Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΟΗΘΕΙΑ! ΚΑΝΕΝΑ "ΜΑΤΖΟΥΝΙ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΟΥΡΕΣ

Recommended Posts

Α!!!Ξέχασα!!Κι επειδή εγώ έκανα κι εμετό μέχρι τον 5ο μήνα οτιδήποτε υγρό είχα βρεί την υγειά μου (τρόπος του λέγειν) με το χαμομήλι. Η γιατρός μου είχε πει να πίνω άφοβα γιατί δεν κάνουν όλα τα βότανα στην εγκυμοσύνη, κάποια προκαλούν συσπάσεις στη μήτρα. Ακόμα και το νερό το έκανα εμετό. Οπότε αντ' αυτού έπινα χαμομήλι αλλιώς είχε νοσοκομείο και δεν έλεγε.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 126
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• galat

galat 6 δημοσιεύσεις

• peny

peny 5 δημοσιεύσεις

• xena

xena 4 δημοσιεύσεις

• maan

maan 3 δημοσιεύσεις

Είχα και εγώ φοβερές καούρες ιδίως στη δεύτερή μου εγκυμοσύνη...και μένα μου είχε δώσει μαλόξ ή σιμέκο, αλλά αυτό που είχα βρει εγώ ότι με βοηθούσε πολύ ήταν -απίστευτο- ...το πορτοκάλι! Είχα ταράξει λοιπόν τα πορτοκάλια. Κάθε βράδυ 4-5, γιατί βέβαια η ανακούφιση δεν διαρκούσε πολύ...Πορτοκάλι και για κανά μισάωρο ήμουν μια χαρά...μετά πάλι τα ίδια! Πάντως, φρυγανιές, κράκερς κλπ επιδείνωναν την κατάσταση και μάλιστα πολύ!

Διαφημίσεις

κι εγώ το βράδυ κυρίως που ξαπλώνω έχω τρελλές καούρες και συνήθως παίρνω simeco, ο γιατρός μου είχε πεί εκτός απο γάλα πολύ αποτελεσματικό είναι και το ζελέ..το είχα δοκιμάσει και έπιασε η αλήθεια είναι,αλλά το σιμέκο το έχω ποιο εύκολο:wink:

fhhQp2.png

Βρε κορίτσια τί πράγμα είναι αυτό με τις καούρες??? Όλο το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ, άσε που όταν πίνω νερό νιώθω ότι θα πνιγώ..αλλά διψάω συνέχεια...δεν ξέρω τίνα κάνω...έκανα το λάθος και ήπια πάααρα πολύ νερό και παγωμένο γιατί την ώρα που κατεβαίνει με ανακουφίσζει αλλά μετά......γίνεται μάχη..το βράδυ κοιμάμαι με τέσσερα μαξιλάρια για να μην πνιγώ!!! Δεν υποφέρονται και διαρκούν όλη τη μέρα!!! Έκανα μια λίστα με αυτά που προτείνετε και θα τα δοκιμάσω ΌΛΑ!!!!

Διαφημίσεις

KORITSIA ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ για καουρες γαλα κρυο ,κρακερ οχι μεγαλες ποσοτητες οταν τρωτε και να εχει περασει μια ωρα απο τον υπνο ακομα μαστιχες με γευση δυοσμο βοηθανε ακομα και τσαιμετην ιδια γευση,2 μαξιλαρι στον υπνο.. αυτα εαν θυμηθω και κατι θα σαςπω οχι ποσοτητες απο σιμεκο γιατι δεν ειναι και τοσο αθωα εχουν κατηγορηθει στο παρελθον...

Κορίτσια έστειλα πριν τον άντρα μου άρον άρον να μου πάρει γάλα μαγνησίας που διάβασα εδώ μεσα...μου το είχε προτείνει ο γιατρός για τη δυσκοιλιότητα αλλά ειχα προτιμήσει το duphalac οπότε σκέφτηκα ότι για να είχε πει οκ ο γιατρός για τη δυσκοιλιότητα ας το δοκιμάσω........ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!! ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΗ...έπαθα πλάκα....σα να έσβησε η φωτιά!!! Ακόμα δεν το πιστεύω.....ευχαριστώ πολύ την κοπέλα που το πρότεινε!!! πάνω γράφει ότι χορηγείταιγια καούρες και ήπια δυσκοιλιότητα αλλά κυρίως σαν αντιόξινο!!!! (και δεν το ήξερα τόσα χρόνια.....). Έχει 1,47ευρώ και εκτος από τις καούρες και τη δυακοιλιότητα βοηθάει και στις κράμπες λόγω μαγνησίου!!!!!!! (και το είχα υποτιμήσει.......)

Τις δύο τελευταίες βδομάδες πριν γεννήσω κάθε νύχτα με έπιαναν κ μένα καούρες. Κάποιες κοπέλες είχαν προτείνει το ξυνόμηλο και το δοκίμασα. Μισό μηλαράκι και σε 15 λεπτά είχα ανακουφιστεί εντελώς!

vVzsp2.png

Αχ κοριτσια,εγώ στον γιο μου ειχα καούρες ξυνίλες εμετούς 9 μήνες.Ημουν απο τις τυχερές βλέπεται.Ο μικρός γεννήθηκε με μαλλιά κοτσίδα.Αφού όταν γεννούσα ο γιατρός απο τα μαλλιά τον τράβηξε-που λέει ο λόγος ε!Υπέφερα...αφού νόμιζα οτι δεν θα τελειώσει ποτέ αυτό το μαρτύριο.Είχα δοκιμάσει τα πάντα.Οι αναγούλες όμως εκεί.Τώρα είμαι στον 4ο μήνα και περνάω το ίδιο μαρτύριο εις δειπλόύν.τρεις χειρότερα.όταν είμουν 2 1/2 μηνών κόντεψα να νοσηλευτώ.τώρα μπηκα στον 4ο και ακόμα δεν εχουν σταματήσει.τι να πω αλλα πως θα αντέξω να το ξαναπεράσω ολο αυτο το μαρτύριο. δεν ξέρω τι λέτε αλλα για μένα η περιόδος της εγκυμοσύνης δεν είναι οτι καλύτερο μου έχει συμβει.δεν μπορώ να χαρώ τιποτα.α! και τα κιλα κιλα παρολες τις αναγούλες και τους εμετούς.στον γιο μου πηρα 18 και τώρα ωσ τον 4ο πηρα ειδη 5.πρέπει να είμαι περίπτωση........

[sIGPIC][/sIGPIC]

κορίτσια μου ,εγώ θα σας πω για το άλλο που εγώ θεωρώ ως πιο απίστευτα ενοχλητικό!!!....αυτή τη γεύση στο στόμα ,στη γλώσσα πίσω που νομίζεις ότι απ΄το στομάχι σου μέχρι ψηλά ανακατεύουν μια κατσαρόλα με θειάφι.

Είμαι στην αρχή της τρίτης μου εγκυμοσύνης και πιστέψτε με ότι όταν το έμαθα τίποτα άλλο δεν σκέφτηκα παρά αυτό: ωχ, τι θα κάνω με την απαίσια γεύση .... νομίζω ότι αυτό μου δημιουργεί όλες τις αηδίες και την τάση για εμετό.

Δοκιμάζω οτιδήποτε σκεφτώ και δεν με αηδιάζει,μήπως και το αλλάξω λίγο αλλά δεν κάνω και πολλά. Κι εγώ θα δοκιμάσω το ξινόμηλο γιατί δεν το είπα πριν αλλά εννοείται ότι έχω καούρες κάποιες φορές την ημέρα...αλλάόχι και να πεθάνω,

Εσείς τη γεύση τη νιώθετε;;;;;

Διαφημίσεις

δοκιμασε καμια λεμονι σε βραστο νερό? Λένε οτι κανει θαυματα σε καουρες ξινιλες ακομη και αναγουλες!!

Εγώ είχα καουρες στον 5 και 6 μηνα της εγκυμοσύνης και το μονο που με ανακουφιζε ήταν τα αγγουρια!!!!!!! Μιλάμε οτι έτρωγα 3 στην καθισια μου!!!!Πάντως το μωρό βγήκε μαι μαλλί τρελο και τρίχες μεχρι στα αυτια και την πλάτη!!! Μήπως ισχύει αυτο που έλεγαν οι μαναδες μας οτι οταν έχεις καουρες σημαινει οτι το παιδί βγάζει τριχες?

Το ξινόμηλο, το λεμόνι και το πορτοκάλι ανήκουν λοιπόν στην ίδια κατηγορία, των όξινων τροφών που ενώ δεν το περιμένεις μπορεί και να σε βοηθήσουν...Τουλάχιστον, κατάλαβα ότι δεν είμαι ανάποδη εγώ που ανακουφιζόμουνα με το πορτοκάλι, χαχα ;)

Κοριτσια,

τελικα πρωτα σε ξετιναζουν οι εμετοι και μετα οι καουρες!!!Οι περισσοτερες ειστε και πεπειραμενες στο θεμα...εμενα που ειναι το πρωτο μου ηρθε ο ουρανος σφοντυλι με τα συμπτωματα:-D:grin:Καουρες ενιωσα 3 φορες μεχρι τωρα-τοσο εντονες που τιποτε δεν με ανακουφιζε.Πονος και καψιμο στο σημειο κατω απο το στηθος και μαλιστα με επιασε στις 3 το πρωι...Ο γιατρος μου εγραψε Gaviscon(δεν βοηθησε ιδιαιτερα) και την τελευταια φορα ηρεμησα απο τον πονο με υποθετο Depon!!!

Αυτο το αισθημα δε οτι κατι σου εχει κολλησει στο λαιμο και η γευση σαν να εχεις μασησει μολυβι ειναι απο αλλο ανεκδοτο..φρικη!!!Δυστυχως εγω μονο οταν δεν τρωω ανακουφιζομαι!!Ααα,και το λεμονι πραγματι ειναι σωτηριο καποιες φορες...εμενα μου εκανε καλο οταν ειχα τους πολλους εμετους...λετε να το δοκιμασω αν μου ξανατυχουν οι εντονες καουρες????

Και εγω τρελη καουρα απο την αρχη της εγκυμοσυνης ως το τελος και τωρα στην δευτερη εγκυμοσυνη τα ιδια. Το προβλημα ειναι θεμα ορμονων που χαλαρωνουν τη βαλβιδα στον εισοφαγο και επιτρεπουν στα υγρα του στομαχου να γυρνουν προς τα πανω. Εγω το αντιμετωπισα με μηλα, απεφευγα οτιδηποτε λιπαρο ( ουτε τυρι στο τοστ δεν μπορουσα να βαλω ), μικρα και συχνα γευματα και το τελευταιο γευμα 2-3 ωρες πριν κοιμηθω. Το λεμονι αν και περιοριζει την αναγουλα στην καουρα δεν με βοηθησε καθολου. Επισης κοιμαμαι με δυο μαξιλαρια, για να ειμαι καπως πιο ψηλα. Ελπιζω να βοηθησα!

Επειδή το αντιμετώπισα κι εγώ αυτό το πρόβλημα. έτρωγα παγωμένα μήλα απ'ευθείας από το ψυγείο και παγωμένο γάλα, από την άλλη η θεία μου που έχει γαστρίτιδα μου είπε οτι την βοήθησε πολύ το λάχανο.Πάντως εγώ στην εγκυμοσύνη είχα πάρει και αντιόξινα με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού πάντοτε και με είχαν βοηθήσει πολύ.

Ίσως και να ισχύει τελικά η συσχέτιση καούρων και μαλλιών! Εγώ το έμαθα αφού γέννησα οτι αν έχεις καούρες θα βγεί λένε το παιδί με μαλλιά. Και έτσι έγινε! Μόλις βλέπαν τον μικρό μου λέγαν "Πω πω μαλλί! Είχες καούρες πολλές εε;" :P

vVzsp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

ΠΕΙΝΑΩ!!! ειμαι στον 6ο μηνα και δεν μπορω να φαω τιποτα γιατι εχω τρελαθει στην καουρα! και να φανταστητε, επειδη ειμαι πολυ αδυνατη, ηθελα να τα βαλω τα κιλακια μου στην εγκυμοσυνη! Τρεχω τωρα απευθειας super market να εφοδιαστω με ολα οσα αναφερατε παραπανω, δεν μπορει κατι θα βοηθησει κι εμενα!

κοριτσια βρηκα την λυση στο προβλημα μου που οπως εχω ξαναπεί ήταν πολύ μεγάλο.Σε ένα φλιτζάνι του καφε νερό βάζω μισό κουταλάκι σόδα φαγητού και το πινω σαν σφυνάκι καθε φορά που έχω καούρες ξυνίλες κτλ.και ειδικά πριν κοιμηθώ το πίνω σαν φάρμακο.κορίτσια σώθηκα.αφού κουβαλάω μαζί μου πλέον ένα σακουλάκι σόδα για παν ενδεχώμενο.στην γεύση δεν ειναι καθόλου ωραίο αλλά κάνει δουλειά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...