Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορία Για Εμβρυομεταφορά 3 Γονιμοπ. Ωαρίων

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έκανα εμβρυομεταφορά πέρυσι τον Φεβρουάριο. Με 3 γονιμοποιημένα ωάρια 3 ημερών και 8 κυττάρων (Grade 1) κατεψυγμένα.  Χωρίς να μου δίνουν ελπίδες, λόγω της ηλικίας μου, ως εκ θαύματος ευδοκίμησε το ένα από τα τρία και τώρα έχω ένα αγοράκι 7 μηνών!! 🥰

Όσο περνάει ο καιρός, για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, μπαίνω σε ένα περίεργο τριπάκι. Μου έχει δημιουργηθεί ένα ερώτημα το οποίο θα έλεγα ότι με βασανίζει.

Τα άλλα δύο γονιμοποιημένα ωάρια τι απέγιναν; Γιατί δεν ευδοκίμησαν;  Δεν ευδοκίμησαν επειδή δεν είχαν τις προδιαγραφές έτσι κι αλλιώς ή φταίω εγώ / ο οργανισμός μου σε κάτι; Δηλ. μήπως δύσκολα γίνεται εμφύτευση 3 γονιποπ. ωαρίων ταυτόχρονα;  Τι εννοώ…Εάν υποθετικά βάζαμε τα άλλα δύο γονιμοποιημένα ωάρια σε άλλες γυναίκες (π.χ παρένθετες) θα είχα τώρα συνολικά 3 παιδιά; Όσο σκέφτομαι ότι μπορεί να πήγαν στράφι τα άλλα δύο τρελαίνομαι.

Υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα. Μου είπαν ότι σε γυναίκες άνω των 40 ετών βάζουν 3 γονιμοπ. ωάρια για μεγαλύτερες πιθανότητες. Τι εννοούν; Ότι το ένα βοηθάει το άλλο; Διότι εγώ καταλαβαίνω ότι το κάνουν απλώς για να γλιτώνουμε χρόνο. Δηλ. να μην γίνονται πολλές φορές εμρυομεταφορά βάζοντας κάθε φορά ένα ένα.

Κάθε απάντηση θα μου είναι πολύτιμη!

Διαφημίσεις

πρίν από 14 λεπτά , Madrugada είπε:

Καλησπέρα,

Έκανα εμβρυομεταφορά πέρυσι τον Φεβρουάριο. Με 3 γονιμοποιημένα ωάρια 3 ημερών και 8 κυττάρων (Grade 1) κατεψυγμένα.  Χωρίς να μου δίνουν ελπίδες, λόγω της ηλικίας μου, ως εκ θαύματος ευδοκίμησε το ένα από τα τρία και τώρα έχω ένα αγοράκι 7 μηνών!! 🥰

Όσο περνάει ο καιρός, για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, μπαίνω σε ένα περίεργο τριπάκι. Μου έχει δημιουργηθεί ένα ερώτημα το οποίο θα έλεγα ότι με βασανίζει.

Τα άλλα δύο γονιμοποιημένα ωάρια τι απέγιναν; Γιατί δεν ευδοκίμησαν;  Δεν ευδοκίμησαν επειδή δεν είχαν τις προδιαγραφές έτσι κι αλλιώς ή φταίω εγώ / ο οργανισμός μου σε κάτι; Δηλ. μήπως δύσκολα γίνεται εμφύτευση 3 γονιποπ. ωαρίων ταυτόχρονα;  Τι εννοώ…Εάν υποθετικά βάζαμε τα άλλα δύο γονιμοποιημένα ωάρια σε άλλες γυναίκες (π.χ παρένθετες) θα είχα τώρα συνολικά 3 παιδιά; Όσο σκέφτομαι ότι μπορεί να πήγαν στράφι τα άλλα δύο τρελαίνομαι.

Υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα. Μου είπαν ότι σε γυναίκες άνω των 40 ετών βάζουν 3 γονιμοπ. ωάρια για μεγαλύτερες πιθανότητες. Τι εννοούν; Ότι το ένα βοηθάει το άλλο; Διότι εγώ καταλαβαίνω ότι το κάνουν απλώς για να γλιτώνουμε χρόνο. Δηλ. να μην γίνονται πολλές φορές εμρυομεταφορά βάζοντας κάθε φορά ένα ένα.

οσον αφορα το δευτερο ερωτημα,εννοουν οτι οι πιθανοτητες αν εβαζες ενα θα ηταν μικροτερες να μεινεις εγκυος,μπορει να μην επιανε.ενω με τα 3 ολο κ καποιο θα πιασει

νομιζω δεν εχει νοημα να σκεφτεσαι τα αλλα ωαρια.μπορει κ μονα τους αν εμπαιναν,η σε αλλη γυναικα ,να μην επιαναν

δ μπορεις να ξερεις αν θα ειχες 3παιδια με παρενθετη.μπορει να μην επιανε καποιο.δ σημαινει οτι παντα με παρανθετη πετυχαινουν

εφοσον ειχες εγκυμοσυνη,δ νομιζω οτι φταις σε κτ εσυ η το σωμα σου.ειναι θεμα πιθανοτητων(γι αυτο απανταω με βαση την λογικη μου,πως το σκεφτομαι εγω)

πρίν από 33 λεπτά , Madrugada είπε:

Καλησπέρα,

Από τη στιγμή που ένα έφερε εγκυμοσύνη σημαίνει ότι το ενδομήτριο σου ήταν ορμονικά δεκτικό σε έμβρυα. Το ότι δεν έπιασαν τα άλλα δύο σημαίνει ότι δεν ήταν ικανά τα ίδια να εμφυτευτούν. Άρα η απάντηση στο αν πήγαν στράφι είναι όχι. Και σε άλλη μήτρα να έμπαιναν δεν θα έφερναν εγκυμοσύνη. 

Έμβρυα ικανά να φέρουν εγκυμοσύνη και γέννηση και λέμε ότι δεν έχουν ευκαιρία, πηγαίνουν στράφι όπως το λες, είναι όταν υπάρχει πρόβλημα στο ενδομήτριο ή άλλα προβλήματα υπογονιμότητας σχετιζόμενα με το αναπαραγωγικό σύστημα που δεν έχουν βρεθεί για να λυθούν ή δεν λύνονται και κατ επέκταση μπαίνει η παρένθετη. Όχι στη δική σου περίπτωση. Να χαίρεσαι το μικρό σου! 

Α και βάζουν 3 γιατί στατιστικά 1 στα 3 έχει καλές πιθανότητες στα 40+ για εγκυμοσύνη σε μία εμβρυομεταφορά. Αν ήσουν 25 ετών θα είχες τρίδυμα τώρα γιατί στατιστικά τα ωάρια 25χρονης θα έδιναν όλα εγκυμοσύνη για αυτό και συνήθως σε τέτοιες ηλικίες βάζουν 1 με 2 ανάλογα και το εκάστοτε θέμα υπογονιμότητας. 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...