Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπάθεια για αύξηση στο γάλα.

Recommended Posts

Αντιγράφω από εδώ http://www.saanendoah.com/compare.html#minerals

Όπου φαίνεται στον πίνακα ότι η περιεκτικότητα σε βιταμίνη D είναι η ίδια στο μητρικό, το αγελαδινό και το κατσικίσια γάλα και μεγαλύτερη στη φόρμουλα, όμως στη χώρα μας ευτυχώς υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια και είναι δυνατή η απορρόφηση της βιταμίνης D και η χρήση της από τον οργανισμό του μωρού, ενώ όπως λέει παρακάτω για τον σίδηρο:

"It is important to note that the bioavailability of each vitamin or mineral may differ. The above numbers do not indicate bioavailability, but research has shown that the iron and B12 in breast milk are significantly more bioavailable than in formula or cow milk (this has not been studied for goat milk)."

"Η βιοδιαθεσιμότητα του σιδηρου και της Β12 στο μητρικό γάλα είναι σημαντικά μεγαλυτερη από ότι στο αγελαδινό ή στη φόρμουλα."

Όσο για τον απογαλακτισμό, δεν επιθυμούν όλες οι μαμάδες να απογαλακτίσουν στον 6ο ή στο 12ο μήνα, αλλά και εάν το επιθυμούν, υπάρχουν τρόποι να γίνει αυτό φυσικά και όσο πιο ανώδυνα γίνεται για το μωρό. Επειδή ένα πολύ μικρό μωρό δεν αντιδρά όταν η μητέρα του του δίνει συμπλήρωμα όπως θα αντιδρούσε ένα μωρό μεγαλύτερο των 6 μηνών, αυτό δεν σημαίνει ότι το μωρό αυτό δεν στρεσσάρεται συναισθηματικά και ότι δεν βιώνει άρνηση από τη μεριά της μητέρας του.

Επίσης, το να δίνουμε συμπλήρωμα στα μωρά κρύβει πάντα τον κίνδυνο αυτά να αρνηθούν μόνα τους το στήθος, ή να τρέφονται σε αναλογία πολύ λίγο με μητρικό και περισσότερο με συμπλήρωμα, να μένουν πολλή ώρα στο στήθος, χωρίς ουσιαστικά να τραβάνε αρκετό γάλα!

Δεν τα γράφω για να κατακρίνω κανέναν, απλά για να υπάρχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση στις μαμάδες που ζητάνε τη βοήθειά μας παραπάνω, ώστε να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία.

Εγώ η ίδια έχω δώσει συμπλήρωμα στους 2 από τους 3 γιους μου και τους έχω θηλάσει ταυτόχρονα με συμπλήρωμα μέχρι 7 μηνών. Δεν ξέρω πόσο μητρικό κατανάλωναν, και έπρεπε να τους έχω τουλάχιστον 1 ώρα στο στήθος πριν δώσω συμπλήρωμα για να εξασφαλίσω ότι παίρνουν έστω και λίγο μητρικό.

Τον 2ο γιο μου τον θήλασα αποκλειστικά μέχρι 6 μηνών και μαζί με στερεές τροφές μέχρι 9 μηνών, οπότε και αποφάσισα να αποθηλάσω. Τότε το έκανα πολύ σταδιακά, μειώνοντας το χρόνο θηλασμού αρχικά σε ένα γεύμα, μέχρι που αυτό αντικαταστάθηκε πλήρως με φόρμουλα και προχώρησα στο επόμενο κ.ο.κ, έτσι αποθήλασε με πολύ μικρή αντίδραση μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Την κόρη μου μέχρι 4 μηνών τη θήλαζα και εδινα και συμπλήρωμα, ώσπου άρχισε να ψευτοτρώει στο στήθος και κατάλαβα τότε ότι υπήρχε αυξημένη πιθανότητα να σταματήσει το θηλασμό και να αρνηθεί το στήθος. Έτσι, και επειδή είχε και ΓΟΠ, αποφάσισα να επαναφέρω τον αποκλειστικό θηλασμό και το κατάφερα μέσα σε 2 εβδομάδες με τις οδηγίες που έχει εδώ στο θέμα του επαναγαλακτισμού. Αυτή τη στιγμή θηλάζει ενδιάμεσα στα γεύματα των στερεών και είναι υγιέστατη, δεν έχει ούτε έλλειψη σιδήρου, ούτε βιταμίνης D και αν παρουσιάσει, είμαι σίγουρη ότι με τον παιδίατρό μου θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε με άλλους τρόπους και όχι με τη χορήγηση συμπληρώματος.

HXuSp2.pngaS46p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 146
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια μην βαράται!!!!!!!!!!!!

Προς θεού δεν ήθελα να υποβαθμίσω την σημαντικότητα του μητρικού γάλακτος!!!

Απλά ήθελα να πω πως δεν αποτελεί πρόβλημα για μια υγειή αναπτυξη ενός βρέφους η χορήγηση ξένου γαλακτος. Γνωρίζω τα ΜΕΓΑΛΑ οφέλη του θηλασμού απλά αυτό για το σίδηρο και την βιταμίνη D το έχω διαβάσει στο βιβλίο <<Το βιβλίο της φροντίδας του μωρού>> εκδόσεις Μίνωας.

• 1 month later...

Καλησπέρα,:P

πριν 2 εβδομάδες ξεκίνησα την δουλειά και αναγκάζομαι να αντλώ γάλα για να δίνει η γυναίκα στον μπέμπη όσο θα λείπω. Τα γεύματα που πρέπει να τρώει είναι 3 καθόλη την διάρκεια της απουσίας μου και έτσι αναγκάζομαι να δίνω 2 γεύματα μητρικό και 1 φρισολάκ στο ενδιάμεσο γιατι κάνω μόνο 2 αντλήσεις ημερησίως.

Τις τελευταίες 3 μέρες παρατήρησα οτι κατα τις αντλήσεις έβγαζα πολύ λίγο γάλα. πχ 50ml το βράδυ 100ml το πρωί, και αναγκάστηκε η γυναίκα να του δώσει 2 γεύματα φρισολάκ.

Το ερώτημά μου είναι άν μπορώ να αυξήσω την παραγωγή μου με κάποιον τρόπο. Δέν θέλω να δώσω στο παιδί πάνω από 1 γεύμα ξένο γάλα.

Επιπλέον στην εργασία μου δέν υπάρχει δυνατότητα άντλησης. Επιβαρύνει αυτό την κατάσταση με την παραγωγή?

Σας ευχαριστώ για την καθοδήγησή σας.

u1062855.png

sWNjp3.png

Καλησπέρα,:P

πριν 2 εβδομάδες ξεκίνησα την δουλειά και αναγκάζομαι να αντλώ γάλα για να δίνει η γυναίκα στον μπέμπη όσο θα λείπω. Τα γεύματα που πρέπει να τρώει είναι 3 καθόλη την διάρκεια της απουσίας μου και έτσι αναγκάζομαι να δίνω 2 γεύματα μητρικό και 1 φρισολάκ στο ενδιάμεσο γιατι κάνω μόνο 2 αντλήσεις ημερησίως.

Τις τελευταίες 3 μέρες παρατήρησα οτι κατα τις αντλήσεις έβγαζα πολύ λίγο γάλα. πχ 50ml το βράδυ 100ml το πρωί, και αναγκάστηκε η γυναίκα να του δώσει 2 γεύματα φρισολάκ.

Το ερώτημά μου είναι άν μπορώ να αυξήσω την παραγωγή μου με κάποιον τρόπο. Δέν θέλω να δώσω στο παιδί πάνω από 1 γεύμα ξένο γάλα.

Επιπλέον στην εργασία μου δέν υπάρχει δυνατότητα άντλησης. Επιβαρύνει αυτό την κατάσταση με την παραγωγή?

Σας ευχαριστώ για την καθοδήγησή σας.

λοιπον,ελπιζω να σου απαντησει και η αγλαια αλλα προς το παρον θα σου πω τι εκανα εγω, (μετα απο συμβουλη της συμβουλου θηλασμου μου), που ενω δε δουλευα ηθελα να αυξησω την παραγωγη, γιατι ειχαμε προβλημα με το βαρος.

πηρα το symphony (δεν ξερω ποιο εχεις εσυ) και εκανα αντλησεις αμεσως μετα τους θηλασμους ωστε να δινω το ερεθισμα πως το παιδι συνεχιζει να τρωει,το εκανα αυτο οσο πιο συχνα μπορουσα και κυριως στους βραδινους θηλασμους,ειναι πολυ σημαντικο γιατι τις νυχτες ενεργοποιειται η προλακτινη. τωρα πια κανω τρεις αντηλσεις το 24 ωρο για ψυχολογικους λογους (2 απο αυτους ειναι τη νυχτα)

ελπιζω να βοηθησα!!

καλη συνεχεια

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

λοιπον,ελπιζω να σου απαντησει και η αγλαια αλλα προς το παρον θα σου πω τι εκανα εγω, (μετα απο συμβουλη της συμβουλου θηλασμου μου), που ενω δε δουλευα ηθελα να αυξησω την παραγωγη, γιατι ειχαμε προβλημα με το βαρος.

πηρα το symphony (δεν ξερω ποιο εχεις εσυ) και εκανα αντλησεις αμεσως μετα τους θηλασμους ωστε να δινω το ερεθισμα πως το παιδι συνεχιζει να τρωει,το εκανα αυτο οσο πιο συχνα μπορουσα και κυριως στους βραδινους θηλασμους,ειναι πολυ σημαντικο γιατι τις νυχτες ενεργοποιειται η προλακτινη. τωρα πια κανω τρεις αντηλσεις το 24 ωρο για ψυχολογικους λογους (2 απο αυτους ειναι τη νυχτα)

ελπιζω να βοηθησα!!

καλη συνεχεια

καλημέρα ds και σ'ευχαριστώ!

κι εγώ το symphony εχω ενοικιάσει. Θα το ξεκινήσω έτσι άν και το τελευταίο γεύμα ο μικρός το τρώει κατα τις 9.30 και μετά κοιμάται μέχρι το πρωί χωρίς να ξαναφάει και εγώ κάνω άντληση από το άλλο στήθος.

Λές να προσθέσω και άλλη μια άντληση πιο αργά ε? Φαντάζομαι όχι διπλή άντληση αλλά τον ένα μαστό ?

Σ'ευχαριστώ και να σου ζήσει η κουκλα μπουμπού σου!!:wink:

u1062855.png

sWNjp3.png

Διαφημίσεις

καλημέρα ds και σ'ευχαριστώ!

κι εγώ το symphony εχω ενοικιάσει. Θα το ξεκινήσω έτσι άν και το τελευταίο γεύμα ο μικρός το τρώει κατα τις 9.30 και μετά κοιμάται μέχρι το πρωί χωρίς να ξαναφάει και εγώ κάνω άντληση από το άλλο στήθος.

Λές να προσθέσω και άλλη μια άντληση πιο αργά ε? Φαντάζομαι όχι διπλή άντληση αλλά τον ένα μαστό ?

Σ'ευχαριστώ και να σου ζήσει η κουκλα μπουμπού σου!!:wink:

εγω εκανα παντα διπλη αντληση, και στις αρχες που εκανα πολλες αντλησεις μεσα στο 24ωρο εκανα μια στις 11 το βραδυ αφου ειχε κοιμηθει η μικρη ,ξυπναγα 1,5 ωρα μετα εκανα αντληση , γυρω στις 04,30 εκανα αλλη μια αφου ειχα ταισει τη μικρη και μετα στη διαρκεια της ημερας οσες πιο πολλες προλαβαινα. ακομα και τωρα που το συνεχιζω οπως σου ειπα περισσοτερο ψυχολογικα κανω στις 11 το βραδυ , στις 05 το πρωι και την πρωινη γυρω στις 10, καμια φορα αν αντεχω κανω και μια κατα τη μια το βραδυ!

οπως θα ειδες και πιο πανω σε αυτο το θεμα εγω επειδη ειχα προβλημα στο βαρος της το εδινα αυτο το γαλα μετα απο καποιους θηλασμους σαν "συμπληρωμα" , στις αρχες επινε παρα πολυ τωρα πια αν της δωσω δεν πινει ουτε 10-20 ml, που σημαινει οτι ειχα αποτελεσματα και οντως το παιδι χορταινει καλυτερα στο στηθος!! ;)

για να μη σου φανει βουνο ολο αυτο , θα σου θυμησω πως εγω δε δουλευω και σιγουρα ειχα περισσοτερο κουραγιο, αν δεν αντεχεις προσπαθησσε να κανεις τουλαχιστον μια ακομα βραδινη αντληση!!!

καλη συνεχεια και καλο κουραγιο!! :)

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Πως να αθξήσω την παραγωγή γάλακτος όταν δεν ξυπνάει το βράδυ για να φάει;Έχω καλομάθει κιόλας που κοιμαμαι περισσότερο...Βλέπω όμως πως η ανάπτυξη της είναι λίγο αργή.

• 5 εβδομάδες μετά...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ...!!!

Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2,5ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΒΑΡΟΣ...!!!!

ΕΤΡΩΓΕ 10ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ 60ml ΞΕΝΟ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΥΞΥΣΕ ΣΤΑ 120ml. ΣΗΝΕΧΙΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ,ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΩ ΘΗΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΠΕΔΕΣ ΟΙ ΘΗΛΕΣ ΜΟΥ. ΑΡΧΗΣΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΩΡΕΣ.

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΗΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΟΣΟ ΚΑΘΟΤΑΝ...

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 40 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ Φ.Τ.

Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΙΚΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕ.

ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΗΤΑΝ 3150γρ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ 2970γρ ΣΤΙΣ 9/9

ΣΤΙΣ 14/9 ΗΤΑΝ 3030γρ ΚΑΙ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ.

ΣΤΙΣ 30/9 ΗΤΑΝ 3750γρ ΚΑΙ ΠΡΟΧΤΕΣ 9/11 ΗΤΑΝ 5420γρ

ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 180γρ

ΚΑΝΕΙ 5 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΤΗΣ MADELA ΜΙΝΙ ELECTRIC...

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΤΛΩ 6 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ 10ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.

ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΔΙΝΩ

ΟΜΩΣ ΒΓΑΖΩ ΜΟΝΟ 20-30γρ ΤΗ ΦΟΡΑ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΥΞΗΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΕ,ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΕΙ Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..!!!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;;;

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ!!!

ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΑΥΞΗΣΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ...!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

αυτα που θα σου πω μου τα ειπε μαια

για να αυξησεις το γαλα¨πρεπει να πινεις φυσικο χυμο μηλο αραιωμενο με νερο.δηλαδη σε ενα μπουκαλι μεγαλο θα βαλεις 500γρ χυμο μηλο 500 γρ νερο.(χυμο μηλο μπορεις να αγορασεις φυσικο απο σουπερ μαρκετ η απο bio μαγαζι)

επισης το τσαι απο μελισσοχορτο αν πινεις 4 φλ την ημερα.δεν ξερω που τα πουλανε στη ελλαδα.εδω εχει σε φακελακια στα σουπερ μαρκετ.αν δεν εχετε εκει μπορεις να ρωτισεις σε καποιο βιολογικο μαγαζι ή μαγαζι με βοτανα ..αν δε βρεις μελισσοχορτο κ το τσαι χαμομιλι βοηθαει..αλλα καλυτερα ψαξε για μελισσοχορτο

γενικα να πινεις πολλα υγρα οχι ομως καφεδες μαυρο τσαι αναψυκτικα κ οξινους χυμους.επισης προσεξε γιατι το σταφυλι μειωνει το γαλα κ η μεντα μπορει κ να στο κοψει.αυτα ολα τα ξερω απο τη μαια μου.αν θυμηθω κατι αλλο θα σου πω.να τρως κ γαλακτοκομικα...

α!επισης το να δινεις σκονη γαλα σου μειωνει το γαλα γιατι ο εγγεφαλος ξερει οτι δινεις κ ξενο γαλα οποτε καθησυχαζει τον οργανισμο στελνοντας μηνυμα ''εχει να φαει το παιδι μου αν δεν φτασει το δικο μου'' καλυτερα να χρησιμοποιεις οσο γινεται λιγοτερο συμπληρωμα.οσο πιο πολυ θηλαζεις τοσο πιο πολυ αυξανεις την ποσοτητα γιατι ο εγγεφαλος στελνει μηνυμα στον οργανισμο σου πως το παιδι σου το χρειαζεται κ ετσι παραγει περισσοτερο,

Διαφημίσεις

Καλησπερα και απο μενα!!!!

Εγω κοριτσια θηλασα 9 1/2 μηνες και το εκοψα με χαπι γιατι το μωρο μου με δαγκωσε!!!!

Αυτο που μου ειχαν πει ειναι να τρωω σουπες δεν το εκανα συνεχεια παρατηρουσα ομως οτι οταν ετρωγα ειχα πολυ περισσοτερο γαλα!!!!!!!!!!

Α!! και κατι αλλο προσαπθησε να αποβαλεις το αγχος γιατι ειναι προβλημα στον θηλασμο!!!

Καλη επιτυχια και ΥΠΟΜΟΝΗ αυτο χρειαζετε!!!!

9newp3.png8dIOp3.png

αγαπητη giotoulake καταρχην μην περιμενεις με το mini electri να βγαλεις γαλα περισσοτερο απο αυτο που αναφερεις.το ειχα παρει και εγω λογω τραυματισμενων θηλων αλλα δεν εκανε τιποτα το ιδιαιτερο.τα καλυτερα ειναι τα νοσοκομειακα θηλαστρα που διατιθενται μονο προς ενοικιαση.παντως επειδη το αγορασες κανε οσο εχεις κουραγιο(εγω εκανα για 6 μηνες) προκειμενου να δωσεις αντισωματα με το γαλα σου στο μωρο.δεν επρεπε να ξεκινησεις το συμπληρωμα και ας το ειπε ο γιατρος.οταν αποφασιζεις να θηλασεις αποκλειστηκα ξεχνας τα μπιμπερο και το ξενο γαλα και απλα επιμενεις.τωρα για την παραγωγη πινε αφθονα υγρα.ακομα και το σκετο νερο σε ποσοτητα βοηθαει να εισαι σιγουρη.καλη συνεχεια και μην το βαζεις κατω.κανεις το καλυτερο που μπορεις για το μωρακι σου οπως και ολες μας.εξαλλου θα εχουμε ευκαιρια να τα παμε καλυτερα στο δευτερο παιδακι ως πιο εμπειρες.φιλια.

Δεν θελω να σε κουρασω αλλα να ξερεις οτι οσο θηλαζεις θα εχεις και γαλα.Οσο σταματας θα σταματαει και αυτο.Το μονο που μπορω να σου πω διαφορετικο απο τα αλλα κοριτσια ειναι οτι η μητερα μου μου ελεγε να πινω μερα παρα μερα ενα μικρο ποτηρι μπυρα.Μπορει να ακουγεται περιεργο αλλ ασε μενα επιανε.Θηλασα την κορη μου 6.5 μηνες χωρις ξενο καθολου.Σου ευχομαι υπομονη και καλη επιτυχια με τις συμβουλες μας.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ...!!!

Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2,5ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΒΑΡΟΣ...!!!!

ΕΤΡΩΓΕ 10ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ 60ml ΞΕΝΟ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΥΞΥΣΕ ΣΤΑ 120ml. ΣΗΝΕΧΙΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ,ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΩ ΘΗΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΠΕΔΕΣ ΟΙ ΘΗΛΕΣ ΜΟΥ. ΑΡΧΗΣΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΩΡΕΣ.

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΗΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑ ΟΣΟ ΚΑΘΟΤΑΝ...

ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 40 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ Φ.Τ.

Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΙΚΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕ.

ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΗΤΑΝ 3150γρ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ 2970γρ ΣΤΙΣ 9/9

ΣΤΙΣ 14/9 ΗΤΑΝ 3030γρ ΚΑΙ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ.

ΣΤΙΣ 30/9 ΗΤΑΝ 3750γρ ΚΑΙ ΠΡΟΧΤΕΣ 9/11 ΗΤΑΝ 5420γρ

ΤΡΩΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 180γρ

ΚΑΝΕΙ 5 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΤΗΣ MADELA ΜΙΝΙ ELECTRIC...

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΤΛΩ 6 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ 10ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.

ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΔΙΝΩ

ΟΜΩΣ ΒΓΑΖΩ ΜΟΝΟ 20-30γρ ΤΗ ΦΟΡΑ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΥΞΗΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΕ,ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΕΙ Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..!!!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;;;

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ!!!

ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΑΥΞΗΣΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ...!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Διάβασε προσεκτικά τα 3 πρώτα ποστ στο θέμα του επαναγαλακτισμού http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

Ακολουθώντας τις οδηγίες αυτές θα αυξηθεί το γάλα σου.

Για να μένει η μικρή σου στο στήθος θα πρέπει να υπάρχει αρκετό γάλα, τώρα μάλλον δεν βρίσκει αρκετό.

Αυτό που σου λέει η σπύρος, για το θήλαστρο που έχεις είναι πολύ σωστό, πρέπει να νοικιάσεις νοσοκομειακό, μόνο αυτά δίνουν αρκετό ερέθισμα στο στήθος για να διατηρηθεί ή και να αυξηθεί η γαλουχία. Επίσης πρέπει αρχικά και όσο δεν κάθεται το μωρό στο στήθος να ακολουθείς το πρωτόκολλο αντλήσεων που αναφέρει η Αγλαΐα στον επαναγαλακτισμό.

Όσο θα αυξάνεται το γάλα σου και ακολουθώντας τις συμβουλές που δίνει για περισσότερη σωματική επαφή κλπ, θα κάθεται και το μωρό περισσότερο στο στήθος! Όμως ακόμα και λίγο που κάθεται τώρα, να τη βάζεις πάντα στο στήθος σε κάθε γεύμα!

Τα γεύματα που κάνετε είναι λίγα, πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 το 24ωρο. Πρέπει λοιπόν να κάνεις περισσότερα γεύματα ή αντλήσεις, ώστε να δίνεις ερέθισμα στο στήθος.

Αν διαβάσεις και τα επόμενα ποστ στο θέμα του επαναγαλακτισμού, θα δεις πολλές μαμάδες που κατάφεραν να αυξήσουν το γάλα τους ή ακόμα και να το επαναφέρουν μετά από διακοπή του θηλασμού ακολουθώντας τις οδηγίες αυτές!

Καλή επιτυχία και ότι απορίες έχεις στην πορεία της προσπάθειά σου να μας γράφεις!:)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Δεν θελω να σε κουρασω αλλα να ξερεις οτι οσο θηλαζεις θα εχεις και γαλα.Οσο σταματας θα σταματαει και αυτο.Το μονο που μπορω να σου πω διαφορετικο απο τα αλλα κοριτσια ειναι οτι η μητερα μου μου ελεγε να πινω μερα παρα μερα ενα μικρο ποτηρι μπυρα.Μπορει να ακουγεται περιεργο αλλ ασε μενα επιανε.Θηλασα την κορη μου 6.5 μηνες χωρις ξενο καθολου.Σου ευχομαι υπομονη και καλη επιτυχια με τις συμβουλες μας.

εχεις δικιο κ μενα η μαια μου,μου ειχε συστησει μαυρη μπυρα που δεν ειναι κ τελεια στη γευση αλλα βοηθαει παρα πολυ

xωρις αλκοολ βεβαια.εγω τη δοκιμασα κ ειχα τελεια αποτελεσματα αλλα απο γευση χαλια...γιαυτο επεινα συνηθως τσαι απο μελισσοχορτο κ φυσικο χυμο μηλο κ παλι ειχα αποτελεσματα αφου το γαλα περνουσε απο το σουτιεν κ αφηνε σταμπες στην μπλουζα!εβγαινα εξω με σαλι για να μη φαινεται:oops: βεβαια τον μικρο δε μπορεσα να τον θηλασω πολυ λογω αλλων συνθηκων...

Μαυρη μπυρα? Χωρις αλκοολ να φανταστω εεεε? Αντιο Guinness?? (να γελασουμε και λιγο)[/QUOT

Καποιες φορες οι συμβουλες και τα πρακτικα των μαναδων μας εχουν πιο σωστο αποτελεσμα και οσο και να μας φαινεται περιεργο δεν πρεπει να γελαμε με αυτα.

μα φυσικα.αλλωστε αυτα τα ''πρακτικα'' τα συστηνουν κ οι μαιες.εννοω την μαυρη μπυρα το τσαι τις σουπες κ γενικως τα πολλα υγρα.κατι ηξεραν οι παλιες.αν σκεφτεις οτι οι γιαγιαδες μας θηλαζαν μεχρι να γινουν τα παιδια τους 3-4 χρονων.η γιαγια μου,μου ειπε οτι ο μπαμπας μου θηλαζε ως τα 3,5 γιατι εκεινα τα χρονια δεν ειχε ο κοσμος την οικονομικη ανεση να ταιζει τα παιδια του ουτε υπηρχαν κ οι κρεμες φυσικα.κ για να του το κοψει τον εστειλε 10 μερες στην ξαδερφη της κ μολις γυρισε πισω ετρεξε αμεσως να θηλασει:P η γιαγια μου εβαλε μια βουρτσα στο στηθος κ αυτος τσιμπηθικε κ δε το ξαναπλησιασε!:mrgreen::mrgreen:

ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑ ΔΩΣΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!!!!!

ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΝΕΟΤΕΡΑ...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ...!!!!

ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑ ΔΩΣΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!!!!!

ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΝΕΟΤΕΡΑ...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣ...!!!!

giotoulake, αυτή τη στιγμή όπως γράφεις το μωρό σου παίρνει 180x5=900ml ξένο γάλα, πολύ μεγάλη ποσότητα! Τα υγρά δεν θα σε βοηθήσουνε να αυξήσεις το γάλα σου χρειάζεσαι νοσοκομειακό θήλαστρο και να ακολουθήσεις του πρωτόκολλο του επαναγαλακτισμού, να δώσεις δηλαδή στο στήθος σου και στον εγκέφαλό σου το απαραίτητο ερέθισμα για να παράγει περισσότερο γάλα.

Οι μπύρες απ' την άλλη δεν βοηθάνε να αυξηθεί το γάλα. Αυτό που βοηθάει είναι η μαγιά που περιέχεται στη μπύρα, όμως για να πάρεις αρκετή ποσότητα πρέπει να πίνεις ένα βαρέλι μπύρα ημερησίως. Το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ίσως η μαγιά της μπύρας, καθώς και τα υπόλοιπα συμπληρώματα αύξησης γάλακτος, με τη δοσολογία που αναφέρει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=31133 η Αγλαΐα, όμως και αυτά από μόνα τους δεν αρκούν, καθώς και πάλι πρέπει να αυξηθεί το ερέθισμα, δηλαδή οι θηλαστικές κινήσεις, που δέχεται το στήθος, είτε με θήλαστρο ή με το ίδιο το μωρό (αν κάθεται να θηλάσει).

HXuSp2.pngaS46p2.png

QUOTE=Tjetje;1390661]Μαυρη μπυρα? Χωρις αλκοολ να φανταστω εεεε? Αντιο Guinness?? (να γελασουμε και λιγο)

[quote name=DORA79

Καποιες φορες οι συμβουλες και τα πρακτικα των μαναδων μας εχουν πιο σωστο αποτελεσμα και οσο και να μας φαινεται περιεργο δεν πρεπει να γελαμε με αυτα.

Dora79 δεν καταλαβενεις απο χιουμορ????? Καμια σχεση αυτο που ειπα με αυτο που λες εσυ...... Να γελασει το χειλακι μας βρε παιδια λιγο....

giotoulake, αυτή τη στιγμή όπως γράφεις το μωρό σου παίρνει 180x5=900ml ξένο γάλα, πολύ μεγάλη ποσότητα! Τα υγρά δεν θα σε βοηθήσουνε να αυξήσεις το γάλα σου χρειάζεσαι νοσοκομειακό θήλαστρο και να ακολουθήσεις του πρωτόκολλο του επαναγαλακτισμού, να δώσεις δηλαδή στο στήθος σου και στον εγκέφαλό σου το απαραίτητο ερέθισμα για να παράγει περισσότερο γάλα.

Οι μπύρες απ' την άλλη δεν βοηθάνε να αυξηθεί το γάλα. Αυτό που βοηθάει είναι η μαγιά που περιέχεται στη μπύρα, όμως για να πάρεις αρκετή ποσότητα πρέπει να πίνεις ένα βαρέλι μπύρα ημερησίως. Το μόνο που μπορεί να σε βοηθήσει είναι ίσως η μαγιά της μπύρας, καθώς και τα υπόλοιπα συμπληρώματα αύξησης γάλακτος, με τη δοσολογία που αναφέρει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=31133 η Αγλαΐα, όμως και αυτά από μόνα τους δεν αρκούν, καθώς και πάλι πρέπει να αυξηθεί το ερέθισμα, δηλαδή οι θηλαστικές κινήσεις, που δέχεται το στήθος, είτε με θήλαστρο ή με το ίδιο το μωρό (αν κάθεται να θηλάσει).

Καλησπερα sofuka σ'ευχαριστω!

σκεφτομαι να παρω νοσοκομειακο.

Μετα απο ποσες μερες θα δω αποτελεσμα και καθε ποσες ωρες πρεπει να αντλω;

Και φυσικα θελει αποραιτητα μια αντληση 12-6:

εχω απογοητευτει γιατι νομιζω οτι δεν θα τα καταφερω....!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...