Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν και η ομοιοπαθητική δεν καταστέλλει τα συμπτώματα τόσο αποτελεσματικά η ικανοποίηση είναι μεγαλύτερη.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2562361/?tool=pubmed

Overall patient satisfaction was significantly higher in homeopathic than in conventional care. Homeopathic treatments were perceived as a low-risk therapy with two to three times fewer side effects than conventional care

• περισσότεροι από 6500 ασθενείς στην έρευνα
  • στο ερωτηματολόγιο απάντησαν 3000+ ασθενείς
  • 28% από όσους έγινε χρήση συμβατικής ιατρικής είχαν πλήρη εξαφάνιση των συμπτωμάτων έναντι 21% από όσους έκαναν ομοιοπαθητική.
  • 53% πλήρως ικανοποιημένοι με την ομοιοπαθητική έναντι 43%
  • σοβαρές παρενέργειες στο 1,9% των ομοιοπαθητικών έναντι 7,3% των συμβατικών

Σχολιάστε ελεύθερα, μου ξέφυγε κάτι σημαντικό;

πᾶν μέτρον ἄριστον

• 1 month later...
Θέλω κι εγώ την άποψή σας.Παίρνω εδώ και τρεις μήνες κορτιζόνη για αυτονόανοσο ρευματικό συνδρομο (όχι δεν είμαι 65 ετών ) και έχω αγχωθεί πολύ.Κάποιο άτομο που εμπιστεύομαι μου πρότεινε ομοιοπαθητική.Έχετε ξανακούσει για ομοιοπαθητική σε ρευματικά νοσήματα;Μου φάνηκε τελείως κουφό.Πριν αρχίσω την κορτιζόνη δεν μπορούσα να κουνήσω τα χέρια μου χωρίς αφόρητους πόνους.Θα με βοηθήσουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

καλημερα.εδω κ μερικους μηνες ανακαλυψα οτι εχω ρευματοειδη αρθριτιδα,ειμαι μικρη σε ηληκια κ δεν τα παω καλα με τα φαρμακα,καταλαβαινω οτι ειναι απαραιτητα αλλα μου ειπαν κ για την ομοιοπαθητικη κ θα ηθελα καποιος να μου πει απο προσωπικη πειρα αν υπαρχει περιπτωση να βοηθηθω χωρις να παρω κορτιζονι κ μεθοτρεξατ.αυτη ειναι η αγωγη που μου εδωσε ρευματολογος.δεν την εχω αρχισει ακομα!αν ξερει καποιος καποιο καλο ομοιοπαθητικο παρακαλω πειτε μου!

θα σου προτεινα τον Παπαφιλλιππου στο παγκρατι...θεωρω οτι ειναι απο τους καλυτερους ομοιοπαθητικους στην Αθηνα...και απο προσωπικη εμπειρια αλλα και απο πολλους γνωστους που εχουν παει σε αυτον.

ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ(μέλος Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, γενικός χειρουργός, ασκεί την ομοιοπαθητική 25 χρόνια)

ΠΑΓΚΡΑΤΙ 210-7510786

Διαφημίσεις

jenny84 σε ποια περιοχή είσαι; Ομοιοπαθητικοί γιατροί υπάρχουν πολλοί και καλοί, αλλά μιας και θα πηγαίνεις περίπου κάθε μήνα για κάποιο διάστημα καλό είναι να μην κάνεις ιδιαίτερα μεγάλο ταξίδι.

Για πληροφορίες στα Αγγλικά http://www.homeopathic.com/articles/view,76

Αντιγράφω

Κοντινό μου άτομο θεραπεύτηκε από ρευματοειδή αρθρίτιδα με ομοιοπαθητική
από το blog του γνωστού Νίκου Δήμου (που αν και ενάντιος της ομοιοπαθητικής επιτρέπει όλα τα σχόλια που γίνονται

Σύμφωνα με τον mercola παίζει ρόλο και η βιταμίνη D, π.χ. Arthritis & Rheumatism, ψάξε το site του (αναρωτιέμαι αν υπάρχουν στην Ελλάδα εργαστήρια που να μετρούν τα επίπεδα βιταμίνης D... )

Δες και http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=25&ct=6&articleID=10241

Πέρα από την ομοιοπαθητική υπάρχουν και άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις χωρίς χημικά φάρμακα, π.χ. http://www.bio-power.gr/doctor.html (προσωπικά δεν μου έκατσε λόγω ευαισθησίας)

Πιστεύω ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας σου (κρίνοντας απο το nick name) έχεις πολλές πιθανότητες ίασης (πρόγνωση κατά την ομοιοπαθητική ορολογία) αλλά αυτό θα το κρίνει ο ομοιοπαθητικός που θα επιλέξεις, λαμβάνοντας υπόψη του όλο το ιστορικό σου και όχι μόνο.

Εγώ στην θέση σου θα δοκίμαζα πρώτα μεθόδους όπως η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός , η διατροφή κλπ - που δεν έχουν παρενέργειες - και αν δεν έβλεπα βελτίωση τότε θα κατέφευγα στα ισχυρά χημικά φάρμακα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Πέρα από την ομοιοπαθητική υπάρχουν και άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις χωρίς χημικά φάρμακα, π.χ. http://www.bio-power.gr/doctor.html (προσωπικά δεν μου έκατσε λόγω ευαισθησίας)

Αμαννννν...εκανε και σαιτ ο Αντρει? Τον γνωριζω προσωπικα......το μονο που πετυχα προσωπικα με τη θεραπεια του ηταν να χασω κιλα (κατι που δεν επεδιωκα αλλα....pas mal!)

Εσυ τι ακριβως εψαχνες? Τελευταια φορα που πηγα (πριν μερικα χρονια) ελεγε οτι ειχε βρει μεθοδο να φυτρωνουν μαλλια...

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

mesastoura επειδη βλεπω το ψαχνεις το εναλλακτικο.....εχεις ασχοληθει με τις εφευρεσεις του Reich?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

...

Εσυ τι ακριβως εψαχνες?

Είχα κάτι εντερικά ας πούμε προβλήματα και μου τον σύστησαν, τα όμως ξεπέρασα αλλιώς. Πήγα και λίγο από περιέργεια αλλά ... τσεκούρι (στις τιμές)

Τελευταια φορα που πηγα (πριν μερικα χρονια) ελεγε οτι ειχε βρει μεθοδο να φυτρωνουν μαλλια...

Δεν το αποκλείω, ενδιαφέρον. Ίσως θα ενδιέφερε τον αδελφό μου που έχει κάνει και κάτι ... εμφυτεύσεις. Για τα δικά μου μαλλιά δεν με πολυενδιαφέρει...

Reich, χμ, έχω διαβάσει σχετικά, έχω και μια φίλη με συσσωρευτή οργόνης στο σπίτι της! (το ξεκίνησε ο πατέρας της)

μήπως να ανοίξουμε ένα νέο thread για βιοσυντονισμό;

http://en.wikipedia.org/wiki/Bioresonance_therapy

πᾶν μέτρον ἄριστον

Στον Αντρει πηγανα πολλα χρονια λογω προσωπικης γνωριμιας με οικογενεια, ειναι οντως τσεκουρι....αυτο με τα μαλλια το θυμαμαι γιατι εβγαλε μαλλια ο ιδιος ετσι, αλλα θελει πολυ χρονο και πολλες επισκεψεις. Γενικα με τις θεραπειες του ειναι λιγο θεμα..τυχης!

Εχω κι εγω συσσωρευτη οργονης και με εχει βοηθησει πολυ. Η φιλη σου τι λεει? Με ενδιαφερει να συζητω το θεμα με αλλους χρηστες, να ανταλλασουμε αποψεις. Θα σου συστηνα να το ψαξεις, ειναι πολυ καλο για πολλα θεματα...

Διαφημίσεις

Δεν το αποκλείω, ενδιαφέρον. Ίσως θα ενδιέφερε τον αδελφό μου που έχει κάνει και κάτι ... εμφυτεύσεις. Για τα δικά μου μαλλιά δεν με πολυενδιαφέρει...

Αν θυμαμαι καλα, αν εχει κανει εμφυτευσεις δε λειτουργει η θεραπεια....

δεν θελω να γραψω δημοσια περισσοτερα για τις μεθοδους του. Παντως για αδυνατισμα το συστηνω (αν καποια θελει να πληρωνει κατοσταρικο τη συνεδρια)

• 2 months later...
καλημερα.εδω κ μερικους μηνες ανακαλυψα οτι εχω ρευματοειδη αρθριτιδα,ειμαι μικρη σε ηληκια κ δεν τα παω καλα με τα φαρμακα,καταλαβαινω οτι ειναι απαραιτητα αλλα μου ειπαν κ για την ομοιοπαθητικη κ θα ηθελα καποιος να μου πει απο προσωπικη πειρα αν υπαρχει περιπτωση να βοηθηθω χωρις να παρω κορτιζονι κ μεθοτρεξατ.αυτη ειναι η αγωγη που μου εδωσε ρευματολογος.δεν την εχω αρχισει ακομα!αν ξερει καποιος καποιο καλο ομοιοπαθητικο παρακαλω πειτε μου!

Καλησπέρα, πέρα από την ομοιοπαθητική που μπορείς να δοκιμάσεις (νομίζω κι άλλα μέλη με την πάθησή σου έχουν πει ότι τους έκανε καλό) στη συμβατική ιατρική υπάρχει πλέον ένα φάρμακο (μονοκλωνικό αντίσωμα) που λέγεται τοσιλιζουμάμπη (tocilizumab). Στην ουσία είναι ενέσιμο και έχει δείξει πολύ καλά αποτελέσματα, χωρίς τις παρενέργειες της μεθοτρεξάτης και της κορτιζόνης. Δεν ξέρω αν σου έχει πει κάτι σχετικό ο ρευματολόγος σου, αλλά ξέρω σίγουρα ότι την κάνουν αυτή τη θεραπεία στο Γεννηματάς της Αθήνας, αλλά φαντάζομαι ότι θα γίνεται και αλλού. Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να το ψάξεις κι αυτό.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

και κάτι ακόμη jenny84, όποια μορφή ιατρικής κι αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τελικά, πρέπει να κινηθείς γρήγορα και να μην το αφήσεις, τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν προλαμβάνεται η πάθηση στα πρώτα της στάδια, οι καθυστερήσεις είναι πολύ επιζήμιες.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Θέλω να μου πείτε εάν γνωρίζετε κανένα καλό γιατρό απο Θεσσαλονίκη για ομοιοπαθητικη σας ευχαριστώ;)

Σου στέλνω με πμ τα στοιχεία της δικιάς μου είναι πολυ καλή ...

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

• 6 months later...

Για οποιον κανει ομοιοπαθητικη:

Ποσα χαπακια σας εχουν δωσει καθημερινα?Ξεκινησα χτες και περνω 4 χαπακια την ημερα....που στην ουσια δεν ειναι χαπακια,αλλα βιταμινες !!

Αυτο ειναι η ομοιοπαθητικη τελικα...βιταμινες??

Μηπως κανω λαθος???!!

Διαφημίσεις

οχι , αυτό δεν είναι ομοιοπαθητική.

Τα ομοιοπαθητικά έχουν δυναμοποιήση, π.χ. 6X, 12CH, 30CH, 200CH, 1M κλπ

Τι ειναι αυτο το 6Χ....1Μ?

Οι βιταμινουλες που μου εδωσε,σιγουρα δεν ανηκει στα ομοιοπαθητικα!

Το αλλο φαρμακακι ειναι ομοιοπαθητικο,το βρηκα στην λιστα,αλλα θεραπευει συμπτωματα οπως μυκητιασεις,εντερικα προβληματα,...καμια σχεση με την παθηση μου!Ουτε βλεπω πουθενα να γραφει 6Χ,12CH...

Οσοι κανετε ομοιοπαθητικη.....ποσα χαπακια περνετε την ημερα???

Μηπως να παω καπου αλλου??Εχει παει κανεις σας στο κεντρο που αναφερω????

Το αλλο φαρμακακι ειναι ομοιοπαθητικο,το βρηκα στην λιστα,αλλα θεραπευει συμπτωματα οπως μυκητιασεις,εντερικα προβληματα,...καμια σχεση με την παθηση μου!Ουτε βλεπω πουθενα να γραφει 6Χ,12CH...

Αν κάνεις μια απλή αναζήτηση θα βρεις ότι οι μυκητιάσεις (καντίτα) προκαλούνε απώλεια μαλλιών.

Το ότι δεν έχεις εμφανή εξωτερικά προβλήματα με μύκητες δεν σημαίνει ότι δεν έχεις εσωτερικά μύκητα.

Προφανώς από αυτά που της είπες κατάλαβε ότι ενδέχεται να έχεις καντιτίαση.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Αν κάνεις μια απλή αναζήτηση θα βρεις ότι οι μυκητιάσεις (καντίτα) προκαλούνε απώλεια μαλλιών.

Το ότι δεν έχεις εμφανή εξωτερικά προβλήματα με μύκητες δεν σημαίνει ότι δεν έχεις εσωτερικά μύκητα.

Προφανώς από αυτά που της είπες κατάλαβε ότι ενδέχεται να έχεις καντιτίαση.

Ναι,που μονο στην δικη μου περιπτωση δεν φταει κανενας καντιντας αλλα καθαρα το αγχος!!

Ω,Θεε μου....που παω και μπλεκω!!

Ναι,που μονο στην δικη μου περιπτωση δεν φταει κανενας καντιντας αλλα καθαρα το αγχος!!

Χωρίς εργαστηριακή ανάλυση πώς ξέρεις ότι δεν έχεις καντιτίαση;

Όλα αυτά είναι αλληλένδετα, το άγχος εξασθενεί το ανοσοποιητικό και μας κάνει επιρρεπείς στις μυκητιάσεις, το άγχος από μόνο του δεν μας ρίχνει το μαλλί!

Και γι' αυτό σου έδωσε και βιταμίνες, για να ενισχυθεί το ανοσποιητικό σου.

Χωρίς εργαστηριακή ανάλυση πώς ξέρεις ότι δεν έχεις καντιτίαση;

Όλα αυτά είναι αλληλένδετα, το άγχος εξασθενεί το ανοσοποιητικό και μας κάνει επιρρεπείς στις μυκητιάσεις, το άγχος από μόνο του δεν μας ρίχνει το μαλλί!

Και γι' αυτό σου έδωσε και βιταμίνες, για να ενισχυθεί το ανοσποιητικό σου.

Βιταμινες ξερω γιατι μου εδωσε..!!

Το αγχος απο μονο του σε πληροφορω,μπορει μεσα σε μια νυχτα να σε κανει να χασεις ολα σου τα μαλλια!

Επειδη ειναι καθαρα θεμα αγχους...ξερω παρα πολυ καλα οτι δεν εχω καντιτιαση!

Με το ζορι να εχω καντιτιαση,τι μανια ειναι αυτη??!!

:lol:

Tότε γιατί δεν ρωτάς την ομοιοπαθητικό σου γιατί σου έδωσε σκεύασμα για μυκητιάσεις και κάνεις ερώτηση στο φόρουμ; :confused:

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω, αν δεν την εμπιστεύεσαι τότε μην ξαναπάς, τι περιμένεις να σου πούμε εμείς με βάση αυτά που μας έγραψες!

(αλλά και πάλι χωρίς εργαστηριακές αναλύσεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για τίποτα!)

:lol:

Tότε γιατί δεν ρωτάς την ομοιοπαθητικό σου γιατί σου έδωσε σκεύασμα για μυκητιάσεις και κάνεις ερώτηση στο φόρουμ; :confused:

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω, αν δεν την εμπιστεύεσαι τότε μην ξαναπάς, τι περιμένεις να σου πούμε εμείς με βάση αυτά που μας έγραψες!

(αλλά και πάλι χωρίς εργαστηριακές αναλύσεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρη για τίποτα!)

Την ψαχνω απο προχτες που πηρα τα φαρμακα και ακομα δεν την εχω πετυχει στο κινητο!Εννοειται και θα την ρωτησω!

Απλα,ρωτησα να δω τι παιζει γενικα με την ομοιοπαθητικη και πως λειτουργει σε καποιους με βαση την εμπειρια τους!

Ηθελα καταρχην να μαθω αν τα 4 χαπακια την ημερα για καποιον που κανει ομοιοπαθητικη ειναι πολλα,λιγα,νορμαλ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...