Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μπορεί να θηλάζει ενα παιδάκι 3,5 ετών;

efi72

Recommended Posts

SOFTZ είπε:
Το περιστατικό σχολιάστηκε πολύ αρνητικά τη μερα εκείνη...ιδιαίτερα από μπαμπάδες.Και οι μαμάδες όμως το ρίξαν το φαρμάκι τους....(ας το θήλαζε στο σπίτι,τί ήρθε να μας δείξει..)

.... όμως οι μητέρες που θηλάζουν δεν επιτρέπεται να πούνε ούτε μια κουβέντα όταν βλέπουν μπιμπερό...

.... οι μητέρες που θηλάζουν δεν επιτρέπεται καν να μιλούν για τα θετικά του μητρικού γάλακτος...

Όσα χρόνια θήλαζα δεν έδωσα σημασία στα σχόλια και γενικά απέφευγα να απαντήσω εκτός από τις περιπτώσεις που δεχόμουν κατά μέτωπο επίθεση.

Μια φορά ένας παιδίατρος με πλησίασε σε μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού (ω, ναι!) για να μου πει ότι δεν προσφέρω τίποτα στο παιδί μου που το θηλάζω.

Τον ρώτησα αν ξέρει κάτι περισσότερα από όσα ξέρω. Κόλλησε. Δεν ήξερε καν ποια ήμουν και πήρε πρωτοβουλία και ήθελε να με πείσει ότι ενδιαφέρεται για μένα ή για το παιδί μου ή για τους δυο μας περισσότερο.

Τον ρώτησα αν γνωρίζει ποιες είναι οι επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις; Κάτι πήγε να μου πει για τον ένα χρόνο κλπ βλακείες και του απάντησα ότι κάποιοι συνάδελφοί του έχουν ασχοληθεί λίγο περισσότερο κι έχουν τεκμηριώσει διαφορετικές απόψεις τις οποίες καλό θα ήταν να γνωρίζει...

Ακόμη και αυτός τόση επιθετικότητα... :?

Διαφημίσεις

joe είπε:
Εμεις θηλζουμε εδω κι ενα χρονο,οσο δηλαδη ειναι και η ηλικια της μικρης μου,και ,πιστεψτε με,αν δεν ειχα λαλησει απο την ελλειψη τσιγαρου (κανω 6 την ημερα) ευχαριστως να τη θηλασω και μεχρι το σχολειο!!! Ζοριζομαι ομως με το τσιγαρο,ξερω οτι και τα 6 που κανω καλυτερο θα ηταν να μην τα εκανα.Θελβ καποια στιγμη να ξανακαπνισω ενα πακετο ολοκληρο!!! :oops:

Πάλι λάθος τα ζυγίζεις...

Το ξαναπιάνουμε από την αρχή:

βάζεις στη μία μεριά της ζυγαριάς το ξένο γάλα και τον καπνό που εισπνέει το παιδί γιατί εσύ καπνίζεις έτσι κι αλλιώς

και στην άλλη μεριά το μητρικό γάλα και τον καπνό που εισπνέει το παιδί όπως και παραπάνω...

στην πρώτη περίπτωση εκτός από τον κίνδυνο του τσιγάρου εκθέτεις το παιδί και στους κινδύνους του αγελαδινού γάλακτος και στους κινδύνους του να μην παίρνει μητρικό γάλα...

στη δεύτερη περίπτωση το κακό είναι ένα και μοναδικό, ο καπνός.

Σκέψου ότι τώρα έχεις ένα μεγαλύτερο παιδί που ναι μεν παραμένει η κύρια τροφή του το γάλα αλλά τρώει πια και πολλές άλλες τροφές. Γάλα παίρνει λιγότερο από ότι όταν θήλαζε αποκλειστικά. Άρα τα ελάχιστα συστατικά του τσιγάρου που περνούν στο γάλα τα παίρνει σε μικρότερη ποσότητα. Οπότε αν καπνίσεις λίγο παραπάνω, θα είναι μεν κακό για την δική σου υγεία, θα είναι κακό και για το παιδί που θα εισπνέει περισσότερα καπνό αλλά από το γάλα δεν θα παίρνει κάτι περισσότερο!

Αυτό με το τσιγάρο ακόμη δεν το έχω καταλάβει, ακόμη ως και τώρα καπνίζω γύρω στα 5 - 7 τσιγάρα την ημέρα, έλεγα να το κόψω με το που θα γεννήσω, αλλά δεν ξέρω πάλι για πόσο καιρό θα αντέξω (και είμαι απόλυτα ειλικρινής). Αν καπνίζεις 1 τσιγάρο ΜΕΤΑ τον θηλασμό, δεν μένει στο μητρικό γάλα; δεν κάνει κακό στο μωρό; αν χρειαστεί να πιει ενδιάμεσα συμπλήρωμα τι κάνεις αν έχεις καπνίσει μία ώρα πριν; (καπνός μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει γιατί καπνίζω στη βεράντα)

nat-left είπε:
(καπνός μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει γιατί καπνίζω στη βεράντα)

Υπάρχει καπνός πάνω στα ρούχα σου, στα μαλλιά σου, και στη αναπνοή σου. Υπάρχει και καπνός μέσα στο σπίτι, ας καπνίζεις έξω. Στον Καναδά απαγορεύεται να καπνίζεις έξω από νοσοκομείο. Πρέπει να είσαι νομίζω τουλάχιστον 5 μέτρα μακριά (δεν είμαι σίγουρη μπορεί και παραπάνω).

Στο λέω γιατί έρχομαι από οικογένεια καπνιστών, και ας μην καπνίζουν μπροστά μου πια, όταν έρχονται απ'έξω, μου μυρίζει αφάνταστα.

ναι το γνωρίζω αυτό (και το καταλαβαίνω και εγώ όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι που μόλις έχει καπνίσει), απλά από την ώρα που γεννήθηκε ο γιος μου, μέχρι και σήμερα που κοντεύει 3 δεν έχει καπνίσει ΚΑΝΕΙΣ μέσα στο σπίτι και ούτε πρόκειται.

Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί αν δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ βλαβερή ουσία που να περνάει στο γάλα, θα με βοηθήσει έστω και με 3 - 4 τσιγάρα την ημέρα να κρατήσω πολύ περισσότερο τον θηλασμό, καθώς τη πρώτη φορά που τον έκοψα στον γιο μου, το τσιγάρο ήταν ο ένας από τους 2 παράγοντες που το διέκοψα μετά τον 1,5 μήνα

Διαφημίσεις

το να θηλασεις το μωρο σου ειναι η καλυτερη λυση ακομα κι αν καπνιζεις.

τα μωρα μητερων που καπνιζουν κινδυνευουν λιγοτερο οταν θηλαζουν απο τα μωρα που τρεφονται απο τυποποιημενο γαλα κ η μητερα καπνιζει.

ο θηλασμος προστατευει τα μωρα απο τις επιδρασεις του καπνου ακομα κ στην ατμοσφαιρα.καλο ειναι να κανεις οσα λιγοτερα μπορεις κι αμεσως μετα τον θηλασμο.

οταν η μητερα καπνισει το επιπεδο νικοτινης στο γαλα αυξανεται κ μειωνεται καθως η ωρα περναει.περιπου 90λεπτα αργοτερα η νικοτινη φτανει στο μισο.

εγω ξεκινησα το καπνισμα οταν το μωρο μου αρχισε στερεες κ λαθος μου.εκανα 2-3 την μερα.θηλαζα 3 φορες την μερα.

τωρα δεν θηλαζω γι αλλο λογο ομως κι οταν καπνιζω προσπαθω να μην μυριζω (αναπνοη,χερια,μπλουζα)αλλα κ παλι κατι μενει.

εαν δεν μπορεις να κοψεις το καπνισμα τουλαχιστον μην κοψεις τον θηλασμο!!!

ελπιζω να βοηθησα...

σε ευχαριστώ Χριστίνα, αυτό θέλω και εγώ, αφού είμαι δέσμια και υπόδουλος του τσιγάρου δυστυχώς, έστω αν καπνίζω 3 ημερησίως, να μη στερήσω μετά από λίγο καιρό το γάλα στα μωρά μου λόγω της εξάρτησής μου....

ρε συ nat-lef αφού αισθάνεσαι δέσμια και υπόδουλος γιατί δεν το κόβεις? ασχετο με το θέμα μας, για το δικό σου καλό! :? βλέπω τι γράφεις στο φόρουμ και γενικά μου φαίνεσαι κοπέλα με δύναμη και πυγμή! Εγώ πάντως που το έκοψα, ανέβηκε πολύ η αυτοεκτίμηση μου. :D

ssttaa

nat-left είπε:
σε ευχαριστώ Χριστίνα, αυτό θέλω και εγώ, αφού είμαι δέσμια και υπόδουλος του τσιγάρου δυστυχώς, έστω αν καπνίζω 3 ημερησίως, να μη στερήσω μετά από λίγο καιρό το γάλα στα μωρά μου λόγω της εξάρτησής μου....

οχι να μην το στερησεις!θηλασε οσο μπορεις.απλα ελαττωσε το τσιγαρο.

μπορεις κ να νατλεις αν νιωθεις πολυ πιεσμενη.

ssttaa δεν εχει να κανει με πυγμη αλλα ειναι καθαρα εγκεφαλικο το θεμα.εγω μολις εμαθα οτι ειμαι εγκυος το εκοψα μαχαιρι.απο κει κ περα ειναι μια εξαρτηση που πολλοι ανθρωποι δεν μπορουν να νικησουν.

τεςπα υπαρχουν λυσεις κ για καπνιστες!!

ssttaa για 2 πράγματα δεν έχω δύναμη (γενικότερα είμαι πεισματάρα και όταν βάλω κάτι σκοπό το καταφέρνω) το ένα είναι το τσιγάρο, όπου το "κουμαντάρω" ως προς την ποσότητα και το άλλο το βάρος, που στον γιο μου πήρα 44 κιλά και μετά αναγκάστηκα να βάλω γαστρικό δακτύλιο για να τα χάσω.... το βόδι.... σε όλα τα άλλα, όπως λέει και ο μπαμπάς μου "πιάνω τη πέτρα και την στύβω" αλλά με ότι έχει να κάνει με στέρηση.... δεν τα καταφέρνω

Διαφημίσεις

αχ!!! δεν ειναι στερηση, πειρασμος ειναι!!!! ειδικα το φαγητο και τα γλυκα (φανταζομαι οτι και με το καπνισμα ετσι θα ειναι!!)

οπως ελεγε και ο οσκαρ γουαιλντ, μπορω να αντισταθω σε ολα, εκτος απο το πειρασμο!!!

nat-left είπε:
...να να βάλω γαστρικό δακτύλιο για να τα χάσω.... το βόδι.... σε όλα τα άλλα...

Τι λογια ειναι αυτα κοριτσακι μου?? Σιγουρα θα εχεις αδυνατισει τωρα, αλλα πού ειναι η αυτοεκιμηση σου? Για να ανεβουμε λιγακι!!! Ή μαλλον οχι λιγακι, αλλα πολυυυ!!!! Ελα μπραβο!!!medium-smiley-090.gif

ssttaa είπε:
Εγώ πάντως που το έκοψα, ανέβηκε πολύ η αυτοεκτίμηση μου. :D

Εγώ που το έκοψα όταν έμαθα ότι είμαι έγκυος, μαζί με την αυτοεκτίμηση ανέβηκε πολύ και η όρεξη μου. :lol: Τώρα βλέπω τους άλλους να καπνίζουν και μου τρέχουν τα σάλια. Αλλά δεν το βάζω στο στόμα. Ξέρω ότι αν το αρχίσω πάλι κακό στον εαυτό μου θα κάνω και δεν θα καταφέρω μετά να το ξανακόψω. Αλλά το στόμα δεν κλείνει, όλο κατεβάζει.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

γεια σας,

εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι, μήπως η μικρή επειδή την θηλάζω έχει εξαρτηθεί απο εμένα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλει να πάει πουθενά αν δεν είμαι και εγώ. φέτος ξεκίνησε τον παιδικό σταθμό και κάθε πρωί που πάμε ακουγόμαστε αρκετά, κλάμα και παράπονο. Μόλις φύγω όλα είναι καλά, όπως λέει η δασκάλα της. Το ίδιο συμβαίνει και όταν είναι να πάει βόλτα με τον μπαμπά της. Φωνές και κλάμα να πάω και εγώ. ο άντρας μου πιστεύει ότι φταίω εγώ και ο θηλασμός. Η μικρή δεν έχει χρειαστεί ποτέ να μείνει τελείως μόνη της με άλλα άτομα εκτός απο εμένα και τον μπαμπά της (φυσικά πριν αρχίσει το σταθμό). Η αλήθεια είναι ότι επειδή δεν χρειάστηκε δεν σκέφτηκα ποτέ να την αφήσω με κάποιον άλλο απλά για να εκπαιδευτεί. Η πεθερά μου δεν μπορεί και δεν την εμπιστεύομαι, οπότε πάντα κανόνιζα τις δουλειές μου έτσι ώστε να μπορεί και ο άντρας μου να κρατάει την μικρή. Φταίω; είναι κάτι που μπορώ να κάνω;

Εφη, δε νομιζω οτι φταις εσυ ή ο θηλασμος.

Νομιζω ειναι στο παιδι, πως αισθανεται ανεξάετητα του αν θηλάζει ή οχι!

στη δικη μου περιπτωση, κι ενω θηλαζω κι εγω, ο μικρος ειναι πολύ ανεξάρτητος, περνάει καλά (σχεδόν) με όλους.

Βεβαια ειναι απο μικρος σε επαφή με πολύ κοσμο, και εγώ επέστρεψα στη δουλειά οταν ηταν 5 μηνων (δεν ξέρω αν παιζει ρολο αυτό).

ποσο ειναι η μικρή σου;

Διαφημίσεις

efi72 είπε:
γεια σας,

εκείνο που θέλω να ρωτήσω είναι, μήπως η μικρή επειδή την θηλάζω έχει εξαρτηθεί απο εμένα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλει να πάει πουθενά αν δεν είμαι και εγώ. φέτος ξεκίνησε τον παιδικό σταθμό και κάθε πρωί που πάμε ακουγόμαστε αρκετά, κλάμα και παράπονο. Μόλις φύγω όλα είναι καλά, όπως λέει η δασκάλα της. Το ίδιο συμβαίνει και όταν είναι να πάει βόλτα με τον μπαμπά της. Φωνές και κλάμα να πάω και εγώ. ο άντρας μου πιστεύει ότι φταίω εγώ και ο θηλασμός. Η μικρή δεν έχει χρειαστεί ποτέ να μείνει τελείως μόνη της με άλλα άτομα εκτός απο εμένα και τον μπαμπά της (φυσικά πριν αρχίσει το σταθμό). Η αλήθεια είναι ότι επειδή δεν χρειάστηκε δεν σκέφτηκα ποτέ να την αφήσω με κάποιον άλλο απλά για να εκπαιδευτεί. Η πεθερά μου δεν μπορεί και δεν την εμπιστεύομαι, οπότε πάντα κανόνιζα τις δουλειές μου έτσι ώστε να μπορεί και ο άντρας μου να κρατάει την μικρή. Φταίω; είναι κάτι που μπορώ να κάνω;

Έχω ακούσει άπειρες ιστορίες παιδιών που αντιδρούν στον παιδικό και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι όλα αυτά τα παιδάκια θηλάζουν και για αυτό είναι προσκολλημένα στη μαμά τους. Έχει να κάνει με τις εμπειρίες του παιδιού και με τον χαρακτήρα του το πόσο έτοιμο είναι για το σχολείο και με τη φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών, που το καθένα έχει το ρυθμό του.

Αντίθετα, έρευνες δείχνουν ότι παιδιά που θηλάζουν γίνονται πιο ανεξάρτητα.

Αν θέλεις, διάβασε την κουβέντα μας εδώ:

θηλασμος και προσκολληση

Και μερικά λινκς για το θηλασμό πέραν του χρόνου:

http://www.kellymom.com/bf/criticism.html

http://www.kellymom.com/bf/bfextended/index.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

η μικρή μου είναι 3,5 και όλοι υποστηρίζουν (απο την πλευρά του άντρα μου και φυσικά η πεθερά μου) ότι δεν είναι φυσιολογικη η συμπεριφορά της, να μην μπορεί να μείνει με άλλον (εννοούμε φυσικα με την πεθερά μου) και σ αυτό φταίω εγώ που την θηλάζω και που δεν την άφηνα καθόλου.

και σας ρωτάω. γιατι έπρεπε να αφήσω το παιδί μου να το περιποιείται κάποια άλλη χωρίς να υπάρχει λόγος; απλά για να εκπαιδευτεί να μένει με την γιαγιά της; θα ήθελα να σας πω ότι για δυο χρόνια κάθε πρωί όταν ήμουν στην δουλειά ήταν μαζί της απλά ήταν και ο άντρας μου παρών. δεν βλέπω πως εγώ φταίω που δεν δέθηκε με το παιδί; επειδή την θηλάζω;

nat-left είπε:
Αυτό με το τσιγάρο ακόμη δεν το έχω καταλάβει, ακόμη ως και τώρα καπνίζω γύρω στα 5 - 7 τσιγάρα την ημέρα, έλεγα να το κόψω με το που θα γεννήσω, αλλά δεν ξέρω πάλι για πόσο καιρό θα αντέξω (και είμαι απόλυτα ειλικρινής).

Ο καπνός που καπνίζεις προκαλεί αγγειοσυστολή σε όλο το σώμα του μωρού για 20 περίπου λεπτά. Η μεγάλη ζημιά στην εγκυμοσύνη γίνεται, όχι στο θηλασμό. Τι νόημα έχει να το κόψεις μετά;

Για να καταλάβεις πώς νιώθει το μωρό πιάσε το δεξί σου χέρι πάνω από τον καρπό με την παλάμη του αριστερού χεριού και κράτησέ το σφιχτά για 20 λεπτά. Το μωρό σου νιώθει στο σώμα του αυτό που νιώθει η δεξιά παλάμη σου.

Παράθεση
Αν καπνίζεις 1 τσιγάρο ΜΕΤΑ τον θηλασμό, δεν μένει στο μητρικό γάλα; δεν κάνει κακό στο μωρό;

Νομίζω ότι ο προβληματισμός σου δεν έχει κανένα νόημα μετά από αυτό στο οποίο υποβάλεις το έμβρυο.

Δεν θέλω να σου κάνω κριτική, δεν σου προτείνω καν να το κόψεις, κάνε ό,τι θέλεις όμως δεν έχει κανένα νόημα να ασχολεισαι με το δέντρο ενώ το πρόβλημα είναι ολόκληρο δάσος.

Είναι πολυ κακό το μωρό να εισπνέει καπνό και τον εισπνέει από τα ρούχα σου, το δέρμα σου, τα μαλλιά σου. Η ζημιά γίνεται στα πνευμόνια του μωρού. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που το μωρό το έχει είτε θηλάζεις είτε δεν θηλάζεις.

Το να σε προβληματίζει το αν περνάει στο γάλα ή όχι είναι ανευ ουσίας όταν το σημαντικό πρόβλημα είναι αλλού.

Παράθεση
αν χρειαστεί να πιει ενδιάμεσα συμπλήρωμα τι κάνεις αν έχεις καπνίσει μία ώρα πριν;

ο συνδυασμός τσιγάρο και ξένο γάλα είναι ο χειρότερος για το παιδί.

Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει το καλό του παιδιού θα εστιάσεις στο θηλασμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό.

Παράθεση
(καπνός μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει γιατί καπνίζω στη βεράντα)

καπνός μέσα στο σπίτι υπάρχει πάντα, είναι αυτός που μεταφέρεις εσύ, ευτυχώς είναι λιγότερος από ότι θα ήταν αν κάπνιζες μέσα στο σπίτι.

Συγνώμη αν φάνηκα κάπως δεικτική. Εχω κατηγορηθεί επανειλλημένα ότι απενοχοποιώ το καπνισμα κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Τονίζω ότι δεν υπάρχει το δίλημμα ΚΑΠΝΙΣΜΑ Ή ΘΗΛΑΣΜΟΣ.

Σε κάθε περίπτωση ο θηλασμός είναι πολύτιμος. Το γάλα της καπνίστριας μητέρας είναι ανώτερο από κάθε αγαλαδινό ή άλλο υποκατάστατο, εξακολουθεί να προσφέρει στο παιδί όλα τα θετικά που θα του πρόσφερε αν η μητέρα δεν κάπνιζε, το προστατεύει εν μέρει από τις αρνητικές επιδράσεις του καπνίσματος.

Οι βλαβερές επιδράσεις του καπνίσματος υπάρχουν για το μωρό είτε θηλάζει είτε δεν θηλάζει. Οι ουσίες του καπνού στο γάλα είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις βλαβερές επιδράσεις του ξένου γάλακτος.

efi72 είπε:
και σας ρωτάω. γιατι έπρεπε να αφήσω το παιδί μου να το περιποιείται κάποια άλλη χωρίς να υπάρχει λόγος; απλά για να εκπαιδευτεί να μένει με την γιαγιά της; θα ήθελα να σας πω ότι για δυο χρόνια κάθε πρωί όταν ήμουν στην δουλειά ήταν μαζί της απλά ήταν και ο άντρας μου παρών. δεν βλέπω πως εγώ φταίω που δεν δέθηκε με το παιδί; επειδή την θηλάζω;

Άρα την άφηνες για αρκετές ώρες κάθε μέρα στη γιαγιά, δεν έχει σημασία αν ήταν και ο μπαμπάς παρών ή όχι!

Μην αγχώνεσαι για τον παιδικό σταθμό, όπως συνήθισε αυτά τα 2 χρόνια να μένει με τη γιαγιά και τον μπαμπά θα συνηθίσει τώρα και τον σταθμό, απλά θέλει το χρόνο της. Είναι στην κατάλληλη ηλικία και ο σταθμός έχει να της προσφέρει πολλά. Το παιδί μπορεί να σου πει πώς περνάει και τι κάνει εκεί και έτσι να ελέγχες κι εσύ αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι.

Όσο για την προσκόλληση, από τα παιδιά μου η κόρη μου είναι περισσότερο προσκολλημένη σε σχέση με τους άλλους στην αντίστοιχη ηλικία. Ακόμα και από τον 2ο μου γιο που τον θήλαζα μέχρι 9 μηνών. Αυτός καθότανε άνετα με οποιονδήποτε. Η μικρή πάλι όχι. Δεν έχω λόγο να την ταλαιπωρώ, οπότε κανονίζω να την παίρνω μαζί μου όπου μπορώ και να μην την αφήνω σε άλλους. Ξέρω ότι κατά πάσα πιθανότητα όταν θα γυρίσω στη δουλειά όταν η μικρή θα είναι 17 μηνών και θα πάει σταθμό, θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί περισσότερο ίσως από τους μεγάλους μου, όμως κάποια στιγμή θα το ξεπεράσει. Δεν πιστεύω ότι η προσκόλληση έχει να κάνει μόνο με τον θηλασμό, παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες. Ο τρίτος γιος μου, που ως μωρό δεν ήταν καθόλου προσκολλημένος τώρα που είναι 5 χρονών αντιδρά έντονα όταν πχ. πάω για ψώνια και δεν τον παίρνω μαζί. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να είναι με τη μητέρα τους, ανεξάρτητα από τις επιταγές της καθημερινότητάς μας που χρειάζεται πολλές φορές να τα αφήνουμε. Αν δεν δείχνεις εσύ αγχωμένη, αν είσαι σίγουρη και αν στην επιστροφή σου της προσφέρεις την παρηγοριά που σου ζητάει (κατά συνέπεια και το θηλασμό που είναι μέρος της μεταξύ σας σχέσης), θα μειωθεί πολύ γρήγορα το άγχος της. Ο θηλασμός βοηθάει πολύ σ' αυτό.

Απ' την άλλη, για σκέψου να έκοβες το θηλασμό τώρα που η μικρή σου έχει ν' αντιμετωπίσει ένα σωρό καινούρια πράγματα, όπως σε προτρέπουν να κάνεις! Δεν θα ήταν ένας επιπλέον παράγοντας άγχους γι αυτήν; Πώς θα την παρηγορούσες, πώς θα την βεβαίωνες ότι είσαι πάντα εκεί γι' αυτήν; Εσύ ξέρεις λοιπόν πολύ καλά τι κάνεις και καλά θα κάνουν αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για το παιδί να μην παρεμβαίνουν στη σχέση του με τη μητέρα του.

HXuSp2.pngaS46p2.png

efi72 είπε:
Φταίω; είναι κάτι που μπορώ να κάνω;

Να αδιαφορήσεις επιδεικτικά για όσα σου λένε.

Η αντίδραση του παιδιού σου είναι φυσιολογική, έτσι αντιδρούν και τα παιδιά που δεν θηλάζουν. Εκεί ποιος φταίει;

Τα παιδιά δεν τα εγκαταλείπουμε σε άλλους για εκπαίδευση. Αυτό είναι απάνθρωπο. Όταν το παιδί είναι έτοιμο θα το ζητήσει μόνο του.

aglaia είπε:
  efi72 είπε:
Φταίω; είναι κάτι που μπορώ να κάνω;

Να αδιαφορήσει επιδεικτικά για όσα σου λένε.

Η αντίδραση του παιδιού σου είναι φυσιολογική, έτσι αντιδρούν και τα παιδιά που δεν θηλάζουν. Εκεί ποιος φταίει;

Τα παιδιά δεν τα εγκαταλείπουμε σε άλλους για εκπαίδευση. Αυτό είναι απάνθρωπο. Όταν το παιδί είναι έτοιμο θα το ζητήσει μόνο του.

:D Γεια σου ρε Αγλαΐα, τα είπες όλα σε τρεις σειρές!!!!!

Κι εγώ πιο πάνω γράφω τα κατεβατά, αλλά τα παίρνω με κάτι τέτοια! :evil:

HXuSp2.pngaS46p2.png

efi72 είπε:
η μικρή μου είναι 3,5 και όλοι υποστηρίζουν (απο την πλευρά του άντρα μου και φυσικά η πεθερά μου) ότι δεν είναι φυσιολογικη η συμπεριφορά της,

Δηλαδή η πεθερά σου και ο άντρας σου γνωρίζουν ποια είναι η φυσιολογική συμπεριφορά; Μήπως θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι τα παιδιά δεν είναι μηχανές, ότι το καθένα έχει διαφορετική προσωπικότητα και διαφορετικές ανάγκες και πρέπει να τα σεβόμαστε;

:evil:

Συγχίζομαι όταν ακούω τέτοιες κρίσεις από τόσο άσχετους...

Παράθεση
να μην μπορεί να μείνει με άλλον (εννοούμε φυσικα με την πεθερά μου)και σ αυτό φταίω εγώ που την θηλάζω και που δεν την άφηνα καθόλου.

φταίει η προσωπικότητα της πεθεράς σου και η σχέση που έχει αναπτύξει με το παιδί. Αν αυτή δεν είναι ικανή να το προσεγγίσει, δεν φταις εσύ.

Μήπως να αρχίσεις να απαντάς για να συμμαζευτούν;

Παράθεση

Φταις!

Που δεν απαντάς στις βλακείες που σου λένε!

Αν η πεθερά σου είναι τόσο ανίκανη να δεθεί με το παιδί στα δύο χρόνια και έχει το θράσσος και μιλάει, φταις που δεν της τα χώνεις! Αν πάρει την κατάλληλη απάντηση δεν θα τολμήσει να ξαναμιλήσει.

Εχω βαρεθεί να ακούω για αυτήν την καρεμέλα, οτι για όλα τα στραβά φταίει ο θηλασμός. Ενα καλό δεν ακούς οτι βοηθάει σε κάτι, μόνο για τα στραβά φταίει.

Τι θα πει οτι το παιδί δεν ειναι ανεξάρτητο και προσκολλημένο στη μητέρα του, σε ποιον άλλο θα ειναι; Φυσικά θα ειναι προσκολλημένο στη μητέρα που θα το αγκαλιάζει οταν το έχει ανάγκη, θα το φιλάει οταν χτυπάει, θα θα διώχνει κάθε του φοβία. Θα τα κάνει όλα αυτά η μητέρα του παιδιού και το παιδί θα ειναι προσκολλημένο στη γειτόνισσα; χαζο ειναι το παιδί;

Εγω ακούω τα ίδια οτι φταιει ο θηλασμός που το παιδί κοιμάται μόνο με το στηθος. Υπάρχει τρόπος να το αλλάξω, θα πρέπει επι ένα μηνα να προσπαθω να τον κοιμίζω επι 3 ωρες καθημερινά, να το βλέπω να κλαίει, να χτυπιέται να μην ανταποκρίνομαι στις αναάγκες του και τότε θα μάθει. Αλλά εγω δε θέλω να βασανίζω το παιδί μου.

efi72 με 3,5 χρονια θηλασμού you are my hero!

Αγλαια,θα απαντήσω μόνο σε αυτο που είπες για την σκληρηνση,της συγκεκριμενης κοπέλας της απαγορευσαν ΟΛΟΙ οι νευρολόγοι που έχει επισκεφτει να μην θηλάσει γιατι θα βλάψει τον εαυτό της!

τώρα αν έχουν κάνει όλοι λάθος τι να πω.....

if you want to make the world a better place, take a look at yourself and make that change!!!570057guwilak9ki.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...