Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμβόλια και ασφάλεια

aglaia

Recommended Posts

Εγώ πάντως σήμερα τρέλανα τα πεθερικά λέγοντάς τους την πλακουντοφαγία

Μήπως γνωρίζει κάποια αν υπάρχει φόρουμ σχετικά με το θέμα αυτό; Διάβασα αρκετά σχετικά με την πλακουντοφαγία, αλλά ακόμη δεν κατέληξα αν είναι κάτι που το κάνουνε τα ζώα γιατί είναι θρεπτικό και βοηθά τη λεχώνα, ή αν το κάνουνε από ένστικτο για να καλύψουνε τα ίχνη της γέννας και να προστατέψουνε το μικρό τους από άλλα αρπακτικά. (είχα δει τη γάτα μου όταν ήμουν μικρή πολλές φορές να τον τρώει και από τότε αναρωτιέμαι :) ).

Νομίζω ότι είναι μέσα στο τι άλλο θα ακούσω, αλλά η Αγλαΐα θα στο πει σίγουρα - είχε παραθέσει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα - (ότι είναι πάγια τακτική σε άλλους πολιτισμούς, είναι πολύ θρεπτικός και "προστατεύει" από την επιλόχειο κατάθλιψη....) Αλλά να μη σοκάρουμε κι άλλο τον κόσμο (Εγώ πάντως δε νομίζω ότι θα το έτρωγα ποτέ)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

http://en.wikipedia.org/wiki/Placentophagy

Obstetrician Maggie Blott disputes the post-natal depression theory. Blott, a spokeswoman for the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, says that there is no medical reason to eat the placenta; "Animals eat their placenta to get nutrition - but when people are already well-nourished, there is no benefit, it's just plain gross."[4]

Η γυναικολόγος Maggie Blott, παίρνει θάρρος από την επαγγελματική της ιδιότητα και αυθαιρετεί!

Έχει τεκμηριωθεί ότι όχι μόνο δεν τρεφόμαστε καλά αλλά για κάποιες βιταμίνες καταναλώνουμε το 1/5 των αναγκών μας... Θερμιδικά μπορεί να υπερκαταναλώνουμε αλλά ουστιαστικά υποσιτιζόμαστε...

Και φυσικά αυτό δεν είναι επιχείρημα μια και το θέμα της πλακουντοφαγίας είναι πολύ περισσότερο πολύπλοκο και δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα:

http://cogprints.org/757/0/gustibus.htm

Πραγματικά εκνευρίζομαι πάρα πολύ όταν κάποιος γιατρός το παίζει γνώστης ενός θέματος και κάνει μια ανόητη υπόθεση και βγάζει ένα συμπέρασμα στο πόδι: τα ζώα το χρειάζονται για να πάρουν θρεπτικά συστατικά (που δεν είναι έτσι), εμείς τρεφόμαστε καλά (που πάλι δεν είναι έτσι) άρα δεν το χρειαζόμαστε.

Δηλαδή έβγαλε η κυρία το συμπέρασμα από δυο λανθασμένες υποθέσεις!

Δυστυχώς έτσι σκέφτονται και έτσι δίνουν απαντήσεις οι περισσότεροι γιατροί για τα περισσότερα θέματα!

Πάλι συγχίστηκα.... :twisted:

Έχει διαπιστωθεί ότι ο μαστός είναι το μόνο σημείο όπου παράγονται άμεσα αντισώματα. Δηλαδη το άρρωστο παιδί εκθέτει το μαστό στο παθογόνο και παράγονται αντισώματα για άμεση κατανάλωση! :wink:

Είμαι εκτός θέματος πάλι αλλά μέσα σε δύο ημέρες γράφτηκαν 6-7 σελίδες !!!

Αγλαία αυτό ισχύει και αν θηλάζουμε με ψευδοθηλές σιλικόνης ????

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Είμαι εκτός θέματος πάλι αλλά μέσα σε δύο ημέρες γράφτηκαν 6-7 σελίδες !!!

Αγλαία αυτό ισχύει και αν θηλάζουμε με ψευδοθηλές σιλικόνης ????

Οι θηλές σιλικόνης δεν είναι φράγμα για τα μικρόβια! άρα ισχύει! :wink:

Εφαγε κάποια απο εδω τον πλακουντα της να τρελαθωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Λεω να αραιωσω τις επισκεψεις μου γιατι ειστε επικινδυνες...ρε μπας και εχει δικιο η μανουλα μου οτι θα με τρελανετε :?::D:D:D

Λοιπον για να επιστρεφουμε στο θεμα μας!

Διαφημίσεις

Εφαγε κάποια απο εδω τον πλακουντα της να τρελαθωω!

γιατι δεν εχεις ακουσει μου εφαγες τα συκωτια μου?ή μου επριξες τα συκωτια,

ή στ'ορκιζομαι στα κοκκαλα μου???? :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Γενικά είμαι άνθρωπος που θα έτρωγα σχεδόν οτιδήποτε αν ήταν για το καλό μου. Δεν ξέρω όμως αν θα μπορούσα να φάω τον πλακούντα μου. Μια κι έχω να φάω και κρές περίπου 16 χρόνια :lol:

Ίσως και να πειστώ κάποια στιγμή, δεν ξέρω. :)

Και μιά που μιλάμε για πεθερές, αυτό για την πλακουντοφαγία, δεν της το έχω αναφέρει. Την επόμενη φορά πρέπει όπωςδήποτε. Αχ από τώρα εχω ενθουσιαστεί!! :lol:

η προγιαγια μου τον ειχε κρεμα παντως ...ρε σεις σορι κι ολας

ολες πρωτεβουσιανες ειστε ή μηπως το σοι μου ειναι λιγο ...αριανο να πω!!!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

(και μη πλακωσετε να ρωτατε τωρα τι και πως ..δνε ξερω ..! οι γιαγια μου (η κορη που ειναι εν ζωη δλδ) δνε ξερει δεν το ειχε κανει γιατι λεει η μαμη βιαστηκε και το πεταξε ...στα 2 και τα αλλα δυο τα γεννησε σε χωραφι)

Και φυσικά αυτό δεν είναι επιχείρημα μια και το θέμα της πλακουντοφαγίας είναι πολύ περισσότερο πολύπλοκο και δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα:

Δηλαδή επιστρέφουμε και πάλι στην έλλειψη στοιχείων!!!!!!!!!!! Να τσαντιστώ εκ νέου και να έχουμε ιστορίες;;;;;; :twisted:

Άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στα ξένα χέριαααααααααααααααααααααααααα!!!! (άσχετο αλλά αυτό μου ήρθε)

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Δηλαδή επιστρέφουμε και πάλι στην έλλειψη στοιχείων!!!!!!!!!!! Να τσαντιστώ εκ νέου και να έχουμε ιστορίες;;;;;; :twisted:

Έτσι κι αλλιώς η επιστήμη έχει καταφέρει να κατανοήσει μόνο ένα μικρό μέρος της γνώσης που θα θέλαμε να έχουμε! Αυτό δεν είναι κακό. Το πάρα πολύ κακό είναι να κάνουμε μια ανόητη υπόθεση με το φτωχό μας το μυαλό και να βγάζουμε συμπεράσματα ω σαν να πρόκειται η υπόθεση να είναι η αδιάψευστη αλήθεια! :twisted:

Τι θα έλεγες για λίγη σοκολάτα; Εμένα πάντα μου αλλάζει τη διάθεση!

Ορίστε μία εκ των καλυτέρων:

Val-2quares-sm.jpg

Διαφημίσεις

Τι θα έλεγες για λίγη σοκολάτα; Εμένα πάντα μου αλλάζει τη διάθεση!

Ορίστε μία εκ των καλυτέρων:

Αμάν βρε Αγλαΐα, βαλτή είσαι κι εσύ; Ένας ο παλαιστίνιος που τον έπιασε και μου έφτιαξε ένα ταψί γλυκό, μία εσύ με τις σοκολάτες σου... Εγώ αυτά τα ρημάδια τα κιλά που έβαλα πώς θα τα χάσω;

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Αμάν βρε Αγλαΐα, βαλτή είσαι κι εσύ; Ένας ο παλαιστίνιος που τον έπιασε και μου έφτιαξε ένα ταψί γλυκό, μία εσύ με τις σοκολάτες σου... Εγώ αυτά τα ρημάδια τα κιλά που έβαλα πώς θα τα χάσω;

άσε, κι εγώ έβαλα τα κιλάκια μου τις γιορτές και ακόμη το φιλοσοφώ! :lol:

Πάντως κατάλαβα ποια πράγματα σε συγκινούν!

Άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στα ξένα χέριαααααααααααααααααααααααααα!!!! (άσχετο αλλά αυτό μου ήρθε)

Κύριε Πετροχείλο, κάποτε ήμουνα πουλί και μ' αγαπούσανε πολλοί, χα!!!

(σόρυ αλλά αυτό μου ήρθε όταν το διάβασα :lol::lol: )

PhC7p3.pngXCt8p2.png

η προγιαγια μου τον ειχε κρεμα παντως ...ρε σεις σορι κι ολας

ολες πρωτεβουσιανες ειστε ή μηπως το σοι μου ειναι λιγο ...αριανο να πω!!!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

(και μη πλακωσετε να ρωτατε τωρα τι και πως ..δνε ξερω ..! οι γιαγια μου (η κορη που ειναι εν ζωη δλδ) δνε ξερει δεν το ειχε κανει γιατι λεει η μαμη βιαστηκε και το πεταξε ...στα 2 και τα αλλα δυο τα γεννησε σε χωραφι)

H δική μου γιαγιά πάντως μου έλεγε μια ιστορία τρόμου με πλακούντα. "Μια γειτόνισσα γέννησε και δε θάψανε το ύστερο και αυτό (το ύστερο) περπάτησε και το βρήκανε στον τοίχο"

πώπω έχω σκάσει στα γέλια τώρα που το θυμάμαι- μικρή λίγο ανατρίχιαζα (αλλά δεν το πολυπίστευα)

Η γιαγιά μου βέβαια το πιστεύει ακόμα. Επίσης, να πω ότι τα αγαπημένα της βιβλία και ταινίες είχαν να κάνουν με βρυκόλακες, λυκανθρώπους - και φυσικά τον Ξανθόπουλο

Pipi και Dimitrali, δε συζητώ τους συνειρμούς σας

(κι εμένα τέτοια μου ρχονται....)

Κύριε Πετροχείλο, κάποτε ήμουνα πουλί και μ' αγαπούσανε πολλοί, χα!!!

(σόρυ αλλά αυτό μου ήρθε όταν το διάβασα :lol::lol: )

:lol:

:lol::lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

H δική μου γιαγιά πάντως μου έλεγε μια ιστορία τρόμου με πλακούντα. "Μια γειτόνισσα γέννησε και δε θάψανε το ύστερο και αυτό (το ύστερο) περπάτησε και το βρήκανε στον τοίχο"

πώπω έχω σκάσει στα γέλια τώρα που το θυμάμαι- μικρή λίγο ανατρίχιαζα (αλλά δεν το πολυπίστευα)

Η γιαγιά μου βέβαια το πιστεύει ακόμα. Επίσης, να πω ότι τα αγαπημένα της βιβλία και ταινίες είχαν να κάνουν με βρυκόλακες, λυκανθρώπους - και φυσικά τον Ξανθόπουλο

ρε παιδι μου κι εσυ ...ολες τα ιδια βλεπανε και διαβαζανε ....χαχαχαχαχαχα

απλα μου ελεγαν συνεχεια τετεοια ιστροιες και εμενα .... περπαταγανε τα υστερα ..τα ξεθαβαν να τα δωσουν για φαρμακο υπερ γονημοτητας και τετοια...αλλα αυτα ηταν ιστοριες... το οτι ειχε κρεμα νυχτος ομως η προγιαγια (η οποια πεθανε στα 90 της ) αυτο το ξερω .... καποτε λεει η γιαγια μου της ειχε πει και την συναγη αλλα δεν εδωσε συμασια μιας και δεν τους ειχε κρατησει (τους πλακουντες)

α και το σωστο ειναι ΚΑΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΠΟΥΛΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝΕ ΠΟΥΛΟΙ :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

μια και περί εμβολίων η συζήτηση, δεστε κι αυτό: πηγή alphatv

Καταγγελίες για παρενέργειες από το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας

Η Γκάμπι Σουόνκ ήταν μια αριστούχος μαθήτρια που της άρεσε ο αθλητισμός. Όλα άλλαξαν στην ζωή της όταν έκανε το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ήθελε η ίδια να το κάνει, καθώς είχε παρασυρθεί από τις φίλες της και τις διαφημίσεις.

Οι παρενέργειες όμως από το φάρμακο της, σύμφωνα με τον γιατρό της, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά της και τώρα δεν μπορεί να ξανάπαει σχολείο. Το αμερικανικό κράτος έχει αποφανθεί πως το εμβόλιο όχι μόνο είναι ακίνδυνο αλλά σώζει ζωές. Όμως περιπτώσεις όπως της Γκάμπι δημιουργούν ερωτήματα.

Στο ρεπορτάζ του CBS αναφέρεται πως το εμβόλιο έχει 30 φορές περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσει παρενέργειες από ένα φάρμακο, για παράδειγμα, για την μηνιγγίτιδα. Η Εμιλι Τάρσελ καταγγέλλει πως η κόρη της πέθανε μόλις τρεις εβδομάδες μετά την τελευταία δόση του εμβολίου.

Μέσα στα δύο χρόνια που κυκλοφορεί το φάρμακο στην αγορά έχουν καταγραφεί 29 θάνατοι.

New Worries About Gardasil Safety

CBS Evening News Exclusive: Vaccine-Safety Group Study Shows Higher Instance Of Medical Side-Effects Than Another Vaccine

Comments Comments90

WASHINGTON, Feb. 6, 2009 | by Sharyl Attkisson

Send this story via emailE-Mail Story

View a Printer-friendly version of this storyPrint Story

Read related blogs & articles about this storySphere

Share

Text Size: A A A

Gardasil, human papillomavirus vaccine, held in hand

(AP)

Related

HealthWatch

Interactive

HealthWatch

Explore health issues including AIDS, cancer and antibiotics.

Medical Exam

Quiz

Medical Exam

Give your brain a checkup with these health quizzes.

Stories

* Cervical Cancer Vaccine - For Boys?

* CDC: 1 In 4 Teen Girls Took HPV Vaccine

Answers.com

(CBS) There are new concerns about Gardasil, the vaccine that prevents a virus that caused cervical cancer. It's approved for girls as young as nine. And five million have received it since it was approved two years ago. The FDA and its maker insist it's safe. But CBS News investigative correspondent Sharyl Attkisson has exclusive information on some very serious side effects.

Gabby Swank was a straight-A student and cheerleader.

But that was before she became very ill following the standard dose of three Gardasil vaccinations, Attkisson reports.

You know the commercial. It showed teenage girls saying "I want to be one less" who gets the HPV virus, which is linked to cervical cancer.

"It was like a big hype among my friends, because we're like, 'we're gonna get it' because we felt almost pressured by the commercials," Gabby said.

Gabby got sicker after each shot, progressing to seizures, strokes and heart problems. It was her neurologist who suspected Gardasil was to blame.

"I think there are too many people having serious long-term side-effects," said neurologist Dr. Dwight Lindholm.

Last fall, the government and vaccine maker Merck concluded there's no link between Gardasil and serious adverse events like Gabby's. But a new analysis calls that finding into question.

The National Vaccine Information Center, a private vaccine-safety group, compared Gardasil adverse events to another vaccine, one also given to young people, but for meningitis. Gardasil had three times the number of Emergency Room visits - more than 5,000. Reports of side effects were up to 30 times higher with Gardasil.

Read the analysis by the National Vaccine Information Center.

"If I'd have known, we never would have gotten the shot," said Emily Tarsell, whose daughter, Chris, died three weeks after her third Gardasil shot. She was one of the 29 fatalities reported in two years. "And she'd be here to hug."

Barbara Loe Fisher, co-founder of the NVIC, said: "Now we know from this report that there are more reactions and deaths associated with Gardasil than with another vaccine given in the same age group. It's irresponsible not to take action."

Merck, the FDA and CDC question the value of the new analysis, say they continue to review the data, Gardasil remains safe and effective, and its benefits outweigh the risks.

Those who believe the vaccine hurt them aren't convinced. Gabby isn't cheering anymore and is too sick to even attend school.

"I struggle with guilt a lot, because I made the choice to get the shot for her," said Gabby's mom, Shannon Swank.

Meantime, Merck has asked the FDA to approve it for boys, who can pass on the cancer causing virus to girls, meaning the number of people getting Gardasil may double

What follows is a statement from Merck:

It's important to remember that the proven benefit of GARDASIL is that it helps prevent cervical cancer caused by the two virus types responsible for most cases of cervical cancer. Nothing is more important to Merck than the safety of our products and we carefully monitor the safety of GARDASIL on a routine basis. Experts at the FDA and CDC also continue to review data and, as recently as four months ago, said "GARDASIL continues to be safe and effective, and its benefits continue to outweigh its risks."

NVIC is not a medical organization and has a long history of raising concerns about vaccines that are in direct conflict with the opinion of leading medical experts. We encourage consumers to get reliable information about the safety of vaccines from www.cdc.gov.<

© MMIX, CBS Interactive Inc. All Rights Reserved.

μια και περί εμβολίων η συζήτηση, δεστε κι αυτό: πηγή alphatv

Καταγγελίες για παρενέργειες από το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας

Η Γκάμπι Σουόνκ ήταν μια αριστούχος μαθήτρια που της άρεσε ο αθλητισμός. Όλα άλλαξαν στην ζωή της όταν έκανε το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ήθελε η ίδια να το κάνει, καθώς είχε παρασυρθεί από τις φίλες της και τις διαφημίσεις.

Οι παρενέργειες όμως από το φάρμακο της, σύμφωνα με τον γιατρό της, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην καρδιά της και τώρα δεν μπορεί να ξανάπαει σχολείο. Το αμερικανικό κράτος έχει αποφανθεί πως το εμβόλιο όχι μόνο είναι ακίνδυνο αλλά σώζει ζωές. Όμως περιπτώσεις όπως της Γκάμπι δημιουργούν ερωτήματα.

Στο ρεπορτάζ του CBS αναφέρεται πως το εμβόλιο έχει 30 φορές περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσει παρενέργειες από ένα φάρμακο, για παράδειγμα, για την μηνιγγίτιδα. Η Εμιλι Τάρσελ καταγγέλλει πως η κόρη της πέθανε μόλις τρεις εβδομάδες μετά την τελευταία δόση του εμβολίου.

Μέσα στα δύο χρόνια που κυκλοφορεί το φάρμακο στην αγορά έχουν καταγραφεί 29 θάνατοι.

Eίπα κι εγώ να το ποστάρω αλλά με πρόλαβες! Το άκουσα στις ειδήσεις εχτές κι έψαξα και το βρήκα.

Καλώς μας ήρθε λοιπόν! Μία είδηση που ασφαλώς μας βγάζει (εμένα πρώτα απ' όλους!) απ' το ωραίο μας όνειρο...

Γυναικολογος πελατισσα μου, ελεγε προσφατα οτι δεν προκειται να το κανει στις κορες της.....οχι που δεν ξερουν! :evil:

Μαρεσει που οχι μονο ηθελαν να το κανουν υποχρεωτικο στις γυναικες, αλλα εχουν υπο σκεψη να χορηγειται και στα αγορια....... :shock:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλησπέρα :)

Βρήκα λίγο χρόνο σήμερα και έψαξα στο διαδίκτυο για το θεματάκι μας αλλά δυστυχώς μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο :?

Διαβασμένες μου φίλες διορθώστε με ή συμπληρώστε όπως μπορείτε για να βγάλουμε μια άκρη

Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση ...

Απο την μία μεριά "Οι μεγάλες επιδημίες των λοιμωδών νόσων κατανικήθηκαν από ένα συνδυασμό βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής, εμβολιασμών και αντιβιοτικών"

και

"Όπως τονίστηκε, η πιστή εφαρμογή των μαζικών προγραμμάτων εμβολιασμού μπορεί να εκμηδενίσει ένα λοιμώδες νόσημα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο", όπως γράφει και στο site της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

αλλά

1) " Η Ομοιοπαθητική θεραπεύει με βάση την ιδιοσυγκρασία και όχι με γενικευμένους προληπτικούς «ομοιοπαθητικούς εμβολιασμούς»"

δηλαδή ???

αυτό έχει αναφερθεί και απο άλλες κοπέλες σε αυτό το τόπικ αλλά δεν έχει αναλυθεί σχετικά

πχ ο ομοιοπαθητικός μου ιατρός θα μου χορήγήσει κάποιο σκεύασμα/κάποια αγωγή αποκλειστικά σχεδιασμένο για μένα και θα νοσήσω με λιγότερες επιπλοκές ? :?

2) όπως κατάλαβα το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα εμβόλια είναι το συστατικό "θειομερσάλη" που υπάρχει μέσα ως συντηριτικό (ουσιαστικά είναι υδράργυρος) και είναι τοξικό για τον εγκέφαλο

το ποσταρω γιατί κλαίει η μικρή και συνεχίζω σε λίγο

"Όπως τονίστηκε, η πιστή εφαρμογή των μαζικών προγραμμάτων εμβολιασμού μπορεί να εκμηδενίσει ένα λοιμώδες νόσημα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο", όπως γράφει και στο site της Ελληνικής Εταιρίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

Αυτό αναφέρεται στο site αλλά δεν εκφράζει την άποψη της ΕΕΟΙ. Αυτή είναι η άποψη όσων διενεργούν εμβολιασμούς και φυσικά δεν ισχύει για τα περισσότερα εμβόλια.

Κανένα εμβόλιο δεν προσφέρει 100% ανοσοποίηση, πάντα κάποιοι θα νοσήσουν ακόμη και αν έχουν κάνει το εμβόλιο. Μερικά εμβόλια είναι πολύ λίγο αποτελεσματικά όμως κυκλοφορούν ακόμη γιατί δεν έχει βρεθεί κάτι πιο αποτελεσματικό. Πχ. το εμβόλιο της φυματίωσης προσφέρει προστασία μόνο στο 20% των εμβολιασθέντων.

αλλά

1) " Η Ομοιοπαθητική θεραπεύει με βάση την ιδιοσυγκρασία και όχι με γενικευμένους προληπτικούς «ομοιοπαθητικούς εμβολιασμούς»"

δηλαδή ???

αυτό έχει αναφερθεί και απο άλλες κοπέλες σε αυτό το τόπικ αλλά δεν έχει αναλυθεί σχετικά

πχ ο ομοιοπαθητικός μου ιατρός θα μου χορήγήσει κάποιο σκεύασμα/κάποια αγωγή αποκλειστικά σχεδιασμένο για μένα και θα νοσήσω με λιγότερες επιπλοκές ? :?

όχι, ο ομοιοπαθητικός γιατρός θα σου χορηγήσει σκευάσματα που θα δυναμώσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα γενικά, όχι ειδικά απέναντι σε κάποια νόσο

αν κινδυνεύεις άμεσα από νόσο για την οποία υπάρχει εμβόλιο, μπορεί να σου συστήσει να εμβολιασθείς

στη συνέχεια θα σου δώσει κάποιο σκεύασμα για να απαλύνει (όχι να εξαλείψει) τις δυσάρεστες επιδράσεις.

αχ άτιμα δοντάκια, κάθε βράδυ κλαίμε ανα μία ώρα, ούτε χρονοδιακόπτη να είχε :(

συνεχίζω με την θειομερσάλη για την οποία δεν υπάρχει κατώτατο όριο ασφαλούς λήψης οπότε ακόμα και η απειροελάχιστη ποσότητα είναι επικίνδυνη και τοξική για τον οργανισμό μας.

Αν συνυπολογίσουμε ότι βαρεά μέταλλα εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό ακομα και μέσω του νερού που πίνουμε και του αέρα που αναπνέουμε τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά (να μαγειρεύω με εμφιαλωμένο καλύτερα ?)

Αυτό το συστατικό υπάρχει σε όλα τα εμβόλια ?

Ακόμα και σε κάποια μεμονωμένα, έτσι ώστε αν θέλω να κάνω πχ μόνο το αντιτετανικό πάλι την θειομερσάλη δεν θα την γλιτώσω ?

ή μήπως γνωρίζετε κάποια εμβόλια πιο "ασφαλή" απο αυτήν την άποψη ?

3) τα πολυδύναμα εμβόλια έχουν κατηγορηθεί απο τους ομοιοπαθητικούς ότι δοκιμάζουν την αντοχή του οργανισμού με απρόβλεπτες συνέπειες και πρακτικά εξασθενούν το ανοσοποιητικό συστημα

απο την άλλη οι υποστηρικτές των εμβολιων λένε ότι " ένα παιδί μπορεί να δεχτεί ταυτόχρονα περισσότερα από 10 000 εμβόλια. Αν σκεφτείτε ότι καθημερινά το παιδί έρχεται σε επαφή με πολλά αντιγόνα της φύσης (και το εμβόλιο περιέχει ένα έως μερικά αντιγόνα του μικροοργανισμού για τον οποίο εμβολιάζεται το παιδί) συνειδητοποιείτε ότι τα εμβόλια όχι μόνο δεν αποτελούν πρόβλημα αλλά αντίθετα είναι η λύση για πολλές αρρώστιες."

Τι ισχύει τελικά ?

Επίσης σε εκείνα τα εμβόλια στα οποία δεν εισάγονται ζωντανά μικρόβια πως μπορεί να κινδυνεύσει το παιδί ? (εκτός απο τα υπόλοιπα συστατικά τύπου θειομεροσάλης ...)

4) τελευταία απορία για σήμερα (κουτουλάω και απο την νύστα απο τα ξενύχτια της μικρής :( )

ο πυρετός είναι επιθυμητός μετά απο ένα εμβόλιο ?

και αν ναι γιατί οι περισσοτεροι παιδίατροι συμβουλεύουν λήψη αντιπυρετικού για πυρετό ανω των 38ο μετά απο εμβόλιο, υπάρχει κάποιος λόγος ή είναι για να το γράψουμε και αυτό στο τόπικ "οδηγίες παιδιατρων προς αποφυγή" ?

.

Αγλαία ευχαριστώ για την άμεση ανταποκριση, σίγουρα τώρα μου απαντάς και στο δεύτερο ποστ :wink:

Συμφωνώ πως κανένα εμβόλιο δεν μπορεί ποτέ να εγγυηθεί ανοσία. Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν τουλάχιστον την ειλικρίνεια και το γράφουν και στις συσκευασίες.

Το καλύτερο που διάβασα στο παραπάνω site είναι

"Το σωστό θα ήταν ξέροντας τον βαθμό ευαισθησίας να εμβολιάσουμε αυτούς που είναι αρκετά ευαίσθητοι και έχουν ικανότητα απάντησης και να αφήσουμε έξω αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα απάντησης στον συγκεκριμένο νοσογόνο παράγοντα, καθώς και τους υπερευαίσθητους (όπου και θα παρατηρηθούν οι σοβαρότερες επιπλοκές μετά το εμβόλιο)."

και " Μέχρι να βρεθεί ομοιοπαθητική μέθοδος μέτρησης της ανοσίας, και μέχρι αποδεδειγμένα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα να προφυλάσσουν μαζικά από επιδημικές νόσους (οπότε και θα πάει όλος ο κόσμος προς την ηπιότερη και αποτελεσματικότερη Ομοιοπαθητική μέθοδο) η χρήση των εμβολίων κρίνεται αναγκαία σε ειδικές περιπτώσεις. "

(sorry που τα αντιγράφω αυτούσια αλλά δεν έχω αρκετά καθαρό μυαλό για να τα συνοψίσω σε δύο λόγια :oops: )

οπότε η ερώτηση γίνεται: πώς θα προστατευτώ τελικά παρόλο που ζω σε ένα περιβάλλον με χ ποιότητα ζωής αλλά δεν γνωρίζω αν κινδυνεύω απο κάποια νόσο αφού ο οικονομικός μετανάστης που συναντώ τυχαία σε σούπερ μάρκετ δεν έχει άκούσει ποτέ του την λέξη ιατρική περίθαλψή και κουβαλάει τα πάντα πάνω του ?

το γράφω απο προσωπική εμπειρία

την κόρη μου απο ημερών την έχω εκθέσει σε περιβάλλον με πολύ κόσμο και άρρωστα παιδάκια και δεν αρρώστησε

Την μία φορά που αρρώστησε με 39,5 πυρετό ήταν όταν γύρισε απο Βουλγαρία ο πατέρας της με φουλ γρίππη και ακόμα μία φορά όταν ήταν μηνών συνέβη ακριβώς το ίδιο αλλά με βήχα που κράτησε σχεδόν ένα μήνα (επίσης μετά απο ταξίδι στην Βουλγαρία)

(να μαγειρεύω με εμφιαλωμένο καλύτερα ?)

Το εμφιαλωμένο δεν είναι απαραίτητα καλύτερης ποιότητας. Επίσης είναι διαθέσιμο συνήθως σε πλαστικές μπουκάλες, οι οποίες περιέχουν διάφορα τοξικά που περνάνε μέσα στο νερό, ειδικά αν το εξωτερικό περιβάλλον είναι θερμό. Άσε που το πλαστικό είναι και πολύ αντιοικολογικό. Το καλύτερο είναι βάλεις κάποιο καλό φίλτρο κάτω από το νεροχύτη καθώς και στις ντουζιέρες.

Αυτό το συστατικό υπάρχει σε όλα τα εμβόλια ?

Απ' ότι ξέρω δεν υπάρχει σ' όλα τα εμβόλια, αλλά δεν γνωρίζω σε ποια ακριβώς υπάρχει στην Ελλάδα.

Αλλά και σ' αυτά που αφαιρέθηκε, έχει αντικατασταθεί με αλουμίνιο, τοξικό επίσης για τον οργανισμό μέταλλο (γι' αυτό και πρέπει να αποφεύγουμε τα μαγειρικά σκεύη τύπου teflon).

http://www.mothering.com/articles/growing_child/vaccines/aluminum-new-thimerosal.html

3) τα πολυδύναμα εμβόλια έχουν κατηγορηθεί απο τους ομοιοπαθητικούς ότι δοκιμάζουν την αντοχή του οργανισμού με απρόβλεπτες συνέπειες και πρακτικά εξασθενούν το ανοσοποιητικό συστημα

απο την άλλη οι υποστηρικτές των εμβολιων λένε ότι " ένα παιδί μπορεί να δεχτεί ταυτόχρονα περισσότερα από 10 000 εμβόλια. Αν σκεφτείτε ότι καθημερινά το παιδί έρχεται σε επαφή με πολλά αντιγόνα της φύσης (και το εμβόλιο περιέχει ένα έως μερικά αντιγόνα του μικροοργανισμού για τον οποίο εμβολιάζεται το παιδί) συνειδητοποιείτε ότι τα εμβόλια όχι μόνο δεν αποτελούν πρόβλημα αλλά αντίθετα είναι η λύση για πολλές αρρώστιες."

Τι ισχύει τελικά ?

Γιατρός δεν είμαι, αλλά απ' αυτά που έχω διαβάσει και από συζητήσεις που έκανα με γιατρούς, συμβατικούς και μη, πείσθηκα ότι είναι καλύτερα να μην εμβολιάσεις παρά να εμβολιάσεις με κάποιο πολυδύναμο εμβόλιο, ειδικά αν το μωρό είναι κάτω των δύο.

Επίσης σε εκείνα τα εμβόλια στα οποία δεν εισάγονται ζωντανά μικρόβια πως μπορεί να κινδυνεύσει το παιδί ? (εκτός απο τα υπόλοιπα συστατικά τύπου θειομεροσάλης ...)

Αυτό δεν το ξέρω, αλλά γνωρίζω ότι είναι πιο ασφαλή από τα live virus vaccines.

4) τελευταία απορία για σήμερα (κουτουλάω και απο την νύστα απο τα ξενύχτια της μικρής :( )

ο πυρετός είναι επιθυμητός μετά απο ένα εμβόλιο ?

και αν ναι γιατί οι περισσοτεροι παιδίατροι συμβουλεύουν λήψη αντιπυρετικού για πυρετό ανω των 38ο μετά απο εμβόλιο, υπάρχει κάποιος λόγος ή είναι για να το γράψουμε και αυτό στο τόπικ "οδηγίες παιδιατρων προς αποφυγή" ?.

Δεν γνωρίζω την απάντηση γιατί δεν εμβολίασα οπότε δεν το έψαξα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...