Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δημόσιο Σχολείο ή Ιδιωτικό και γιατί

Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό  

1.164

1. 1. Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό

• Δημόσιο
      554
    • Ιδιωτικό
      504

Recommended Posts

Υπό ιδανικές συνθήκες, θα τα πάω ιδιωτικό για τις παροχές που προσφέρει..... Αλλά βλέπω την κατάρρευση της χώρας μας που όχι λεφτά για ιδιωτικό δεν θα υπάρχουν, αλλά ούτε για τα βασικά της επιβίωσης μας

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 762
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ψηφίζω ιδιωτικό σχολείο γιατί δεν έχω την "πολυτέλεια" να στείλω τα παιδιά μου σε δημόσιο σχολείο καθώς βρίσκομαι στην μειονεκτική θέση της εργαζόμενης:shock: μητέρας. Γιατί κάνω 3 ώρες καθημερινά να πάω και να γυρίσω από τη δουλειά τρέχοντας μπας και ξεκλέψω 5 λεπτά από τη διαδρομή για να είμαι με τα παιδιά μου:evil:.

Γιατί στις απεργίες δεν εγκρίνεται και η δικιά μου συμμετοχή :mrgreen:όλος τυχαίος η δικιά μου εταιρεία με θέλει εκεί έστω και πετώντας αλλά χωρίς τα παιδιά παραμάσχαλα. Γιατί είμαι άσπλαχνη μάνα που έπρεπε να γυρίσει στη δουλειά και να "παρκάρει" κάπου το 5 μηνών μωρό αφού το δημόσιο "παρκινγκ" ήθελε να κάνω αίτηση τον Μάιο μήνα και το παιδί να είναι εκείνη τη στιγμή 6 μηνών. (Συγγνώμη που δεν προγραμμάτισα την εγκυμοσύνη μου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υπουργείου παιδείας).

Γιατί δεν γίνετε να είμαι την ίδια ώρα και στο γραφείο και στο νηπιαγωγείο και στο βρεφικό.:roll:

Και τέλος γιατί έχω μισθό ολόκληρα 850 ευρώ και δεν έχω τι να τα κάνω!!! :mrgreen:(ο σύζυγος με μία μέρα λιγότερη την εβδομάδα πλέον και 650 ευρώ) Αλλά δεν έχουμε και βοήθεια από κανέναν για να τα "παρκάρουμε" δωρεάν.

Το παιδί αν είναι να μάθει και να αγαπά την μάθηση θα το κάνει όπου κι αν είναι. Πρακτικά είναι τα ζητήματα - τι να τα κάνουμε όταν τα οράρια μας δεν συμπίπτουν μ'εκείνα των σχολείων????????????:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ιδιωτικο forever.......!!!!παρομοιοι περιπου οι λογοι που το επελεξα.....!!! μιλαω για ιδιωτικο βρεφονηπιακο γιατι στον δημοσιο θεωρησαν οτι εχουμε περισσευμα οικονομικο καθως ο συζυγος ειναι δημοσιος υπαλληλος κ δεν μπορει ο φουκαρας να κρυψει ουτε ενα ευρω....ενω τα παιδια των επιχειρηματιων που δηλωνουν τα μισα των μισων απο τα μισα ειναι στα δημοσια....αλλα δεν πειραζει..!!! αποζημιωθηκα καθως τα παιδια μου φευγανε χαρουμενα κ γυριζαν τρισευτυχισμενα στο σπιτι...αγαπησαν κ αγαπηθηκαν πολυ απο τις δασκαλες τους...!!!! χαχαχαχαχα κ βρηκαμε που να επενδυσουμε αυτα που μας περισσευαν κ σπαγαμε το κεφαλι μας που να τα ξοδεψουμε...!!!

Πήγα νηπιαγωγείο και δημοτικό στο πιο ακριβό ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο συνεχίζει να έχει όνομα. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς μου που μπόρεσαν να μου προσφέρουν ό,τι καλύτερο πίστευαν για μένα και τον αδελφό μου. Πραγματικά πήρα πολλά καλά από το ιδιωτικό αυτό σχολείο, αλλά και πολλά κακά. Πρώτα από όλα να διευκρινίσω πως οι γονείς μου είχαν τελειώσει μόνο το δημοτικό σχολείο και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να «με διαβάσουν», και πράγματι τα καθημερινά τεστ και οι επαναλήψεις με βοήθησαν να πάρω βάσεις. Το γεγονός όμως ότι μας έβαζαν σε ανταγωνισμό και μας έλεγαν πως τα ονόματα των πέντε μαθητών που θα τελειώσουν πρώτοι και θα έχουν γράψει και 20, θα καρφιτσωθούν στον πίνακα ανακοινώσεων (και θα έχουν την εύνοια της δασκάλας), εμένα με γέμιζε άγχος. Διότι δεν μπορούσα να τελειώσω από τους πρώτους και όποτε το κατάφερνα, έκανα λάθη, άρα το γραπτό μου δεν ήταν καλό. Ε, όλη αυτή η διαδικασία που γινόταν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, εμένα με γέμισε ηττοπάθεια που έκανα χρόνια να την ξεπεράσω.

Επίσης, παρόλο που δεν ήταν εκκλησιαστικό το σχολείο, γινόταν χριστιανικός προσηλυτισμός προς εμάς. Η δασκάλα μας ήταν πολύ καλή, αλλά μας έβαλε να γίνουμε συνδρομητές σε χριστιανικό περιοδικό, το οποίο το διάβαζα προσεκτικά για χρόνια και με επηρέαζε. Θα έπρεπε να υπήρχε έλεγχος από τη διεύθυνση και να της απαγόρευαν να μας επηρεάζει με τα μηνύματά της. Εξαιτίας της αρνιόμουν να ντυθώ καρναβάλι, γιατί με είχε πείσει πως το έθιμο είναι παγανιστικό και του σατανά. Ξαναντύθηκα στη δευτέρα λυκείου!

Υπήρχε point system και παίρναμε πόντους, αν ήμασταν άτακτοι. Ξέρετε πώς φοβόμουν μήπως κάνω κάτι και τιμωρηθώ; Διότι στο νηπιαγωγείο σε ένα διάλειμμα είχα αφαιρεθεί με το παιχνίδι με μια φίλη μου και δεν μπήκαμε μέσα στην αίθουσα. Τι έκανε η νηπιαγωγός; Μας πήγε στο διευθυντή, που ήταν ο ιδιοκτήτης του σχολείου, για να μας μαλώσει.

Α! Με απέρριψαν από τη θεατρική ομάδα του σχολείου, και έβαλαν δυο φίλες μου στις οποίες οι υπεύθυνες δασκάλες έκαναν ιδιαίτερα. Στο δημόσιο σχολείο ΔΕΝ απορρίπτουμε κανέναν μαθητή. Σε σχολική γιορτή ανέθεσα σε δυσλεκτικό και ντροπαλό μαθητή μου να πει ποίημα μόνο και μόνο για να τονωθεί η αυτοπεποίθησή του. Αντιθέτως, στα ιδιωτικά μόνο οι άριστοι συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του σχολείου, δυστυχώς.

Κάθε πρωί μας έβαζαν να κάνουμε «προσοχή-ανάπαυση» επί πέντε λεπτά, λες και ήμασταν στο στρατό. Οι γονείς μου, επειδή ήταν αγράμματοι, τα θεωρούσαν όλα φυσιολογικά. Πάντως εγώ στο γυμνάσιο απαίτησα να πάω σε δημόσιο, όπου έμαθα γράμματα σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Έμαθα να μελετάω και να πετυχαίνω σε όλες τις δοκιμασίες χωρίς άγχος.

Δεν υποτιμώ τη σημασία της βιβλιοθήκης (στο δημόσιο λύκειο που δουλεύω, κάπου στη Μακεδονία έχουμε υπέροχη βιβλιοθήκη με εκατοντάδες βιβλία, αλλά οκ, παραδέχομαι πως αυτό δεν ισχύει παντού) και θεωρώ σπουδαίο το μάθημα των καλλιτεχνικών και της μουσικής. Απλώς πιστεύω πως μπορούν να γίνουν αυτά και χωρίς πολλά μέσα, με φαντασία και αγάπη. Θέλετε το παιδί σας να αγαπήσει το διάβασμα; Να το αγαπάτε και εσείς! Αν το βράδυ, αντί να δείτε τηλεόραση, καθίσετε στην πολυθρόνα με ένα βιβλίο, το παιδί θα το λάβει το μήνυμα. Θα γίνετε πρότυπο για αυτό. Ακόμη και αν το σχολείο δεν έχει βιβλιοθήκη, να το πάτε μια βόλτα στη δημοτική βιβλιοθήκη, να του μάθετε να ψάχνει σε εγκυκλοπαίδειες και στο διαδίκτυο για επιπλέον γνώση.

Αλλά στην τελική, κορίτσια, η επιλογή είναι δική σας. Ο κάθε γονιός κάνει αυτό που πιστεύει καλύτερο για το παιδί του. Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε χρήματα και να κάνετε αυτό που ονειρεύεστε για τα παιδιά σας. Εγώ δεν έχω περίσσια χρήματα, αλλά έχω το βίωμα και την εμπειρία, που ελπίζω να με καθοδηγήσουν σωστά όταν έρθει η ώρα!:P

Όλα όσα λες γίνονται και στο δημόσιο.......ο προσηλυτισμός (αν θεωρείται έτσι γιατί υποτίθεται ότι τότε είμασταν όλοι ορθόδοξοι...τώρα ίσως είναι αλλιώς) ήταν πάγια τακτική σε όλα τα σχολεία δημόσια και ιδιωτικά.....

Οι καθηγητές στα δημόσια δε νοιάζονται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων για τα παιδιά που "δεν τα παίρνουν" όπως λένε.....χαρακτηρίζουν άσχημα πολλές φορές και παιδιά που ίσως έχουν μαθησιακό πρόβλημα και φυσικά δε νοιάζονται να το εντοπίσουν.....οι περισσότεροι έχουν μια στάση εξουσίας με την κακή έννοια.......

Οι γιοί και οι κόρες των καθηγητών (όσοι δεν πάνε σε ιδιωτικά) έχουν πάντα αξίζουν δεν αξίζουν καλύτερο βαθμό από όλους (τυχαίο? δε νομίζω)......

Εγώ πήγα μόνο σε δημόσιο κι έχω να πω τα χειρότερα.....

Για καθηγητές που παρενοχλούσαν ακόμα και κορίτσια γυμνασίου.....

Για καθηγητές που κυνηγούσαν μόνο τα ιδιαίτερα.....

Για καθηγήτριες που χαριεντίζονταν με μαθητές........είδαν τα ματάκια μου κι άκουσαν τα αυτάκια μου ΤΑ αίσχη όλα αυτά τα χρόνια......

Χώρια οι απεργίες, οι αποχές, οι συνελεύσεις, οι ατέλειωτες γιορτές.....και όλα όσα σε βγάζουν από το πρόγραμμα κάθε τρεις και λίγο.........

Ναι, σίγουρα υπάρχουν και καλοί καθηγητές.......τόσα χρόνια στο σχολείο προσωπικά εντόπισα δυο!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μόνο δύο!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πες μου ας πούμε, ένας μέτριος μαθητής, πού θα αποδώσει καλυτερα κατά τη γνώμη σου;

Κατά τη γνώμη μου θα αποδώσει καλύτερα αν οι γονείς του ενδιαφέρονται και αγαπούν τη γνώση και καθοδηγούν το παιδί προς τα εκεί. Αν οι γονείς αδυνατούν να ασχοληθούν λόγω έλλειψης γνώσεων ή έλλειψης χρόνου, δύο τινά: ή το ιδιωτικό θα βοηθήσει το μαθητή, διότι τα κύρια μαθήματα διδάσκονται πιο πολλές ώρες εκεί, ή θα τον καταστρέψει διότι οι ρυθμοί στο ιδιωτικό είναι πιο γρήγοροι και ίσως ο μαθητής μείνει πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους. Το μεγάλο μειονέκτημα του δημοσίου είναι ότι χάνονται πολλές ώρες. Παραδέχομαι πως αυτό πρέπει να σταματήσει.

Εννοείται πως τα ΧΡΥΣΟπληρώνουν οι γονείς όλα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τα θεωρείς άχρηστα όμως όλα αυτά που περιέγραψες; Αν μπορούσαν οι δημόσιοι δάσκαλοι να τα ζητήσουν και οι γονείς να συμφωνήσουν να τα φέρουν δε θα ήταν καλύτερα; Δηλαδή να πούμε ότι αφού δεν μπορεί να γίνει στο δημ. σχολείο η δουλειά που πρέπει, δεν αξίζει να γίνει πουθενά;

Επίσης, ήθελα να σε ρωτήσω αφού εισαι και εκπαιδευτικός και μπορείς να κρίνεις, η ποιότητα της εκπαίδευσης συνολικά δεν ήταν καλύτερη στο ιδιωτικο σχολείο;

Στο δημόσιο σχολείο που δουλεύω εγώ οι γονείς δεν συμφωνούν να δώσουν ούτε 20 ευρώ το χρόνο. Χωρίς τη σύμπραξη και τη συνεργασία τους δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Πάντως και εγώ και άλλοι συνάδελφοι, το ίδιο υλικό που δίναμε στους μαθητές μας όταν δουλεύαμε σε φροντιστήρια, το ίδιο και καλύτερο δίνουμε και στους μαθητές μας στο σχολείο (σημειώσεις σε φωτοτυπίες για τις πανελλαδικές). Ξέρετε πόσες φορές τις είδα πεταμένες στο καλάθι των αχρήστων; Αντιθέτως, εκτιμούν τις φωτοτυπίες του φροντιστηρίου διότι εκεί πληρώνουν. Κι όταν ευθέως τους λέω "εκτιμάτε το φροντιστήριο, διότι το πληρώνετε κι όχι γιατί προσφέρει πιο πολλά από μας", βρίσκω πάντα ειλικρινείς μαθητές που συμφωνούν μαζί μου...

Η ποιότητα της εκπαίδευσης εξαρτάται από τον εκπαιδευτικό καθαρά. Στα δημόσια σχολείο υπάρχουν και πολλοί μέτριοι και πολλοί απίστευτα καταρτισμένοι δάσκαλοι. Παραδέχομαι πως είναι θέμα τύχης το πού θα πέσεις. Αλλά λίγο πολύ το ίδιο ισχύει και στα ιδιωτικά σχολεία ή στα φροντιστήρια. Ξαναλέω πως το μόνο πρόβλημα είναι ότι χάνονται πολλές διδακτικές ώρες. Και αυτό γίνεται σκόπιμα από την πολιτεία. Σκοπίμως παρακωλύεται το έργο μας για να καταφεύγουν οι γονείς στα φροντιστήρια και έτσι να απασχολούνται περισσότεροι πτυχιούχοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών και να φαίνεται λιγότερη η ανεργία.

Διαφημίσεις

Όλα όσα λες γίνονται και στο δημόσιο.......ο προσηλυτισμός (αν θεωρείται έτσι γιατί υποτίθεται ότι τότε είμασταν όλοι ορθόδοξοι...τώρα ίσως είναι αλλιώς) ήταν πάγια τακτική σε όλα τα σχολεία δημόσια και ιδιωτικά.....

Οι καθηγητές στα δημόσια δε νοιάζονται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων για τα παιδιά που "δεν τα παίρνουν" όπως λένε.....χαρακτηρίζουν άσχημα πολλές φορές και παιδιά που ίσως έχουν μαθησιακό πρόβλημα και φυσικά δε νοιάζονται να το εντοπίσουν.....οι περισσότεροι έχουν μια στάση εξουσίας με την κακή έννοια.......

Οι γιοί και οι κόρες των καθηγητών (όσοι δεν πάνε σε ιδιωτικά) έχουν πάντα αξίζουν δεν αξίζουν καλύτερο βαθμό από όλους (τυχαίο? δε νομίζω)......

Εγώ πήγα μόνο σε δημόσιο κι έχω να πω τα χειρότερα.....

Για καθηγητές που παρενοχλούσαν ακόμα και κορίτσια γυμνασίου.....

Για καθηγητές που κυνηγούσαν μόνο τα ιδιαίτερα.....

Για καθηγήτριες που χαριεντίζονταν με μαθητές........είδαν τα ματάκια μου κι άκουσαν τα αυτάκια μου ΤΑ αίσχη όλα αυτά τα χρόνια......

Χώρια οι απεργίες, οι αποχές, οι συνελεύσεις, οι ατέλειωτες γιορτές.....και όλα όσα σε βγάζουν από το πρόγραμμα κάθε τρεις και λίγο.........

Ναι, σίγουρα υπάρχουν και καλοί καθηγητές.......τόσα χρόνια στο σχολείο προσωπικά εντόπισα δυο!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μόνο δύο!!!!!!!!!!!!!!!!!

και εγώ αυτό που θυμάμαι από τους καθηγητές μου όλα αυτά τα χρόνια που πήγα σχολείο ήταν ο γυμναστής μου στην γ' γυμνασίου που έλεγε στα κορίτσια που βαριόντουσαν να κάνουν γυμναστική (και με πρόφαση τις δύσκολες μέρες του μήνα ) πως δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δε θέλω

και αυτό το έχω κάνει μότο στη ζωή μου.Από τόσους καθηγητές μόνο αυτό μου έμεινε και οι συζητήσεις που κάναμε με έναν άλλο καθηγητή στην β' λυκείου ....

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Sesame, η αλήθεια είναι πως ο καθένας κρίνει με βάση την εμπειρία και τα βιώματά του. Σέβομαι όσα λες, γιατί τα έχεις ζήσει. Η δικιά μου εμπειρία είναι διαφορετική. Όσο για τους βαθμούς, μην το θίξουμε... Μεγάλωσα σε πόλη και έφτυνα αίμα για να πάρω έναν καλό βαθμό. Δουλεύω σε επαρχία και δέχομαι πίεση από την τοπική κοινωνία για να βαθμολογώ υψηλά και εικονικά όλους (είτε είναι το παιδί του δήμαρχου, είτε το παιδί ενός αγρότη).

Στην τελική, ο καθένας κάνει το καλύτερο για το παιδί του. Ό,τι κι αν αποφασίσουμε, τονίζω και πάλι πως οφείλουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά μας, να παρακολουθούμε την πρόοδό τους, να ρωτάμε το δάσκαλο, να τον "πιέζουμε" ευγενικά. Πρώτα ο γονιός πρέπει να ενδιαφερθεί και μετά όλοι οι άλλοι!

ιδιωτικο forever.......!!!!παρομοιοι περιπου οι λογοι που το επελεξα.....!!! μιλαω για ιδιωτικο βρεφονηπιακο γιατι στον δημοσιο θεωρησαν οτι εχουμε περισσευμα οικονομικο καθως ο συζυγος ειναι δημοσιος υπαλληλος κ δεν μπορει ο φουκαρας να κρυψει ουτε ενα ευρω....ενω τα παιδια των επιχειρηματιων που δηλωνουν τα μισα των μισων απο τα μισα ειναι στα δημοσια....αλλα δεν πειραζει..!!! αποζημιωθηκα καθως τα παιδια μου φευγανε χαρουμενα κ γυριζαν τρισευτυχισμενα στο σπιτι...αγαπησαν κ αγαπηθηκαν πολυ απο τις δασκαλες τους...!!!! χαχαχαχαχα κ βρηκαμε που να επενδυσουμε αυτα που μας περισσευαν κ σπαγαμε το κεφαλι μας που να τα ξοδεψουμε...!!!

Αυτό λέω κι εγώ! Τα παιδιά είναι χαρούμενα, εμείς δουλεύουμε χωρίς άγχος και λύσαμε το πρόβλημα του που να ξοδεύουμε δημιουργικά τα χρήματα μας:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Στην τελική, ο καθένας κάνει το καλύτερο για το παιδί του. Ό,τι κι αν αποφασίσουμε, τονίζω και πάλι πως οφείλουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά μας, να παρακολουθούμε την πρόοδό τους, να ρωτάμε το δάσκαλο, να τον "πιέζουμε" ευγενικά. Πρώτα ο γονιός πρέπει να ενδιαφερθεί και μετά όλοι οι άλλοι!

Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα......πρώτα είναι ο γονιός και μετά το σχολείο όποιο κι αν είναι.....

Ώρες ώρες εύχομαι να μπορούσα να πω τα καλύτερα για το δημόσιο....αλλά τόσα χρόνια μετά και ρωτώντας ανήψια και άλλα παιδιά που πάνε δημόσιο πάνω κάτω τα ίδια λένε.....

υπάρχουν νέοι καθηγητές και δάσκαλοι που ξεκινάνε με όρεξη και τους κόβονται τα φτερά στην πορεία...δεν έγιναν όλοι εκπαιδευτικοί επειδή "έτυχε".......κάποιοι θέλουν πραγματικά να προσφέρουν....αλλά με το υπάρχον σύστημα είναι δύσκολο...να, ακόμα κι εσύ λες ότι δέχεσαι πιέσεις για τη βαθμολογία.....

mantarini 7 στα χρονια που αναφερεσαι και προφανως ειναι και τα χρονια που εγω ημουν μαθητρια, το συστημα ηταν ανταγωνιστικο γενικα. Εγω ημουν σε δημοσιο σχολειο και σε εμας υπηρχε ο ανταγωνισμος και η βαθμοθηρια και οι αγαπημενοι μαθητες της δασκαλας και με το παραμικρο μας πηγαιναν στο διευθυντη. Δεν εχει να κανει με το αν πηγαινες σε ιδιωτικο ή δημοσιο. Ηταν ετσι βαθμοκεντρικο το συστημα της εποχης και η εξιψωση των πανεπιστημιακων σπουδων ως το υπερτατο αγαθο.

Μιλας για τα παιδακια με μαθησιακες δυσκολιες.

Ξερεις ποσα παιδακια με μαθησιακες δυσκολιες πηγαινουν σε ιδιωτικα γιατι δεν υπαρχουν σε κοντινα τους δημοσια σχολεια δασκαλοι ενταξης για να ενταχθουν?

Ξερεις ποσα παιδακια με μαθησιακες δυσκολιες συμμετεχουν στις εξτρα οργανωμενες δραστηριοτητες του σχολειου (μουσικη, θεατρικο, καλλιτεχνικα, πειραματικη φυσικη, ομαδες) ειναι επιτυχημενα και νιωθουν καλα με τον εαυτο τους?

Οι διαδραστικοι πινακες τα ηλεκτρονικα βιβλια , το εποπτικο υλικο , τα πολυαισθητηριακα εργαλεια ξερεις ποσο βοηθουν στο να εξελιχθουν αυτα τα παιδια στη μαθησιακη διαδικασια?

Ο ψυχολογος που υπαρχει στο σχολειο , ο συντονιστης των εξατομικευμενων προγραμματων και το υλικο , οι συχνες ανατροφοδοτησεις μεσω αξιολογησεων των προγραμματων σαφεστατα βοηθουν τα παιδια με μαθησιακες δυσκολιες να προχωρουν.

Μπραβο σου που βοηθας τα παιδακια σου στο σχολειο να καλλιεργησουν τις οποιες δεξιοτητες τους ομως δυστυχως δεν εχεις ουτε βιβλια , ουτε υλικο , ουτε μετεκπαιδευση, ουτε υποστηριξη και προσπαθεις με το περισσευμα της καρδιας σου. Δυστυχως ομως παιδεια δε γινεται μονο με την καλη μας διαθεση. Οπως ειπες καλοι και κακοι εκπαιδευτικοι υπαρχουν παντους και οι καλοι με την προσπαθεια τους θα κανουν το μικρο τους θαυμα. Ομως παιδεια δεν ειναι η ταξη μας και ο μικροκοσμος μας αλλα και το τι κανουν οι αλλοι που εμπλεκονται στο συστημα.

Καποτε πηγα να δωσω μια ομιλια σε ενα δημοσιο σχολειο σε καλη περιοχη της Αθηνας καλεσμενη απο το συλλογο γονεων. Το σχολειο ηταν 12θεσιο και παρακολουθησε την ομιλια μου μονο μια νεα δασκαλα που ειχε την Α δημοτικου. Φαινεται Παρασκευη απογευμα δεν μπορουσαν να θυσιασουν μια ωρα για να κανουν μια συζητηση μαζι με τους γονεις και εναν ειδικο για θεματα που μπορει να τους απασχολουσαν. Αυτο λοιπον με στενοχωρησε παρα πολυ μιας και ειμαι παιδι δημοσιου σχολειου και ελληνικου πανεπιστημιου και εκει αρχισα να καταλαβαινω οτι η συνειδηση δεν αφηνεται στην καλη διαθεση του καθενος. Καλλιεργειται ως υποχρεωση και γινεται ευσυνειδητο καθηκον.

Ως εκπαιδευτικος ξερεις τη θεωρια τον κινητρων: ξεκινουν απο τα εξωτερικα (στην αρχη το παιδακι θελει να ακουει το μπραβο) και υπο συνθηκες περναει στα εσωτερικα (την αναγκη για αυτοβελτιωση και εξελιξη).

Αν λοιπον ο εκπαιδευτικος αφεθει στη τυχη του και δεν τον βοηθησουν να οργανωσει, να μεθοδευσει και να αυτοαξιολογησει την ποιοτητα της δουλεια τους ποτε δεν θα μπει στη διαδικασια της αυτοεξελιξης. Και δυστυχως το δημοσιο εκπαιδευτικο μας συστημα εχει πτωχευσει πολυ πριν απο την οικονομικη μας κριση. Το εθαψαν οι μεγαλοκαθηγηταδες στα πανεπιστημια που μοιραζαν μεταπτυχιακες θεσεις για ψηφους στους φοιτητες, τα μαιμου ερευνητικα προγραμματα, η ασχετη με την εκπαιδευση πολιτικη ηγεσια, τα κονκλαβια των πουλημενων συνδικαλιστων , οι συναδελφοι που κοιτουσαν το ρολοι τους μην τυχον και κατσουν 5 λεπτα παραπανω. η αποδιοργανωση των εκπαιδευτικων μοναδων, τα ψιχουλακια με τα οποια χρηματοδοτουσαν τη δημοσια παιδεια ολα αυτα τα χρονια, Οι διορισμενοι ασχετοι διευθυντες εκπαιδευσης και τα γραφεια των διευθυνσεων που γινονταν χωροι πολιτικων ρουσφετιων. Παντως αυτο που ηθελαν το καταφεραν. Οπως τοσοι νεοι επιστημονες πηραν το δρομο της ξενιτιας για να δουν μια ασπρη μερα ετσι και εκπαιδευτικοι με δυνατες σπουδες και προσοντα θα επιλεξουν τον ιδιωτικο τομεα ή το εξωτερικο αφου το να γυριζουν ολη την Ελλαδα με 400 ευρω θα ειναι ασυμφορο και οδυνηρο για αυτους. Αυτο λοιπον που προσπαθουν να κανουν δηλαδη να κανουν μη ελκυστικο το δημοσιο τομεα θα εχει αμεσο αντικτυπο και στην παρεχομενη παιδεια απο τα δημοσια σχολεια.

Και σας δινω ενα παραδειγμα . Ποσοι ειχαν ιδιωτικη ασφαλεια υγειας πριν 20 χρονια και ποσοι εχουν τωρα? Γιατι στραφηκαν προς τα εκει, αφου πληρωνουν τοσα χρηματα για τα ταμεια (ΙΚΑ, δημοσιο κ.λ.π.)? Προφανως γιατι δε λαμβανουν την περιθαλψη για την οποια πληρωνουν.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Ουτε λιγο ουτε πολυ, ειδαμε 13 ιδιωτικα σχολεια, καποια εκ των οποιων 2 ή και 3 φορες, στην προσπαθεια μας να επιλεξουμε πραγματικα το καλυτερο για τα παιδια. Καταληξαμε στα εξής:

- Τα ιδιωτικα ειναι πρωτιστως επιχειρησεις, κατα συνεπεια λειτουργουν με πρωταρχικο στοχο τη μεγιστοποιηση κερδους. Επομενως, θα προσπαθησουν να "πουλησουν" μοναδικοτητα, διαφοροποιηση και, κυριως, να πεισουν οτι προσφερουν αυτο που οι γονεις επιζητουν. Θα χαϊδεψουν τα αυτια των γονιών για να πετυχουν την πολυποθητη εγγραφη. Τι γινεται εκει μεσα οταν κλεινουν οι πορτες, ενας Θεος το ξερει.

- Οι γονεις που στελνουν τα παιδια τους σε ιδιωτικα, εχουν σιγουρα οικονομικη ανεση και σε πολλες περιτωσεις θεωρουν οτι πληρωνοντας πολλα για την εκπαιδευση των παιδιων εχουν κανει το καθηκον τους. Πολλα απο τα παιδια που φοιτουν στα ιδιωτικα ειναι κακομαθημενα και σπανια ακουν τη λεξη "οχι", με ο,τι συνεπειες μπορει να εχει αυτο για τη σχολικη ταξη και τους κωδικες επικοινωνιας μεταξυ των παιδιων.

- Ειδοποιος διαφορα προκυπτει απο τον παιδαγωγο και μονο. Αν εχει ζηλο, ορεξη και πραγματικα λατρευει αυτο που κανει, και σε μια σπηλια να τον βαλεις μπορει κυριολεκτικα να απογειωσει τους μαθητες του. Οσα υλικοτεχνικα μεσα, πολυδιαστατους διαδραστικους πινακες, τεχνολογικα εργαλεια μαθησης κι αν διαθετει η ταξη, αν ο δασκαλος δεν θελει, δουλεια ουσιαστικη δεν υπαρχει περιπτωση να γινει. Εξισου σημαντικος ειναι και ο ρολος του διευθυντη.

Δυστυχως, η οικονομικη κριση εχει χτυπησει αλυπητα και τη δημοσια παιδεια. Κακοπληρωμενοι εκπαιδευτικοι, απεργιες και καταληψεις, ενα γενικο κλιμα αβεβαιοτητας, υποδομες που εγκυμονουν πλεον κινδυνους για την ασφαλεια των παιδιων,ελλειψεις σε ολα τα επιπεδα (εγχειριδια,γραφικη υλη,πετρελαιο θερμανσης) καθιστουν τα δημοσια σχολεια μια μαλλον προβληματικη επιλογη. Σιγουρα καλοι εκπαιδευτικοι υπαρχουν στο δημοσιο σχολειο και ικανοι διευθυντες επισης, ισως και περισσοτεροι απο των ιδιωτικων, αλλα υπο ποιες συνθηκες τους καλουμε να αποδωσουν?

Τελικα επιλεξαμε ενα ιδιωτικο σχολειο των νοτιων προαστιων που δειχνει καπως μαζεμενο.

- Οι γονεις που στελνουν τα παιδια τους σε ιδιωτικα, εχουν σιγουρα οικονομικη ανεση και σε πολλες περιτωσεις θεωρουν οτι πληρωνοντας πολλα για την εκπαιδευση των παιδιων εχουν κανει το καθηκον τους.

Αυτή η αντίληψη δυστυχώς είναι γενική. Πολλοί γονείς θεωρούν ότι επειδή πληρώνουν σχολεία / φροντιστήρια / μπαλέτα / ποδόσφαιρα κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, έχουν εκπληρώσει τις γονεικές τους υποχρεώσεις.

Πολλα απο τα παιδια που φοιτουν στα ιδιωτικα ειναι κακομαθημενα και σπανια ακουν τη λεξη "οχι", με ο,τι συνεπειες μπορει να εχει αυτο για τη σχολικη ταξη και τους κωδικες επικοινωνιας μεταξυ των παιδιων.

Χωρίς να θελω να φανώ απόλυτη, νομίζω ότι στατιστικά το ποσοστό των κακομαθημένων παιδιών είναι το ίδιο σε δημόσια και ιδιωτικά. Το αν θα κακομάθεις το παιδί σου δεν έχει στην πραγματικότητα σχέση με την οικονομική σου επιφάνεια. Απλώς, όσο πιο ευκαταστατος είναι ο γονιός τόσο πιο "ακριβά" είναι τα θέλω του παιδιού. Το ίδιο κακομαθημένος όμως είσαι όταν χτυπιέσαι στο πάτωμα του σουπερ μάρκετ για τη σοκοφρέτα, με όταν χτυπιέσαι στο πάτωμα για το ακριβό παιχνίδι. Η συμπεριφορά είναι η ίδια.

Ειδοποιος διαφορα προκυπτει απο τον παιδαγωγο και μονο. Αν εχει ζηλο, ορεξη και πραγματικα λατρευει αυτο που κανει, και σε μια σπηλια να τον βαλεις μπορει κυριολεκτικα να απογειωσει τους μαθητες του. Οσα υλικοτεχνικα μεσα, πολυδιαστατους διαδραστικους πινακες, τεχνολογικα εργαλεια μαθησης κι αν διαθετει η ταξη, αν ο δασκαλος δεν θελει, δουλεια ουσιαστικη δεν υπαρχει περιπτωση να γινει. Εξισου σημαντικος ειναι και ο ρολος του διευθυντη.

Εχεις απόλυτο δίκιο.:!::!: Τα περίφημα υλικοτεχνικά μέσα είναι δευτερεύοντα. Το σχολείο το κάνει ο δάσκαλος και ο διευθυντής.

Δυστυχως, η οικονομικη κριση εχει χτυπησει αλυπητα και τη δημοσια παιδεια. Κακοπληρωμενοι εκπαιδευτικοι, απεργιες και καταληψεις, ενα γενικο κλιμα αβεβαιοτητας, υποδομες που εγκυμονουν πλεον κινδυνους για την ασφαλεια των παιδιων,ελλειψεις σε ολα τα επιπεδα (εγχειριδια,γραφικη υλη,πετρελαιο θερμανσης) καθιστουν τα δημοσια σχολεια μια μαλλον προβληματικη επιλογη. Σιγουρα καλοι εκπαιδευτικοι υπαρχουν στο δημοσιο σχολειο και ικανοι διευθυντες επισης, ισως και περισσοτεροι απο των ιδιωτικων, αλλα υπο ποιες συνθηκες τους καλουμε να αποδωσουν?

Τελικα επιλεξαμε ενα ιδιωτικο σχολειο των νοτιων προαστιων που δειχνει καπως μαζεμενο.

Δεν είμαι σίγουρη ότι η μη ικανοποιητική κατάσταση των δημόσιων σχολείων έχει σχέση με την οικονομική κρίση. Μάλλον οφείλεται σε μία γενικότερη κρίση αξιών και προτεραιοτήτων που υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι εάν με ένα θαυμα διναμε αύριο όοοοοοοσα χρήματα χρειάζεται το δημόσιο σχολείο για να λειτουργήσει σωστά, πάλι δεν θα απέδιδε.

Ανέφερες και μόνη σου προηγουμένως το ρόλο του διευθυντή. Αυτό για παράδειγμα απουσιάζει παντελώς από τα δημόσια σχολεία, ενώ δεν θα έπρεπε.

Νομίζω ότι η συντριπτική πλειψηφία των γονιών που στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό θέλει αυτό ακριβώς. Ενα μαζεμένο, αποδοτικό σχολείο. Γι' αυτό νομίζω ότι δεν ήταν και πολύ δίκαιη η κριτική για το ποιόν των γονιών και των παιδιών που είχες στην αρχή του ποστ.

Mariab

Δεν συμφωνεις οτι στα ιδιωτικα σχολεια συναντας πιο κακομαθημενα παιδια??Στο ιδιωτικο νηπιαγωγειο που στελνω το γιο μου τα περισσοτερα 5χρονα απαιτουν να περναει το δικο τους και φερονται σαν μικροι πασαδες.Που οφειλεται αυτη η συμπεριφορα??Μα στον τροπο που τα μεγαλωνουν φυσικα!!Δεν απομονωνω το φαινομενο μονο στο σχολικο περιβαλλον ενος ιδιωτικου σχολειου, λεω απλα οτι εκει ειναι πιο συνηθες. Μην πω για κατι κοριτσακια 6ης δημοτικου που ειδαμε σε ενα παρτυ, απο γνωστο μεγαλο ιδιωτικο,με συμπεριφορα 18χρονης. Η συζυγος μου ειχε μεινει αφωνη, να τα βλεπεις μισοβαμμενα να συγκρινουν τα παπουτσια τους!Καταλαβαινες οτι απεπνεαν εναν αφυσικο για την ηλικια τους αερα και ειχαν ενα ανεξηγητα υπεροπτικο υφος.Με τιποτα στον κοσμο δεν θελω να βρεθουν οι γιοι μου σε σχολικη ταξη οπου κυριαρχουν τα smartphones, οι φιρμες και το αμαξι του μπαμπα. Και σε διαβεβαιωνω οτι ειμαι σχετικα ευκαταστατος - τουλαχιστον ακομα - στο βαθμο που να μπορω να τους στειλω και τους δυο σε ιδιωτικο σχολειο, οπως και τελικα εκανα.

Οσο για το αν η λειτουργια των δημοσιων σχολειων συνδεεται με την κριση, δες μονο τα απογοητευμενα προσωπα των εκπαιδευτικων και θα καταλαβεις.Και μη μου πεις οτι δεν εχεις ακουσει περιπτωσεις οπου ο συλλογος κανει ουσιαστικα ερανο για να αγοραστει πετρελαιο θερμανσης. Δυστυχως η υγεια και η παιδεια ειναι οι πιο ευαλωτοι τομεις σε περιοδους δημοσιονομικης ασταθειας και οικονομικης υφεσης.Και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα.

panale... τι εννοείς "δείχνει κάπως μαζεμένο" ; Μπορείς να διευκρινήσεις λίγο τα κριτήριά σου;

:)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Όταν λέμε πως στα ιδιωτικά είναι όλα κακομαθημένα, η δεν εχουμε διαλέξει το σωστο ιδωτικο η ειμαστε φανατικοί εναντίον χωρίς πραγματική ουσία.

Υπάρχουν ιδιωτικά που είναι μια χαρά και συμμαζεμένα , το αν δεν μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά μας είναι άλλο θέμα!

Ισως σε κάποια σχολεία τύπου Μωραίτη που πάνε όλοι οι γνωστοι τα παιδιά τους είναι λίγο κάπως, γιατι ειναι [αιδια που έχουν ΄αλλη ζωη απο τα δικά μας, αλλες ανέσεις κλπ.

Ομως υπαρχουν και σχολεία σοβαρα, που κρατανε τα παιδια, τα μαλωνουν δεν τα αφηνουν να ξεσαλώσουν και να ειναι απο την πρωτη γυμνασιου βαμενα, ντυμενα σαν μικρομέγαλα και ζευγάρια.Οταν υπάρχουν κανόνες σχολείο δεν μπορείς να τους παραβλέψεις,

Επίσης ξέρω 4 σχολεία , 2 αθηνα και 2 θεσσαλονίκη που ειναι της εκκλησίας και εκεί ειναι πραγματικά αυστηρά και σοβαρά όπως κάποτε ηταν και τα δημόσια, στηνεποχη των γωνιών η των παπούδων μας.Τότε που υπήρχε αυτό το αλφαβητάτι ΄΄ΛΟΛΑ ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ΄΄ ΚΛΠ...που δείχνει μεσα μια άλλη ελλάδα.

Διαφημίσεις

Mariab

Δεν συμφωνεις οτι στα ιδιωτικα σχολεια συναντας πιο κακομαθημενα παιδια??Στο ιδιωτικο νηπιαγωγειο που στελνω το γιο μου τα περισσοτερα 5χρονα απαιτουν να περναει το δικο τους και φερονται σαν μικροι πασαδες.Που οφειλεται αυτη η συμπεριφορα??Μα στον τροπο που τα μεγαλωνουν φυσικα!!Δεν απομονωνω το φαινομενο μονο στο σχολικο περιβαλλον ενος ιδιωτικου σχολειου, λεω απλα οτι εκει ειναι πιο συνηθες. Μην πω για κατι κοριτσακια 6ης δημοτικου που ειδαμε σε ενα παρτυ, απο γνωστο μεγαλο ιδιωτικο,με συμπεριφορα 18χρονης. Η συζυγος μου ειχε μεινει αφωνη, να τα βλεπεις μισοβαμμενα να συγκρινουν τα παπουτσια τους!Καταλαβαινες οτι απεπνεαν εναν αφυσικο για την ηλικια τους αερα και ειχαν ενα ανεξηγητα υπεροπτικο υφος.Με τιποτα στον κοσμο δεν θελω να βρεθουν οι γιοι μου σε σχολικη ταξη οπου κυριαρχουν τα smartphones, οι φιρμες και το αμαξι του μπαμπα. Και σε διαβεβαιωνω οτι ειμαι σχετικα ευκαταστατος - τουλαχιστον ακομα - στο βαθμο που να μπορω να τους στειλω και τους δυο σε ιδιωτικο σχολειο, οπως και τελικα εκανα.

Οσο για το αν η λειτουργια των δημοσιων σχολειων συνδεεται με την κριση, δες μονο τα απογοητευμενα προσωπα των εκπαιδευτικων και θα καταλαβεις.Και μη μου πεις οτι δεν εχεις ακουσει περιπτωσεις οπου ο συλλογος κανει ουσιαστικα ερανο για να αγοραστει πετρελαιο θερμανσης. Δυστυχως η υγεια και η παιδεια ειναι οι πιο ευαλωτοι τομεις σε περιοδους δημοσιονομικης ασταθειας και οικονομικης υφεσης.Και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα.

Έχω τελειώσει μεγάλο ιδιωτικό σχολείο στην Εκάλη και σε πολλά απο όσα λές έχεις δίκιο (οι δικοί μου με έγραψαν σε αυτό χωρίς έρευνα, άλλα χρόνια τότε).....ακόμα και πρίν 17 χρόνια που αποφοίτησα υπήρχε αυτή η νοοτροπία της μάρκας, της κλίκας, της ντίβας, του φυτού, του σπασίκλα και ακόμα υπάρχει....έμαθα όμως (και ευχαριστώ τους γονείς μου) να μην συμπορεύομαι με αυτό το κύμα...να είμαι ανεξάρτητη και να γελάω με την ralph lauren κάλτσα και με το μπλουζάκι που ήταν βαλμένο έτσι ώστε να φαίνεται το levis το παντελόνι.

Πήγα δημοτικό σε δημόσιο και γυμνάσιο - λύκειο σε ιδιωτικό, είδα την διαφορά και επέλεξα τα παιδιά μου με όσες δυσκολίες να τα πάω σε ιδιωτικό, μικρό, οικονομικό, οικογενειακό το οποίο δεν προσφέρει ότι τα μεγάλα (τεράστιες εγκαταστάσεις, τέννις και άλλες φαρμφάρες) αλλά τα βασικά για εμένα (ασφάλεια, σωστή εκπαίδευση, σωστή διαπαιδαγώγηση)....

Οπότε νομίζω ότι αν κάποιος γονιός θέλει μπορεί να αποφύγει κάποια πράγματα εκτός και αν δεν γνωρίζει τι ισχύει ( οφείλει όμως να μάθει)!

Όταν λέμε πως στα ιδιωτικά είναι όλα κακομαθημένα, η δεν εχουμε διαλέξει το σωστο ιδωτικο η ειμαστε φανατικοί εναντίον χωρίς πραγματική ουσία.

Υπάρχουν ιδιωτικά που είναι μια χαρά και συμμαζεμένα , το αν δεν μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά μας είναι άλλο θέμα!

Ισως σε κάποια σχολεία τύπου Μωραίτη που πάνε όλοι οι γνωστοι τα παιδιά τους είναι λίγο κάπως, γιατι ειναι [αιδια που έχουν ΄αλλη ζωη απο τα δικά μας, αλλες ανέσεις κλπ.

Ομως υπαρχουν και σχολεία σοβαρα, που κρατανε τα παιδια, τα μαλωνουν δεν τα αφηνουν να ξεσαλώσουν και να ειναι απο την πρωτη γυμνασιου βαμενα, ντυμενα σαν μικρομέγαλα και ζευγάρια.Οταν υπάρχουν κανόνες σχολείο δεν μπορείς να τους παραβλέψεις,

Επίσης ξέρω 4 σχολεία , 2 αθηνα και 2 θεσσαλονίκη που ειναι της εκκλησίας και εκεί ειναι πραγματικά αυστηρά και σοβαρά όπως κάποτε ηταν και τα δημόσια, στηνεποχη των γωνιών η των παπούδων μας.Τότε που υπήρχε αυτό το αλφαβητάτι ΄΄ΛΟΛΑ ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ΄΄ ΚΛΠ...που δείχνει μεσα μια άλλη ελλάδα.

Δεν εγραψα ποτε "ολα", αλλα οτι απο προσωπικη εμπειρια και μονο, διαπιστωσα οτι σε καποια ιδιωτικά φοιτουν παιδια που ειναι κακομαθημενα!!Τι να κανω, αφου αυτο διαπιστωσα, να μην το αναφερω?? ουτε φανατικος ειμαι ουτε τιποτα τετοιο, μεγαλωσα ομως και συνεχιζω να ζω σε προαστιο που συγκεντρωνει πολλες οικογενειες με νεοπλουτη κουλτουρα, κατι που περναει μοιραιως στα παιδια τους, τα περισσοτερα εκ των οποιων φοιτουν σε συγκεκριμενα ιδιωτικα σχολεια. Τι να κανουμε, αυτη ειναι η αληθεια, χωρις ομως να αποτελει και τον κανονα. Ειμαι αποφοιτος της Σχολης Χουρδακη και ψαχνω κατι αντιστοιχο για τους γιους μου. Δυστυχως, μετα απο καμια 15αρια ραντεβου σε ιδιωτικα σχολεια, δεν βρηκαμε ακριβως αυτο που ψαχναμε.

δημόσια - ιδιωτικά χμχμχμχμχ τα καλά ιδιωτικά σου προσφέρουν κάποια πράγματα που στα δημόσια δεν υπάρχουν, οπως το διεθνές απολυτήριο.

Εγώ σε δημοσιο πήγα και μια χαρά βγήκα, και πήγα και πανεπιστήμιο.

Απλά επειδή οι εποχές έχουν αλλάξει νομίζω το ερώτημα είναι το εξης, σε πια περιοχή μένεις? Σε κάποιες περιοχές τα δημόσια είναι πολυ καλα, ενώ σε άλλες ούτε απο έξω δεν περνας.

Εάν μου περισσέυουν πάντως τον μικρό ιδιωτικό θα τον στείλω, μήπως γλυτώσω και τα φροντηστ΄γηρια. αλλά μέχρι ΄τοτε τα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.....

Εάν μου περισσέυουν πάντως τον μικρό ιδιωτικό θα τον στείλω, μήπως γλυτώσω και τα φροντηστ΄γηρια. αλλά μέχρι ΄τοτε τα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.....[/QUOTE]

χαχαχαχαχαχαχαχαχα μ'έκανες και γέλασα, αστειάκι ααα καλό ήταν μέσα στην ,μαυρίλα μου....σε καμιά 20αρια χρόνια το βλέπω και αν δεν έχουμε φύγει μετανάστες μέχρι τότε.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

• 3 εβδομάδες μετά...

εννοειται δημοσιο!!!

1)τα δημοσια σχολεια εχουν αναβαθμισει το επιπεδο σπουδων τους με τοσους νεους δασκαλους που εχουν προσληφθει τα τελευταια χρονια, και γινεται καλη δουλεια!(σε περισσοτερα σχολεια, τουλαχιστον)

2)στα ιδιωτικα,αν δεν ειστε μεσα,δεν ξερετε τί κανουν στα παιδια σας(τί πρωτες υλες χρησιμοποιουν-αν περιλαμβανεται διατροφη, τί συνθηκες υγειινης-ασφαλειας υπαρχουν, πώς συμπεριφερονται στα μικρα παιδακια, αν τα σχολικα τους ειναι ελεγμενα,κτλ)

3)στα ιδιωτικα, εχουν τα παιδακια σαν στρατιωτακια,ακομη και απ το νηπιαγωγειο,στερωντας καθε αυθορμητη ενεργεια της προσχολικης ηλικιας, τρεφουν συνεχως την 'ματαιη' αγωνια των γονιων να μαθουν τα παιδια τους να γραφουν και να διαβαζουν-απ το προνηπιο!!!:shock:(λες και δε θα το μαθουν αργα ή γρηγορα, οταν θα ειναι στην καταλληλη νοητικη ηλικια!!!) και γενικα, χαιδευουν τα αυτια γονιων και παιδιων, βαζοντας παντου 10'-γιατι φυσικα το εκαστοτε ιδ. σχολειο δεν βγαζει 'κακους' μαθητες! ποσω δε μαλλον, μετριους!!!!!!!!!!!!!!! κι αν σε ενα διαγωνισμα, γραψουν τα μισα παιδια μετρια, το διαγωνισμα επαναλαμβανεται, για να γραψουν οοοολα καλα και να προστατευτει η υστεροφημια του σχολειου!!!!!

και στα δημοσια γινονται παρατυπιες(και τεμπελιες, ισως) και σε καποια ιδιωτικα γινεται καλη δουλεια, πουθενα δεν ειναι ολα τελεια ή ολα λαθος!

επειδη, βρισκομαι στα εκπαιδευτικα πραγματα,και εχουν δει πολλα τα ματια μου και στα 2, αυτο που συμβουλευω τους γονεις που επιλεγουν το ιδιωτικο ειναι... να εχουν ανοιχτα τα ματια τους,οταν επισκεπτονται ενα ιδ. σχολειο,να κανουν μεγαλη ερευνα,και αφου διαλεξουν, να κανουν συχνους και αιφνιδιους ελεγχους, ειδικα αν προκειται για νηπιαγωγειο...:rolleyes:

AtQqp2.png

εννοειται δημοσιο!!!

1)τα δημοσια σχολεια εχουν αναβαθμισει το επιπεδο σπουδων τους με τοσους νεους δασκαλους που εχουν προσληφθει τα τελευταια χρονια, και γινεται καλη δουλεια!(σε περισσοτερα σχολεια, τουλαχιστον)

πραγματικά απορώ πως το λες αυτό???????????????? εγω ειμαι σε επαρχια...το επιπεδο ειναι τραγικο!..ειναι θεμα τυχησ καθαρα αν θα πεσεις σε καλο δασκαλο..

3)στα ιδιωτικα, εχουν τα παιδακια σαν στρατιωτακια,ακομη και απ το νηπιαγωγειο,στερωντας καθε αυθορμητη ενεργεια της προσχολικης ηλικιας, τρεφουν συνεχως την 'ματαιη' αγωνια των γονιων να μαθουν τα παιδια τους να γραφουν και να διαβαζουν-απ το προνηπιο!!!:shock:(λες και δε θα το μαθουν αργα ή γρηγορα, οταν θα ειναι στην καταλληλη νοητικη ηλικα!!!) και γενικα, χαιδευουν τα αυτια γονιων και παιδιων, βαζοντας παντου 10'-γιατι φυσικα το εκαστοτε ιδ. σχολειο δεν βγαζει 'κακους' μαθητες! ποσω δε μαλλον, μετριους!!!!!!!!!!!!!!! κι αν σε ενα διαγωνισμα, γραψουν τα μισα παιδια μετρια, το διαγωνισμα επαναλαμβανεται, για να γραψουν οοοολα καλα και να προστατευτει η υστεροφημια του σχολειου!!!!!

ε...:rolleyes:

σαν στρατιωτάκια?????????????? επειδη έχουν πειθαρχία?????????? ειναι ακλύτερη η ασυδοσία που επικρατει σε πολλά δημόσια??... δηλαδη η στολη που φορανε σε καποια ιδιωτικα η οτι δεν αφηνουν να παιδια να βριζουν , να φερονατι ασχημα..κλπ ειναι καλό????

και αυτό για το διαγώνισμα ειναι πολυυυυυυυυυυυυυ τραβηγμένο ...εκτός να ξερεις συγκεκριμένο σχολειο που το εχει κανει..οπότε και να μασ το πεις...επειδη ξερω για πολλα ιδιωτικα..πρωτη φορα το ακουω!!

δεν ξερω τι εχει υποψην , αλλα δεν ειναι ολα τα ιδιωτικα πληρωνω για να παρω βαθμους..

σαν στρατιωτάκια?????????????? επειδη έχουν πειθαρχία?????????? ειναι ακλύτερη η ασυδοσία που επικρατει σε πολλά δημόσια??... δηλαδη η στολη που φορανε σε καποια ιδιωτικα η οτι δεν αφηνουν να παιδια να βριζουν , να φερονατι ασχημα..κλπ ειναι καλό????

δεν αναφερομαι στη στολη ή στις βρισιες(που ειναι θεμα διαμορφωσης και παιδειας απ την ιδια την οικογενεια!!!!!:shock::confused::rolleyes:). ξερω ιδ. νηπιαγωγεια που δεν αφηναν τα νηπια να χορεψουν ή να παιξουν ελευθερα στην ταξη, που δεν εκαναν χειροτεχνιες για να μη λερωθουν τα τραπεζια-να ειναι ομορφα στα ματια των γονιων-, που για να βγει μια γιορτη και να τα βλεπεις εσυ ως γονιος ολα στοιχισμενα, ειχαν πεσει 2 μηνες προβες με φωνες,πιεση και τραβηγματα των παιδιων, που το νηπιαγωγειο δεν ειχε μεσα στην ταξη 'γωνιες'(ετσι λεμε τα διαφορετικα κομματια ελευθερης δρασης των παιδιων οπως πχ γωνια μπακαλικου,κουκλοθεατρου,βιβλιοθηκης,θεατρου, φυσης,γραφης,οικοδομικου υλικου,κα), που ειναι θεμελιο στοιχειο της βαθμιδας αυτης, αλλα μονο θρανια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:shock::shock::shock::shock: απαραδεκτο! για να καθονται τα παιδακια και να γραφουν:evil:!!!!!!!!!!!

και αυτό για το διαγώνισμα ειναι πολυυυυυυυυυυυυυ τραβηγμένο ...εκτός να ξερεις συγκεκριμένο σχολειο που το εχει κανει..οπότε και να μασ το πεις...επειδη ξερω για πολλα ιδιωτικα..πρωτη φορα το ακουω!!

δεν ξερω τι εχει υποψην , αλλα δεν ειναι ολα τα ιδιωτικα πληρωνω για να παρω βαθμους..

τις προαλλες μου το ειπε μια μαμα,(με την οποια εχουμε κρατησει επαφες απο ενα ιδ. που δουλευα και εφερνε εκει τα παιδια της ως νηπια). τωρα τελειωνει και η κορη της την εκτη, και εχει συμβει πολλες φορες! και το κοριτσι ειναι οντως αριστουχο,γι αυτο και μαλιστα συζηταγαμε για το γεγονος οτι "μειωνεται" η αξια του δικου της 10, αν παιρνει και η κουτση μαρια εκει μεσα 10 με το "ζορι"! εχεις δει πολλα ιδ. να βγαζουν μαθητες του 7 ή του 6;;; εγω το δημοτικο με 7 το τελειωσα, γιατι ειχα ενα δασκαλο που δε χαριζε καστανα και μια χαρα σπουδασα πηρα τα πτυχια μου,διοριστηκα!!!

α! και προς Θεου, δεν φταινε οι δασκαλοι γι αυτα αλλα οι εντολες που δεχονται απ τους επιχειρηματιες-αφεντικα τους!!!!(by the way, το σχολειο στο οποιο αναφερομαι, ειναι ενα γνωστο ιδιωτικο στην ευρυτερη περιφερεια του πειραια)

ΥΓ τις μπογιες απ τα ξυλινα παμπαλαια παρκα τρωγαν τα μωρα, και οι γονεις στην εγγραφη δεν βλεπαν τα σκοροφαγωμενα παρκα!!!

τα ματια σας 14, οσοι γονεις πατε για ερευνα σε ιδιωτικα!!!!!!!

AtQqp2.png

Πήγα νηπιαγωγείο και δημοτικό στο πιο ακριβό ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο συνεχίζει να έχει όνομα. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς μου που μπόρεσαν να μου προσφέρουν ό,τι καλύτερο πίστευαν για μένα και τον αδελφό μου. Πραγματικά πήρα πολλά καλά από το ιδιωτικό αυτό σχολείο, αλλά και πολλά κακά. Πρώτα από όλα να διευκρινίσω πως οι γονείς μου είχαν τελειώσει μόνο το δημοτικό σχολείο και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να «με διαβάσουν», και πράγματι τα καθημερινά τεστ και οι επαναλήψεις με βοήθησαν να πάρω βάσεις. Το γεγονός όμως ότι μας έβαζαν σε ανταγωνισμό και μας έλεγαν πως τα ονόματα των πέντε μαθητών που θα τελειώσουν πρώτοι και θα έχουν γράψει και 20, θα καρφιτσωθούν στον πίνακα ανακοινώσεων (και θα έχουν την εύνοια της δασκάλας), εμένα με γέμιζε άγχος. Διότι δεν μπορούσα να τελειώσω από τους πρώτους και όποτε το κατάφερνα, έκανα λάθη, άρα το γραπτό μου δεν ήταν καλό. Ε, όλη αυτή η διαδικασία που γινόταν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, εμένα με γέμισε ηττοπάθεια που έκανα χρόνια να την ξεπεράσω.

Επίσης, παρόλο που δεν ήταν εκκλησιαστικό το σχολείο, γινόταν χριστιανικός προσηλυτισμός προς εμάς. Η δασκάλα μας ήταν πολύ καλή, αλλά μας έβαλε να γίνουμε συνδρομητές σε χριστιανικό περιοδικό, το οποίο το διάβαζα προσεκτικά για χρόνια και με επηρέαζε. Θα έπρεπε να υπήρχε έλεγχος από τη διεύθυνση και να της απαγόρευαν να μας επηρεάζει με τα μηνύματά της. Εξαιτίας της αρνιόμουν να ντυθώ καρναβάλι, γιατί με είχε πείσει πως το έθιμο είναι παγανιστικό και του σατανά. Ξαναντύθηκα στη δευτέρα λυκείου!

Υπήρχε point system και παίρναμε πόντους, αν ήμασταν άτακτοι. Ξέρετε πώς φοβόμουν μήπως κάνω κάτι και τιμωρηθώ; Διότι στο νηπιαγωγείο σε ένα διάλειμμα είχα αφαιρεθεί με το παιχνίδι με μια φίλη μου και δεν μπήκαμε μέσα στην αίθουσα. Τι έκανε η νηπιαγωγός; Μας πήγε στο διευθυντή, που ήταν ο ιδιοκτήτης του σχολείου, για να μας μαλώσει.

Α! Με απέρριψαν από τη θεατρική ομάδα του σχολείου, και έβαλαν δυο φίλες μου στις οποίες οι υπεύθυνες δασκάλες έκαναν ιδιαίτερα. Στο δημόσιο σχολείο ΔΕΝ απορρίπτουμε κανέναν μαθητή. Σε σχολική γιορτή ανέθεσα σε δυσλεκτικό και ντροπαλό μαθητή μου να πει ποίημα μόνο και μόνο για να τονωθεί η αυτοπεποίθησή του. Αντιθέτως, στα ιδιωτικά μόνο οι άριστοι συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του σχολείου, δυστυχώς.

Κάθε πρωί μας έβαζαν να κάνουμε «προσοχή-ανάπαυση» επί πέντε λεπτά, λες και ήμασταν στο στρατό. Οι γονείς μου, επειδή ήταν αγράμματοι, τα θεωρούσαν όλα φυσιολογικά. Πάντως εγώ στο γυμνάσιο απαίτησα να πάω σε δημόσιο, όπου έμαθα γράμματα σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Έμαθα να μελετάω και να πετυχαίνω σε όλες τις δοκιμασίες χωρίς άγχος.

Δεν υποτιμώ τη σημασία της βιβλιοθήκης (στο δημόσιο λύκειο που δουλεύω, κάπου στη Μακεδονία έχουμε υπέροχη βιβλιοθήκη με εκατοντάδες βιβλία, αλλά οκ, παραδέχομαι πως αυτό δεν ισχύει παντού) και θεωρώ σπουδαίο το μάθημα των καλλιτεχνικών και της μουσικής. Απλώς πιστεύω πως μπορούν να γίνουν αυτά και χωρίς πολλά μέσα, με φαντασία και αγάπη. Θέλετε το παιδί σας να αγαπήσει το διάβασμα; Να το αγαπάτε και εσείς! Αν το βράδυ, αντί να δείτε τηλεόραση, καθίσετε στην πολυθρόνα με ένα βιβλίο, το παιδί θα το λάβει το μήνυμα. Θα γίνετε πρότυπο για αυτό. Ακόμη και αν το σχολείο δεν έχει βιβλιοθήκη, να το πάτε μια βόλτα στη δημοτική βιβλιοθήκη, να του μάθετε να ψάχνει σε εγκυκλοπαίδειες και στο διαδίκτυο για επιπλέον γνώση.

Αλλά στην τελική, κορίτσια, η επιλογή είναι δική σας. Ο κάθε γονιός κάνει αυτό που πιστεύει καλύτερο για το παιδί του. Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε χρήματα και να κάνετε αυτό που ονειρεύεστε για τα παιδιά σας. Εγώ δεν έχω περίσσια χρήματα, αλλά έχω το βίωμα και την εμπειρία, που ελπίζω να με καθοδηγήσουν σωστά όταν έρθει η ώρα!:P

συμφωνω...αν και δεν εχω αναλογη εμπειρια βιωματικη...

εννοειται δημοσιο!!!

2)στα ιδιωτικα,αν δεν ειστε μεσα,δεν ξερετε τί κανουν στα παιδια σας(τί πρωτες υλες χρησιμοποιουν,αν περιλαμβανεται διατροφη, τί συνθηκες υγειινης-ασφαλειας υπαρχουν, πώς συμπεριφερονται στα μικρα παιδακια, αν τα σχολικα τους ειναι ελεγμενα,κτλ)

3)στα ιδιωτικα, εχουν τα παιδακια σαν στρατιωτακια,ακομη και απ το νηπιαγωγειο,στερωντας καθε αυθορμητη ενεργεια της προσχολικης ηλικιας, τρεφουν συνεχως την 'ματαιη' αγωνια των γονιων να μαθουν τα παιδια τους να γραφουν και να διαβαζουν-απ το προνηπιο!!!:shock:(λες και δε θα το μαθουν αργα ή γρηγορα, οταν θα ειναι στην καταλληλη νοητικη ηλικα!!!) και γενικα, χαιδευουν τα αυτια γονιων και παιδιων, βαζοντας παντου 10'-γιατι φυσικα το εκαστοτε ιδ. σχολειο δεν βγαζει 'κακους' μαθητες! ποσω δε μαλλον, μετριους!!!!!!!!!!!!!!! κι αν σε ενα διαγωνισμα, γραψουν τα μισα παιδια μετρια, το διαγωνισμα επαναλαμβανεται, για να γραψουν οοοολα καλα και να προστατευτει η υστεροφημια του σχολειου!!!!!

και στα δημοσια γινονται παρατυπιες(και τεμπελιες, ισως) και σε καποια ιδιωτικα γινεται καλη δουλεια, πουθενα δεν ειναι ολα τελεια ή ολα λαθος!

επειδη, βρισκομαι στα εκπαιδευτικα πραγματα,και εχουν δει πολλα τα ματια μου και στα 2, αυτο που συμβουλευω τους γονεις που επιλεγουν το ιδιωτικο ειναι... να εχουν ανοιχτα τα ματια τους,οταν επισκεπτονται ενα ιδ. σχολειο,να κανουν μεγαλη ερευνα,και αφου διαλεξουν, να κανουν συχνους και αιφνιδιους ελεγχους, ειδικα αν προκειται για νηπιαγωγειο...:rolleyes:

Καλά ΟΚ, έχω πεθάνει από τα γέλια...:mrgreen:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...