Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορρυπαντικό για μωρά!!!

Recommended Posts

Απο την στιγμή που το παιδί

αρχίζει και μπουσουλάει περτατάει , δεν νομίζω

πως έχει διαφορά ένα κοινό απορρυπαντικό

απο τα παιδικά (εκτός αν υπάρχει κάποιου

είδους αλεργία-ερεθησμός στο δέρμα) έγω

απο την στιγμή που ο Χαράλαμπος άρχισε να

ανεβαίνει σε καναπέδες και το κρεβάτι μας

(όπου τα δικά μας ρούχα πλένονται με κοινο απορ/κο)

θεώρισα ότι δεν έχει νόημα να τα πλένώ με το προδέρμ.

Βέβαια πάντα πλένω τα δικά του ρούχα μόνα τους.

Όσο για καθαριότητα πιστεύω πως με το skip για λευκά

γίνετε η καλύτερη δουλειά....ιχνος απο τροφές

(ειδικα τώρα που θέλει να τρωει μόνος του!!!)

Μαλακτικό cajolin (πάντα!!!)

και φυσικά πολυ καλό-σχολαστικό σιδέρωμα. :wink:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

• 3 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 323
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αγαπητη μου zempelia

στη μπεμπα μου 7 μηνων σημερα της πλενω τα ρουχα μονα τους μονο με σαπουνι αρκαδι .

το βαζω στο δοχειακι απο του υγρου απορρυπαντικου με νερο ζεστο και το ανακατευω λιγο και μετα μεσα στον καδο του πλυντηριου.ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ .

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΕΙ .

ειμαι ευχαριστημενη απο το πλυσιμο και θα το συνεχισω μεχρι τα 2 της πιστευω.(μπορει και παραπανω)

φιλια

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ..

Απο την στιγμή που το παιδί

αρχίζει και μπουσουλάει περτατάει , δεν νομίζω

πως έχει διαφορά ένα κοινό απορρυπαντικό

απο τα παιδικά (εκτός αν υπάρχει κάποιου

είδους αλεργία-ερεθησμός στο δέρμα) έγω

απο την στιγμή που ο Χαράλαμπος άρχισε να

ανεβαίνει σε καναπέδες και το κρεβάτι μας

(όπου τα δικά μας ρούχα πλένονται με κοινο απορ/κο)

θεώρισα ότι δεν έχει νόημα να τα πλένώ με το προδέρμ.

Βέβαια πάντα πλένω τα δικά του ρούχα μόνα τους.

Όσο για καθαριότητα πιστεύω πως με το skip για λευκά

γίνετε η καλύτερη δουλειά....ιχνος απο τροφές

(ειδικα τώρα που θέλει να τρωει μόνος του!!!)

Μαλακτικό cajolin (πάντα!!!)

και φυσικά πολυ καλό-σχολαστικό σιδέρωμα. :wink:

Συμφωνω κ εγω το ιδιο εκανα κ στους δυο τα επλενα μεν ξεχωριστα

αλλα με το δικο μας απορρυπαντικο απο 1.5 ετους κ μετα.

Κ εγω με το skip επλενα κ πλενω κ παραπονο δεν εχω (χαχα εκανα κ ομοιοκαταληξια!!) κ για μαλακτικο soupline.

• 1 month later...
Πριν απο λίγους μήνες άκουσα στην τηλεόραση κάποιον αλλεργιολόγο που είπε ότι έχει παρατηρηθεί ότι αν τα μωρά - παιδιά έρχονται συχνά σε επαφή με αλλεργιογόνα, αποκτούν αντισώματα και δεν αναπτύσουν τόσο εύκολα αλλεργίες.

Αυτό το έχω ακούσει κι εγώ από πολλούς αλλεργιολόγους και παθολόγους της Γερμανίας ειδικότερα. Εκεί το βρίσκουν λιγάκι υπερβολικά το να πλένεις με ξεχωριστό απορρυπαντικό και διάφορα τέτοια.

Για να αναπτύσει το παιδί αντισώματα για το καθετί πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα πάντα!

Κι εγώ νομίζω πως εδώ στην Ελλάδα είμαστε λιγάκι υπερβολικές και τα παιδάκια τα υπερπροστατεύουμαι...εγώ βέβαια τόσα χρόνια στην Γερμανία έχω κρατήσει πολλά πράγματα από κεί και τα βλέπω λιγάκι διαφορετικά :wink: Αυτό δεν σημαίνει ότι κρίνω καμία κοπέλα ΟΚ; Αυτή είναι η γνώμη μου κι εννοείται πως η καθεμία πλένει τα ρούχα του μωρού της με ότι και όπως θέλει! :wink::wink::D:D

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Το θέμα δεν είναι ότι τα απορρυπαντικά προκαλούν αλλεργίες, αλλά ότι περιέχουν χημικά. Ναι, ας είναι εκτεθειμένα τα παιδιά αλλά όχι σε χημικά. Είναι καλύτερο το να πέσει το μπιμπερό κάτω και να το βρέξεις απλά και να το δώσεις στο παιδί, παρά να έχεις σφουγγαρίσει με χλωρίνη ή απορρυπαντικό πολλών χρήσεων και να του δώσει την πιπίλα από το δήθεν αποστειρωμένο περιβάλλον. καλυτερα να έχει σκόνη στο σπίτι και να αποκτήσει ανοσία το παιδί. Αλλά το βάζεις τα πιο σκληρά απορρυπαντικά για να φύγει το καρότο από τη σαλιάρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Σιγά τα αυγά αν έχει σημάδια από καρότο ή φαγητό το ρούχο. παιδί είναι. Όσο για το πράσινο σαπούνι ΄π.χ. αρκάδι σας πληροφορώ ότι είναι από τα πιο αλλεργιογόνα και μάλιστα διάβασα ότι το πράσινο σαπούνι ε΄χει απαγορευτεί γιατί περιέχει ποτάσα και που΄λιέται παράνομα. Το χρησιμοποιούσα στην αρχή και το παιδί είχε ξηροδερμία. Θα μου πείτε τι να χρησιμοπιούμε; Πράγματι τι; Φυσικά όχι μαλακτικό. Εγώ βάζ ακόμη προδέρμ σε όλα τα ρούχα μας ή ένα βιολογικό για παιδιά και στη θέση του μαλακτικου΄βάζω λίγο ξύδι, το οποίο διαλύει ο,τι υπόλειμμα σκόνης υπάρχει.

Επίσης, μία λύση για απολύμανση είναι ξύδι με σόδα ενώ για τα πατώματα όταν αρχίσει το μωρό να μπουσουλάει (ποτέ καθαρίστικα)είναι ξεστό νερό, όπου μπορείς να ρίξεις 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλο, κανέλα, κυπαρίσι, ευκάλυπτο. Απολυμαίνει τέλεια.

Διαφημίσεις

τι λες ρε μιαου :shock::shock: για το αρκαδι εννοω...εγω πλενω μαυτο γιατι με το μυαλο μου το βλεπω πιο αγνο απο το προδερμ ας πουμε γιατι το χρησιμοποιουσαν απο παλια...βεβαια το βαζω στη θηκη του πλυντηριου και γινεται σαν βουναλακι δεν φευγει ολο μεσα...μαλλον αυτο που ειπατε να το διαλυουμε μου ακουγεται καλυτερο...θα το δοκιμασω

Το θέμα δεν είναι ότι τα απορρυπαντικά προκαλούν αλλεργίες, αλλά ότι περιέχουν χημικά. Ναι, ας είναι εκτεθειμένα τα παιδιά αλλά όχι σε χημικά. Είναι καλύτερο το να πέσει το μπιμπερό κάτω και να το βρέξεις απλά και να το δώσεις στο παιδί, παρά να έχεις σφουγγαρίσει με χλωρίνη ή απορρυπαντικό πολλών χρήσεων και να του δώσει την πιπίλα από το δήθεν αποστειρωμένο περιβάλλον. καλυτερα να έχει σκόνη στο σπίτι και να αποκτήσει ανοσία το παιδί. Αλλά το βάζεις τα πιο σκληρά απορρυπαντικά για να φύγει το καρότο από τη σαλιάρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Σιγά τα αυγά αν έχει σημάδια από καρότο ή φαγητό το ρούχο. παιδί είναι. Όσο για το πράσινο σαπούνι ΄π.χ. αρκάδι σας πληροφορώ ότι είναι από τα πιο αλλεργιογόνα και μάλιστα διάβασα ότι το πράσινο σαπούνι ε΄χει απαγορευτεί γιατί περιέχει ποτάσα και που΄λιέται παράνομα. Το χρησιμοποιούσα στην αρχή και το παιδί είχε ξηροδερμία. Θα μου πείτε τι να χρησιμοπιούμε; Πράγματι τι; Φυσικά όχι μαλακτικό. Εγώ βάζ ακόμη προδέρμ σε όλα τα ρούχα μας ή ένα βιολογικό για παιδιά και στη θέση του μαλακτικου΄βάζω λίγο ξύδι, το οποίο διαλύει ο,τι υπόλειμμα σκόνης υπάρχει.

Επίσης, μία λύση για απολύμανση είναι ξύδι με σόδα ενώ για τα πατώματα όταν αρχίσει το μωρό να μπουσουλάει (ποτέ καθαρίστικα)είναι ξεστό νερό, όπου μπορείς να ρίξεις 5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλο, κανέλα, κυπαρίσι, ευκάλυπτο. Απολυμαίνει τέλεια.

Αυτό για το Αρκάδι και το πράσινο σαπούνι το έχω ακούσει και γω!Η Ελίνα μου είναι 5 μηνών και από την πρώτη στιγμή τα ρουχαλάκια της τα έπλενα με το δικό μας απορρυπαντικό και μαλακτικό,φροντιζα ωστοσο να βάζω πρόγραμμα πλυντηρίου με extra rince,και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα.Προσωπικά το proderm μου φέρνει αναγούλα με το άρωμα του το οποιο το θεωρώ ''δυνατό'',απο το σαπούνι μέχρι το παιδικό λάδι!Δεν το χρησιμοποίησα ποτέ,ούτε και τα υπoλοιπα τα κλασικά, τύπου johnson's.Νομίζω οτι αλλεργίες και τέτοια έχουν να κάνουν με το δέρμα του κάθε παιδιου,το οποιο και είσαι σε θέση να παρατηρήσεις εάν είναι ευαίσθητο σε κάτι και να το αλλάξεις.
.png

Συμφωνώ απόλυτα με την yianna.g...κι εγώ έχω σκοπό να πλένω τα ρούχα του μπέμπη μου με το δικό μας απορρυπαντικό...

Ποιός μας δίνει την εγγύηση ότι τα απορρυπαντικά που είναι για τα μωρά δεν περιέχουν καμιά ουσία χημική ή δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο;

Η συνυφάδα μου π.χ. δεν πλένει τα ρούχα της κόρης της με Προδέρμ γιατι της είπε ο παιδίατρος πως δεν είναι καλό...άρα γνώμες και τέτοια θα ακούσουμε διάφορα κι ο καθένας έχει την δική του κρίση το τι θέλει να κάνει! Κι εγώ επειδή λιγάκι γερμανίδα στην νοοτροπία λέω ξανά πως εκεί οι γιατροί δεν σου λένε να πλένεις τα ρούχα του μωρού με ειδικό απορρυπαντικό κι άλλα τέτοια. Εγώ προσωπικά όλο αυτό περί Προδέρμ κτλ. το βλέπω καθαρά εμπόριο! :wink: (δική μου άποψη) :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

• 2 months later...

εγω στο πρωτο μου παιδι τα επλενα τα ρουχαλακια με πρασινι σαπουνι στο δευτερο οχι νομιζω οτι δεν χρειαζετε μεγαλος πανικος το θεμα ειναι να ειναι καλα πλυμεν και σιδερωμενα ετσι τα παιδια ειναι ασφαλη

• 2 months later...

Διαφημίσεις

Ξεκινησα να πλενω τα βρεφικα και πηγαινοντας στο σουπερ Μαρκετ ειδα την σκονη αρκαδι με ελαιολαδο. Ειχε μεγαλη διαφορα τιμης απο τις αλλες και ειπα να παρω αυτη.

Την εβαλα λοιπον στην θηκη πλυντηριου, εβαλα πλυντηριο και η σκονη πετρωσε εκει (εκανε χαλια και την θηκη).

Διαβαζω τις οδηγιες και λεει 3 κουταλιες / λιτρο νερο.

Βαζω στην θηκη λοιπον 3 κουταλιες και παλι την τραβηξε με το ζορι. Τι κανω λαθος? Καθαριζει μονο με 3 κουταλιες?

Τα φωτα σας παρακαλω. :oops:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ελένικ και σε μένα έμενε στη θήκη πλυντ. την έβαζα λοιπόν μέσα στον κάδο 3 κουτ.της σούπας , μέσα στο μπαλάκι που βαζουμε τα υγρα απορ. και ήταν μια χαρά.

Διαφημίσεις

για το αρκαδι δεν ξερω,δεν το χρησιμοποιησα ποτε,αλλα προσωπικα απεφευγα τις σκονες για να μην υπαρχουν τυχον υπολειμματα πανω στα ρουχα.Επαιρνα υγρο persil baby ή προδερμ,δε χρησιμοποιουσα μαλακτικο και τα ρουχα ηταν μια χαρα και μυριζαν ωραια απο το υγρο

Ελένικ και σε μένα έμενε στη θήκη πλυντ. την έβαζα λοιπόν μέσα στον κάδο 3 κουτ.της σούπας , μέσα στο μπαλάκι που βαζουμε τα υγρα απορ. και ήταν μια χαρά.

Μόλις έκανες τον άντρα μου ευτυχισμένο!!! :lol::lol::lol: Έχει αγάπη στο αρκάδι και ψαχναμε να βρούμε τρόπο να το χρησιμοποιήσουμε στο πλυντήριο και να αφήσουμε το προδέρμ.

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Ευχαριστω πολυ :D

Eπλυνα μια κουβερτουλα στο χερι με αυτο και ηταν τοσο μα τοσο απαλη μετα. Τρελαθηκα .

Θα δοκιμασω να το λιωνω σε ζεστο νερο και να το βαζω μεσα στο πλυντηριο στην θηκη για υγρα.

Εχω μια επιφυλαξη για το τι γινεται αν ειναι λερωμενα τα ρουχα (3 κουταλιες δεν ειναι λιγο?)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ελένη 3 κ.σ για κάθε 5 κιλά ρούχα :)

Τον πρώτο καιρό έπλενα με "αρκάδι" ακόμα και τα κουζινικά ... :lol: μέσα με ένα μπουκάλι απο παλιο υγρό πιάτων , 2 κουταλιές αρκάδι , το ανακάτευα καλά κ έτοιμο !

Δεν χρειαζόντουσαν πολυ ξέβγαλμα και καθάριζαν πάρα πολυ καλά ! :)

Τον πρώτο καιρό έπλενα με "αρκάδι" ακόμα και τα κουζινικά ... :lol: μέσα με ένα μπουκάλι απο παλιο υγρό πιάτων , 2 κουταλιές αρκάδι , το ανακάτευα καλά κ έτοιμο !

Δεν χρειαζόντουσαν πολυ ξέβγαλμα και καθάριζαν πάρα πολυ καλά ! :) [/color]

Εννοείς του μωρού έτσι Αφροδιτάκι;;; Σου το είχε πει παιδίατρος ... γιατί πρωτη φορά το ακούω ... Καλό πάντως το κόλπο με το άδειο μπουκάλι απορρυπαντικού :lol:

Το αρκάδι καθαρίζει πολύ κιαλά τα παιδικά ρούχα και δίνει μια φανταστική μυρωδιά φρεσκάδας ( ίσως είναι η μωρουδίλα που θυμόμαστε απο παλιά) όμως έγω κάθε φορά που το χρησιμοποιούσα με έπιανε ένα μπούκωμα και δύσπνοια για λίγο ... και νομίζω το έχω ξανακούσει και απο άλλους :roll:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Φυσικά και μου το είχε πει η παιδίατρος .... :lol:

Πλάκα κάνω , όχι βεβαιά !!!! :lol:

Απο μόνη μου το έκανα :lol::oops: γιατι το κουτί πίσω γράφει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην κουζίνα , για το πλύσιμο των πιάτων. :)

Επλενα λοιπόν τα πάντα με αυτό πριν τα αποστειρώσω... μπουκάλια κτλ.

Αλλά και αργότερα , τα σκέυη που μαγείρευα του παιδιού. :)

Η ερώτηση δεν πήγαινε στο αν επιτρέπεται ή όχι .... αλλά αν το σκέφτηκες απο μόνη σου :lol::lol::lol: α ρε τι τσακαλάκι φιλενάδα έχω :lol::lol::lol: !!!

Είχες χρόνο καλέ λεχώνα γυναικα να διαβάζεις τα ψιλά γράμματα πίσω απο τις συσκευασίες;;; Εμεις ένα κατούρημα και με το ζόρι το προλαβαίναμε .... :lol::lol::lol:

Εσένα όμως σε έχω ικανή να ξεπετούσες και ένα τιραμισού ενδιάμεσα στα ταισματα και ξεσκατίσματα :lol::lol::lol:

Αφροδιτούλα μου γλυκιά και χρυσοχέρα!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Τιραμισού ..όχιιιιιιιιιι :lol: , αλλά παγωτάκι έφτιαχνα συνέχεια & βαζαμε και σιρόπι βυσσινο σπιτικό επάνω :D ... τι σου λέω εγκυο γυναίκα ! :oops:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...