Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδυνατα μωρα

minion

Recommended Posts

Θήλαζες τους πρώτους μήνες, έτσι; Αν του άλλαξες τώρα πρόσφατα γάλα, λέω εγώ, μήπως δεν της πολυκάθεται καλά το αγελαδινό γάλα; Πολλά παιδάκια παρουσιάζουν αλλεργιο-κάτι στην πρωτείνη του αγελαδινού γάλακτος ή δυσανεξία στη λακτόζη. Βέβαια, αν γνωρίζω καλά, αυτά συνήθως συνοδεύονται και από διαρροικές κενώσεις (οι δικές μου είχαν διάρροιες και πίναν το Almiron Pepti μέχρι και πριν 1 1/2 μήνα). Αυτό μάλλον θα στο πει καλύτερα η παιδίατρος.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θηλασα για 2.5 μηνες αποκλειστικα κ 3 κ κατι στο συνολο. Στην αρχη της εδινα το s26 αλλα της εκανε δυσκοιλιοτητα κ πηραμε nativa που επινε μεχρι πριν μια βδομαδα. Τωρα μας ειπε να παρουμε Humana AR. Στην αρχη δεν ειχε θεματα να μην τρωει, εχει ξεκινησει περιπου εναμιση με δυο μηνες αυτη η ιστορια....

Αν ειχε αλλεργια σε κατι δεν θα εμφανιζοταν απο την αρχη που πηρε ξενο γαλα?

Διαροιες δεν κανει καθολου.

Τι να σου πω. Εμάς δε μας το κάναν αμέσως. Περίπου στους 3-4 μήνες ξεκίνησε η όλη κατάσταση, τους αλλάξαμε μια φορά γάλα, μετά από λίγο πάλι τα ίδια μέχρι που καταλήξαμε σ'αυτό που πίναν μέχρι και πριν από 1 μήνα περίπου. Μήπως μπορείς να το συσχετίσεις με κάτι που ξεκίνησες να κάνεις εκείνο το διάστημα που ξεκίνησαν τα κλάματα; Μπορεί να μην είναι και τίποτα. Η παιδίατρος τι λέει;

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Ο παιδιατρος απο οτι εχω καταλαβει ψαχνεται να δει γιατι υπαρχει αυτη η στασιμοτητα. Κάναμε υπέρηχο κοιλίας κ εξετάσεις αίματος κ ούρων αλλά βγήκαν όλα καθαρα. Όταν τις ειδε μου ειπε οτι αν κ με την αλλαγη του γαλακτος δεν δουμε διαφορα θα την παραπεμψει μαλλον σε γαστρεντερολογο.

Διαφημίσεις

Αυτή η στασιμότητα, που λες, στο βάρος, μόνο τον προηγούμενο μήνα δε φάνηκε; Το λέω, γιατί αν είναι έτσι, ενδεχομένως να είναι λίγο νωρίς να σας μιλάει για γαστρεντερολόγους.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Η πορεία του βάρους της είναι αυτη

19/5 (γεννηση) 2750

23/5 (εξοδος απο μαιευτηριο) 2610

22/7 4300 (ενδιαμεσα δεν ειχαμε παει παιδιατρο, την ζυγιζα σπιτι κ επειρνε 100-150γρ την βδομαδα μινιμουμ)

3/9 4950

2/10 5480

3/11 5720

3/12 5950

οκ, κατάλαβα. Για να μην πανικοβάλεσαι, κοίτα τις δικές μου. Μην κοιτάς βάρος τόσο πολύ, όσο τη διαφορά βάρους από μήνα σε μήνα:

Α

Γεννήθηκε 2280. Βγήκαμε απ'το νοσοκομείο περίπου 2150

11/8 2150(κάτι λιγότερο από 1 μηνών)

17/9 3650

6/10 4200

26/11 5400 (η επίσκεψη εδώ ήταν μετά από 2 μήνες περίπου)

10/12 5650

14/1 6100

4/2 6300

4/3 6700

Β

Γεννήθηκε 2350. Βγήκαμε απ'το νοσοκομείο περίπου 2200

11/8 2500

17/9 4000

6/10 4600

26/11 6100 (η επίσκεψη εδώ ήταν μετά από 2 μήνες περίπου)

10/12 6300

14/1 7100

4/2 7500

4/3 7800

Αν παρατηρήσεις, η αύξηση βάρους σταδιακά αρχίζει να μειώνεται καθώς το μωρό μεγαλώνει σε ηλικία. Τον πρώτο καιρό μπορεί να παίρνουν και πάνω από 1 κιλό το μήνα. Μεγαλώνοντας, παίρνουν όλο και λιγότερο βάρος. Διαβάζοντας την πορεία της μικρούλας σου, βλέπω ότι είναι πάνω-κάτω ίδια με τις δικές μου. Παρ'όλα αυτά, αν σε ανησυχεί το βάρος της, συζήτησέ το περισσότερο με τον παιδίατρο και δες τι έχει να σου πει. Αν εκείνος πιστεύει ότι όντως είναι θέμα και θέλει να πάτε σε γαστρεντερολόγο, ίσως και αν δεις ότι δεν έχει πρόβλημα η μικρούλα να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

μια χαρα ειναι το μωρο σου!!

η κορη μου

6 μηνων βαρος 8 κιλα κ 68 εκ

9 μηνων βαρος 9100 κ 73 εκ

12 μηνων βαρος 10150 κ 78 εκ

ο γιος μου

6 μηνων 7900 κ 72 εκ

9 μηνων 8600 κ 75 εκ

12 μηνων 9500 κ 79 εκ

βασικα απο τοτε εχει παρει 2 κιλα εως τωρα!δηλαδη ειναι 11500 (με το ζορι!!!) κ 88 εκ

Βρέ Dimitroula μου νομίζω ότι δεν είστε τόσο άσχημα εσείς. Καταρχήν παίρνει ύψος που αυτό είναι το βασικό. Σημαίνει ότι αναπτύσσεται το παιδί. Αν δεν κάνω λάθος 23 μηνών είναι ο μικρός; εντάξει σχετικά καλά είστε. Εμείς τι να πούμε ;;;;;;:(

Εμεις πηγαμε χθες στο γιατρο.23 μηνων ακριβως και ειναι 89 ποντους και 11400.Πηρα λιγο θαρρος.Βεβαια τις τελευταιες μερες αρνειται να φαει ο,τι της δινουμε και τρωει ο,τι θελει αυτη και ζηταει δηλαδη βλακειες!Ο γιατρος με προετρεψε να ακολουθησω το προγραμμα της χωρις να την πιεζω.Αρνειται εδω και μερες τα φρουτα.Θα σας πω και κατι αστειο.Χθες σκεφτηκα αφου δεν τα τρωει ολοκληρα να της τα λιωσω μηπως την κοροιδεψω ετσι και τα φαει.Οχι μονο δεν τα εφαγε αλλα με προετρεψε να τα φαω ολα εγω,πραγμα που εκανα απ τα νευρα μου και αφου με ελεγχε αν τα εφαγα στο τελος μου ειπε μπραβο και με χειροκροτησε!!!Τι να πω???

Κραταω επιτελους το ονειρο της ζωης μου στην αγκαλια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

χαχαχαχα πολυ γελασα με την μικρή σου bebua, φανταζομαι οτι εσυ βεβαια εβραζες εκεινη την ωρα!!!

Εμεις πηγαμε σημερα για ζυγισμα, ειναι 6070, πηρε δλδ 120 σε μια βδομαδα. Οποτε μαλλον η αλλαγη του γαλακτος καλα μας εκατσε, απο ποσοτητες που τρωει ειπε ο γιατρος οτι ειναι σχετικα οκ, οποτε συνεχιζουμε ετσι κ σε καμια βδομαδα εφοσον ολα βαινουν καλως βαζουμε φρουτα κ σουπες.

Εμεις πηγαμε χθες στο γιατρο.23 μηνων ακριβως και ειναι 89 ποντους και 11400.Πηρα λιγο θαρρος.Βεβαια τις τελευταιες μερες αρνειται να φαει ο,τι της δινουμε και τρωει ο,τι θελει αυτη και ζηταει δηλαδη βλακειες!Ο γιατρος με προετρεψε να ακολουθησω το προγραμμα της χωρις να την πιεζω.Αρνειται εδω και μερες τα φρουτα.Θα σας πω και κατι αστειο.Χθες σκεφτηκα αφου δεν τα τρωει ολοκληρα να της τα λιωσω μηπως την κοροιδεψω ετσι και τα φαει.Οχι μονο δεν τα εφαγε αλλα με προετρεψε να τα φαω ολα εγω,πραγμα που εκανα απ τα νευρα μου και αφου με ελεγχε αν τα εφαγα στο τελος μου ειπε μπραβο και με χειροκροτησε!!!Τι να πω???

ακριβως ιδιο βαρος υψος κ ηλικια εχει η κορη σου με τον γιο μου!ποτε γεννηθηκε?

Γειά σου βρε bebua με την κορη σου την απίστευτη....

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΑΑΑΑ ΑΥΤΗ....!!!!!!!!!!!!

Το ματι της πετάει σπίθες ...ασε που ειναι και μασκότ της τοπικής κοινωνας του Πορτοχελιου...Περπατάει στο δρομο και ολοι ...μα ΟΟΟΟΟΛΟΙ την χαιρετουν...

Καλά να πάθεις...τουλάχιστον σου βγηκε και σε καλό...πήρες και μερικές βιταμινες παραπάνω, εφαγες και το χειροκρήτημά σου...Τι παραπονιέσαι;;;

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

mirtoula πέρυσι τέτοιο καιρό η κόρη μου εμφάνισε αυτή την αγριάδα στα πόδια και έναν τρομερό ερεθισμό στον πωπό. Πήγα σε παιδοδερματολόγο και μου είπε ότι από τη ζέστη του σπιτιού επειδή το δέρμα της είναι ευαίσθητο το παθαίνει αυτό και απλά χρειάζεται ενυδάτωση.

Παρόλο το πρόβλημα βάρους δεν αναφέρθηκε σε αλλεργία, ούτε εκείνη ούτε η παιδίατρος μιας και δεν είχε κάποιο δείγμα. Πάντως εμείς από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι στερεές πήραμε την κάτω βόλτα στις καμπύλες. Λόγω της γενικής της εικόνας πάντα η παιδίατρος υποστήριζε ότι είναι ένα λιγόφαγο και αδύνατο παιδί και ήταν πάντα καθησυχαστική.

6 μηνών 6900 κ 67,5 εκ.

9 μηνών 7350 κ 71.5 εκ.

12 μηνών 8.000 κ 74,5

Από κει και πέρα μέχρι τον 16ο έπαιρνε 100γρ κάθε μήνα και ένα πόντο. Μέχρι τον προηγούμενο που έκανε ένα ''μπαμ'' και πήρε 500γρ. Και το ''μπαμ'' συνεχίστικε!!!! Πήρε 400γρ αυτό τον μήνα και 2.5 πόντους!!!! Φτάσαμε 9400 και 82.5 πόντους παρόλο που αυτό το μήνα μου μείωσε πάρα πολύ το γάλα! Από τη στιγμή βέbαια που βγήκαν τα δόντια σταμάτησαν και τα πολλά κακά οπότε ίσως να έπαιξε κι αυτό ρόλο ή δεν ξέρω..πάντως είμαι πολύ χαρούμενη που είδα και αυτό το μήνα να έχει ανοδική πορεία στις καμπύλες..

g.stone τι γίνεται με εσάς? Το calorren κάνει δουλειά?

bebua ΘΕΑ η κόρη σου!!! :lol:

DoUwp3.png

ακριβως ιδιο βαρος υψος κ ηλικια εχει η κορη σου με τον γιο μου!ποτε γεννηθηκε?

Γεννηθηκε 5-01-2008.23 μηνων και 5 ημερων για να ακριβολογω!

Διαφημίσεις

Γειά σου βρε bebua με την κορη σου την απίστευτη....

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΑΑΑΑ ΑΥΤΗ....!!!!!!!!!!!!

Το ματι της πετάει σπίθες ...ασε που ειναι και μασκότ της τοπικής κοινωνας του Πορτοχελιου...Περπατάει στο δρομο και ολοι ...μα ΟΟΟΟΟΛΟΙ την χαιρετουν...

Καλά να πάθεις...τουλάχιστον σου βγηκε και σε καλό...πήρες και μερικές βιταμινες παραπάνω, εφαγες και το χειροκρήτημά σου...Τι παραπονιέσαι;;;

Μαρακι ενα χειροκροτημα τελικα μου αξιζε!!!!!!!! Φιλια στο μικρο μελαχρινο κουκλακι σου!!!

Γεννηθηκε 5-01-2008.23 μηνων και 5 ημερων για να ακριβολογω!

ο δικος μου 22.1.2008

το προβλημα ειναι οτι ο δικος μου τρωει παρα πολυ καλα αλλα εδω κ 9 μηνες δεν εχει βαλει γραμμαριο!μονο υψος παιρνει!τι θα γινει ετσι θα παει η κατασταση??

mirtoula πέρυσι τέτοιο καιρό η κόρη μου εμφάνισε αυτή την αγριάδα στα πόδια και έναν τρομερό ερεθισμό στον πωπό. Πήγα σε παιδοδερματολόγο και μου είπε ότι από τη ζέστη του σπιτιού επειδή το δέρμα της είναι ευαίσθητο το παθαίνει αυτό και απλά χρειάζεται ενυδάτωση.

Παρόλο το πρόβλημα βάρους δεν αναφέρθηκε σε αλλεργία, ούτε εκείνη ούτε η παιδίατρος μιας και δεν είχε κάποιο δείγμα. Πάντως εμείς από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι στερεές πήραμε την κάτω βόλτα στις καμπύλες. Λόγω της γενικής της εικόνας πάντα η παιδίατρος υποστήριζε ότι είναι ένα λιγόφαγο και αδύνατο παιδί και ήταν πάντα καθησυχαστική.

6 μηνών 6900 κ 67,5 εκ.

9 μηνών 7350 κ 71.5 εκ.

12 μηνών 8.000 κ 74,5

Από κει και πέρα μέχρι τον 16ο έπαιρνε 100γρ κάθε μήνα και ένα πόντο. Μέχρι τον προηγούμενο που έκανε ένα ''μπαμ'' και πήρε 500γρ. Και το ''μπαμ'' συνεχίστικε!!!! Πήρε 400γρ αυτό τον μήνα και 2.5 πόντους!!!! Φτάσαμε 9400 και 82.5 πόντους παρόλο που αυτό το μήνα μου μείωσε πάρα πολύ το γάλα! Από τη στιγμή βέbαια που βγήκαν τα δόντια σταμάτησαν και τα πολλά κακά οπότε ίσως να έπαιξε κι αυτό ρόλο ή δεν ξέρω..πάντως είμαι πολύ χαρούμενη που είδα και αυτό το μήνα να έχει ανοδική πορεία στις καμπύλες..

g.stone τι γίνεται με εσάς? Το calorren κάνει δουλειά?

bebua ΘΕΑ η κόρη σου!!! :lol:

Arma μου βλέπω ότι ανεβαίνετε στις καμπύλες! Αντε μακάρι και τους επόμενους μήνες να έχετε την ίδια πορεία!

Σήμερα το πρωϊ ζύγισα τον μικρό και είδα έκπληκτη ότι έχασε σχεδόν μισό κιλό!:shock: πάνω που άρχισε και έπαιρνε λίγο βαρος. Έσκασα μιλάμε! βέβαια τον ζυγίζω κυρίως απόγευμα αlλά τι στο καλό τέτοια απόκλιση; θα τον ζυγίσω μόλις έρθει από τον σταθμό πάλι. Είχαμε και κάτι διάρροιες το σαββατοκύριακο που πέρασε ....

Μαλλον κάτι κάνει το caloreen.

Τώρα που σας ακούω να το συζητάτε, συνειδητοποίησα ότι έχω να τις ζυγίσω 2 1/2 μήνες!! :shock::shock: Αλήθεια, κάθε πόσο ζυγίζεται τα δικά σας; Μάλλον καθησυχάστικα με την παιδίατρο που μου είπε ότι ο πρώτος χρόνος είναι ο δύσκολος και από εκεί και πέρα, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα, το βάρος του παιδιού είναι κυρίως θέμα "σκαριού" και το ζύγισμα το αμέλησα. :?:|

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Βρέ Dimitroula μου νομίζω ότι δεν είστε τόσο άσχημα εσείς. Καταρχήν παίρνει ύψος που αυτό είναι το βασικό. Σημαίνει ότι αναπτύσσεται το παιδί. Αν δεν κάνω λάθος 23 μηνών είναι ο μικρός; εντάξει σχετικά καλά είστε. Εμείς τι να πούμε ;;;;;;:(

γιατι κοπελα μου ποσο βαρος εχει το ζουζουνι σου?μπορει να παιρνει μονο υψος κ αυτο!

Κοριτσια απορω πραγματικα!!!!!!!!!!!!!! η κορη μου αυριο γινεται 4ων μηνων και ζυγιζει 7,5 κιλα και εχει υψος 63 εκατοστα .Τρωει 7-9 γευματα των 210 γαλα ξενο και 3-4 μικρογευματα στηθος .Να βαλω τα κλαματα,το παιδι μου ειναι παχυσαρκο????? Βεβαια ο παιδιατρος μας ειπε οτι ειναι λογικο και πως οταν βγαλει δοντακια θα κοψει αρκετα γευματα λογω πονου στα ουλακια

γεννηθηκε 3240 και βγηκαμε 3 κιλα . στην πρωτη εβδομαδα ηταν 3300 . ...........................................................................1ος μηνας 4,250κιλα2ος μηνας 5,300 κιλα3ος μηνας 6,5 κιλα4ος μηνας (χθες) 7,5 κιλα

η κορη μου 4 μηνων ηταν 63 εκ κ 7 κιλα τωρα ειναι 104 εκ κ 17 κιλα

ο γιος μου 4 μηνων 66 εκ κ 6900 τωρα ειναι 88 εκ κ 11.500 κιλα

δεν θα αναπτυσεται συνεχεια τοσο γρηγορα μη φοβασαι

Έλα, βρε Ρένα, η μικρή σου είναι απλά τσουπωτή :D Κάτσε να μπουσουλήσει και να περπατήσει που θα τρέχει γύρω-γύρω όλη μέρα και θα σου πω εγώ :P Της κουμπάρας μου οι δίδυμες κορούλες πριν χρονίσουν είχαν κάτι μαγουλάκια να τα ρουφήξεις και τα μπουτάκια τους ήταν όλο δίπλες. Στρουμπουλές, παρδαλές κοτούλες. Τώρα, 3 χρονών, είναι αδύνατες και πάρα πολύ ζωηρές. Μην ανησυχείς.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

γιατι κοπελα μου ποσο βαρος εχει το ζουζουνι σου?μπορει να παιρνει μονο υψος κ αυτο!

Ο δικός μου ειναι 10.600 και 82 εκ. Υψος μόνο 1 εκ. το μήνα παίρνει τους τελευταίους 2-3 μήνες. Θα δούμε...

Ευτυχώς δεν έχασε βαρος που νόμιζα.

Ο δικός μου ειναι 10.600 και 82 εκ. Υψος μόνο 1 εκ. το μήνα παίρνει τους τελευταίους 2-3 μήνες. Θα δούμε...

Ευτυχώς δεν έχασε βαρος που νόμιζα.

Φιλεναδα κανε λιγη υπομονη.Απλως ειναι δυσκολος...η δικη μου ξερεις τι μου ειπε σημερα που την πιεσα να φαει?Μαμα θα φυω!(θα φυγω δηλαδη!!!!!!!!!).Εχει και αποψη το σκατο!!!!!!!!!!!!!!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...