Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ωράριο ύπνου και θηλασμού

rena

Recommended Posts

Λητώ μου, φυσιολογικότατο μου ακούγεται.... να μη σου πω ότι κάτι μου θυμίζει! :lol::lol::lol:

Κουράγιο κοριτσάκι μου, κάποια στιγμή θα μεγαλώσουν και θα κοιμηθούν μόνα τους. Μέχρι τότε, προσπάθησε να βρεις τον τρόπο που θα κάνει όλη σου την οικογένεια να κοιμάται καλύτερα. Εγώ πήρα τη Μάγια στο κρεβάτι μας (την παίρνω από το δωμάτιο της όταν ξυπνήσει τη νύχτα ) και στέλνω το Δημήτρη όποτε ροχαλίζει στον καναπέ (ευτυχώς ευρύχωρος!). Δεν γινόταν αυτή η κατάσταση τη νύχτα πέρα δώθε σα λεωφορείο και το πρωί δουλειά μέχρι το απόγευμα...!

Πάντως από τον 9ο η Μαγια ξεκίνησε να ξυπνάει μόνο μία φορά τη νύχτα και τώρα τελευταία (τελευταίες 2 εβδομάδες) μας έχει χαρίσει κάτι σερί βράδια που κοιμήθηκε ήσυχη στο δωμάτιο της.

Πίστεψέ με θα καλυτερέψει! Δεν είναι ότι πεινάει, απλά θέλει να ανακουφίσει την ανησυχία της η μανούλα! Ο θηλασμός είναι το εργαλείο της για να νιώσει αυτή την οικειότητα και την προστασία! Είναι πολύ τρυφερό - και πολύ κουραστικό, το ξέρω - από πρώτο χέρι! Αλλά πριν σκεφτείς να της το στερήσεις, προσπάθησε μήπως μπορείς να σκεφτείς κάτι που θα λειτουργούσε και στη δική σας περίπτωση! Το να κοιμάστε μαζί το σκέφτεσαι ή με τίποτα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λητώ μου

με την εμπειρία που μέχρι σήμερα έχω (και όσο μπορεί να σε βοηθήσει αυτή) θα σου πω ότι και το δικό μου το μωράκι ήταν κάτι αντιστοιχο με τη δική σου περίπτωση. Δηλαδή απο νεογέννητο θήλαζε παααααρα πολύ συχνά (και κάθε μισάωρο όπως είπες και εσύ)... και εγώ ήμουνα διαθέσιμη από τη στιγμή που είχα αποφασίσει να θηλάσω αποκλειστικά. Συν τοις άλλοις ο μόνος τρόπος που ο μικρός είχε μάθει να κοιμάται ήταν το στήθος μου. Από ένα σημείο και μετά βέβαια πραγματικά ανυπομονούσα να ξεκινήσουν οι στερεες τροφές για να αραιώσουν τα διαστήματα θηλασμού και να πάρω και εγώ σιγά σιγά την "ξεκούραση" που μου έλειπε... όσες φορές είχε εξάλλου ρωτήσει την παιδίατρο ανήσυχη αν είναι φυσιολογικό που ο μικρός θήλαζε τόσες φορές την ημέρα (και τη νύχτα) μου έλεγε να μην ανησυχώ και πως από μόνος του θα το σταματήσει όταν είναι έτοιμος. Πράγματι, με το που ξεκίνησε το παιδί τις στερεες τροφές (και δεν εννοώ μόνο το απογευματινό αλλά όλο το πακέτο), από μόνος του άρχισε σταδιακά να αραιώνει και τις επισκέψεις στο στήθος μου (τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα). Τότε ήταν που έμαθε (με τη βοήθειά μας) να κοιμάται μόνος του, εκτός στήθους (πλησίαζε εξάλλου και η επιστροφή μου στη δουλειά, οπότε κάτι έπρεπε να γίνει και για αυτό)

Θεωρώ λοιπόν (αν και σίγουρα κάθε παιδί είναι διαφορετικό) πως κάνοντας υπομονή (όσο κοινότυπο και αν ακούγεται αυτό) σιγά σιγά από μόνο του το μωράκι σου θα βρει το ρυθμό του και θα σταματήσει τους τόσο συχνούς νυχτερινούς θηλασμούς... :). Σίγουρα στο στήθος σου βρίσκει βέβαια κάτι πολύ παραπάνω από τροφή (χουχουλιάζει, ηρεμεί, παρηγοριέται...) παρόλα αυτά όμως εφόσον το παιδί σε νοιώθει κοντά του (σωματικά και ψυχικά, οπότε δε μιλάμε για άλλα κενά που καλύπτει με τους συχνούς θηλασμούς) με ένα γεμάτο στομαχάκι σιγά σιγά θα κάνει και έναν καλύτερο ύπνο... :)

Δεν ξέρω αν είναι παρηγορητηκό αλλά και εμένα ξυπνάει 2 με 3 φορές την νύχτα...κάθε νύχτα!. Χτες το βράδυ νομίζω και παραπάνω....

Βέβαια εγώ δουλεύω οπότε μπορεί και να αναπληρώνει αυτό που δεν έχει την ημέρα.... :(

Πριν γυρίσω στη δουλειά μπορεί και να μην ξύπναγε, τώρα όμως έγινε καθημερινό.....

Μην στεναχωριέσαι.. κάποια στιγμή θα σταματήσουν αυτά τα νυχτερινά ξυπνήματα... ελπίζω τουλάχιστον!

WLn5p2.png

Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις...Απ ότι κατάλαβα το μόνο που μπορω να κάνω προς το παρόν είναι υπομονή μέχρι να ξεκινήσει κανονικά στερεές τροφές, χωρίς βέβαια να είναι σίγουρο ότι αυτό θα την κάνει να κοιμάται περισσότερο τη νύχτα....

erica,μαζί της κοιμάμαι τα βράδυα..έχω μια πολυθρόνα κρεβάτι στο παιδικό δωμάτιο και κοιμάμαι δίπλα στην κούνια της,,δε νοιώθω ακόμη έτοιμη να την αφήσω μόνη...

και πάλι σας ευχαριστώ πολύ :):):) με κάνατε και νοιώθω κουρασμένη μεν, πιο αισιόδοξη δε....... 8)8)8)

Λητώ, αν σε παρηγορεί αυτό, κι εμένα μια από τα ίδια κάνει ο Ιάσονας.

Το βράδι κοιμάται από τις 8 με 8.30 και ξυπνάει στις 7 το πρωί. Ενδιάμεσα θα ξυπνήσει στάνταρ 4 με 5 φορές και καμμιά φορά μού'χει κάνει κι εμένα κάτι ξυπνήματα ανα μίας ώρας :cry:

Πάντως εγώ παρηγοριέμαι που διαβάζω πως κι άλλες μανούλες τα'χον περάσει ή τα περνάνε, γιατί δεν τολμάω να το πω στην παιδίατρο, μια φορά που της το είπα είπε πως είναι υπερβολικό να ξυπνάει πάνω από τρεις φορές :?

Χρειάζεται υπομονή για τα μικρά μας αγγελουδάκια :wink:

Διαφημίσεις

Χτες που ήμουν πολύ κουραασμένη και δεν άντεχα άλλο την άφησα με βαριά καρδιά βέβαια και κοιμήθηκε στο καρότσι της (όταν προσπαθούσα να την πάρω από το καρότσι και να την βάλω στην κούνια έκλαιγε οπότε την άφησα εκεί..)μου κοιμήθηκε συνεχόμενα 3 ώρες και ξύπνησε συνολικά 2 φορές όλη η νύχτα...και δεν είναι τυχαίο γιατί μου τόχει ξανακάνει αυτό με το καρότσι άλλες δυο φορές στο παρελθόν...Τι να σκεφτώ τώρα;;Την ενοχλεί κάτι στην κούνια και ξυπνάει και θέλει παρηγοριά;;κι επειδή την βάζω στο στήθος τρώει κιόλας;;Δε θέλω όμως να την αφήνω να κοιμάται στο καρότσι,όλη μέρα στο καρότσι τη βγάζει, δε θέλει ούτε relax, ούτε πάρκο ούτε κούνια..μου φαίνεται ότι δεν είναι καλό για το κορμάκι της να κοιμάται εκεί..δεν ξέρω κιόλας,τι να πώ;;;Πάντως χτες κοιμήθηκα επιτέλους κι εγώ λίγο :!::!::!: ΟΛΕ :!::):)

Χτες που ήμουν πολύ κουραασμένη και δεν άντεχα άλλο την άφησα με βαριά καρδιά βέβαια και κοιμήθηκε στο καρότσι της

Ααχχχ τί είπες τώρα! Εμείς για να την κοιμίσουμε ο μόνος τρόπος είναι στο καρότσι και μετά αερομεταφορά από το μπαμπά στο κρεβατάκι :lol::lol::lol::lol:

WLn5p2.png

Ααχχχ τί είπες τώρα! Εμείς για να την κοιμίσουμε ο μόνος τρόπος είναι στο καρότσι και μετά αερομεταφορά από το μπαμπά στο κρεβατάκι :lol::lol::lol::lol:

...μόνο που στη δική μου περίπτωση η αερομεταφορά δεν έχει πλέον επιτυχία...μόλις σηκωθούμε από το καρότσι ξυπνάμε...

χτες πάλι τα ίδια...από τις 12:00 ως τις 3:00 κοιμηθήκαμε στο καρότσι,ξυπνήσαμε,θηλάσαμε, και μετά κούνια, από όπου ξυπνάγαμε ανα μιάμιση ώρα για να ξαναθηλάσουμε...και τώρα πάλι στο καρότσι κοιμόμαστε,μη χαλάσουμε τη συνήθεια :?:?

Απο την ημέρα που γεννήθηκε η κορη μου την θηλάζω αποκλειστικά,εχω όμως μερικές ανασφάλειες όπως πάντα!Ποτέ δεν έκατσε στο στήθος για πάνω απο 10 λεπτά!Τις πρώτες μέρες καθόταν 3 λεπτά το πολύ αλλά θήλαζε και κάθε μισή ώρα.Τώρα είναι πάλι ακανόνιστα τα ωράριά της αλλά μπορεί να καθίσει και 5 και σπανίως 10 λεπτά.Τη θηλάζω κάθε φορά απο το ενα στήθος και δίνω το ίδιο αν ξαναζητήσει στις επόμενες 2 ώρες.Παίρνει αυτά που χρειάζεται?

Μιλούσα με μια φίλη και μου είπε πως θα πρέπει μετά να το αδειάζω το στήθος με το θήλαστρο αλλιώς θα μειωθεί η παραγωγή,αν όμως δε θέλει η ίδια γιατί εγώ να αυξήσω την παραγωγή?

Γενικά την έχω αφήσει να θηλάζει όσο και όποτε θέλει.Μήπως όμως θα επρεπε να κάνω κάτι άλλο?

.png.png.png

Διαφημίσεις

Απο την ημέρα που γεννήθηκε η κορη μου την θηλάζω αποκλειστικά,εχω όμως μερικές ανασφάλειες όπως πάντα!Ποτέ δεν έκατσε στο στήθος για πάνω απο 10 λεπτά!Τις πρώτες μέρες καθόταν 3 λεπτά το πολύ αλλά θήλαζε και κάθε μισή ώρα.Τώρα είναι πάλι ακανόνιστα τα ωράριά της αλλά μπορεί να καθίσει και 5 και σπανίως 10 λεπτά.Τη θηλάζω κάθε φορά απο το ενα στήθος και δίνω το ίδιο αν ξαναζητήσει στις επόμενες 2 ώρες.Παίρνει αυτά που χρειάζεται?

Μιλούσα με μια φίλη και μου είπε πως θα πρέπει μετά να το αδειάζω το στήθος με το θήλαστρο αλλιώς θα μειωθεί η παραγωγή,αν όμως δε θέλει η ίδια γιατί εγώ να αυξήσω την παραγωγή?

Γενικά την έχω αφήσει να θηλάζει όσο και όποτε θέλει.Μήπως όμως θα επρεπε να κάνω κάτι άλλο?

Να σου ζήσει! :)

Τα μωρά που θηλάζουν παρουσιάζουν μεγάλη διαφοροποίηση στο πόσο συχνά και πόση ώρα μένουν στο στήθος.

Ξέρεις αν το μωρό σου τρώει αρκετά αν βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο και μέχρι τις 20 μέρες αν έκανε 3-4 κανονικές κενώσεις. Μετά τις 20 μέρες μπορεί να μειωθούν οι κενώσεις αλλά οι βρεγμένες πάνες πρέπει να είναι 6-8 μέχρι το παιδί να γίνει 6 εβδομάδων. Στη συνέχεια πρέπει το μωρό να βρέχει 5-6 πάνες το 24ωρο.

Επίσης αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία για την ανάπτυξη του μωρού, τότε το ζυγίζεις ανά μία εβδομάδα. Το μωρό πρέπει να παίρνει 175-200 γρ. την εβδομάδα για δυο τουλάχιστον συνεχόμενες εβδομάδες.

Αν ισχύουν τα παραπάνω μπορείς να είσαι ήσυχη για το μωρό σου και δεν χρειάζεται να αντλείς το γάλα.

Αν θέλεις γράψες μας περισσότερα, τα στοιχεία που δίνεις είναι πολύ λίγα για να καταλάβω αν το μωρό αναπτύσσεται καλά (γράψες ημερομηνίες και βάρη για κάθε ζύγιση του μωρού).

...μόνο που στη δική μου περίπτωση η αερομεταφορά δεν έχει πλέον επιτυχία...μόλις σηκωθούμε από το καρότσι ξυπνάμε...

χτες πάλι τα ίδια...από τις 12:00 ως τις 3:00 κοιμηθήκαμε στο καρότσι,ξυπνήσαμε,θηλάσαμε, και μετά κούνια, από όπου ξυπνάγαμε ανα μιάμιση ώρα για να ξαναθηλάσουμε...και τώρα πάλι στο καρότσι κοιμόμαστε,μη χαλάσουμε τη συνήθεια :?:?

Το καρότσι είναι πιο μικρός χώρος και το μωρό ακουμπάει τριγύρω. Μερικά παιδιά έχουν ανάγκη αυτή την αίσθηση, να είναι κάπου στριμωγμένα. Τα περισσότερα καρότσια είναι ασφαλή για νεογέννητα, έχουν ρύθμιση της πλάτης χαμηλά (δεν είναι τελείως οριζόντια αλλά είναι εντάξει) και αφού κοιμάται εκεί καλά μην ανησυχείς. Εκμεταλλεύσου το για να ξεκουράζεσαι ότι γίνεται :wink:

aglaia, το χα σκεφτεί κι εγώ ότι μάλλον της αρέσει να κοιμάται "στριμωγμένη" :!: της άρεσε να κοιμάται στο καλάθι της μέχρι 3,5 μηνών παρά το γεγονός ότι είναι μεγαλόσωμη και πραγματικά στριμωγνόταν..το κρεβατάκι της είναι αρκετά μεγάλο και μπορεί να μην νοιώθει αυτή τη ζεστασιά που της προσφέρει το "στρίμωγμα" του καροτσιού :)

με ανακουφίζεις κάπως που μου λες ότι δεν είναι και τόσο κακό να κοιμάται στο καρότσι, το είχα λίγο άγχος γιατί δεν ήξερα κατά πόσο είναι καλό για το κορμάκι της...όσον αφορά στην ασφάλεια,είναι αρκετά ασφαλές απ΄ότι δείχνει,είναι ένα καλό μοντέλο της chicco οπότε το θέμα ασφάλεια δεν με ανησυχεί τόσο...

Eυχαριστώ... :)

Αγλαια σ΄ευχαριστώ πολύ!

Σίγουρα οι πάνες που βρέχει είναι πολύ περισσότερες απο 8 και υπάρχει κένωση σχεδόν σε κάθε άλλαγμα!

Μέτρηση βάρους δεν έχω γιατί ηπρώτη επίσκεψη στον παιδίατρο θα γίνει τη Δευτέρα.Βλέπω όμως οτι έχει γεμίσει αρκετά!

Απλά αναρωτιέμαι αν παίρνει το πιο λιπαρό γάλα αν κάθεται μόνο για 5-10 λεπτά.Το στήθος δεν αδειάζει ποτέ.

.png.png.png

Αγλαια σ΄ευχαριστώ πολύ!

Σίγουρα οι πάνες που βρέχει είναι πολύ περισσότερες απο 8 και υπάρχει κένωση σχεδόν σε κάθε άλλαγμα!

Μέτρηση βάρους δεν έχω γιατί ηπρώτη επίσκεψη στον παιδίατρο θα γίνει τη Δευτέρα.Βλέπω όμως οτι έχει γεμίσει αρκετά!

Απλά αναρωτιέμαι αν παίρνει το πιο λιπαρό γάλα αν κάθεται μόνο για 5-10 λεπτά.Το στήθος δεν αδειάζει ποτέ.

Αν δεν παίρνει το πιο λιπαρό γάλα οι κενώσεις θα έχουν πράσινο χρώμα.

Η τακτική που εφαρμόζεις να δίνεις το ιδιο στήθος για ένα δίωρο, είναι καλή για να πάρει το παιδί το γάλα που χρειάζεται. Αν πιστεύεις ότι το δίωρο δεν είναι αρκετό, μπορείς να το κάνεις τρίωρο. :)

Η αίσθηση που έχεις ότι το στήθος δεν αδειάζει ποτέ είναι συχνή στις περισσότερες μητέρες που έχουν ελαφρά υπερπαραγωγή. Θα ρυθμιστεί σιγά σιγά.

Ένα παιδί που θηλάζει πολύ αποτελεσματικά μπορεί σε 10 ή σε 5 λεπτά να κάνει πληρες γεύμα. Μόνο που αυτό είναι αρκετά σπάνιο. Δηλαδή το γεύμα που κάνει το δικό σου παιδί σε 5 λεπτά μπορεί για τα περισσότερα παιδιά να διαρκεί 15 ή 20 λεπτά. Τα γράφω αυτά για τις άλλες μητέρες για να μην νομίζουν ότι όλα τα παιδιά πρέπει σε τόσο λίγο χρόνο να τελειώνουν το γεύμα τους. Μερικά μπορούν να το τελειώσουν αλλά για τα περισσότερα δεν ισχύει το ίδιο.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια :)

Διαφημίσεις

Εμένα λοιπόν κοιμάται μόνο στο καροτσάκι αυτοκινήτου 0+ προσαρμοσμένο στις ρόδες του καροτσιού. Το βράδυ την αφήνουμε μισή με μία ώρα εκεί και μετά την μεταφέρουμε. Τις άλλες ώρες κοιμάται ή στο ρηλάξ ή στο κανονικό καρότσι. Στο στήθος ΜΟΝΟ αν είναι ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ πολύ κουρασμένη :roll:

Επίσης μόλις βγούμε έξω με το καρότσι κοιμάται σε χρόνο dt :D

Η μεγάλη μου απορία είναι....

Άραγε θα μάθει ποτέ να κοιμάται μόνη της ;;;;;

Ή θα την κoυνούμε πάνω κάτω, πάνω κάτω εις τους αιώνες των αιώνων ;;; :shock::shock::shock:

WLn5p2.png

Η μεγάλη μου απορία είναι....

Άραγε θα μάθει ποτέ να κοιμάται μόνη της ;;;;;

Ή θα την κoυνούμε πάνω κάτω, πάνω κάτω εις τους αιώνες των αιώνων ;;; :shock::shock::shock:

Tώρα ο χρόνος σου φαίνεται ατέλειωτος...

Τη φαντάζεσαι να πηγαίνει πρώτη δημοτικού και να την κουνάς ακόμη;;;

Θα σου πω το εξής, ο γιος μου ξεκίνησε να διαβάζει σχετικά νωρίς. Στα προνήπια διάβαζε κανονικά τα παραμύθια του. Ένα βράδυ διάβαζε δυνατά καθιστός στον καναπέ. Δούλευα στον υπολογιστή και ξαφνικά δεν ακούω τη φωνή του. Κοιτάζω και τον βλέπω να κοιμάται καθιστός με ανοιχτό το βιβλίο στα πόδια του!!! :lol:

Κοιτάζω και τον βλέπω να κοιμάται καθιστός με ανοιχτό το βιβλίο στα πόδια του!!! :lol:

:lol::lol::lol:

Είναι πολύ ωραίο αυτό αλλά δεν με παρηγορεί το γεγονός αυτό...

Ήλπιζα κατι σε νωρίτερο...

Ως τότε δηλαδή... κούνημα; :shock::shock::shock:

WLn5p2.png

Felinidoc

Το μωράκι σου θα μάθει να κοιμάται και μόνο του δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό... αν διάβασες παραπάνω και ο δικός μου ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση... έρχεται η στιγμή εκείνη που καταλαβαίνεις πως το παιδί είναι έτοιμο και με τη δική σου βοήθεια θα κοιμηθεί και μόνο του. Σε εμάς βέβαια δεν είναι πως αναγνώρισα την ετοιμότητα του μωρού για ένα τέτοιο βήμα, όμως ήταν εκείνη η στιγμή που ο θηλασμός έδινε τη σειρά του στις στερεες τροφές οπότε κάτι έπρεπε να γίνει για να κοιμάται ο μικρός και χωρίς το στήθος της μαμάς του... ήταν η ανάγκη που μας έκανε...όλα γίνονται τελικά. :D

Εμένα που μπορεί να κάτσει και μια ώρα πως σας φαίνεται;;;πίνει όλη αυτή την ώρα ή πιπιλίζει απλώς;Και πως μπορώ να το ξέρω;Εγώ την αφήνω μέχρι να αφήσει το στηθος μόνη της,κάνω καλά;;;;;

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Εμένα που μπορεί να κάτσει και μια ώρα πως σας φαίνεται;;;πίνει όλη αυτή την ώρα ή πιπιλίζει απλώς;Και πως μπορώ να το ξέρω;Εγώ την αφήνω μέχρι να αφήσει το στηθος μόνη της,κάνω καλά;;;;;

Ο μη θρεπτικός θηλασμός είναι επίσης πολύτιμος όσο και ο θρεπτικός! Τα μωρά έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες σε τροφή και σε πιπίλισμα και είναι φυσιολογικό να μην είναι ίδια!

Κάνεις πολύ καλά! Εσύ που είσαι μαμά της ξέρεις καλύτερα από τον καθένα :wink:

Μου φαίνεται απόλυτα φυσικό και γνώριμο!!!Βέβαια τώρα το έχει περιορίσει πάρα πολύ αλλά για να κοιμηθεί το βράδυ επί 1μησι τουλαχιστον ώρα θέλει να θηλάσει.Μετά κοιμάται όλη νύχτα και τη συγχωρώ :lol:

Αχ, χαίρομαι που μου το λέτε, γιατί με είχε πιάσει μια ξαφνική κρίση αμφιβολίας!!!Manoula, το βράδυ κι εμένα τρωει ατελείωτα αλλά κοιμάται και όλη τη νύχτα ευτυχώς! :D

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Έχω κι εγώ μερικές απορίες που θα ήθελα πολύ να ξεκαθαρίσω :oops:

Από πριν γεννήσω και μέχρι και τώρα έχω ακούσει κι έχω διαβάσει πάρα πολλά σχετικά με το πώς να θηλάζω. Στο νοσοκομείο μου είπανε να δίνω και τα δύο στήθη σε κάθε θηλασμό για 20 λεπτά (το'κανα λίγο στην αρχή, μετά αποφάσισα να μην κρατάω ρολόι), έχω διαβάσει πως το μωρό πρέπει να θηλάζει και τα δύο στήθη πάνω από δύο φορές το καθένα (πράγμα που σχεδόν ποτέ δε συμβαίνει σε εμάς, εκτός από μερικές φορές τα βράδια πριν κοιμηθεί), ο παιδίατρος μου είχε πει στην ενημέρωση που μας είχε κάνει, να του δίνω το ένα στήθος μέχρι που να το αδειάσει τελείως (να στραγγίξει) και μετά αν πεινάει να του δίνω το άλλο, και πάντα να ξεκινάει τον θηλασμό από το στήθος που θήλαζε τελευταία.

Εμείς πάλι έχουμε φτιάξει το δικό μας ρυθμό: ο Ιάσονας συνήθως θηλάζει από το δεξί στήθος (είναι το αγαπημένο του) και μερικές φορές αλλάζουμε στήθος -συνήθως τις φορές που κάθεται πολύ ώρα.

Σχεδόν ποτέ δεν τηρώ τον "κανόνα" να δίνω το ίδιο στήθος που θήλασε τελευταία φορά.

Η απορία μου είναι η εξής: θηλάζω σωστά; μήπως θά'πρεπε να επιμένω να του δίνω κι από τα δύο στήθη; και κάθε πόση ώρα πρέπει να αλλάζω στήθος; να τον αφήνω να θηλάζει μέχρι να το αφήσει μόνος του; τότε όμως τον παίρνει ο ύπνος και δεν μπορεί να θηλάσει και από το άλλο στήθος :(

Ευχαριστώ annastasia

Σήμερα βγήκαμε να φάμε έξω το μεσημέρι. Είχε και καλό καιρό. Η μικρή στο καρότσι της. Ξαφνικά γυρνάμε και την βλέπουμε με μισόκλειστα ματάκια, μετά τα ξανάνοιξε και μετά αποκοιμήθηκε ολομόναχη :o

Βέβαια ήταν κουρασμένη, όλη μέρα στους δρόμους είμασταν αλλά θέλω να το εκλάβω σαν ένα βήμα μπροστά. :wink:

WLn5p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...