Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπουκωμένη μύτη...

Recommended Posts

και εγώ παιδιά, όταν μου μπουκώνει βάζω ορό πολύ συχνά, όταν είναι πολύ χάλια τις ρουφάω με την συσκευή (αν και την φοβάμαι, για να είμαι ειλικρινής) και ξεκινάμε εισπνεόμενα για τον φόβο του Ιουδαίου. Αυτό πάντως που τον βοήθησε πάρα πολύ είναι η ομοιοπαθητική. Κάθε φορά που έχει πρόβλημα μου δίνει ο γιατρός μια θεραπεία για 3 ημέρες και την τρίτη μέρα είναι περδίκι. :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 454
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εάν αυτά που κάνεις σου τα είπε ο γιατρός δε νομίζω ότι υπάρχει δεν πρέπει....

είναι πολλές οι μέρες που το παιδί είναι μπουκωμένο...

δεν υπάρχει έτσι και αλλιώς παντελώς αθώο φάρμακο, απλά προσπαθούμε να τα χρησιμοποιούμε με σύναιση..

Τι πολλές βρε κορίτσια? Εμένα η δικιά μου μπουκώνει για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μειώνεται 1-2 μέρες και ξαναμπουκώνει ... κι αυτό από 13 μηνών (είναι 2) με εξαίρεση το καλοκαίρι!!! 15μέρες δεν είναι τίποτα ... εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με το μπούκωμα, να κοιμόμαστε με αυτό και να βάζουμε συνέχεια ορό.

azHYp2.png

vwuep3.png

Τι πολλές βρε κορίτσια? Εμένα η δικιά μου μπουκώνει για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μειώνεται 1-2 μέρες και ξαναμπουκώνει ... κι αυτό από 13 μηνών (είναι 2) με εξαίρεση το καλοκαίρι!!! 15μέρες δεν είναι τίποτα ... εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με το μπούκωμα, να κοιμόμαστε με αυτό και να βάζουμε συνέχεια ορό.

Επίσης βπηθαει πολυ το λαδι ευκαλύπτου. Βραζεις νερο σε μια μεγαλη κατσαρολα και ριχνεις λιγες σταγονες ευκαλυπτελαιο. Το τοποθετεις στο δωματιο του μωρου και βοηθαει πολυ στο μπουκωμα. Εναλλακτικα, βαζεις λιγες σταγονες σε βαμβακι και το αφηνεις πανω στο καλοριφερ. Ολα αυτα με συμβουλες παιδιατρου εννοειται.

Εμας παντως μας βοηθαει παααααααααααααρα πολυ!

Επίσης βπηθαει πολυ το λαδι ευκαλύπτου. Βραζεις νερο σε μια μεγαλη κατσαρολα και ριχνεις λιγες σταγονες ευκαλυπτελαιο. Το τοποθετεις στο δωματιο του μωρου και βοηθαει πολυ στο μπουκωμα. Εναλλακτικα, βαζεις λιγες σταγονες σε βαμβακι και το αφηνεις πανω στο καλοριφερ. Ολα αυτα με συμβουλες παιδιατρου εννοειται.

Εμας παντως μας βοηθαει παααααααααααααρα πολυ!

Αυτό όμως μετά τους 36 μήνες (έτσι έγραφε το μπουκαλάκι που αγόρασα από το φαρμακείο και δεν το βάζω τελικά)

Διαφημίσεις

Κοριτσια μεγαλη προσοχη με τον ορο. Αν και πρεπει να σας το εχουν πει δεν πειραζει ας το πω και εγω. Και εμεις μπουκωματα χαλια. Ειναι συνηθες γιατι τα μωρακια λογω κρυου αερα (στις βολτουλες) αρπαζουν κρυο απο την μυτη μετα μπαινουν σε μια ξερη και ζεστη ατμοσφαιρα του σπιτιου (αποτομη αλλαγη) και τους καταστρεφει τους βλεννογοννους. (Η παιδιατρος μας τα λεει αυτα, την πριζω).....Εξου και τοσο μπουκωμα τοσο πολυ. Τες πα, καναμε που λετε συνεχεια ορους για να ξεμπουκωσει η μυτουλα και λογω του οτι το εκανα λαθος της δημιουργησα ωτιτιδα. Πως? Μυτη-αυτι επικοινωνουν. Οταν ειναι μπουκωμενη η μυτη λογω καποιας φλεγμονης και δεν κανεις σωστα τον ορο, σπρωχνεις αυτο τα περιεχομενα και μπαινουν στην συραγγα του αυτιου. Αν υπαρχει φλεγμονη αστα.....κολλησε το αυτακι, και λογω κατασκευη (μωρου αργοτερα φτιαχνει) αν το αυτι πιασει υγρο δεν μπορει να το αδειασει ευκολα (σχεδον οριζοντια θεση).......ΜΗΝ κανετε ποτε ορο στα μικρουλια σας οταν ειναι ξαπλα κατω. Παντα σε θεση ημικλινη, ή ορθια με το κεφαλι πισω. Μεγαλη προσοχη με αυτο. Επισης προσοχη οι πολλοι οροι δημιουργουν θεμα με τα εντερακια τους. Μην το παρακανουμε. Με τα πολλα εμεις φαγαμε χερι απο την παιδιατρο. Μας ειπε τερμα οι οροι μιας και ουτε σωστα το κανετε αλλα και παρα πολυ και μας εβαλε μονο ατμο να της κανουμε. Βαζω μια κατσαρολα να βραζει και παμε και στηνομαστε απο πανω (η κοντα) για κανα δεκαλεπτο. Μαλακονουν οι μυξουλες και αρχιζουν και σταζουν........Α, επισης αν δεν γινεται δουλεια παιδικο otrivin.....αλλα μεταξυ μας αυτο ποτε δεν εκανε και τπτ το ιδιαιτερο σε μας.........αυτα τα ολιγα......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

4 αμπουλες ορου την ημερα επιτρεπονται και οχι συσκευες που κανουν αναρροφηση. Οι συσκευες αυτες ειναι επικινδυνες για τη μυτουλα του μωρου και δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται.

Βαζε τον ορο και με το φταρνισμα βγαινουν αυτα που πρεπει.

Μπορεις να βοηθησεις λιγο τραβωντας τις μυξουλες απο την ακρη με λιγο χαρτακι.

Συμφωνώ απόλυτα ειδικά για τις συσκευές αναρρόφησης. Κι εμένα μου τις είχε απαγορεύσει ο παιδίατρος και μου είπε να του βάζω φυσιολ. ορό και αφού φταρνιστεί το μωρό και έχουν έρθει προς τα έξω οι μυξούλες να τις βγάζω με μπατονέτα παιδική προσεκτικά μην τραυματίσω την μυτούλα του. Ακόμη του βάζω ένα μπρίκι με καυτό νερό και πολύ λίγες σταγόνες ευκάλυπτου (από το φαρμακείο) επάνω στο καλοριφέρ.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να σας περάσει και το μπούκωμα!

Κοριτσια μεγαλη προσοχη με τον ορο. Αν και πρεπει να σας το εχουν πει δεν πειραζει ας το πω και εγω. Και εμεις μπουκωματα χαλια. Ειναι συνηθες γιατι τα μωρακια λογω κρυου αερα (στις βολτουλες) αρπαζουν κρυο απο την μυτη μετα μπαινουν σε μια ξερη και ζεστη ατμοσφαιρα του σπιτιου (αποτομη αλλαγη) και τους καταστρεφει τους βλεννογοννους. (Η παιδιατρος μας τα λεει αυτα, την πριζω).....Εξου και τοσο μπουκωμα τοσο πολυ. Τες πα, καναμε που λετε συνεχεια ορους για να ξεμπουκωσει η μυτουλα και λογω του οτι το εκανα λαθος της δημιουργησα ωτιτιδα. Πως? Μυτη-αυτι επικοινωνουν. Οταν ειναι μπουκωμενη η μυτη λογω καποιας φλεγμονης και δεν κανεις σωστα τον ορο, σπρωχνεις αυτο τα περιεχομενα και μπαινουν στην συραγγα του αυτιου. Αν υπαρχει φλεγμονη αστα.....κολλησε το αυτακι, και λογω κατασκευη (μωρου αργοτερα φτιαχνει) αν το αυτι πιασει υγρο δεν μπορει να το αδειασει ευκολα (σχεδον οριζοντια θεση).......ΜΗΝ κανετε ποτε ορο στα μικρουλια σας οταν ειναι ξαπλα κατω. Παντα σε θεση ημικλινη, ή ορθια με το κεφαλι πισω. Μεγαλη προσοχη με αυτο. Επισης προσοχη οι πολλοι οροι δημιουργουν θεμα με τα εντερακια τους. Μην το παρακανουμε. Με τα πολλα εμεις φαγαμε χερι απο την παιδιατρο. Μας ειπε τερμα οι οροι μιας και ουτε σωστα το κανετε αλλα και παρα πολυ και μας εβαλε μονο ατμο να της κανουμε. Βαζω μια κατσαρολα να βραζει και παμε και στηνομαστε απο πανω (η κοντα) για κανα δεκαλεπτο. Μαλακονουν οι μυξουλες και αρχιζουν και σταζουν........Α, επισης αν δεν γινεται δουλεια παιδικο otrivin.....αλλα μεταξυ μας αυτο ποτε δεν εκανε και τπτ το ιδιαιτερο σε μας.........αυτα τα ολιγα......

Μου κάνει εντύπωση αυτό, γιατί όλες οι οδηγίες που έχω διαβάσει και δει σχετικά με το πως βάζεις ορό σε ένα μωρό, όλες λένε το παιδί ξαπλωτό. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ρωτήσει ποτέ την παιδίατρο αν αυτό ισχύει μόνο όταν είναι βρέφη και αν όταν μεγαλώσουν λίγο το παιδί πρέπει να είναι όρθιο. Το θεώρησα δεδομένο και δεν σκέφτηκα να τη ρωτήσω. Ωχ :?

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Μου κάνει εντύπωση αυτό, γιατί όλες οι οδηγίες που έχω διαβάσει και δει σχετικά με το πως βάζεις ορό σε ένα μωρό, όλες λένε το παιδί ξαπλωτό. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ρωτήσει ποτέ την παιδίατρο αν αυτό ισχύει μόνο όταν είναι βρέφη και αν όταν μεγαλώσουν λίγο το παιδί πρέπει να είναι όρθιο. Το θεώρησα δεδομένο και δεν σκέφτηκα να τη ρωτήσω. Ωχ :?

Ρωτα ρωτα προς ΘΕΟΥ δεν θελω να αγχωσω κανεναν. Και εγω βαση οδηγιων το εκανα που ειχα διαβασει αλλα τελικα μαλλον λαθος ηταν. Απλα ειχαμε ασχημη εμπειρια με αυτο και την ρωτησαμε και μας ειπε οτι καναμε λαθος που την ειχαμε ξαπλωτη για τους επανω λογους και επισης που εβαζα τοσο πολυ ορο....(η αληθεια ειναι οτι το μπιπ και αλλαζε χρωμα ετσι?....αστα)......απο τοτε που σταματησαμε τον ορο και χρησιμοποιουμε ατμο (βρασμενο νερο, με δαφνη, οχι ευκαλιπτο εμεις, αν και μου αρεσει η ιδεα του ευκαλυπτου) η μυτη ειναι αλλες μερες οκ, αλλες οχι, αλλα οχι χειροτερα απο οτι ηταν με μισο τονο ορο και otrivin....:( Τουλαχιστον (ακομα) δεν ειχαμε αλλες φασης ωτιτιδας. ΑΣΧΗΜΗ εμπειρια πολυ.....αστο.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

να αλλη μια εμπειρια απο τον φυσιολογικο ορο...Αυτοι οι παιδιατροι..Γιατι να μην εχουν μια κοινή γραμμη?...Αλλος ετσι αλλος γιουβετσι.Τελικα η καθε μανα αποφασιζει για το παιδι της και πραττει αναλογως.Εγω παντως, μετα και υπο την καθοδηγηση της παιδιατρου για φουλ ορο στα μπουκωματα,ειμαι φαν του ορου.οσο για την συσκευη οτρισαλιν η αληθεια ειναι οτι η παιδιατρος δεν ειναι και πολυ υπερ αλλα εγω απο την στιγμη που βλεπω αποτελεσματα ειμαι φαν και αυτής.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

Για να είμαι ειλικρινής, η παιδίατρος μας είχε πει από την αρχή να μην χρησιμοποιήσουμε συσκευές τέτοιες, οπότε και δεν ξέρω να πω αν όντως κάνουν δουλειά ή όχι. Μετά το μπάνιο τους βάζω συνήθως φυσιολογικό ορό και καθαρίζουν πολύ καλά, αλλά ακόμη και αυτό δεν τους το κάνω κάθε μέρα εάν δεν συντρέχει λόγος.

Ellemphriem, δεν έχουμε περάσει (ακόμη) ωτίτιδα, δεν ξέρω καν πως είναι και πως θα μπορούσα να την καταλάβω. Έχω ακούσει/διαβάσει, όμως, ότι πονάει πολύ και συνήθως σηκώνει υψηλό πυρετό. Αληθεύει αυτό;

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Πριν ένα μήνα είχα πάει σε ένα σεμινάριο μητρικής τέχνης και μας έδειξαν πως να ξεβουλώνουμε τη μυτούλα από μυξούλες. Βάζουμε το παιδί πλάγια πάνω στο αλλαξιερικό. Με το ένα δάκτυλο και συγκεκριμένα με το δείκτη του κλείνουμε το στόμα και και με το άλλο δάκτυλο το ένα ρουθούνι για να μην κατέβει φυσιολογικός ορός στο στόμα και πνιγεί. Με το άλλο χέρι του ρίχνουμε το φυσιολογικό ορό και γυρνάμε με το παιδί σε καθιστή μέχρι να αρχίσουν να στάζουν οι μυξούλες και προσεχτικά τις σκουπίζουμε. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε με το άλλο ρουθούνι. Συσκευή απόφραξης μας είπαν ΟΧΙ, κάνει κακό στα αυτιά. Τώρα αυτά μας είπαν τι θα κάνω όταν έρθει εκείνη η ώρα δεν ξέρω. Πάντως πολύ σημαντικό είναι να έχουμε καλό παιδίατρο και να μην δίνει φάρμακα με το παραμικρό. Και εάν θεωρούμε ότι ο γιατρός μας είναι υπερβολικός και ΄γεμίζει με φάρμακα το παιδί μας, ας τον αλλάξουμε. Τόσοι παιδίατροι υπάρχουν. Πάνω από όλα το καλό του παιδιού μας.

Το κατσαρολάκι με τον ευκάλυπτο και τον υγραντήρα τα θεωρώ καλύτερες λύσεις.

Στον μπέμπη μου βάζω μόνο ορό κρατώντας τον όρθιο, για να μην πάει ο ορός στα αυτια. Μετά από την τσαντίλα του φυσάει δυνατά, οι μύξες κρέμονται από τη μύτη του και τις σκουπίζω απαλά με ένα πανάκι

"Από την τσαντίλα του" ..... τελικά δεν υπάρχει κανένα μωρό που να μην τσαντίζεται από τον φυσ.ορό. Τις αμπουλίτσες αγοράζεις ή κάτι σε μορφή σπρέι ?

Για να είμαι ειλικρινής, η παιδίατρος μας είχε πει από την αρχή να μην χρησιμοποιήσουμε συσκευές τέτοιες, οπότε και δεν ξέρω να πω αν όντως κάνουν δουλειά ή όχι. Μετά το μπάνιο τους βάζω συνήθως φυσιολογικό ορό και καθαρίζουν πολύ καλά, αλλά ακόμη και αυτό δεν τους το κάνω κάθε μέρα εάν δεν συντρέχει λόγος.

Ellemphriem, δεν έχουμε περάσει (ακόμη) ωτίτιδα, δεν ξέρω καν πως είναι και πως θα μπορούσα να την καταλάβω. Έχω ακούσει/διαβάσει, όμως, ότι πονάει πολύ και συνήθως σηκώνει υψηλό πυρετό. Αληθεύει αυτό;

tarshou θα αρχίσει να πιάνει το αυτάκι του να το τρίβει θα έχει ενοχλήσεις τις αρχές της ωτίτιδας σίγουρα θα τις καταλάβεις :?:-?

Διαφημίσεις

Kορίτσια διάβασα όλες σχεδόν όλες τις απαντήσεις σας.Εχει καμία χρησιμοποιήσει θαλασσινό νερό????Εγω και στα 3 μου μεγάλα όταν ήταν μωράκια και είχαμε αυτό το ενοχλητικό μπούκωμα και αφού ο φυσιολογικός ορός δεν μας έκανε τίποτα καθάριζα τις μυτούλες με σπρέι θαλασσινού νερού.Σε αντίθεση με το φυσ.ορό αυτό επειδή είναι σε μορφή σπρέι και εχει πίεση καθαρίζει καλύτερα τις μυτούλες τους.

Kαι τώρα στον μπέμπη μου το ίδιο χρησιμοποιώ και συγκεκριμένα της PHYSIOMER.

tarshou θα αρχίσει να πιάνει το αυτάκι του να το τρίβει θα έχει ενοχλήσεις τις αρχές της ωτίτιδας σίγουρα θα τις καταλάβεις :?:-?

Σ'ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να αργήσω να μάθω εκ πείρας :?

Κλάρα, εμένα μια φορά στο φαρμακείο που ζήτησα φυσ. ορό, ήθελαν να μου δώσουν αμπούλες θαλασσινού νερού. Αλλά επειδή δεν ήξερα αν το συνιστούνοι παιδίατροι, δεν το πήρα. Είναι καλύτερο, λες;

wyaMp2.pngcEVCp2.png

tarshou καλημέρα.Οπως έγραψα παραπάνω έγω το θαλασσινό νερό το χρησιμοποίησα και στα μεγάλα παιδιά μου πριν από 10 περίπου χρόνια.Προκειται για σπρέι ρινικου καθαρισμού κυκλοφορεί ειδικό για βρέφη αλλά υπάρχει και έκδοση για ενήλικες.Στις οδηγίες γράφει ότι δεν υπάρχει περιορισμός στη χρήση (αλλά να μην το παρακάνουμε κιόλλας)και στα συστατικά γράφει ότι είναι 100% φυσικό ,αποστειρωμένο και ισότονο διάλυμα θαλασσινού νερού.Εμένα με βοήθησε στα παιδιά μου γιατί με την πίεση που έχει το σπρέι καθαρίζει πιό αποτελεσμάτικά την μύτη.Το χρησιμοποιώ και εγώ σε κάποιες περιπτώσεις (στον εαυτό μου) και είδα ότι κάνει χρήση.....Ρώτα και τον γιατρό σου να δεις τι θα σου πει και αυτός.....

Η σύριγγα δεν είναι απαραίτητη.

Αν τοποθετήσεις το μωρό ανάσκελά, λίγο πλάγια και με ανασηκωμένο πολύ λίγο το κεφαλάκι του και έπειτα πιέσεις με δύναμη την αμπούλα με τον ορό (χωρίς να φοβηθείς) έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

Επίσης σε καταστήματα με ιατρικό εξοπλισμό υπάρχουν αντλίες με κόστος ούτε 2 ευρώ που κάνουν την καλύτερη δουλειά εγγυημένα. Μπορείς να τις παραγγείλεις αν δεν υπάρχουν ακόμα και από φαρμακείο. Επειδή ζω σε επαρχία τις έχω παραγγείλει από θεσσαλονίκη.

Έχω 5-6 αντλίες στο σπίτι απόθεμα. Η αντλία καθαρίζεται εύκολα αλλά μετά από κάποιες χρήσεις (ιδίως μετά από καμμία ιωσούλα) εγώ προσωπικά την πετάω για λόγους υγιεινής.

"Από την τσαντίλα του" ..... τελικά δεν υπάρχει κανένα μωρό που να μην τσαντίζεται από τον φυσ.ορό. Τις αμπουλίτσες αγοράζεις ή κάτι σε μορφή σπρέι ?

αμπουλίτσες με εχουν βολεψει, δεν εχω δοκιμασει σπρέυ

tarshou καλημέρα.Οπως έγραψα παραπάνω έγω το θαλασσινό νερό το χρησιμοποίησα και στα μεγάλα παιδιά μου πριν από 10 περίπου χρόνια.Προκειται για σπρέι ρινικου καθαρισμού κυκλοφορεί ειδικό για βρέφη αλλά υπάρχει και έκδοση για ενήλικες.Στις οδηγίες γράφει ότι δεν υπάρχει περιορισμός στη χρήση (αλλά να μην το παρακάνουμε κιόλλας)και στα συστατικά γράφει ότι είναι 100% φυσικό ,αποστειρωμένο και ισότονο διάλυμα θαλασσινού νερού.Εμένα με βοήθησε στα παιδιά μου γιατί με την πίεση που έχει το σπρέι καθαρίζει πιό αποτελεσμάτικά την μύτη.Το χρησιμοποιώ και εγώ σε κάποιες περιπτώσεις (στον εαυτό μου) και είδα ότι κάνει χρήση.....Ρώτα και τον γιατρό σου να δεις τι θα σου πει και αυτός.....

Physiomer χρησιμοποιούμε και εμείς όταν τα πράγματα είναι πολύ΄δύσκολα ή την νύχτα κατά τις 03:00-04:00 που είναι λίγο δύσκολο να της κάνω πλύση αλλά και πάλι ο γιατρός μου έιχε πεί για κάποιες φορές την ημέρα και όχι απεριόριστα.:wink:

Physiomer χρησιμοποιούμε και εμείς όταν τα πράγματα είναι πολύ΄δύσκολα ή την νύχτα κατά τις 03:00-04:00 που είναι λίγο δύσκολο να της κάνω πλύση αλλά και πάλι ο γιατρός μου έιχε πεί για κάποιες φορές την ημέρα και όχι απεριόριστα.:wink:

Συμφωνώ και έγω το χρησημοποιώ όταν είναι ανάγκη.Και πάνω σε αυτό ο γιατρός μου είπε οτι είναι ακινδυνο όπως ο φυσιολογικός ορός σε αντίθεση με τις σταγόνες ontrivin που πρέπει να τις μετρας και για λίγες μόνο μέρες να τις χρησιμοποιείς.Αυτό γράφουν και οι οδηγίες ότι δηλαδή μπορεί να χρησιμποιηθεί και από βρέφη και οτι δεν υπάρχει περιορισμός στη χρήση.

καλησπερα σας!εχω ενα μπεμπη 2,5 μηνων!χρησιμοποιουσα και γω το σωληνακι πουθ τραβαμε τισ μυξουλες απο τη μυτη του μωρου.το εκανα σχεδον καθε φορα που του εκανα ορο (ανα 3 ωρες)γιαιτι ηταν πολυ μπουκωμενος ο μπεμπης μου.μια μερα ειδα ισα που αιματακι μεσα στη μυξα του και ο παιδιατρος μου ειπε να ελαττωσω τις απορροφησεις σε 2 -3 φορες τη μερα!απο τοτε ολα καλα!το αναφερω σε περιπτωση που ισως βοηθηθει καποιος-α!να χαιρεστε ολες τα μωρακια σας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...