Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δημόσιο Σχολείο ή Ιδιωτικό και γιατί

Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό  

1.164

1. 1. Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό

• Δημόσιο
      554
    • Ιδιωτικό
      504

Recommended Posts

Στις πρώτες σελίδες είχα αναφέρει κι εγώ το "βιομηχανία ψυχών" για το ιδιωτικό.

Όμως... κακά τα ψέμματα... από γνωστικό αντικείμενο το σχολείο έκανε αρκετά πράγματα -παρόλο που δε χρησιμοποιούσε καινοτομίες.

Σε συζητήσεις με τους τότε συνομηλίκους μου έβλεπα πως κάναμε τα "ίδια" πράγματα.

Αυτό που ξέρω όμως, είναι πως η δουλειά που κάναμε ήταν συστηματική. Προσπαθούσαν να μας δείξουν πώς να ψάχνουμε πληροφορίες. Πάντα υπήρχε η ευκαιρία και η προτροπή να αναζητούμε κάτι σχετικό με το μάθημα από εξωσχολική πηγή και να το παρουσιάζουμε στην τάξη.

Αυτό γινόταν σε όλες τις τάξεις του δημοτικού και του γυμνασίου (τελείωσα το γυμνάσιο σε ιδιωτικό σχολείο).

Οι γενικές "κατευθύνσεις" ήταν "δουλειά-δουλειά-δουλειά" (ως προς το γνωστικό αντικείμενο. Και από εκεί και πέρα... πίστη-πατρίδα-οικογένεια η βασική ιδέα.

Η ένστασή μου είναι στο ψυχολογικό και παιδαγωγικό κομμάτι.

Στο συγκεκριμένο σχολείο (μόνο για αυτό το ιδιωτικό μπορώ να μιλήσω, γιατί μόνο αυτό βίωσα), γινόταν φιλτράρισμα των καθηγητών με βάση τα πιστεύω τους. Ήθελαν ανθρώπους "ευσεβείς" και "χριστιανούς". Αυτό σήμαινε αυτομάτως πως υπήρχε 100% προσανατολισμός σε ορισμένα θέματα πίστης, πατρίδας κτλ. Άρα δεν υπήρχε η ευκαιρία να συγχρωτιστεί κάποιος με αλλόθρησκο (αφού γινόταν με το ίδιο κριτήριο επιλογή και στους μαθητές με βάση τα πιστεύω τους).

Άρα, ότι κι αν μου λένε εμένα για ανεξιθρησκεία... μου φαίνεται υποκριτικό. Αφού το ίδιο το περιβάλλον απορρίπτει από τις "παροχές" γνώσεις και "ήθους" τους αλλόθρησκους.

Επίσης σπάνια υπήρχαν καθηγητές που να έχουν δικές τους οικογένειες, και συχνά γίνονταν "άδικοι" γιατί δεν καταλάβαιναν κάποιες ανάγκες που εγείρονται σε οικογένειες.

Από παιδαγωγική προσέγγιση, υπήρχαν κάποιοι καλοί, αλλά αν τους βάλω κάτω έναν-έναν τότε υπήρχε γενικώς "ανεπάρκεια".

Αυτά έχουν όμως αλλάξει. Άλλαξε ο πρόεδρος-ιδιοκτήτης (κάτι τέτοιο), άλλαξαν οι διευθυντές (μετά από τόσα χρόνια), άλλαξε το προσωπικό... Άλλαξε η πολιτική του σχολείου σε ορισμένα θέματα.

Παρόλο λοιπόν που έχω αποστροφή προς τα ιδιωτικά -λόγω του φιλτραρίσματος που κάνουν και της ελιτιστικής τάσης που παρουσιάζουν- δε μπορώ να αποτρέψω κάποιον ακόμα και για το συγκεκριμένο σχολείο. Κι ο λόγος...; Γιατί απλά ΔΕΝ είναι το ίδιο σχολείο που ήταν πριν περίπου 25 χρόνια.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 762
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπάρχουν κάποια περιστατικά που παρεκλίνουν από τα συνηθισμένα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν ένα παιδί στο να μη μιλήσει (για διάφορους λόγους).

Σοβαρά παρεκλίνουσα ή αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά να φαίνεται αστεία στα παιδιά και να μη σχολιάζεται, άρα να μένει χωρίς αντιμετώπιση.

Άλλος λόγος: Ντροπή.

Να θεωρούνται δηλαδή οι ενήλικες ως αυθεντίες. Έχουν εξ ορισμού δίκιο... ενώ το παιδί είναι μικρό άρα εξ ορισμού κάνει λάθος. Και πολλές πολλές άλλες αιτιολογίες...

Από αυτή την οπτική... θα έλεγα πως, τα μάτια των παιδιών και οι κουβέντες τους είναι ένα κριτήριο, μα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το "θολώνουν".

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Λοιπόν, για να μην τρελαθούμε τελείως, το τι θέλει ο καθένας για τα παιδιά του, την οικογένειά του κλπ είναι υποκειμενικό. Ο καθένας έχει μεγαλώσει με άλλες αξίες, έχει άλλες φιλοδοξίες, άλλες ανάγκες και σίγουρα άλλες δυνατότητες.

Το βρίσκω απογοητευτικό να χλευάζουμε ή να καταδικάζουμε τις επιλογές των άλλων. Δεν συμφωνείς, οκ, πες το αλλά μη χτυπιέσαι κιόλας! Και το πιο πιθανό είναι πως θα με κράξουν κάποιοι, αλλά τουλάχιστον απο το δικό μου περιβάλλον, οι περισσότεροι που βρίζουν τα ιδιωτικά σχολεία είναι αυτοί που η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει τα ιδιωτικά...

Όσο για τα δημόσια σχολεία, ειλικρινά, όσοι υποστηρίζουν πως οι καθηγητές είναι εξαιρετικοί, υπάρχει ψυχή κλπ, ή ήταν τυχεροί δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω!

Όταν πήγαινα 1η δημοτικού σε δημόσιο, (τα αρχαία χρόνια δλδ) είχαμε μια δασκάλα που μας βάραγε και μόνο ΕΝΑ παιδάκι στο τέλος της χρονιάς βρήκε το κουράγιο και το είπε και έτσι μαθεύτηκε και το είπαμε και τα άλλα και η "δασκάλα" αυτή απλά πήρε μετάθεση σε άλλο σχολείο. Επίσης στη δευτέρα γυμνασίου (δημόσιο) έκανα ΜΟΝΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΑΘΗΜΑ συνολικά γιατί είχα πέσει στις μεγάλες καταλήψεις (άλλο τεράστιο θέμα). Στο δε λύκειο είχα καθηγητή φυσικής 100 χρονών, κουφό που σφύριζε το ακουστικό του που δεν καταλάβαινε τπτ και δεν έμπαινα ποτέ στην τάξη και δεν έπαιρνε χαμπάρι, είχα καθηγήτρια φιλόλογο που μας έβαζε βαθμούς στη τύχη (ενώ είχα γράψει μόνο 3 εκθέσεις, της είχα πει οτι έγραψα 8 και με βαθμολόγησε για τις :cool: και δεν θυμόταν στο τέλος της χρονιάς τα ονόματά μας, έναν "καταπληκτικό" ιστορικό που στην ιστορία δέσμης μας διάβαζε μέσα απο το βιβλίο και είχε την απαίτηση ΜΟΝΟ να παπαγαλίζουμε (αν άλλαζες την πρόταση έπεφτε ο βαθμός) και μια γαλλικού που έβαζε εμένα και έναν συμμαθητή μου απο το βέλγιο να κάνουμε το μάθημα γιατί αυτή δεν ήξερε την τύφλα της!

Σίγουρα υπήρχαν και καλοί, αλλά κατα τη γνώμη μου και πάντα με βάση τη δική μου εμπειρία αποτελούσαν τίς εξαιρέσεις.

όσο για τα ιδιωτικά, συμφωνώ στο οτι είναι πάνω απ' όλα επιχειρήσεις με όλα τα θετικά και τα αρνητικά μπορεί να έχει αυτό (που για τα δικά μου δεδομένα τα αρνητικά είναι περισσότερα). Οπότε καταλήγουμε στο home schooling χαχα!

Tα παιδακια ειναι τα μονα που εχουν ψυχη πια ολα!

Η δασκαλες μερικες ναι (αυτες που ειναι δασκαλες) μερικες οχι στα ιδιωτικα και το εχω δει με τα ματια μου γιαυτο μην με κρινεις οταν ο διευθυντης με το που βλεπει την μανα κανουν δολαρια τα ματια του και να το καφεδακι και να το κερασμα και φυσικα τον ρωτας πως παμε και λεει "ολα καλα μην ανησυχητε για τιποτα" (και ας γκρεμηζετε ο κοσμος απο πισω)! Εκανα μαθηματα και σε ιδιωτικο και σε δημοσιο και τα 2 τα ιδια χαλια ειναι.

Κοιτα τι θελει το παιδι σου και σε συμβουλευω τα λεφτα που θα εδινες 1 χρονο ιδιωτικο δωστα να πας 1 ταξιδι με το παιδι σου και τον αντρα σου!

Πιστεψεμε το παιδακι σου θα ξεκουραστει περισσοτερο και θα ξεσκασει απο το σχολειο!

"Ολα φαινονται και ειναι ψευτικα και ειναι ολα καλα εικονικα γιατι πληρωνεις μια περιουσια"

Σε τι διαφωνεις? Στο οτι πληρωνεις μια περιουσια??(ψεματα ειναι?)

Οτι ειναι εικονικα και ψευτικα (Αντε περνω πισω το ολα γιατι υπαρχουν και ανθρωποι εκει μεσα)? Αυτο το ειδα με τα ματια μου εκανα μαθηματα σε ιδιωτικο και ο διευθυντης του μας μαζευε και μας εδινε τους βαθμους για το καθε παιδι που θα βαλουμε (η μαλλον που θα θελαν οι γονεις να βαλουμε)!

Ασε που θα το πω για ολους τους γονεις αυτο ποτε μα ποτε μην κοιτατε τους αριθμους! Το παιδι σας μεσα απο παιχνιδι μπορει να σας διξει το επιπεδο που βρησκετε στο σχολειο.. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΔΑΣΚΑΛΑ!!!

Το παιδι θελει εσενα στο ξαναλεω ολα τα σχολεια του κοσμου και ολες τις πολυτελιες του κοσμου να του δωσεις τιποτα δεν θα το βοηθησει περισσοτερο απο την συντροφια των γονιων του!

Συγνωμη για το 1ο προσωπο και την επιθεση απλα επειδη εκανα μαθηματα σε ιδιωτικο και θυμωσα παρα πολυ με αυτα που εβλεπα εκει μεσα και ξεσπασα σε σενα και συγνωμη!!

Υ.Γ και το δημοσιο τα ιδια χαλια ειναι απλα δεν κανεις καταθεση (τραπεζικο πρωτα) Τον κανεις μετα στα φροντηστηρια :P

συγνώμη, να ρωτήσω κάτι?

είσαι δασκάλα/καθηγήτρια???

μου έχουν βγει τα μάτια από τα ορθογραφικά σου λάθη!

sorry κιόλας!

Τώρα τί; Να αρχίσω κι εγώ να λέω τις εμπειρίες μου από το δημόσιο;;; Θα φρικάρετε! Μακάρι κάποιοι/ες να ήταν πιο τυχεροί από εμένα... Το σίγουρο είναι το εξής:

Στο δημόσιο σχολείο πήρα καλλιτεχνική εκπαίδευση 0.

Στο δημόσιο σχολείο πήρα μουσική εκπαίδευση 0.

Στο δημόσιο σχολείο πήρα αθλητική εκπαίδευση 0 (στο προαύλιο ίσα που χωράγαμε).

Στο δημόσιο σχολείο πήρα εκπαίδευση σχετική με ξένες γλώσσες σε επίπεδο 2 με άριστα το 10. Αν δεν πήγαινα φροντιστήριο αγγλικών δεν θα είχα μάθει τίποτα. Στο τέλος (β λυκείου) έκανα εγώ σχεδόν το μάθημα των αγγλικών στην τάξη...

Στο δημόσιο σχολείο γνώρισα καθηγητές και δασκάλους πολλών ειδών (όπως παντού άλλωστε). Κάποιοι από αυτούς ήταν εμπνευστές μου (2 δάσκαλοι και 2 καθηγητές συνολικά) κάποιοι ασχολούνταν με το μάθημα σα να εκτελούσαν καταναγκαστική εργασία και αρκετοί εύχομαι να μην είχαν βρεθεί ποτέ στο δρόμο μου γιατί μου έκαναν μεγάλο κακό. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία θεωρούσαν ότι από κάπου "τα ξέραμε", έκαναν ανύπαρκτη παράδοση και σήκωναν αυτούς που πήγαιναν φροντιστήρια να λύνουν ασκήσεις στον πίνακα για να γεμίσουν το χρόνο μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι... Αυτά πριν αρχίσω να μπαίνω σε πιο ειδικές περιπτώσεις που τώρα που είμαι μάνα όταν τα σκέφτομαι τρελαίνομαι... Και για να είμαι ειλικρινής στην εποχή μου οι περισσότεροι γονείς κοιμόντουσαν όρθιοι σε σχέση με το τί έκαναν τα παιδιά τους στο σχολείο και αν ήταν επαρκείς οι καθηγητές... Έναν βαθμό κοιτούσαν και τέλος...

Διαφημίσεις

οκ να πω και γω μια εμπειρία ...

Εγώ δήμοσιο πηγα, γυμνασιο και Λυκειο είμαι γενικά ευχαριστημένη (αν και απο κει μπρορώ να ξεθάψω διάφορα) αλλά το Δημοτικό ήταν 'τραυματικό' ως προς το ψυχολογικό κοματι.

Στο σχολείο μου έτυχε να είναι καποια παιδιά πολιτικών προσώπων. Η διευθυντρια/δασκάλες /δασκαλοι τους είχαν μετατρεψει σε μικρούς πρίγκηπες - πριγκηπισσες και οι υπόλοιποι ήταν ο απλος λαός...

Καθε πρωι τους περίμενε στο προαύλιο για να τους καλοσωρίσει, στις γιορτές μαζευόμασταν όλοι (παιδιά - γονείς) και περιμέναμε τους επίσημους καλεσμένους που ηταν οι γονείς του τάδε και ταδε για να ξεκινήσουμε - μια φορά περιμέναμε σχεδόν 1 ώρα. Φυσικά αλοιμονο σου αν ερχοσουν σε αντιπαράθεση με τα συγκεκριμένα παιδιά. Οι γονείς το είχαν ψιλοκαταλάβει αλλά δεν είχαν και κάτι χειροπιαστο για να παραπονεθούν -ασε το που να παραπονεθουν....Και πολλά άλλα που ξεχασα...

Επίσης στην 4η Δημοτικού είχαμε ενα δασκαλο που δεν μας εκανε απολύτως τιποτα. Τιποτα ερχόταν στην ταξη και καθόταν ! Εμεις παίζαμε, τσακωνόμασταν, κλπ και αυτός τίποτα . Μεσα μεσα εμπαινε η δ/ντρια και εβαζε τις φωνες και καναμε 1 ωρα μαθημα. Μια μερα ήρθε και μια μαμα και του έβαλε τις φωνές μέσα στην τάξη! Δεν τον μετακινούσαν γιατί είχε "προβλήματα" και την πληρώσαμε εμεις που τα καναμε στην 5η τάξη...

Είχα 2-3 δασκάλους καταπληκτικούς με καλή προσεγγιση στα παιδιά και 2-3 χάλια εντελώς αψυχολόγητους. Φαντάζομαι το ίδιο μπορούσε να ισχύσει αν πηγαινα ιδιωτικό...

Τις εμπειρίες τις παρέθεσα όχι για να "στιλιτεύσω" το δημόσιο ή το ιδιωτικό. Αλλά για να δείξω πώς ένα παιδί μπορεί να περνά πράγματα και να μη μιλάει για διάφορους λόγους.

jannis... έχω την εντύπωση πως η δική μας γεννιά, έχει "παράπονα" από το δημοτικό κυρίως. Επίσης έχω την εντύπωση πως τα παράπονα αυτά έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση των δασκάλων. Πρέπει να έχει μεγάλη σημασία η 2ετής ή η 4ετής φοίτηση! Δηλαδή... θέλω να πιστεύω πως η νέα γεννιά δασκάλων δεν έχει καμία σχέση με εκείνη (σε γενικές γραμμές δηλαδή).

Από τότε, όσους δασκάλους έχω συναντήσει προσωπικά έχουν εξαιρετικό επίπεδο και δείχνουν ιδιαίτερο παιδαγωγικό ενδιαφέρον -αν και δεν έχω μαρτυρία παιδιών ή γονιών για να διασταυρώσω την άποψή μου με εγκυρότητα.

Ρε παιδιά συγνώμη για την παρέμβαση αλλά θα φρικάρω λιγουλάκι...

Το ότι υπάρχουν δάσκαλοι στο δημόσιο σχολείο που θεωρούν ότι τα παιδιά "τα ξέρουν όλα από το φροντιστήριο" και δεν κάνουν τίποτα, είναι δικό τους φταίξιμο??? Γιατί εγώ θυμάμαι πολύ καλά στη Β Λυκείου (δημόσιο πήγα) όταν έμπαινε ο Χημικός και ξεκίναγε ο χριστιανός να παραδίδει, τον κράζανε κάτι "εξυπνοπούλια" και του λέγανε "ουφ, τα ξέρουμε αυτά ήδη, δεν μας πας παρακάτω?". Το ίδιο και στον Φυσικό κ.ο.κ. Αποτέλεσμα: Να βαριέται και που ζει, να γίνεται χάβρα στην τάξη κι εγώ που δεν έκανα φροντιστήριο παρά μόνο στη Δέσμη και σε 2 μαθήματα, να μην μπορώ να παρακολουθήσω.

Οι γονείς φταίνε που έχουν απαξιώσει εντελώς το ρόλο του εκπαιδευτικού και σέβονται και υπολήπτονται μόνο αυτό που πληρώνουν (ιδιωτικό σχολείο, φροντιστήριο). Όποιος διαφωνεί, ας μου πει ένα επιχείρημα. Η κατασταση είναι γνωστή και πρέπει να αλλάξει μέσα από την οικογένεια. Όταν εμείς οι ίδιοι σεβόμαστε και μαθαίνουμε στα παιδιά μας να σέβονται το δάσκαλο, τον καθηγητή και ΘΕΛΟΥΝ να μάθουν από αυτόν, θα τον αναγκάσουν να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Γι΄αυτό υπάρχουν σύλλογοι γονέων, οι μαθητές είναι πιο "τσακάλια" από τη δική μας γενιά και μπορούν να διεκδικήσουν πράγματα μέσα στο σχολείο.

Αυτά που γράφω να μην εκληφθούν ως μομφή κατά των ιδιωτικών σχολείων. Η παραπάνω κατάσταση είναι που ωθεί πολλούς γονείς να στρέφονται προς τα εκεί με μεγάλο κόστος για την οικογένεια. Αλλά αν προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά σεβασμό στη διδασκαλία, τον διδάσκοντα και τον συν-διδασκόμενο, θα φτιαξουν κάποια πράγματα σιγά σιγά...Αυτό το υπογράφω.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

δηλαδη οι γονεις την βρισκουν να πληρωνουν?

στα χρονια τα δικα μου παντως αν περιμενα να μαθω μαθηματικα απο εναν εκει που ειχαμε στουρναρι θα ειχα γινει και οχι μαθηματικος.....

καλοι κακοι υπαρχουν παντου πιστευω

μπορει να εχουν περασει πολλαααααα χρονια απο τοτε που εφυγα απο τα θρανια αλλα εζησα και το δημοσιο και το ιδιωτικο

ΘΑ ηθελα δημοσιο, δε ξερω αν θα "αναγκαστω" να τα παω ιδιωτικο, αλλα χλωμο το κοβω με 2 παιδια

kKZUp2.png

δηλαδη οι γονεις την βρισκουν να πληρωνουν?

Ακραία η ερώτηση, ακραία θα απαντήσω. Ναι, πολλοί τη βρίσκουν. Όταν ακούς φροντιστήρια από την 6η δημοτικού και την 1η γυμνασίου, εσύ τι λές, ότι χρειάζονται???? Όταν ακούς ιδιαιτερα για να καλύψουν τις ανάγκες του φροντιστηρίου (ναι, ναι, συμβαίνει) δεν τη βρίσκουν να πληρώνουν???

Υπάρχουν πάρα πολλοί γονείς που προτιμούν να πληρώνουν δάσκαλο στο σπίτι να "διαβάζει" το παιδάκι της γ δημοτικού παρά να το παρακολουθούν οι ίδιοι με το πρόσχημα της έλλειψης χρόνου. Σιγά ρε παιδιά, δεν βρίσκουν 1 ώρα το απόγευμα μεταξύ εφημερίδας και φραπέ να καθήσουν λίγο με ένα μικράκι να ασχοληθούν??? Τί μαθαίνει πια, ναννοτεχνολογία ή κβαντομηχανική???

Δε φταίει για όλα το σχολείο (δημόσιο ή ιδιωτικό). Πρέπει να μάθουμε σε όλα να παραδεχομαστε πού κάνουμε λάθος, δε μπορεί να μας φταίνε πάντα και παντού οι άλλοι, το σύστημα, ο κακός ο κόσμος. Φταίει το δημόσιο που οι καθηγητές/δάσκαλοι τεμπελιάζουν. Φταίει το ιδιωτικό που μας κοροϊδεύει. Φταίει και ο Χατζηπετρής. Εμείς δε φταίμε πουθενά??

KjMfp2.png

Διαφημίσεις

σιγουρα κανουν καποιοι υπερβολη

εκανα σε ενα παιδακι 5η δημοτικου μαθηματικα

ηταν καλο παιδι και ηθελαν να το βοηθησουν παραπανω

ΔΕΝ ξερουν ολοι οι γονεις τα παντα και ισως και καποιοι ειναι αγραμματοι

επισης ΝΑΙ ειναι και θεμα χρονου

γιατι εσυ αναφερες εφημεριδα και φραπε......εμμμμ......γυρναω στις 7 το βραδυ και ειμαι μονογονεας

απο τωρα σκεφτομαι τα διδυμα σε 2 χρονια στη πρωτη δημοτικου χαχαχχαχα

ελπιζω να τα παιρνουνε γιατι με βλεπω στο μπαλκονι σουμπιτη να αλαλαζω

θυμαμαι τη κουμπαρα διπλα μου χρονια πριν με το γιο στη πρωτη Δημοτικου

4 ωρες για να διαβασει μια σελιδα (χωρις καμια υπερβολη το 4ωρο)

ελπιζω να μη χρειαστω δασκαλο (εγω πχ σε ιδιωτικο σχολειο εκανα εκθεση, αφου τα σιχαινομουνα τα θεωρητικα)

τωρα το αλλο, δασκαλο για το φροντιστηριο, εεεε εκει θελουν ξυλο

αμα τους περισσευουν ας τα ακουμπανε στη τελικη

kKZUp2.png

επισης ειχα παιδακι στη 1η γυμνασιου που δεν ηξερε απλη αφαιρεση, δε μιλαμε για διαιρεση εεεεε

εκει το σφαλμα ειναι ολονων, γιατι αυτο το παιδακι με αυτες τις γνωσεις που θελανε να παει????

kKZUp2.png

γιατι εσυ αναφερες εφημεριδα και φραπε......εμμμμ......γυρναω στις 7 το βραδυ και ειμαι μονογονεας

απο τωρα σκεφτομαι τα διδυμα σε 2 χρονια στη πρωτη δημοτικου χαχαχχαχα

Κι εγώ εργαζόμενη είμαι και γυρνάω στις 7 ψόφια. Εσύ πάλι, ηρωίδα. Αλλά δε μιλάω για σένα και το ωράριό σου και το ότι μεγαλώνεις τα παιδάκια σου μόνη σου. Μιλάω για το γονέα χωρίς όρεξη να ασχοληθεί. Στην τελική, κι εγώ αύριο μεθαύριο, θα κάνω την κλ@νιά μου δύναμη για να ανταπεξέλθω στο ρόλο που προανέφερα. Όχι τσουπ και από την 1η δημοτικού δάσκαλο. Τσουπ και με την 1η δυσκολία φροντιστήριο.

KjMfp2.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν, για να μην τρελαθούμε τελείως, το τι θέλει ο καθένας για τα παιδιά του, την οικογένειά του κλπ είναι υποκειμενικό. Ο καθένας έχει μεγαλώσει με άλλες αξίες, έχει άλλες φιλοδοξίες, άλλες ανάγκες και σίγουρα άλλες δυνατότητες.

Το βρίσκω απογοητευτικό να χλευάζουμε ή να καταδικάζουμε τις επιλογές των άλλων. Δεν συμφωνείς, οκ, πες το αλλά μη χτυπιέσαι κιόλας! Και το πιο πιθανό είναι πως θα με κράξουν κάποιοι, αλλά τουλάχιστον απο το δικό μου περιβάλλον, οι περισσότεροι που βρίζουν τα ιδιωτικά σχολεία είναι αυτοί που η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει τα ιδιωτικά...

Όσο για τα δημόσια σχολεία, ειλικρινά, όσοι υποστηρίζουν πως οι καθηγητές είναι εξαιρετικοί, υπάρχει ψυχή κλπ, ή ήταν τυχεροί δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω!

Σίγουρα υπήρχαν και καλοί, αλλά κατα τη γνώμη μου και πάντα με βάση τη δική μου εμπειρία αποτελούσαν τίς εξαιρέσεις.

όσο για τα ιδιωτικά, συμφωνώ στο οτι είναι πάνω απ' όλα επιχειρήσεις με όλα τα θετικά και τα αρνητικά μπορεί να έχει αυτό (που για τα δικά μου δεδομένα τα αρνητικά είναι περισσότερα). Οπότε καταλήγουμε στο home schooling χαχα!

To αυτό...και εγώ παιδί του δημοσίου είμαι...και καλές αναμνήσεις έχω από 2 μόνο καθηγητές...1 φιλόλογο και 1 φυσικό...όλοι οι άλλοι απλά βαριόντουσαν ή ήταν στην κοσμάρα τους...στη δέσμη είχαμε χημικό που νόμιζε ότι έκανε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο, δεν καταλάβαινε κανείς Τ Ι Π Ο Τ Α! Οπότε ευτυχώς που είχαμε το φροντιστήριο...

Δεν έχω καταλάβει ακόμα απόλυτα το λόγο της διαφωνίας...

Τα λεφτά; Ή θα πληρώσεις το ιδιωτικό ή θα πληρώσεις τα φροντιστήρια!

Τους καθηγητές; Καλοί και κακοί υπάρχουν παντού!

Την ανάπτυξη του παιδιού; Είναι λίγο θέμα παιδιού και γονιών...

Κανένα σχολείο δεν είναι τέλειο... το όλο θέμα σηκώνει πολύ χρόνο και αφιέρωση στο παιδί...να βεβαιώνεις καθημερινά ότι το παιδί καταλαβαίνει όσα διαβάζει...και να φροντίζεις να τα εμπλουτίζεις και μέσω παιχνιδιού...

Στις διακοπές, ο πατέρας μου φρόντιζε πάντα να συζητάμε την ιστορία και τη γεωγραφία του μέρους που είχαμε πάει....ακόμα το θυμάμαι!

Τα παιδάκια μου είναι ακόμα μικρά...παρόλα αυτά σε συζήτηση που είχαμε με τον σύζυγο προσανατολιζόμαστε στο εξής...Δημοτικό σε Δημόσιο Σχολείο...Γυμνάσιο & Λύκειο μάλλον ιδιωτικό...και σπουδές έξω...

Μπορείτε να με "κράξετε" ελεύθερα...αλλά αυτή είναι η δική μου επιλογή για τα παιδιά μου...

το αν είναι σωστή ή λάθος θα τη δείξει το μέλλον!

.Δημοτικό σε Δημόσιο Σχολείο...Γυμνάσιο & Λύκειο μάλλον ιδιωτικό...και σπουδές έξω...

Μπορείτε να με "κράξετε" ελεύθερα...αλλά αυτή είναι η δική μου επιλογή για τα παιδιά μου...

το αν είναι σωστή ή λάθος θα τη δείξει το μέλλον!

1ον : Γιατί να σε κράξει κάποιος? Κουβέντα γίνεται.

2ον : Άσε να δούμε σε 2 χρόνια αν θα'χουμε λεφτά για τα προς το ζην...και μετά βλέπουμε και την πολυτέλεια των σπουδών :wink: Έτσι που πάμε....

KjMfp2.png

κοριτσια εγω τελειωσα ιδιωτικο τον αγιο ιωσηφ ελληνογαλλικο,,εκτος του οτι εμαθα γαλλικα καλα, τα οποια θα τα μαθαινα κι αλλου δεν μου φανηκε χρησιμο σε τιποτα,,,δεν καναμε ουτε θεατρο ουτε μουσικη ουτα αγγλικα ουτε αθλητισμο, ουτε εμαθα εκει να ειμαι ευγενικη, ουτε καν για το γαλλικο κινηματογραφο δεν εμαθα,,τον ανακαλυψα αργοτερα,,,στη γαλλια οσα χρονια ημουν εκει ενα ταξιδι ολο κι ολο οργανωσαν,,,,

οταν αποφοιτησα σπουδασα κατ ευθειαν γαλλια το ιδιο θα εκανα αν τελειωνα δημοσιο ισως με ενα χρονο καθυστερηση

οταν επεστρεψα, παρολο που ειχα και τα φοντα, πτυχια μεταπτυχιακα και το ηθος δεν με βοηθησαν στο να βρω δουλεια εννοω ως καθηγητρια,,, χτυπησα την πορτα τους, απο τον καιρο που ημουν φοιτητρια κιολας, δεν μου συστησαν ουτε ενα ιδιαιτερο, ουτε μια συστατικη επιστολη ωστε να δουλεψω σε γαλλοφωνους παιδικους σταθμους τιποτα, αρα να το χ... το ιδιωτικο και τα λεφτα που πηραν,,,,,για να σε βοηθησουν τα σχολεια αυτα πρεπει να εισαι η καθολικος η πολυ δικος τους η πολυ κωλοφαρδος,,,δεν ημουν τιποτα απ ολα αυτα...

θυμαμαι μονο μια εκπληκτικη φιλολογο που της οφειλω πολλα αντωνιου λεγοτανε,,,θα μπορουσε να ειναι και στο δημοσιο

βεβαια ηταν ομορφα και τακτικα ,,,,,και τα νεκροταφεια ομως ομορφα και τακτικα ειναι,,,δεν υπηρχε πρωτογενης δημιουργια ουτε χωρος για πραγματικα δημιουργικη σκεψη,,δεν χωραγε αντιλογος,,το σχολειο αυτο ηταν φυτωριο καθωσπρεπισμου σεμνοτυφισμου και υποκρισιας

οταν ημουν 20 μου λεει η μανα μου παμε ηρωδειο που εχει αφιερωμα στο λοιζο κι εγω της λεω <<ποιος εινα αυτος?

φοβερο σχολειο τι να σου πω!

ειμαι της αποξης οτι οταν πασχει το δημοσιο πασχει και το ιδιωτικο

προσωπικα ειμαι υπερ του δημοσιου η των δημοσιων ξενων χωρων οπως ελληνογαλλικη η ελληνογερμανικη ελληνοιταλικη που ακολουθουνν τη γραμμη του κρατους τους και δεν ειναι ακριβα

alcyon συμφωνώ αυτό είχα σκεφτεί και εγώ, σε κανένα χρόνο θα έχω εμπειρία και με τις καινουργιες γενιές εκτός και αν μου πεσει παλιά....

kokoraki,

ειμαι αντίθετη στο να πληρώνεις ιδιαίτερο /φροντιστήριο στο δημοτικό και στο γυμνασιο και στο Λύκειο.

Αλλά είμαι επίσης αντίθετη στο να του διαβάζεις του παιδιού.

Τι παει να πει να αφιερώνεις 1 ωρα να του διαβάζεις? Να μαθώ στο παιδί μου να διαβάζει - να μαθαίνει (αν αυτό δεν έχει μεταδωθεί όπως πρέπει στο σχολείο) παει στο καλό αλλά όχι να του διαβάζω. Να μάθω στο παιδί μου ότι αυτό έχει την ευθύνη για το διάβασμα του ναι. Διαφορετικά ξεκινάνε τα "διαβάσματα" από το Δημοτικό και καταλήγουμε στα ιδιαίτερα στο Πανεπειστήμιο για να μην μιλήσω για τα αγορασμένα πτυχία.

Για μενα η μαθηση είναι ενεργητική και πρεπει να γινεται απο το ιδιο το παιδί, ο γονιος δεν πρεπει να πολυανακατεύεται στο τι και πως για τα μαθηματα.

Να ασχοληθεί, δεν λεω να διαβάσει βιβλία, να συζητήσει μαζί του για διάφορα θέματα (επιστημονικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, ιστορικά) αλλά κάτω από άλλο φακό.

Αν το παιδί αντιμετωπίζει συγκεκριμένες δυσκολίες να το ενισχύσει για να τις αντιμετωπίσει.

Αυτά πιστεύω- αυτά έπραξα ως μαθήτρια και μια χαρα τα πήγα - δεν ξέρω ποσο εφικτά είναι στην πράξη σήμερα. Περιμένω ακόμα να δω το " η τσάντα μένει στο σχολείο...."

kokoraki,

Αλλά είμαι επίσης αντίθετη στο να του διαβάζεις του παιδιού.

Τι παει να πει να αφιερώνεις 1 ωρα να του διαβάζεις? Να μαθώ στο παιδί μου να διαβάζει - να μαθαίνει (αν αυτό δεν έχει μεταδωθεί όπως πρέπει στο σχολείο) παει στο καλό αλλά όχι να του διαβάζω. Να μάθω στο παιδί μου ότι αυτό έχει την ευθύνη για το διάβασμα του ναι. Διαφορετικά ξεκινάνε τα "διαβάσματα" από το Δημοτικό και καταλήγουμε στα ιδιαίτερα στο Πανεπειστήμιο για να μην μιλήσω για τα αγορασμένα πτυχία.

"

Δεν είπα ποτέ "να του διαβάζουμε του παιδιού" είπα να ασχοληθεί λίγο ο γονιός. Πάνω στη γραφή, δε μπήκα στον κόπο να αναλύσω το τί εννοώ....Δεν εννοώ να είσαι πάνω από το κεφάλι του παιδιού και να του λες το μάθημα. Αλλά ένα παιδάκι στην 1η δημοτικού μπορεί να χρειάζεται έλεγχο στο τί κάνει, μία βοήθεια στο να πιάσει το μολυβάκι του, λίγο παιχνιδάκι στα πλαίσια της μελέτης, ασχολία από το γονιό βρε αδερφέ.....Έχεις δει πολλά παιδάκια την πρώτη εβδομάδα του σχολείου να έχουν μπει στη λογική "κάθομαι στο τραπεζάκι μου να γράψω τα γραμματάκια" από μόνα τους από την αρχή????

Εγώ δε μεγάλωσα με κανένα μπαμπά και μαμά να με διαβάζει. Μόνη μου έβγαζα τα ματάκια μου. Αλλά σε κάποια δυσκολία/απορία στη μαμά έτρεχα....Λογικό δεν είναι? Αυτό θα κάνω και με το παιδί μου, να 'μαστε καλά μέχρι τότε. Και αν διαπιστώσω ότι έχει μαθησιακό θέμα, θα απευθυνθώ σε ειδικούς. Αυτά.

KjMfp2.png

Δεν είπα ποτέ "να του διαβάζουμε του παιδιού" είπα να ασχοληθεί λίγο ο γονιός. Πάνω στη γραφή, δε μπήκα στον κόπο να αναλύσω το τί εννοώ....Δεν εννοώ να είσαι πάνω από το κεφάλι του παιδιού και να του λες το μάθημα. Αλλά ένα παιδάκι στην 1η δημοτικού μπορεί να χρειάζεται έλεγχο στο τί κάνει, μία βοήθεια στο να πιάσει το μολυβάκι του, λίγο παιχνιδάκι στα πλαίσια της μελέτης, ασχολία από το γονιό βρε αδερφέ.....Έχεις δει πολλά παιδάκια την πρώτη εβδομάδα του σχολείου να έχουν μπει στη λογική "κάθομαι στο τραπεζάκι μου να γράψω τα γραμματάκια" από μόνα τους από την αρχή????

Εγώ δε μεγάλωσα με κανένα μπαμπά και μαμά να με διαβάζει. Μόνη μου έβγαζα τα ματάκια μου. Αλλά σε κάποια δυσκολία/απορία στη μαμά έτρεχα....Λογικό δεν είναι? Αυτό θα κάνω και με το παιδί μου, να 'μαστε καλά μέχρι τότε. Και αν διαπιστώσω ότι έχει μαθησιακό θέμα, θα απευθυνθώ σε ειδικούς. Αυτά.

Θελω απλώς να πω ότι ο ρόλος του σχολείου είναι ή πρέπει να είναι σημαντικός. Οι γονείς δεν πρεπει να αντικαταστούν / υποκαταστούν την δασκάλα. Για αυτόν το λόγο μας "φταίει" το σχολείο όταν μας "φταιει". Οι γονείς δεν πρεπει να καλούνται να καλύψουν τα κενά. Ο ρόλος τους είναι συμπληρωματικός στο θέμα εκπαίδευση.

Δεν ξέρω πολλά παιδάκια που πηγαν προσφατα Δημοτικό. Ελπίζω ότι θα καταφέρω να μαθω στα παιδιά μου να διαβάζουν μονα τους - να νιώθουν την ευθύνη και ελπίζω ότι θα τους αρέσει να κάνουν αυτά που πρεπει να κάνουν...

Ελπίζω ότι θα καταφέρω να μαθω στα παιδιά μου να διαβάζουν μονα τους - να νιώθουν την ευθύνη και ελπίζω ότι θα τους αρέσει να κάνουν αυτά που πρεπει να κάνουν...

Είδες??? Αυτό λέω κι εγώ.....Στα πρώτα τους βηματάκια να τους δείξεις το δρόμο. Με λίγη ενασχόληση και βοήθεια, όχι ως υποκατάστατο του δασκάλου. Μετά, λογικά ό,τι έσπειρες θα θερίσεις (όπως όλοι μας άλλωστε).

KjMfp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά του ιδιωτικού όταν γυρνάνε σπίτι τους δεν έχουν να κάνουν τιποτα και τα παιδιά του δημοσίου τα πάντα ,αυτό που οφείλεται ή πιο σωστά πως τα καταφέρνουν (στο ιδιωτικό) ή μήπως τους βάζουν λιγότερα.

Θυμάμαι την κόρη του αφεντικού μου να γυρνάει από το σχολείο χαλαρή και η ανιψιά μας μέχρι πάνω οι φωτοτυπίες και οι εργασίες τελειωμό δεν είχαν (αλλά εκ του αποτελέσματος δε θυμάται τίποτα γ΄τάξη δημ.)

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Εγώ πάλι... και στο ιδιωτικό που πήγα... μου έφευγε ο κ@λ@ς... αλλά και στο δημόσιο... είχε αρκετό διάβασμα!

Η μόνη διαφορά είναι πως στο ιδιωτικό είχα περισσότερο άγχος, ενώ στο δημόσιο λιγότερο. Αισθάνθηκα πιο σίγουρη για τον εαυτό μου όταν πήγα στο δημόσιο. Αλλά αυτό μάλλον έχει να κάνει με την ηλικία και τη φάση που πέρναγα ως έφηβη.

εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί τα παιδιά του ιδιωτικού όταν γυρνάνε σπίτι τους δεν έχουν να κάνουν τιποτα και τα παιδιά του δημοσίου τα πάντα ,αυτό που οφείλεται ή πιο σωστά πως τα καταφέρνουν (στο ιδιωτικό) ή μήπως τους βάζουν λιγότερα.

Θυμάμαι την κόρη του αφεντικού μου να γυρνάει από το σχολείο χαλαρή και η ανιψιά μας μέχρι πάνω οι φωτοτυπίες και οι εργασίες τελειωμό δεν είχαν (αλλά εκ του αποτελέσματος δε θυμάται τίποτα γ΄τάξη δημ.)

Εγω ημουν ολοημερο. Ενδιαμεσα ετρωγα στο σχολειο και διαβαζα γιατι ειχαμε ωρες μελετης. Οποτε γυρναγα σπιτι .....διαβασμενη......και φυσικα σχεδον 6 η ωρα........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...