Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμβόλια και ασφάλεια

aglaia

Recommended Posts

Ρε Pipi δεν το σκαναρεις αμα ειναι καθαρο να μας το ποσταρεις γιατι αυτο που εχει η Αρια δεν ειναι ευανάγνωστο;;;;

ο συνηγορος του πολιτη δεν ειχε παραπονο πατνως :lol::lol::lol::lol::lol:

τεσπα ναι αν το εχεις σε καλητερη εκδοση σκαναρε το και θα το ποσταρω εγω αν μου το στειλεις μετα σε μειλ στο [email protected] (ή com δεν θυμαμαι.....σκαναρε το κανε ατατσ μετα το αρχειο και θα το ποσταρω εγω ....) :wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ρε Pipi δεν το σκαναρεις αμα ειναι καθαρο να μας το ποσταρεις γιατι αυτο που εχει η Αρια δεν ειναι ευανάγνωστο;;;;

ο συνηγορος του πολιτη δεν ειχε παραπονο πατνως :lol::lol::lol::lol::lol:

τεσπα ναι αν το εχεις σε καλητερη εκδοση σκαναρε το και θα το ποσταρω εγω αν μου το στειλεις μετα σε μειλ στο [email protected] (ή com δεν θυμαμαι.....σκαναρε το κανε ατατσ μετα το αρχειο και θα το ποσταρω εγω ....) :wink:

τι εγινε μαρή με τον συνήγορο;;;; εμενα δεν μου απαντησαν ποτε!

Dr Rosie για κοιτα εδώ, έχω την εντύπωση ότι αυτόν εννοούν

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=142252&highlight=&sid=7a021c43e8ee4dd59ca13cfd6eb425af

Ναι αυτόν λέω σου έστειλα και pm Δεν είχα δει πως τον έχουν και άλλες μανούλες :lol:

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Διαφημίσεις

Ο γιατρος μας (παιδιατρος ομοιοπαθητικος που εχει αναφερθει στις προηγουμενες σελιδες) μου ανακοινωσε εχθες ότι το επομενο εμβολιο είναι το ΜΜΡ στους 15 μηνες.

Ημουν υποψιασμενη από το site και του εξεφρασα τις αμφιβολιες μου και τους φοβους μου. (από μονος του εκεινος δεν θα μου ελεγε κατι αν δεν τον ρωτουσα, ημουν ηδη με την τσαντα στον ωμο… - αυτό δεν μου αρεσε).

Μου ειπε για το συγκεκριμενο ότι δεν εχει αποδειχθει σχεση ΜΜΡ-αυτισμου, αλλα ουτε και το αντιθετο.

Είναι στην κριση του γονιου τι θα κανει.

Ειμαι προβληματισμενη..

1. Μπορουμε να το κανουμε αργοτερα? Αν ναι, ποτε δεν διατρεχουμε τον παραπανω κινδυνο;

Γιατι αν υπαρχει εστω και η ΥΠΟΨΙΑ για σχεση ΜΜΡ-αυτισμου, δεν το κανουν αργοτερα, αλλα λενε την 1η δοση στους 15 μηνες και την επομενη 6 χρ?

Ο αυτισμος μεχρι ποια ηλικια μπορει να εμφανιστει; Γιατι δεν κανουν ουτως ει αλλως την 1η δοση αργοτερα όταν ο κινδυνος δεν υπάρχει;

2.Οι παρωτιδιδα (μαγουλαδες) μπορει να αποβει μοιραια ασθενεια αν κανεις νοσησει μεγαλος. Μου το επιβεβαιωσε και ο ιδιος. Οποτε θα ηθελα να τον εμβολιασω με το ΜΜΡ…καποτε.

Γενικοτερα :

Ο παιδιατρος πρεπει να είναι συμβουλος μας και να συζηταμε τα παντα με αυτόν, να μας κατευθυνει στο καλυτερο, εστω αυτό που θεωρει αυτος "καλυτερο".

Ο πρωτος παιδιατρος που ειχα, μας ειχε πει για το rotarix (ωομιζω λεγεται το εμβολιο για τις γαστρεντεριτιδες…) "είναι στο χερι σας να το κανετε η όχι" (χωρις να μου αναφερει τα + και - ) Τελικα δεν το καναμε.

Τωρα παλι είναι στο χερι μου αν θα κανουμε το ΜΜΡ (χωρις ενημερωση από το γιατρο για τα + και -)

Δηλαδη αν χαλασει ο υπλογιστης μου και δεν εχω προσβαση στο ΝΕΤ, να το ρηξω κληρο; :?:

Τελικα γιατι τους πληρώνω; Για να τον ζυγιζουν και να μετρανε την περιμετρο της κεφαλης;

Δεν ζηταω να αποφασισει για μενα, ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ. ! :mad:

Μου ειπε για το συγκεκριμενο ότι δεν εχει αποδειχθει σχεση ΜΜΡ-αυτισμου, αλλα ουτε και το αντιθετο.

Αποδείξεις δεν υπάρχουν γιατί η συγκεκριμένη επιστήμη δεν μπορεί να έχει αποδείξεις αλλά ενδείξεις.

1. Μπορουμε να το κανουμε αργοτερα?

οποτεδήποτε

Αν ναι, ποτε δεν διατρεχουμε τον παραπανω κινδυνο;

Γιατι αν υπαρχει εστω και η ΥΠΟΨΙΑ για σχεση ΜΜΡ-αυτισμου, δεν το κανουν αργοτερα, αλλα λενε την 1η δοση στους 15 μηνες και την επομενη 6 χρ?

Μπορείτε να κάνετε κατευθείαν τη δόση των 6 ετών ή έστω μετά τα 3ή 4. Συζήτησέ το με την angela που έχει παιδάκι τον Νεκτάριο.

Γιατι δεν κανουν ουτως ει αλλως την 1η δοση αργοτερα όταν ο κινδυνος δεν υπάρχει;

Γιατί δεν δέχονται τις παρενέργειες των εμβολίων και των συντηρητικών τους. Γιατί αν κάνουν μόνο μια δόση αργότερα, οι πωλήσεις τους θα είναι ακριβώς οι μισές, δηλαδή τα κέρδη τους θα είναι μισά κι εύχονται να μπορούσαν να έκαναν το εμβόλιο σε 10 δόσεις και όχι σε 2...

2.Οι παρωτιδιδα (μαγουλαδες) μπορει να αποβει μοιραια ασθενεια αν κανεις νοσησει μεγαλος. Μου το επιβεβαιωσε και ο ιδιος. Οποτε θα ηθελα να τον εμβολιασω με το ΜΜΡ…καποτε.

Μέχρι να μεγαλώσει έχεις πολλά περιθώρεια.

Δηλαδη αν χαλασει ο υπλογιστης μου και δεν εχω προσβαση στο ΝΕΤ, να το ρηξω κληρο; :?:

Αν χαλάσει ο υπολογιστής και δεν έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο θα είσαι λιγότερο προβληματισμένη και δεν θα χάνει τόσο χρόνο ο γιατρός μαζί σου...

κοριτσια εχω παρακολουθηση ολο το ποστ κ με εχετε επηρρεασει πολυ,εγω αυτο που θελω να ξερω ειναι ποιες ειναι οι επιπτωσεις του εμβολιασμου κ ποιες του μη εμβολιασμου.

Αλλα θα ηθελα εαν μπορειτε να μου τις πειτε με επιχειρηματα,ωστε οταν θα ρωτησω τον γιατρο μου να μπορεσω να τον αποκρουσω.

εγω εχω εμβολιασει το παιδι μου ακομα κ με το εμβολιο της γριπης, κι ας μην την στελνω παιδικο,αλλα θα με ενδιεφερε παρα πολυ να μαθω,το τι ειναι καλυτερο για το παιδι,κ οχι το συμφερον των εταιριων,κι αν οντως ισχυει αυτο.Επισης ειχα δει ενα ντοκιμαντερ στην τηλεοραση, κ εδειχνε οτι στην Αμερικη εμβολιαζουν τα παιδια απο την δευτερη μερα της γεννησης τους,κ οτι στην Ευρωπη εχουμε μεινει πολυ πισω,σε πολλα ιατρικα θεματα.

Εγω σαν μανα πως προστατευω καλυτερα το παιδι μου?εμβολιαζοντας η οχι ?

Αν χαλάσει ο υπολογιστής και δεν έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο θα είσαι λιγότερο προβληματισμένη και δεν θα χάνει τόσο χρόνο ο γιατρός μαζί σου...

κι εγώ ξαναρωτώ....ποιος ειναι ο ρολος τους αν οχι τουλάχιστον η ενημέρωση;;

αν πρεπει για καθε τι που μας λένε να πρεπει να το διπλο-τριπλο τσεκαρουμε, να το αναλύουμε, να... να...δεν πρεπει να κανουμε αλλη δουλεια ολη μέρα!

απογοήτευση... :cry:

Άσχετο με το τόπικ μας, αλλά νομίζω ότι το δίκτυο μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο-παρερμηνευτικλό-αποπροσανατολιστικό-μπελάς-τρομοκρατικό εργαλείο στα χέρια κάποιου που δεν γνωρίζει. Δεν ξέρεις τί σόι πηγή είναι αυτή που πας να συμβουλευτείς... Λίγο πριν γεννήσω, είχα διαβάσει, ψάχνόντας για τον καρκινο του μαστού, ότι είναι επιβαρυντικός παράγοντας ο θηλασμός πάνω από ένα έτος, πράγμα το οποίο μου κατέρριψαν οι σύμβουλοι της la leche σε μία συνάντηση που παραβρέθηκα μετά.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Διαφημίσεις

Κανεις δεν μπορει να σου πει αν κινδυνευει το παιδι σου απο τον εμβολιασμο ή οχι....ολοι στα τυφλά ειμαστε....απλα υπάρχει μια μεριδα ανθρώπων που δεν καταπίνουν οτι χαπάκι τους πλασαρουν οι εταιρίες και την ψάχνουν οπως κάνουμε κι εμεις εδω. Κανενας ομως δεν θα παρει ποτε την ευθυνη αν το παιδακι σου νοσησει και εχει επιπλοκή οπως κανενας παιδιατρος και καμια εταιρία δεν θα παρει ποτε την ευθυνη αν το παιδι σου παθει επιπλοκη απο εμβόλιο και πεθάνει (μιλαω γενικα...μακρυα απο μας).

Ειναι καθαρα στην κριση του γονέα. Τα παλια χρονια ακουγαν τους γιατρους σαν θεούς και εκαναν οτι τους έλεγαν τωρα ομως ειναι πολλα τα λεφτα Αρη! Δεν εχω εμπιστοσύνη προσωπικά σε κανεναν που τα παίρνει απο φαρμακευτικές και κάνει τα ταξιδάκια του δωρεαν για να μου πλασαρει εμβόλια κτλ. Θα το συζητησω και εγω με τον ομοιοπαθητικό μου που δεν τα παίρνει απο κανεναν και είδωμεν!

Θα το συζητησω και εγω με τον ομοιοπαθητικό μου που δεν τα παίρνει απο κανεναν και είδωμεν!

Oι ομοιοπαθητικοί γιατί δεν τα παίρνουν;

Δυστυχώς μπορεί να τα παίρνουνε κι αυτοί (κάποιοι τουλάχιστον). Χθες φίλη μου πήγε το μωράκι της σε ομοιοπαθητικό παιδίατρο (αναφέρθηκε το όνομα κι εδώ), και της πρότεινε ν' αρχίσει κανονικά τα πολλαπλά εμβόλια, χωρίς να συζητήσει τα υπέρ και τα κατά! Άσε που της σύστησε και το έτοιμο ρυζάλευρο για πρώτη τροφή... :(

Εγώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι κανένα. Ενημερώνομαι όσο μπορώ και χρησιμοποιώ την κρίση μου.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Θα το συζητησω και εγω με τον ομοιοπαθητικό μου που δεν τα παίρνει απο κανεναν και είδωμεν!

Oι ομοιοπαθητικοί γιατί δεν τα παίρνουν;

Απο που να τα πάρουν οι άμοιροι....αφου δεν πλασάρουν φάρμακα...τα δικά τους φάρμακα παραγονται στα φαρμακεία και ειναι μηδαμινό το κόστος τους. Δεν κρύβεται απο πίσω κανενα τερας φαρμακοβιομηχανία ούτε καμια κυβερνηση που παίρνει μίζες!

Χθες φίλη μου πήγε το μωράκι της σε ομοιοπαθητικό παιδίατρο (αναφέρθηκε το όνομα κι εδώ), και της πρότεινε ν' αρχίσει κανονικά τα πολλαπλά εμβόλια, χωρίς να συζητήσει τα υπέρ και τα κατά! Άσε που της σύστησε και το έτοιμο ρυζάλευρο για πρώτη τροφή... :(

Πες το όνομα της να ξέρουμε να φυλαχτούμε.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Δεν θέλω να κάνω δυσφήμιση! Απλά άμα πάτε σ' αυτήν θα το καταλάβετε απ' αυτά που θα σας πει :)

Χθες φίλη μου πήγε το μωράκι της σε ομοιοπαθητικό παιδίατρο (αναφέρθηκε το όνομα κι εδώ), και της πρότεινε ν' αρχίσει κανονικά τα πολλαπλά εμβόλια, χωρίς να συζητήσει τα υπέρ και τα κατά! Άσε που της σύστησε και το έτοιμο ρυζάλευρο για πρώτη τροφή... :(

Από τί να φυλαχτούμε βρε παιδιά; Εδώ βλέπω παιδίατροι, ομοιοπαθητικοί και μη, εμβολιασμό προτείνουν με το ένα ή το άλλο πρόγραμμα, τότε ποιό είναι το πρόβλημα; Εδώ μιλούν οι γιατροί, εμείς που κοιτάμε...;;; Δεν ξέρω... ας προσέξουμε...

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Δεν θέλω να κάνω δυσφήμιση! Απλά άμα πάτε σ' αυτήν θα το καταλάβετε απ' αυτά που θα σας πει :)

Ας μην είμαστε φανατικοί.... γιατροί είναι οι άνθρωποι και ξέρουν κάτι παραπάνω από εμας.... γιατί αν μας πουν κάτι διαφορετικό από ότι νομίζουμε εμείς τους απορρίπτοuμε;

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Να φυλαχτούμε, να φυλαχτούμε. Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε έναν ομοιοπαθητικό (που οι περισσότεροι δεν είναι συμβεβλημμένοι με ταμεία), να του σκας 50 και 70 ευρώ την επίσκεψη και στον 6ο μήνα να σου πει δώσε του παιδιού ρυζάλευρο και κάνε του ένα 6πλο εμβόλιο. Τσάμπα τα λεφτά. Καλύτερα να τα σκάω σε κάποιον που δεν θα μου πει ποτέ τέτοιες μπούρδες.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Ας μην είμαστε φανατικοί.... γιατροί είναι οι άνθρωποι και ξέρουν κάτι παραπάνω από εμας.... γιατί αν μας πουν κάτι διαφορετικό από ότι νομίζουμε εμείς τους απορρίπτοuμε;

Δηλαδή αν μου πει ο γιατρός δώσε πρώτη τροφή ρυζάλευρο ενώ εγώ ξέρω ότι δεν πρέπει θα πρέπει να το κάνω γιατί αυτός ο γιατρός σίγουρα ξέρει κατι παραπάνω;; Μην τρελαθώ...

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Να φυλαχτούμε, να φυλαχτούμε. Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε έναν ομοιοπαθητικό (που οι περισσότεροι δεν είναι συμβεβλημμένοι με ταμεία), να του σκας 50 και 70 ευρώ την επίσκεψη και στον 6ο μήνα να σου πει δώσε του παιδιού ρυζάλευρο και κάνε του ένα 6πλο εμβόλιο. Τσάμπα τα λεφτά. Καλύτερα να τα σκάω σε κάποιον που δεν θα μου πει ποτέ τέτοιες μπούρδες.

Aφού ξέρεις τί πρέπει να σου πει ο γιατρός, τί φαγητό πρέπει να δώσεις, τί εμβόλιο πρέπει να κάνει, γιατί δεν τα κάνεις μόνος/η σου να γλυτώνεις και τα 50-70 ευρώ; δεν ξέρω...

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Απλά αποδοκιμάζω το γεγονός ότι δεν συζήτησε το θέμα, να επιχειρηματολογήσει υπέρ και κατά των εμβολίων.

Και δεν μιλούσε σε κάποια τυχαία, η φίλη μου είναι γιατρός (συμβατική), που απλά πήρε το μεγάλο της παιδάκι εκεί για θεραπεία (από παρενέργεια των εμβολίων!) και τη ρώτησε από περιέργεια και για το μικρό που ήδη αποφάσισε να μην το εμβολιάσει...

Δηλαδή εσύ πηγαίνεις στο γιατρό και κάνεις ότι σου λέει χωρίς καν να το σκεφτείς; Τα δέχεσαι όλα, όποια κι αν είναι αυτά;

Ο γιατρός δεν είναι μόνο για τα εμβόλια και το φαγητό. Τον έχουμε και για άλλα πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να κρίνουμε οι ίδιοι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχτούμε ό,τι μας πει χωρίς να το τσεκάρουμε. Κι εννοώ τα σοβαρά πράγματα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Δηλαδή αν μου πει ο γιατρός δώσε πρώτη τροφή ρυζάλευρο ενώ εγώ ξέρω ότι δεν πρέπει θα πρέπει να το κάνω γιατί αυτός ο γιατρός σίγουρα ξέρει κατι παραπάνω;; Μην τρελαθώ...

Πες μου εσύ. Αυτό γιατί το κάνουν; Τί να πω; Κι εκεί συμφέροντα; Κι ο δικός μας ο γιατρός μας ξεκίνησε με φρουτόκρεμα για δεκατιανό και ριζάλευρο-βανίλια για απόγευμα. Όταν μετά από κάποιες μέρες του είπα ότι η κόρη μου δεν την θέλει με τίποτα την κρέμα μου είπε δεν πειράζει ας μην την τρώει, αφού μάλιστα θηλάζει, δεν έχει ανάγκη... Τί να πω δεν ξέρω... Pipi όμως, δηλ., τί θα πάθενε και να την έτρωγε; Τί βλαπτικό έχει;

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Aφού ξέρεις τί πρέπει να σου πει ο γιατρός, τί φαγητό πρέπει να δώσεις, τί εμβόλιο πρέπει να κάνει, γιατί δεν τα κάνεις μόνος/η σου να γλυτώνεις και τα 50-70 ευρώ; δεν ξέρω...

Προσωπικά αυτό κάνω! Έχει να πάμε στη γιατρό του μικρού μου 10 μήνες. Οι γιατροί είναι απαραίτητοι για έκτατες περιπτώσεις, και όχι για χαζοερωτήσεις (π.χ. "τι εκπαιδευτικά παιγνίδια να του αγοράσω;"!!! δυστυχώς το άκουσα κι αυτό προχθές...).

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...