θα μπορούσα να απευθυνθώ ώστε να με κατευθύνει σχετικά; Περιμένω τις απαντήσεις σας είτε εδώ είτε με π.μ. Ευχαριστώ.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Έχετε κάτι να μου προτείνετε; Υπάρχει σύμβουλος θηλασμού στην οποία θα μπορούσα να απευθυνθώ ώστε να με κατευθύνει σχετικά; Περιμένω τις απαντήσεις σας είτε εδώ είτε με π.μ. Ευχαριστώ.

Κατερίνα μπορώ να σου πω μόνο την εμπειρία μου γιατί κάθε δίδυμο μαμάς-μωρού είναι μοναδικό. Εγώ το μόνο πρόγραμμα που είχα καταφέρει να βάλω σε μωρό ημερών ήταν όταν δεν θήλαζε καθόλου αλλά τρεφόταν με αποκλειστική άντληση. Το τάιζα ανά δίωρο 12 φορές την ημέρα 50 μλ τη φορά αποκλειστικά δικό μου γάλα που αντλούσα 11 φορές την ημέρα. Αυτό διήρκεσε μεταξύ 7ης και 21ης ημέρας και είχε πάρει 750 γρ αυτές τις 15 μέρες. Μετά την 21η ημέρα τπου το γύρισα σε αποκλειστικό θηλασμό ψιλοκράτησα αυτό το πρόγραμμα.

Παρακολουθείς κάθε μέρα πάνες 8-9 ημερησίως με τσίσα και 3-4 με κακά και το βάρος εβδομαδιαίως. Αν είναι ικανοποιητικά ότι κάνεις το κάνεις σωστά, αλλιώς το διορθώνεις. Προς θεού δε λέω να πας σε άντληση :confused:. Ήταν μία συγκυρία που ήξερα άμεσα πόσο γαλα έπινε και ήμουν πιο σίγουρη για τη γαλουχία μου.

Κατερίνα μπορώ να σου πω μόνο την εμπειρία μου γιατί κάθε δίδυμο μαμάς-μωρού είναι μοναδικό. Εγώ το μόνο πρόγραμμα που είχα καταφέρει να βάλω σε μωρό ημερών ήταν όταν δεν θήλαζε καθόλου αλλά τρεφόταν με αποκλειστική άντληση. Το τάιζα ανά δίωρο 12 φορές την ημέρα 50 μλ τη φορά αποκλειστικά δικό μου γάλα που αντλούσα 11 φορές την ημέρα. Αυτό διήρκεσε μεταξύ 7ης και 21ης ημέρας και είχε πάρει 750 γρ αυτές τις 15 μέρες. Μετά την 21η ημέρα τπου το γύρισα σε αποκλειστικό θηλασμό ψιλοκράτησα αυτό το πρόγραμμα.

Παρακολουθείς κάθε μέρα πάνες 8-9 ημερησίως με τσίσα και 3-4 με κακά και το βάρος εβδομαδιαίως. Αν είναι ικανοποιητικά ότι κάνεις το κάνεις σωστά, αλλιώς το διορθώνεις. Προς θεού δε λέω να πας σε άντληση :confused:. Ήταν μία συγκυρία που ήξερα άμεσα πόσο γαλα έπινε και ήμουν πιο σίγουρη για τη γαλουχία μου.[/QUOT

Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Αναρωτιέμαι όμως κατά πόσο μπορεί να μου εξοικονομήσει χρόνο αυτό το σύστημα. Αυτή τη στιγμή που το μωράκι μου διανύει την 8η ημέρα της ζωής του κάνουμε 9-11 θηλασμούς την ημέρα οι οποίοι διαρκούν 1μιση ώρα κατά μέσο όρο. Έχω νοικιάσει επαγγελματικό θήλαστρο, το symphony που είχα και στο προηγούμενο μωράκι μου, αλλά δεν ξέρω σε τι χρόνο μπορεί να αντλήσω 60-70 ml γάλακτος, γιατί προς το παρόν δεν έχω αντλήσει ποτέ με το στήθος εντελώς γεμάτο. Αντλώ συνήθως πολύ σύντομα μετά από έναν θηλασμό, οπότε βγάζω 10-25 ml σε 15-25 λεπτά. Αυτή τη στιγμή έχω γύρω στα 60 ml στο ψυγείο και το μωράκι κοιμάται. Μήπως να κάνω δοκιμή να βγάλω τώρα ό,τι έχω και στο επόμενο γεύμα να του δώσω αυτό που έχω μαζέψει; Και να συνεχίσω να μαζεύω;....... Αχ, είμαι πολύ μπερδεμένη, δεν ξέρω τι να κάνω..... Από την άλλη ξέρω ότι το στήθος μου είναι μια παρηγοριά για αυτόν. Είναι τόσο μικρούλης. Αποκλείεται να αποκοιμηθεί απλά επειδή ήπιε την απαιτούενη ποσότητα γάλακτος..... σίγουρα θέλει να πιπιλήσει. Άλλωστε γι΄αυτό και οι "μαραθώνιοι" θηλασμοί...... Επισης, να υποθέσω ότι για πιπίλα είναι πολύ νωρίς, ε; Στην κόρη μου είχα δώσει πιπίλα μετά από ενάμιση μήνα αν θυμάμαι καλά.....

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

ΚΡΙΣΤΙΝΑ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές, ξεκινήσαμε ήδη να τις εφαρμόζουμε και ήδη τα πρασινάκια στα κακά ελαττώθηκαν (ευτυχώς ποτέ δεν ήταν σκούρα και αφρώδη, οπότε είμαι πιο ήρεμη). Επίσης ξαναγυρίσαμε στα γευματάκια μας, κάθε 1-2 ώρες την ημέρα κι έτσι η μαμά είναι πιο χαρούμενη, το ίδιο και το μωράκι! Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τα ξαναλέμε. Και πάλι ετχαριστώ πολύ!

Παρακολουθείς κάθε μέρα πάνες 8-9 ημερησίως με τσίσα και 3-4 με κακά και το βάρος εβδομαδιαίως. Αν είναι ικανοποιητικά ότι κάνεις το κάνεις σωστά, αλλιώς το διορθώνεις. Προς θεού δε λέω να πας σε άντληση :confused:. Ήταν μία συγκυρία που ήξερα άμεσα πόσο γαλα έπινε και ήμουν πιο σίγουρη για τη γαλουχία μου.[/QUOT

Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Αναρωτιέμαι όμως κατά πόσο μπορεί να μου εξοικονομήσει χρόνο αυτό το σύστημα. Αυτή τη στιγμή που το μωράκι μου διανύει την 8η ημέρα της ζωής του κάνουμε 9-11 θηλασμούς την ημέρα οι οποίοι διαρκούν 1μιση ώρα κατά μέσο όρο. Έχω νοικιάσει επαγγελματικό θήλαστρο, το symphony που είχα και στο προηγούμενο μωράκι μου, αλλά δεν ξέρω σε τι χρόνο μπορεί να αντλήσω 60-70 ml γάλακτος, γιατί προς το παρόν δεν έχω αντλήσει ποτέ με το στήθος εντελώς γεμάτο. Αντλώ συνήθως πολύ σύντομα μετά από έναν θηλασμό, οπότε βγάζω 10-25 ml σε 15-25 λεπτά. Αυτή τη στιγμή έχω γύρω στα 60 ml στο ψυγείο και το μωράκι κοιμάται. Μήπως να κάνω δοκιμή να βγάλω τώρα ό,τι έχω και στο επόμενο γεύμα να του δώσω αυτό που έχω μαζέψει; Και να συνεχίσω να μαζεύω;....... Αχ, είμαι πολύ μπερδεμένη, δεν ξέρω τι να κάνω..... Από την άλλη ξέρω ότι το στήθος μου είναι μια παρηγοριά για αυτόν. Είναι τόσο μικρούλης. Αποκλείεται να αποκοιμηθεί απλά επειδή ήπιε την απαιτούενη ποσότητα γάλακτος..... σίγουρα θέλει να πιπιλήσει. Άλλωστε γι΄αυτό και οι "μαραθώνιοι" θηλασμοί...... Επισης, να υποθέσω ότι για πιπίλα είναι πολύ νωρίς, ε; Στην κόρη μου είχα δώσει πιπίλα μετά από ενάμιση μήνα αν θυμάμαι καλά.....

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Κατερίνα ταπεινή μου άποψη είναι υπομονή και δώσε λίγο χρόνο στο μωρό σου. Κατανοώ απόλυτα τον προβληματισμό σου αλλά οι πρώτες 40 μέρες είναι πολύ σημαντικές για τη γαλουχία και την ανάπτυξη του μωρού. Η τέχνη του θηλασμού είναι κάτι που θα πρέπει το μωρό σου να μάθει σε ενα εύλογο διάστημα το οποίο σίγουρα δεν είναι οι 9 μέρες. Είναι πάρα πολύ νωρίς να σκεφτείς κάποιο πρόγραμμα. Οι αντλήσεις από την άλλη είναι και αυτές μια χρονοβόρα διαδικασία (να πλύνεις και να αποστειρώσεις όλα αυτά τα εξαρτήματα και μπιμπερό + χρόνος άντλησης + το τάισμα του μωρού….). προσπάθησε να αξιοποιήσεις κάθε δυνατή βοήθεια που μπορεί να σου προσφερθεί σε σχέση με την φροντίδα του μεγαλύτερου παιδιού…… θήλασε το μωράκι σου και βάλε στο κόλπο και το μεγαλύτερο παιδί…..να του χαϊδεύει τα ποδαράκια να του μιλάτε μαζί, να διαβάζεις ένα παραμύθι στο μεγαλύτερο………διάφορα. Ο θηλασμός θα πρέπει να είναι ανεμπόδιστος. οι μαραθώνιοι θηλασμοί είναι κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη το μωρό ακόμα και ο μη θρεπτικός θηλασμός (το πιπίλισμα) έχει σημασία όχι μόνο για την παρηγοριά αλλά και για την παραγωγή σου. Μπορεί να ζοριστείς στην αρχή αλλά μετά θα σε δικαιώσει το αποτέλεσμα. Κράτα τουλάχιστον τις 40 μέρες και μετά το μωρό σου μπορεί να μπει σε έναν ρυθμό και μόνο του ή να το δουλέψεις και εσύ λίγο μαζί του αλλά όχι ακόμα

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Κατερίνα ταπεινή μου άποψη είναι υπομονή και δώσε λίγο χρόνο στο μωρό σου. Κατανοώ απόλυτα τον προβληματισμό σου αλλά οι πρώτες 40 μέρες είναι πολύ σημαντικές για τη γαλουχία και την ανάπτυξη του μωρού. Η τέχνη του θηλασμού είναι κάτι που θα πρέπει το μωρό σου να μάθει σε ενα εύλογο διάστημα το οποίο σίγουρα δεν είναι οι 9 μέρες. Είναι πάρα πολύ νωρίς να σκεφτείς κάποιο πρόγραμμα. Οι αντλήσεις από την άλλη είναι και αυτές μια χρονοβόρα διαδικασία (να πλύνεις και να αποστειρώσεις όλα αυτά τα εξαρτήματα και μπιμπερό + χρόνος άντλησης + το τάισμα του μωρού….). προσπάθησε να αξιοποιήσεις κάθε δυνατή βοήθεια που μπορεί να σου προσφερθεί σε σχέση με την φροντίδα του μεγαλύτερου παιδιού…… θήλασε το μωράκι σου και βάλε στο κόλπο και το μεγαλύτερο παιδί…..να του χαϊδεύει τα ποδαράκια να του μιλάτε μαζί, να διαβάζεις ένα παραμύθι στο μεγαλύτερο………διάφορα. Ο θηλασμός θα πρέπει να είναι ανεμπόδιστος. οι μαραθώνιοι θηλασμοί είναι κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη το μωρό ακόμα και ο μη θρεπτικός θηλασμός (το πιπίλισμα) έχει σημασία όχι μόνο για την παρηγοριά αλλά και για την παραγωγή σου. Μπορεί να ζοριστείς στην αρχή αλλά μετά θα σε δικαιώσει το αποτέλεσμα. Κράτα τουλάχιστον τις 40 μέρες και μετά το μωρό σου μπορεί να μπει σε έναν ρυθμό και μόνο του ή να το δουλέψεις και εσύ λίγο μαζί του αλλά όχι ακόμα

Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το θέμα μου με το μεγαλύτερο παιδάκι μου είναι ότι δε θέλω όποτε με βλέπει να με βλέπει μαζί με το μωρό. Δεν είναι ότι δεν έχω βοήθεια. Από αυτή έχω αρκετή. Αλλά βλέπω τη μεγαλύτερή μου μελαγχολική και θέλω να έχω λίγο χρόνο μόνη μου μαζί της.

Πιστεύω κι εγώ ότι είναι νωρίς ακόμα για το οποιοδήποτε πρόγραμμα και υποθέτω ότι πρέπει να κάνω υπομονή ακόμα ένα μήνα, αλλά δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνω μετά από αυτόν, γιατί με τη μεγάλη μου δε θήλαζα αποκλειστικά όταν σαράντισε και είχε μπει σε ένα ωραιότατο πρόγραμμα το οποίο χάλασα μόνο όταν το πήρα απόφαση ότι θα θηλάσω αποκλειστικά. Αλλά αφού κατάφερα να αυξήσω την παραγωγη μου με συνεχείς αντλήσεις και με το να τη βάζω συνέχεια στο στήθος, μετά ξαναγυρίσαμε στα 6 και σταδιακά στα 5 γεύματα την ημέρα. Και αυτό δεν το διαπραγματεύομαι, θα το επιβάλω και στο μικρό μου, απλά όχι ακόμα. Και φυσικά με ενδιαφέρει αν έχετε να μου προτείνετε με τι τρόπο μπορώ να το κάνω αυτό.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Πιστεύω κι εγώ ότι είναι νωρίς ακόμα για το οποιοδήποτε πρόγραμμα και υποθέτω ότι πρέπει να κάνω υπομονή ακόμα ένα μήνα, αλλά δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνω μετά από αυτόν, γιατί με τη μεγάλη μου δε θήλαζα αποκλειστικά όταν σαράντισε και είχε μπει σε ένα ωραιότατο πρόγραμμα το οποίο χάλασα μόνο όταν το πήρα απόφαση ότι θα θηλάσω αποκλειστικά. Αλλά αφού κατάφερα να αυξήσω την παραγωγη μου με συνεχείς αντλήσεις και με το να τη βάζω συνέχεια στο στήθος, μετά ξαναγυρίσαμε στα 6 και σταδιακά στα 5 γεύματα την ημέρα. Και αυτό δεν το διαπραγματεύομαι, θα το επιβάλω και στο μικρό μου, απλά όχι ακόμα. Και φυσικά με ενδιαφέρει αν έχετε να μου προτείνετε με τι τρόπο μπορώ να το κάνω αυτό.

Aυτό που κάνεις με θηλασμό και αντλήσεις είναι πολύ κουραστικό. Και γιατί κάνεις αντλήσεις αν δεν έχεις ενδείξεις ότι το μωρό δεν θηλάζει σωστά; Αν αντλήσεις ενδιάμεσα στα τόσα συχνά γεύματα τι θα βρει το μωράκι όταν το βάλεις να θηλάσει; Εγώ με αποκλειστική άντληση (χωρίς θηλασμό) 11 φορές το 24ωρο έβγαζα κάθε φορά 50-55μλ. Εσύ που θηλάζεις πόσο περιμένεις να βγάλεις όταν αντλείς μετά το θηλασμό; Τα 10-25μλ είναι φυσιολογικά.

Νομίζω ότι από την εμπειρία με την κόρη σου ίσως αμφιβάλλεις ότι θα μπορείς χωρίς θήλαστρο να επιτύχεις επαρκή γαλουχία. Δέστο αλλιώς. Είσαι ευχαριστημένη από τις πάνες; Τις μέτρησες σε ένα 24ωρο; Ζύγισέ τον αφού κλείσετε μία εβδομάδα αφότου βγήκατε από την κλινική να δεις πως πάτε.

Μην σκέφτεσαι από τώρα το πρόγραμμα στο 2ο μήνα. Η καθεμία βρίσκει τη βολή της και αφού το ξαναέκανες το πρόγραμμα με την κόρη σου έχεις εμπειρία. Εγώ από τους 12 θηλασμούς του 1ου μήνα ήμουν ευχαριστημένη να πάω στους 10 στο 2ο μήνα και ποτέ κάτω από 8 μέχρι τα στερεά στον 7ο. Πιπίλα θα σου έλεγα όχι ακόμη.

Aυτό που κάνεις με θηλασμό και αντλήσεις είναι πολύ κουραστικό. Και γιατί κάνεις αντλήσεις αν δεν έχεις ενδείξεις ότι το μωρό δεν θηλάζει σωστά; Αν αντλήσεις ενδιάμεσα στα τόσα συχνά γεύματα τι θα βρει το μωράκι όταν το βάλεις να θηλάσει; Εγώ με αποκλειστική άντληση (χωρίς θηλασμό) 11 φορές το 24ωρο έβγαζα κάθε φορά 50-55μλ. Εσύ που θηλάζεις πόσο περιμένεις να βγάλεις όταν αντλείς μετά το θηλασμό; Τα 10-25μλ είναι φυσιολογικά.

Νομίζω ότι από την εμπειρία με την κόρη σου ίσως αμφιβάλλεις ότι θα μπορείς χωρίς θήλαστρο να επιτύχεις επαρκή γαλουχία. Δέστο αλλιώς. Είσαι ευχαριστημένη από τις πάνες; Τις μέτρησες σε ένα 24ωρο; Ζύγισέ τον αφού κλείσετε μία εβδομάδα αφότου βγήκατε από την κλινική να δεις πως πάτε.

Μην σκέφτεσαι από τώρα το πρόγραμμα στο 2ο μήνα. Η καθεμία βρίσκει τη βολή της και αφού το ξαναέκανες το πρόγραμμα με την κόρη σου έχεις εμπειρία. Εγώ από τους 12 θηλασμούς του 1ου μήνα ήμουν ευχαριστημένη να πάω στους 10 στο 2ο μήνα και ποτέ κάτω από 8 μέχρι τα στερεά στον 7ο. Πιπίλα θα σου έλεγα όχι ακόμη.

ΌΟΟΟΟΟΟχι, τώρα με το γιο μου δεν αντλώ τακτικά. Μία έως τρεις φορές την ημέρα και βγάζω αυτά τα λίγα ml που ανέφερα. Το κάνω πιο πολύ για να είμαι σίγουρη ότι έχω γάλα, γιατί κάποιοι πανίβλακες παιδίατροι στο Αρεταίειο μου "την είπαν" που θηλάζω το παιδί αποκλειστικά και το έχω νηστικό (άσχετα που γεννήθηκε 3100 και τον πήρα σε 5 μέρες 3030!). Ανασφάλεια έχω, γι' αυτό αντλώ πότε πότε......

Και η αλήθεια είναι ότι τον ζύγισα σήμερα μία εβδομάδα μετά τη γέννησή του και φαίνεται να έχει πάρει ήδη 80 γραμμάρια από το βάρος γέννησης. Επίσης λερώνει πάνω από 4 πάνες την ημέρα, όσο για τσίσα κάνει άπειρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ανησυχώ μήπως δεν τρέφεται, αλλά ανησυχώ μήπως κλατάρω.

Με την κόρη μου είχα αναγκαστεί να κάνω πολλές αντλήσεις την ημέρα, γιατί δεν είχαμε ξεκινήσει σωστά (τότε λόγω ανασφάλειας έδωσα συμπλήρωμα ξένο) και όταν ήταν 4-5 εβδομάδων τα πήρα στο κρανίο και είπα να προσπαθήσω όσο αντέχω μήπως το γυρίσω σε αποκλειστικό. Τότε λοιπόν από τα 5-6 γεύματα που έκανε την ημέρα (με το συμπλήρωμα ήταν εύκολο να γίνει αυτό και να υπάρχει πρόγραμμα) το πήγα στα 7-10 την ημέρα και σε 4-5 αντλήσεις. Έτσι μετά από 10 περίπου ημέρες τα κατάφερα και θήλασα επιτέλους αποκλειστικά. Όμως η κόρη μου επέστρεψε απολύτως φυσικά στο πρόγραμμα που είχε όταν έπαιρνε και συμπλήρωμα. Ε, αυτό είναι που δεν ξέρω πώς θα το καταφέρω τώρα.

Συγγνώμη αν σας κουράζω. Ίσως οι προβληματισμοί μου είναι ασήμαντοι σε σχέση με άλλα προβλήματα, αλλά έχω ανάγκη να μου υποσχεθεί κάποιος ότι μπορώ κάποια στιγμή να φτάσω στα 5-6 γεύματα την ημέρα και ας είναι μετά από 1 μήνα. Και φυσικά δεν έχω υπομονή μέχρι την εισαγωγή των στερεών τροφών.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Αφού έχεις όλες τις ενδείξεις, πάνες με τσίσα και κακά, ανάκτηση του βάρους γέννησης, παράτα το θήλαστρο για να μην κλατάρεις και θήλασε ξαπλωμένη. Όσο περνάν οι μέρες και μετράς τις σωστές πάνες και παίρνετε βάρος η αυτοπεποίθησή σου θα αυξάνεται και θα βρεις τον τρόπο. Όταν εδραιωθεί η γαλουχία και το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά βασικά μπορεί να θηλάζει σε 10-15 λεπτά. Εγώ και 8 γεύματα που έκανα σιγά τι ήταν. Χωρίς να κλάψει τον έβαζα και θήλαζε. Ο καϋμός μου ήταν να κάνω μόνο 1 νυχτερινό, π.χ. στις 4:00. Τα ημερήσια δεν με απασχολούσαν. Εσύ γιατί αγχώνεσαι για 5-6 γεύματα; Εκτός αν θελεις να λείπεις πάνω από δίωρο.

Την καλημερα μου σε ολες/ους ,θα ηθελα να κανω μια χαζη ερωτηση ..το γαλα τελιωνει? καθε βραδυ η μικρη μου τραβαει το στηθος περα δωθε νευριαζει και κλαει οταν το παταω βλεπω οτι δεν βγαζει το στηθος σταγονα γαλα κανω κατι λαθος η μπορει να συμβει αυτο..

Ευχαριστω για το χρονο σας

qbd8p2.png

ΌΟΟΟΟΟΟχι, τώρα με το γιο μου δεν αντλώ τακτικά. Μία έως τρεις φορές την ημέρα και βγάζω αυτά τα λίγα ml που ανέφερα. Το κάνω πιο πολύ για να είμαι σίγουρη ότι έχω γάλα, γιατί κάποιοι πανίβλακες παιδίατροι στο Αρεταίειο μου "την είπαν" που θηλάζω το παιδί αποκλειστικά και το έχω νηστικό (άσχετα που γεννήθηκε 3100 και τον πήρα σε 5 μέρες 3030!). Ανασφάλεια έχω, γι' αυτό αντλώ πότε πότε......

Και η αλήθεια είναι ότι τον ζύγισα σήμερα μία εβδομάδα μετά τη γέννησή του και φαίνεται να έχει πάρει ήδη 80 γραμμάρια από το βάρος γέννησης. Επίσης λερώνει πάνω από 4 πάνες την ημέρα, όσο για τσίσα κάνει άπειρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ανησυχώ μήπως δεν τρέφεται, αλλά ανησυχώ μήπως κλατάρω.

Με την κόρη μου είχα αναγκαστεί να κάνω πολλές αντλήσεις την ημέρα, γιατί δεν είχαμε ξεκινήσει σωστά (τότε λόγω ανασφάλειας έδωσα συμπλήρωμα ξένο) και όταν ήταν 4-5 εβδομάδων τα πήρα στο κρανίο και είπα να προσπαθήσω όσο αντέχω μήπως το γυρίσω σε αποκλειστικό. Τότε λοιπόν από τα 5-6 γεύματα που έκανε την ημέρα (με το συμπλήρωμα ήταν εύκολο να γίνει αυτό και να υπάρχει πρόγραμμα) το πήγα στα 7-10 την ημέρα και σε 4-5 αντλήσεις. Έτσι μετά από 10 περίπου ημέρες τα κατάφερα και θήλασα επιτέλους αποκλειστικά. Όμως η κόρη μου επέστρεψε απολύτως φυσικά στο πρόγραμμα που είχε όταν έπαιρνε και συμπλήρωμα. Ε, αυτό είναι που δεν ξέρω πώς θα το καταφέρω τώρα.

Συγγνώμη αν σας κουράζω. Ίσως οι προβληματισμοί μου είναι ασήμαντοι σε σχέση με άλλα προβλήματα, αλλά έχω ανάγκη να μου υποσχεθεί κάποιος ότι μπορώ κάποια στιγμή να φτάσω στα 5-6 γεύματα την ημέρα και ας είναι μετά από 1 μήνα. Και φυσικά δεν έχω υπομονή μέχρι την εισαγωγή των στερεών τροφών.

Εκτιμώ ότι σε έχει πιάσει το άγχος προσαρμογείς με τα δύο παιδιά........ είσαι στις αρχές και νιώθεις τύψεις απέναντι στο μεγαλύτερο παιδί γιατί θεωρείς ότι του στερείς τον χρόνο και την προσοχή που είχε πιο μπροστά. Θα σου πω πως τα σκέφτομαι εγώ αν και δεν έχω δυο παιδάκια και θα μπορούσες να μου πεις “έξω από τον χορό πολλά ξέρουμε και λέμε”..........

το νεογέννητο μόλις αντίκρισε τον κόσμο. Ο κόσμος του όλος είσαι εσύ. 9 μήνες ήταν στην ζεστασιά της κοιλιάς σου και θέλει αυτήν την ζεστασιά για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ακόμα και ξένο γάλα να έδινες με πρόγραμμα πάλι ενδιάμεσα θα υπήρχαν διαστήματα που το μωρό θα ήταν ξύπνιο και θα ήθελε την αγκαλιά σου. Δεν πιστεύω ότι θα το άφηνες να κλαίει ή θα ήσουν με το μεγαλύτερο παιδί και κάποιος άλλος με το νεογέννητο. Όπως και να έχει το θέμα της μεγάλης είναι ανεξάρτητο θηλασμού (τρόπου σίτισης του μωρού) είναι η ζήλια που όλα τα παιδάκια νιώθουν με τον ερχομό ενός μικρότερου παιδιού το οποίο όπως και να το γυρίσεις έχει μεγαλύτερη ανάγκη τώρα.

Δεν διαφωνώ με την λογική σου χρειάζεται χρόνος ο οποίος θα είναι μόνο δικός της αλλά αυτό εξορισμού είναι αδύνατον να γίνει τώρα. Συνέχισε όπως είσαι τώρα για τις 40 μέρες να ρυθμιστεί η παραγωγή σου και το μωρό να μεγαλώσει λίγο και μετά βλέπεις πως πορεύεστε. Βήμα βήμα .... μέχρι τότε προσπάθησε να βάλεις και την μικρή στο κόλπο της φροντίδας του μωρού ως κάτι που την αφορά και εκείνη μιας και είναι το μικρό της αδερφάκι και θα πρέπει να το “δυναμώσετε”μαζί σαν ομάδα...... δεν χρειάζεται να νιώθει ξεκομμένη θήλασε το μωρό και αγκαλιά με την μικρή.... ξαπλώστε όλοι μαζί στο κρεβάτι ας φέρει και τα παιχνιδάκια της να παίζεται .......

Το αγοράκι σου δείχνει να τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά και δεν είναι καθόλου απίθανο να φτιάξει και ενα πρόγραμμα μόνο του κάποια στιγμή. Μην σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου σε άσκοπες αντλήσεις δεν σε βοηθάνε κάπου το μωράκι σου τα καταφέρνει μια χαρά. Εξάλλου υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μιας και το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά προσθέτοντας το ερέθισμα του θηλάστρου να κάνεις υπερπαραγωγή.

Θα μπορούσαν και οι μαμάδες που θηλάζουν και έχουν μεγαλύτερο παιδάκι να σου δώσουν μερικές συμβουλές και κόλπα για να ανταπεξέλθεις καλύτερα στο νέου σου ρόλο. Ελπίζω κάποιες από το cafe να δουν το μήνυμα σου και να δώσουν κάποια τιπς.

Αφού έχεις όλες τις ενδείξεις, πάνες με τσίσα και κακά, ανάκτηση του βάρους γέννησης, παράτα το θήλαστρο για να μην κλατάρεις και θήλασε ξαπλωμένη. Όσο περνάν οι μέρες και μετράς τις σωστές πάνες και παίρνετε βάρος η αυτοπεποίθησή σου θα αυξάνεται και θα βρεις τον τρόπο. Όταν εδραιωθεί η γαλουχία και το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά βασικά μπορεί να θηλάζει σε 10-15 λεπτά. Εγώ και 8 γεύματα που έκανα σιγά τι ήταν. Χωρίς να κλάψει τον έβαζα και θήλαζε. Ο καϋμός μου ήταν να κάνω μόνο 1 νυχτερινό, π.χ. στις 4:00. Τα ημερήσια δεν με απασχολούσαν. Εσύ γιατί αγχώνεσαι για 5-6 γεύματα; Εκτός αν θελεις να λείπεις πάνω από δίωρο.

Αχ, μάλλον τα γράφω μπερδεμένα. Το τωρινό μου μωρό δεν κάνει 5-6 γεύματα. Κάνει 8-9 (όχι ότι μπορεί να τα μετρήσει και εύκολα κανείς, μιας και κάποιες φορές πάμε σχεδόν σερί θηλασμού 3-4 ώρες) που διαρκούν πάνω από μία ώρα τα καθένα. Δε θέλω να λείπω. Θέλω να δω την κόρη μου και να κοιμηθώ λίγο. Αυτά βασικά θέλω.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Εκτιμώ ότι σε έχει πιάσει το άγχος προσαρμογείς με τα δύο παιδιά........ είσαι στις αρχές και νιώθεις τύψεις απέναντι στο μεγαλύτερο παιδί γιατί θεωρείς ότι του στερείς τον χρόνο και την προσοχή που είχε πιο μπροστά. Θα σου πω πως τα σκέφτομαι εγώ αν και δεν έχω δυο παιδάκια και θα μπορούσες να μου πεις “έξω από τον χορό πολλά ξέρουμε και λέμε”..........

το νεογέννητο μόλις αντίκρισε τον κόσμο. Ο κόσμος του όλος είσαι εσύ. 9 μήνες ήταν στην ζεστασιά της κοιλιάς σου και θέλει αυτήν την ζεστασιά για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ακόμα και ξένο γάλα να έδινες με πρόγραμμα πάλι ενδιάμεσα θα υπήρχαν διαστήματα που το μωρό θα ήταν ξύπνιο και θα ήθελε την αγκαλιά σου. Δεν πιστεύω ότι θα το άφηνες να κλαίει ή θα ήσουν με το μεγαλύτερο παιδί και κάποιος άλλος με το νεογέννητο. Όπως και να έχει το θέμα της μεγάλης είναι ανεξάρτητο θηλασμού (τρόπου σίτισης του μωρού) είναι η ζήλια που όλα τα παιδάκια νιώθουν με τον ερχομό ενός μικρότερου παιδιού το οποίο όπως και να το γυρίσεις έχει μεγαλύτερη ανάγκη τώρα.

Δεν διαφωνώ με την λογική σου χρειάζεται χρόνος ο οποίος θα είναι μόνο δικός της αλλά αυτό εξορισμού είναι αδύνατον να γίνει τώρα. Συνέχισε όπως είσαι τώρα για τις 40 μέρες να ρυθμιστεί η παραγωγή σου και το μωρό να μεγαλώσει λίγο και μετά βλέπεις πως πορεύεστε. Βήμα βήμα .... μέχρι τότε προσπάθησε να βάλεις και την μικρή στο κόλπο της φροντίδας του μωρού ως κάτι που την αφορά και εκείνη μιας και είναι το μικρό της αδερφάκι και θα πρέπει να το “δυναμώσετε”μαζί σαν ομάδα...... δεν χρειάζεται να νιώθει ξεκομμένη θήλασε το μωρό και αγκαλιά με την μικρή.... ξαπλώστε όλοι μαζί στο κρεβάτι ας φέρει και τα παιχνιδάκια της να παίζεται .......

Το αγοράκι σου δείχνει να τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά και δεν είναι καθόλου απίθανο να φτιάξει και ενα πρόγραμμα μόνο του κάποια στιγμή. Μην σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου σε άσκοπες αντλήσεις δεν σε βοηθάνε κάπου το μωράκι σου τα καταφέρνει μια χαρά. Εξάλλου υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μιας και το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά προσθέτοντας το ερέθισμα του θηλάστρου να κάνεις υπερπαραγωγή.

Θα μπορούσαν και οι μαμάδες που θηλάζουν και έχουν μεγαλύτερο παιδάκι να σου δώσουν μερικές συμβουλές και κόλπα για να ανταπεξέλθεις καλύτερα στο νέου σου ρόλο. Ελπίζω κάποιες από το cafe να δουν το μήνυμα σου και να δώσουν κάποια τιπς.

Η μεγάλη μου κόρη δείχνει στην πράξη να αδιαφορεί για το μωρό. Δε θέλω να την πιέσω να ασχοληθεί μαζί του παραπάνω από όσο νιώθει η ίδια να κάνει. Επίσης είναι υπερκινητικό παιδί. Δεν πρόκειται να κάτσει δίπλα μου την ώρα που θηλάζω πάνω από 5 λεπτά. Μόνο αν της βάλω κανένα Μίκυ ή Ντόρα, αλλά και αυτά διαρκούν ένα 20λεπτο και δεν μας φέρνουν σε επαφή..... Τέλος πάντων.... είναι νωρίς ακόμα. Θα κάνω υπομονή ακόμα ένα μήνα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Παρόλα αυτά, αν γνωρίζετε κάποια σύμβουλο θηλασμού που να είναι υπέρ του προγράμματος εφόσον δεν υπάρχει θέμα με την παραγωγή του γάλακτος και το βάρος του μωρού, παρακαλώ ενημερώστε με να επικοινωνήσω μαζί της.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Αχ, μάλλον τα γράφω μπερδεμένα. Το τωρινό μου μωρό δεν κάνει 5-6 γεύματα. Κάνει 8-9 (όχι ότι μπορεί να τα μετρήσει και εύκολα κανείς, μιας και κάποιες φορές πάμε σχεδόν σερί θηλασμού 3-4 ώρες) που διαρκούν πάνω από μία ώρα τα καθένα. Δε θέλω να λείπω. Θέλω να δω την κόρη μου και να κοιμηθώ λίγο. Αυτά βασικά θέλω.

'Oχι καλά το κατάλαβα. Τα 5-6 γεύματα είναι ο στόχος σου για το μέλλον, δεν εννοούσα ότι το κάνεις τώρα. Καταλαβαίνω απολυτα την κούρασή σου γιατί η αυπνία είναι μεγάλο μαρτύριο. Εγώ κανά δυο βραδιές τις πρώτες μέρες στο σπίτι είχα θηλάσει και είχα δώσει την κόρη μου στη μαμά μου που έμενε από κάτω και μου την έφερε στο τριωρο για να κοιμηθώ λίγο. Εν ανάγκη ας δωσει ο συζυγος ένα νυχτερινό γεύμα με μπουκάλι να κοιμηθείς. Θα πάρεις κουράγιο αν ξεκουραστείς λίγο. Συνέχισε μία εβδομάδα ακόμη, δες πως πάτε έτσι και μετά δοκίμασε μόνη σου κάποιο πρόγραμμα και μέτρα πάνες καθημερινά. Θα περάσει γρήγορα και η 2η εβδομαδα, θα δεις.

Συνέχισε μία εβδομάδα ακόμη, δες πως πάτε έτσι και μετά δοκίμασε μόνη σου κάποιο πρόγραμμα και μέτρα πάνες καθημερινά. Θα περάσει γρήγορα και η 2η εβδομαδα, θα δεις.

Ευχαριστώ. Μου δίνεις κουράγιο. Συνεχίζω ακάθεκτη.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Κατερίνα να σου ζήσουν τα παιδάκια σου.

Εγώ θα σου πω μόνο πως οι αντλήσεις δενέχουν να σου προσφέρουν τίποτα. Μπορεί να φαίνονται απλή διαδικασία αλλά αν κάνεις αποκλειστική άντληση σύντομα θα κουραστείς. Ο θηλασμός (το ξέρεις εφόσον θήλασες και την κορούλα σου) είναι πάνω από όλα επαφή. Όσο για το πρόγραμμα θα τους βρείτε τους ρυθμούς σας. Εμένα μέχρι 8 μηνών που ξεκίνησα την δουλειά θήλαζε όποτε ήθελε (αλλά το ήθελα και εγώ έτσι). Έπειτα μπήκε αναγκαστικά σε πρόγραμμα.

Πιπίλα μην δώσεις πριν σαραντίσετε, μπορεί να επέμβει αρνητικά στον θηλασμό. Ο δικός μου δεν έπιασε ποτέ πιπίλα!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Την καλημερα μου σε ολες/ους ,θα ηθελα να κανω μια χαζη ερωτηση ..το γαλα τελιωνει? καθε βραδυ η μικρη μου τραβαει το στηθος περα δωθε νευριαζει και κλαει οταν το παταω βλεπω οτι δεν βγαζει το στηθος σταγονα γαλα κανω κατι λαθος η μπορει να συμβει αυτο..

Ευχαριστω για το χρονο σας

Δεν τελειώνει αν το μωρό θηλαζει αποκλειστικά.

Όμως μπορεί να αυξάνονται οι ανάγκες του μωρού.

Σε αυτή την περιπτωση κάνεις πολλές εναλλαγές, δηλαδή τη βάζεις στο άλλο στήθος και ξανά στο πρώτο και ξανά στο δεύτερο.

Το μωρό θα θηλάζει για λίγες μέρες πιο εντατικά και θα αυξήσει την παραγωγή.

Αγλαια σε ευχαριστω για το χρονο σου.

Ναι η μικρη μου θηλαζει αποκλειστικα , απλα μου κανει εντυπωση γιατι το κανει σχεδον καθε βραδυ :(

Οι βραδυνές ώρες είναι πιο δύσκολες. Προσπάθησε να κοιμάσαι έστω για λίγο το μεσημέρι.

Γειά σας μανούλες!!!!!!!Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθεια σας γιατί δεν ξέρω τι να κάνω. Το μωράκι μου θηλάζει αποκλειστικά κ τον τελευταίο καιρό κάποιες φορές μου βγάζει λίγο γαλατάκι μετά το γεύμα κ μετά θέλει πάλι το στήθος. Ο παιδιάτρος λέει πως δεν είναι τίποτα αφού ο μπεμπάκος παίρνει 300 γρ την εβδομάδα. Αναρωτιέμαι μήπως απλά θέλει πιπίλισμα κ πίνει παραπάνω γάλα απο ότι χρειάζεται. Επίσης μπορώ να δώσω πιπίλα γιατί το μωράκι μου μόλις αποκοιμηθεί στο στήθος κ τον αφήσω στο κρεβατάκι του ξυπνάει κ θέλει πάλι στήθος.Παρακαλώ όποια μπορεί να με βοηθήσει. Τα άλματα ανάπτυξης πραγματοποιούνται ακριβώς σε συγκεκριμένα διαστήματα ή στο περίπου?

I5xSp3.png

Na sου ζησει!!

μην ανησυχεις για τις γουλιτσες!Ειναι φυσιολογικο.

Κρατα τον 5 λεπτακια μπας κ ρευτει μετα τον θηλασμο!

Θα σου προτεινα να μην δωσεις πιπιλα ακομη..Τουλαχιστον μεχρι τους 2 μηνες!

Τα αλματα αναπτυξης ειναι "στο περιπου"!

εμεις βεβαια καθε φορα που ξενυχταμε(εδω κ 9+μηνες:P) λεμε πως περναμε αλματακι!!!χεχε

Συνεχισε!Τα πας μια χαρα!

zuQwp3.png

Καλησπέρα μαμάδες! Πριν λίγες μέρες είχα ζητήσει τη βοήθειά σας ξανά. Το πρόβλημά μου τώρα είναι το εξής: το μωράκι μου άρχισε πάλι να πνίγεται σε κάθε let down, ειδικά τη νύχτα και το πρωί. Μαζί με αυτό, επέστρεψαν και κάποια συμπτώματα όπως οι λίγο περισσότερες γουλίτσες και ελάχιστα πρασινάκια στα κακά της. Όμως, όταν ξεκινάμε το κάθε γεύμα, μετά τα πνιξίματα και αφού πίνει έντονα για 7-8 λεπτά, μετά σταματάει να καταπίνει και αρχίζει μόνο να πιπιλάει. Ύστερα από άλλα 5 λεπτά περίπου, κατεβαίνει κι άλλο γάλα, οπότε ρουφάει πάλι για λίγο. Αυτές οι παύσεις είναι πιο έντονες το απόγευμα και μέχρι να πέσει για ύπνο. Είναι ένδειξη ότι έχει μειωθεί η ροή, άρα και η παραγωγή? Πιστεύω ότι χορταίνει, γιατί κάποια στιγμή αφήνει το στήθος και αποκοιμιέται, και τότε έχει το στοματάκι της σφιγμένο και δείχνει ικανοποιημένη. Όμως μήπως σε λίγες μέρες, μεγαλώνοντας η μικρή κι άλλο, θα έχω πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνω? Να σημειώσω ότι έχει αρχίσει σιγά σγιγά από μόνη της να μειώνει τον αριθμο των γευμάτων και να κοιμάται περισσότερες ώρες (όχι συνεχόμενες, απλά περισσότερες ;)). Εννοείται ότι έχει πρόσβαση στο στήθος όποτε και για όσο θέλει!

Επίσης, το άλλο θέμα που έχουμε είναι ότι όταν τρέχει έντονα το γάλα η μικρή "ταξιδεύει" το στοματάκι της πάνω στο στήθος και καταλήγει να πιάνει πολύ λίγη από τη άλω, αλλά κυρίως τη ρώγα, και όσες φορές κι αν τη βγάλω και ξαναπιάσει, κάνει το ίδιο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή μου, ή αν μην ανησυχώ και να κάνω υπομονή μεχρι σιγα σιγά να αρχίσει να πιάνει παλι καλά? Έχω αγχωθεί και πάλι. Θέλω πολύ να συνεχίσω τον αποκλειστκό θηλασμό όσο περισσότερο γίνεται!

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Τωρα που παμε καλα με το βαρος θα ηθελα να ξεκινησω να τον θηλαζω παλι κανονικα.

Κανω 6 αντλησεις τη μερα απο 100 μλ περιπου. Δινω συμλήρωμα 1 γευμα και κανα 2 φορες απο 30 μλ μετα απο το μητρικό.

Βεβαια οταν τον βαζω στο στηθος μετα απο 10 λεπτα αρχίζει και χτυπιέται και ψαχνει με ανηχτό το στόμα και γκρινειάζει. Του αλλαζω θεση και μετα απο λιγο παλι τα ίδια. Ειναι δυνατόν να μην εχει τη δυναμη να ρουφήξει το γαλα; Η η ανατομια της θηλης να ειναι τετοια που να δυσκολευεται το μωρό; Με το θηλαστρο χρησημοποιω την μεγιστη ενταση για να βγαλω.

Μετα το θηλασμό να του δινω συμπλήρωμα;

Το Fenugreek ποσο καιρο μπορω να το παιρνω;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...