Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορίες για το θηλασμό

XΡΙΣΤΙΝΑ

Recommended Posts

Τώρα στον 6ο μήνα αποφάσισα να του δώσω ξένο γάλα όταν λείπω (γιατί το θήλαστρο μου τη βαράει!! ) Το μωρό όμως ούτε να το φτύσει!!! Δηλαδή κατάλαβα ότι μπορεί να ήπιε ξένο στις πρώτες μέρες της ζωής του, αλλά δεν το συνήθισε... Αυτό έτυχε? Αλλα μωρά το συνηθίζουν?

Δεν έτυχε, μετά από τόσο καιρό το μωρό ξέχασε εντελώς το ξένο γάλα. Για τη μνήμη του είναι σαν να μην έχει πιει ποτέ.

Υπαρχουν μωρα που αν παρουν τις πρωτες μερες της ζωης τους μπουκαλι μετα δεν δεχονται ευκολα το στηθος.Το δικο μου ειναι ενα απο αυτα.

Υπαρχουν και αλλα ομως,οπως το μωρο μιας φιλης μου,που πινει τα παντα απο...τα παντα :lol: Τσαι,γαλα ξενο ή μητρικο,απο μπουκαλι,απο στηθος...απο κουταλι,οτι θελετε!!Ειναι πολυ φαγανο μωρο η αληθεια ειναι,6 μηνων 10500 :shock:

Αυτες που λενε οτι κοπηκε,το λενε γιατι καπου στους 2-3 μηνες,συνηθως,το γαλα σταματαει να σταζει και νομιζουν οτι κοπηκε....Εγω τον πρωτο καιρο αλλαζα παρα πολλα επιθεματα...Μετα τα σταματησα,κι εδω και πολλους μηνες το στηθος μου δεν το νιωθω γεματο οπως παλια,καμια σχεση,γαλα ομως βγαζω.

Αυτο για την στεναχωρια ειναι βλακεια...Εχω στεναχωρηθει πολλες φορες αλλα το γαλα ετρεχε με τον ιδιο ρυθμο...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 87
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τότε γιατί υπάρχουν μητέρες που θέλουν αποκλειστικό θηλασμό στο μαιευτήριο φοβούμενες μήπως το μωρό τους συνηθίσει το ξένο γάλα που δίνουν οι μαίες στο ενδιάμεσο?

Δεν φοβούνται μήπως συνηθίσει το ξένο.

Φοβούνται τη σύγχιση θηλής, μετά το μωρό μπορεί να θηλάζει λάθος, να μην πίνει αρκετό γάλα, να πληγώσει τη μαμά, να αρνηθεί να θηλάσει από το στήθος...

Επίσης φοβούνται την ευαισθητοποίηση στην αλλεργία του αγελαδινού γάλακτος. Όσο πιο νωρίς εκτίθεται ένα μωρό τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να εμφανίσει αλλεργία.

Αν η μητέρα έχει σκοπό να θηλάσει αποκλειστικά δεν έχει κανένα λόγο να υποστεί τη σύγχιση θηλής και κυρίως τα προβλήματα υγείας που μπορεί να δημιουργήσει η απαράδεκτη παρέμβαση του προσωπικού της κλινικής.

τότε γιατί λένε πολλές: στον πρώτο ή στο δεύτερο μήνα κλπ μου κόπηκε το γάλα ξαφνικά? ισχύει?

άλλες που λένε πέρασα άγχος ή στεναχώρια και κόπηκε.. ισχύει?

Κόβεται γιατί ο παιδίατρος του είπε ότι χρειάζεται συμπλήρωμα και αυτό αυξάνονταν συνέχεια και ο θηλασμός μειώνονταν

Αρκετές μητέρες δεν συνειδητοποιούν τα αρνητικά συναισθήματα που τους δημιουργεί ο θηλασμός, ντρέπονται να τα αντιμετωπίσουν, τα κρύβουν, κρύβονται από τον ίδιο τους τον εαυτό. Μπορεί να βιώνουν μια εσωτερική σύγκρουση, η λογική τους πιέζει να θηλάσουν για το καλό του παιδιού και τα βιώματα που έχουν τους δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα για το θηλασμό. Δεν ξέρουν τι θέλουν...

Άλλες πάλι απλώς λένε ψέμματα γιατί δεν έχουν το κουράγιο να πούνε ότι δεν επιθυμούν να θηλάσουν.

Γι αυτό σε ευχαριστώ ξανά που μοιράστηκες και τα αρνητικά σου συναισθήματα. Δίνεις την ευκαιρία σε κάποιες μητέρες να ξεκαθαρίσουν τις επιθυμίες τους.

με αποστόμωσες!

:lol: δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο!

Ο δικός σου λόγος είναι πολύτιμος!

Αν δεν σε πειράζει θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας περισσότερα για την απόφασή σου να μη θηλάσεις και για την αλλαγή.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουν οι μητέρες την ευκαιρία να διαβάζουν και πολύ διαφορετικές σκέψεις κι εμπειρίες.! :)

Ααα τώρα μου θύμισες και άλλη ερώτηση Frene

κι εμένα πια δεν τρέχει γάλα.. ενώ στην αρχή όταν θήλαζα τον μικρό είxα και μια πετσέτα δίπλα μου να σκουπίζομαι γιατι λερωνόμουν ολόκληρη! τώρα ούτε επιθέματα βάζω... μειώθηκε το γάλα μου? αν όχι γιατί έγινε αυτή η αλλαγή?

επείσης σταμάτησα να φοράω σουτιέν θηλασμού... (τα βαρέθηκα! μπλιαχ! θα τα κάψω!) υπάρχει περίπτωση να μειωθεί η ποσότητα του παραγόμενου γάλακτος?

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

κι εμένα πια δεν τρέχει γάλα.. ενώ στην αρχή όταν θήλαζα τον μικρό είxα και μια πετσέτα δίπλα μου να σκουπίζομαι γιατι λερωνόμουν ολόκληρη! τώρα ούτε επιθέματα βάζω... μειώθηκε το γάλα μου? αν όχι γιατί έγινε αυτή η αλλαγή?

επείσης σταμάτησα να φοράω σουτιέν θηλασμού... (τα βαρέθηκα! μπλιαχ! θα τα κάψω!) υπάρχει περίπτωση να μειωθεί η ποσότητα του παραγόμενου γάλακτος?

Η αλλαγη αυτη εγινε γιατι εχει πια εδραιωθει η γαλουχια και το γαλα παραγεται την ωρα του θηλασμου(προσφορα-ζητηση).Λιγο μονο γαλα ειναι αποθηκευμενο στο στηθος.Δεν μειωνεται παντως,στο λεω εγω που αντλω ολα τα γευματα :wink:

Ειναι οντως λιγο μπλιαχ τα σουτιεν θηλασμου.Γιατι ομως να μειωθει το γαλα;Επειδη τα αλλα σφιγγουν πιο πολυ το στηθος;Δεν ξερω αλλά δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.Πολλες κοπελες γραφουν οτι ποτε δε φορεσαν σουτιεν θηλασμου γιατι δεν τις βολεψε.

Αν δεν σε πειράζει θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας περισσότερα για την απόφασή σου να μη θηλάσεις και για την αλλαγή.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουν οι μητέρες την ευκαιρία να διαβάζουν και πολύ διαφορετικές σκέψεις κι εμπειρίες.! :)

Θα ανοίξω καινούριο τοπικ

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Διαφημίσεις

κι εμένα πια δεν τρέχει γάλα.. ενώ στην αρχή όταν θήλαζα τον μικρό είxα και μια πετσέτα δίπλα μου να σκουπίζομαι γιατι λερωνόμουν ολόκληρη! τώρα ούτε επιθέματα βάζω... μειώθηκε το γάλα μου?

αν όχι γιατί έγινε αυτή η αλλαγή?

για να αντέξεις πιο πολύ το θηλασμό! πόσο θα άντεχες να λερωνόσουν ολόκληρη; πώς θα κυκλοφορούσες; :wink:

ξέρεις πολλά θηλαστικά που χρειάζονται σουτιέν θηλασμού για να θηλάσουν; :lol:

Ποια ταμπου ρε κοριτσια εχει η κοινωνια μας με το στηθος;;;;; Εγω αλλα βλέπω στις παραλιες πάντως! Εδω σε λιγο θα κυκλοφορούμε γυμνοι και η επανασταση εχει αρχισει απο τα μπουζούκια :lol::lol::lol::lol:

Μα καλα που ζειτε...με το συμπάθιο κιόλας! :D

Περαν της πλάκας βλεπω οτι κανενας δεν μπορει να δει πονηρα μια γυναικα που θηλάζει ή να την κατηγορήσει....τουλαχιστον κανενας υγιεις νους...τωρα τι κουβαλαει κανενας στα κομπλεξ και τα ψυχολογικά του ειναι ενα αλλο θεμα το οποιο πρεπει να το δει με κανεναν ψυχιατρο. Δεν εχω γνωρίσει προσωπικά κανεναν ή καμια και εχω αρκετα μεγάλο κύκλο (τουλαχιστον ο μεσος Ελληνας δεν σκεφτεται έτσι)....τωρα και μενα θα με ενοχλουσε η ιδεα να τρεχει γαλα το στηθος μου ανεξέλεγκτα αλλα ευτυχως ειναι μια προσωρινη΄κατασταση και δεν συμβαίνει σε ολες μας.

τότε γιατί λένε πολλές: στον πρώτο ή στο δεύτερο μήνα κλπ μου κόπηκε το γάλα ξαφνικά? ισχύει?

Κόβεται γιατί ο παιδίατρος του είπε ότι χρειάζεται συμπλήρωμα και αυτό αυξάνονταν συνέχεια και ο θηλασμός μειώνονταν

Αρκετές μητέρες δεν συνειδητοποιούν τα αρνητικά συναισθήματα που τους δημιουργεί ο θηλασμός, ντρέπονται να τα αντιμετωπίσουν, τα κρύβουν, κρύβονται από τον ίδιο τους τον εαυτό. Μπορεί να βιώνουν μια εσωτερική σύγκρουση, η λογική τους πιέζει να θηλάσουν για το καλό του παιδιού και τα βιώματα που έχουν τους δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα για το θηλασμό. Δεν ξέρουν τι θέλουν...

Άλλες πάλι απλώς λένε ψέμματα γιατί δεν έχουν το κουράγιο να πούνε ότι δεν επιθυμούν να θηλάσουν.

Γ

Η μητέρα μου ισχυρίζεται ότι στη μεγάλη μου αδελφή είχε πολύ γάλα και της κόπηκε ξαφνικά στις 40 ημέρες, όταν κάποιος την είδε να θηλάζει και της είπε"ποπό, τι πολύ γάλα που έχεις".

Η αλήθεια είναι ότι διστάζω να της πω ότι αυτά είναι δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις (κοινώς πα#$ρες) γιατί ξέρω ότι εμένα με θήλασε αποκλειστικά 9-10 μήνες, διάστημα κατά το οποίο δεν έπαιρνα καμία άλλη τροφή και βεβαίως αρνιόμουν πεισματικά να πάρω μπουκάλι με ξένο γάλα (κάτι ήξερα παραπάνω) όταν η μαμά μου έλειπε από το σπίτι.

Υ.Γ. Μην κακοχαρακτηρίσετε τη μανούλα μου. ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΩ!!! Τι να κάνω που έχει ορισμένα κολλήματα. Μακάρι και το δικό μου παιδί να με λέει υστερική και να μ' αγαπάει τόσο όσο την αγαπάμε κι εμείς...

Κι όμως! Γνωρίζω κοπέλα που όταν έμαθε για το θάνατο αγαπημένου φίλου της κόπηκε εντελώς ξαφνικά το γάλα, ενώ θήλαζε ήδη γύρω στους 6 μήνες. Μετά το επανέφερε με χάπια μαγιάς και θήλασε άλλους 4!

Κι όμως! Γνωρίζω κοπέλα που όταν έμαθε για το θάνατο αγαπημένου φίλου της κόπηκε εντελώς ξαφνικά το γάλα, ενώ θήλαζε ήδη γύρω στους 6 μήνες. Μετά το επανέφερε με χάπια μαγιάς και θήλασε άλλους 4!

Όταν η καλύτερη μου φίλη έμαθε πως η μαμά της έχει καρκίνο θήλαζε αποκλειστικά το παιδάκι της για δύο μήνες.

Η στεναχώρια μεγάλη.Δεν μου είπε πως της κόπηκε το γάλα έτσι ξαφνικά!

Αλλά χωρίς να έχει φτιάξει κάποια στοιχειώδη τράπεζα γάλακτος αφού δεν τα είχε υπολογίσει έτσι τα πράγματα, τρυγιρίζοντας συνέχεια στα νοσοκομεία αφού ήταν μοναχοπαίδι και χωρίς μπαμπά από 5 χρονών,πως να συνεχίσει το θηλασμό?

Κι έτσι μου είπε: Αφού έφευγα από το σπίτι για 2 ώρες κι έκανα 10 πως να έχω γάλα?

Θα μπορούσες να πεις ότι από τη στεναχώρια της κόπηκε το γάλα, έτσι δεν είναι?

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Διαφημίσεις

Περαν της πλάκας βλεπω οτι κανενας δεν μπορει να δει πονηρα μια γυναικα που θηλάζει ή να την κατηγορήσει....τουλαχιστον κανενας υγιεις νους...τωρα τι κουβαλαει κανενας στα κομπλεξ και τα ψυχολογικά του ειναι ενα αλλο θεμα το οποιο πρεπει να το δει με κανεναν ψυχιατρο. Δεν εχω γνωρίσει προσωπικά κανεναν ή καμια και εχω αρκετα μεγάλο κύκλο (τουλαχιστον ο μεσος Ελληνας δεν σκεφτεται έτσι)....τωρα και μενα θα με ενοχλουσε η ιδεα να τρεχει γαλα το στηθος μου ανεξέλεγκτα αλλα ευτυχως ειναι μια προσωρινη΄κατασταση και δεν συμβαίνει σε ολες μας.

Το μόνο που δεν σου εύχομαι είναι να δεις την έκφραση της αδελφής μου όταν βγάζω το στήθος για να ταίσω τη μπέμπα μου!!!

Μου 'ρχετε να της δώσω μια χαστούκα να βρεθεί απέναντι!!!!!

Έχει και δύο παιδάκια. Το γιο της το θήλασε ένα μήνα παράλληλα φυσικά με ξένο γάλα(δεν είχε γάλα έλεγε και σιγοντάριζε η μάνα μου) και στη κόρη της δεν έδωσε ούτε το πρωτόγαλα!!!! Είχε πει στο γιατρό όταν την πάνε στο δωμάτιο μετά τη γέννα να της φέρουν χάπι για να μην κατέβει το γάλα!!!!!!!

Με τέτοιο περιβάλλον λοιπόν είμαι περήφανη και αισθάνομαι υπέροχα που θηλάζω αποκλειστικά την κορούλα μου.Παράλληλα στεναχωριέμαι και κλαίω καμμιά φορά που δεν έκανα το ίδιο με το γιο μου.Θυμάμαι να το πάλευα αλλά χωρίς εσάς, με τον παιδίατρο :twisted: , την αδελφή μου και τη μάνα μου πως να τα καταφέρω???

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Όταν η καλύτερη μου φίλη έμαθε πως η μαμά της έχει καρκίνο θήλαζε αποκλειστικά το παιδάκι της για δύο μήνες.

Αλλά χωρίς να έχει φτιάξει κάποια στοιχειώδη τράπεζα γάλακτος αφού δεν τα είχε υπολογίσει έτσι τα πράγματα, τρυγιρίζοντας συνέχεια στα νοσοκομεία αφού ήταν μοναχοπαίδι και χωρίς μπαμπά από 5 χρονών,πως να συνεχίσει το θηλασμό?

Κι έτσι μου είπε: Αφού έφευγα από το σπίτι για 2 ώρες κι έκανα 10 πως να έχω γάλα?

Δεν είναι ίδια περίπτωση με αυτή που περιέγραψα! Η γνωστή μου πήγε να θηλάσει και δεν είχε γάλα!! Δεν έτρεχε πουθενά, ώστε να χρειαστεί να πάρει το μωρό της μπιμπερό! Απλά δεν έβγαζε τίποτα! Αλλά μετά το επανέφερε, που κι αυτό δείχνει ότι δεν ήταν δικαιολογία για να σταματήσει το θηλασμό

Δεν είναι ίδια περίπτωση με αυτή που περιέγραψα! Η γνωστή μου πήγε να θηλάσει και δεν είχε γάλα!! Δεν έτρεχε πουθενά, ώστε να χρειαστεί να πάρει το μωρό της μπιμπερό! Απλά δεν έβγαζε τίποτα! Αλλά μετά το επανέφερε, που κι αυτό δείχνει ότι δεν ήταν δικαιολογία για να σταματήσει το θηλασμό

Ειλικρινά δεν έχω άποψη γι αυτήν την περίπτωση που αναφέρεις.Μέσα μου πιστεύω ότι μπορεί και να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αναφέρομαι περισσότερο σε περιπτώσεις που βρίσκουν αφορμή για να σταματήσουν το θηλασμό!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Η μητέρα μου ισχυρίζεται ότι στη μεγάλη μου αδελφή είχε πολύ γάλα και της κόπηκε ξαφνικά στις 40 ημέρες, όταν κάποιος την είδε να θηλάζει και της είπε"ποπό, τι πολύ γάλα που έχεις".

Η μητέρα σου προφανώς φοβάται το μάτι. Το άκουσε ανησύχισε και φοβήθηκε οπότε έχασε την εμπιστοσύνη που είχε στη διαδικασία. Σε κατάσταση στρες δεν λειτουργεί πάντα το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος. Οπότε πίστεψε ότι το γάλα κόπηκε ή μειώθηκε δραματικά...

Ο θηλασμός είναι συχνά ένα παιχνίδι αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης στη διαδικασία...

θα το επαναλάβω ξεχωριστά και να φαίνεται ξεκάθαρα:

Σε κατάσταση στρες συνήθως δεν λειτουργεί το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος. Δηλαδή η μαμά βάζει το μωρό στο στήθος και το γάλα δεν κατεβαίνει. Αυτό οδηγεί εύκολα στο χάσιμο του παιχνιδιού αν η μητέρα δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Διαφημίσεις

Δηλαδη, τι πρεπει να κανει?

Αρχικά απλώς να επιμείνει. Δηλαδή να βάζει συνέχεια το μωρό στο στήθος σαν να μη καταλαβαίνει ότι κάτι άλλαξε. Συνήθως το πρόβλημα εξαφανίζεται μετά από μερικούς θηλασμούς.

Υπάρχει περιθώρειο μέχρι 3 24ωρα να το παλέψει ακόμη και αν πιστεύει ότι δεν έχει. Αν αυτά περάσουν και το πρόβλημα παραμένει τότε χρειάζεται υποστήριξη από ειδικό.

θα το επαναλάβω ξεχωριστά και να φαίνεται ξεκάθαρα:

Σε κατάσταση στρες συνήθως δεν λειτουργεί το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος. Δηλαδή η μαμά βάζει το μωρό στο στήθος και το γάλα δεν κατεβαίνει. Αυτό οδηγεί εύκολα στο χάσιμο του παιχνιδιού αν η μητέρα δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Άρα, για να το θέσω κάπως απλοποιημένα, η αδελφή μου στερήθηκε το μητρικό γάλα, γιατί δεν υπήρχε τότε μια Αγλαϊα, να ανοίξει τα μάτια της μανούλας μου.

Ευτυχώς, Αγλαΐα, που τώρα υπάρχεις. Δυστυχώς ούτε εγώ σε ήξερα όταν θήλαζα. Θα είχα αποφύγει πολλές τύψεις...

Ελπίζω τη δεύτερη φορά, όλα να είναι καλύτερα και ευκολότερα.

Άρα, για να το θέσω κάπως απλοποιημένα, η αδελφή μου στερήθηκε το μητρικό γάλα, γιατί δεν υπήρχε τότε μια Αγλαϊα, να ανοίξει τα μάτια της μανούλας μου.

θα μπορούσε να δουλέψει κι ένα καλό ξεμάτιαγμα! αν πιστεύει στο μάτι, θα πιστεύει και στο ξεμάτιαγμα! :wink:

θα μπορούσε να δουλέψει κι ένα καλό ξεμάτιαγμα! αν πιστεύει στο μάτι, θα πιστεύει και στο ξεμάτιαγμα! :wink:

Στα όρη, στα άγρια βουνά... Έχουμε και μια γνωστή μαμή :D

Πάντως ρε κορίτσια, το μυαλό(εδώ κολάει το στρες που λέει η Αγλαία....) είναι μεγάλο πράγμα...

Από τον Νοέμβριο είχαμε τον πατέρα μου στο νοσοκομείο μέχρι που πέθανε στις αρχές Γενάρη. Ίσως να το θεωρήσετε μακάβριο, αλλά μιας και δεν είχα άνθρωπο να κρατήσει τα μωρά (εντάξει, κάπου μέσα μου δεν ήθελα και να τα αποχωρηστώ εκείνη τη στιγμή) τα πήραμε μαζί στην κηδεία.

Ε, μέχρι και στο προαύλιο του νεκροταφείου τα θήλασα και εννοείται ότι με κοίταγαν σαν εξωγήινη...

Πάντως το γάλα δεν μου κόπηκε...

Μόνο η κούρασή μου αυξήθηκε...

kr3fp2.png

Ίσως να το θεωρήσετε μακάβριο, αλλά μιας και δεν είχα άνθρωπο να κρατήσει τα μωρά (εντάξει, κάπου μέσα μου δεν ήθελα και να τα αποχωρηστώ εκείνη τη στιγμή) τα πήραμε μαζί στην κηδεία.

Ε, μέχρι και στο προαύλιο του νεκροταφείου τα θήλασα και εννοείται ότι με κοίταγαν σαν εξωγήινη...

Πάντως το γάλα δεν μου κόπηκε...

Μόνο η κούρασή μου αυξήθηκε...

... :? Συλλυπητήρια...

Δυστυχώς τόσα χρόνια που υποστηρίζω μητέρες έχουν συμβεί δυσάρεστα σε κάποιες. Εχασαν πολύ κοντινούς ανθρώπους. Μερικές έχασαν κάποιο παιδί. Μια έχασε το μεγαλύτερο που είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, που χρειάστηκε να λείψει στο εξωτερικό για την εγχείρισή του και να αφήσει πίσω το μικρό και να αντλεί συνέχεια... Η μητέρα ζούσε ένα δράμα και το γάλα δεν έπαθε τίποτα...

Κάποια άλλη έχασε το νεογέννητο ενώ θήλαζε το μεγαλύτερο και πάλι το γάλα δεν έπαθε τίποτα...

Τα δράματα δεν επηρεάζουν.

Το ισχυρό σοκ εμπλέκεται με το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος και η μαμά βρίσκεται σε σύγχιση με ένα μωρό που κλαίει και αντι να χαλαρώσει χειροτερεύει... Αν έχει εμπιστοσύνη στη διαδικασία θα ηρεμήσει λίγη ώρα, θα χαλαρώσει και θα συνεχίσει.

Η αλλαγη αυτη εγινε γιατι εχει πια εδραιωθει η γαλουχια και το γαλα παραγεται την ωρα του θηλασμου(προσφορα-ζητηση).Λιγο μονο γαλα ειναι αποθηκευμενο στο στηθος.Δεν μειωνεται παντως,στο λεω εγω που αντλω ολα τα γευματα :wink: .

αυτο ισχυει γενικα?

εγω φοραω ακομα επιθεματα γιατι καθε φορα που θηλαζω απο το αλλο στηθος τρεχει τα πρωτα δευτερολεπτα συντριβανακι!!! Γιατι???

lN4Kp3.png6tK9p2.png

• 3 months later...

Καλημερα ..δεν εχω γεννησει ακομα, αλλα ψαχνομαι σχετικα με το θεμα !!

σκοπος μου ειναι να θηλασω αποκλειστικα ..βεβαια με κοιτανε λιγο σαν ουφο και μου λενε διαφορες πιθανες αρνητικες εκδοχες....

Το πρωτο θεμα ειναι οτι εχω λιγο τσιμπημενο ζαχαρο ..το οποιο αντιμετωπιζω τωρα με διατροφη..και ισως αργοτερα χρειαστω ινσουλινη..Μπορω να θηλασω κανονινα μετα τη γεννα?Ο γυναικολογος μου ειπε ναι ..αλλα να δουμε με μαι εξεταση ζαχαρου αφου γεννησεις ....Δε με καλυψε ακριβως!!!

Επισης μπουκαλια αποστειρωτες και τετοιες ιστοριες να παρω εκ των προτερων?και μηπως να παρω κατευθειαν τα μεγαλα 120μλ ...αφου σκοπος μου ειναι να μη δωσω ξενο γαλο τουλαχιστον για τους πρωτους μηνες ...

Επιστρεφω στη δουλεια μετα απο 8 μηνες ....οποτε ειναι μια καλη ευκαιρια !!

Οποιο σχολιο καλοδεχουμενο !!

0sb2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...