Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το μωρό 50 ημερών δεν μπορεί να κοιμηθεί εύκολα μέσα στη μέρα

Kelly26

Recommended Posts

Ακόμη μια καινούρια απεγνωσμένη μανούλα ζητά τα φώτα σας :roll:το μωράκι μου είναι 50 ημερών.. θηλάζουμε όλη την ημέρα και ξένο θα φάει ένα γεύμα μόνο το βράδυ για για να κοιμηθεί 3-4 ωρίτσες και να καταφέρω να κοιμηθώ κι εγώ...μέσα στη νύχτα θα ξυπνήσει εννοείται και θηλάζουμε..θα κοιμηθεί δύο ωρίτσες βαριά αλλά το συνηθισμένο του είναι μια..η νύχτα με αυτά και με κεινα θα παλευτει..το θέμα είναι τη μερα..ενώ νυστάζει δεν μπορεί να κοιμηθεί..στο θηλασμό ποτέ αν καταφέρουμε καμιά φορά στην αγκαλιά και βόλτες ή στο καρότσι και βόλτες και μερικές φορές ούτε και με αυτά μπορεί..θέλει συνέχεια να είναι στο στήθος με αποτέλεσμα να τρώει όλη μέρα...έχει και πονακια λίγα και το βράδυ στον ύπνο του εάν θέλει να κάνει κακά ή αέρια θα ξυπνήσει πάντα ή θα έχει πολύ ανήσυχο ύπνο...βοηθειααααα πως να τον κάνω να κοιμάται :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

γειά σου, παρατήρησε πότε καταπίνει και πότε όχι. όταν σταματάει να καταπινει θα κανεις αλλες δυο προσπαθειες με άλλες στάσεις για να αδειασει το ίδιο στήθος και από άλλα σημεία  (αναλογα με το πως ειναι το στομα του μωρου απο αλλο μικρο αδενα βγαινει το στηθος, για αυτο ειναι σημαντικο να αλλαζεις στασεις θηλασμού όταν θηλαζεις στο ίδιο στήθος).  

είναι κουραστικός για το μωρό ο θηλασμός οπότε όταν αλλάζεις και τις στάσεις στο ίδιο στήθος μεγαλώνεις την διάρκεια της προσπαθειας, πιο πιθανό να σου κοιμηθεί... δοκίμασε το football hold ή και θηλασμό ξαπλωτά να κοιμάστε μαζί.... 

μετά από λίγο που όντως κοιμάται, τότε σιγά σιγά αφαιρείς την θηλή. 

Στην αρχή μπορεί να το καταλάβει ,   αλλά θα βρείς σιγά σιγά ποιο ειναι το σημειο που κοιμαται οντως για να το βγάζεις από το στήθος. 

Σου εχουν δείξει πως; με το δαχτυλάκι ανάμεσα σε στόμα μωρού και θηλή. 

Δεν χρειάζεται να σε έχει για πιπίλα όλη την ημέρα,   σαφεστατα θα υπαρχει και αυτο αλλα οχι σε τετοια διασταση, απλά η μετάβαση είναι αργή, 

το να καταλάβει το μωρό, τώρα  τρώμε,  και μετά κοιμόμαστε χωρίς θηλή στο στόμα.  Στην αρχή μπορεί να σου κρατήσει μισό λεπτό, μετά ένα λεπτό μετά δυο και σιγά σιγά μέρα με την ημέρα θα βρίσκετε το ρυθμό  σας.... 

On 17/5/2022 at 7:53 ΜΜ, Kelly26 είπε:

Ακόμη μια καινούρια απεγνωσμένη μανούλα ζητά τα φώτα σας :roll:το μωράκι μου είναι 50 ημερών.. θηλάζουμε όλη την ημέρα και ξένο θα φάει ένα γεύμα μόνο το βράδυ για για να κοιμηθεί 3-4 ωρίτσες και να καταφέρω να κοιμηθώ κι εγώ...μέσα στη νύχτα θα ξυπνήσει εννοείται και θηλάζουμε..θα κοιμηθεί δύο ωρίτσες βαριά αλλά το συνηθισμένο του είναι μια..η νύχτα με αυτά και με κεινα θα παλευτει..το θέμα είναι τη μερα..ενώ νυστάζει δεν μπορεί να κοιμηθεί..στο θηλασμό ποτέ αν καταφέρουμε καμιά φορά στην αγκαλιά και βόλτες ή στο καρότσι και βόλτες και μερικές φορές ούτε και με αυτά μπορεί..θέλει συνέχεια να είναι στο στήθος με αποτέλεσμα να τρώει όλη μέρα...έχει και πονακια λίγα και το βράδυ στον ύπνο του εάν θέλει να κάνει κακά ή αέρια θα ξυπνήσει πάντα ή θα έχει πολύ ανήσυχο ύπνο...βοηθειααααα πως να τον κάνω να κοιμάται :lol::lol::lol:

Να σου ζήσει! Δεν κοιμάται καθόλου; Ή εννοείς ότι κοιμάται για λίγο και ξυπνάει γρήγορα; 

Συνήθως τα μωρά που είναι όλη μέρα στο στήθος το κάνουν επειδή τρώνε λιγο, τα παίρνει ο ύπνος, και μετά από λίγο πεινάνε ξανά. Αν είναι αυτή η περίπτωση σου, όταν βλέπεις ότι πάει να αποκοιμηθεί στο πεντάλεπτο, τρίψε του απαλά το αυτάκι ή την πατούσα για να ξυπνήσει και να θηλάσει ξανά μέχρι να αδειάσει το στήθος και να χορτάσει. 

Αν εννοείς ότι δυσκολεύεται να κοιμηθεί γενικά, ακόμα κι όταν είναι χορτασμένο, καταρχήν υπομονή. Δοκίμασε μάρσιπο, απορροφητήρα, κούνημα. Έχει γκρίνια; Όσο μεγαλώνουν ο ύπνος λιγοστεύει, οπότε δεν είναι απαραίτητο ότι θα κοιμάται συνεχώς. Αν δεν γκρινιάζει, πάει να πει ότι είναι μια χαρά. 

Γενικά περνάνε φάσεις. Τσέκαρε και τα άλματα ανάπτυξης που αυτήν την περίοδο είναι πολλά και απανωτά. Τα εμβόλια τα επηρεάζουν επίσης. Αυτό με τα κακά δεν είναι κάτι ασυνήθιστο - ο γιος μου τα έκανε μετά από κάθε γεύμα, οπότε ακόμα και τη νύχτα που τον έπαιρνε ο ύπνος έπρεπε να τον αλλάξω και ξυπνούσε. 

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας..αλλά δεν πρόσθεσα κάτι..δεν κοιμάται σχεδόν ποτέ στο θηλασμό..το καρότσι είναι εχθρός για εκείνον μην τυχόν και τον βάλω να πάμε κάπου μας ακούει όλο το χωριό:blink:σε ποιο παιδί δεν αρέσουν οι βόλτες με το καρότσι θα τρελαθώ χαχαχ..όταν δεν θέλει να φάει αλλο ή θέλει να κάνει κακά νευριάζει στο στήθος..πίστευα ότι στους δύο μήνες ο θηλασμός εδραιώνεται...το λέω γιατί δεν ξέρω αν φταίει αυτό τελικά..εμένα μου πέρασε από το μυαλό ότι δεν μπορεί να βρει τον τρόπο να κοιμάται του βγαίνει σε νευρικότητα και ξαγρυπναει..ενω τα έχω δοκιμάσει όλα..κούνημα στην αγκαλιά εκεί που κοιμάται αν τον αφήσω ξυπνάει κούνημα στο καρότσι μερικές φορές πετυχαίνει αλλά να μην σταματάω καθόλου να τον κουνάω.. όλα..γιατί δεν μπορώ και να τον αφήσω να μην κοιμηθεί καθόλου..μου λένε όλοι μην τον μαθαίνεις αγκαλιά..μα άμα είναι μόνο αυτός ο τρόπος να κοιμάται τι να κάνω κι εγώ;;;πιπίλα δεν πιάνει αν πιάσει τον βοηθάει αρκετά στο να κοιμηθεί αλλά αν πέσει καηκαμε.. γκρίνια ιδιαίτερη δεν έχουμε αλλά αν μένει ώρα ξύπνιος και νυστάζει τότε σίγουρα θα αρχίσουν τα όργανα..προσπάθησα τώρα να τον θηλάσω περισσότερη ώρα εκεί που κοιμήθηκε τον σήκωσα να ρεφτει και μετά τον ξανά έβαλα.. κοιμήθηκε έχει τώρα κάνα τέταρτο περίπου.. άντε να δωωωω:roll:

σε τόσο μικρή ηλικία υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που πρέπει να κοιμάται ένα μωρό. Μέτρησέ της. Πάρε τηλέφωνο παιδίατρο και ρώτα αν οι ώρες αυτές φτάνουν. 

Στο εξωτερικό τα πηγαινουν τα μωρα και εδω συστήνεται φυσικά, σε οστεοπαθητικό. 

Στην γέννα μπορεί κάποιο κοκκαλάκι να μην έχει κάτσει σωστά, και να προκαλεί νευρόπονο  απο λίγο εώς πολύ, που εκφράζεται με νευρικότητα  και άλλα συμπτώματα και σαφέστατα με έλλειψη ύπνου του μωρού.

Σήμερα μάλιστα μου είπε παιδαγωγός από εξωτερικό ότι υπάρχουν ειδικοί για αυτό που ασχολούνται με τον τρόπο που το κρανίο ακουμπα στην σπονδυλική στήλη (ατλαντας) και από τέτοια προβλήματα μπορεί να προκύπτουν πάρα πάρα πολλά άλλα και στους ενήλικες. 

Καλού κακού λοιπόν ψάξε το και αυτό. Ο οστεοπαθητικός που εχω παει εγω που δεν κάνει για μωρά, αλλά ξέρει κάποιον που το κάνει, λέγεται Αντώνης Κατσιμίχας. αν τον ψάξεις θα βρείς κ θα σου πει αν ειναι που γίνεται αυτό. 

Για την αγκαλιά, είναι βλακείες  αυτά που λένε. Ένα μωρό είναι 9 μήνες σε μια ζεστή θορυβώδη αγκαλιά της κοιλιάς σου. Άρα απολύτως φυσιολογικό είναι να θέλει και μετά για ένα διάστημα το ίδιο, μέχρι που θα έχει την ωριμότητα να αισθανθεί καλά χωρίς αυτήν. 

Αυτό μπορεί να είναι και μετά το έτος ή τα 2 έτη. 

Ψάξε την έννοια υγειής προσκόλληση .     Είναι αυτό που κάνει τα παιδιά να θέλουν να γίνουν ανεξάρτητα, και πρέπει να γίνει πρώτα , για να θέλουν μετά να είναι αυτόνομα ανεξάρτητα κλπ κλπ.  Είναι αναπτυξιολογική ακολουθία. 

Όσοι τα λένε αυτά για τις αγκαλιές, αν τους ρωτήσεις ποτέ τι διάβασαν στην ζωή τους για αναπτυξιολογία, θα δείς τι απάντηση θα πάρεις. 

Οπότε γράψε τους στα παλιά σου τα παπούτσια και πες τους να ανοίξουν κανένα βιβλίο πριν λένε βλακείες.  

Επεξεργάστηκαν by belleblue

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...