Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δημόσιο Σχολείο ή Ιδιωτικό και γιατί

Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό  

1.164

1. 1. Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό

• Δημόσιο
      554
    • Ιδιωτικό
      504

Recommended Posts

Μια και μιλάμε για πτυχία και τι θέλει ο άλλος να σπουδάσει........

Το θέμα είναι πως σχεδόν κανένας δε σπουδάζει αυτό που θέλει.....αυτό βέβαια δεν είναι ευθύνη μόνο του σχολείου....είναι και της κοινωνίας...

Δείτε που είναι οι βάσεις για τις στρατιωτικές αστυνομικές σχολές......στα ύψη... έχουν πολύ ζήτηση λόγω που και πληρώνονται και διορίζονται με το που θα τελειώσουν......αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα (εδώ ξεφεύγουμε εντάξει, γιατί σε τέτοια κοινωνία δε θα φτάσουμε ποτέ, που να υπάρχει δουλειά για όλους..κ.λ.π.) θα ήταν έτσι τα πράγματα?

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 762
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γνωριζω απο πολυ δικο μου ανθρωπο παιδι αυτιστικο σε δημοσιο καραδημοσιο σχολειο με κοπελα ψυχολογο που το συνοδευει να εχει αγκαλιαστει πολυ θερμα απο το σχολειο, παιδια,δασκαλους....οι γονεις του οικονομικα πολυ ευκαταστατοι κι ομως την ακρη την βρηκαν στο δημοσιο της γειτονιας και στην ψυχολογο που προσελαβαν,,,ψυχολογος, δασκαλα, διευθυντης, γυμναστης ανεπτυξαν μια εξαιρετικη συνεργασια και το παιδι αυτο ειναι κομματι αυτης της ταξης,,,,υπηρξαν και υπαρχουν δυσκολες στιγμες αλλα τα φερνουν βολτα και το παιδι ειναι κερδισμενο,,,εννοειται οτι το παιδι δεν καθεται ολη την ωρα μεσα μπαινει λγο στη γλωσσα τον βαζει να διαβασει η δασκαλα του κανει μια ερωτηση στο 10λεπτο βγαινει εξω,,,στην ιστορια θα ξαναμπει στην παραδοση,,στα μαθηματικα δεν μπαινει καθολου αποδιοργανωνεται,,,στην γυμναστικη συμμετεχει τα παιδια τον προσεχουν, κανουν παρτι και τον καλουν,,,ξυπναει το πρωι και θελει να παει σχολειο,,οταν αρρωσταινει η δασκαλα του αυτος ανησυχει

σε κανενα ιδιωτικο δεν θα γινοταν κατι τετοιο

γνωριζω απο πρωτο χερι και απο προσωπικες εμπειριες που αφορουν την αδερφη μου οτι κανενα ιδιωτικο δεν θα κανει κανενος ειδους υπερβαση να προσπαθησει να ενταξει με καποιο τροπο ενα παιδι με δυσκολιες ποσο μαλλον με αυτιστικα στοιχεια,,,χαλαει η μουρη του

Για αυτό και εγώ υποστηρίζω το δημόσιο σχολείο, μετά και την εμπειρία που έχω φέτος από αυτό, έχοντας 2 παιδιά στο δημόσιο προνήπιο. Και φυσικά μετά την περσινη εμειρία σε ιδιωτικο σταθμό.

Συγκρίνοντάς τα, το δημόσιο υπερτερει. Αν το θέλουν και οι 2 πλευρες (εννοώ γονεις και δάσκαλοι), μπορούν να κάνουν θαύματα!

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

γνωριζω απο πολυ δικο μου ανθρωπο παιδι αυτιστικο σε δημοσιο καραδημοσιο σχολειο με κοπελα ψυχολογο που το συνοδευει να εχει αγκαλιαστει πολυ θερμα απο το σχολειο, παιδια,δασκαλους....οι γονεις του οικονομικα πολυ ευκαταστατοι κι ομως την ακρη την βρηκαν στο δημοσιο της γειτονιας και στην ψυχολογο που προσελαβαν,,,ψυχολογος, δασκαλα, διευθυντης, γυμναστης ανεπτυξαν μια εξαιρετικη συνεργασια και το παιδι αυτο ειναι κομματι αυτης της ταξης,,,,υπηρξαν και υπαρχουν δυσκολες στιγμες αλλα τα φερνουν βολτα και το παιδι ειναι κερδισμενο,,,εννοειται οτι το παιδι δεν καθεται ολη την ωρα μεσα μπαινει λγο στη γλωσσα τον βαζει να διαβασει η δασκαλα του κανει μια ερωτηση στο 10λεπτο βγαινει εξω,,,στην ιστορια θα ξαναμπει στην παραδοση,,στα μαθηματικα δεν μπαινει καθολου αποδιοργανωνεται,,,στην γυμναστικη συμμετεχει τα παιδια τον προσεχουν, κανουν παρτι και τον καλουν,,,ξυπναει το πρωι και θελει να παει σχολειο,,οταν αρρωσταινει η δασκαλα του αυτος ανησυχει

σε κανενα ιδιωτικο δεν θα γινοταν κατι τετοιο

γνωριζω απο πρωτο χερι και απο προσωπικες εμπειριες που αφορουν την αδερφη μου οτι κανενα ιδιωτικο δεν θα κανει κανενος ειδους υπερβαση να προσπαθησει να ενταξει με καποιο τροπο ενα παιδι με δυσκολιες ποσο μαλλον με αυτιστικα στοιχεια,,,χαλαει η μουρη του

Noμίζω οτι δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι σε καποιες αποψεις επειδη δεν εμπιπτουν στις δικες μας εμπειρίες Εγω εργαζομαι σε ιδιωτικο σχολειο και ειχαμε παιδι με συνδρομο asperger σημαιοφορο. Εγω η ιδια ειμαι ειδικη παιδαγωγος και σχολικη ψυχολογος και ολες οι υπηρεσιες οι εξτρα ειναι δωρεαν και δεν μιλαμε για μεγαλο σχολειο με ακριβα διδακτρα.

....

Συγκρίνοντάς τα, το δημόσιο υταθμό.περτερει. Αν το θέλουν και οι 2 πλευρες (εννοώ γονεις και δάσκαλοι), μπορούν να κάνουν θαύματα!

Το πρόβλημα υπάρχει και αυξάνεται επειδή συνήθως το θέλει η μία πλευρά (γονείς)πιο πολύ.

Εγώ το έβλεπα και το έκρινα από την κόρη του αφεντικού μου και την ανιψιά του άντρα μου ,οι διαφορές που έχει το ένα σχολείο με το άλλο.Τώρα αν είναι και θέμα γονιού και πόσο pressing κάνει στο παιδί του για τα μαθήματα είναι άλλη υπόθεση.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Διαφημίσεις

Noμίζω οτι δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι σε καποιες αποψεις επειδη δεν εμπιπτουν στις δικες μας εμπειρίες Εγω εργαζομαι σε ιδιωτικο σχολειο και ειχαμε παιδι με συνδρομο asperger σημαιοφορο. Εγω η ιδια ειμαι ειδικη παιδαγωγος και σχολικη ψυχολογος και ολες οι υπηρεσιες οι εξτρα ειναι δωρεαν και δεν μιλαμε για μεγαλο σχολειο με ακριβα διδακτρα.

δεν ειμαι στατιστικη υπηρεσια οποτε σαφως και μιλαω μεσα απο την εμπειρια μου,,,την πονεμενη εμπειρια μου καταρχην, την εμπειρια μου ως παιδαγωγου δευτερον και ως κοινωνικου οντως που ερχεται σε επαφη με ανθρωπους που ζουν δικες τους εμπειριες

σιγουρα δεν ειναι απολυτο αυτο που λεω και μεταφερω αλλα ο κανονας,, το σχολειο σου ανηκει στις εξαιρεσεις

επειδη στο ελλαντα δεν υπαρχει το σωστο πλαισιο για αυτα τα παιδια ο καθε γονιος ψαχνει να βρει μονος του γωνια στο διφραγκο, δεν εχει σημασια αν ειναι δημοσιο η ιδιωτικο το σχολειο αυτο που θα επιχειρησει να ενταξει ενα παιδι με αυτισμο,,,σημασια εχει να γινονται τετοιες προσπαθειες

Σε αυτο εχεις δικιο αφου το σχολειο δεν ειναι οι τοιχοι του αλλα οι ανθρωποι του.

Οταν λοιπον ειτε σε δημοσιο ειτε σε ιδιωτικο σχολειο εργαζονται οι εκπαιδευτικοι λειτουργουν διεκπεραιωτικα και πηγαινουν μονο για να εισπραττουν το μισθο τους το σχολειο απο μονο του ειναι προβληματικο. Για εμενα ενα εκπαιδευτικος στη συγχρονη πραγματικοτητα το μονο κινητρο που εχει ειναι η αγαπη του για τα παιδια.

-Οικονομικες απολαβες δεν εχει

-κοινωνικη καταξιωση δεν εχει (εχει χαθει το κυρος του δασκαλου και δεν αποτελει πλεον προτυπο)

-συστημα αξιολογησης και επιμορφωσης δεν υπαρχει

-προοπτικες καριερας δεν υπαρχουν.

Αρα τι μενει?

Να αγαπα αυτο που κανει και να αγαπα τα παιδια. Τετοιοι λοιπον εκπαιδευτικοι υπαρχουν και στον ιδιωτικο και στο δημοσιο τομεα. Η μονη διαφορα ειναι η οργανωση , τα μεσα και τα βοηθητικα εργαλεια που θα σε βοηθησουν να κανεις καλυτερα τη δουλεια σου. Γιατι οσο και να παλευεις τι να κανεις οταν δεν υπαρχει ουτε χαρτι τουαλετας ουτε λιγο πετρελαιο για να μην παγωνουν τα παιδια? Δυστυχως αυτο που βλεπω ειναι οτι ηταν στραβο το κλιμα το εφαγε και ο γαιδαρος. Παντα υποχρηματοδοτουνταν η παιδεια στην Ελλαδα, τωρα δε θα μενει μια δραχμη για ενα καλυτερο εκπαιδευτικο συστημα. Εξαλλου αν τα δημοσια σχολεια ηταν ανταγωνιστικα δεν θα υπηρχαν ιδιωτικα σχολεια . Στη Δανια δινουν στους γονεις που δεν επιθυμουν να εγγραψουν τα παιδια τους σε δημοσιο σχολειο 4000 ευρω ως κουπονι για να εγγραφουν σε ιδιωτικο. Κανενα παιδι δεν εγγραφεται σε ιδιωτικο αφου το δημοσιο σχολειο ειναι καλυτερο

Στη Δανια δινουν στους γονεις που δεν επιθυμουν να εγγραψουν τα παιδια τους σε δημοσιο σχολειο 4000 ευρω ως κουπονι για να εγγραφουν σε ιδιωτικο. Κανενα παιδι δεν εγγραφεται σε ιδιωτικο αφου το δημοσιο σχολειο ειναι καλυτερο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!:shock::shock::shock:

Το πρόβλημα υπάρχει και αυξάνεται επειδή συνήθως το θέλει η μία πλευρά (γονείς)πιο πολύ.

Εγώ το έβλεπα και το έκρινα από την κόρη του αφεντικού μου και την ανιψιά του άντρα μου ,οι διαφορές που έχει το ένα σχολείο με το άλλο.Τώρα αν είναι και θέμα γονιού και πόσο pressing κάνει στο παιδί του για τα μαθήματα είναι άλλη υπόθεση.

Εγώ σε καμμία περίπτωση δεν μίλησα για πίεση στο παιδί. Συνεργασία γονιών και εκπαιδευτικών είπα που είναι άλλο πράγμα.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!:shock::shock::shock:

To σκεφτικο που υπαρχει απο πισω ειναι το εξής:

Εγω ως κρατος κοστολογω την εκπαιδευση του καθε παιδιου ετησιως 4000ευρω.

Ειμαι υποχρεωμενος να σου παρεχω ως κρατος την παιδεια αυτη δωρεαν. Τωρα αν εσυ ως γονιος θεωρεις οτι οι αναγκες του παιδιου σου για διαφορους λογους δεν καλυπτονται επειδη τα χρηματα αυτα τα εχεις πληρωσει ως φορολογουμενος πολιτης παρε τα και διαθεσε τα στο σχλειο που νομιζεις οτι σε καλυπτει.

εχουν ομως τετοιο εκπαιδευτικο συστημα που τα ιδιωτικα σχολεια δεν προσφερουν κατι καλυτερο απο τα δημοσια εκτος ισως απο καποιες πιο εξειδικευμενες ανάγκες (οικοτροφεια, διεθνη σχολεια κ.λ.π.

Διαφημίσεις

Στη Δανια δινουν στους γονεις που δεν επιθυμουν να εγγραψουν τα παιδια τους σε δημοσιο σχολειο 4000 ευρω ως κουπονι για να εγγραφουν σε ιδιωτικο. Κανενα παιδι δεν εγγραφεται σε ιδιωτικο αφου το δημοσιο σχολειο ειναι καλυτερο

Αχ πόσο θα ήθελα να ήμασταν Δανία έστω και στο ελάχιστο....:(:(:(

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

Αχ, αχ, και είναι ΚΑΙ πανέμορφη χώρα, με κάτι γαλήνια τοπία...

Ναι, ΚΕΛ, το κατάλαβα κι εγώ το σκεπτικό... Φαντάσου κράτος... Μην τυχόν και σε ρίξει στις υποχρεώσεις του προς εσένα...

Τώρα δεν ταιριάζει με το θέμα αυτό που θα πω αλλά αν μας έλεγαν να μας βάλουν Σκανδιναβούς επιτηρητές (και μόνο) στα υπουργεία, εγώ θα συμφωνούσα ΑΜΕΣΩΣ... Μπας και βλέπαμε καμιά άσπρη μέρα...

Αχ, αχ, και είναι ΚΑΙ πανέμορφη χώρα, με κάτι γαλήνια τοπία...

Ναι, ΚΕΛ, το κατάλαβα κι εγώ το σκεπτικό... Φαντάσου κράτος... Μην τυχόν και σε ρίξει στις υποχρεώσεις του προς εσένα...

Τώρα δεν ταιριάζει με το θέμα αυτό που θα πω αλλά αν μας έλεγαν να μας βάλουν Σκανδιναβούς επιτηρητές (και μόνο) στα υπουργεία, εγώ θα συμφωνούσα ΑΜΕΣΩΣ... Μπας και βλέπαμε καμιά άσπρη μέρα...

α κι εγω θα συμφωνουσα,,,τους δικους μας ειδαμε πως τα εκαναν,,τρωγανε με χρυσα κουταλια και να οι μιζες και να τα φακελακια κι απο εργο τιποτα

• 1 month later...
εγω παλι θα ελεγα στους γονεις, και σ εμενα εννοειται, να χαλαρωσουν,,,οποια κι αν ειναι η επιλογη τους να μην περιμενουν τα παντα απο το σχολειο,,,πολλα εξαρτωνται και απο το σπιτι, την οικογενεια και κυριως απο το ιδιο το παιδι,,,ενα παιδι φιλομαθες θα μαθει οπουδηποτε , ενα παιδι που αγαπουν, εκτιμουν, σεβονται οι γονεις του θα βρει το δρομο του κι ας μην ειναι μεσα απο τα γραμματα,, κι ας μην τα παιρνει τα γραμματα

ειναι απανθρωπο να τα πιεζουμε και να προβαλουμε σε αυτα δικα μας θεματα και απωθημενα

ιδιωτικο η δημοσιο το θεμα ειναι να τα αποδεχτουμε οπως ακριβως ειναι

πολυ ωραιο μηνυμα!

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Στο ιδιωτικό τουλάχιστον ξέρεις ποιόν να βρίσεις αν κάτι πάει στραβά!!!!

χαχαχαχαχα :lol: :lol: :lol: χαχαχαχαχα

Νέα διάσταση στα κριτήρια επιλογής!! :lol: :lol: :lol:

Στο δημόσιο πάλι... μπορείς να βρίσεις όποιον θέλεις για ότι θελεις... Δρα ψυχοθεραπευτικά για τη διαχείρηση του θυμού... :lol: :lol: :lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Eγω προσωπικα χωρις να θελω να υποβαθμισω τα ιδιωτικα νηπιαγωγεια ειμαι δυσαρεστημενη γιατι στο συγκεκριμενο που ειχα παει τον γιο μου, η καθημερινη ενημερωση που μου γινοταν γραπτος ηταν αναληθης. Απλα προσπαθουσαν να μου παρουσιασουν ενα τελειο περιβαλλον ετσι ωστε να ειμαι ικανοποιημενη, ενω στην πραγματικοτητα αυτο που σηνεβαινε ηταν Τελειως διαφορετικο. Ο γιος μου δεν ετρωγε καθολου κατα τη διαρκεια της ημερας στο νηπιο κ εκεινοι μου ελεγαν οτι τρωει ολο το φαγητο, με αποτελεσμα να μην παιρνει γραμμαριο αλλα να χανει κιολας. Τωρα πλεον τον εχω στειλει σε δημοσιο νηπιαγωγειο, εξακολουθω να εχω το ιδιο προβλημα,το παιδι να μην τρωει. Αλλα τουλαχιστον ειμαι ενημερη για το τι πραγματικα συμβαινει και το κυριοτερο το παιδι παει στο σχολειο με ευχαριστηση χωρις να γκρινιαζει κ να κλαιει οπως συνηθιζε πριν.

Γεια σας και από μένα. Εγώ ψηφ'ιζω δημόσιο σχολείο. Μένουμε προσωρινά Ολλανδία και αναγκαστικά ο γιος μας πάει σε διεθνές ιδιωτικό λόγω συχνών μετακινήσεων. Επειδή όμως άκουσα και παραπάνω κάποιες αναφορές στην Δανία έχω να πω ότι στην Ολλανδία από την Α δημοτικού αρχίζουν με υπόγειο τρόπο και ξεχωρίζουν ποια παιδιά προορίζονται για Πανεπιστήμιο και ποια όχι. Ηγραμμή που δίνεται στους δασκάλους είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι να αποθαρρύνονται από τις ανώτερες σπουδές.Για αυτό και όταν βλέπουν ότι ένα παιδί δεν τα πάει και τόσο καλά, δεν προσπαθούν να το βελτιώσουν.

Τουλάχιστον στην Ελλάδα ο μέσος δάσκαλος σε αντίστοιχη περίπτωση θα προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση. Για αυτό, και προτιμώ τελικά ένα ελληνικό δημόσιο σχολείο με την σημαντική συμβολή όμως των γονιών, χωρίς αυτούς, και στο καλύτερο σχολείο να πάει , θα αποκομίσει λίγα πράγματα.

Δεν ξερω αν το εχω πει πιο πανω αλλα εγω ειμαι ιδιαιτερα ευχαριστημενη απο το δημοσιο σχολειο που πηγαινει ο γιος μου. Η μαλλον να το θεσω αλλιως... Ειμαι ιδιαιτερα ευχαριστημενη απο τους δασκαλους που εχει ο γιος μου στο δημοσιο σχολειο.

Τον βοηθανε πολυ ειδικα στο τμημα ενταξης. Ιδιωτικο σχολειο που απλα βαζει μεγαλους βαθμους σε παιδι που δεν αξιζει χωρις να το βοηθαει... ευαριστω αλλα δεν θα παρω.

Γεια σας και από μένα. Εγώ ψηφ'ιζω δημόσιο σχολείο. Μένουμε προσωρινά Ολλανδία και αναγκαστικά ο γιος μας πάει σε διεθνές ιδιωτικό λόγω συχνών μετακινήσεων. Επειδή όμως άκουσα και παραπάνω κάποιες αναφορές στην Δανία έχω να πω ότι στην Ολλανδία από την Α δημοτικού αρχίζουν με υπόγειο τρόπο και ξεχωρίζουν ποια παιδιά προορίζονται για Πανεπιστήμιο και ποια όχι. Ηγραμμή που δίνεται στους δασκάλους είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι να αποθαρρύνονται από τις ανώτερες σπουδές.Για αυτό και όταν βλέπουν ότι ένα παιδί δεν τα πάει και τόσο καλά, δεν προσπαθούν να το βελτιώσουν.

Τουλάχιστον στην Ελλάδα ο μέσος δάσκαλος σε αντίστοιχη περίπτωση θα προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση. Για αυτό, και προτιμώ τελικά ένα ελληνικό δημόσιο σχολείο με την σημαντική συμβολή όμως των γονιών, χωρίς αυτούς, και στο καλύτερο σχολείο να πάει , θα αποκομίσει λίγα πράγματα.

σε αυτό το κομμάτι θα σταθώ λίγο και θα γράψω αυτό:πείτε μου όταν οι γονείς δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ (δεν έχουν την τύχη να είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι)και την ώρα που γυρνάνε στο σπίτι προλαβαίνουν ίσα-ίσα να φάνε και να κάνουν ένα ντους με τι κουράγιο και υπομονή θα διαβάσουν ή θα βοηθήσουν το παιδί τους στα μαθήματα,ή όταν μία μαμά τρέχει πανικόβλητη με σπαστά ωράρια ή με συνεχείς εναλλαγές βάρδιας πότε θα ξεκουραστεί η ίδια και τι ώρα θα κάνει έναν έλεγχο στα μαθήματα του/των παιδιών όταν πρέπει να ετοιμάσει για την άλλη μέρα φαγητό-σίδερο-στοιχειώδης καθαριότητα και ότι άλλο απαιτείται για την καθημερινότητα του σπιτιού και στην τελική πότε θα ξεκουραστούν τα παιδιά .

Αυτά από μένα με φιλική διάθεση χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν.

σε αυτό το κομμάτι θα σταθώ λίγο και θα γράψω αυτό:πείτε μου όταν οι γονείς δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ (δεν έχουν την τύχη να είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι)και την ώρα που γυρνάνε στο σπίτι προλαβαίνουν ίσα-ίσα να φάνε και να κάνουν ένα ντους με τι κουράγιο και υπομονή θα διαβάσουν ή θα βοηθήσουν το παιδί τους στα μαθήματα,ή όταν μία μαμά τρέχει πανικόβλητη με σπαστά ωράρια ή με συνεχείς εναλλαγές βάρδιας πότε θα ξεκουραστεί η ίδια και τι ώρα θα κάνει έναν έλεγχο στα μαθήματα του/των παιδιών όταν πρέπει να ετοιμάσει για την άλλη μέρα φαγητό-σίδερο-στοιχειώδης καθαριότητα και ότι άλλο απαιτείται για την καθημερινότητα του σπιτιού και στην τελική πότε θα ξεκουραστούν τα παιδιά .

μαλιστα , αυτος ειναι ενας γριφος για δυνατους παικτες εε χμμμ γονεις ηθελα να πω...... παντως η λυση ιδιωτικο σχολειο δυστυχως δεν ειναι για ολες τις τσεπες, σιγουρα οχι για τη δικη μου. ολοημερο δημοσιο ομως ειναι ενα ενδεχομενο. παντως και εγω που ειμαι δ.υ παλι δε προλαβαινω, για να παω εγκαιρως στη δουλεια μου φευγω απο το σπιτι μου 6.45 και επιστρεφω 4.30 το νωριτερο!!!

στην Ολλανδία από την Α δημοτικού αρχίζουν με υπόγειο τρόπο και ξεχωρίζουν ποια παιδιά προορίζονται για Πανεπιστήμιο και ποια όχι. Ηγραμμή που δίνεται στους δασκάλους είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι να αποθαρρύνονται από τις ανώτερες σπουδές.Για αυτό και όταν βλέπουν ότι ένα παιδί δεν τα πάει και τόσο καλά, δεν προσπαθούν να το βελτιώσουν.

.

Πάντως εγώ δεν διαφωνώ με ένα σύστημα που 'βλέπει' τις φυσικές κλίσεις του παιδιού και το ενθαρρύνει σε αυτές. Αυτό σημαίνει

α) ότι το παιδί θα είναι πιο ευτυχισμένο γιατί θα κάνει κάτι που του αρέσει

β) ότι θα είναι πιο εύκολο για το παιδί να επιτύχει στη ζωή του

γ) ότι το παιδί δεν θα 'χάσει χρόνο' προσπαθώντας να ικανοποιήσει τα 'θέλω' των γονιών του

δ) το παιδί θα γίνει χρήσιμος και στον εαυτό του και στην κοινωνία, γιατί θα καλύψει ένα 'κενό' και δεν θα είναι άλλος ένας πτυχιούχος

Μην ξεχνάμε ότι στις περισσότερες χώρες της ευρώπης, η πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση είναι πιο εύκολο από ό,τι στην ελλάδα. Αυτό γίνεται γιατί τα παιδιά επιλέγουν με άλλα κριτήρια τί θα κάνουν στη ζωή τους και το πτυχίο δεν είναι αυτοσκοπός.

Υπάρχει σεβασμός (και αυτοσεβασμός) για όλα τα επαγγέλματα.

Εγώ πάντως, που έχω χρόνο, προτιμώ να τον αφιερώνω διαφορετικά στα παιδιά μου. Να κάνουμε βόλτες στη φύση, να πηγαίνουμε σινεμά, να συζητάμε, να βλέπουμε φίλους.

Δεν είναι ότι δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με την εκπαίδευσή τους αλλά νομίζω ότι το σχολείο πρέπει να φροντίζει να αφήνει χρόνο στους γονείς να 'ζουν' με τα παιδιά τους. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι από τις 4 ώρες που πρακτικά θα βλέπω τα παιδιά μου το απόγευμα, -αν υποθέσουμε ότι από τις 8 και μετά ετοιμαζόμαστε για ύπνο,- τις 3+ θα τα επιβλέπω στο διάβασμα. Πότε θα .... 'γνωριστούμε'?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...