Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Atlantis, διάβασε για τα του επαναγαλακτισμού στο τόπικ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Επίσης, για τις ψευδοθηλές και προτάσεις για να απαλλαγείς:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28933

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1.Γεννησα 13 Απριλιου 2010 κι η μικρη ζυγιζε 3380 κιλα μεχρι σημερα ειναι 3612 κιλα.Ειναι κανονικο ή πρεπει να ανυσηχω?

Μια χαρα μου φαινεται η μπεμπα........

2. Ειχα παθει μολυνση λογο καισαρικης στην τομη κι ετσι δεν μπορουσα να την θυλαζω κι τις διναμε ξενο γαλα εως χθες που της δωσαμε απο το δικο μου ( τρωει σε καθε γευμα 120 ) . Ποσο πρεπει να τρωει σε καθε γευα κι καθε ποτε?Ο παιδιατρος λεει πως πρεπει να περασουνε το λιγοτερο 2,30 ωρες .Ισχυει?Αν το παιδι κλαιει πολυ δυνατα? δεν μπορω να το βλεπω ραγιζι η καρδια μου.Να μην του δωσω να φαει κι να το τυραναω?Ποσα γραμμαρια πρεπει να τρωει σε καθε γευμα?

Εμας μας ελεγε να την ταιζουμε ΟΠΟΤΕ ζηταει η ιδια απλα να μην αφηνουμε να περνανε πανω απο 4 ωρες για φοβο αφιδατωσης αλλα δεν μας ειπε ποτε μην την ταιζετε οταν πειναει. Ο γιατρος σου λιγο κουλος μου φαινεται τι να πω. Εγω δεν θα την αφηνα να κλαιει απο την πεινα οτι και να μου ελεγε οποιος γιατρος........2 εβδομαδων εμεις τρωγαμε νομιζω 90 μλ .....αλλα ειμασταν πρωορακια λιγο και δυσκολευοταν μεγαλες ποσοτητες. Το 120 μια χαρα ακουγεται.

3.Ποσο γαλα πρεπει να εχει μια γυναικα οταν θυλαζει κι τι μπορουμε να κανουμε για να το αυξησουμε?

Εβγαζα στις αρχες θυμαμαι 150μλ καθε 3ωρο.......αλλα μετα εκανα μπουρδες και νεροσε και τα εκανα φκατα με τον θηλασμο. Οποτε στο πως το αυξανεις δεν ξερω να βοηθησω. Στο κομματι του θηλασμου ομως εχει εμπειρες κοπελες να σε βοηθησουν πολυ.

4. Αν το μωρο εχει κολικους μπορουμε να του δωσουμε κατι να πιει? Οπως χαμομηλι η κατι αλλο?

Εμας μας ειχε πει τιποτα αλλο εκτος μητρικου η γιατρος για τους 4 πρωτους μηνες. Μετα χαμομηλακι......τι να σου πω. Μονο γαλα της εδινα εγω. Αλλα δεν περασαμε κολοικους.

5. Ποσο πρεπει να κοιματε ενα παιδι την νυχτα?Ταιζουμε την μικρη κατα τις 12 την νθχτα κι την αφηνουμε να ξυπναει μονη της.Κανουμε σωστα η οχι?

Σε αυτην την ηλικια την αφηνεις να τρωει ΟΠΟΤΕ θελει και να κοιματε/ξυπναει ΟΠΟΤΕ θελει και για ΟΣΟ θελει.....ολα on demand.....

6.Κατα τον θηλασμο τι μπορω να τρωω κι τι οχι ?Μας εχει πει ο γιατρος πως πολλα απογορευονται ομως εχω διαβασει πως επιτρεπονται ολα αλλα με μετρο.Εγω τι να κνω κι ποιον να πιστεψω?

Ξερω οτι απαγορευονται καρικευματα, σκορδα, κρεμμυδια και γενικα εντονες γευσεις και φαγητα γιατι περνανε μεσα απο το γαλα σου στο παιδι......αλλα δεν ξερω πολλες λεπτομερειες.

7Μετα την καισαρικη ποσο καιρο θελει για να κλεισει η τομη?

Εδω θελει προσοχη. Εξωτερικα κλεινει σε 6 εβδομαδες περιπου......ισως και νωριτερα. Εσωτερικα η μητρα λογω του οτι δεν ερχεται σε επαφη με τον αερα και δεν μπορει να επουλωσει γρηγορα κλεινει τελειως γυρω στους 9 μηνες. Μην τρελλενεσαι. Ετσι επαθα και εγω. Πηγα 9 μηνες μετα για υπερηχο και μου λεει ο γυναικολογος, α, ωραια σχεδον εκλεισε και η τομη στην μητρα και εμεινα λαμακας. Και μου εξηγησε τι και πως. Θελει προσοχη, οχι υπερβολες.....και εισαι οκ........

8.Δεν ξερω αν φταινε οι ορμονες η κατι αλλο αλλα εχω τοσα πολλα νευρα μα τοσα πολλα που δεν περιγραφετε.Ολα με πειραζουνε κι ολοι μου φταινε.Απο το τιποτα μπορωω να βαλω τα κλαματα κι απλα νοιωθω ασχημα ψυχολογικα κι μονο αν σκεφτω την μικρη με κανει ποιο δυνατη.Τι να κανω?

Υπομονη χαρα μου θα περασει. Για τους 6 πρωτους μηνες δεν ηξερα που ημουν και τα νευρα μου κοντεψαν να μας χωρισουν.....μετα σιγα σιγα στρωνει το πραγμα. Για πολλες γυναικες νωριτερα.....για αλλες αργοτερα αλλα στο τελος θα ισιωσεις.......Μην ξεχνας ολα ειναι διαφορετικα μετα το παιδι. ΟΛΑ........θελει χρονο και εσυ και ο αντρας σου και το παιδι......

9.(με ζαλιζει ο συζηγος)Ποσο καιρο /διαστημα πρεπει να περασει για να ερθουμε σε ερωτικη επαφη?κι αν δεν θελουμε υπαρχει τροπος να το αποφυγουμε?

Φυσικα. Λες οχι και ΤΕΛΟΣ......εγω δεν ειχα κεφι για επαφες 1 ολοκληρο χρονο μετα την μικρη και αυτο λογω κουρασης κυριως. Ακομα δεν εχω τα κεφια που ειχα καποτε. Ο συζυγος με σεβαστηκε απολυτα και ενω εκανε παντα κινησεις οταν ελεγα οχι, εκει τελειωνε.......Πες του αντρα σου να συνελθει και να σε αφησει ησυχη .....ελεος....ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΣ.....εισαι ΛΕΧΩΝΑ........:twisted:

10.Εχει βγαλει η μικρη στο προσωπο της μικρα σπυρακια (ειναι σε ολο το προσωπο της) η γιατρος λεει πως ειναι απο την ζεστη.Ισχυει?

Ειναι ασπρα στο κεντρο? Αν ναι ειναι Μιλια, και ειναι λογω των δικων σου ορμονων απο την θηλασμο και θα φυγουν αργοτερα και ο γιατρος σου ειναι κομπογιαννητης και ψαξε βρες αλλον. Αν οχι και δεν εχουν ασπρο κεφαλακι τοτε ισως να ειναι για καποιο αλλο λογο........

11.Σημερα που αρχισαμε να ταιζουμε την μικρη απο το πρωι ( 120 γραμμ) κι μετα την κραταγαμε να ρευτει για μιση ωρα κι παραπανω μας εκανε εμετο ολο το γαλα που ειχε φαει το ειχε βγαλει .Ο παιδιατρος μας ειπε πως ή δεν εχουνε σωστο προγραμμα οταν τρωει ή την πειραζει το γαλα ή απλα εχει προβλημα με το στομαχακι της.Αν συνεχιστει κι μεχρι αυριο θα αγορασουμε αλλο γαλα (αντιαλλεργικο καπως ετσι το ειπε) κι αν με αυτο κανει το ιδιο τοτε θα κανουμε υπερηχο στο στομαχι της μικρης.

Απο τι μπορει να ειναι?

ΓΟΠ ? Γαστροοιστροφαγικη παλινδρομηση? Το πιο απλο που ξερω. Αλλα χρειαζεται υπερηχο Το ειχαμε και εμεις. Εφυγε μονο του οταν μεγαλωσε η μικρη.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Aννιώ να σου ζήσει! Να ναι γερή και τυχερή!

Λοιπόν απαντήσεις δεν έχω για όλα, υπάρχουν εδώ γυναίκες που ξέρουν πολλά και θα σε καθοδηγήσουν όπως πρέπει.

Γι' αυτά που ξέρω όμως θα σου πω, ώστε να πάρεις λίγο τα πάνω σου.

Λοχεία= δύσκολη περίοδος (άλλη νεύρα, άλλη κλάματα άστα να πάνε κατάσταση.) Κάτσε να σαραντίσεις και θα ρθεις στα ίσα σου σε όλα τα επίπεδα. (και για το επίμαχο που αφορά άμεσα το σύζυγο πριν τις σαράντα ημέρες όχι μόνο διάθεση, αλλά και δυνατότητα δε βλέπω ειδικά μετά την καισαρική)

Η τομή και η επούλωση εξαρτώνται από το δέρμα σου και από τη δουλειά του γιατρού. Στις είκοσι μέρες ήταν σα γρατζουνιά πρόσφατη, τώρα στους έξι μήνες είναι μια κόκκινη γραμμή.

Πάρε το ρολόι και πέτα το στο κεφάλι του γιατρού που σου είπε να θηλάζεις με ωράριο μπας και ξεκουνηθεί και διαβάσει τίποτε για το θηλασμό. Όποτε ζητάει το παιδί θα του δίνεις. Αφού κιόλας δεν το θηλάζεις από την πρώτη στιγμή, α, να κάνει βάζε το στήθος να δίνει ερέθισμα να φτιάξεις την παραγωγή σου.

Χαμομήλια δε δίνουμε στα μωρά που θηλάζουν ας το πιει ο παιδίατρος να χαλαρώσει και να διαβάσει για το θηλασμό. Όσο για πρόγραμμα ετοιμάσου να ζήσεις σκηνές ροκ, μέχρι να παγιωθεί ένα πρόγραμμα θα περάσει καιρός, αλλά έτσι είναι τα μωρά, kinder έκπληξη όνομα και πράγμα.

Για τα τελείως διαδικαστικά θα σου πουν οι πιο ειδικές, από εμένα αγωνιστικούς χαιρετισμούς και μια που έχεις νεύρα σιχτίριζε κόσμο για να σε αφήνουν ήσυχη και να θηλάζεις κατά βούληση (του μωρού).

FLcUp3.png0BQfp3.png

atlantis να σου ζήσει!

Για την ώρα δεν μπορείς να κόψεις το συμπλήρωμα.

Διαβάζοντας τα παραπάνω θα καταλάβεις ότι

-το θήλαστρο που χρησιμοποιείς είναι ΛΑΘΟΣ

-ότι ο τρόπος που τοποθετείται το μωρό στο στήθος είναι επίσης λάθος και γι αυτό πονάς

Η παιδίατρος που έχεις είναι απάνθρωπη. Είναι εντελώς απαράδεκτο να αφήνεις ένα βρέφος να κλαίει από πείνα.

Θα σου συνιστούσα θερμά να δεις κάποιον σύμβουλο θηλασμού από κοντά για να αξιολογήσει το θηλασμό του παιδιού, να διορθώσει τη στάση και να σου δώσει σωστές οδηγίες.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με τις προλαλήσασες. Όταν θηλάζουμε ΔΕΝ έχουμε πρόγραμμα (τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο), ΔΕΝ ξέρουμε πόσο τρώει το μωρό αλλά παρακολουθούμε τις πανες που λερώνει/βρέχει και το βάρος του, ΔΕΝ δίνουμε χαμομήλια κλπ για τους κολικούς γιατί πολύ απλά δεν βοηθάνε. στο λέω γιατί εμείς επί 2,5 μήνες μαρτυρήσαμε από το μεσημέρι μέχρι τις 2 τη νύχτα με το μωρό. εκλαιγε ΣΥΝΕΧΩΣ (να μην τα θυμάμαι.....). Ούτε φάρμακα να του δώσεις, πχ. σταγόνες Infacolic γιατί δεν κάνουν τίποτα. Αυτό που μας βοήθησε πολύ είναι κάποιες προβιοτικές σταγόνες (δεν είναι φάρμακο, είναι μικροοργανισμοί που βοηθούν στο έντερο) και λέγονται Biogaia. Τις συστήνουν πολλοί παιδίατροι ακόμα και για μωρά με δυσκοιλιότητα ή προβλήματα στη χλωρίδα του εντέρου. Είναι λίγο ακριβές (20?) αλλά πραγματικά είδα διαφορά στο μωρό. Και επαναλαμβάνω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑ, είναι βάκιλλοι.

Επίσης, μη δίνεις συμπλήρωμα στο παιδί, μια χαρά είναι και το δικό σου γαλατάκι. Πιστεύω ότι θα του είναι αρκετό εάν δεν κρατάς πρόγραμμα με το θηλασμό και το βάζεις συχνά στο στήθος. Στην αρχή μπορεί να χριεάζεται και κάθε μισή ή μία ώρα φαγητό, μη μασάς.....να του δίνεις. Μετά θα στρώσει η παραγωγή σου και όλα ιθα είναι πιο καλά.

Καλή συνέχεια και να σου ζήσει.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Διαφημίσεις

Επίσης κι εμένα ο μπέμπης είχε βγάλει πολλά μικρά σπυράκια στο πρόσωπο, μετά έβγαλε και στο κεφάλι και στην κοιλίτσα και η παιδίατρος μου είπε ότι οφείλεται στο ότι ο μικρός έχει δυσανεξία στα γαλακτοκομικά. Έτσι, τα έκοψα εντελώς και παίρνω συμπλήρωμα ασβεστίου.Έκανε και θεραπεία με αλοιφή fucidin στο πρόσωπο και Daktodor στο τριχωτό της κεφαλής για 1 εβδομάδα. Από τότε, τέρμα τα σπυράκια (έχει λίγα και μικρά στο πρόσωπο που είναι βρεφική ακμή και είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτα που είχε).

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

να σας ζηση!τα πανε ολα τα κοριτσια παραπανω να συμπληρωσω μονο 1-2 πραγματακια.οταν εχει κολικους το μωρο κοκκινιζει μαζευει τα ποδαια στην κοιλια και κλαιει αν δεις να κανει κατι τετοιο θα το κανεις μαζας με τα ακροδαχτυλα γυρω απο τον αφαλο και με την φορα του ρολογιου.επεισης καλη σταση αν και θελει καποια εκπαιδευση ειναι να το βαζεις με την κοιλια στο χερι σου το κεφαλι να φτανει στον αγκωνα και η κοιλια να πιεζετε στο χερι και τα ποδαρακια να κρεμονται με την παλαμι πιανεις πωπω!το καταλαβες πως?τα βοηθαει και αυτη η σταση!επειδη πιανονται θα το κανεις μετα το μπανακι του γυνμαστικη πρεπει να σας πει ο παιδιατρος και μαζαζ οχι παντα αν και ανοιγει ο καιρος οποτε τωρα με τις ζεστες οποτε μπορειτε[YOU TUBE]CEDGy8UnLeg&feature=related[/YOU TUBE].εμπειρικα θα σου πω θηλαζε οποτε θελει το μωρο και να σκεφτεσε οτι μονο αυτη ειναι η δουλεια σου τωρα για αρχη''το μωρο''ολα θα μπουνε σε ενα ρυθμο σιγα σιγα!τα νευρα ειναι μεταλονχεια μην μαζας και αυτα μερα με την μερα θα φυγουν,να ζητας βοηθεια οταν το νιωθεις και να κοιμασε οσο μπορεις.α!και να πεις τον συζυξ οτι πρωτα πρεπει να σε δει ο ντοκτορ και να δωσει το πρασσινο φως για τρελιτσες και μετα να ονειρευετε εγω το τριτο το κανα με κτ και στις 42 μερες που πηγα για εξεταση μου το απαγορεψε στους δυο μηνες το καναμε και απο τοτε εχουν περασει 3 χρονια και το καναμε αλλες 10 φορες00020468.gifπλακα κανω ............ισως 25.......!

sig.asp?img=ad1

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Καλησπερα καταρχας, θα ηθελα να σας ρωτησω καποια πραγματα λογο οτι ειμαι καινουρια μαμα κι ετσι εχω πολλα ερωτηματα να κανω κι σχετικα με το μωρο μου ακομα περισσοτερα.

Να σας ζησει :D:D

1.Γεννησα 13 Απριλιου 2010 κι η μικρη ζυγιζε 3380 κιλα μεχρι σημερα ειναι 3612 κιλα.Ειναι κανονικο ή πρεπει να ανυσηχω?

Ο παιδιατρος το κρινει αυτο. Σου ειπε κατι? Στο μαιευτηριο ολα χανουν παντως.

2. Ειχα παθει μολυνση λογο καισαρικης στην τομη κι ετσι δεν μπορουσα να την θυλαζω κι τις διναμε ξενο γαλα εως χθες που της δωσαμε απο το δικο μου ( τρωει σε καθε γευμα 120 ) . Ποσο πρεπει να τρωει σε καθε γευα κι καθε ποτε?Ο παιδιατρος λεει πως πρεπει να περασουνε το λιγοτερο 2,30 ωρες .Ισχυει?Αν το παιδι κλαιει πολυ δυνατα? δεν μπορω να το βλεπω ραγιζι η καρδια μου.Να μην του δωσω να φαει κι να το τυραναω?Ποσα γραμμαρια πρεπει να τρωει σε καθε γευμα?

Καλε ταιζε το παιδι οποτε θελει και ασε τα ωραρια και τις ποσοτητες.

Τι κουλα λεει ο Χριστιανος.

3.Ποσο γαλα πρεπει να εχει μια γυναικα οταν θυλαζει κι τι μπορουμε να κανουμε για να το αυξησουμε?

Να το βαζεις οσο συχνοτερα μπορεις στο στηθος. Χωρις ωραρια. Κλαιει... στηθος :lol::lol:

Επισης μετα ο υπνος βοηθαει. Μετα απο εναν καλο υπνο εχεις περισσοτερο γαλα. Προσπαθησε να κοιμασαι μεσημερακι.

4. Αν το μωρο εχει κολικους μπορουμε να του δωσουμε κατι να πιει? Οπως χαμομηλι η κατι αλλο?
Σε τοσο μικρη ηληκια ο παιδιατρος μου ειχε πει οχι. Μονο γαλα. Ο καθε γιατρος λεει τα δικα του αλλα αφου θηλαζεις θεωρω οτι το στηθος ειναι οτι καλυτερο για να ηρεμησει.

5. Ποσο πρεπει να κοιματε ενα παιδι την νυχτα?Ταιζουμε την μικρη κατα τις 12 την νθχτα κι την αφηνουμε να ξυπναει μονη της.Κανουμε σωστα η οχι?

Τα παιδια μου παντα καθοριζαν το ωραριο τους. Ποτε δεν τα ξυπνησα να τα ταισω. Εγω. Δεν ξερω αν ειναι σωστο αλλα αυτο εκανα.

6.Κατα τον θηλασμο τι μπορω να τρωω κι τι οχι ?Μας εχει πει ο γιατρος πως πολλα απογορευονται ομως εχω διαβασει πως επιτρεπονται ολα αλλα με μετρο.Εγω τι να κνω κι ποιον να πιστεψω?

Οτι πειραζει εσενα πειραζει και το μωρο. Πχ κουνουπιδι και οσπρια θα του φερνουν αερια.

8.Δεν ξερω αν φταινε οι ορμονες η κατι αλλο αλλα εχω τοσα πολλα νευρα μα τοσα πολλα που δεν περιγραφετε.Ολα με πειραζουνε κι ολοι μου φταινε.Απο το τιποτα μπορωω να βαλω τα κλαματα κι απλα νοιωθω ασχημα ψυχολογικα κι μονο αν σκεφτω την μικρη με κανει ποιο δυνατη.Τι να κανω?

Να ξεκουραζεσαι οσο μπορεις. Οι ορμονες στηνουν χορο και η κουραση ....

9.(με ζαλιζει ο συζηγος)Ποσο καιρο /διαστημα πρεπει να περασει για να ερθουμε σε ερωτικη επαφη?κι αν δεν θελουμε υπαρχει τροπος να το αποφυγουμε?

Κατσε καλε.... Ακομα δεν σαραντισες. Και υποθετω με την καισαρικη ισως θελει και λιγο παραπανω. Ρωτας τον γυναικολογο αλλα πριν τις 40 μερες ουτε να το διανοηθεις.

10.Εχει βγαλει η μικρη στο προσωπο της μικρα σπυρακια (ειναι σε ολο το προσωπο της) η γιατρος λεει πως ειναι απο την ζεστη.Ισχυει?

Αστο να δεις αν μεινουν και το ξανασυζηταμε. Καλη ενυδατωση.

11.Σημερα που αρχισαμε να ταιζουμε την μικρη απο το πρωι ( 120 γραμμ) κι μετα την κραταγαμε να ρευτει για μιση ωρα κι παραπανω μας εκανε εμετο ολο το γαλα που ειχε φαει το ειχε βγαλει .Ο παιδιατρος μας ειπε πως ή δεν εχουνε σωστο προγραμμα οταν τρωει ή την πειραζει το γαλα ή απλα εχει προβλημα με το στομαχακι της.Αν συνεχιστει κι μεχρι αυριο θα αγορασουμε αλλο γαλα (αντιαλλεργικο καπως ετσι το ειπε) κι αν με αυτο κανει το ιδιο τοτε θα κανουμε υπερηχο στο στομαχι της μικρης.

Αν αποδειχθει παλλινδρομηση οσα ειπα παραπανω ισως δεν ισχυουν . Εκει ειναι αλλη κατασταση που δεν γνωριζω αλλα θελει καποια ιδιαιτερη διαδικασια .

Μπορει να ειναι και καμια ιωση αλλα να ενημερωσεις τον παιδιατρο ωστε να πραξει αναλογως. Ισως παλι να το ρουφηξε (αφου πεινουσε με τα ωραρια) λαιμαργα και να της ηρθε αποτομο.

Οχι πολυ αγχος. Κοιτα να χαρεις τις στιγμες και να ακους το ενστικτο σου. Παραδοξως της απειριας μας σπανια πεφτει εξω. :-D

Υγ. Τι θηλαστρο χρησιμοποιεις? Αν δεν ειναι αυτο που πρεπει θα σε οδηγησει στον αποθηλασμο. http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=157385&postcount=1 Χρειαζεσαι νοσοκομειακο αν κανεις μονο αντληση με θηλαστρο .

Γιατι δεν κανεις μια αποπειρα σιγα σιγα να την βαλεις στο στηθος?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Σε ολα τα παραπανω στα οποια συμφωνω εχω μονο να προσθεσω τα εξης Γεννησα Ιουλιο, και η μαια μου και η παιδιατρος μουπαν πως δε χρειαζεται ουτε νερο ουτε χαμομηλακι γιατι οτι χρειαζεται ειτε πειναει ειτε διψαει τα παιρνει απο το θηλασμο.Τελος η ποσοτητα που αντλεις με θηλαστρο ειναι λιγοτερη απο αυτη που πινει το μωρο απευθειας απο το στηθος οποτε μην αντλησεις μονο και μονο για να δεις ποσο γαλα παραγεις γιατι δεν ειναι ενδεικτικο και θα αγχωθεις αδικα!Καλο κουραγιο και ολα θα πανε καλα!

2xgIp3.png1RTwp3.png

Διαφημίσεις

Μη τυρρανιεσαι να βγάζεις γάλα απο το στηθος με το θηλαστρο και να το δίνεις μετά γιατί και είναι μεγάλη διαδικασία και το μωρό έχει λιγότερους κολικούς αν τρώει κατευθείαν απο το στήθος.

Προσπάθησε να μη της δίνεις συμπλήρωμα. Βάζε το μωρό μόνο στο στήθος, και μην έχεις ωράρια. Ο θηλασμός είναι ελέυθερος. Αν έσυ διψάς πχ θα πεις "όχι να μη πιω τωρα νερό, ήπια πριν 5 λεπτά"???! Το μωράκι είναι μικρούλη ακόμα και θέλει χρόνο να βρει τους ρυθμούς του.

Οι σούπες και τα υγρά βοηθάνε τη γαλουχία. Και νερό πολύ. Μία μέρα που είχα φάει γιουβαρλάκια είχα τρελή παραγωγή!

Υπομονή οι πρωτες 40 μέρες είναι δύσκολες μετά από τις οποίες εδραιώνεται και ο θηλασμός. Και μετά θα είσαι στον αφρό... Ούτε αποστειρώσεις, ούτε ξένο γάλα, ούτε τίποτα και προπαντως το μωράκι σου θα τρέφεται με τα στοιχεία που πρέπει.

pECmp3.png

Anna_22, για μια ολοκληρωμένη απάντηση, χρειάζεται να απαντήσεις και στις υπόλοιπες ερωτήσεις που βρίσκονται εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Αν το συμπλήρωμα που παίρνει το μωρό είναι πάρα πολύ, δεν είναι σωστό να το κόψεις απότομα.

κοριτσια θελω να ρωτησω λιγο για τα κακα που κανει ο μπεμπης μου θηλαζουμε αποκλειστηκα απο την πρωτη ωρα τα κακα του ειναι νερουλα και μουσταρδι με κατι κουκουτσακια κανει πολλες φορες την ημερα στο βιβλιο της κ.πατσουρου που διαβασα τα λεει "ωριμα κακα" μεχρι ποτε θα ειναι ετσι;οσο θηλαζουμε αποκλειστικα;επισης σχεδον οσες φορες αεριζετε του φευγουν και λιγα εχω βαρεθει να αλλαζω πανες :mrgreen:

QnFwm8.png

VyFvm8.png

να σου ζησει!!!σου απανταω καποια πραγματα στα γρηγορα...συγνωμη που δε μπορω σε ολα εχω και δυο .....:mrgreen:

παντως κοψε σιγα σιγα το συμπληρωμα...γιατι με τις οδηγιες του γιατρου θα αποθηλασεις

H μικρη δεν εχει συνηθησει το στηθος μου κι δεν θελει κλαιει ασταματητα με το που την πηγενω στο στηθος,αναγκαστηκα βγαζω με το θηλαστρο κι της το δινω ,ομως βγαζω την ημερα περιπου γυρω στα 300 ml.Δεν ξερω αν ειναι πολυ η λιγο αλλα πιστευω πως ειναι πολυ λιγο σε σχεση με αυτα που τρωει καθε μερα κι για αυτο με ανυσηχει.

Μπορει να φαει 90 ml το βραδυ ή ακομα κι το πρωι κι να ξυπνησει μονη της σε 4 ωρες.

Η καισαιρικη θα φαινετε εννοω ποτε πρεπει να κλεισει κι να αλλαζουμε γαζες.Επιδη ειχα παθει μολυνση ( γεννησα ΕΛΕΝΑ) κι εκανα αλλαγη καθε μερα 2-3 φορες.Εχει διαφορα το ποτε κι πως θα κλεισει η τομη ?

Απο τα νευρα που εχω καθε μερα δεν θελω τιποτα κι οταν μαθαμε πως ειμαι εγκυος πηγαμε στα λητω κι αγορασαμε ρουχα κι μαζι ενα βιβλιο κι το διαβασα τρελα ολο.Ομως, εχει μια σελιδα για την καταθλιψη κι το διαβασα κι αυτο κι με της ερωτησεις-απαντησεις που εχει φοβαμε μην εχω κι εγω καταθλιψη κι για αυτο ειμαι ετσι.

αυτα τα σπυρακια ειναι μισα κοκκινα κι μισα ασπρα.Μας ειπε η γιατρος πως ειναι απο την ζεστη κι να μην κανουμε τιποτα ομως εμεις την σκουπιζουμε καθε φορα που την αλλαζουμε με νερακι επιδη εχει βγαλει κι τσιμπλες κι λεει πως δεν πειραζει κι ειναι μια χαρα κι το κανουμε με φυσικο ορο ( πολλα φαρμακα κι δεν το θελω για το παιδι απο τωρα ετσι)

Δινω πρωτα το δικο μου κι αναλογα αν περασει μετα 20 με 30 λεπτα κι βαλει τα κλαματα σημαινει πως πειναει κι της δινουμε κι ξενο.

IJ85p3.png

Ojvop3.png

Διαφημίσεις

Anna_22, για μια ολοκληρωμένη απάντηση, χρειάζεται να απαντήσεις και στις υπόλοιπες ερωτήσεις που βρίσκονται εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Αν το συμπλήρωμα που παίρνει το μωρό είναι πάρα πολύ, δεν είναι σωστό να το κόψεις απότομα.

Δεν θα απαντησω σε ολα σε οσα μπορω κι προλαβω για να ειμαι δικαιη.

Ευχαριστω πολυ για της απαντησεις σας κι για την βοηθεια σας

Άννα, για να σε βοηθήσουμε να θηλάσεις πρέπει να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου δίνει η amaretto στο λινκ, αυτές είναι οι πιο σημαντικές.

Λες ότι το μωρό αρνείται το στήθος, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να συναντήσεις κάποια σύμβουλο θηλασμού από κοντά για να σε βοηθήσει. Προς το παρόν προσπάθησε να βάζεις το μωρό στο στήθος όταν είναι σχετικά χορτάτο, απλά για να το πιπιλάει. Μην περιμένεις να κλάψει για να το βάλεις, γιατί εκνευρίζεται και γίνεται ανυπόμονο.

Απάντησε στις ερωτήσεις της amaretto και τα ξαναλέμε

jv42p3.png

DfUyp2.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38w 2d

Β. Το φύλο του βρέφους

θυλληκο

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

ολικη

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Δεν γνωριζω ποσο ητανε οσο ημασταν στο νοσοκομειο αλλα οταν φυγαμε ειχε 10,7

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

για 24 παρακολουθηση λογο πνιγμου που ειχε με το γαλα που επινε.Βιαζαιτε συχνα κι πνιγετε ο παιδιατρος το λεει " τρωει πολυ λαιμαργα"

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

13/4 3380

17/4 3200 ( ημερομενια εξοδου)

18/4 3100

22/4 3180

30/4 3620

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

κανει καθε 3 με 4 ωρες περιπου 90-120ml κι βγαινουν μ 9-10 γευματα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

προσπαθω να το θηλαζω λογο οτι δεν μπορουσα λογο μολυνσης που ειχα στην τομη κι επερνα αντιβιοση

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

περιπου 60 με 80 αναλογα ποσο γαλα εχει φαει απο εμενα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

400 γρ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Philips Avent ηλεκτρονικο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

ναι

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

οποτε ποναει το στηθος μου η ή τα επιθεματα του στηθους ειναι βρεγμενα

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

δεν εχω σταθερη ωρα

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

10-15 λεπτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

σε καθε αλαγμα του η πανα της ειναι βρεγμενη κι απιστευτα βαρια κι καμια φορα ξυπναει κι μονη της να πει πως εκανε πιπι

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

1-2 αλλα οχι παντα συνηθς κανει μονο 1

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Χθες το πρωι οταν ξυπνησε κι πειναγε ζητησε να φαει κι της δωσαμε ξενο κι οσο την κραταγαμε να ρευτει ( την κραταμε περιπου μιση ωρα καμια φορα κι παραπανω αναλογα ποσο τρωει ) κι μετα την ξαπλοσα στο μαξιλαρι μου για να αλλαξω θεση κι εκανε εμετο.Οτι ειχε φαει το γαλα το ειχε βγαλει μας το εκανε αυτο 3 φορες χθες.ΚΙ μας ειπε ο παιδιατρος να μεισουμε το γαλα οσο τρωει αλλα πως μπορουμε να το κανουμε αυτο οταν κλαει κι χτυπιεται οτι πειναει?

IJ85p3.png

Ojvop3.png

Άννα, για να σε βοηθήσουμε να θηλάσεις πρέπει να απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου δίνει η amaretto στο λινκ, αυτές είναι οι πιο σημαντικές.

Λες ότι το μωρό αρνείται το στήθος, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να συναντήσεις κάποια σύμβουλο θηλασμού από κοντά για να σε βοηθήσει. Προς το παρόν προσπάθησε να βάζεις το μωρό στο στήθος όταν είναι σχετικά χορτάτο, απλά για να το πιπιλάει. Μην περιμένεις να κλάψει για να το βάλεις, γιατί εκνευρίζεται και γίνεται ανυπόμονο.

Αυτες απανταγα για αυτο εγραψα το μυνημα για να απαντησω σε αυτες της ερωτησης πρωτα.

Δηλαδη να το βαζω στο στηθος οποτε μπορω κι ας μην πειναει?Αν δεν περνει το στηθος στο στομα της ? επιδη καθε φορα που την βαζω κουναει παρα πολυ το κεφαλι της κι με τρομαζει αυτο το ποσο αποτομα το κανει

IJ85p3.png

Ojvop3.png

Αυτες απανταγα για αυτο εγραψα το μυνημα για να απαντησω σε αυτες της ερωτησης πρωτα.

Δηλαδη να το βαζω στο στηθος οποτε μπορω κι ας μην πειναει?Αν δεν περνει το στηθος στο στομα της ? επιδη καθε φορα που την βαζω κουναει παρα πολυ το κεφαλι της κι με τρομαζει αυτο το ποσο αποτομα το κανει

IJ85p3.png

Ojvop3.png

atlantis να σου ζήσει!

Για την ώρα δεν μπορείς να κόψεις το συμπλήρωμα.

Διαβάζοντας τα παραπάνω θα καταλάβεις ότι

-το θήλαστρο που χρησιμοποιείς είναι ΛΑΘΟΣ

-ότι ο τρόπος που τοποθετείται το μωρό στο στήθος είναι επίσης λάθος και γι αυτό πονάς

Η παιδίατρος που έχεις είναι απάνθρωπη. Είναι εντελώς απαράδεκτο να αφήνεις ένα βρέφος να κλαίει από πείνα.

Θα σου συνιστούσα θερμά να δεις κάποιον σύμβουλο θηλασμού από κοντά για να αξιολογήσει το θηλασμό του παιδιού, να διορθώσει τη στάση και να σου δώσει σωστές οδηγίες.

aglaia ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές.

διαβάζω και ξαναδιαβάζω όσα είπες και έχω γίνει λιώμα.....

το ήξερα,το ένιωθα οτι δεν είναι καλό να αφήνω το μωρό μου να κλαίει από πείνα,αλλά τώρα έχω τρελαθεί...δεν έχω λόγια να περιγράψω την απελπισία που νιώθω...................................

θα ψάξω έναν σύμβουλο θηλασμού στην Πάτρα(αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει ευχαρίστως)γιατί και οι δύο παιδίατροι που είδα στο τρίωρο είπαν και η μαία μου το ίδιο(η οποία μου είπε χθες να κόψω το συμπλήρωμα...........).

ευχαριστώ πολύ

να είσαι καλά

προσπαθω να το θηλαζω λογο οτι δεν μπορουσα λογο μολυνσης που ειχα στην τομη κι επερνα αντιβιοση

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

περιπου 60 με 80 αναλογα ποσο γαλα εχει φαει απο εμενα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

400 γρ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

ναι

δεν εχω σταθερη ωρα

10-15 λεπτα

Μπερδεύτηκα λίγο με αυτές τις απαντήσεις.

Το μωρό θηλάζει 9-10 φορές αλλά τι είναι τα 90-120μλ?

Παίρνει συμπλήρωμα (δηλαδή ξένο) 60-80γρ σε κάθε γεύμα αλλά αν τα γεύματα είναι 9-10, τότε η ποσότητα του συμπληρώματος είναι μεγαλύτερη από 400γρ. Τι ισχύει;

Πόσο γάλα αντλείς συνολικά στο 24ωρο;

aglaia ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές.

διαβάζω και ξαναδιαβάζω όσα είπες και έχω γίνει λιώμα.....

το ήξερα,το ένιωθα οτι δεν είναι καλό να αφήνω το μωρό μου να κλαίει από πείνα,αλλά τώρα έχω τρελαθεί...δεν έχω λόγια να περιγράψω την απελπισία που νιώθω...................................

θα ψάξω έναν σύμβουλο θηλασμού στην Πάτρα(αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει ευχαρίστως)γιατί και οι δύο παιδίατροι που είδα στο τρίωρο είπαν και η μαία μου το ίδιο(η οποία μου είπε χθες να κόψω το συμπλήρωμα...........).

ευχαριστώ πολύ

να είσαι καλά

Στην Πάτρα, λειτουργούσε Κέντρο Πληροφόρησης Θηλασμού. Επικοινώνησε με την Chryssa Forlanou 2610 240622, μήπως μπορεί να σε κατευθύνει (και ίσως σου συστήσει και κάποιον σχετικό γιατρό).

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

13/4 3380

17/4 3200 ( ημερομενια εξοδου)

18/4 3100

22/4 3180

30/4 3620

Να σου ζήσει!

Το μωρό σου πήρε 420 γραμμάρια σε 13 μέρες. Πάνω από 30 γρ. το 24ωρο και είναι πολύ ικανοποιητικό.

Αυτό πέρασε, αλλά για να το ξέρεις για κάθε επόμενη φορά:ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΑΥΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΑΘΑΙΝΕ ΜΟΛΥΝΣΗ.

Το θέμα είναι πολύ απλό αλλά οι γιατροί που είχες στο νοσοκομείο είναι εντελώς απαράδεκτοι, είναι ανίκανοι να χορηγήσουν μια αντιβίωση.

(να μη σχολιάσω το πόσο απαράδεκτο ήταν που έπαθες μόλυνση, τη μόλυνση δεν την έπαθες εξαιτίας της καισαρικής αλλά εξαιτίας της απροσεξίας αυτού που σου έκανε την καισαρική)

Ειδικά γι αυτό:

Αν το μωρό θηλάζει κάθε 3 ώρες βγαίνουν 8 γεύματα το 24ωρο.

Αν το μωρό θηλάζει κάθε 4 ώρες, βγαίνουν 6 γεύματα το 24ωρο.

Θα σε παρακαλούσα να κρατήσεις σημειώσεις για να ξέρεις πόσες φορές τρώει το μωρό. Είναι πολύ σημαντικό.

Το θήλαστρο αυτό δεν είναι κατάλληλο για να υποστηρίξει πλήρως τη γαλουχία. Είναι καλό θήλαστρο αλλά μόνο για μητέρες που θηλάζουν καλά το παιδί τους.

ναι

δεν εχω σταθερη ωρα

10-15 λεπτα

Αν αντλείς μόνο όταν πονάει το στήθος, ουσιαστικά προσπαθείς να απογαλακτίσεις, δηλαδή να σταματήσεις την παραγωγή.

Αν σε ενδιαφέρει απλώς να ανακουφίζεσαι και να διακόψεις τη γαλουχία, τότε συνεχίζεις αυτό που κάνεις.

Θα πρέπει να κάνεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 αντλήσεις το 24ωρο αν θέλεις να αυξηθεί η παραγωγή και να θηλάσεις.

σε καθε αλαγμα του η πανα της ειναι βρεγμενη κι απιστευτα βαρια κι καμια φορα ξυπναει κι μονη της να πει πως εκανε πιπι
Ναι, αλλά εμείς δεν ξέρουμε πόσες φορές την αλλάζεις!

Καλό θα ήταν να κρατήσεις σημειώσεις για να ξέρεις ότι το μωρό ουρεί τουλάχιστον 6 φορές το 24ωρο. Αν δεν βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες τότε σημαίνει ότι δεν τρέφεται ικανοποιητικά.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

1-2 αλλα οχι παντα συνηθς κανει μονο 1

Θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον 3.

κοριτσια θελω να ρωτησω λιγο για τα κακα που κανει ο μπεμπης μου θηλαζουμε αποκλειστηκα απο την πρωτη ωρα τα κακα του ειναι νερουλα και μουσταρδι με κατι κουκουτσακια κανει πολλες φορες την ημερα στο βιβλιο της κ.πατσουρου που διαβασα τα λεει "ωριμα κακα" μεχρι ποτε θα ειναι ετσι;οσο θηλαζουμε αποκλειστικα;επισης σχεδον οσες φορες αεριζετε του φευγουν και λιγα εχω βαρεθει να αλλαζω πανες :mrgreen:

μια απο τα ιδια φιλεναδα!!!

δεν προλαβαινω να αλλαζω πανες!!!κ μολις βαζουμε καθαρη, λες κ το περιμενει, τσουπ!αντε παλι τα ιδια!!!!:mrgreen::cool:

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Ναι, να το βάζεις στο στήθος πολύ συχνά, έστω για να πιπιλάει (ελπίζω να μην δίνεις πιπίλα).

Το μωρό πιθανότατα αντιδρά έτσι γιατί για να θηλάσει πρέπει να καταβάλει κάποια προσπάθεια, να κάνει θηλαστικές κινήσεις. Αντίθετα, με το μπιμπερό δεν χρειάζεται να καταβάλει προσπάθεια, έχει εύκολα γρήγορη ροή. Αν λοιπόν το βάζεις στο στήθος όταν πεινάσει πολύ, είναι εκνευρισμένο και ανυπόμονο και θέλει την ευκολία του μπιμπερό.

Βάζε το στο στήθος ΠΡΙΝ πεινάσει. Σημειωτέον, το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας. Πρώτα το μωρό γυρίζει το κεφαλάκι στο πλάι και ανοιγοκλείνει το στόμα ψάχνοντας τη θηλή, στη συνέχεια βάζει τα χεράκια στο στόμα και στο τέλος κλαίει. Όσο μπορείς, μην φτάνεις στο στάδιο του κλάματος, για να είναι πιο συνεργάσιμο

jv42p3.png

DfUyp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...