Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απορίες για το θηλασμό

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια!

Θελω να κανω μερικες ερωτησεις αν μπορειτε να με βοηθησετε...

Εγω βγαλει 2 φορες γαλα με χειροκινητο θηλαστρο..Την Κυριακη που μας περασε εβγαλα 110 μλ σε 45 λεπτα και αφησα γαλατακι για το μπεμπακι μου και εγω πηγα για μπανακι :oops: ..Απο τοτε εχω παρατηρησει μια αυξηση στο γαλα.Σημερα ξυπνησα και πονουσε λιγο το αριστερο στηθος μου..Την θηλασα 2-3 φορες απ το ιδιο για να αδειασε μετα ξεχειλισε το δεξι την θηλασα απο κει παρατηρησα ομως πως απ το αριστερο παλι ξεχειλισε λιγο γαλα..Σκεφτομαι να βγαλω με το θηλαστρο μια που θελω να κανω μια μικρη τραπεζα...Σκεφτομαι παλι ομως μηπως αυτο χειροτερεψει το προβλημα..Λεω να περιμενω να βραδιασει να ταισω την μικρη το τελευταιο της γευμα κατα τις 11 και να βγαλω τοτε..Τι να κανω για να αποφυγω υπερπαραγωγη..Σκεφτομαι μηπως ειναι μονο σημερα το προβλημα..να περιμενω?Για να κανω μια μικρη τραπεζα ποτε πρεπει να βγαζω?Ελπιζω να εγινα κατανοητη...

Ευχαριστω

Διαφημίσεις

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

το να βγαζεις περιστασιακα με το θηλαστρο υποθετω δεν θα σου δημιουργησει προβλημα υπερπαραγωγης.

επισης αν μπορεις προσπαθησε να αντλεις περισσοτερο πρωινες ωρες.

ποσο ειναι το μωρακι σας?

πρέπει να μας απαντήσεις πρώτα γιατί την θες την τράπεζα:) αν είναι να γυρίσεις άμεσα στη δουλειά, τότε έχει κάποιο νόημα, αλλιώς, αν απλά θες να πας για μπανάκι, αντλείς μόνο το γεύμα που θα λείπεις.

Η παραγωγή σου δεν έχει ακόμα σταθεροποιηθεί πλήρως, γι'αυτό βλέπεις και το γάλα να στάζει από το στήθος που δεν θηλάζει το μωρό. Όσο περνάει ο καιρός, αυτό θα σταματήσει (ή τουλάχιστον θα βλέπεις λίγες σταγόνες, ιδίως το πρωί).

Τα πρωινά είναι μια καλή ευκαιρία για άντληση, μετά τον θηλασμό.

ευχαριστω πολυ...Δηλαδη καλυτερα να αντλω το πρωι λες ε?επειδη η μικρη τρωει συνεχεια..δεν εχει ωραριο σκεφτομουν καλυτερα το βραδυ για να "αδειαζει" το στηθος..Την τραπεζα την θελω για να πηγαινω καμια βολτιτσα γιατι μ'εχει φαει το σπιτι! :D και για κατι απροοπτο να μπορω να λειψω :cool: Ευτυχως η δυστυχως δεν δουλευω :) Σκεφτομουν για 300-400μλ αποθηκευση οχι κατι τρελο :roll: αυτα

Διαφημίσεις

Χριστίνα μου να σου ζήσει το μωράκι σου! Τα πας τέλεια με το θηλασμό και μην αγχώνεσαι με την τράπεζα όλα θα γίνουν :wink:

Το δικό μου μωράκι όπως βλέπετε και από το ticker μου είναι 5 μηνών και κάτι . Θηλάζει αποκελιστικά από τότε που γεννήθηκε και βγάζω γάλα γιατί δουλεύω. Το απόθεμα που έχω είναι ακόμη αρκετό, αλλά αν - λέω αν - τελειώσει είναι καλύτερα να της δώσω φρουτάκι ή ξένο γάλα (δεν το θέλω καθόλου :mad: ).

Η παιδίατρος είπε ότι μπορώ και από αυτό το μήνα να ξεκινήσω φρούτο αλλά θέλω να κλείσει και τους 6 μήνες για να αρχίσω αλεσμένα φρουτάκια..

Η παιδίατρος είναι θετική με το θηλασμό αλλά δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο θέμα. Τί λέτε να κάνω αν ξεμείνω;

YAgZp3.png43y0p3.png

• 3 months later...

1.Διάβασα πως καλό είναι να αδειάζει το στήθος και μετά πας στο άλλο. Το μωρό τρώει ένα τέταρτο, μετά απο 10 λεπτά ξαναγκρινιάζει, το ξαναβάζεις τρώει μισή ώρα. Κάθε πότε αλλάζεις? Διάβασα κάθε 2 ώρες ισχύει αυτό?

2. Δεν το ήξερα πως ισχύει το co-sleeping.... Στην κόρη μου θήλασα μόνο 4 μήνες, αν είχα ενημερωθεί πιό καλά θα το κρατούσα κι άλλο...Ας είναι καλά ο παιδίατρος που με εμψύχωνε(ειρωνικά το λέω!). Όταν με έπαιρνε ο ύπνος γιατί θήλαζα ξάπλα ένιωθα τόσο άχρηστη, οτι το ένστικτο μου θα έπρεπε να είμαι επ αγρύπνηση. Ήθελα να είμαι 'τέλεια' μαμά και τα έκανα όλα τόσο λάθος. Δεν είχα ενημερωθεί καθόλου.

3. Το μικρό σίγουρα θα το θηλάσω, μπορώ να θηλάσω και την μεγάλη μου κόρη? Το έχει επιχειρήσει καμία? Θα της αρέσει? Καταλαβαίνω πως ο θηλασμός δεν είναι το μόνο που μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί όμως το παιδάκι μου βασανίζεται με άσθμα και τροφικές αλλεργίες και θέλω να την βοηθήσω.

1.Διάβασα πως καλό είναι να αδειάζει το στήθος και μετά πας στο άλλο. Το μωρό τρώει ένα τέταρτο, μετά απο 10 λεπτά ξαναγκρινιάζει, το ξαναβάζεις τρώει μισή ώρα. Κάθε πότε αλλάζεις? Διάβασα κάθε 2 ώρες ισχύει αυτό?

Το αφήνεις στο πρώτο όσο θέλει, μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του

το σηκώνεις να ρευτεί, το αλλάζει στήθος, αν θέλει να συνεχίσει έχει καλώς, αν δεν θέλει πάλι έχει καλώς.

Όταν θα θέλει να ξαναφάει, ξεκινάς από το δεύτερο

Αυτό ισχύουν μόνο αν η παραγωγή είναι ρυθμισμένη και δεν υπάρχει ούτε υπερπαραγωγή, ούτε έλλειψη.

Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει να το κοιτάξουμε για να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε.

2. Δεν το ήξερα πως ισχύει το co-sleeping.... Στην κόρη μου θήλασα μόνο 4 μήνες, αν είχα ενημερωθεί πιό καλά θα το κρατούσα κι άλλο...Ας είναι καλά ο παιδίατρος που με εμψύχωνε(ειρωνικά το λέω!). Όταν με έπαιρνε ο ύπνος γιατί θήλαζα ξάπλα ένιωθα τόσο άχρηστη, οτι το ένστικτο μου θα έπρεπε να είμαι επ αγρύπνηση. Ήθελα να είμαι 'τέλεια' μαμά και τα έκανα όλα τόσο λάθος. Δεν είχα ενημερωθεί καθόλου.

Αχ αυτή η αναζήτηση της τελειότητας! Το πρόβλημα ήταν ότι το σκεφτόσουν πολύ. Ο θηλασμός θέλει χαλαρότητα, λίγη τεμπελιά, λίγο νιρβάνα, να σου μιλάνε και να μην ακούς, να θηλάζεις και να κοιμάσαι, να σου κάνουν παρατηρήσεις και να μην τις καταλαβαίνεις γιατί είσαι ευτυχισμένη! :wink:

Επίσης θέλει μια τράπεζα πολύ χαζών αποστομωτικών απαντήσεων:

-Το παιδί πρέπει να κοιμάται στο κρεβάτι του

-Δεν μπορώ να σηκώνομαι, μπορείς να μείνεις το βράδυ να μου το φέρνεις κάθε φορά που χρειάζεται και να το παίρνεις μόλις τελειώσει;

Ο άλλος καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση γιατί πρέπει να ξεσπιτωθεί και να ξενυχτήσει! :lol:

3. Το μικρό σίγουρα θα το θηλάσω, μπορώ να θηλάσω και την μεγάλη μου κόρη? Το έχει επιχειρήσει καμία? Θα της αρέσει?

Μπορεί να το ζητήσει, αν το κάνει να της πεις ναι. Αν δεν το θελήσει από μόνη της δεν θα σου συνιστούσα να τη βάλεις στη διαδικασία αυτή.

Καταλαβαίνω πως ο θηλασμός δεν είναι το μόνο που μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί όμως το παιδάκι μου βασανίζεται με άσθμα και τροφικές αλλεργίες και θέλω να την βοηθήσω.

σε καταλαβαίνω, το μητρικό γάλα μπορεί να βοηθήσει αλλά το παιδί έχει αποθηλάσει, αν θελήσει να επιστρέψει έχει καλώς, αν δεν θέλει πάλι έχει καλώς. Είναι καλύτερα να σεβαστείς τις ψυχολογικές του ανάγκες όποιες και αν είναι αυτές. :)

Αχ αυτή η αναζήτηση της τελειότητας! Το πρόβλημα ήταν ότι το σκεφτόσουν πολύ. Ο θηλασμός θέλει χαλαρότητα, λίγη τεμπελιά, λίγο νιρβάνα, να σου μιλάνε και να μην ακούς, να θηλάζεις και να κοιμάσαι, να σου κάνουν παρατηρήσεις και να μην τις καταλαβαίνεις γιατί είσαι ευτυχισμένη! :wink:

ΠΩΠΩΠΩΠΩ τέλειο αυτό!!! γι αυτό τα κατάφερα λοιπόν... :lol:

zoitheodos δεν θα σου συνιστούσα πάντως να βάλεις την μεγάλη σε αυτή την διαδικασία αν δεν θέλει, δεν μπορώ να καταλάβω και πως μπορείς να το κάνεις με το ζόρι... :?

WLn5p2.png

ΠΩΠΩΠΩΠΩ τέλειο αυτό!!! γι αυτό τα κατάφερα λοιπόν... :lol:

:lol::lol::lol:

όλα έχουν μια καλή εξήγηση!

δεν μπορώ να καταλάβω και πως μπορείς να το κάνεις με το ζόρι... :?

δεν μπορείς... συνήθως συμβαίνει όταν το παιδί έχει θηλάσει μέχρι αρκετά μεγάλο και το θυμάται, σπάνια όμως συμβαίνει και σε παιδιά που αποθήλασαν μικρά!

΄

Μερικές μητέρες όταν αντλούν για το μικρό, φροντίζουν και αντλούν λίγο παραπάνω και για το μεγάλο αλλά αυτό δεν είναι για το πρώτο διάστημα και δεν συστήνεται γιατί είναι κουραστικό. Αν όμως η μητέρα αντλεί έτσι κι αλλιώς και δεν έχει πρόβλημα να αντλήσει λίγο παραπάνω, είναι εντάξει. :wink:

Διαφημίσεις

Με το καινούριο σου μωράκι και να χαίρεσαι την κορούλα σου zoitheodos!

σε καταλαβαίνω, το μητρικό γάλα μπορεί να βοηθήσει αλλά το παιδί έχει αποθηλάσει, αν θελήσει να επιστρέψει έχει καλώς, αν δεν θέλει πάλι έχει καλώς. Είναι καλύτερα να σεβαστείς τις ψυχολογικές του ανάγκες όποιες και αν είναι αυτές.

Είναι πολύ πιθανό να ζητήσει να θηλάσει, αλλά ακόμα και αν εσύ της προσφέρεις να μην μπορεί-ξέρει πώς να το κάνει. Εμένα μου έχουν ζητήσει και τα τρία αγόρια μου, δεν τους αρνιόμουν, αλλά όταν τους έλεγα οτι μπορούν να θηλάσουν αν θέλουν αφού το ζητούσαν, δίσταζαν και τελικά δεν το έκαναν. Μόνο στον μεγάλο αρνήθηκα καθαρά τώρα που είναι 9 χρονών και μάλιστα τον ρώτησα "ξέρεις πώς να θηλάσεις;" και μου είπε φυσικά ότι έχει ξεχάσει, οπότε του είπα κι εγώ ότι δεν του χρειάζεται πια, γι' αυτό.

Αν θέλει και θυμάται θα το κάνει, αν όχι, μην την πιέσεις ιδιαίτερα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

σοφουκα εχω παθει πλακα!Αληθεια ζηταν τα αγορια να θηλασουν;Ζηλευουν λιγακι ε;;;;

Αλλα τελικα κανενα δεν θηλασε εστω και για λιγο;

Τα μεγάλα το κάνουν σχεδόν πάντα, όχι γιατί θελουν να θηλάσουν αλλά γιατί θέλουν να βεβαιωθούν ότι η μαμά τους είναι διαθέσιμη για τα ίδια όπως είναι και για το μωρό.

Τη θέλουν την επιβεβαίωσή τους, τί να κάνουμε!

Συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά.....

Δεν το ήξερα πως ισχύει το co-sleeping....

εγώ αυτό το co-sleeping δεν το καταλαβαίνω!!!

Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει ή να με παραπεμψει κάπου????? :oops::oops:

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Διαφημίσεις

co-sleeping είναι το να να κοιμάσαι μαζί με το μωρό σου. Έχει αναφερθεί σε αρκετά θέματά εδώ στο φόρουμ. Πάω να ταΐσω το μωρό μου που ξύπνησε κι αν δε σου απαντήσει ως τότε καμία άλλη κοπέλα θα σου βάλω κάποια links όταν ξαναμπώ.

zoitheodos με το καλό να ερθει το μωράκι σου! και φυσικά να χαίρεσαι και το άλλο σου μωράκι! Αν και υπάρχουν πιο έμπειρες μανούλες απο εμένα εγώ το μόνο που έχω να σου πώ είναι χαλάρωσε !!! και απόλαυσέ το!!! :D Θα έρθουν πολλοι καλοθελητές και θα σου πούν διάφορα αρνητικά για το θηλασμό, τουλάχιστον έτσι έγινε σε μένα. Απο προσωπικό γκάλοπ σε όλες αυτές το αποτέλεσμα είναι οτι καμια δεν κατάφερε να θηλασει!!! :D

line_flow_rose_beg_39_time_1210910400_text_ef20e1e3e3e5ebeff220eceff520e5e9ede1e9.gifglitterfy-flpbk1413103811423734.gif

Απο προσωπικό γκάλοπ σε όλες αυτές το αποτέλεσμα είναι οτι καμια δεν κατάφερε να θηλασει!!! :D

Όμως τις συμβουλές τις είχανε πάντα διαθέσιμες!

Όμως τις συμβουλές τις είχανε πάντα διαθέσιμες!

εννοειτε!!!! και παντα αρνητικες!!!!

αυτο ομως που με τρελαινει ειναι οτι το μωρακι μου με το θηλασμο δεν αναπτυσετε σωστα, αν ειναι δυνατον, κοντευει τα 8.500 κιλα ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ! :shock: ποσο επρεπε να ειναι? αν ειναι δυνατον,ελεος πια!!! :evil: [/u]

line_flow_rose_beg_39_time_1210910400_text_ef20e1e3e3e5ebeff220eceff520e5e9ede1e9.gifglitterfy-flpbk1413103811423734.gif

• 1 month later...

Οι απορίες μου:

1. Στον γιο μου τις πρώτες 2 μέρες του έδινα ξένο γάλα γιατί δεν ήθελα να τον θηλάσω. Τελικά στο τέλος της δεύτερης το αποφάσισα.. Βέβαια του έδινα και συμπλήρωμα μέχρι την 5η μέρα γιατί νόμιζα ότι δεν είχα γάλα. Τώρα στον 6ο μήνα αποφάσισα να του δώσω ξένο γάλα όταν λείπω (γιατί το θήλαστρο μου τη βαράει!! :? ) Το μωρό όμως ούτε να το φτύσει!!! Δηλαδή κατάλαβα ότι μπορεί να ήπιε ξένο στις πρώτες μέρες της ζωής του, αλλά δεν το συνήθισε... Αυτό έτυχε? Αλλα μωρά το συνηθίζουν?

2. Αφού όσο περισσότερο μια μητέρα θηλάζει το μωρό της, τόσο περισσότερο γάλα παράγεται, γιατί τυχαίνει σε κάποιες να μειωθεί κατά την περίοδο του θηλασμού?

3. Ποιοι είναι οι λόγοι που κόβεται το γάλα σε μια μητέρα?

4. Από τη στιγμή που η κοινωνία μας δεν επιτρέπει μια γυναίκα να εμφανίζεται δημοσίως με το στήθος γυμνό, πως είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε το θηλασμό σε δημόσιο χώρο? Μπορεί σε άλλους πολιτισμούς να αποδέχονται το γυμνό στήθος, αλλά δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία με συγκεκριμένα ταμπού.

Επειδή πριν γεννήσω ούτε να ακούσω για υηλασμό δεν ήθελα, δεν έκατσα να το μελετήσω το θέμα... όταν αποφάσισα όμως να θηλάσω το παιδί μου δεν είχα και τον απαραίτητο χρόνο για να μελετήσω... οπότε μου δημιουργήθηκαν οι παραπάνω απορίες. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

1. Στον γιο μου τις πρώτες 2 μέρες του έδινα ξένο γάλα γιατί δεν ήθελα να τον θηλάσω. Τελικά στο τέλος της δεύτερης το αποφάσισα.. Βέβαια του έδινα και συμπλήρωμα μέχρι την 5η μέρα γιατί νόμιζα ότι δεν είχα γάλα.

Σε ευχαριστώ πολύ που μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου και τις σκέψεις σου μαζί μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τις μέλλουσες μητέρες και για τις μητέρες!

Συγχαρητήρια που είσαι τόσο ανοιχτή και έχεις την ευελιξία να επανεξετάζεις την κατάσταση και να παίρνεις ανάλογες αποφάσεις! :)

Τώρα στον 6ο μήνα αποφάσισα να του δώσω ξένο γάλα όταν λείπω (γιατί το θήλαστρο μου τη βαράει!! :? ) Το μωρό όμως ούτε να το φτύσει!!! Δηλαδή κατάλαβα ότι μπορεί να ήπιε ξένο στις πρώτες μέρες της ζωής του, αλλά δεν το συνήθισε... Αυτό έτυχε? Αλλα μωρά το συνηθίζουν?

Δεν έτυχε, μετά από τόσο καιρό το μωρό ξέχασε εντελώς το ξένο γάλα. Για τη μνήμη του είναι σαν να μην έχει πιει ποτέ.

2. Αφού όσο περισσότερο μια μητέρα θηλάζει το μωρό της, τόσο περισσότερο γάλα παράγεται, γιατί τυχαίνει σε κάποιες να μειωθεί κατά την περίοδο του θηλασμού?

Γιατί μειώνουν το θηλασμό. Δεν μειώνεται από μόνο του.

3. Ποιοι είναι οι λόγοι που κόβεται το γάλα σε μια μητέρα?

Ο μη θηλασμός

Οι λάθος οδηγίες που οδηγούν σε όλο και λιγότερο θηλασμό

Ο δόλος αυτών που δίνουν τις λάθος οδηγίες

Η άγνοια της μητέρας

4. Από τη στιγμή που η κοινωνία μας δεν επιτρέπει μια γυναίκα να εμφανίζεται δημοσίως με το στήθος γυμνό, πως είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε το θηλασμό σε δημόσιο χώρο?

Το ίδιο ισχύει και σε όλες τις κοινωνίες που φορούν τσαντόρ και μπούρκα...

Άλλωστε το στηθος της μητέρας δεν εμφανίζεται γυμνό όταν θηλάζει, το στήθος είναι καλυμένο εν μέρη από τα ρούχα και εν μέρη από το παιδί

Φαίνεται πολύ λιγότερο στήθος από ότι με ένα αποκαλυπτικό ντεκολτέ που είναι πλήρως αποδεκτό από την κοινωνία μας

Υπάρχει νόμος για την προσβολή της δημοσίας αιδού

Δεν υπάρχει νόμος για την απαγόρευση του θηλασμού

Σε άλλες κοινωνίες πιο περίεργες όπως αυτή των Η.Π.Α., υπάρχει νομοθεσία που προστατεύει με σαφήνεια το θηλασμό σε δημόσιους χώρους

Στην Ευρώπη δεν χρειάστηκε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο γιατί εδώ δεν χρειάζεται νόμος για το αυτονόητο...

Μπορεί σε άλλους πολιτισμούς να αποδέχονται το γυμνό στήθος, αλλά δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία με συγκεκριμένα ταμπού.

Η κοινωνία είναι αρκετά ελαστική, μην αγχώνεσαι! :wink:

θα πω κατι περι κοινωνιας ...και δημοσιου θηλασμου ..εγω ειχα μαζι μου ενα ωραιο ευαερο βαμβακερο παρεο ...σαν μαντιλα.. και : οταν θηλαζα εφτιαχνα μια μικρη ας το πουμε τεντα μεταξυ του παιδιου και τυ ωμου μου ετσι καλυπτα την περιοχη .... αυτο συνεναιβεναι πχ σε τραπεζες ή καπου που εβλεπα οτι δεν με επαιρνε να το κανω γιατι θα με ποιασει το ματιιιι ή γιατι δεν ηθελα να με δουν ...κ.ο.κ (μου εχει τυχει δε καποια κυρια σε καφετερια να ερθει να μου πει ...για σε παρακαλω βγαλε τηνμαντιλα ....σιγα που θα κρυφτουμε κι ολας ...και απο εκεινη τηνημερα την εκοψα την μαντιλα ...ειχε δικιο!!!!)

θελω να πω αν θες να το κανεις ειναι ευκολο και υπαρχουν απλουστατες λυσεις (και κομψες)

Δεν έτυχε, μετά από τόσο καιρό το μωρό ξέχασε εντελώς το ξένο γάλα. Για τη μνήμη του είναι σαν να μην έχει πιει ποτέ.

τότε γιατί υπάρχουν μητέρες που θέλουν αποκλειστικό θηλασμό στο μαιευτήριο φοβούμενες μήπως το μωρό τους συνηθίσει το ξένο γάλα που δίνουν οι μαίες στο ενδιάμεσο?

Γιατί μειώνουν το θηλασμό. Δεν μειώνεται από μόνο του.

τότε γιατί λένε πολλές: στον πρώτο ή στο δεύτερο μήνα κλπ μου κόπηκε το γάλα ξαφνικά? ισχύει?

άλλες που λένε πέρασα άγχος ή στεναχώρια και κόπηκε.. ισχύει?

Φαίνεται πολύ λιγότερο στήθος από ότι με ένα αποκαλυπτικό ντεκολτέ που είναι πλήρως αποδεκτό από την κοινωνία μας

με αποστόμωσες!

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10