Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Παρόλο που δεν είμαι και τόσο φαν της ομοιοπαθητικής αποφάσισα από Σεπτέμβριο να επισκεφτώ κάποιον στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος ? ο μικρός μου που πλέον είναι 6,5 ετών δεν πέρνει με τίποτα φάρμακα. Πλέον δεν είναι μωρό να του δίνω κάτι με το ζόρι ή κρυμμένο σε κάποιον χυμό.

Ο μικρός γενικά δεν αρρωσταίνει...Πρωτη φορά παιδικό και δεν κολλήσαμε απολύτως τίποτα. Τον Ιούνη όμως χτύπησε στο μάτι και το παιδί υπέφερε πάρα πολύ από πόνους. Δεν κατάφερα ούτε μία φορά να του δόσω κάτι να τον ανακουφίσω.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα θα τα παίρνει;

Aπό όσο ξέρω δεν έχουν μυρωδιά και μπορούν να διαλυθούν πχ σε γιαούρτι ή κρέμα.

Δεν ξέρω αλλά το παιδί υπέφερε από φρικτούς πόνους και δεν μπορούσα να το βοηθήσω...νομίζω ότι δεν έχω άλλη λύση

rQGhp3.png

Aπό όσο ξέρω δεν έχουν μυρωδιά και μπορούν να διαλυθούν πχ σε γιαούρτι ή κρέμα.

Δεν έχουν μυρωδιά, έχουν μια γλυκιά γεύση, σαν ζάχαρη (στην περίπτωση που ανοίξεις την κάψουλα και ρίξεις το περιεχόμενο απεθείας στη γλώσσα).

Πρέπει να λαμβάνονται με άδειο στομάχι, 10 λεπτά προ φαγητού και να μην ανακατεύονται με τροφές απ'όσο ξέρω

jv42p3.png

DfUyp2.png

Δεν έχουν μυρωδιά, έχουν μια γλυκιά γεύση, σαν ζάχαρη (στην περίπτωση που ανοίξεις την κάψουλα και ρίξεις το περιεχόμενο απεθείας στη γλώσσα).

Πρέπει να λαμβάνονται με άδειο στομάχι, 10 λεπτά προ φαγητού και να μην ανακατεύονται με τροφές απ'όσο ξέρω

Πρώτα από όλα σου εύχομαι τα καλύτερα με τη νέα σου εγκυμοσύνη.

Ωχ πολύ έντονη γλύκα ?

Η διπλανή μου και φίλη που έχει 3 παιδιά και κάνουν και εκείνα ομοιοπαθητική μου είπε ότι ανακατεύονται..

Τέλος πάντων από Σεπτέμβρη που θα πάμε θα μας πουν για την ανάμειξη...προς το παρόν μόνο που δεν έχουν μυρωδιά μου αρκεί.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Τι να σου πω, είσαι σίγουρη πως αυτό που τον ενοχλεί είναι η μυρωδιά; Ο δικός μου που παίρνει και ομοιοπαθητικά και συμβατικά με τον ίδιο τρόπο (κατευθείαν στη γλώσσα) μία το ανοίγει το στόμα, μία αρνείται. Δεν φαίνεται να έχει προτίμηση ως προς το ποιο φάρμακο δεν θέλει, είναι με τις ώρες. Ο πιο εύκολος τρόπος που έχω βρει να του δίνω παυσίπονο είναι να ρίξω λίγο ντεπόν στο γάλα του.

Πρώτα από όλα σου εύχομαι τα καλύτερα με τη νέα σου εγκυμοσύνη.

Ωχ πολύ έντονη γλύκα ?

Η διπλανή μου και φίλη που έχει 3 παιδιά και κάνουν και εκείνα ομοιοπαθητική μου είπε ότι ανακατεύονται..

Τέλος πάντων από Σεπτέμβρη που θα πάμε θα μας πουν για την ανάμειξη...προς το παρόν μόνο που δεν έχουν μυρωδιά μου αρκεί.

Ευχαριστώ για τις ευχές!

Την γλύκα θα την χαρακτήριζα ευχάριστη. Φαντάσου ότι στην κόρη μου της ανοίγω την κάψουλα και ρίχνω το περιεχόμενο κάτω από την γλώσσα, και ζητάει κι άλλο. Η μόνη περίπτωση που ξέρω να ανακατεύονται είναι με νερό (με πλαστικό κουταλάκι κατά προτίμηση.) Αλλά περισσότερες ιδέες θα σου δώσει ο ομοιοπαθητικος σου. Ψάχνεις ομοιοπαθητικό παιδίατρο, ή ομοιοπαθητικό γιατρό που να βλέπει και παιδιά;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ψάχνεις ομοιοπαθητικό παιδίατρο, ή ομοιοπαθητικό γιατρό που να βλέπει και παιδιά;

δεν έχω καταλήξει ακόμη...

μάλλον προς ομοιοπ.γιατρό.

εσείς τι θα μου προτείνατε ? το παιδί Νοέμβρη κλείνει τα 7.

rQGhp3.png

Παρόλο που δεν είμαι και τόσο φαν της ομοιοπαθητικής αποφάσισα από Σεπτέμβριο να επισκεφτώ κάποιον στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος ? ο μικρός μου που πλέον είναι 6,5 ετών δεν πέρνει με τίποτα φάρμακα. Πλέον δεν είναι μωρό να του δίνω κάτι με το ζόρι ή κρυμμένο σε κάποιον χυμό.

Ο μικρός γενικά δεν αρρωσταίνει...Πρωτη φορά παιδικό και δεν κολλήσαμε απολύτως τίποτα. Τον Ιούνη όμως χτύπησε στο μάτι και το παιδί υπέφερε πάρα πολύ από πόνους. Δεν κατάφερα ούτε μία φορά να του δόσω κάτι να τον ανακουφίσω.

DALIA, πρόσεχε μόνο πολύ πού θα πας. Υπάρχουν πολλοί άσχετοι που παριστάνουν τους ομοιοπαθητικούς - έχω ίδια πείρα. Και τη λίστα, να με συγχωρέσετε οι οπαδοί, αλλά δεν την θεωρώ και τόσο αξιόπιστη και θα σας πω το γιατί. Πριν από 1,5 χρόνο περίπου, που ενδιαφερόμουν για ομοιοπαθητική για τον μεγάλο μου, την είχα τσεκάρει και έδειχνε για την πόλη μου 3 γιατρούς. Σήμερα δείχνει μόνο τη μία από τους τρεις, ενώ ξέρω καλά πως και οι δύο άλλοι συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμα κανονικά. Μάλιστα και τη μία και μοναδική που δείχνει, τη θεωρώ απόλυτα αναξιόπιστη σαν γιατρό, λόγω συγκεκριμένου γεγονότος, που δε θέλω να αναφέρω αυτή τη στιγμή και δε θα την εμπιστευόμουν ποτέ για το παιδί μου.

Πολύ καλή εντύπωση μου είχε κάνει η γιατρός της Palladin, όταν την είδα από κοντά. Φαίνεται σοβαρή επιστήμων και σοβαρός άνθρωπος. Εγώ στη θέση σου, εκεί θα πήγαινα, δεδομένου ότι είναι και παιδίατρος. Πηγαίνει και μια φίλη από την πόλη μου το γιο της εκεί κι είναι πολύ ευχαριστημένη.

DALIA, πρόσεχε μόνο πολύ πού θα πας. Υπάρχουν πολλοί άσχετοι που παριστάνουν τους ομοιοπαθητικούς - έχω ίδια πείρα. Και τη λίστα, να με συγχωρέσετε οι οπαδοί, αλλά δεν την θεωρώ και τόσο αξιόπιστη και θα σας πω το γιατί. Πριν από 1,5 χρόνο περίπου, που ενδιαφερόμουν για ομοιοπαθητική για τον μεγάλο μου, την είχα τσεκάρει και έδειχνε για την πόλη μου 3 γιατρούς. Σήμερα δείχνει μόνο τη μία από τους τρεις, ενώ ξέρω καλά πως και οι δύο άλλοι συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμα κανονικά. Μάλιστα και τη μία και μοναδική που δείχνει, τη θεωρώ απόλυτα αναξιόπιστη σαν γιατρό, λόγω συγκεκριμένου γεγονότος, που δε θέλω να αναφέρω αυτή τη στιγμή και δε θα την εμπιστευόμουν ποτέ για το παιδί μου.

Πολύ καλή εντύπωση μου είχε κάνει η γιατρός της Palladin, όταν την είδα από κοντά. Φαίνεται σοβαρή επιστήμων και σοβαρός άνθρωπος. Εγώ στη θέση σου, εκεί θα πήγαινα, δεδομένου ότι είναι και παιδίατρος. Πηγαίνει και μια φίλη από την πόλη μου το γιο της εκεί κι είναι πολύ ευχαριστημένη.

Aγγελινα ευχαριστώ πολύ, ναι τα είχα κατά νου όλα αυτά που μου λες...

Αν θέλετε στήλτε μου ένα πμ με τα στοιχεία μήπως είναι η ίδια που πηγαίνει η διπλανή μου τα παιδιά οπότε και να μην ψάχνομαι τζάμπα.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ πηγαίνω στην Πατσούρου και είμαι ευχαριστημένη. Φυσικά αν είναι απαραίτητο δίνει και αντιβίωση, αλλά πρώτα το παλεύουμε με ομοιοπαθητικά και μέχρι στιγμής την έχουμε αποφύγει.

Γνωστή είναι και η Ξανθάκου, αλλά δεν έχω προσωπική άποψη.

Από γιατρούς (μη παιδιάτρους) παλιότερα πήγαινα στον Κουνατιάδη, ήταν μεν πολύ καλός, αλλά είχε άπειρο κόσμο και ήταν αδύνατο να τον βρω στο τηλ. όταν τύχαινε κάτι επείγον.

Τώρα πηγαίνω στον Καϊτανίδη, είμαι ευχαριστημένη αλλά δεν ξέρω καθόλου αν βλέπει και παιδιά

Τα στοιχεία τους μπορείς να δεις από εδώ http://www.homeopathy.gr/homeopathy/doctors_homeopaths_practitioners.html

jv42p3.png

DfUyp2.png

Θα ανοίξεις την κάψουλα και θα την διαλύσεις σε ένα σφηνάκι με νερό.

Δεν θα το ανακατέψεις (γιατί θα χαλάσεις την δυναμοποίηση)

θα το αφήσεις να λιώσει μόνο του (λιώνει μέσα σε ένα τέταρτο)

Το αποτέλεσμα θα είναι σαν να πίνει νεράκι.

Δεν αλλάζει το χρώμα, δεν μυρίζει, δεν θα καταλάβει τίποτα!

Ετσι το έδινα στις αρχές στην κόρη μου.

Τώρα της τα δίνω απευθείας στο στόμα και το απολαμβάνει

γιατί είναι σαν ζαχαρίτσα! :D

:arrow: ΥΓ: Θα πρέπει να το πιει νηστικός 20-30 λεπτά πριν απο κάποιο γεύμα.

H καλύτερη ώρα είναι το πρωί, πριν απτο πρωινό του.

Αυτές είναι διασταυρωμένες οδηγίες τριών ομοιοπαθητικών γιατρών

που έχω πάει.

Oυπς! Αυτό δεν το ήξερα!!

Το αλουμινόχαρτο τα προστατεύει;;;;;

Τα μέταλλα έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν της ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (γι αυτό στους φούρνους μικροκυμάτων απαγορεύεται να βάζουμε μεταλλικά αντικείμενα)

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν πήγα το παιδί χτες τελικά στο ιατρείο του.

Την εξέτασε και μου είπε ότι δεν ακούει ακροαστικά, ο λαιμός της είναι ερεθισμένος και ο βήχας αυτός είναι αποτέλεσμα κάποιας καινούριας ίωσης που άρπαξε.

Μας είπε ότι συνεχίζουμε κανονικά το βασικό φάρμακο που μας έδωσε (αυτό που έγραψα παραπάνω) και ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.... σίγουρα αποτελέσματα από τη δράση του βασικού φαρμάκου θα μπούμε να έχουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα...κατά το Χειμώνα.

Όσο για την αντιμετώπιση του βήχα και της ίωσης που περνά τώρα μου έδωσε μια άλλη καψουλίτσα (drosera) που θα την πάρει μία φορά εφ' άπαξ και περιμένει να σταματήσει ο βήχας σε 1-2 μέρες.

Την κάψουλα θα τη δώσω σήμερα....΄Μακάρι να πιάσει!!!

Tι έγινε τελικά, πως τα πάτε;

Είναι καλή η δροσέρα για τον βήχα υπάρχει και σε σιρόπι αν δεν το γνωρίζεις.Σε περίπτωση που δεν την πιάσει το φάρμακο για τον βήχα και τον πάρεις τηλ.ρώτα τον για την spongia (είναι πολύ καλό για το βήχα παραγωγικό ή μη )

Σ εμάς πάντως (και στις δύο μου κόρες) πιάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ

το kali bicrhonicum όταν έχουν πολύ βήχα την ημέρα σε συνδυασμό με μύξα.

Τι να σας πω βρε παιδιά! Απίστευτη η βελτίωσή τους.

Η παιδίατρος μας τα έχει δώσει σε διάφορα σχήματα:

(δεν ξέρω με ποια κριτήρια)

Kali bichronicum 1M (1 caps την πρώτη ημέρα)

και 6χ (1 caps την ημέρα x 10 ημέρες)

ή Κali bichronicum 30ch (1 caps την ημέρα x 5 ημέρες)

http://www.homeopathy.gr/homeopathy.php?remedy=kali-bichromicum

Τα μέταλλα έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν της ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (γι αυτό στους φούρνους μικροκυμάτων απαγορεύεται να βάζουμε μεταλλικά αντικείμενα)

Γιαυτό ο φαρμακοποιός μας τα έβαζε σε σακουλάκια με επένδυση

αλουμινόχαρτου.....

κι εγώ η χαζή τα έβγαζα γιατί φοβόμουν την επίδραση του αλουμινίου

επηρρεασμένη απο το γεγονός οτι δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με μεταλλικά κουτάλια!

Tι έγινε τελικά, πως τα πάτε;

Σ εμάς πάντως (και στις δύο μου κόρες) πιάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ

το kali bicrhonicum όταν έχουν πολύ βήχα την ημέρα σε συνδυασμό με μύξα.

Τι να σας πω βρε παιδιά! Απίστευτη η βελτίωσή τους.

Η παιδίατρος μας τα έχει δώσει σε διάφορα σχήματα:

(δεν ξέρω με ποια κριτήρια)

Kali bichronicum 1M (1 caps την πρώτη ημέρα)

και 6χ (1 caps την ημέρα x 10 ημέρες)

ή Κali bichronicum 30ch (1 caps την ημέρα x 5 ημέρες)

http://www.homeopathy.gr/homeopathy.php?remedy=kali-bichromicum

Γιαυτό ο φαρμακοποιός μας τα έβαζε σε σακουλάκια με επένδυση

αλουμινόχαρτου.....

κι εγώ η χαζή τα έβγαζα γιατί φοβόμουν την επίδραση του αλουμινίου

επηρρεασμένη απο το γεγονός οτι δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με μεταλλικά κουτάλια!

Το παιδί είναι πολύ καλύτερα!!!

Η αλήθεια είναι ότι άρχισε να καλυτερεύει πριν της δώσω τη drosera... στη 1 μέρα που έκανα μέχρι να της τη δώσω ...είχε αρχίσει ήδη να βελτιώνεται...Κοίτα σύμπτωση!!!!

Βέβαια της έδωσα και την κάψουλα και βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο μέσα σε 2 μέρες!!!!

Συνεχίζω να το παρακολουθώ. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να μην έχουμε καμμία παλλινδρόμηση!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Το παιδί είναι πολύ καλύτερα!!!

Η αλήθεια είναι ότι άρχισε να καλυτερεύει πριν της δώσω τη drosera... στη 1 μέρα που έκανα μέχρι να της τη δώσω ...είχε αρχίσει ήδη να βελτιώνεται...Κοίτα σύμπτωση!!!!

Βέβαια της έδωσα και την κάψουλα και βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο μέσα σε 2 μέρες!!!!

Συνεχίζω να το παρακολουθώ. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να μην έχουμε καμμία παλλινδρόμηση!!!

και έτσι θα πάτε,όλο και καλύτερα μην αγχώνεσαι.....τώρα σε περίπτωση που υποτροπιάσει ή παρουσιαστεί κάτι άλλο αμέσως τηλ. στον γιατρό.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Κοριτσια η κορη μου εχει βγαλει στο ματακι της χαλαζιο,ενα κατω και τωρα 2 επανω.Καναμε θεραπεια με tobradex αλλα τζιφος,δεν εγινε τιποτα και στενοχωριεμαι πολυ που βλεπω το ματακι της ετσι.Ειναι πιστευετε το χαλαζιο κατι που μπορει να θεραπευτει με ομοιοπαθητικη???

Kht7p2.png

3iVPp3.png

sofaki εμεις αντιμετωπισαμε χαλαζιο με ομοιοπαθητικη επιτυχως...πολλαπλα χαλαζια για την ακριβεια.δοκιμασε το δεν εχεις να χασεις τιποτε.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

Kι εμείς σ' αυτή τη φάση είμαστε Είχε ένα στο κάτω βλέφαρο και μόλις άρχισε να φεύγει βγήκε και στο επάνω του ίδιου ματιού. Αργεί αλλά φεύγει. Δοκιμάσαμε δύο σκευάσματα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κοριτσια η κορη μου εχει βγαλει στο ματακι της χαλαζιο,ενα κατω και τωρα 2 επανω.Καναμε θεραπεια με tobradex αλλα τζιφος,δεν εγινε τιποτα και στενοχωριεμαι πολυ που βλεπω το ματακι της ετσι.Ειναι πιστευετε το χαλαζιο κατι που μπορει να θεραπευτει με ομοιοπαθητικη???

εννοείται......

από τις πλέον σύνηθες παθήσεις των ματιών ειδικά στα παιδιά .θα μπορούσα να σου προτείνω ένα φάρμακο που είναι ειδικά για τις παθήσεις των ματιών(αλλά δεν στο κάνω για ευνόητους λόγους) ,πάνε σ'έναν ομοιο γιατρό δοκίμασε και αν δεν γίνει κάτι που δεν πιστεύω να μην έχεις ίαση τότε τα ξαναλέμε.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Αχ αληθεια???Χαιρομαι πολυ για την απαντηση σας γιατι θεωρω οτι φταιω εγω που δεν το προλαβαμε :-(Οταν πρωτοεμφανιστηκε το περασα για τσιμπημα κουνουπιου οποτε περιμενα να φυγει.....Αφου δεν εφευγε το περασαμε για μολυνση και τελικα ηταν χαλαζιο.Εκεινη την περιοδο εν τω μεταξυ μετακομιζαμε και ημουν και στον μηνα μου να γεννησω και δεν εδωσα την προσοχη που επρεπε :oops:.Μα τι χαζη που ειμαι!

Miriki εμεις βγαλαμε αρχικα στο κατω βλεφαρο και τωρα εβγαλε και 2 στο πανω :-(

Bobolinos και elisabeth ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Kht7p2.png

3iVPp3.png

και έτσι θα πάτε,όλο και καλύτερα μην αγχώνεσαι.....τώρα σε περίπτωση που υποτροπιάσει ή παρουσιαστεί κάτι άλλο αμέσως τηλ. στον γιατρό.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

καλησπερα.θα ηθελα τη βοηθεια σας.ο μικρος μου 23μηνων εχει περασει αρκκετες φορες ωτιτιδα και 2φορες αμυγδαλιτιδα,λογω παιδικου σταθμου.εχει παρει περιπου 10 μπουκαλια αντιβιωσεις.τονν πηγα στον διευθυντη ωρλ στο παιδων και καναμε διαφορες εξετασεις.το μονο που μου ειπαν ηταν οτι εχει ευαισθησια και μλλον κρεατακια.μου ειπαν να τον παω για εξεταση οταν κλεισει τα 2,για να δουμε αν χρειαζεται επεμβαση.επειδη σε λιγο αρχιζει παλι ο παιδικος σκεφτομαι να παμε σε ομοιο γιατρο.διαβασα για την Μαχαιρα στο χολαργο.εχεος κανεις εμπερια παρομοια;ευχαριστω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...