Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Όσον αφορά στον καφέ, μια φίλη μου που κάνει ομοιοπαθητική, έμαθε πράσφατα ότι ο καφές απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας και λήψης των ομοιοπαθητικών σκευασμάτων.Βέβαια΄ο γιατρός δεν το αποκαλύπτει αυτό για να μην γίνει προφανώς κατάχρηση. Της το είπε άτομο που κάνει πάρα πολλά χρόνια ομοιοπαθητική. Βέβαια η ίδια συνεχίζει να πίνει εκείνον τον ειδικό καφέ, μια που τον έχει συνηθίσει.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βρε babouki σαν να περιγραφεις εμένα νιώθω...αυτό το θέμα με τον σύζυγο, είναι αυτό που μου δημιουργεί και εμένα τα ψυχοσωματικά.

(Αν θες, γράψε μου τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις να μοιραστουμε τις εμπειρίες μας).

κανονικά δεν κάνει ούτε ο ντεκαφεϊνέ αλλά μπορεί ο γιατρός σου να σε αφήσει να πίνεις που και που. Εχει ο Κορρές πάντως εναν καφέ κατάλληλο για ομοιοπαθητική που εμένα μου ψιλοαρέσει να σου πω την αλήθεια. Ειναι απο κριθάρι νομίζω...όπως στην κατοχή :D

του κορρε ειναι πολυ ωραιος και μια χαρα πινετε!

οδοντοκρεμα τι μου προτεινεται? εχω μια απο βιολογικα προιοντα και δεν εχει καθολου γευση, ειναι σαν τιποτα...

4qhyp3.pngdGZ0p3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Σκέφτομαι πολυ σοβαρά να απευθυνθώ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την κόρη μου σε ομοιοπαθητικό , ειναι στο πρώτο στάδιο της Λεύκης :cry::cry: και μετά από πολύ μελέτη και ψάξιμο (αφού οι γιατροί δεν εχουν κάποια λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα) είδα ότι υπάρχουν ελπίδες με ομοιοπαθητική , έχετε ασχοληθεί ή χρειαστεί την ομοιοπαθητική και ποια είναι η εμπειρία σας ?

Καλημέρα! Κι εμείς έχουμε απευθυνθεί σε ομοιοπαθητικό για τον γιο μου και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αν υπολογίσεις βέβαια οτι το δικό μας είναι γονιδιακό σύνδρομο και χρόνια κατάσταση. Προσωπικά τη συνιστώ σε πολλούς γνωστούς μου και έχω την καλύτερη γνώμη μιας και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Αρκεί να "πέσεις" σε σοβαρό γιατρό...Εσύ ξέρεις κάποιον συγκεκριμένο; Σου έχουν συστήσει κάποιον;

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

η μόνη γνώση που έχω σχετικά, είναι η εμπειρία που έζησα από κοντά σε ένα πρόβλημα της αδερφής μου

έπαθε αλωπεκία και ενώ γύρισε όλους τους γιατρούς, μαλλάκια ξαναβρήκε η γυναίκα μόνο με την ομοιοπαθητική

εκεί σταματούν οι γνώσεις μου

Είμαι οπαδός της δυτικής ιατρικής. Απευθύνσου σε έναν πολύ καλό δερματολόγο. Έχω ακούσει για μια Αρώνη που είναι το ιατρείο της στην Συγγρού. Δερματολόγος, που έκανε θαύματα με τον γαμπρό μου, που είχε λεύκη. Έχει τελειώσει με άριστα το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ρώτα και τον παιδίατρο καλού κακού.

Grow up and get a life!

Διαφημίσεις

Έχω την καλυτερότερη άποψη και εμπειρία από την ομοιοπαθητική. Ο μεγάλος μου εμφάνισε ατοπική δερματίτιδα στους 6 μήνες και τρέχαμε επί μήνες σε παιδιάτρους, δερματολόγους και αλλεργιολόγους.

Φτάσαμε να δίνουμε στο παιδί atarax και αποτέλεσμα κανένα δεν λέω για την κορτιζόνη σε κάθε μορφή! Το παιδί πήγαινε καλύτερα και μόλις σταματάγαμε την κορτιζόνη γίνονταν 2 φορές χειρότερα από πρίν.

Μας έσωσε η φαρμακοποός μας που μας σύστησε τον ομοιοπαθητικό μας (θα γίνει η νονά του 2ου γιού μου)

Έκτοτε, και μέσα σε 1 μήνα το παιδί συνήλθε εντελώς, ότι μας προκύπτει πάμε παιδίατρο μας κάνει την διάγνωση και πέρνουμε ομοιοπαθητικά.

Τα έχω ξαναπεί στο φόρουμ πάλι.

Ελπίζω να βοήθησα ΓΩΓΩ! Αφού ξέρεις για ΟΛΑ είμαι ο άνθρωπος σου!!!

:lol::wink:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Κάνω η ίδια ομοιοπαθητική από πολύ μικρή. Αν δεν απατώμαι ξεκίνησα γύρω στα δέκα που την ανακάλυψε η μάνα μου και σώθηκε η ίδια από τις αλεργίες.

όπως καταλαβαίνεται μάλλον την πιστεύω για να συνεχίζω ακόμα :-)

Βρήκα παλαιότερο ποστ μου

Θα σας δώσω απλά λίγες πληροφορίες για το τι σημαίνει ομοιοπαθητική:

-ασχολείται συνολικά με τον οργανισμό και όχι με τα συμπτώματα μεμονωμένα, γι'αυτό και ο γιατρός μπορεί να σε ρωτήσει τα πιο απίθανα και αναπάντεχα φαινομενικά άσχετα πράγματα για τον εαυτό σου και το παιδί σου.

-στόχος της είναι να ανεβάσει συνολικά το επίπεδο της υγείας, ώστε να μην αρρωσταίνουμε εύκολα.

-τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι πάντα από φυσικές ουσίες σε απειροελάχιστες δόσεις και ενεργοποιουν τον οργανισμό να παράγει αντισώματα σε ότι τον έχει προσβάλει -αντί να καταπολεμουν τους ιούς.

-Δεν κάνει το ίδιο φάρμακο για όλους τους ανθρώπους που έχουν τα ίδια συμπτώματα, οπότε ΠΑΝΤΑ ρωτάμε το γιατρό μας.

Τέλος πολύ σημαντικό ο ομοιοπαθητικός να ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ώστε να μπορεί να κρίνει κατα περίπτωση και όχι να έχει παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια και να παριστάνει το γιατρό.

Όπως με οποιονδήποτε άλλο γιατρό εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Αν δεν σας πάει, πάτε αλλού.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Δεν ξέρω για την ομοιπαθητική. Ξέρω όμως για τη λεύκη που έχει μια φίλη μου σε ελαφριά μορφή. Η κοπέλα είναι ερευνήτρια βιολόγος στο εξωτερικό. Κατά τύχη βρ'εθηκε σε μια γυναίκα γιατρό με διπλή ειδικότητα γυναικολόγος - ενδοκρινολόγος. Βάσει νέων ερευνών η λεύκη δημιουργείται ως αντισώματα του ίδιου του οργανισμού και συνδέεται άμεσα με αντισώματα του θυρεοειδούς. ϊσως θα πρέπει να δεις κάποιον πολύ καλό ενδοκρινολόγο. Μην ανησυχείς όμως. Η φίλη μου παρά το πρόβλημα της, το οποίο πάντα μας το παρουσιάζε ως προτέρημα, είναι πολύ επιτυχημένη σε όλους τπυς τομείς,

Καλή τύχη στο παιδάκι σου.

Με αφορμή αυτοάνοσο νόσημα στην οικογένεια έψαξα πριν απο λίγα χρόνια την ομοιοπαθητική.

Δεν πείστηκα για πολλούς λόγους.

Πρώτα απ'όλα, σε σχέση με την σύσταση των φαρμάκων, όταν ρωτούσα τί περιέχουν, μου έλεγαν συνεχώς για φυσικά συστατικά και "αραιώσεις" και δώστου "αραιώσεις" λες και ήμουν ηλίθια που δεν έκανα σαφή ερώτηση.

Γενικά η θεραπευτική προσέγγιση ήταν έωλη.

Εχω συναντήσει άτομα που πίνουν νερό στ'όνομα της ομοιοπαθητικής, αλλά έτυχε αυτοί που γνώρισα να είναι κυρίως γυναίκες με ψυχοσωματικές εκδηλώσεις (αλλεργίες, δερματικές παθήσεις, μυκητιάσεις, ημικρανίες κλπ). Δεν έτυχε να ακούσω θεραπεία ανθρώπου με σοβαρό πρόβλημα.

Μου αρέσει όμως που αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως σύνολο δραστηριοτήτων και προσπαθούν να βελτιώσουν συνολικά την ευεξία του οργανισμού. Αλλά, απ'την άλλη, και η παραδοσιακή δυτική ιατρική το ίδιο δεν κάνει; Η μήπως φταίει που οι παραδοσιακοί γιατροί δεν πολυασχολούνται με τα ψυχοσωματικά συμπτώματα; :roll:

Εχω την εντύπωση πως αφού ακόμα και μια θεραπεία placebo μπορεί να κάνει εξαιρετικό καλό, απ'αυτή την άποψη η ομοιοπαθητική είναι καλή γι'αυτούς που πιστεύουν σ'αυτή.

Αν ο ομοιοπαθητικός γιατρός με την θετική του ενέργεια και μόνο βοηθάει κάποιον ν'απαλλαγεί απ΄τους πονοκεφάλους του, καλώς το κάνει. :wink:

Κι εγώ κάνω ομοιοπαθητική και όσες φορές έχω πάει είναι για θέμα που θα μπορούσες να το πεις ψυχοσωματικό.Όμως έχω δει αποτέλεσμα, οπότε δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν είναι απλά placebo...και ''ξεματιασμα'' να ήταν αν με βοηθάει να το ξεπεράσω καλοδεχούμενο, μια και η κλασσική ιατρική μου θεραπευε μόνο τα συμπτώματα κι αυτό προσωρινά...Παρόλα αυτά πόσο placebo, ή αυθυποβολή μπορείς να θεωρήσεις τη θεραπεία ενός παιδιού;;;Έχω το παράδειγμα της ξαδέρφης μου, που όταν ήταν μικρή αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα αλλεργιών σε ότι μπορείτε να φανταστείτε...μόνο με την ομοιοπαθητική το ξεπερασε...απλώς αναρωτιέμαι, πως δρα θετικά μια θεραπεία placebo σε ένα παιδί;;;Η γιατί να αυθυποβάλλεται με το οποιοπαθητικό φάρμακο αφού δεν έχει για αυτό καμία διαφορά από τα υπόλοιπα;;;

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

απλώς αναρωτιέμαι, πως δρα θετικά μια θεραπεία placebo σε ένα παιδί;;;Η γιατί να αυθυποβάλλεται με το οποιοπαθητικό φάρμακο αφού δεν έχει για αυτό καμία διαφορά από τα υπόλοιπα;;;

Ετσι όπως το τοποθετεις, νομίζω πως η μαμά αυθυποβάλλεται ...

Κι εδώ μέσα δε λέμε πολλές φορές πόσο μια ήρεμη μάνα βοηθάει το παιδί να νοιώθει καλύτερα;

Αλλεργία είναι κάτι πολύ νεφελώδες, έτσι το βλέπω εγώ, ενώ μηνιγγίτιδα ας πούμε είναι κάτι πολύ συγκεκριμμένο.

Μμμμ, δεν ξέρω, λίγο τραβηγμένο μου φαίνεται...ναι μια ήρεμη μαμά βοηθάει ένα μωρό να είναι κι αυτό ήρεμο, σίγουρα του μεταδίδει ασφάλεια και σιγουριά κλπ, κλπ, αλλά να επηρεάσει τόσο ένα επτάχρονο που να ξεπεράσει τα, ψυχοσωματικά έστω,συμπτώματα... τι να πω; Άσε που όταν το ξεκίνησαν πριν από 20 και χρόνια ,η ομοιοπαθητική ήταν απλώς ένα πείραμα, μια ακόμα θεραπεία από τις άπειρες που είχαν δοκιμάσει....Πάντως ακόμα κι έτσι να είναι καλοδεχούμενο....Βέβαια συμφωνώ μαζί σου, ούτε εγώ έχω ακούσει περίπτωση θεραπείας κάποιας πιο βαριάς περίπτωσης, π.χ κάποιου αυτοάνοσου όπως λες κι εσυ.....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Δηλαδή η μαμά νιώθει πιο πολύ σιγουριά με την ομοιπαθητική και την μεταδίδει στο παιδί και δεν νιώθει με τον παιδίατρο ??? :shock::shock::shock:

Προσωπικά καμία σιγουριά δεν ένιωθα, αντίθετα, φοβόμουν πως ίσως έχανα και πολύτιμο χρόνο! Μάλλον θεραπεύτηκε από το τρομερό άγχος που είχα το οποίο σίγουρα το μετέδιδα στο μωρό αφού έκλαιγε αυτό έκλαιγα και εγώ και σκέφτηκε (το μωρό) ας συνέλθω το καημένο να μην την ταλαιπωρώ την κακομοίρα την μάνα :lol::lol::lol: Και ουπς :roll: συνήλθε!

:P

Και μια απορία που έχω, δηλαδή η δερματική πάθηση που είχε εμένα (ατοπική δερματίτιδα) αν είναι ψυχοσωματική πως του δημιουργήθηκε? Θες να πεις οτι το υποβάλαμε σε ψυχοσωματικό εξαναγκασμό το μωρό???

Και αν είναι ψυχοσωματικό γιατί δίνουν κορτιζόνες και όχι ψυχοφάρμακα???

Κια εγώ έχω ημικρανίες δεν έχω απευθυνθεί σε ομοιοπαθητικό γιατί ο γιατρός μου είπε οτι είναι ορμονικό, όταν ήμουν έγκυος που οι ορμόνες μου ήταν ρολόι δεν με έπιασε καμία φορά ημικρανία, μετά από 2 μήνες που γέννησα στάνταρ θα με πιάσει 2 φορές το μήνα στην ωορρηξία και στην περίοδο. Μπορεί αν είναι και ψυχολογική ή νευροφυτική η ημικρανία αλλά όχι μόνο. Θέλω να πω δεν μπορούμε να γενικεύουμε τα πάντα και κυρίως να αποκυρίσουμε κάτι που δεν έχουμε δοκιμάσει.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Δηλαδή η μαμά νιώθει πιο πολύ σιγουριά με την ομοιπαθητική και την μεταδίδει στο παιδί και δεν νιώθει με τον παιδίατρο ??? :shock::shock::shock:

Γιατί σοκάρεσαι, εμένα ακόμα κι ο Μάγος της Φυλής να με έκανε να νοιώθω καλά, δεν πάει να 'ναι κομπογιαννίτης, τί σημασία έχει;

Προσωπικά καμία σιγουριά δεν ένιωθα, αντίθετα, φοβόμουν πως ίσως έχανα και πολύτιμο χρόνο! Μάλλον θεραπεύτηκε από το τρομερό άγχος που είχα το οποίο σίγουρα το μετέδιδα στο μωρό αφού έκλαιγε αυτό έκλαιγα και εγώ και σκέφτηκε (το μωρό) ας συνέλθω το καημένο να μην την ταλαιπωρώ την κακομοίρα την μάνα :lol::lol::lol: Και ουπς :roll: συνήλθε!

Αυτό ακριβώς, ηρεμήσατε οικογενειακώς

:Και μια απορία που έχω, δηλαδή η δερματική πάθηση που είχε εμένα (ατοπική δερματίτιδα) αν είναι ψυχοσωματική πως του δημιουργήθηκε? Θες να πεις οτι το υποβάλαμε σε ψυχοσωματικό εξαναγκασμό το μωρό???

Και αν είναι ψυχοσωματικό γιατί δίνουν κορτιζόνες και όχι ψυχοφάρμακα???

Ποιός ισχυρίστηκε οτι βασανίζετε το μωρό σας; Πάντως όχι εγώ.

Ψυχωσωματικές εκδηλώσεις δεν σημαίνει ψυχασθένεια.

Οσο για την ατοπική δερματίτιδα, αφού ταλαιπωρηθήκατε τόσο καιρό, θα περίμενα απο σένα να το χεις ψάξει λίγο παραπάνω απο τα κορτιζονούχα σκευάσματα που συνταγογραφούν κατά κόρον οι παραδοσιακοί γιατροί. Γιατί ναι η ατοπική δερματίτιδα συνήθως εξαφανίζεται μετά τα 2 χρόνια και ια απ'τις πιθανές αιτίες της είναι και στο στρες, είναι και η προδιάθεση στο αλλεργιογόνο οικιακό περιβάλλον και πολλά άλλα.

Κια εγώ έχω ημικρανίες δεν έχω απευθυνθεί σε ομοιοπαθητικό γιατί ο γιατρός μου είπε οτι είναι ορμονικό, όταν ήμουν έγκυος που οι ορμόνες μου ήταν ρολόι δεν με έπιασε καμία φορά ημικρανία, μετά από 2 μήνες που γέννησα στάνταρ θα με πιάσει 2 φορές το μήνα στην ωορρηξία και στην περίοδο. Μπορεί αν είναι και ψυχολογική ή νευροφυτική η ημικρανία αλλά όχι μόνο. Θέλω να πω δεν μπορούμε να γενικεύουμε τα πάντα και κυρίως να αποκυρίσουμε κάτι που δεν έχουμε δοκιμάσει.

Δεν γενικεύω, ίσα-ίσα ανέφερα και τα καλά της ομοιοπαθητικής, μάλιστα απευθύνθηκα σε ομοιπαθητικό με σκοπό να ασχοληθώ σοβαρά.

Εσύ πιστεύεις οτι η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι για γέλια και γενικεύσεις;

Ο παιδίατρος μας έχει εξαιρετικά καλή ενέργεια και είναι άριστος στην διάγνωση. Αλλά την ατοπική δεν μας την θεράπευσε.

Μάλλον δεν το έθεσα καλά και δεν κατάλαβες οτι εγώ δεν είχα καθόλου θετική διάθεση ως προς την ομοιοπαθητική, το εντελώς αντίθετο.

Είδα μπροστά στα μάτια μου μέσα σε ένα μήνα το παιδί μου να μεταμορφώνεται και να γίνεται ένα άλλο παιδί . Στον ομοιοπαθητικό πήγαμε 1 φορά και μας έδωσε την θεραπεία, με μία επαφή λοιπόν δεν γίνεται να αλλάξει άρδην η ψυχολογία κανενός. Και κεραυνοβόλα να τον ερωτευτεί η μαμά τον ομοιοπαθητικό δεν γίνεται! Θα πρέπει να μιλάμε τότε για θαυματοποιό και όχι για γιατρό. Πως μπορεί ένας ομοιοπαθητικός να έχει τόσο τεράστια επίδραση σε έναν ασθενή με ψυχοσωματικά συμπτώματα? οι ψυχολόγοι θα πεινάσουν!

Για τις δυναμοποιήσεις και την σύσταση των φαρμάκων, όλες οι ονομασίες είναι λατινικές και αφορούν στο συστατκό αυτούσιο. Π.χ. το δικό μας βασικό είναι το calcarea carbonica =ανθρακικό ασβέστιο, ή το phosphor =φώσφορος ή το apis=κεντρί, κ.λ.π.

Όσο για την σκλήρυνση κατά πλάκας σίγουρα δεν είναι για γέλια, αλλά πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα, και οπωσδήποτε δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις την ομοιοπαθητική, ξέρω άτομο που έχει βοηθηθεί πολύ ( από άλλο γιατρό ομοιοπαθητικό, όχι τον δικό μου)αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου δώσω στοιχεία να επικοινωνήσεις, στείλε μου π.μ.

Εύχομαι το καλύτερο :wink:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

επειδη γνωριζω απο πολυκοντα περιστατικο με σκληρυνση κατα πλακας , θα σου πω ενα,

οι εστιες απο 5 γιναν 4 χωρις φαρμακα χημικα αλλα μονο με την κατευθυνση της ομοιοπαθητικου και τα φυτικα χαπακια και βιταμινες.

οτι αλλο θελεις Ursa Major σε πμ ευχαριστως να σου πω.

• 1 month later...

Καλησπέρα μαμάδες και μπαμπάδες.

μήπως μπορείτε να μου συστήσετε κάποιον ομοιοπαθητικά παιδίατρο που να κάνει όμως τα εμβόλια ?????

Ευχαριστώ πολύ

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Καλησπέρα μαμάδες και μπαμπάδες.

μήπως μπορείτε να μου συστήσετε κάποιον ομοιοπαθητικά παιδίατρο που να κάνει όμως τα εμβόλια ????? Ευχαριστώ πολύ

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Το δικό μας το κουτί στις οδηγίες δεν αναφέρει απολύτως τίποτα για διακοπή!!! γιαυτό παραξενεύτηκα. Εξάλου το θεωρούν συμπλήρωμα διατροφής δίχως παρενέργιες και τα συμπληρώματα δεν χρειάζονται διακοπή .

Για δες την συγκέντρωση του δραστικού συστατικού στο σκεύασμα που δίνεις.

Ισως είναι πολύ μικρή η ποσότητα του βοτάνου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...