Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μόνιμο μασελάκι σε 12χρονο που βρίσκεται στο φάσμα του Αυτισμού

siloresti

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους! Έχω ένα παιδί που βρίσκεται στο φάσμα του Αυτισμού πλήρες λειτουργικό και γενικά πολύ δουλεμένο παιδί. Χρειάστηκε να βάλουμε μασελάκι μόνιμο σε ορθοθοντικό καθώς έχουμε διάφορα θεματάκια, όπως στενή γνάθο και μη σταυροειδή σύγκλιση. Ενώ όλα πήγαιναν ρολόι μέχρι και την φορά που πήγαμε να παρουμε τα μέτρα με άψογη συνεργασία από το παιδί, με το που φορέσαμε το μασελάκι άλλαξε όλο μας το είναι. Πέσαμε ψυχολογικά, δεν τρώμε, δεν πίνουμε, δεν μιλάμε και γενικά υπάρχει μια φοβία. Ξέρω σίγουρα πως δεν πονάει. Εννοείται ότι μιλάμε και κάπως ψευδά. Ο οδοντίατρος μου είπε ότι είναι φυσιολογικό και θέλει τον χρόνο του να το συνιθίσει, πόσο μάλλον και λόγω της ιδιαιτερότητας του παιδιού να θέλει λίγο παραπάνω από το προβλεπόμενο. Φοβάμαι μην μπροκάρει όλο του το είναι και έχουμε πισωγυρίσματα σε άλλους τομείς. Πως το αντιμετωπίσατε εσείς? Οποιαδήποτε ιδέα θα βοηθήσει. Εννοείται πως το παιδί παρακολουθείται από ειδικούς. Υπάρχει και η σκέψη να το βγάλουμε ....

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

up! 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Καλησπέρα! Δεν είμαι ειδικός, ούτε έχω εμπειρία στο θέμα σας.

Στην παιδική-εφηβική ηλικία κι έως ενηλικίωση ήμουν υπό ορθοδοντικής παρακολούθησης και αντιλαμβάνομαι πολύ καλά πως μπορεί να νιώθει το παιδί με το μασελάκι (πόσο μάλλον συνδυαστικά με την ιδιαιτερότητα του). Εγώ φορούσα αυτό που εφαρμόζει στην υπερώα και ναι ψεύδιζα, ναι ήταν άβολο (μπορεί να μην πονάει όπως εννοούμε τον οξύ πόνο αλλά προκειμένου να υπάρξει αλλαγή της δομής, με τους ορθοδοντικούς μηχανισμούς ασκούνται πιέσεις στην στοματική κοιλότητα  -ενίοτε σε όλο το κρανίο- και η αίσθηση δυσφορίας είναι κάτι το υπαρκτό), ναι το απεχθανόμουν κι ας το φορούσα μόνο το βράδυ κι ακόμη βλέπω σχετικούς εφιάλτες (όχι ότι είναι κάτι τραγικό για τα παιδιά που το φορούν, προς Θεού, αλλά για κάποια, μεταξύ των οποίων κι εγώ, ήταν/είναι δυσάρεστο).

On 9/10/2023 at 12:54 ΜΜ, siloresti είπε:

Υπάρχει και η σκέψη να το βγάλουμε ....

Για αυτό δεν ξέρω να σας πω. Εσείς ξέρετε τι επιχειρείται να διορθωθεί και πόσο σημαντικό είναι (αν καταλαβαίνω εκτός από αισθητικό το θέμα είναι και λειτουργικό). Τέλοσπάντων, αν αξίζει να προσπαθήσετε γιατί θα βελτιώσει τη ζωή του παιδιού, πέρα από το να κάνετε-να κάνει το παιδί υπομονή (αν και εύκολο να το λέμε ως τρίτοι, δύσκολο για το ίδιο), το μόνο που σκέφτομαι, αν και φαντάζομαι το έχετε συζητήσει, είναι να ρωτήσετε για τυχόν εναλλακτικό τρόπο διόρθωσης-παρέμβασης (ακόμη κι αν πχ πάρει περισσότερο χρόνο ή δεν επιτευχθεί 100% το επιθυμητό αποτέλεσμα). Που να είναι πιο άνετα αποδεκτή από το παιδί. Ίσως και μια γνώμη από άλλον ορθοδοντικό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...