Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γαστροσκοπηση και θηλασμος...

Ηλιάννα

Recommended Posts

Επαναφερω το θεμα μου γιατι εχω προοβλημα και θελω για μια ακομα φορα τη γνωμη σας

Την Δευτερα το απογευμα ξεκινησα να κανω τον ενα εμετο μετα τον αλλο,μεχρι το βραδυ ειχα φτασει τους 10 και πανω,δεν μποροσα να δεχτω ουτε το νερο

Την Τριτη μια απο τα ιδια αλλα απο το πρωι και εφτασα τους 15+

Την επομενη μερα το ιδιο και μπορει και 20

Την Πεμπτη το πρωι ξεκινησα απο νωρις,δεν ειχα πλεον καθολου δυναμη και αντοχη.Το δερμα μου ειχε αρχισει να γινεται σαν λεπια

Πηγα στο κεντρο υγειας και μου εβαλαν ορο

Ειχα και το αγχος με το μωρο,τι θα κανει με το ξενο γαλα(δεν ειχα τραπεζα)και πως θα πιασει μπουκαλι,τελικα αυτος κυριος μια χαρα

Εγω ομως δεν δεχομουν να μου κανουν τιποτε αλλο εκτος απο ορο

Μου ειπαν να μου κανουν μια primperan για να σταματησουν οι εμετοι και στην αρχη αρνηθηκα αλλα μολις ενιωσα οτι ξαναρχιζει "ο χορος"δεχτηκα

Εμεινα στο Κεντρο υγειας 5 ωρες,μολις γυρισα σπιτι εβγαλα και πεταξα το γαλα και αυτο εγινε και για 24 ωρες

Εβλεπα το μωρο μου να πινει ξενο γαλα και δακρυζα

Απο εχθες ειμαι καλυτερα αλλα με φρυγανιες και ζωμο,σημερα δειλα δειλα εφαγα λιγο κοτοπουλακι

Το θεμα ειναι οτι πρεπει να κανω θεραπεια με Laprazol για 2 μηνες για την οισοφαγιτιδα,τα losec δεν μου εκαναν τιποτα

Να πω οτι ως εδω ηταν το μαγικο ταξιδι του θηλασμου;;;

Μουλενε οτι τα παιδακια μου θελουν την μανουλα τους και τηνθελουν χαμογελαστη κι εγω δεν ειχα αντοχη να ανοιξω τα ματια μου

Τι να κανω;;;

Για να βγαζω δυο μηνες το γαλα και να το πεταω δεν εχει νοημα μεχρι τοτε θα εχει μειωθει η παραγωγη μου και ο μικρος θα εχει ξεχασει τι ειναι το στηθος :?

Ειμαι σε τετοια σωματικη και ψυχολογικη κατασταση που δεν περιγραφεται

ΥΓ ο μικρος θα γινει 6 μηνων στις 27/12

4

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 77
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περαστικά, Ηλιάννα!

Ο γιατρός τι λέει για αυτά που πρότεινε η Αγλαΐα εναλλακτικά στο laprazol;

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=393076&highlight=laprazol#393076

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Μου ειπαν να μου κανουν μια primperan για να σταματησουν οι εμετοι και στην αρχη αρνηθηκα αλλα μολις ενιωσα οτι ξαναρχιζει "ο χορος"δεχτηκα

Εμεινα στο Κεντρο υγειας 5 ωρες,μολις γυρισα σπιτι εβγαλα και πεταξα το γαλα και αυτο εγινε και για 24 ωρες

:shock:γιατί το πέταξες; για το primperan?

Αυτό το φάρμακο το δίνουν για να αυξηθεί το γάλα (ξέρω, αντιεμετικό είναι αλλά αυξάνει και την προλακτίνη) και υπάρχουν μητέρες που το παίρνανε συνεχώς για μήνες!

Το θεμα ειναι οτι πρεπει να κανω θεραπεια με Laprazol για 2 μηνες για την οισοφαγιτιδα,τα losec δεν μου εκαναν τιποτα

Μουλενε οτι τα παιδακια μου θελουν την μανουλα τους και τηνθελουν χαμογελαστη κι εγω δεν ειχα αντοχη να ανοιξω τα ματια μου

Τι να κανω;;;

Μα ακόμη και γι αυτό το φάρμακο δεν αποτελεί αντένδειξη το να θηλάσεις. το μωρό θα πρέπει να παρακολουθείται αλλά δεν είναι απαγορευτικό ακόμη κι έτσι.

Νομίζω ότι θα πρέπει να το δούμε πιο αναλυτικά. Τα εναλλακτικά που προτείνει το site

omeprazol

famotidine

και τα δύο είναι απολύτως ασφαλή, το πρώτο μάλιστα είναι πιο κοντά στη λογική του δικού σου φαρμάκου

δεν είναι κατάλληλα για την περίπτωσή σου; Τα συζήτησες με το γιατρό;

:shock:γιατί το πέταξες; για το primperan?

Αυτό το φάρμακο το δίνουν για να αυξηθεί το γάλα (ξέρω, αντιεμετικό είναι αλλά αυξάνει και την προλακτίνη) και υπάρχουν μητέρες που το παίρνανε συνεχώς για μήνες!;

Σοβαρα το λες;;;Δεν το ηξερα και στην κατασταση που ημουν δεν μπορουσα να επικοινωνησω με κανεναν σας :?

Τι να κανω;;;

Μα ακόμη και γι αυτό το φάρμακο δεν αποτελεί αντένδειξη το να θηλάσεις. το μωρό θα πρέπει να παρακολουθείται αλλά δεν είναι απαγορευτικό ακόμη κι έτσι.

Νομίζω ότι θα πρέπει να το δούμε πιο αναλυτικά. Τα εναλλακτικά που προτείνει το site

omeprazol

famotidine

και τα δύο είναι απολύτως ασφαλή, το πρώτο μάλιστα είναι πιο κοντά στη λογική του δικού σου φαρμάκου

δεν είναι κατάλληλα για την περίπτωσή σου; Τα συζήτησες με το γιατρό;

Aρχικα πηρα Losec που ειναι απ οτι μου ειπε to omeprazol και δεν μου εκανε τιποτα,το αλλο που μου λες θα τον ρωτησω

Απ οτι μου ειπε το Laprazol ειναι πιο δυνατο και θα δουμε τα αποτελεσματα που θελουμε

Εσυ τι θα εκανες στη θεση μου Αγλαια πες μου σε παρακαλω.....θελω τη βοηθεια σας

4

Εσυ τι θα εκανες στη θεση μου Αγλαια πες μου σε παρακαλω.....θελω τη βοηθεια σας

Αν τα εναλλακτικά δεν είναι κατάλληλα για την περίπτωση, θα έπαιρνα το φάρμακο και δεν θα διέκοπτα το θηλασμό. Το μόνο που λένε είναι να παρακολουθείται το μωρό, καμία άλλη ιδιαίτερη σύσταση. Πιστεύω ότι οι κίνδυνοι από το ξένο γάλα είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Το δακτύλιο τον έχεις ακόμη;

Διαφημίσεις

Τον δακτυλιο τον εχω ακομη...

Πριν καμια ωρα εκανα παλι δυο εμετους :? και φοβαμαι μην αρχισω τα της προηγουμενης βδομαδας :cry:

Λες να παω για μια primperan να καταβασω και γαλατακι;;; :lol:

Οταν λες να παρακολουθειται το μωρο τι εννοεις;;;;Τι θα πρεπει να προσεξω εγω ή εστω η παιδιατρος και ποσο συχνη πρεπει να ειναι αυτη η παρακολουθηση;;

4

:lol:

αν γίνεται προτίμησε δομπεριδόνη (cilroton) έχει λιγότερες παρενέργειες για σένα. Πάντως και τα δύο κατεβάζουν το ίδιο πολύ γάλα! :lol:

Οταν λες να παρακολουθειται το μωρο τι εννοεις;;;;Τι θα πρεπει να προσεξω εγω ή εστω η παιδιατρος και ποσο συχνη πρεπει να ειναι αυτη η παρακολουθηση;;

δεν γράφουν τίποτα συγκεκριμένο, μάλλον για προληπτικούς λόγους το λένε. Σε άλλα φάρμακα λένε ακριβώς τι πρέπει να προσέξεις.

όταν το γράφουν έτσι γενικά, αναφέρονται σε αλλαγές στη συμπεριφορά, στη διατροφή...

Νομίζω πάντως ότι κάτι δεν πάει καλά με το δακύλιό σου, δεν ξέρω αν χρειάζεται επανατοποθέτηση ή αν εσύ ειδικά δεν τον ανέχεσαι. Μήπως να έπαιρνες και δεύτερη γνώμη ειδικού γιατρού; Δηλαδή να πας σε κάποιον άλλον που ασχολείται με το ίδιο θέμα.

:lol:

αν γίνεται προτίμησε δομπεριδόνη (cilroton) έχει λιγότερες παρενέργειες για σένα. Πάντως και τα δύο κατεβάζουν το ίδιο πολύ γάλα! :lol:

Δεν το πιστευω...αυτο το cilroton μου το ειχε πει απο την πρωτη μερα να το παρω αλλα μου το ειπε απο το τηλεφωνο και δεν ειχα καταλαβει την ονομασια του για να σε ρωτησω :? ,τωρα που το εγραψες το θυμηθηκα :evil:

δεν γράφουν τίποτα συγκεκριμένο, μάλλον για προληπτικούς λόγους το λένε. Σε άλλα φάρμακα λένε ακριβώς τι πρέπει να προσέξεις.

όταν το γράφουν έτσι γενικά, αναφέρονται σε αλλαγές στη συμπεριφορά, στη διατροφή...

Νομίζω πάντως ότι κάτι δεν πάει καλά με το δακύλιό σου, δεν ξέρω αν χρειάζεται επανατοποθέτηση ή αν εσύ ειδικά δεν τον ανέχεσαι. Μήπως να έπαιρνες και δεύτερη γνώμη ειδικού γιατρού; Δηλαδή να πας σε κάποιον άλλον που ασχολείται με το ίδιο θέμα.

Ti θα μπορουσε να αλλαξει στη διατροφη του μωρου δηλαδη;;Να μη θελει να φαει;;;Θα ξεκινησουμε σε λιγες μερες και φρουτα

Σχετικα με τον δακτυλιο,τον εχω σχεδον δυο χρονια και δεν ειχα κανενα προβλημα,τρεις μερες μετα πο γενησα ενιωσε μια ψιλοενοχληση αλλα οχι τιποτα σοβαρο!Πηγα στον γιατρο μου εβγαλε 2 απο τα 3 cc που ειχα και χαλαρωσα λιγο

Μετα απο λιγο παλι ενοχλησεις :? και τωρα σχεδον 2 μηνες εχουμε την κορυφωση

Ο δακτυλιος μου ειπε ο γαστρεντερολογος ειναι στη θεση του και το στομαχι μου σε αριστη κατασταση(ειπε),το προβλημα ειναι στον οισοφαγο

Θα ξεκινησω laprazol και ο θεος βοηθος

Επειδη ειμαι και λιγο χαζη :oops: αν μπορεις γραψε μου τι να προσεξω στο μωρο,απο την εμπειρια σου

Και παλι σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου :P

4

Επειδη ειμαι και λιγο χαζη :oops: αν μπορεις γραψε μου τι να προσεξω στο μωρο,απο την εμπειρια σου

Και παλι σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου :P

4

Διαφημίσεις

Αν παρατηρήσεις διάρροια, δυσκοιλιότητα, εμετό, εξανθήματα, πυρετό, πρήξιμο, ή όποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά.

Αυτά είναι παρενέργειες που αφορούν αυτόν που παίρνει το φάρμακο.

Δεν αναφέρουν τίποτα συγκεκριμένο για το μωρό που θηλάζει, ίσως γιατί δεν έχει παρατηρηθεί κάτι.

• 4 εβδομάδες μετά...

Μετα απο αρκετες μερες ηρθα να σας πω τα νεα μου!

Ολα πηγαιναν καλα με τον θηλασμο αλλα οχι και με εμενα

Το προβλημα μου συνεχιζεται και την Πεμπτη το πρωι θα ερθω Αθηνα για καποιες εξετασεις και μαλλον την Παρασκευη θα μπω στο χειρουργειο

Μαλλον ο θηλασμος φτανει στο τελος του! :cry:

Θα λειπω απο Πεμπτη ξημερωματα μεχρι και το Σαββατο το βραδυ(αν ολα πανε κατ ευχην,διαφορετικα θα μεινω κι αλλο)

Οσο και να κανω αντλησεις με το θηλαστρο το γαλα μου δεν θα μειωθει θεαματικα;;;

Sos κοριτσια πειτε μου! :)

4

Οσο και να κανω αντλησεις με το θηλαστρο το γαλα μου δεν θα μειωθει θεαματικα;;;

Sos κοριτσια πειτε μου! :)

Όχι, δεν θα μειωθεί, αρκεί να έχεις νοσοκομειακό θήλαστρο. Νοίκιασε το symphony ή το lactina με διπλό σύστημα άντλησης.

Η Ελίνα μπήκε στο χειρουργείο για να βάλει βηματοδότη κι έκανε αντλήσει στο Ωνάσειο όσο το μωρό της ήταν πολύ μικρό! Τα κατάφερε πολυ καλά! Παρόλο που η τομή ήταν μόλις πάνω από το στήθος και πονούσε, τα κατάφερε και το προσωπικό της κλινικής ήταν πολύ εξυπηρετικό!

Εδώ στο φόρουμ υπάρχουν δύο μαμάδες, η frene και η katerina24 που αντλούν αποκλειστικά. Η Κατερίνα έφτασε τους 14 μήνες άντλησης!

Σου εύχομαι γρήγορη ανάρρωση και να σε έχουμε πιο συχνά κοντά μας! :)

Ευχαριστω Αγλαια και για τις συμβουλες σου και για τις ευχες σου

Η αληθεια ειναι οτι ολη αυτη η κατασταση με εχει εξαντλησει και ψυχολογικα και σωματικα,δεν με αναγνωριζω :(

Αγλαια χωρις νοσοκομειακο δεν θα κανω δουλεια ετσι;;;

Εχω το χειρ/το της Avent και μια φιλη θα μου δωσει και το ηλεκτρικο της Avent

4

Διαφημίσεις

Και κατι ακομα...(οχι που δεν θα ηθελα :lol: )

Το Σαββατο το βραδυ που θα γυρισω(πρωτα ο Θεος) θα μπορω να βαλω το μωρο στο στηθος ή θα πρεπει να περασουν καποια 24ωρα μετα την ναρκωση και επειδη δεν θα εχω προσβαση σε υπολογιστη με ποιο τροπο θα μπορουσα να ερθω σε επαφη μαζι σου ωστε να δω τι φαρμακα θα μπορεσω να παρω;;;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :P

4

Αγλαια χωρις νοσοκομειακο δεν θα κανω δουλεια ετσι;;;

Εχω το χειρ/το της Avent και μια φιλη θα μου δωσει και το ηλεκτρικο της Avent

Δεν θα γίνει, ούτε να το σκέφτεσαι, είναι και πολύς ο κόπος και τζάμπα κόπος.

Πάρε τους τηλέφωνο εγκαίρως, εξήγησέ τους την κατάσταση για να καταλάβουν ότι είναι σημαντικό να το παραδώσουν εγκαίρων και να συννενοηθείς να σου το φέρουν εκεί που θα είσαι.

Και κατι ακομα...(οχι που δεν θα ηθελα :lol: )

Το Σαββατο το βραδυ που θα γυρισω(πρωτα ο Θεος) θα μπορω να βαλω το μωρο στο στηθος ή θα πρεπει να περασουν καποια 24ωρα μετα την ναρκωση και επειδη δεν θα εχω προσβαση σε υπολογιστη με ποιο τροπο θα μπορουσα να ερθω σε επαφη μαζι σου ωστε να δω τι φαρμακα θα μπορεσω να παρω;;;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :P

τα μωρά μπορούν να θηλάσουν μόλις η μαμά βγει από το χειρουργείο και μπορεί να κρατήσει το μωρό στα χέρια της (δηλαδή έχει ξεζαλιστεί!)

Και μην ξεχνάς, αν μειωθεί τόσο το γάλα, μπορείς να πάρεις και λίγα cilroton! :wink:

Και μην ξεχνάς, αν μειωθεί τόσο το γάλα, μπορείς να πάρεις και λίγα cilroton! :wink:

Αγλαια τωρα ενα μηνα περιπου παιρνω ενα πρωι και ενα βραδυ αλλα αυξηση δεν εχω δει ή τουλαχιστον δεν την εχω καταλαβει :wink:

4

Αγλαια τωρα ενα μηνα περιπου παιρνω ενα πρωι και ενα βραδυ αλλα αυξηση δεν εχω δει ή τουλαχιστον δεν την εχω καταλαβει :wink:

Για να αυξηθεί το γάλα πρέπει να παίρνεις τουλάχιστον 9 το 24ωρο, με δύο δεν βλέπεις αύξηση

Για να αυξηθεί το γάλα πρέπει να παίρνεις τουλάχιστον 9 το 24ωρο, με δύο δεν βλέπεις αύξηση

9 το 24ωρο;;;

Θα το εχω υποψιν μου :wink:

Χλοη ευχαριστω για τις ευχες σου :P

4

Hλιάνα και από μένα τις καλύτερες ευχές για καλή έκβαση και γρήγορη ανάρωση! :)

Σε ευχαριστω και εσενα Αγλαια!

τα 9 cilrton πως μπορω να τα "στριμωξω"μεσα στην μερα μου;;;;

4

τα 9 cilrton πως μπορω να τα "στριμωξω"μεσα στην μερα μου;;;;

1. πρόσεξε γιατί μπορεί να μην χρειαστεί και να δημιουργήσεις υπερπαραγωγή

2. αν χρειαστεί παίρνεις 3 το πρωί, 3 το μεσημέρ, 3 το βράδυ

Μην τα πάρεις αν δεν το συζητήσουμε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...