Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπάθεια για αύξηση στο γάλα.

Recommended Posts

Αγλαία καταρχήν σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου!!!!!! Σου παραθέτω τις απαντήσεις μου.....

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40η εβδομάδα κύησης

Β. Το φύλο του βρέφους

Κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

Καισαρική τομή

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Όχι δεν εμφάνισε.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Όχι δεν νοσηλεύτηκε.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

22/12/2009 (ημερομηνία γέννησης): 3500

26/12/2009 (ημερομηνία εξόδου από μαιευτήριο): 3350

4/1/2010: 3550

22/1/2010: 3810

5/2/2010: 4750

24/2/2010: 5550

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

5 γεύματα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα τα γεύματα θηλάζει.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

60-90ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

390ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Δεν χρησιμοποιώ.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

7-8 πάνες.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

4-5 κενώσεις.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Και πάλι σ' ευχαριστώ. Περιμένω απάντησή σου.

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!!

το συμπλήρωμα που παίρνει το μωρό δεν είναι και λίγο. Μπορείς να κάνεις μια προσπάθεια χωρίς το θήλαστρο ως εξής. Διαλέγεις κάποιο συμπλήρωμα αύξησης γάλακτος που να σε αντιπροσωπεύει καλύτερα (μαγιά μπύρας 300μγ 3φορές Χ 7 χάπια, τριγωνέλλα χάπια 3φορές Χ 3 χάπια ή τριγωνέλλα σε σπόρους βράζεις μια κουταλιά σπόρους για 1 φλιτζάνι για 5 λεπτά το αφήνεις να κρυώσει και πίνεις- θέλεις 4-5 φλιτζάνια ) αυξάνεις τα γεύματα του μωρού που σημαίνει πιο συχνά το μωρό στο στήθος π.χ ανα δύο ώρες αντί για τρείς έτσι το μωρό δεν θα είναι τόσο πεινασμένο άρα και πιο συνεργάσιμο. Προσπάθησε να φτάνεις 8 θηλασμούς. Βάζε το μωρό στο ένα στήθος μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του μετά στο άλλο αν δείχνει πεινασμένο το βάζεις ξανά στο πρώτο(όση ώρα θηλάζει το μωρό στο ένα στήθος στο άλλο παράγεται γάλα) και μόνο στο τέλος δίνεις συμπλήρωμα. Αρχίζεις και αφαιρείς 30 μλ από το ξένο που δίνεις αν πχ δίνεις τώρα 390 σύνολο δώσε 360 για 3-4 μέρες παρακολουθείς το μωρό και ξανά μειώνεις άλλα 30..... Τα συμπληρώματα αύξησης γάλακτος δεν είναι απαραίτητα μπορείς να κάνεις την προσπάθεια και χωρίς αυτά μόνο αυξάνοντας τους θηλασμούς απλά το γράφω για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Το θήλαστρο είναι τελευταία λύση αν δεις ότι με τίποτα το μωρό δεν συνεργάζεται για περισσότερους θηλασμούς (δοκίμασε διάφορα π/χ όταν είναι μισοκοιμισμένο, όταν δεν πεινάει πολύ, μπορείς να σηκώνεσαι και να θηλάζεις το μωρό κουνώντας το ελαφρά ...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 146
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

22/12/2009 (ημερομηνία γέννησης): 3500

26/12/2009 (ημερομηνία εξόδου από μαιευτήριο): 3350

4/1/2010: 3550

22/1/2010: 3810

5/2/2010: 4750

24/2/2010: 5550

Σύμφωνα με τα όσα έγραψες παραπάνω, το βάρος του Φεβρουαρίου, το μωρό το πήρε χωρίς συμπλήρωμα. Αυτό σημαίνει ότι είχες πολύ καλή παραγωγή.

Εκτιμώ ότι κακώς ξεκίνησες λίγες μέρες πριν το συμπλήρωμα, θα ήταν αρκετό να αυξήσεις τα γεύματα.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

5 γεύματα

Τα γεύματα είναι πάρα πολύ λίγα.

Θα πρέπει να μειώσεις το συμπλήρωμα (όχι περισσότερο από 30ml ανά γεύμα) και να αυξήσεις τη συχνότητα θηλασμών.

Η μείωση που μπορείς να κάνεις είναι της τάξης των 150ml στη διάρκεια της μέρας. Μετά από 4-7 ημέρες μπορείς να μειώσεις το συμπλήρωμα ξανά με την ίδια λογική.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα τα γεύματα θηλάζει.

Το συμπλήρωμα το παίρνει σε κάθε γεύμα;

Νομίζεις ότι δεν μπορεί να αντέξει πχ το πρωί χωρίς συμπλήρωμα, έστω για ένα γεύμα;

Κριστίνα σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου. Ήδη πήρα σήμερα σπόρους τριγωνέλλας και πίνω το πρώτο μου ρόφημα!!!!!!!! Ευχήσου μου καλή επιτυχία!!!!!! Εννοείται πώς κρατάω και όλα τα υπόλοιπα.

Αγλαϊα θα προσπαθήσω να αυξήσω τα γεύματα όπως λές, αν και το βραδινό είναι αυτό που έχει καταργήσει η μικρή μου εδώ και ένα μήνα περίπου. Κοιμάται από τις 11.30μ.μ. περίπου έως και τις 7.00π.μ. δηλαδή αρκετές ώρες. Σκέφτομαι να την θηλάζω έστω και κοιμισμένη. Η δική σου γνώμη ποια είναι;

Όσο για το συμπλήρωμα, έχω προσπαθήσει να μην της δίνω τουλάχιστον το πρωί που έχω περισσότερο γάλα αλλά έχουμε πολλά κλάματα και δεν ησυχάζει με τίποτα, πόσο μάλιστα να κοιμηθεί. Ωστόσω έχω να αναφέρω πώς σήμερα και αφού έφαγα ένα μπώλ γάλα με κουάκερ, το γαλατάκι μου μάλλον αυξήθηκε γιατί η μικρούλα μου πήρε μόνο 10ml ξένο!!!!!!! Ακούγεται κάπως περίεργο αλλά χάρηκα πάρα πολύ. Δεν μου είναι και πολύ ευχάριστο να δίνω ξένο γάλα στο παιδί μου αφού κάλλιστα μπορώ να το ταίσω και μόνη μου. Έτσι και αλλιώς είναι στην φύση μας ο θηλασμός!!!!!!!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου.

aYVcp2.png

Αγλαία μια σημείωση, θήλασα αποκλειστικά μέχρι και τις 22/1 και από εκεί και πέρα το μωράκι μου πήρε συμπλήρωμα. Πήγαμε στην παιδίατρο την συγκεκριμένη μέρα για εξέταση και έκρινε ότι το μωρό δεν τρεφόταν κανονικά και μου σύστησε να δίνω συμπλήρωμα. Η ζύγιση της 5/2 είναι με συμπλήρωμα.

aYVcp2.png

Κοιμάται πολλές ώρες και σίγουρα αυτό επηρεάζει την παραγωγή όλου του 24ωρου.

Δοκίμασε να τη θηλάζεις στον ύπνο της, αν ανταποκριθεί θα είναι πολύ θετικό. Μερικά μωρά το δέχονται, ενώ άλλα αρνούνται να θηλάσουν κοιμισμένα.

Νομίζεις ότι μπορείς να της μειώσεις το συμπλήρωμα κατά 30ml;

Τα περισσότερα μωρά το δέχονται και συνήθως ζητάνε λίγο πιο νωρίς το επόμενο γεύμα τους.

Διαφημίσεις

Αγλαία μια σημείωση, θήλασα αποκλειστικά μέχρι και τις 22/1 και από εκεί και πέρα το μωράκι μου πήρε συμπλήρωμα. Πήγαμε στην παιδίατρο την συγκεκριμένη μέρα για εξέταση και έκρινε ότι το μωρό δεν τρεφόταν κανονικά και μου σύστησε να δίνω συμπλήρωμα. Η ζύγιση της 5/2 είναι με συμπλήρωμα.

Οκ, αυτό δεν φαινόταν καθαρά από όσα έγραψες.

Τότε το μωρό έπαιρνε όσο συμπλήρωμα παίρνει και τώρα;

Θα προσπαθήσω να της το μειώσω αν και είναι κάπως δύσκολο (δεν είναι από τα μωράκι που δέχονται εύκολα τις αλλαγές). Θα το κάνω σταδιακά.

Στην αρχή όταν ξεκίνησε το συμπλήρωμα έπαιρνε περισσότερο (γύρω στα 100-120ml στο γεύμα) και με πολύ προσπάθεια (την κρατούσα περισσότερη ώρα στο στήθος και μια και μιάμιση ώρα) της το μείωσα στα 60-90ml το γεύμα. Φαντάζομαι ότι θα πάρει χρόνο η μείωση του ξένου γεύματος αλλά αξίζει τον κόπο αν είναι το μωράκι μου να καταφέρει να θηλάζει αποκλειστικά.

aYVcp2.png

Αγλαία ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Η γυμναστική επηρεάζει τον θηλασμό; Θέλω να ξεκινήσω να γυμνάζομαι αλλά έχω ακούσει από διάφορους ότι δεν κάνει να γυμνάζονται οι γυναίκες που θηλάζουν. Η γνώμη σου ποια είναι; Και τί ισχύει τελικά; Σε ρωτάω γιατί όσο να' ναι το σώμα μου μετά τον τοκετό έχει υποστεί μια χαλάρωση.

aYVcp2.png

Θα προσπαθήσω να της το μειώσω αν και είναι κάπως δύσκολο (δεν είναι από τα μωράκι που δέχονται εύκολα τις αλλαγές). Θα το κάνω σταδιακά.

Στην αρχή όταν ξεκίνησε το συμπλήρωμα έπαιρνε περισσότερο (γύρω στα 100-120ml στο γεύμα) και με πολύ προσπάθεια (την κρατούσα περισσότερη ώρα στο στήθος και μια και μιάμιση ώρα) της το μείωσα στα 60-90ml το γεύμα. Φαντάζομαι ότι θα πάρει χρόνο η μείωση του ξένου γεύματος αλλά αξίζει τον κόπο αν είναι το μωράκι μου να καταφέρει να θηλάζει αποκλειστικά.

έχεις δοκιμάσεις τις πολλές εναλλαγές; δηλαδή όταν δείχνει να χάνει το ενδιαφέρον από το 1ο στήθος, το βάζεις στο δεύτερο και ξανά στο πρώτο και ξανά στο δεύτερο.

Αυτή η τακτική βοηθά το μωρό να πιει περισσότερο γάλα στη διάρκεια ενός γεύματος και δίνει περισσότερο ερέθισμα στο στήθος για να παράγει περισσότερο γάλα.

Αγλαία ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Η γυμναστική επηρεάζει τον θηλασμό; Θέλω να ξεκινήσω να γυμνάζομαι αλλά έχω ακούσει από διάφορους ότι δεν κάνει να γυμνάζονται οι γυναίκες που θηλάζουν. Η γνώμη σου ποια είναι; Και τί ισχύει τελικά; Σε ρωτάω γιατί όσο να' ναι το σώμα μου μετά τον τοκετό έχει υποστεί μια χαλάρωση.

Μπορείς να γυμνάζεσαι όσο θέλεις!

Αν θέλεις μπορείς να κάνεις και πρωταθλητισμό!:)

Διαφημίσεις

έχεις δοκιμάσεις τις πολλές εναλλαγές; δηλαδή όταν δείχνει να χάνει το ενδιαφέρον από το 1ο στήθος, το βάζεις στο δεύτερο και ξανά στο πρώτο και ξανά στο δεύτερο.

Αυτή η τακτική βοηθά το μωρό να πιει περισσότερο γάλα στη διάρκεια ενός γεύματος και δίνει περισσότερο ερέθισμα στο στήθος για να παράγει περισσότερο γάλα.

Συνήθως αυτό κάνω, δίνω το ένα στήθος και μόλις το αφήσει δίνω και το άλλο και πάλι από την αρχή.

Να σου πώ την αλήθεια τώρα στενοχωρήθηκα. Προσπάθησα να ταίσω την μικρούλα μου από το στήθος μου και δεν το έπιανε με τίποτα!!!!!! Το τί κλάματα, τί νεύρα, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ εκνευρίστηκε. Προσπάθησα να την ηρεμήσω και να την βάλω να θηλάσει μετά από λίγο αλλά τίποτα. Μόλις της έδινα το στήθος μου, χτυπιόταν στην κυριολεξία. Οπότε και εγώ αναγκαστικά και με πολύ βαριά καρδιά της έδωσα ξένο γάλα. Λέω εγώ τώρα, υπάρχει περίπτωση να αλλοιώθηκε η γεύση από την τριγωνέλλα που ήπια;

aYVcp2.png

Συνήθως αυτό κάνω, δίνω το ένα στήθος και μόλις το αφήσει δίνω και το άλλο και πάλι από την αρχή.

Να σου πώ την αλήθεια τώρα στενοχωρήθηκα. Προσπάθησα να ταίσω την μικρούλα μου από το στήθος μου και δεν το έπιανε με τίποτα!!!!!! Το τί κλάματα, τί νεύρα, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ εκνευρίστηκε. Προσπάθησα να την ηρεμήσω και να την βάλω να θηλάσει μετά από λίγο αλλά τίποτα. Μόλις της έδινα το στήθος μου, χτυπιόταν στην κυριολεξία. Οπότε και εγώ αναγκαστικά και με πολύ βαριά καρδιά της έδωσα ξένο γάλα. Λέω εγώ τώρα, υπάρχει περίπτωση να αλλοιώθηκε η γεύση από την τριγωνέλλα που ήπια;

Συνήθως τα μωρά δεν αντιδρούν στην ενδεχόμενη αλλοίωση γεύσης λόγω τριγωνέλλας αρνητικά (σε αντίθεση με τη μαγιά μπύρας). Μπορεί να ήταν και τυχαίο θα δείξει. Αν βλέπεις ότι το μωρό δεν συνεργάζεται με τίποτα σε κάποιο γεύμα μπορείς να δοκιμάσεις να δώσεις μπουκάλι αρχικά όχι όλο το γεύμα πχ το μισό και μετά να προσπαθήσεις με το στήθος. Επίσης είναι πολύ σημαντικό, ειδικά από το απόγευμα και μετά που η ροή έτσι και αλλιώς είναι μικρότερη σε σχέση με τις πρωινές ώρες, να θηλάζει πιο συχνά για να μην είναι πολύ πεινασμένο το μωρό. Όσο πιο πολύ μπουκάλι χρησιμοποιείς τόσο το μωρό απομακρύνεται από το στήθος αφού συνηθίζει στην εύκολη ροή. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να κοιμάστε μαζί το μεσημέρι και να θηλάζεις ξαπλωμένη χωρίς να ξυπνάς το μωρό. Ή το πρωί πριν ξυπνήσει να το πάρεις απαλά χωρίς να το ξυπνήσεις και εκνευριστεί και να προσπαθήσεις να θηλάσεις. Αν δεις πχ ότι αφαιρώντας κάποια μλ από το μπουκάλι το μωρό δείχνει ανήσυχο και θέλει και άλλο γάλα το βάζεις στο στήθος πάλι. Τα 20μλ πχ δεν είναι τόσο δύσκολο να τα πάρει από σένα αλλά για την παραγωγή σου θα είναι ευεργετικό……ξεκίνα εσύ και ότι δυσκολία συναντήσεις εδώ είμαστε. Καλή τύχη σου εύχομαι αλλά κυρίως καλή δύναμη και θετική σκέψη.:D Να βάζεις το μωρό στο στήθος με κάθε ευκαιρία….:wink:

Συνήθως τα μωρά δεν αντιδρούν στην ενδεχόμενη αλλοίωση γεύσης λόγω τριγωνέλλας αρνητικά (σε αντίθεση με τη μαγιά μπύρας). Μπορεί να ήταν και τυχαίο θα δείξει. Αν βλέπεις ότι το μωρό δεν συνεργάζεται με τίποτα σε κάποιο γεύμα μπορείς να δοκιμάσεις να δώσεις μπουκάλι αρχικά όχι όλο το γεύμα πχ το μισό και μετά να προσπαθήσεις με το στήθος. Επίσης είναι πολύ σημαντικό, ειδικά από το απόγευμα και μετά που η ροή έτσι και αλλιώς είναι μικρότερη σε σχέση με τις πρωινές ώρες, να θηλάζει πιο συχνά για να μην είναι πολύ πεινασμένο το μωρό. Όσο πιο πολύ μπουκάλι χρησιμοποιείς τόσο το μωρό απομακρύνεται από το στήθος αφού συνηθίζει στην εύκολη ροή. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να κοιμάστε μαζί το μεσημέρι και να θηλάζεις ξαπλωμένη χωρίς να ξυπνάς το μωρό. Ή το πρωί πριν ξυπνήσει να το πάρεις απαλά χωρίς να το ξυπνήσεις και εκνευριστεί και να προσπαθήσεις να θηλάσεις. Αν δεις πχ ότι αφαιρώντας κάποια μλ από το μπουκάλι το μωρό δείχνει ανήσυχο και θέλει και άλλο γάλα το βάζεις στο στήθος πάλι. Τα 20μλ πχ δεν είναι τόσο δύσκολο να τα πάρει από σένα αλλά για την παραγωγή σου θα είναι ευεργετικό……ξεκίνα εσύ και ότι δυσκολία συναντήσεις εδώ είμαστε. Καλή τύχη σου εύχομαι αλλά κυρίως καλή δύναμη και θετική σκέψη.:D Να βάζεις το μωρό στο στήθος με κάθε ευκαιρία….:wink:

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια!!!!!!! Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν, ενώ όλοι είναι εναντίον του θηλασμού!!!!!!!

Ξεκίνησα με την προοπτική να μην της δώσω όλο το γάλα και κάπου στην μέση να της δώσω και πάλι το στήθος μου αλλά τίποτα, κανένα αποτέλεσμα, πολλά κλάματα. Δεν το ήθελε με τίποτα. Της έδωσα μετά 100ml και πάλι από την αρχή την έβαλα στο στήθος, κανένα αποτέλεσμα πάλι. Της δίνω άλλα 20ml και ακολουθώ πάλι την ίδια διαδικασία, αλλά και πάλι αρνητική. Πριν λίγο νύσταξε, λέω θα της το δώσω έστω για πιπίλα, έβαλε πάλι τα κλάματα. Και πλέον δεν ασχολήθηκα. Θα προσπαθήσω βέβαια και την νύχτα στον ύπνο της, να δούμε πώς θα αντιδράσει!!!!!!!

Ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου!!!!!!

aYVcp2.png

Γεια σας κορίτσια.

Έχω ξεκινήσει εδώ και πέντε μέρες τα χάπια με την μαγιά μπύρας (παίρνω 7 x 3 φορές την ημέρα) αλλά δυστυχώς έχω παρατηρήσει μόνο μια απειροελάχιστη βελτίωση!!!!!!!! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν λειτουργούν σε εμένα........ Το πρωί έχω αρκετό γάλα, δεν δίνω καθόλου συμπλήρωμα. Στα επόμενα όμως γεύματα το γάλα μου μειώνεται και το κακό είναι πώς το μωράκι μου δεν προσπαθεί και ιδιαίτερα. Θηλάζει για 5-10 λεπτά στην αρχή (στην καλύτερη των περιπτώσεων για 15 λεπτά) και μετά αφήνει την θηλή και κλαίει πολύ. Στο μεν απογευματινό και βραδινό γεύμα, μπορεί να μην πιάσει και καθόλου!!!!!!!!!!!

Αγλαία, Κριστίνα και όποια άλλη κοπέλα γνωρίζει SOS θέλω τα φώτα σας!!!!!!!!!!!!! Δεν θέλω να μου σταματήσει το γάλα.

aYVcp2.png

Γεια σας κορίτσια.

Έχω ξεκινήσει εδώ και πέντε μέρες τα χάπια με την μαγιά μπύρας (παίρνω 7 x 3 φορές την ημέρα) αλλά δυστυχώς έχω παρατηρήσει μόνο μια απειροελάχιστη βελτίωση!!!!!!!! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν λειτουργούν σε εμένα........ Το πρωί έχω αρκετό γάλα, δεν δίνω καθόλου συμπλήρωμα. Στα επόμενα όμως γεύματα το γάλα μου μειώνεται και το κακό είναι πώς το μωράκι μου δεν προσπαθεί και ιδιαίτερα. Θηλάζει για 5-10 λεπτά στην αρχή (στην καλύτερη των περιπτώσεων για 15 λεπτά) και μετά αφήνει την θηλή και κλαίει πολύ. Στο μεν απογευματινό και βραδινό γεύμα, μπορεί να μην πιάσει και καθόλου!!!!!!!!!!!

Αγλαία, Κριστίνα και όποια άλλη κοπέλα γνωρίζει SOS θέλω τα φώτα σας!!!!!!!!!!!!! Δεν θέλω να μου σταματήσει το γάλα.

πόσα γεύματα κάνετε? και πόσο συμπλήρωμα πίνει το μωρό τώρα? γιατί άρχισες μαγιά μπύρας και σταμάτησες τριγωνέλλα? σε ρωτάω γιατί η μαγιά μπύρας αλλοιώνει τη γεύση του γάλακτος και σε μερικά μωρά δεν αρέσει ενω η τριγωνέλλα όχι. ότι συμπλήρωμα και να πάρεις το βασικό είναι να αυξηθεί το ερέθισμα αν συνεχίζεις με 5 γεύματα θα είναι δύσκολο να λειτουργήσει το οτιδήποτε...

Διαφημίσεις

Την τριγωνέλα την σταμάτησα γιατί δεν άντεχα την γεύση της, μου έρχεται κάτι σαν παστουρμάς και μου έφερνε αναγούλα. Γι΄αυτό ξεκίνησα την μαγιά. Όσο για τα γεύματα από 5 της δίνω πλέον 6 και σήμερα θα κάνουμε και 7ο. Σήμερα έχει πιεί μέχρι στιγμής 450ml συμπλήρωμα και είναι πάρα πολύ!!!!!!!!

aYVcp2.png

Την τριγωνέλα την σταμάτησα γιατί δεν άντεχα την γεύση της, μου έρχεται κάτι σαν παστουρμάς και μου έφερνε αναγούλα. Γι΄αυτό ξεκίνησα την μαγιά. Όσο για τα γεύματα από 5 της δίνω πλέον 6 και σήμερα θα κάνουμε και 7ο. Σήμερα έχει πιεί μέχρι στιγμής 450ml συμπλήρωμα και είναι πάρα πολύ!!!!!!!!

προσπάθησε 7-8 γεύματα. Θα σου έλεγα να κόψεις τη μαγιά δεν σου κάνει καμία διαφορά αφού δεν είναι να πεις ότι τα μλ ξένου μειώνονται ίσα ίσα αυξάνονται. Η γεύση της μπορεί να ενοχλεί το μωρό οπότε καλύτερα να πάρεις τριγωνέλλα fenugreekσε χάπι (3Χ3) σου βάζω και το λινκ να το διαβάσεις μέχρι το τέλος

http://www.kellymom.com/herbal/milksupply/fenugreek.html

μιας και σπόρους δεν μπορείς να πιεις. Σε 2-4 μέρες θα δει διαφορά. Προσπάθησες αν αφαιρέσεις πχ 20 μλ από το συμπλήρωμα έβαλες το μωρό στο στήθος και δεν γινόταν με τίποτα?

Επίσης σε αυτό θα βρεις αρκετά τιπς για να χειριστείς την κατάσταση καλύτερα.

αν σε μια εβδομάδα δεν δεις σημαντικές αλλαγές δηλ. δεν δεις ότι το μωρό παραμένει στο στήθος και το συμπλήρωμα ή είναι σταθερό ή αυξάνεται θα πρέπει να καταφύγεις στη λύση του θήλαστρου.

προσπάθησε 7-8 γεύματα. Θα σου έλεγα να κόψεις τη μαγιά δεν σου κάνει καμία διαφορά αφού δεν είναι να πεις ότι τα μλ ξένου μειώνονται ίσα ίσα αυξάνονται. Η γεύση της μπορεί να ενοχλεί το μωρό οπότε καλύτερα να πάρεις τριγωνέλλα fenugreekσε χάπι (3Χ3) σου βάζω και το λινκ να το διαβάσεις μέχρι το τέλος

μιας και σπόρους δεν μπορείς να πιεις. Σε 2-4 μέρες θα δει διαφορά. Προσπάθησες αν αφαιρέσεις πχ 20 μλ από το συμπλήρωμα έβαλες το μωρό στο στήθος και δεν γινόταν με τίποτα?

Επίσης σε αυτό θα βρεις αρκετά τιπς για να χειριστείς την κατάσταση καλύτερα.

αν σε μια εβδομάδα δεν δεις σημαντικές αλλαγές δηλ. δεν δεις ότι το μωρό παραμένει στο στήθος και το συμπλήρωμα ή είναι σταθερό ή αυξάνεται θα πρέπει να καταφύγεις στη λύση του θήλαστρου.

Προσπάθησα επανελλειμένως να της αφαιρέσω λίγο από το συμπλήρωμα αλλά γίνεται ένας χαμός από κλάματα και δεν θέλω να την ταλαιπωρώ!!!!!!! Δοκιμάζω πολλές τακτικές. Προσπαθώ να την ηρεμώ και μετά να προσπαθώ πάλι με το στήθος. Άλλοτε πιάνει, άλλοτε όχι. Έπειτα φροντίζω να μην είναι πολύ πεινασμένη αλλά και πάλι δεν ασχολείται και πολύ αν δεν βρίσκει ροή. Το πρωί που μαζεύεται συνήθως γάλα, δεν ξεκολλάει από πάνω μου, τρώει μέχρι που αποκοιμιέται και δεν ζητάει ξένο. Και συνήθως σταματάει στα μισά περίπου του γεύματος και χαμογελάει όλο ευχαρίστηση!!!!!!! Από εκεί και πέρα στα επόμενα γεύματα τρώει για 5-10 λεπτά και από τους δυο μαστούς και μετά τίποτα, αρχίζει τα κλάματα. Έχω δοκιμάσει να της δίνω λίγο στην αρχή από το στήθος (όσο τρώει δηλαδή), στην συνέχεια συμπλήρωμα (όχι όλο) και μετά πάλι στήθος. Άλλοτε πετυχαίνει, άλλοτε όχι. Της δίνω το στήθος και όταν είναι να κοιμηθεί έστω να το πιπιλάει, μια φορά μόνο το έπιασε. Τί να πώ...... Θα δοκιμάσω την τριγωνέλλα σε χάπια και τα ξαναλέμε. Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!!!!

aYVcp2.png

Προσπάθησα επανελλειμένως να της αφαιρέσω λίγο από το συμπλήρωμα αλλά γίνεται ένας χαμός από κλάματα και δεν θέλω να την ταλαιπωρώ!!!!!!! Δοκιμάζω πολλές τακτικές. Προσπαθώ να την ηρεμώ και μετά να προσπαθώ πάλι με το στήθος. Άλλοτε πιάνει, άλλοτε όχι. Έπειτα φροντίζω να μην είναι πολύ πεινασμένη αλλά και πάλι δεν ασχολείται και πολύ αν δεν βρίσκει ροή. Το πρωί που μαζεύεται συνήθως γάλα, δεν ξεκολλάει από πάνω μου, τρώει μέχρι που αποκοιμιέται και δεν ζητάει ξένο. Και συνήθως σταματάει στα μισά περίπου του γεύματος και χαμογελάει όλο ευχαρίστηση!!!!!!! Από εκεί και πέρα στα επόμενα γεύματα τρώει για 5-10 λεπτά και από τους δυο μαστούς και μετά τίποτα, αρχίζει τα κλάματα. Έχω δοκιμάσει να της δίνω λίγο στην αρχή από το στήθος (όσο τρώει δηλαδή), στην συνέχεια συμπλήρωμα (όχι όλο) και μετά πάλι στήθος. Άλλοτε πετυχαίνει, άλλοτε όχι. Της δίνω το στήθος και όταν είναι να κοιμηθεί έστω να το πιπιλάει, μια φορά μόνο το έπιασε. Τί να πώ...... Θα δοκιμάσω την τριγωνέλλα σε χάπια και τα ξαναλέμε. Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!!!!

Νατασούλα μου υπομονή και επιμονή. Ψυχραιμία θέλει και να προσπαθείς να μην ταράζεσαι όταν δεν θέλει το στήθος. Καμιά φορά από το πολύ άγχος το γάλα αργεί να κατέβει το μωρό δυσανασχετεί ακόμα πιο πολύ εσύ αγχώνεσαι πάρα πάνω και πάει λέγοντας, Δες και το άλλο λινκ έχει πολύ χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την άρνηση. Όταν έκανα επαναγλακτισμό και προσπαθούσα να μειώσω το συμπλήρωμα με βοηθούσε πολύ να την ταΐζω με μπιμπερό μεν αλλά με το στήθος έξω και εκείνη να ακουμπάει το μάγουλο της μόλις έβλεπα ότι χαλάρωνε λίγο δεν τραβούσα το μπιμπερό απότομα σιγά σιγά και παράλληλα την γυρνούσα προς τη θηλή. Όταν έβγαζα το μπιμπερό του τύπου στοπ τώρα και πιάσε στήθος γινόταν μάχη.....επειδή το σώμα μου δεν συνεργαζόταν τόσο καλά με το θήλαστρο επέμενα πολύ στους θηλασμούς για αυτό και ξέρω ότι είναι δύσκολο και ψυχοφθόρο αλλά με ψυχραιμία αντιμετωπίζεται

ελπίζω το επόμενο μήνυμα να είναι πιο αισιόδοξο :D

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!!!!!! Θα δοκιμάσω και αυτό το κόλπο που λές. Δεν θα έλεγα ότι έχω άγχος. Μάλλον στενοχωριέμαι γιατί είναι κρίμα να αρνείται η μικρούλα μου τον θηλασμό, μερικές φορές με παίρνει και από κάτω. Και πάλι όμως θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη και να επιμένω με χαμόγελο και πολλές γλυκές κουβεντούλες.

aYVcp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Μανούλες τα φώτα σας! Είμαι και εγώ νέα μαμά ( φρέσκια- φρέσκια, 45 ημερών) και θηλάζω τη μπουμπού μου αποκλειστικά με εξαίρεση μερικά μπουκάλια που πήρε στο μαιευτήριο (δυστυχώς πήγα ανενημέρωτη και έτσι πίστεψα τη μαία μου που υποστήριζε ότι το πρωτόγαλα δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού).

Την περασμένη πέμπτη άρπαξα μια ίωση του γαστρεντερικού ιδιαίτερα βίαιη και με οδηγία του παιδιάτρου μου έμεινα μακριά από τη μπεμπα ως και σήμερα. Το γάλα της το έβγαζα και της το έδινε ο μπαμπάς ή η γιαγιά με το μπιμπερο ώστε να πάρει και τα αντισώματα. Για τις αντλήσεις χρησιμοποίησα ένα θήλαστρο της amenda, το lactaline personal το οποίο ήταν το μόνο που βρήκα άμεσα για ενοικίαση ( αν και αυτό το personal μου δημιουργεί κάποιες αμφιβολίες για το καταποσον είναι όντως νοσοκομειακό όπως υποστηρίζει ο αντιπρόσωπος ).

Το θέμα μου είναι το εξής: τη πρώτη μέρα που άντλησα έβγαλα περίπου ένα λίτρο το οποίο η μπεμπα το πήρε άνετα, τη δεύτερη όμως η ποσότητα μειώθηκε και τη τρίτη συνέχισε να μειώνεται μέχρι που τελικά αναγκάστηκα να δώσω συμπλήρωμα αφού η μπουμπού γκρίνιαζε. Σήμερα είχα πάλι μια μικρή αύξηση και έφτασα περίπου στα 800 ml τα οποία της έφτασαν ίσα ίσα…

Και αναρωτιέμαι!

Τι μπορεί να έφταιξε για τη μείωση? Η σωματική ταλαιπωρία? Τα νεύρα μου? Το θήλαστρο, ή η λάθος χρήση του?

Θα αυξηθεί άραγε ξανά από αύριο που θα αρχίσω πάλι να θηλάζω κανονικά μια που από ότι διαβάζω τώρα βρίσκομαι στη φάση που πρέπει να εδραιωθεί η γαλουχία?

Και κυρίως, θα φτάνει το γαλατακι μου για να χορτάσει η μπουμπού μου? Να συμπληρώσω εδώ ότι με το βάρος μας έχουμε ένα θεματακι, είμαστε λίγο κάτω από τη καμπύλη μας και το κρατάω με νύχια και με δόντια να μην δώσω συμπλήρωμα, οπότε δεν μας παίρνει για πολλούς πειραματισμούς….

Αυτά! Για δώστε μια χείρα βοηθείας βρε έμπυρες μανούλες….

7GbDp3.png

Δες εδώ τα θήλαστρα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862. Νομίζω το θήλαστρο που έχεις δεν είναι νοσοκομειακό και ειναi για περιστασιακή χρήση και όχι για αποκλειστική άντληση και νομίζω ότι έχει ξαναγίνει θέμα με το συγκεκριμένο στο φόρουμ. Σίγουρα με ένα νοσοκομειακό θήλαστρο θα είχες καλύτερα αποτελέσματα αλλά το πιο αποτελεσματικό μέσον είναι ο θηλασμός. Μην αγχώνεσαι από το πόσο γάλα βγάζεις με το θήλαστρο, το μωρό θα πάρει περισσότερο θηλάζοντας. Γιατί δεν θηλάζεις από σήμερα; Βάζε την όσο πιο συχνά μπορείς στο στήθος να ανακτήσεις το χαμένο έδαφος στην παραγωγή σου. Σε μία εβδομάδα θα είστε εντάξει. Μην δίνεις συμπλήρωμα, είναι ότι χειρότερο για την παραγωγή σου γιατί ενώ εσύ θέλεις να αυξήσεις τους θηλασμούς με το συμπλήρωμα θα σου κόψει θηλασμούς γιατί αργούν να το χωνέψουν. Αν γκρινιάζει, ξαναθήλασε και στη μία ώρα, κάνε εναλλαγές από στήθος σε στήθος να βρει καλύτερη ροή.

Morcelina ευχαριστώ για την απάντηση. Όντος ξεκινήσαμε ξανά να θηλάζουμε κανονικά από σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψε αυτή η ιστορία με τις αντλήσεις και ίσως να υπερβάλω…αλλά τώρα μου δημιουργήθηκε άλλη απορία…

Η μπέμπα τα βράδια κοιμάται πλέων γύρω στις 5 με 6 ώρες, εγώ όπως καταλαβαίνεις το πρωί ξυπνάω τούμπανο και με μουσκεμένες πιτζάμες και σεντόνια παρόλα τα επιθέματα…Τις μέρες που αντλούσα σηκωνόμουν μια ενδιάμεση φορά μέσα στη νύχτα για μια άντληση και αυτό το γάλα το κατανάλωνα μέσα στη μέρα για να συμπληρώνω τα υπόλοιπα γεύματα….τώρα όμως που θηλάζουμε, πως θα είναι καλύτερα να γίνει? Να σηκώνομαι το βράδυ για άντληση και να της το δίνω με το μπιμπερό μέσα στη μέρα? Έχει όμως ειπωθεί μέσα στο φόρουμ ότι η βραδινή άντληση αυξάνει τη παραγωγή…Μήπως είναι καλύτερα να κάνω μια άντληση το πρωί πριν θηλάσω? Εσύ τι λες? Αλλά και πάλι, πως θα ξέρω πόσο να αντλήσω ώστε να μην αφήσω νηστικό το παιδάκι μου?

7GbDp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλα τα μέλη του φορουμ. Στο πρώτο μου παιδί το είχα στο δωμάτιο, το θήλαζα αποκλειστικά από την αρχή και είχα πολύ γάλα από τη δευτέρη μέρα.Τώρα όμως, στο μαιευτήριο που γέννησα την κόρη μου,τα παιδιά δεν τα είχαμε στο δωμάτιο. Μας τα φέρνανε 3 φορές την ημέρα για θηλασμό. Όταν ήρθα στο σπίτι αποφάσισα αποκλειστικά να θηλάσω, αλλά δεν είχα πολύ γάλα . Κατα τη γνώμη μου αιτια ήταν η λάθος πληροφόρηση ότι πρέπει να θηλάζω μόνο 15 λεπτά από κάθε μαστό, το άγχος γιατι ήθελα να θηλάσω αποκλειστικά και η κούραση. Απελπίστηκα γιατι έπρεπε να γυρίσω στη δουλειά και δεν ήθελα τις ώρες που θα λείπω να του δίνουν ξένο γάλα. Επρεπε να αντλώ. Αλλά το γάλα ήταν λίγο. Βρήκα πολύ χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες στο φορουμ και κάπως ησύχασα.Όταν όμως πήγα στον παιδίατρο στις 20 μέρες μετά τη γέννηση και ζύγισε τη μικρή είχε πάρει 750 γραμμάρια...Αυτόματα μου εφυγε το άγχος, πήρα τα πάνω μου και τώρα είμαι περίφανη γιατί το γάλα αυξήθηκε πολύ τόσο που μπορώ να λείψω κάποιες ώρες και να μην δίνουμε ξένο στη μικρή.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Morcelina ευχαριστώ για την απάντηση. Όντος ξεκινήσαμε ξανά να θηλάζουμε κανονικά από σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψε αυτή η ιστορία με τις αντλήσεις και ίσως να υπερβάλω…αλλά τώρα μου δημιουργήθηκε άλλη απορία…

Η μπέμπα τα βράδια κοιμάται πλέων γύρω στις 5 με 6 ώρες, εγώ όπως καταλαβαίνεις το πρωί ξυπνάω τούμπανο και με μουσκεμένες πιτζάμες και σεντόνια παρόλα τα επιθέματα…Τις μέρες που αντλούσα σηκωνόμουν μια ενδιάμεση φορά μέσα στη νύχτα για μια άντληση και αυτό το γάλα το κατανάλωνα μέσα στη μέρα για να συμπληρώνω τα υπόλοιπα γεύματα….τώρα όμως που θηλάζουμε, πως θα είναι καλύτερα να γίνει? Να σηκώνομαι το βράδυ για άντληση και να της το δίνω με το μπιμπερό μέσα στη μέρα? Έχει όμως ειπωθεί μέσα στο φόρουμ ότι η βραδινή άντληση αυξάνει τη παραγωγή…Μήπως είναι καλύτερα να κάνω μια άντληση το πρωί πριν θηλάσω? Εσύ τι λες? Αλλά και πάλι, πως θα ξέρω πόσο να αντλήσω ώστε να μην αφήσω νηστικό το παιδάκι μου?

Καλύτερα να θηλάζεις και από τα δύο στήθη στο τελευταίο βραδυνό γεύμα και μετά στις 5-6 ώρες ξανά αν μπορείς και από τα δύο αλλιώς θηλάζεις από το ένα και δίνεις λίγο και από το δεύτερο να ανακουφιστεί. Αν αυτό που δεν θήλασε αρκετά είναι πολύ πρησμένο μπορείς να αντλήσεις λίγο να ανακουφιστεί. Την επόμενη φορά θηλάζεις από αυτό. Η βραδυνή άντληση εφόσον δεν θέλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου είναι φασαρία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...