Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδίατρος και θηλασμός

Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό  

1.386

1. 1. Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό

• ναι με υποστήριξε και με ενημέρωσε επαρκώς
      664
    • με ενημέρωσε αλλά όχι επαρκώς/εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν ήταν σωστές οι πληροφορίες τις οποίες μου έδωσε
      271
    • δεν έδωσε μεγάλη σημασία στο θηλασμό και με παρέπεμψε σε γάλα σε σκόνη του εμπορίου
      239
    • ήταν αρνητικός για το θηλασμό, δεν με υποστήριξε στο ξεκίνημα/για την συνέχισή του
      21

Recommended Posts

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Έχει καμιά κοπέλα εμπειρία από τη Βασιλική Παπαθανασοπούλου? Ψάχνω παιδίατρο στη Γλυφάδα και επειδή θηλάζω αποκλειστικά εδώ κ 2 μήνες σκέφτηκα μήπως να ήταν και πιστοποιημένη σύμβουλος για να προχωρήσουμε έτσι καλά κ στη συνέχεια. Ευχαριστώ

Έχει καμιά κοπέλα εμπειρία από τη Βασιλική Παπαθανασοπούλου? Ψάχνω παιδίατρο στη Γλυφάδα και επειδή θηλάζω αποκλειστικά εδώ κ 2 μήνες σκέφτηκα μήπως να ήταν και πιστοποιημένη σύμβουλος για να προχωρήσουμε έτσι καλά κ στη συνέχεια. Ευχαριστώ

Πολύ καλή! Είναι και η ίδια θηλαζουσα μαμά!

η παιδίατρος που ήταν μέσα όταν γέννησα με βοήθησε πάρα πολύ.μου εβαλε το μωρο κατ΄ευθείαν στο στήθος να θηλάσει, μιλάμε για απίστευτη εμπειρία!!!φυσικά συνέχισα να πηγαίνω το παιδί εκεί και με βοήθησε πάρα πολύ, με συβουλές, με εμψύχωνε, με καθυσήχαζε για την πορεία του παιδιού.η βοήθεια της ήταν ανεκτίμητη.δεν νομίζω ότι θα συνέχιζα το θηλασμό τόσο καιρό αν δεν ήταν αυτή.

nfsop3.png

8Q5qp3.png

• 2 months later...

H παιδίατρος που είχα, όταν γέννησα, μου έδωσε λάθος οδηγίες, τις οποίες ενστικτωδώς δεν ακολούθησα κατά γράμμα και έτσι συνεχίζω να θηλάζω 11 μήνες! Το διαδίκτυο μου έδωσε όλες τις πληροφορίες που έπρεπε να έχω από το μαιευτήριο ακόμη, αλλά δυστυχώς είτε ελάχιστοι επαγγελματίες είναι ενημερωμένοι στο θέμα του θηλασμού είτε υπάρχουν συμφέροντα των εταιρειών βρεφικών γαλάτων, τα οποία προωθούνται... Την πρώτη παιδίατρο την άλλαξα και τώρα πηγαίνω σε παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού, για να είμαι ήσυχη, αν και τα δύσκολα πέρασαν!... :)

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
H παιδίατρος που είχα, όταν γέννησα, μου έδωσε λάθος οδηγίες, τις οποίες ενστικτωδώς δεν ακολούθησα κατά γράμμα και έτσι συνεχίζω να θηλάζω 11 μήνες! Το διαδίκτυο μου έδωσε όλες τις πληροφορίες που έπρεπε να έχω από το μαιευτήριο ακόμη, αλλά δυστυχώς είτε ελάχιστοι επαγγελματίες είναι ενημερωμένοι στο θέμα του θηλασμού είτε υπάρχουν συμφέροντα των εταιρειών βρεφικών γαλάτων, τα οποία προωθούνται... :)

Έτσι ακριβώς!! Ευτυχώς που υπάρχει και το διαδίκτυο να συμβουλευόμστε τόσο στα θέματα του θηλασμού όσο και σε άλλα! Βέβαια τον πρώτο λόγο έχει ο παιδίατρος αλλά όταν το ένστικτό μας λέει άλλα, το google παίρνει φωτιά!! :P:p

Οι άντρες της ζωής μου...

• 2 months later...

Γεια σας θα ήθελα την βοήθειά σας. Η μικρή μας ρεύεται πολύ συχνά και μάλιστα πολλές φορές διακόπτη το γεύμα της με πολύ γκρίνια και μόλις την παίρνουμε αγκαλιά ρεύεται και συνεχίζει.....είναι φυσιολογικό....??ευχαριστώ....!!!

• 3 months later...

Μπορω να πω οτι η παιδιατρος μου ενω την επελεξα γιατι υποστηριζε οτι ειναι υπερ του θηλασμού τελικα αποδειχτηκε οτι ειναι υπερ του θηλασμου με συμπλήρωμα.Οι περισσοτερες οδηγιες που μου εδωσε ηταν λανθασμενες, στο τελος μου συνεστισε να θηλαζω και να δινω από πισω συμπληρωμα λεγοντας μου οτι ειναι το καλυτερο. Οι μαιες στην κλινικη στην οποια γεννησα επισης.Ο γυναικολογος μου ηταν υπερ του συμπληρωματος θεωρωντας εξαρχης οτι το γαλα μου δε φτανει.

Πιστευω οτι ειδικά στην επαρχια οπου βρισκομαι οι γιατροι γνωριζουν ελαχιστα για το θηλασμο και γι αυτο το λογο σου πασαρουν το ξενο γαλα επειδη αυτό ξερουν να το χειριστουν.

Ο λόγος που πασάρουν ξένο γάλα δεν είναι ότι αυτό ξέρουν να χειριστούν. Είναι ότι τα παίρνουν από τις εταιρείες γάλακτος. Από συγγενικό μου πρόσωπο που δουλεύει σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες γάλακτος (και κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά - "προώθηση" στους γιατρούς) ξέρω ότι στην πόλη που μένω δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος που να μην τα παίρνει.

Ο λόγος που πασάρουν ξένο γάλα δεν είναι ότι αυτό ξέρουν να χειριστούν. Είναι ότι τα παίρνουν από τις εταιρείες γάλακτος. Από συγγενικό μου πρόσωπο που δουλεύει σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες γάλακτος (και κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά - "προώθηση" στους γιατρούς) ξέρω ότι στην πόλη που μένω δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος που να μην τα παίρνει.

Συμφωνω με αυτό που λες αλλά θέλω να είμαι καλοπροαίρετη και να σκέφτομαι ότι δεν τα παίρνουν όλοι.Οπότε αυτοί που δεν τα παίρνουν το προτιμούν γιατί αυτό ξέρουν τόσα χρόνια και είναι η ασφαλής οδός καθώς οι καμπύλες ανάπτυξης στα βιβλιάρια είναι βασισμένες στο ξένο γάλα.

Διαφημίσεις

Τι να σου πω. Κάποια στιγμή πάντως που ρώτησα τον εν λόγω συγγενή μου - που είναι υπεύθυνος πωλήσεων για κάποιες περιοχές της Θεσ/νίκης και άλλες πόλεις της Μακεδονίας - αν έχει πετύχει γιατρούς που του είπαν ότι δεν ενδιαφέρονται να προωθήσουν τα γάλατα και επομένως να τα πάρουν από την εταιρεία του, μου απάντησε "Ναι, πέτυχα έναν στη Θεσσαλονίκη".

Οπότε εγώ όταν ακούω για γιατρούς που επιμένουν ότι τα μωρά δε χορταίνουν με το μητρικό γάλα δεν είμαι καθόλου καλοπροαίρετη.

Αν μη τι άλλο, αφού μπορούμε και ενημερωνόμαστε οι μητέρες για το θηλασμό σίγουρα μπορούν κι αυτοί που υποτίθεται ότι είναι και επιστήμονες.

• 2 months later...

Η δική μου παιδίατρος ήταν υποστηριοκτική (γι αυτο και την επέλεξα εξαρχής) και με βοήθησε αρκετά μέχρι να εδραιωθει ο θηλασμός. Μου έδωσε σωστές συμβουλές, μου έδειξε πως να "πιάνει" καλύτερα το μωρό, στασεις για να μην κουράζομαι και τι να κάνω σε κάθε προβλημα που παρουσιζόταν.

Μου τα ....χάλασε λίγο όταν με συμβούλεψε να αποθηλάσω γύρω στους 18 μηνες "για την δική μου ανεξαρτητοποίηση"! Δεν επέμενε εκείνη, δεν το σχολίαζα εγώ και τελικά έκανα το δικό μου ;)

QqmLp3.png

αχχ εγω περασα αρκετα!!!!δε ξερω για πιο λογο η πρωην παιδιατρος δεν ηθελε με τιποτα να ακουει για θηλασμο..καθε φορα που ειχαμε επισκεψη μου ελεγε πως πρεπει να τον σταματησω(γιατι το παιδι μου ειχε μεγαλο προβλημα δυσκοιλιοτητας κ ειχε κ αναγωγες)εγω μεσα μου ενιωθα οτι κανω το σωστο υποσυνειδητα δινοντας του το δικο μου γαλα,δεν ειχα κ καμια εμπειρια!!κ μετα απο 4 μηνες ταλαιπωριας εμφανισε σπυρακια το μωρο κ εκει μου ειπε πως εχει αλλεργια..κ να αρχισω να τρωγω πιο πολλες φυτικες ινες,ουτε καν ηξερε πιστευω πως επρεπε να μου πει να κοψω τα γαλακτοκομικα....επεμενε να του δινωενα συγκεκριμενο γαλα για την δυσκοιλιοτητα, κ οχι τουλαχιστον υποαλλεργικο...εκτος απ αυτην ειχα κ τον περιγυρο να μου λεει διακριτικα βεβαια μηπως φταιει το γαλα μου,να το σταματησω..ε..εδωσα 1 2 φορες γαλα για την δυσκοιλ.κ το παιδι τα ειδε ολα...κλαμααααα κ οι δυο μαζι...να μην μπορει να τα κανει ουτε με το υποθετακι.αχχχχχχχχ.......αχχχχχχ.....ωσπου αρχισα να ψαχνω στο ιντερνετ για αλλεργιες αφου ηξερα πλεον ατι εκει ειναι το θεμα μας μαλλον..αλλα ΠΟΥΘΕΝΑ δεν διαβασα να λεει οτι ενα μωρο που θηλαζει μπορει να εχει δυσκοιλιοτητα λογο αλλεργιας,αντιθετα ελεγαν ακριβως το αντιθετο....βρησκω παλι απ το νετ μια παιδιατρο-παιδογαστρεντερολογο κ πηγα κ παω ακομα..Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!!!!κοψαμε απλα τα γαλακτοκομικα κ επιτελους αρχησαμε να ζουμε...το μωρο μου χαμογελουσε.....το εβλεπα κ ηταν καλα!!!!!!ποροθηκα τοσο με τον θηλασμο μετα απ ολα αυτα που φυλαζα κ στην καταψυξη κ του το εδινα οταν ειχα αρχισει δουλεια κ ελειπα πολλες ωρες.....

y0Upp3.png

εγω ημουν απο τις ατυχες...ρωτησα πολλους γιατρους και προσπαθησαν να με καθοδηγησουν πολλες μαιες και συγγενικα προσωπα...εμενα ηταν πρωορη και της έπεφτε η χολερειθρίνη της (ίκτερο) μεχρι που ενας μ....ς γιατρος μου ειπε οτι φταιει ο θυλασμος και να σταμματησω(βασικα το εβγαζα με θυλαστρο μεχρι τοτε)τελικα προσπαθησε να με βοηθησει και η παιδιατρος που βρηκαμε οταν βγηκαμε απο τα πρόωρα αλλα τιποτα...δυο μηνεσ προσπαθουσα αλλα η μικρη δεν ηθελε για κανενα λογο δραμα η κατασταση...οποτε θυλαστρο..!!΄

• 4 months later...

πηγαινω την μικρη μου στον παιδιατρο που πηγαινε εμενα η μαμα μου.αν και παλια καραβανα με στηριζει απολυτα στο θηλασμο.μπορει να μην εφτανε το δικο μου και να χρειαστηκε συμπληρωμα αλλα το εκανε με βαρια καρδια και παλι μου ζηταει οσο μπορω να δινω το δικο μου και ας ειναι λιγο.βοηθας την αμυνα του, μου λεει, και δενεσαι πιο πολυ μαζι της.πανω απο ολα ομως το εμπιστευομαι σαν γιατρο.και να μην στηριζε τον θηλασμο εγω εκει θα πηγαινα.απλα θα εκανα αυτο που πιστευω εγω στο θεμα του θηλασμου.εξαλλου οι γιατροι ΚΑΘΕ ειδικοτητας εχουν συμβουλέυτικο χαρακτηρα.θεωρω οτι ολες οι μαναδες εχουμε ισχυρο το ενστικτο της φροντιδας του παιδιου και ξερουμε πως πρεπει να λειτουργουμε οτι και να λενε οι αλλοι!!!!!!!

Διαφημίσεις

όταν λες δεν έφτανε το γαλα σου, τι εννοείς; πόσο ημερών ήταν το παιδάκι και δεν έφτανε το στήθος;

πιστεύω ότι δεν είναι υπέρμαχος του θηλασμού.

ανθρωπος που στηρίζει το θηλασμό δεν θα έλεγε ποτε ότι "δεν φτάνει" το γαλα σου

• 4 εβδομάδες μετά...
όταν λες δεν έφτανε το γαλα σου, τι εννοείς; πόσο ημερών ήταν το παιδάκι και δεν έφτανε το στήθος;

πιστεύω ότι δεν είναι υπέρμαχος του θηλασμού.

ανθρωπος που στηρίζει το θηλασμό δεν θα έλεγε ποτε ότι "δεν φτάνει" το γαλα σου

ηταν εικοσι ημερων και επειδη εβγαζα με θηλαστρο πανω απο 50 εβγαζα σπανια.δεν το ειχα στο στηθος για δεκα μερες επειδη ειχα σοβαρες πληγες και θεωρησαμε οτι ηταν πολυ λιγο.το εβλεπα κ εγω οτι πεινουσε πολυ.οσο εδινα στηθος ηταν καλυτερα γιατι εδινα καθε μια ωρα σχεδον.με το θηλαστρο ομως αλλαξαν τα πραγματα.βεβαια τωρα που μιλαμε ακομα δινω 3 φορες την ημερα γιατι δουλευω κ τις υπολοιπες ξενο.εχει φτασει η μπεμπα μου 3μηνων κ κατι να ζυγιζει 6500!!!!!!:D:D:Dη ζουζουνιτσα ειναι κ πολυ ψηλη 64 ποντους!!!

• 1 month later...

καλησπερα...

προκειται να γεννησω τον επομενο μηνα και θελω να φροντισω απο τωρα για να βρω εναν καλο παιδιατρο...δυστυχως δεν εχω εδω φιλους και συγγενεις με παιδια για να μου συστησουν καποιον..μενω στον αλιμο..μηπως θα μπορουσε καμια μανουλα να με βοηθησει?επισης εχω ακουσει οτι καλο ειναι ο παιδιατρος να ειναι κ πιστοποιημενος συμβουλος μητρικου θηλασμου...εχω βρει μεσω ιντερνετ καποια ονοματα αλλα δεν εχω συστασεις...

καλησπερα...

προκειται να γεννησω τον επομενο μηνα και θελω να φροντισω απο τωρα για να βρω εναν καλο παιδιατρο...δυστυχως δεν εχω εδω φιλους και συγγενεις με παιδια για να μου συστησουν καποιον..μενω στον αλιμο..μηπως θα μπορουσε καμια μανουλα να με βοηθησει?επισης εχω ακουσει οτι καλο ειναι ο παιδιατρος να ειναι κ πιστοποιημενος συμβουλος μητρικου θηλασμου...εχω βρει μεσω ιντερνετ καποια ονοματα αλλα δεν εχω συστασεις...

Νανά, θα πρέπει να μας πείς σε ποια πόλη είσαι :)

• 1 month later...

καλησπερα...εγινα μανουλα την περασμενη εβδομαδα και ειμαι προς αναζητηση παιδιατρου αυτη τη στιγμη..την δευτερα που μας ερχεται πρεπει να κανουμε την πρωτη μας επισκεψη..μενουμε ανω καλαμακι συνορα με ηλιουπολη...οποιος εχει καποια εμπειρια και μενει σαυτες τις περιοχες αν μπορουσε να μας βοηθησει...

• 2 months later...

καλησπερα..μολισ γραφτηκα στο site..αφορμη μου ηταν επειδη και εγω ψαχνω εναν καλο παιδιατρο που να γνωριζει καλα απο θηλασμο..θα αποκτησω το 2ο αγορακι μου αλλα η παιδιατροσ που εχω τωρα δεν ξερει απο θυλασμο τιποτα,μου το ειπε δηλαδη απο μονη τησ..αν θα μπορουσε καποιοσ να με παραπεμψει σε καποιον/α...

Καλησπερα, εμενα αυτο που με εκανε να επιλεξω παιδιατρο ηταν το οτι στο πρωτο ραντεβου μου μιλησε 20 λεπτα για το θηλασμο.. και οταν καποια στιγμη χρειαστηκα κατι του τηλεφωνησα.. θηλαζω τρεις μηνες αποκλειστικα και με στηριζει πολυ μα πολυ ομως.. !!

Ψήφισα το πρώτο αλλά δεν με καλύπτει πλήρως. Ο παιδίατρος μου είναι υπέρ του θηλασμού, με υποστήριξε και δεν με παρότρυνε στο να δώσω ξένο γάλα όταν τα βρήκα σκούρα αλλά είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν θα σε πιέσει να κάνεις κάτι. Πχ όταν του είπα ότι θα σταματήσω τον θηλασμό (στους 8 μήνες και ενώ είχα κάνει και κάβα με γάλα δικό μου) το δέχτηκε και δεν με παρότρυνε να τον συνεχίσω. Επίσης δεν μου προώθησε κάποιο ξένο γάλα, τον ρώτησα εγώ για ένα γάλα που ήθελα να παίρνω (γιατί κάποιες φορές λόγω γνωστού έπαιρνα και μερικά γάλατα δωρεάν) και με άφησε να το παίρνω. Γενικά όμως και γω είμαι άνθρωπος που για τον θηλασμό μιλούσα με την μαία μου.

yVUtp2.png

lK3Up3.png

κ εγω ψηφισα το πρωτο,,η παιδίατρος μου είναι υπερ του θηλασμου και για να πω την αληθεια δεν πιστευω ότι υπαρχουν παιδίατροι που δεν είναι,,,ως επιστημων προτεινει τον θηλασμο μεχρι τα τρια αλλα φυσικα και δε σε πιεζει,,,δε με παροτρυνε για ξενο γαλα αλλα θα με χαλουσε το ιδιο να με <πιεζε> για θηλασμο,,νομιζω ότι η διατροφή ειναι καθαρα υποθεση της μαμας και δε νομιζω ότι αν το θελεις πραγματικα σε καθοδηγει καποιος άλλος για το οτιδήποτε...........

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...