Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμβόλια και ασφάλεια

aglaia

Recommended Posts

Δεν σας είπα πώς κόλλησα ανεμοβλογια. Κόλλησε ο αδερφός μου στο στρατό :shock: και όταν ήρθε σπίτι μας κόλλησε όλους. Το μισό στρατόπεδο είχε ανεμοβλογιά :shock:

Που μένεις είπαμε ? να έρθω σπίτι σου.... να σου δώσω λίγη σπιτική λεμονάδα να πιεις.. με δικό μου ποτήρι.. να πάρω το ποτήρι και να φύγω....... :D:D:D:D Εγώ την έχω περάσει... να την πάω δώρο στο τσουρεκάκι μου.....

Άλλη ερώτηση : πες ότι ένα παιδάκι πέρασε μια ασθένεια πριν να κάνει το υποχρεωτικό εμβόλιό της. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση :?::?::?::?::?::?::?::?:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Aπό καιρού εις καιρόν (και τώρα τελευταία περισσότερο) θυμάμαι μια προγιαγιά μου που είχε καταγωγή από τη Μικρασία (αλλά δεν το παραδεχότανε ένεκα οι... "παστρικές"!!!!) και που ευτύχισε να ζήσει υγιέστατη μέχρι τα 95 της. :D

Αυτή λοιπόν η προγιαγιά πέρα από τα ξεματιάσματα, τις βασκανίες και τους ξόρκια κατά των ποντικιών και των μυρμηγκιών (κάτι σαν την κυρά μας τη μαμή αλλά στο πιο... επιστημονικό), ήξερε να φτιάχνει κάμποσα ματζούνια από βότανα που μόνη της μάζευε από το βουνό. Επειδή όμως ήτανε στριμμένο άντερο και ξερό κεφάλι, δεν άφησε τις συνταγές της σε κανέναν! (Εδώ που τα λέμε δεν την πίεσε και κανείς!... Αφού είχανε βγει τόσα φάρμακα... θαυματουργά, με τα ματζούνια της κυρά Ζωής θα ασχολιόνταν;):?

Όταν πέθανε ήμουν 10 χρόνων, θυμάμαι όμως τις συμβουλές που μου έδινε για να "πεθάνέις γερό κόκκαλο και να μην ξεπέσεις στην ανάγκη κανενός!!!" Ακριβώς έτσι το έλεγε :lol: Αυτές λοιπόν συνοψίζονται στα εξής:

1. Να τρως λίγο ,γιόκαμ', και πολλές φορές τη μέρα και όσο πιο πολύ μπορείς ωμά φρούτα και χορταρικά.

2. Κρέας μόνο την Κυριακή και σε καμιά σκόλη (σχόλη δλδ) και άμα βγαίνεις έξω ποτέ να μην παίρνεις κιμά γιατί βάζουν όλα τ΄αποδιαλόγια (δλδ. τα απομεινάρια).

3. Να περπατάς κάθε μέρα να σε βλέπει ο ήλιος γιατί όσες μένουν μέσα τις τρώει η υγρασία και γίνονται και καμπούρες! Όποιον δεν τον βλέπει ο ήλιος τον βλέπει ο γιατρός!

4. Να αερίζεις καλά το σπίτι σου και να βγάζεις τα στρωσίδια σου(κλινοσκεπάσματα) στον ήλιο κάθε μέρα να

5. Φάρμακα να παίρνεις μόνο όταν είναι μεγάλη ανάγκη και μόνο για όσον καιρό είναι απαραίτητα. Το πολύ το φάρμακο είναι φαρμάκι...

6. άμα γεννήσεις θα το βάλεις το παιδί αμέσως στο βυζί. Κι όποτε κλαίει θα το βυζαίνεις. Μην κοιτάς τούτες τις τωρινές που μεγαλώνουν τα παιδιά με σκόνες!

7. Νερό να πίνεις πολύ και να μην περιμένεις να στεγνώσει ο στόμας σου!

8. Να μη χολοσκάς για τίποτα. Η ζωή είναι μικρή και δεν αξίζει να τα παίρνεις όλα κατάκαρδα!

Μια φορά που είχαμε βγει στο βουνό μου 'δειξε ένα μικρό φυτό με κίτρινο λουλούδι λέγοντας: "τούτο να ξέρεις κατεβάζει γάλα". Τότε δεν κατάλαβα ακριβώς τι μου είχε πει και το ξέχασα. Το 'βλεπα και λίγο καχύποπτα αυτό το παράξενο φυτό που κατεβάζει γάλα. Εχτές όμως που άνοιξα ένα link στο οποίο παρέπεμπε η Αγλαΐα σε άλλο τόπικ έπαθα σοκ.

-Αυτή είναι ρε γμτ η τριγωνέλλα; Εδώ είναι γεμάτος ο τόπος κι εγώ παιδεύομαι με τη μπυρομαγιά;

Αυτή ήταν η κυρά Ζωή που πέθανε στα 95, γερό κόκκαλο, χωρίς την ανάγκη κανενός. Έλεγε κι άλλα πολλά αλλά πού να θυμηθώ τώρα... Λίγο πολύ αυτά λεμε κι εμείς αλλά στο πιο επιστημονικό. Αναρρωτιέμαι όμως, τι απέγιναν αυτές οι σοφές γυναίκες απ' την Ελλάδα κι απομείναμε πια σκέτο life style και ξερό ψωμί!

Αυτά και sorry που μπήκα έτσι σφήνα στη συζήτηση!!!!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Να πω κάτι για το αντιτετανικό: εγώ το έκανα πολλές φορές στην ζωή μου (γιατί η μαμά μου είναι freak με τα εμβόλια και τα φάρμακα) και μετά έκανα την εξέταση για να δω αν απέκτησα αντισώματα και πάντα δεν είχα, και μετά έκανα το booster και μετά πάλι την εξέταση κτλ.

Ουσιαστικά δηλαδή εμβολιάστηκα τόσες φορές με το συγκεκριμένο εμβόλιο αλλά ποτέ δεν απέκτησα αντισώματα και πάντα ήμουνα σε κίνδυνο.

Αυτό για να μην εφησυχαστούν γονείς που έκαναν το αντιτετανικό στα παιδιά τους ότι είναι πλήρως καλυμμένα αν συμβεί κάτι...

Τα αντισώματα που παράγουμε φτάνουν στον υψηλότερο τίτλο τους (στην υψηλότερή του ποσότητα δηλαδή) κάποιες μέρες ως και βδομάδες μετά την αρχική μόλυνση. Στη συνέχεια (και για όλη μας τη ζωή), παραμένουν τα κύτταρα μνήμης που θα παράγουν αντισώματα σε μια δεύτερη, τρίτη, κτλ μόλυνση πολύ πιο γρήγορα από την πρώτη φορά (με αποτέλεσμα να μην νοσήσουμε καθόλου ή να νοσήσουμε ελαφριά)

Το μητρικό γάλα από τις κατσίκες θα το σχολιάσω αργότερα όταν διαβάσω το λινκ

Που 'σαι, Μαρία, με τη Βιοηθική

Τα αντισώματα που παράγουμε φτάνουν στον υψηλότερο τίτλο τους (στην υψηλότερή του ποσότητα δηλαδή) κάποιες μέρες ως και βδομάδες μετά την αρχική μόλυνση. Στη συνέχεια (και για όλη μας τη ζωή), παραμένουν τα κύτταρα μνήμης που θα παράγουν αντισώματα σε μια δεύτερη, τρίτη, κτλ μόλυνση πολύ πιο γρήγορα από την πρώτη φορά (με αποτέλεσμα να μην νοσήσουμε καθόλου ή να νοσήσουμε ελαφριά)

Ααα, τώρα θύμωσα πολύ με τη χαζή τη μικροβιολόγο που αυτά μου έλεγε (ήμουνα μικρή και χαζή και η μαμά μου πίστευε, και πιστεύει ακόμη, ότι οι γιατροί είναι θεοί). Μήπως το έκανε από άγνοια, ή για να με ξαναεμβολιάσει;;;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ακριβώς, κι αυτό σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν εμποδίζουν τους μικροοργανισμούς να μας επιτεθούν. Απλά βοηθούν τον οργανισμό μας να τους αντιμετωπίσει πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μην προλάβουν να του προκαλέσουν κάποια βλάβη.

Κάθε φορά που ο οργανισμός μας έρχεται αντιμέτωπος με έναν γνώριμο μικροοργανισμό πχ. ιό δεν στέλνει έτοιμα αντισώματα αλλά βάζει τα κύτταρα μνήμης του να τα δημιουργήσουν.

Τώρα όσον αφορά τον αντιτετανικό, αφού κάποιος έχει χτυπήσει του χορηγούν αντιτετανικό ορό και όχι αντιτετανικό εμβόλιο. Ο ορός περιέχει έτοιμα αντισώματα τα οποία άμεσα συνδέονται με τα αντιγόνα του τετάνου και βοηθούν τον οργανισμό να τα αποβάλλει. Πολλοί νομίζουν ότι ο ορός είναι εμβόλιο αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Το εμβόλιο δεν χορηγείται κατασταλτικά αλλά προληπτικά.

Επίσης, το αντιτετανικό εμβόλιο έχει ισχύ αν δεν κάνω λάθος 5 χρόνια. Μετά πρέπει να επαναληφθεί!

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Dr Rosie την μικρη την βγαζω καθημερινα εξω,οσο κρυο κ να κανει,δεν καταλαβαινουμε απο κρυο,το σπιτι μας ειναι ρετιρε(μπαζει απο παντου) κ καθε μερα λεω στην γυναικα να την βγαζει στο μπαλκονι να παιζει,μονο κ μονο για να το βλεπει το παιδι ο ηλιος,ακομα κ σημερα που ειναι αρρωστη την εβγαλε εξω.

Εννοειται οτι την ντυνω καλα κ την βγαζω,αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι η μικρη παει κολυμβητηριο απο μηνων,οποτε εχει συνηθισει να κανει μπανιο με σχεδον χλιαρο νερο,κ να βγαινει μετα στο κρυο,κ φανταζομουν οτι μονο απο αυτο θα ηταν μια καλη σκληραγωγηση,αλλα φετος δεν ξερω τι εχει γινει κ αρρωσταινει πολυ συχνα.

Θελω να σας κανω αλλη μια ερωτηση,μια δοση φτανει μονο σε οποιοδηποτε εμβολιο (εκτος τετανου)η χρειαζονται κ τα επαναληπτικα?

Ααα, τώρα θύμωσα πολύ με τη χαζή τη μικροβιολόγο που αυτά μου έλεγε (ήμουνα μικρή και χαζή και η μαμά μου πίστευε, και πιστεύει ακόμη, ότι οι γιατροί είναι θεοί). Μήπως το έκανε από άγνοια, ή για να με ξαναεμβολιάσει;;;

Την εξέταση για τα αντισώματα σε πόσο καιρό από το εμβόλιο σού την έκανε;

(Αλλά εγώ νομίζω μάλλον για να σε ξαναεμβολιάσει, γιατί για άγνοια....???)

Την εξέταση για τα αντισώματα σε πόσο καιρό από το εμβόλιο σού την έκανε;

(Αλλά εγώ νομίζω μάλλον για να σε ξαναεμβολιάσει, γιατί για άγνοια....???)

Κάπου είχα μια καρτέλλα με τις ημερομηνίες των εξετάσεων και των boosters, αλλά πρέπει να είναι θαμμένη κάπου κάτω στην αποθήκη :(

Θελω να σας κανω αλλη μια ερωτηση,μια δοση φτανει μονο σε οποιοδηποτε εμβολιο (εκτος τετανου)η χρειαζονται κ τα επαναληπτικα?

Θα απαντήσω με βάση το δικό μου θεωρητικό υπόβαθρο, γιατί δεν έχω ιδέα τι γίνεται πρακτικά (δηλαδή με στατιστική και αριθμό κυττάρων μνήμης ή αντισωμάτων)

Μια πρώτη μόλυνση, φυσική ή τεχνητή (ο εμβολιασμός είναι τεχνητή μόλυνση), είναι ικανή να προκαλέσει ανοσολογική απόκριση (που περιλαμβάνει την παραγωγή αντισωμάτων και κυττάρων μνήμης). Το μέγεθος της αντίδρασης του οργανισμού εξαρτάται από την καλή κατάσταση του οργανισμού, το μέγεθος της μόλυνσης (μεγαλύτερος αριθμός αντιγόνων (ενός είδους) προκαλούν πιο έντονη αντίδραση), αλλά και το βαθμό ωριμότητας του ανοσοποιητικού μας συστήματος (Γι' αυτό, στις πολύ μικρές ηλικίες γίνονται περισσότερες επαναλήψεις, γιατί δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως το ανοσοποιητικό σύστημα)

Σε ό,τι αφορά τα κύτταρα μνήμης, ο αριθμός τους μειώνεται σταδιακά και σε πιθανή επόμενη μόλυνση δε γίνεται τόσο γρήγορα η παραγωγή των αντισωμάτων. Με μια επαναληπτική δόση υπενθυμίζουμε στον οργανισμό μας το αντιγόνο που είχε γνωρίσει στον πρώτο εμβολιασμό

το παιδί μου έχει κάνει ήδη 2 δόσεις του Meningitec και έχει χάσει μία.

Είμαι έξαλλη με μένα, με την παιδίατρο ΜΕ ΟΛΟΥΣ.

Ψυχραιμία! Τη μηνιγγίτιδα C είναι σοβαρή, ίσως όχι τόσο όσο η Β αλλά είναι επίσης σοβαρή.

Η παιδίατρος εμπιστεύεται τους ανωτέρους της (καθηγητές κλπ) και τα προτείνει σύμφωνα με αυτά...

Αν και δεν το έχω κάνει στο παιδί μου, νομίζω ότι αυτό είναι πιο εντάξει σαν εμβόλιο σε σχέση με το προηγούμενο που κυκλοφορούσε (για Α και C)

Πιστεύω ότι είναι χρήσιμο εμβόλιο για την περίπτωση που υπάρχει επιδημία, για την περίπτωση που νοσήσει κάποιος και πρέπει να προστατευτούν κάποιοι στο κοντινό του περιβάλλον

Διαφημίσεις

Εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού, από την κατάσταση της υγειάς του και από το είδος του εμβολίου.

Όσο πιο μεγάλο το παιδί και όσο καλύτερη η κατάσταστη της υγείας του, τόσο λιγότερες δόσεις απαιτούνται.

1. Να τρως λίγο ,γιόκαμ', και πολλές φορές τη μέρα και όσο πιο πολύ μπορείς ωμά φρούτα και χορταρικά.

Και με κοιτούν περίεργα όταν μιλώ για ωμοφαγία

2. Κρέας μόνο την Κυριακή και σε καμιά σκόλη (σχόλη δλδ) και άμα βγαίνεις έξω ποτέ να μην παίρνεις κιμά γιατί βάζουν όλα τ΄αποδιαλόγια (δλδ. τα απομεινάρια).

γι αυτό δεν το συζητώ, ούτε στην κατοχή...

3. Να περπατάς κάθε μέρα να σε βλέπει ο ήλιος γιατί όσες μένουν μέσα τις τρώει η υγρασία και γίνονται και καμπούρες! Όποιον δεν τον βλέπει ο ήλιος τον βλέπει ο γιατρός!

Βιταμίνη D, ραχίτιδα...

4. Να αερίζεις καλά το σπίτι σου και να βγάζεις τα στρωσίδια σου(κλινοσκεπάσματα) στον ήλιο κάθε μέρα

Κάτι ξέρει...

5. Φάρμακα να παίρνεις μόνο όταν είναι μεγάλη ανάγκη και μόνο για όσον καιρό είναι απαραίτητα. Το πολύ το φάρμακο είναι φαρμάκι...

6. άμα γεννήσεις θα το βάλεις το παιδί αμέσως στο βυζί. Κι όποτε κλαίει θα το βυζαίνεις. Μην κοιτάς τούτες τις τωρινές που μεγαλώνουν τα παιδιά με σκόνες!

Τα 2 από τα 10 βήματα για τον επιτυχή θηλασμό! :wink:

7. Νερό να πίνεις πολύ και να μην περιμένεις να στεγνώσει ο στόμας σου!

Χα!

8. Να μη χολοσκάς για τίποτα. Η ζωή είναι μικρή και δεν αξίζει να τα παίρνεις όλα κατάκαρδα!

Ποιος μίλησε για ψυχοσωματικά;

-Αυτή είναι ρε γμτ η τριγωνέλλα; Εδώ είναι γεμάτος ο τόπος κι εγώ παιδεύομαι με τη μπυρομαγιά;

:lol:

:wink:

Και με κοιτούν περίεργα όταν μιλώ για ωμοφαγία

Αγλαϊα είσαι raw foodist? Προσπαθώ κι εγώ να τρώω όσο πιο πολύ ωμές τροφές μπορώ (εκτός από το κρέας που το μαγειρεύω λίγο - ναι, δεν ακολουθώ τον Dr. Mercola κατά γράμμα σ' αυτό :) ), αλλά η αλήθεια είναι ότι τώρα το χειμώνα δυσκολεύομαι, ο οργανισμός μου ποθεί ακόμη και μαγειρεμένα λαχανικά αντί για σαλάτα :(

Επίσης με προβληματίζει πώς μπορώ να δίνω στο μωρό μου περισσότερα ωμά φαγητά. Τρώει πολλά φρούτα καθημερινά, το αυγό το βράζω ελάχιστα, αλλά το κρέας, τα όσπρια και τα λαχανικά τα μαγειρεύω. Καμμία ιδέα;

Αγλαϊα είσαι raw foodist?

μερικές μέρες μόνο τα καταφέρνω!

Προσπαθώ κι εγώ να τρώω όσο πιο πολύ ωμές τροφές μπορώ

κι εγώ το παλεύω αλλά έχω μια καλλιτεχνική φλέβα μέσα μου που με εμποδίζει να στερηθώ εντελώς όλα αυτά τα έργα τέχνης της μαγειρικής και ιδίως της ζαχαροπλαστικής!!!

καλή η paleodiet αλλά και τόσα χρόνια τέχνης είναι αξιοθαύμαστα!

(εκτός από το κρέας που το μαγειρεύω λίγο - ναι, δεν ακολουθώ τον Dr. Mercola κατά γράμμα σ' αυτό :) ),

τι λέει ο Mercola για το μαγείρεμα του κρέατος;

αλλά η αλήθεια είναι ότι τώρα το χειμώνα δυσκολεύομαι, ο οργανισμός μου ποθεί ακόμη και μαγειρεμένα λαχανικά αντί για σαλάτα :(

και μένα με πιάνει κάτι τέτοιο, προχθές έφαγα σπανακόριζο με μισό κιλό σπανάκι σε ένα γεύμα!

είναι όμως μερικές σαλάτες που τις σηκώνω και χειμωνιάτικα:

ρόκα σπανάκι σαλάτα iceberg μαρούλι (όποια έχω) με πορτοκάλια καρύδια μπαλσάμικο λάδι

ωμό παντζάρι τριμμένο όπως το καρότο με λάδι λεμόνι πορτοκάλι καρύδια

λάχανο ψιλοκομμένο με ή χωρίς καρότο, λίγο αλάτι, ζουληγμένο, λάδι λεμόνι ή μηλόξυδο

Επίσης με προβληματίζει πώς μπορώ να δίνω στο μωρό μου περισσότερα ωμά φαγητά. Τρώει πολλά φρούτα καθημερινά, το αυγό το βράζω ελάχιστα, αλλά το κρέας, τα όσπρια και τα λαχανικά τα μαγειρεύω. Καμμία ιδέα;

Όταν ήταν μωρό ο δικός μου δεν είχα διαβάσει τίποτα για ωμοφαγία αλλά ήμουν σίγουρη ότι όσο περισσότερα ωμά, τόσο το καλύτερο. Τα φρούτα είναι τα μόνα ωμά που μπορούν να φάνε και μάλιστα σε ποσότητα.

Ακόμη και τώρα που μεγάλωσε πίνει τουλάχιστον ένα φρέσκο χυμό (σχεδόν πάντα αυτό είναι το πρωινό του τις μέρες του σχολείου), έχει πάντα φρούτο μαζί του που το τρώει μόνο του σε διάλειμμα και συνήθως τρώει ακόμη μία φορά φρούτα συνήθως σε σεβαστές ποσότητες (πχ δεν έχει φάει ποτέ μόνο ένα ροδάκινο, ή ένα ακτινίδιο!)

Να κάνω κι εγω τις ερωτήσεις μου γιατί εχω φαει ΤΟ πρήξιμο...

Ο μικρός μου κοντεύει τριών μηνών και δεν ξεκίνησα τα εμβόλια γιατί ακόμα το σκέφτομαι...Όλοι έχουν πέσει πάνω μου γιατί μου λένε

1. οτι αν τελικά τον εμβολιάσω θα τα κάνει όλα μαζί, οποτε θα είναι ακόμα πιο επιβαρυντικό για τον οργανισμό του σύμφωνα μ' αυτά που τους λεω

2. να τον εμβολιάσω γιατί τόοοοσα παιδιά κάνουν εμβόλια, το δικό μου θα πάθει; Αντίθετα θα χτυπάω το κεφάλι μου αν αρρωστήσει και δεν έχει εμβολιαστεί κι έτσι νοσήσει πιο βαριά

3. δεν θα μου τον γράψουν στο σχολείο κι οτι δεν υπάρχει κανένα χαρτί που να με καλύπτει σ' αυτόν τον τομέα

4. θα έχω πρόβλημα με τον παιδίατρο...

Ο μεγάλος έχει ραντεβού στον ομοιοπαθητικό στο τέλος του μήνα και θα τον ρωτήσω σχετικά. Να παω σε παιδίατρο ομοιοπαθητικό μου είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί δεν έχω κανέναν κοντά και ο ομοιοπαθητικός που παρακολουθεί τον μεγάλο έχει ραντεβού δυο μήνες απο τη στιγμή που θα τηλεφωνήσει κάποιος...Οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να τον παρακολουθεί τον μικρό αλλοπαθητικός παιδίατρος...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;; Θα τσακωθώ με τον παιδίατρο για τα εμβόλια;

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα εμβολιασμού μινιμουμ για να του προτείνω μια συμβιβαστική λύση; Μπορούμε να βρούμε έστω μεμονωμένα τα εμβόλια;

Τέλος, και συγγνώμη αν σας κούρασα, πρέπει να σας διευκρινήσω ότι το θέμα του εμβολιασμού το αντιμετωπίζω για πρώτη φορά, παρόλο που είναι το δεύτερο παιδάκι, γιατί ο μεγάλος μου γιος εκτός απο το πρώτο εμβόλιο όταν ήταν 2,5 μηνών, επαναληπτικά έκανε το tetracog δυο δόσεις περίπου μεχρι να χρονίσει, της Πολιομυελίτιδας 2,5 μηνών, μαζί με την πρώτη δόση του act hib (οι υπόλοιπες δόσεις χορηγήθηκαν ταυτόχρονα μ' αυτές του tetracog) αλλά μετά - λόγω της αναιμίας του- τον παρακολουθούσαν αποκλειστικά αιματολόγοι στο Παίδων κι όχι παιδίατρος έξω, οπότε 1ον λόγω ανοσοκαταστολής και 2ον λόγω αδιαφορίας δεν ξαναεμβολιάστηκε μέχρι το 2004 που έκανε άλλη μια δόση σ' αυτά που ήδη είχε κάνει ως βρέφος...

Έχει κάνει και το Engerix πέντε δόσεις, οι τέσσερις άχρηστες λόγω της ανοσοκαταστολής και μια το 2006...

Οπότε αφού δεν επέμεναν απο το Παίδων, ούτε κι εγώ έδωσα τοση σημασία στα εμβόλια...Παιδίατρο να τσακωθώ δεν είχαμε οπότε όλα καλά...Τώρα τι κάνουμε...

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Διαφημίσεις

Καλημερα,μηπως γνωριζετε καποιον ομοιοπαθητικο στον Πειραια να μου συστησετε?

Η μικρη μου χθες ανεβασε πυρετο 39 κ της εδωσα ντεπον,ηρθε ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι ιωση,κ οτι καλο ειναι την πρωτη φορα που ανεβαζει πυρετο να τις δινω απο το 37,8 ,εννοειται οτι του ειπα ολο το κειμενο που ειχα διαβασει της Dimitrali,γιατι εγω πριν το 38,5 δεν τις δινω,κ μου ειπε οτι την πρωτη φορα που ανεβαζει πυτρετο κ δεν ξερουν τα αιτια,καλο ειναι να δινουμε νωρις ωστε να προλαβουμε να μην ανεβει πολυ,κ μετα το πρωτο 24ωρο,να δινουμε απο 38,5 κ εαν βλεπω οτι πεφτει να μην δινω καθολου ποσταν μονο ντεπον.

Για πειτε μου πως σας φανηκε σαν επιχειρημα,οτι απο την στιγμη που δεν ξερουμε τα αιτια, κ μεχρι που μπορει να φτασει ο πυρετος καλο ειναι να δινουμε κατευθειαν αντιπυρετικο?

τι λέει ο Mercola για το μαγείρεμα του κρέατος;

Λέει ότι το κρέας (το οποίο φυσικά πρέπει να είναι φρέσκο, βιολογικό και υπαίθριας εκτροφής) ιδανικά δεν πρέπει να μαγειρεύεται ή να μαγειρεύεται πολύ λίγο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Επίσης να αποφεύγεται το τηγάνισμά του και το ψήσιμό του στα κάρβουνα, γιατί με τους τρόπους αυτούς αναπτύσσονται καρκινογόνες ουσίες. Σύμπτωση, αλλά μια φορά άκουγα κάποιο γιατρό στην τηλεόραση εδώ (δεν θυμάμαι όνομα) που έλεγε ακριβώς τα ίδια πράγματα.

Εγώ για πολλά χρόνια ήμουνα χορτοφάγος, αλλά όταν άρχισα το θηλασμό ήμουνα πολύ αδύνατη και ζαλιζόμουνα (δεν έχω και πολύ λίπος για απόθεμα :( ), και η naturopath που έβλεπα τότε μου έξήγησε ότι πρέπει να τρώω λίγο για το δικό μου καλό κτλ. Αλλά μια και αγαπώ πολύ τα ζώα, αποφάσισα να τρώω λίγο αλλά τουλάχιστον αυτό να είναι από ζώα που είχανε μια αξιοπρεπή ζωή. Δεν τρώω ποτέ κρέας εκτός σπιτιού.

και μένα με πιάνει κάτι τέτοιο, προχθές έφαγα σπανακόριζο με μισό κιλό σπανάκι σε ένα γεύμα!

είναι όμως μερικές σαλάτες που τις σηκώνω και χειμωνιάτικα:

ρόκα σπανάκι σαλάτα iceberg μαρούλι (όποια έχω) με πορτοκάλια καρύδια μπαλσάμικο λάδι

ωμό παντζάρι τριμμένο όπως το καρότο με λάδι λεμόνι πορτοκάλι καρύδια

λάχανο ψιλοκομμένο με ή χωρίς καρότο, λίγο αλάτι, ζουληγμένο, λάδι λεμόνι ή μηλόξυδο

Ευχαριστώ για τις συνταγές! Δυστυχώς δεν είμαι και πολύ gourmet και δεν μου αρέσει ούτε η ζαχαροπλαστική. Τώρα με το μωρό και τη δουλειά σπάνια μαγειρεύω, και η μαμά μένει εκτός Ελλάδας για να μας μαγειρέψει κάτι της προκοπής. Οπότε η ωμοφαγία είναι appealing σε μένα (π.χ. σκέτα ωμά λαχανικά κομμένα μαζί με αυγό για μεσημεριανό :) ).

Όταν ήταν μωρό ο δικός μου δεν είχα διαβάσει τίποτα για ωμοφαγία αλλά ήμουν σίγουρη ότι όσο περισσότερα ωμά, τόσο το καλύτερο. Τα φρούτα είναι τα μόνα ωμά που μπορούν να φάνε και μάλιστα σε ποσότητα.

Ακόμη και τώρα που μεγάλωσε πίνει τουλάχιστον ένα φρέσκο χυμό (σχεδόν πάντα αυτό είναι το πρωινό του τις μέρες του σχολείου), έχει πάντα φρούτο μαζί του που το τρώει μόνο του σε διάλειμμα και συνήθως τρώει ακόμη μία φορά φρούτα συνήθως σε σεβαστές ποσότητες (πχ δεν έχει φάει ποτέ μόνο ένα ροδάκινο, ή ένα ακτινίδιο!)

Και μένα τρώει τεράστιες ποσότητες φρούτων, αλλά με προβληματίζουν τα σάκχαρα που έχουν...

Πάντως ακολουθώ κατά κάποιο τρόπο την παλαιολιθική δίαιτα μ' αυτόν μια και δεν του δίνω ποτέ δημητριακά αλλά ούτε και γαλακτοκομικά, μόνο βιολογικό πρόβειο γιαούρτι κάποιες φορές (δυστυχώς από παστεριωμένο γάλα, δεν βρίσκω από raw milk στην Αθήνα).

Η μικρη μου χθες ανεβασε πυρετο 39 κ της εδωσα ντεπον,ηρθε ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι ιωση,κ οτι καλο ειναι την πρωτη φορα που ανεβαζει πυρετο να τις δινω απο το 37,8 ,εννοειται οτι του ειπα ολο το κειμενο που ειχα διαβασει της Dimitrali,γιατι εγω πριν το 38,5 δεν τις δινω,κ μου ειπε οτι την πρωτη φορα που ανεβαζει πυτρετο κ δεν ξερουν τα αιτια,καλο ειναι να δινουμε νωρις ωστε να προλαβουμε να μην ανεβει πολυ,κ μετα το πρωτο 24ωρο,να δινουμε απο 38,5 κ εαν βλεπω οτι πεφτει να μην δινω καθολου ποσταν μονο ντεπον.

Για πειτε μου πως σας φανηκε σαν επιχειρημα,οτι απο την στιγμη που δεν ξερουμε τα αιτια, κ μεχρι που μπορει να φτασει ο πυρετος καλο ειναι να δινουμε κατευθειαν αντιπυρετικο?

Εμένα η ομοιοπαθητικός μου είπε ακριβώς τα αντίθετα: ότι την πρώτη μέρα του πυρετού δεν ανησυχούμε (εκτός και αν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ανησυχητικά και ανέβει πάνω από 39), και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε αν συνεχίσει ο πυρετός. Πήγε 39.5 την πρώτη μέρα, δεν έδωσα τίποτα και έπεσε την επόμενη

Και εγώ ρώτησα για αυτό και μου είπαν τα κορίτσια ότι δεν υπάρχουν μόνο αν πας στο εξωτερικό να τα κάνεις. :cry:

Γενικά έχω καταλάβει ότι δεν μπορείς να αγοράσεις έτσι απλά φάρμακα απο το εξωτερικό.

Με συνταγή γιατρού στα χέρια μου για θυροειδή που έχει η μητερα μου και δεν μας εξυπηρέτησαν ούτε στην Γαλλία, ούτε Ελβετία ούτε Βέλγιο.

Και δυστυχώς το φάρμακο που είναι ακριβώς για την περίπτωσή της και το έπαιρνε χρόνια δεν κυκλοφορεί πλέον στην Έλλαδα :evil:

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Η παράθεση είναι το ποστ μου, απαντάω στην Τέση

Δεν ξέρω πως το κατάφερα και τα έβαλα ανάποδα :oops:

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

το παιδί μου έχει κάνει ήδη 2 δόσεις του Meningitec και έχει χάσει μία.

Είμαι έξαλλη με μένα, με την παιδίατρο ΜΕ ΟΛΟΥΣ.

Ψυχραιμία! Τη μηνιγγίτιδα C είναι σοβαρή, ίσως όχι τόσο όσο η Β αλλά είναι επίσης σοβαρή.

Η παιδίατρος εμπιστεύεται τους ανωτέρους της (καθηγητές κλπ) και τα προτείνει σύμφωνα με αυτά...

Αν και δεν το έχω κάνει στο παιδί μου, νομίζω ότι αυτό είναι πιο εντάξει σαν εμβόλιο σε σχέση με το προηγούμενο που κυκλοφορούσε (για Α και C)

Πιστεύω ότι είναι χρήσιμο εμβόλιο για την περίπτωση που υπάρχει επιδημία, για την περίπτωση που νοσήσει κάποιος και πρέπει να προστατευτούν κάποιοι στο κοντινό του περιβάλλον

Γι΄αυτό το εμβόλιο δεν γράψατε παραπάνω πως αποσύρθηκε ?

μπερδεύτηκα...

αποσύρθηκε ή όχι ? να κάνω την 3η δόση ή όχι ??

όσο για την διατροφή... εγώ είμαι χορτοφάγος.. στο παιδί δίνω κρέας βέβαια μόνο βιολογικό.. αλλά το πόσο θα το μαγειρεύω... δεν είναι επικύνδινο να μην μαγειρευτεί καλά ? όπως και το αυγό ?

Επίσης Dr.Rosie γράφτηκα στον Dr.Mercola αλλά συγγνώμη κιόλας που θα τον προσβάλω ίσως... χωρίς να έχω τόσες γνώσεις.. αλλά πολλά από αυτά που λέει.. και ο τρόπος που τα λέει... και το πως προτείνει προιόντα... μου θυμίζουν telemarketing.. δεν μπορώ να τον πάρω και τόσο σοβαρά..

Σορυ κιόλας!!!!! :lol:

Ο μικρός μου κοντεύει τριών μηνών και δεν ξεκίνησα τα εμβόλια γιατί ακόμα το σκέφτομαι...Όλοι έχουν πέσει πάνω μου γιατί μου λένε

Ποιοι είναι αυτοί οι όλοι με τους οποίους συζητάς τα θέματα αυτά; Να κόψεις της συζητήσεις. :wink:

1. οτι αν τελικά τον εμβολιάσω θα τα κάνει όλα μαζί, οποτε θα είναι ακόμα πιο επιβαρυντικό για τον οργανισμό του σύμφωνα μ' αυτά που τους λεω

όσο τα συζητάς με άσχετους τόσο περισσότερες βλακείες θα ακούς...

δεν ξέρουν τι λένε

για τα περισσότερα εμβόλια, όταν αποφασίσεις να τα κάνεις θα χρειαστείς μία ή δύο δόσεις (δεν μπορούν να σου κάνουν όλες τις δόσεις μαζί, δεν έχει νόημα)

εσύ μόνη σου θα αποφασίσεις πότε θα κάνεις το κάθε ένα εμβόλιο

2. να τον εμβολιάσω γιατί τόοοοσα παιδιά κάνουν εμβόλια, το δικό μου θα πάθει; Αντίθετα θα χτυπάω το κεφάλι μου αν αρρωστήσει και δεν έχει εμβολιαστεί κι έτσι νοσήσει πιο βαριά

Υπάρχουν όμως και τόοοοοοοσα παιδιά που πάθανε διάφορα, μπορούν να σου υπογράψουν ότι το δικό σου δεν θα πάθει τίποτα; και αν πάθει να αναλάβουν αυτοί να τρέχουν; (εξακολουθώ να επιμένω ότι αυτά τα θέματα δεν είναι προς συζήτηση)

3. δεν θα μου τον γράψουν στο σχολείο κι οτι δεν υπάρχει κανένα χαρτί που να με καλύπτει σ' αυτόν τον τομέα

α) είναι αντισυνταγματικό

β) μέχρι να πάει στο σχολείο μπορεί να τα έχεις κανει

γ) γιατί τα συζητάς;

4. θα έχω πρόβλημα με τον παιδίατρο...

αν δεν είσαι παντρεμένη με τον παιδίατρο, βρίσκεις εύκολα άλλον

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;; Θα τσακωθώ με τον παιδίατρο για τα εμβόλια;

ΞΑΝΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΤΣΑΚΩΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΑΝ ΘΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΙΝΕΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα εμβολιασμού μινιμουμ για να του προτείνω μια συμβιβαστική λύση; Μπορούμε να βρούμε έστω μεμονωμένα τα εμβόλια;

Παιδίατρο να τσακωθώ δεν είχαμε οπότε όλα καλά...Τώρα τι κάνουμε...

Πηγαίνεις ξανά στο παίδων ή λες στον παιδίατρο ότι ακολουθείς τις συμβουλές του παίδων...

δεν υπάρχει λόγος για τσακωμός, αν δεν συζητήσεις κάτι δεν γίνεται να τσακωθείς. Τσακώνεσαι όταν θέλεις σώνει και καλά να πείσεις κάποιον για τη γνώμη σου, εσύ δεν θα ασχοληθείς με το να πείσεις το γιατρό

Γι΄αυτό το εμβόλιο δεν γράψατε παραπάνω πως αποσύρθηκε ?

μπερδεύτηκα...

αποσύρθηκε ή όχι ? να κάνω την 3η δόση ή όχι ??

Αν αποσύρθηκε (δεν είμαι σίγουρη) πρόκειται για το το παλιό που αφορούσε την Α και C.

όσο για την διατροφή... εγώ είμαι χορτοφάγος.. στο παιδί δίνω κρέας βέβαια μόνο βιολογικό.. αλλά το πόσο θα το μαγειρεύω... δεν είναι επικύνδινο να μην μαγειρευτεί καλά ? όπως και το αυγό ?

αυτό είναι άλλο θέμα, η υγιεινή των προϊόντων

αν δεν ξέρεις την ποιότητά τους τα μαγειρεύεις για να σκοτώσεις παθογόνα παρόλο που γίνονται χειρότερα

Επίσης Dr.Rosie γράφτηκα στον Dr.Mercola αλλά συγγνώμη κιόλας που θα τον προσβάλω ίσως... χωρίς να έχω τόσες γνώσεις.. αλλά πολλά από αυτά που λέει.. και ο τρόπος που τα λέει... και το πως προτείνει προιόντα... μου θυμίζουν telemarketing.. δεν μπορώ να τον πάρω και τόσο σοβαρά..

Μείνε στα άρθρα, τα υπόλοιπα είναι πράγματι κουραστικά αλλά μη δίνεις σημασία! :wink:

Σορυ κιόλας!!!!! :lol:

Μάλλον δεν έχεις συνηθίσει "the American way". Εγώ παρακολουθώ πολλούς εκτός απ' αυτόν, π.χ. Jonny Bowden, Mike Adams, Michael Eades και όλοι τους έτσι είναι. Ακόμη και όταν πάω σε ακαδημαϊκά συνέδρια στον τομέα μου οι αμερικάνοι είναι οι πιο εκνευριστικοί με το attitude που έχουνε :) Αλλά πιστεύω ότι έχουνε και τους καλύτερους επιστήμονες (κι ας είμαι "της Αγγλίας εγώ :) " ).

Ο Μερκόλα έχει φοβερό newsletter γιατί επιλέγει τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα, επιστημονικά και μη, κάνει περίληψη και μας τα εξηγεί με πιο απλά λόγια. Και όλα αυτά τα κάνει δωρεάν. Τα προϊόντα τα πουλάει για να μπορέσει να συνεχίσει να μας παρέχει αυτή την υπηρεσία (είναι non-profit foundation). Αν θες αγοράζεις. Προσωπικά αγοράζω διάφορα, γιατί εμπιστεύομαι την ποιότητα και η τιμή είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα (χαμηλότερης ποιότητας) που βρίσκεις στην Ελλάδα.

Ok! Dr. Rosie και Aglaia με καταστρέψατε!!! :evil:

Ο σύζυγος εδώ και καιρό μου ζητά να του μαγειρέψω (τρόπον τινά) μια αραβική συνταγή που περιλαμβάνει ωμό, ολοφρεσκο, κόκκινο κρέας, πλιγούρι και κάμποσα μπαχαρικά (κούμπι λέγεται).

Το είχα δοκιμάσει όταν μέναμε στο Ισραήλ, και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα! έτσι κι αλλιώς κρέας δεν πολυτρώω για λόγους ψυχολογικούς διότι αγαπάω πολύ τα ζώα όπως και η Dr. Rosie!

Διάβασα λοιπόν τα περί ωμοφαγίας και περί υποδείξεων του δόκτορος Mercola και είπα η χαζή να του τα μεταφέρω! Και τι μου απάντησε ο κύριος;

-Ωραία, πάω να αγοράσω φρέσκο κρέας από το Γιάννη που έσφαξε εχτές ένα δικό του μοσχαράκι γάλακτος και στο φέρνω το μεσημέρι να το φτιάξουμε!

Μόνο που άκουσα μοσχαράκι γάλακτος μου ήρθε να κλάψω!

-Μα εγώ δεν ξέρω να φτιάχνω κούμπι! προσπάθησα να ξεφύγω...

-Α, δεν πειράζει, μη στεναχωριέσαι, θα πάρουμε τη μαμά μου τηλέφωνο και θα ρωτήσουμε!

Την πάτησα σα βλάκας, το ξέρω! Τι να κάνω όμως τώρα, μου λέτε σας παρακαλώ; :cry:

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...