Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδυνατα μωρα

minion

Recommended Posts

Για να σας χαλαρώσω λιγάκι......

εγώ ήμουν παιδάκι κατηγορίας φτερού. Μεγάλωσα παρέα με την καμπύλη 3 (και κάτω). Όταν αρρώσταινα... δε το συζητάμε... εκτός κλίμακας.

Στα 18 ήμουν 45 κιλά (ύψος 1.60). Υγιής όμως... αρρώσταινα όπως όλα τα παιδιά... κλασσικά.

Τι μου θύμησες alcyon....

...ήμουν δύο ετών και κάτι και η μαμά μου με πήγε στην παιδίατρο, μόνο για ζύγισμα :shock: (ανησυχούσε και αυτή, γιατί ήμουν πετσί και κόκκαλο). Μέχρι να έρθει η σειρά μας δεν είχα κάτσει σε μια μεριά, είχα χαρτογραφήσει όλο το ιατρείο :lol:

Έρχεται λοιπόν η σειρά μας και ρωτάει η παιδίατρος "τι έχει;"

Απαντάει η μαμά μου "τίποτα, την έφερα να τη ζυγίσετε και να τη δείτε γιατί δεν παίρνει απάνω της"

Ξανά ρωτάει η παιδίατρος (που με είχε δει να αλωνίζω νωρίτερα) "έτσι κάνει όλη μέρα;"

"Ναι" λέει η μαμά μου.

"Νομίζετε ότι ένα τόσο ζωηρό παιδί, δεν είναι υγιές;" ρωτάει η παιδίατρος.

Η μαμά μου άφωνη.

"Πάρτε το κυρία μου και πηγαίνετε να ανεβείτε στον Όλυμπο!" συνεχίζει η παιδίατρος. (μεταξύ μας δεν έχω καταλάβει γιατί μας είπε να πάμε στο Όλυμπο :roll: )

Πάντως δεν με ζύγισε ούτε με εξέτασε εκείνη την ημέρα. :D

For the record 18 ετών ήμουν 1,70 ύψος και 50 κιλά και πριν τις εγκυμοσύνες δεν είχα περάσει ποτέ τα 55. Στον Ευριπίδη (36 ετών) είχα πάρει 11 κιλά, τα οποία τα είχα χάσει με το που σαράντησα :cool:

Σε αυτή την εγκυμοσύνη (40 ετών) έχω πάρει μόνο 5 (ok, για να είμαι ειλικρινής βοήθησαν και οι ναυτίες το πρώτο τετράμηνο και δύο γαστρεντερίτιδες το δεύτερο τρίμηνο).

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

:D

For the record 18 ετών ήμουν 1,70 ύψος και 50 κιλά και πριν τις εγκυμοσύνες δεν είχα περάσει ποτέ τα 55. Στον Ευριπίδη (36 ετών) είχα πάρει 11 κιλά, τα οποία τα είχα χάσει με το που σαράντησα :cool:

Σε αυτή την εγκυμοσύνη (40 ετών) έχω πάρει μόνο 5 (ok, για να είμαι ειλικρινής βοήθησαν και οι ναυτίες το πρώτο τετράμηνο και δύο γαστρεντερίτιδες το δεύτερο τρίμηνο).

DEMS,με το καλό να γεννήσεις!

Σε φαντάζομαι, θα είσαι μια κουκλάρα με αναλογίες που όλες θα ζηλεύαμε...

DEMS,με το καλό να γεννήσεις!

Σε φαντάζομαι, θα είσαι μια κουκλάρα με αναλογίες που όλες θα ζηλεύαμε...

Σε ευχαριστώ και για τις ευχές και για το κοπλιμέντο, αλλά δεν το έγραψα γι' αυτό :oops:

Ήθελα να δείτε λίγο και τη θετική πλευρά της κατάστασης. Αν τα παιδιά σας είναι υγιή, δεν υπάρχει λόγος να τα πιέζετε, να τα αγχώνετε και να τα κομπλάρετε.

Θυμάμαι ότι πρώτη φορά κατάφερα να αδειάσω το πιάτο μου όταν ήμουν σχεδόν έξι χρονών και πήγα όλο χαρά να πω στη μαμά μου "μαμά έφαγα όλο μου το φαγητό! :D " η απάντηση ήταν "δεν ήταν το δικό σου αυτό που έφαγες, ήταν της αδερφής σου" (η αδερφή μου ήταν δύο ετών τότε και το πιάτο της είχε σαφώς λιγότερη ποσότητα) ακόμα θυμάμαι πόσο απογοητεύτηκα :( .

Στο σχολείο ήμουν πάντα το πιο αδύνατο παιδί στην τάξη και μέχρι το λύκειο φορούσα φόρμα γυμναστικής μέσα από τα παντελόνια και φαρδιές μπλούζες για να δείχνω πιο γεμάτη. Βεβαίως τα σχόλια του τύπου "ταινία έχεις;", "μπορώ να σε σηκώσω με ένα χέρι" κλπ έδιναν και έπαιρναν.

Μετά την ενηλικίωση κατάλαβα αυτό που λέει η alcyon: ότι είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις μικρό αριθμό λιποκυττάρων και να μη σε νοιάζει τι θα φας, να μη σκέφτεσαι πως θα εμφανιστείς στην παραλία το καλοκαίρι κλπ.

Και εγώ αγχώνομαι όταν κόβεται η όρεξη του Ευριπίδη, αλλά προσπαθώ να το κοντρολάρω, γιατί θυμάμαι τα δικά μου. Δεν προλάβαινα να βήξω και με πήγαιναν για μαντού (μήπως έχω φυματίωση). Αν κάποιος έλεγε στη μαμά μου ότι είμαι χλομή, την άλλη μέρα είχε εξέταση αίματος (μήπως έχω αναιμία).

Ίσως τελικά έπρεπε να έχει ακολουθήσει την προτροπή της παιδιάτρου και να έχει πάρει τα βουνά :lol::lol:

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

H προτροπή της γιατρού πήγαινε μάλλον στο ότι με τόση υγεία και τέτοια ενέργεια.... μπορείς να ανέβεις τον ... Όλυμπο! ;)

Εμένα κάτι παιδιά στο Λύκειο με φώναζαν "σκέλετρον..." :lol: :lol: :lol:

Επίσης... "στέκα", "σαμιαμίδι", "φτερό", "μπιάφρα". Ήταν όμως τόσο συχνά αυτά τα σχόλια που τα θεωρούσα φυσιολογικά και ... αστεία! Και δε με ενοχλούσαν καθόλου!!

Όσο θυμάμαι εκείνο το "ΦΑΑααΑΑΑααΑΑΑεεεε!!!" ... ..... :twisted::mad: :mad:

Μόλις το άκουγα.... χόρταινα αυτομάτως! :mad:

Με την ψυχολογική αυτή πίεση.... είχα φτάσει στο σημείο να χρειάζομαι μία ολόκληρη ώρα για να φάω λιγότερο από ένα πιάτο φαγητό. Ντρεπόμουν να φάω μπροστά στους συμμαθητές μου γιατί πλέον έτρωγα ΠΟΛΥΥΥΥ αργά. (Όταν σκεφτόμουν φαγητό.... μπούκωνα από την ιδέα και μόνο...) Και ουσιαστικά όλο αυτό είχε προκύψει από την πρόσληψη του άγχους της μαμάς μου για το φαγητό..... "ΦααααΑΑΑΑααΕεεεεΕΕεεε!!!"

Πώς να το πω... Από το άγχος της που ΝΟΜΙΖΕ πως δεν τρώω, φορτωθήκαμε με τόσο άγχος... που τελικά το προκάλεσε.

Αυτό άλλαξε κάπου προς το Λύκειο. Εκεί άρχισα να τρώω σε φυσιολογικούς χρόνους. (Ήταν όταν η μαμά μου ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ των προσπαθειών για "πάχυνση"). ;) Όμως η διατροφή ήταν χάλια, γιατί προκειμένου να φάω τόσα χρόνια.. κάτι οτιδήποτε... στο τέλος με άφηνε να φάω γλυκό (από το να μείνω νηστικιά). Κι έτσι..... μεγάλωνα ουσιαστικά μόνο με σοκολάτες και ζάχαρη. Και φυσικά με σοκολάτες και ζάχαρη... η αίσθηση για επιθυμία κανονικού φαγητού πήγαινε περίπατο...

Ο μεγάλος μου φόβος ήταν αυτός... μην περάσω στα παιδιά το άγχος περί φαγητού. Τώρα όμως μπορώ να πω πως πήραμε μια σειρά (δηλαδή εγώ πήρα σειρά στο πώς να το χειρίζομαι... γιατί τα παιδιά είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ...).

------------

Υ.Γ. Τι θυμήθηκα τώρα........

Όταν πήγαινα γυμνάσιο η μαμά μου ανακάλυψε το... θερμιδομετρητή!! :mrgreen: Ο θερμιδομετρητής είχε μια πρόταση για δίαιτα ανάλογα με τις θερμίδες και το επιθυμητό βάρος. Η μαμά μου το έκανε αντίστροφα.... έβαλε στο μυαλό της πόσο ήθελε να γίνω (σε κιλά) και έκανε τους υπολογισμούς. Έβγαλε λοιπόν πως έπρεπε να προλαμβάνω καθημερινά περίπου 3000 θερμίδες !!! :shock: Εν τω μεταξύ εκεί μίλαγε για "μερίδες εστιατορίου". Η μαμά μου θεωρούσε πως στα εστιατόρια "κλέβουν" για το κέρδος από τη μερίδα, κι έτσι έβαζε τη διπλάσια! :shock: :shock:

Όταν είδα το πρώτο πιάτο σύμφωνα με αυτό το "πρόγραμμα".... έπαθα σοκ!! ΒΟΥΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ήταν..... Και παράλληλα όπου κι αν πήγαινα, ότι κι αν έκανα.... με ακολουθούσαν φαγητά ΠΑΝΤΟΥ !!! (εμοτικόν... έντρομο από την καταδίωξη των τροφίμων...:lol:) Και αυτή η φάση κράτησε για αρκετό καιρό..... και φυσικά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα εκτός από το να ενταθεί το άγχος!!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Καλημέρα και από μας!!

Και εμείς το σ/κ φάγαμε καλά μπορώ να πώ! δοκίμασε και σουφλέ από τη θεία μου. Το τσάκισε!!

Ξεποδαριάστηκα από το πήγαινε έλα σε πλατείες και βόλτες για να φάει αλλά χαλάλι του!

culte τι της έκανες και πήρε τόσο βάρος; για πε μας και έμάς!!

savropinguinos για κάποιο λόγο τους άνοιξε η όρεξη!! μπούκωνε όσο μπορείς!!

Διαφημίσεις

καλημερούδια κοριτσούδια !!! σήμερα το απόγευμα έχουμε παιδίατρο να δούμε και τα δικά μας χαμπέρια..... :lol::lol: (γραμμάριο δεν πρέπει να έχει βάλει) :| έχει κόψει το απογευματινό και την βγάζει με φρούτα και καφέ....... χαχαχαχα

καλημερούδια κοριτσούδια !!! σήμερα το απόγευμα έχουμε παιδίατρο να δούμε και τα δικά μας χαμπέρια..... :lol::lol: (γραμμάριο δεν πρέπει να έχει βάλει) :| έχει κόψει το απογευματινό και την βγάζει με φρούτα και καφέ....... χαχαχαχα

μάλλον κάνει δίαιτα για να βγει στις πλαζ...χαχα

και αποθηλασε επιτελους!

μάλλον κάνει δίαιτα για να βγει στις πλαζ...χαχα

οχχχχχχχ λές ........από τώρα :lol::lol: .......μικρή στα βάσανα......

πάντως μην ανησυχείς συνήθως αυτά που χάνουν με τις ιώσεις τα παίρνουν αμέσως πάλι :D

Καλημέρα Γατούλαααααααα :D

Διαφημίσεις

καλημερουδια κοριτσακια..

βρε ειρηνη, ολο διαβαζω για κακοφαγα παιδακια που ομως, στον παιδικο τρωνε...

στανταρ λενε αληθεια στον παιδικο?? μοου φαινεται πολυ παραξενο!

φιστικι μου εμενα η Α περσυ στο παιδικο επαθε μεταλλαξη!!!!! εγινε φαγανα χαχαχαχαχα

αν ειχανε και ενα τροπο να τη ψηλωσουνε χιχιχιχιχιχιχι

τι κανετε με πανες???? ειχα το πρωτο ατυχημα στο αυτοκινητο απο Α, πρπει να ξανααγορασω μικρα σελτεδακια μου φαινεται!

και απο Β συνηθες το κατουρημενο παντελονακι ουφφφφφφφ

kKZUp2.png

fistikaki εγώ θα απαντήσω μόνο από προσωπική πείρα

Ανάλογα τον σταθμό, στον ιδιωτικό που πήγαινα την Ευγενία μου λέγαν ότι έτρωγε και μάλιστα τεράστιες ποσότητες άλλα όμως δείχνανε τα αποτελέσματα της ζυγαριάς.

Στον δημόσιο που πηγαίνει τώρα είμαι σίγουρη ότι τρώει (το δείχνει και η ζυγαριά) αν δεν έτρωγε ξέρω ότι θα μου το λέγαν σιγά μην καθόταν να ασχοληθούν με ένα κακόφαγο παιδί θα σου λέγαν άντε κυρά μου πάρτε το παιδί σας από εδώ γιατί δεν τρώει (δεν τους νοιάζει ένα λιγότερο τόσο καλύτερα για αυτούς στον ιδιωτικό όμως.........)

Πάντως σίγουρα "ζηλεύει" το ένα το άλλο και επίσης οι παιδαγωγοί έχουν τρόπους να τα χειριστούν (μάλλον......ελπίζω) :|:|

ξέρω και εγώ?? σε όλους τους παιδικούς να μου λένε ψέμματα??

όταν ήθελα να ξεκινήσω να της μάθω να πίνει γάλα από το μπιμπερό ξένο, σπίτι δεν το έπαιρνε με τίποτα...ούτε από μένα ούτε από τον μπαμπά...

η προηγούμενη κυρά από τον παιδικό μου έλεγε ότι το πίνει...της λέω, να έρθω να δω πώς της το δίνετε? και μου λέει έλα...

πάω λοιπόν και εγώ ένα απόγευμα, την παίρνει αγκαλιά η κυρά και το κατεβάζει με μια ρουφηξιά!! κόκκαλο εγώ....ούτε βλέμμα δεν μου έριξε...από τότε τους πιστεύω..τι άλλο να κάνω.....

και αποθηλασε επιτελους!

ειμαστε σε γενεθλια πριν μια βδομαδα

η Α με το μπιμπερο γαλα στο χερι να το βοσκαει

πιες Αναστασια εγω 100 φορες

με εγραφε

τη βουταει ενας μπαμπας μιας αλλη μικρης

τη ξεχναω για 3(?) λεπτακια

κοιταω, το ειχε αδειασει!!!!

ρε δε τα πιανεις!!!!

αντι να λυσσαξει που τη βουτηξε αγνωστος

τουκατσε χαχαχαχαχαχα!

kKZUp2.png