Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

καλησπέρα να ξέρεις ότι είναι σε ch είναι από τις ήπιες ,ότι είναι σε Μ είναι από τις κανονικές αλλά καμιά φορά όταν σου δίνουν 10Μ είναι από τα δυνατά και ότι είναι σε Χ είναι από τις πλέον δυνατές (αν θυμάμαι καλά τις δίνουν σε χρόνιες καταστάσεις ).

..

Δεν είναι έτσι. Συνήθεις δυναμοποίησεις είναι

• 6Χ η ποιο χαμηλη
  • 12CH
  • 30CH
  • 200CH
  • 1M

απλά αναφέρω μερικές συνηθισμένες.

Μην ξεχνάμε την 3η αρχή ;)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μολις μιλησα με τον γιατρο.μου ειπε οτι λογικα το φαρμακο θα ειναι σωστο απλα μου εδωσε μεγαλυτερη δυναμοποιηση.απο την 6χ που ειχα αρχικα μου εδωσε την 12ch.αρα το ch ειναι πιο δυνατο απο το χ.και οταν του ειπα οτι δεν εχω χρηματα για να παω επισκεψη τωρα μου ειπε οτι δεν τον ενδιαφερουν τα χρηματα αλλα το αποτελεσμα.συχγαρητηρια λοιπον στον Κ. γι αυτη του την σταση.τελικα μου ειπε να παρω το 12ch και να παω σε ενα μηνα.να ρωτησω κατι,το φαρμακειο της Προβατα στο μαρουσι το θεωρειτε αξιοπιστο?γιατι απο κει ειχα παρει τα προηγουμενα χαπια και σκεφτομαι να παρω και τα τωρινα.αλλιως εχετε να μου προτεινετε καποιο που εμπιστευεστε?ο Κ. μου ειχε προτεινει ενα αλλα μου εκανε εντυπωση γιατι δεν το βρηκα στη λιστα

εγω πάντως έχω πάρει μια φορά λάθος φάρμακο για 40 ημέρες. Καταλάβαινα οτι δεν μου κάνει τίποτα, ενώ μολις το άλλαξε ο γιατρός άρχισαν να υποχωρούν τα προβλήματα

εγω πάντως έχω πάρει μια φορά λάθος φάρμακο για 40 ημέρες. Καταλάβαινα οτι δεν μου κάνει τίποτα, ενώ μολις το άλλαξε ο γιατρός άρχισαν να υποχωρούν τα προβλήματα

εμενα μου αλλαξε μονο τη δυναμοποιηση..ελπιζω να πιασει αυτη τη φορα.επειδη θυμαμαι οτι ειχες παρομοιο προβλημα με μενα,σε τι δυναμοποιηση επαιρνες το φαρμακο?απο απλη περιεργεια ρωταω

μολις μιλησα με τον γιατρο.μου ειπε οτι λογικα το φαρμακο θα ειναι σωστο απλα μου εδωσε μεγαλυτερη δυναμοποιηση.απο την 6χ που ειχα αρχικα μου εδωσε την 12ch.αρα το ch ειναι πιο δυνατο απο το χ.και οταν του ειπα οτι δεν εχω χρηματα για να παω επισκεψη τωρα μου ειπε οτι δεν τον ενδιαφερουν τα χρηματα αλλα το αποτελεσμα.συχγαρητηρια λοιπον στον Κ. γι αυτη του την σταση.τελικα μου ειπε να παρω το 12ch και να παω σε ενα μηνα.να ρωτησω κατι,το φαρμακειο της Προβατα στο μαρουσι το θεωρειτε αξιοπιστο?γιατι απο κει ειχα παρει τα προηγουμενα χαπια και σκεφτομαι να παρω και τα τωρινα.αλλιως εχετε να μου προτεινετε καποιο που εμπιστευεστε?ο Κ. μου ειχε προτεινει ενα αλλα μου εκανε εντυπωση γιατι δεν το βρηκα στη λιστα

Άλλο ένα θετικό για τον Κ! :-)

Της Προβατά φυσικά είναι αξιόπιστο, όπως και η Περγαντά που βολεύει εμένα λόγω απόστασης.

Σε ποιά λίστα λες;

Τέλος πάντων, εξαρτάται που μένεις, ποιές είναι οι διαδρομές σου...

Καλή τύχη με την μεγαλύτερη δυναμοποίηση.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Άλλο ένα θετικό για τον Κ! :-)

Της Προβατά φυσικά είναι αξιόπιστο, όπως και η Περγαντά που βολεύει εμένα λόγω απόστασης.

Σε ποιά λίστα λες;

Τέλος πάντων, εξαρτάται που μένεις, ποιές είναι οι διαδρομές σου...

Καλή τύχη με την μεγαλύτερη δυναμοποίηση.

σε αυτη τη λιστα αναφερομαι http://www.homeopathy.gr/homeopathy/homeopathic_pharmacies.html

αυτη δεν κοιταμε κανονικα?ο Κ. μου προτεινε το φαρμακειο Νικολαου Σολωνος 54 αλλα δεν ειναι στη λιστα.μαλιστα μου ειπε οτι ειναι απο τα πιο παλια και αξιοπιστα.σκεψου οτι παω απο το κεντρο στο μαρουσι για το φαρμακειο αλλα δεν με πειραζει,προτιμω να ειμαι σιγουρη για τα χαπια.σε ευχαριστω πολυ!!ελπιζω και γω να δω αποτελεσμα γιατι το θελω πολυ!!:P

α! δεν είχα παρατηρήσει αυτήν την λίστα. Είδες το 2ο σχόλιο:

Ο παραπάνω κατάλογος αποτελείται από φαρμακοποιούς οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει μαθήματα ομοιοπαθητικής, και όχι απλά φαρμακεία που διαθέτουν ομοιοπαθητικά φάρμακα. Εφημερεύοντα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης είναι στο πρόγραμμα να προστεθούν στη λίστα

Γενικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να κάνεις πολλά χλμ για να πας σε συγκεκριμένο φαρμακείο. Ορισμένοι τα φτιάχνουν μόνοι τους (Περγαντά, Προβατά και άλλα) και άλλοι απλά διακινούν (εισάγουν ή προμηθεύονται από άλλο που παρασκευάζει).

πᾶν μέτρον ἄριστον

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία και χαρά!

Έχουμε αρχίσει ομοιοπαθητική (συστηματικά) εδώ και 1 χρόνο. Όλα πήγαιναν καλά (ή έτσι νομίζαμε) μέχρι τον Νοέμβρη.

Τα παιδιά έκαναν την προετοιμασία τους για τον χειμώνα και στις 8 Νοεμβρίου, μετά από 2-3 πυρετού και εμφανή επιδείνωση την 4η ημέρα, ο μεγάλος μπήκε στο νοσοκομείο με μικροβιακή πνευμονία (πνευμονιόκκο) για 8 ημέρες.

Μετά ακολούθησε ο μικρός με ασθματική βροχίτιδα (1ο επεισόδιο) με εισαγωγή μιας ημέρας (ενδοφλέβια κορτιζόνη και νεφελοποιητές) και συνέχεια στο σπίτι με εισπνεόμενα. Σημειώνω ότι ο μικρός αντιμετώπισε ατοπική δερματίτιδα εντονότατη την άνοιξη και μετά από μηνιαία ομοιοπαθητική θεραπεία και διατροφή "θεραπεύτηκε" (?).

Μήπως του μικρού η ατοπική δεν θεραπεύτηκε (βελτιώθηκε... δεν ξέρω τι ρήμα να χρησιμοποιήσω) αλλά "σπρώχθηκε" πιο μέσα? Γιατί οι πνεύμονες συνδέονται άμεσα με το δέρμα (βροχίτιδα - ατοπική δερματίτιδα).

Αλλάξαμε ομοιοπαθητικό γιατρό για διάφορους λόγους και πλέον έχουν γεννηθεί πολλά ερωτήματα περί ομοιοπαθητικής. Απλά είπαμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια... Παρ' όλα αυτά καθημερινά έχω αναπάντητα ερωτήματα...

Η καινούρια επιπλέον της αγωγής μας έχει δώσει και το Extammune συρόπι (Charak) για όλο το χειμώνα, μέχρι τον Μάρτιο. Γνωρίζει κάποιος για αυτό? Είναι ασφαλές? Γιατί έψαξα στο ιντερνετ τα συστατικά του και ένα απ' αυτά είναι λίγο... τρομαχτικό.

http://voices.yahoo.com/tinospora-cordifolia-india-herbal-medicine-guduchi-116146.html?cat=68

According to one animal study, Tinosporoa Cordifolia might decrease male fertility. Otherwise, no comprehensive study has been done to determine the efficacy or safety of this herb. (αυτό είναι που με τρόμαξε)

Γενικά έχω μπερδευτεί και φοβάμαι μήπως αντί να κάνω καλό στα παιδιά μου τους κάνω κακό? :-(

Rosie, αν διαβάσεις αυτό το μήνυμα μπορείς να μου στείλεις με πμ το όνομα του/της γιατρού σου? Καταλαβαίνω ότι έχω παρόμοιες ανησυχίες μ' εσένα και συμφωνώ σε πολλά που έχεις γράψει.

Και πάλι καλή χρονιά σε όλους μας!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Καλησπερα σε ολους!

Θα ηθελα λιγακι να σας περιγραψω την κατασταση σχετικα με την υγεια της μικρης μου και καποιους προβληματισμους που εχω σχετικα με την ομοιοπαθητικη θεραπεια που ακολουθουμε:

Ειναι 2.5 ετων και τον Οκτωβριο ξεκινησε παιδικο.Την πηγα λοιπον στον γιατρο και ανανενωσε το ιστορικο της μιας και πρωτη φορα την ειχα παει 6 μηνων κι απο τοτε δεν ειχε χρειαστει μιας και στο ποδι περασαμε καποια ψιλοκρυωματα.

Την ειδε,την ακροαστηκε (ειχε βηχα) και δεν παρατηρησε κανενα ιδιαιτερο προβλημα..μας εδωσε καψουλιτσες(δυστυχως δεν θυμαμαι σκευασμα και δυναμοποιηση) τις οποιες η μικρη πηρε για 2 μερες και ενα υγρο για ανοσοποιηση (tinct34 pro-flu inf) να δινω 5 σταγονες διαλυμενες σε νερο για 10 μερες καθε μηνα για 3 μηνες..Ετσι και εκανα..Αρχικα ο βηχας υποχωρησε αλλα τα αποτελεσματα ηταν προσωρινα.Για την ακριβεια μεχρι και λιγο πριν ξεκινησουμε την θεραπεια του Δεκεμβριου ναι μεν η μικρη δεν εβηχε αλλα η μυτη της ετρεχε συνεχως,μιλαω για διαστημα σχεδον 2.5 μηνων-ναι μεν..αλλα!!..Ξαναμιλησα με τον γιατρο και μας εδωσε αλλα δυο καψουλακια και σταγονες για την μυτη (dr-3 ρινιτις inf) και μας αυξησε τις σταγονες της ανοσοποιησης σε 10 3 φορες την ημερα...Περα απο το δραμα που περναμε με τις σταγονες,μιας και η μικρη μου αρνειται και πολεμα ο,τι εχει να κανει με αγγιγμα στην μυτη (ορο,σταγονες) παλι η βελτιωση ηταν προσωρινη.Με το που εκλεισε το σχολειο δε,Παρασκευη βραδυ μου ανεβασε πυρετο μεχρι 38.5 το ιδιο και το Σαββατο βραδυ,εφτασε 39 και χρειαστηκε μονο λιγο Dolal που τον εριξε και δεν ειχαμε ξανα θεμα.Στο περιστατικο αυτο δεν μιλησα με τον γιατρο μιας και το ξεπερασαμε ευκολα και δεν ανησυχησα...Στις 30.12 τελειωσε η θεραπεια και της ανοσοποιησης.Σημερα η μικρη εχει παλι εντονοτατο βηχα μετα απο αρκετο καιρο.Με τον γιατρο θα μιλησω ξανα αυριο!

Ολα αυτα τα εξιστορω διοτι πως να το πω..δεν ειμαι ευχαριστημενη ιδιαιτερα απο την εξελιξη..Ομολογω βεβαια οτι ενα παιδι που παει παιδικο ισως να ηταν και σε χειροτερη κατασταση δεδομενου οτι ειναι η πρωτη χρονια,ισως πραγματι να μας εχει βοηθησει..αλλα απο την αλλη μεχρι τωρα η μικρη δειχνει να μην αρρωσταινει ευκολα και να ξεπερνα τις καταστασεις ηπια..Δεν ξερω δηλαδη αν πρεπει να περιμενω απολυτη ιαση και τελεια αποτελεσματα (ως μαμα αυτο θα ηθελα ειναι η αληθεια..αλλα προσπαθω να μην απογοητευτω πληρως μιας και πιθανολογω οτι ενας απλος παιδιατρος μπορει και να μας εδινε αντιβιωσεις και εισπνεομενα)

Δεν ξερω αν πρεπει να παρω και δευτερη γνωμη ή να επιμεινω με τον ιδιο επιστημονα..ειναι δυσκολο βεβαια στην επαρχιακη πολη μας..αλλα μπορω να εχω μια δευτερη γνωμη-μην πω ψεμματα σκεφτομαι και το 80αρι της πρωτης επισκεψης αλλα αν ειναι να παμε καλυτερα,χαλαλι).Εχω και τον συζυγο που στεκεται στο φτερο και αμφισβητει την θεραπεια και απλα ησυχαζει οταν του αναφερω οτι και η κλασσικη παιδιατρος στα πρωτα συμπτωματα του παιδιου μας ειπε απλα παρακολουθηση και τιποτε αλλο!

Θα με βοηθουσε οποιαδηποτε γνωμη,αποψη ή εστω παρατηρηση!!:)

Διαφημίσεις

πρώτη φορά ακούω για σταγονίτσες ομοιοπαθητικών....

κι εμένα στις 40 ημέρες που εχω γεννήσει μου έχει φέρει 3 ιώσεις ομως με το που πάρει το φάρμακο του την άλλη μέρα το πρωί ειναι απύρετος και εντελώς καλά και τώρα έχει λίγες μύξες....το περνάει δηλαδή πολύ ελαφρά.

πρώτη φορά ακούω για σταγονίτσες ομοιοπαθητικών....

κι εμένα στις 40 ημέρες που εχω γεννήσει μου έχει φέρει 3 ιώσεις ομως με το που πάρει το φάρμακο του την άλλη μέρα το πρωί ειναι απύρετος και εντελώς καλά και τώρα έχει λίγες μύξες....το περνάει δηλαδή πολύ ελαφρά.

οι σταγονες ειναι οι μεν για την ανοσοποιηση και οι δε για την μυτη για ρινιτιδα!!κι η δικια μου ελαφρα το εχει περασει..αν σκεφτεις οτι 3 μηνες εκανε πυρετο τελος Δεκεμβρη και μονο για 2 μερες κι οχι συνεχως!!Αλλα αυτο το συνεχες τρεξιμο της μυτης-σαν νερακι μεν,αλλα τρεχει-δεν ξερω τι να πω..!!!:rolleyes:

στις 8 Νοεμβρίου, μετά από 2-3 πυρετού και εμφανή επιδείνωση την 4η ημέρα, ο μεγάλος μπήκε στο νοσοκομείο με μικροβιακή πνευμονία (πνευμονιόκκο) για 8 ημέρες.

ο πνευμονιόκοκοσ προλαμβάνεται με εμβολιασμό....

το παιδί ήταν πλήρως, μερικώς, ή καθόλου εμβολιασμένο;

αν το παιδί δεν ήταν εμβολιασμένο ώς αποτέλεσμα την ομοιοπαθητικής είναι νομίζω εμφανής η δικιά σου ευθύνη (και όλου του συστήματος της ομοιοπαθητικής αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα)

επείσης να πω ότι η πνευμονοκοκκική λοίμωξη μπορεί να επιφέρει ακόμα και το θάνατο....

Μετά ακολούθησε ο μικρός με ασθματική βροχίτιδα (1ο επεισόδιο) με εισαγωγή μιας ημέρας (ενδοφλέβια κορτιζόνη και νεφελοποιητές) και συνέχεια στο σπίτι με εισπνεόμενα. Σημειώνω ότι ο μικρός αντιμετώπισε ατοπική δερματίτιδα εντονότατη την άνοιξη και μετά από μηνιαία ομοιοπαθητική θεραπεία και διατροφή "θεραπεύτηκε" (?).

σαφώς και δεν θεραπεύηκε η ατοπική δερματίτιδα έχει εξάρσεις και υφέσεις (συχνόττατα υποχωρεί και μόνιμα μόλις το παιδί μεγαλώσει) είναι όμως ένα δείγμα αλλεργικού παιδιού εξού και η ασθματική βροχίτιδα που ακολούθησε.....

Γενικά έχω μπερδευτεί και φοβάμαι μήπως αντί να κάνω καλό στα παιδιά μου τους κάνω κακό? :-(

νομίζω πως όταν κάνεις αυτήν την ερώτηση είσαι σε θέση να την απαντήσεις κιόλας....

Καλησπερα σε ολους!

Θα ηθελα λιγακι να σας περιγραψω την κατασταση σχετικα με την υγεια της μικρης μου και καποιους προβληματισμους που εχω σχετικα με την ομοιοπαθητικη θεραπεια που ακολουθουμε:

Ειναι 2.5 ετων και τον Οκτωβριο ξεκινησε παιδικο.........

Η ταπεινή μου γνώμη λέει οτι

όταν ξανα-"κυλάει" σημαίνει οτι κάτι δεν πήγε καλά

με την θεραπεία.

Εφόσον είχε κάποια βελτίωση (έστω προσωρινή)

μάλλον θα έχει να κάνει με την δυναμοποίηση.

Απο τη δική μας εμπειρία καταλαβαίνω οτι "μας έπιασε" η ομοιοπαθητική

όταν απο το δεύτερο κιόλας 24-ωρο έχει μειωθεί αισθητά ο βήχας

(δηλαδή ένα 80-90%)

Το οτι πάει πρώτη φορα στο παιδικό δεν έχει να κάνει...

Απλα θα κολλάει συχνά πολλές ιώσεις.

Με την σωστή ομοιοπαθητική θα έπρεπε να τις περνάει στο πόδι.

Και η δεύτερη κόρη μου που δεν πάει σχολείο και περνάει

τις ιώσεις της μέσω της αδερφής της

με την ομοιοπαθητική τα ξεπερνάει πολύ εύκολα.

(και είναι μόλις 18 μηνών) φτου σκόρδα! :lol:

Μην διστάσεις να αλλάξεις ομοιοπαθητικό γιατρό.

Εμείς αλλάξαμε 3 μέχρι να καταλήξουμε

σε αυτήν που είμαστε (καιρό) τώρα.

Δεν είναι όλοι τους καλοί στο να σου βρίσκουν το σωστό

ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Είχα και εγώ τη πρώτη μου επαφή με ομοιοπαθητικό σήμερα και μου έδωσε τη θεραπεία μου την οποία δυστυχώς δε μπόρεσα να την αγοράσω σήμερα αφού ήταν κλειστά τα φαρμακεία.

Τα φάρμακα μπορούμε να τα προμηθευτούμε μόνο από ομοιπαθητικά φαρμακεία ή και σε κανονικά; Μήπως ξέρετε κάποιο ομοιοπαθητικό φαρμακείο στην Ελευσίνα (αν και στη λίστα δε βρήκα κάποιο) ή κάποιο on line ομοιοπ. φαρμακείο για να προμηθευτώ τα χάπια που μου έδωσε;

Διάβασα το θέμα σας (σχεδόν όλες τις σελίδες) και ήθελα να αναφέρω ότι δε μου είπε κάτι για απαγόρευση κακάου-όχι στο καφέ, μέντα, δυόσμο,κόκα κόλα, γαρύφαλλο, μέντα, βικς, έμπλαστρο,ευκάλυπτο και χαμομήλι. Αν αντιληφθώ ότι απαγορεύεται και το κακάο-σοκολάτα θα τρελαθώ!

Δυστυχώς δε μου ανοίγει με τίποτα το σάιτ http://www.homeopathy.gr για να δω λεπτομέρειες για το θέμα (ελπίζω να έχει μόνο σήμερα πρόβλημα).

Τέλος υποκατάστατο καφέ θα βρω και στο σούπερ μάρκετ ή και αυτό από το φαρμακείο;

Μακάρι να με βοηθήσει και εμένα η ομοιοπαθητική όπως τους περισσότερους!

Διαφημίσεις

ΜΑΡΙΑΛ, τα παιδιά είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Πηγαίνουμε και σε κλασικό παιδίατρο, δηλαδή όταν χειροτέρεψε τον πήγαμε στον παιδίατρο μας και μας έστειλε νοσοκομείο.

Όσο για τον πνευμονιόκκο έχει κάνει το prevenar 7, και δεν θεωρήθηκε απαραίτητο να κάνει το 13, αφού είναι ήδη 4,5 ετών.

Στο νοσοκομείο που ρωτήσαμε μας είπαν ότι υπάρχουν 70 στελέχη πνευμονιόκκοκου και το νέο εμβόλιο καλύπτει μόνο τα 13 (στην ουσία 6 επιπλέον το 13)!!!! Είναι η πιο συχνή αιτία εισαγωγής για πνευμονία...

Οπότε.... :wink:

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Είχα και εγώ τη πρώτη μου επαφή με ομοιοπαθητικό σήμερα και μου έδωσε τη θεραπεία μου την οποία δυστυχώς δε μπόρεσα να την αγοράσω σήμερα αφού ήταν κλειστά τα φαρμακεία.

Τα φάρμακα μπορούμε να τα προμηθευτούμε μόνο από ομοιπαθητικά φαρμακεία ή και σε κανονικά; Μήπως ξέρετε κάποιο ομοιοπαθητικό φαρμακείο στην Ελευσίνα (αν και στη λίστα δε βρήκα κάποιο) ή κάποιο on line ομοιοπ. φαρμακείο για να προμηθευτώ τα χάπια που μου έδωσε;

Διάβασα το θέμα σας (σχεδόν όλες τις σελίδες) και ήθελα να αναφέρω ότι δε μου είπε κάτι για απαγόρευση κακάου-όχι στο καφέ, μέντα, δυόσμο,κόκα κόλα, γαρύφαλλο, μέντα, βικς, έμπλαστρο,ευκάλυπτο και χαμομήλι. Αν αντιληφθώ ότι απαγορεύεται και το κακάο-σοκολάτα θα τρελαθώ!

Δυστυχώς δε μου ανοίγει με τίποτα το σάιτ www.homeopathy.gr για να δω λεπτομέρειες για το θέμα (ελπίζω να έχει μόνο σήμερα πρόβλημα).

Τέλος υποκατάστατο καφέ θα βρω και στο σούπερ μάρκετ ή και αυτό από το φαρμακείο;

Μακάρι να με βοηθήσει και εμένα η ομοιοπαθητική όπως τους περισσότερους!

ΜΑΡΙΤΑ, η σοκολάτα και το κακάo ΔΕΝ απαγορεύονται.

Ισα-ισα που σε ρωτάνε αν σου αρέσει η σοκολάτα

για να δούν τι "τύπος" είσαι.

Ο καφές απαγορεύεται ΣΙΓΟΥΡΑ και γενικά ό,τι περιέχει καφεινη

(coca-cola, γλυκό μόκα κλπ)

και η μέντα στις τσίχλες και στις οδοντόκρεμες.

Τα ομοιοπαθητικά τα αγοράζεις απο οποιοδήποτε φαρμακείο

που γράφει απέξω οτι έχει και ομοιοπαθητικά φάρμακα.

On-line δεν ξέρω εαν πουλάνε

αλλά εγώ προσωπικά δεν θα τα αγόραζα On-line

γιατί τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι κάπως ευπαθή.

Δεν θέλουν κοντά σε ακτινοβολία, κινητά ,θερμότητα κλπ.

Όσο για τον πνευμονιόκκο έχει κάνει το prevenar 7, και δεν θεωρήθηκε απαραίτητο να κάνει το 13, αφού είναι ήδη 4,5 ετών.

Στο νοσοκομείο που ρωτήσαμε μας είπαν ότι υπάρχουν 70 στελέχη πνευμονιόκκοκου και το νέο εμβόλιο καλύπτει μόνο τα 13

ναι το γνωρίζω αυτό που λες για αυτό και ρώτησα την εμβολιαστική κατάσταση του παιδιού....

ΜΑΡΙΤΑ, η σοκολάτα και το κακάo ΔΕΝ απαγορεύονται.

Ισα-ισα που σε ρωτάνε αν σου αρέσει η σοκολάτα

για να δούν τι "τύπος" είσαι.

Ο καφές απαγορεύεται ΣΙΓΟΥΡΑ και γενικά ό,τι περιέχει καφεινη

(coca-cola, γλυκό μόκα κλπ)

και η μέντα στις τσίχλες και στις οδοντόκρεμες.

Τα ομοιοπαθητικά τα αγοράζεις απο οποιοδήποτε φαρμακείο

που γράφει απέξω οτι έχει και ομοιοπαθητικά φάρμακα.

On-line δεν ξέρω εαν πουλάνε

αλλά εγώ προσωπικά δεν θα τα αγόραζα On-line

γιατί τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι κάπως ευπαθή.

Δεν θέλουν κοντά σε ακτινοβολία, κινητά ,θερμότητα κλπ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Να σε ρωτήσω, απαγορεύται και το τσάι; Γιατί από όσο ξέρω και αυτό περιέχει λίγο καφείνη....αγόρασα σήμερα μαύρο με φρούτα και πράσινο με βανίλια με μεγάλη χαρά και πριν λίγο σκέφτηκα ότι μπορεί να μη κάνει λόγω καφείνης....

Για το καφέ ήταν ξεκάθαρος ότι απαγορεύεται (καλά που μου είπες για τη μόκα δε θα το σκεφόμουν) και βρήκα ήδη υποκατάστατα τα οποία δε τα έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά η ξαδέρφη μου μου είπε ότι είναι μια χαρά. Μέχρι και για γαλλικό καφέ βρήκα αντικατάστατα στο ιντερνέτ!

Ψαρακι και marsolan: ακόμα και τα δικά μου παιδιά που είναι 8 k 12 ετων και έχουν πολυ καιρό να αρρωστησουν φέτος ταλαιπωρούνται 2 βδομάδες περίπου με βήχα, μυξες. Θα πρότεινα , αφου τα περνουν ελαφρα, υπομονή αντί αλλαγής γιατρού και συχνότερη επικοινωνία με τον/την γιατρό. Να θυμίσω πως ο ψηλός πυρετός είναι θετική εξέλιξη, ειδικά αν παλαιότερα δεν ανέβαζε τόσο.

Καλή χρόνια σε όλες και όλους και δείτε και την διατροφή με λιγότερους επεξεργ. Υδατάνθρακες & γλυκα και περισσότερα προβιοτικα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Γεια σας και απο μενα για δευτερη φορα!!Καλη χρονια σε ολους μας με υγεια και ευτηχια!

Ειμαι εγκυος,στην 25η εβδομαδα και αποφασισαμε με τον συζηγο οταν με το καλο ερθει η μπεμπουλα μας στην αγκαλια μας να μην ακολουθησουμε την κλασικη ιατρικη,αλλα την ομοιοπαθητικη.Ειμαστε και οι δυο κατα των εμβολιασμων.

Παλια εκανα και εγω ομοιοπαθητικη,μονο που στην περιπτωση μου,δεν ειδα αποτελεσμα,γιατι δεν υπηρξε καλη συνεργασια με την γιατρο μου,ωστοσω πιστευω και εγω και ο συζηγος στα οφελη της ομοιοπαθητικης.

Σε ενα παιδακι νεογεννητο τι ακριβως κανει η ομοιοπαθητικη?Πως βοηθαει και τι θα πρεπει να κανουμε?Σαν θεραπεια,ξερω πως λειτουργει,αλλα σαν ενισχυση του ανοσοποιητικου δεν εχω ιδεα.Οτιδηποτε μπορειτε να μου πειτε,ειναι ευπροδεκτο!!Ευχαριστω!

Μήπως του μικρού η ατοπική δεν θεραπεύτηκε (βελτιώθηκε... δεν ξέρω τι ρήμα να χρησιμοποιήσω) αλλά "σπρώχθηκε" πιο μέσα? Γιατί οι πνεύμονες συνδέονται άμεσα με το δέρμα (βροχίτιδα - ατοπική δερματίτιδα).

Το έκζεμα συνδέεται άμεσα με προβλήματα στους πνεύμονες, τα άτομα με έκζεμα είναι επιρρεπή στο άσθμα και πολλά απ' αυτά παρουσιάζουνε σοβαρό πρόβλημα, αυτό είναι πια επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Φυσικά και δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα η ομοιοπαθητική, απλά εξάλειψε το σύμπτωμα και αυτό είναι επικίνδυνο.

Θα πρέπει να θεραπεύσεις το έντερο του παιδιου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κακό από τη ρίζα του, διάβασε με προσοχή το τόπικ της GAPS και πάρε άμεσα το βιβλίο της Campbell.

To ν' αλλάξεις γιατρό δεν θα σου λύσει το πρόβλημα αλλά αν θες να σου στείλω και τα στοιχεία της γιατρού μας.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Marsolan τα ίδια ισχύουνε περίπου και για σας, τι αποτέλεσμα περιμένεις να δεις αν δεν θεραπεύσεις το παιδί μέσω της διατροφής;

Άσε τον ομοιοπαθητικό για κανένα έκτακτο και πάρε το βιβλίο της Campbell αντί να ξοδεύεις τα χρήματά σου στις επισκέψεις στον ομοιοπαθητικό, αν τα πράγματα λυνόντουσαν τόσο απλά με σταγονίτσες και χαπάκια λακτόζης δεν θα υπήρχανε άρρωστοι σ' αυτόν τον κόσμο!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ψαρακι και marsolan: ακόμα και τα δικά μου παιδιά που είναι 8 k 12 ετων και έχουν πολυ καιρό να αρρωστησουν φέτος ταλαιπωρούνται 2 βδομάδες περίπου με βήχα, μυξες. Θα πρότεινα , αφου τα περνουν ελαφρα, υπομονή αντί αλλαγής γιατρού και συχνότερη επικοινωνία με τον/την γιατρό. Να θυμίσω πως ο ψηλός πυρετός είναι θετική εξέλιξη, ειδικά αν παλαιότερα δεν ανέβαζε τόσο.

Καλή χρόνια σε όλες και όλους και δείτε και την διατροφή με λιγότερους επεξεργ. Υδατάνθρακες & γλυκα και περισσότερα προβιοτικα.

τι ελαφρά?... πνευμονία και ασθματική βροχίτιδα μας έκαναν να αλλάξουμε γιατρό... Γενικά ανεβάζουν υψηλούς πυρετούς...

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Γεια σας και απο μενα για δευτερη φορα!!Καλη χρονια σε ολους μας με υγεια και ευτηχια!

Ειμαι εγκυος,στην 25η εβδομαδα και αποφασισαμε με τον συζηγο οταν με το καλο ερθει η μπεμπουλα μας στην αγκαλια μας να μην ακολουθησουμε την κλασικη ιατρικη,αλλα την ομοιοπαθητικη.Ειμαστε και οι δυο κατα των εμβολιασμων.

Παλια εκανα και εγω ομοιοπαθητικη,μονο που στην περιπτωση μου,δεν ειδα αποτελεσμα,γιατι δεν υπηρξε καλη συνεργασια με την γιατρο μου,ωστοσω πιστευω και εγω και ο συζηγος στα οφελη της ομοιοπαθητικης.

Σε ενα παιδακι νεογεννητο τι ακριβως κανει η ομοιοπαθητικη?Πως βοηθαει και τι θα πρεπει να κανουμε?Σαν θεραπεια,ξερω πως λειτουργει,αλλα σαν ενισχυση του ανοσοποιητικου δεν εχω ιδεα.Οτιδηποτε μπορειτε να μου πειτε,ειναι ευπροδεκτο!!Ευχαριστω!

καλη χρονια....η ξαδερφη μου παει σε ομοιο τον γιο της....αλλα του εχει κανει καποια εμβολια....δεν αφηνουν τα παιδια τελειως ανεμβολιαστα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...