Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Agapi6

Recommended Posts

Κοιτα να δεις που ποτε δεν κοιταξα τα γρμ.

θελει δλ 13 φασκελακια :lol::lol::lol::lol:

ΟΥΑΟΥ !!!!!!

Ευχαριστω Αφροδιτακι μου .

Να δω ποτε θα παω σπιτι σημερα , με τουσ μ7777ες που εχω μπλεξει :evil::evil:

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 176
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αυτό ξαναπέστο! (μέρες που είναι ...) :lol:

http://www.jotis.gr/products.asp?pgid=19&mcid=118&m=17

πάρε νωπή μαγιά θα την βρείς στα Σ/Μ στα ψυγεία , κοντα στα βούτηρα ...

κάθε κύβος νωπής μαγια είναι 42γρ , εγώ εβαλά 2 κυβάκια στην συγκεκριμένη συνταγή ,δλδ οχι ακριβώς 100γρ.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Αφροδιτακι με πιανει ο νομος του Μερφι , μαλλον :evil:

Αρχιζει ο πρωτος την μακακια του στις 08.30 . Απο εκεινη την ωρα δεν εχω κανει σωστη μια δουλεια .......Ολο με διακοπτουν και με ρωτανε ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ....

πχ ''ΖΕΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ??????/''

Την μελιτζανα μου μεσα , παραμονη Πρωτοχρονιας......

ΖΕΙ , ΜΩΡΕ , ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Τα μερσιά μου στα ποδια σου για τη μαγια !!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Κοιτα να δεις που ποτε δεν κοιταξα τα γρμ.

θελει δλ 13 φασκελακια :lol::lol::lol::lol:

ΟΥΑΟΥ !!!!!!

Ευχαριστω Αφροδιτακι μου .

ΜΗ!!!!!! βάλεις 13 φακελάκια.Είναι πολλά.

Κάθε φακελάκι είναι για μισό κιλό αλεύρι.Εγώ έβαλα 2 φακελάκια και έγινε μια χαρά.

Αφροδίτη,μέχρι στιγμής έχω φτιάξει 3 βασιλόπιτες και αυτή την στιγμή ψήνω πάλι κανταίφι γιατί το άλλο το έφαγαν και μου ξαναζητάνε.

Σήμερα από το πρωί ψήνω!!!!

Εγώ έβαλα τα υλικά όπως τα έλεγε μόνο που πρόσθεσα μαζί με το μαχλέπι και μαστίχα.

Δεν ξέρω για την γεύση,πάντως από εμφάνιση σκίζει!!!!

Αργότερα θα φτιάξω άλλη μία,γιατί μου τέλειωσαν τα υλικά. :lol:

Πως θα την στολίσεις? Δώσε μου καμμιά ιδέα!

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

dsc00017oo3.jpg

Ελένη την μία θα την κάνω έτσι με γλάσο λευκής κ κουβερτούρας ...

και την άλλη με άχνη ζάχαρη , θα γράψω το 2009 με σοκολάτα και γύρω γύρω στην πιατέλα σπόρους απο ρόδι!

Διαφημίσεις

http://www.forumsa.gr/pdf/c2050312513c22a5954acf828c38e05f.pdf

Ελένη κοίτα και εδώ ...

τώρα που το σκέφτομαι ίσως την μία την αλείψω με μαρμελάδα κάστανο!!!!

http://www.kairatos.com.gr/afieromata/agiosvasilismegas.htm

Κάνοντας κλικ εδώ διαβάστε, αν θέλετε, την Ιστορία του αληθινού Άγιου Βασίλη και της Βασιλόπιτας... (άσχετο :lol: )

Ρίτα μου, να κάνω μια ηλίθια αλλά χρήσιμα για μας της ακαμάτες ερώτηση; Πόση ώρα περίπου αφήνεις το αρχικό μίγμα και μετά το ζυμάρι να φουσκώσει; (μη με πάρεις με τις ντομάτες εντάξει;)

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

καλε γιατι να σε παρω με τις ντοματες..ημαρτον ποιος ειμαι ο μαμαλακης?? :lol::lol::lol:

μη νομιζεις και εγω τη βρηκα γραμμενη τη συνταγη δεν εχω το χαρισμα .... :lol::lol:

το αρχικο μειγμα κανα τεταρτο ...το ζυμαρι κανα μισαωρο ισως και παραπανω να το δεις να διπλασιαστει .σκεπασε με μια πετσετα τη λεκανη σου και βαλτο σε ζεστο μερος οσο περισσοτερο φουσκωσει τοσο το καλυτερο μετα στα ταψακια το ξανααφηνεις για κανα 20λεπτο .

καλη επιτυχια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

καλε γιατι να σε παρω με τις ντοματες..ημαρτον ποιος ειμαι ο μαμαλακης?? :lol::lol::lol:

μη νομιζεις και εγω τη βρηκα γραμμενη τη συνταγη δεν εχω το χαρισμα .... :lol::lol:

το αρχικο μειγμα κανα τεταρτο ...το ζυμαρι κανα μισαωρο ισως και παραπανω να το δεις να διπλασιαστει .σκεπασε με μια πετσετα τη λεκανη σου και βαλτο σε ζεστο μερος οσο περισσοτερο φουσκωσει τοσο το καλυτερο μετα στα ταψακια το ξανααφηνεις για κανα 20λεπτο .

καλη επιτυχια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν φοβάμαι, δεν είμαι δειλή, θα αγωνιστώ μέχρι τελικής πτώσης!!! :wink: Φχαριστώ Ριτάκο!

Σοφία ΤΕΛΕΙΑ !!! Και του χρόνου να σαι καλά να ξανακάνεις ! Να χαιρεσαι την οικογενεια σου :D

Λοιπον ...εχω να δηλώσω οτι ΑΠΕΤΥΧΑ !! Η βασιλόπιτα που ηταν βασισμένη στην συνταγή της Ριτας , τωρα γινετε παξιμαδάκια στο φούρνο .

Φουσκωσε παρα πολυ στο ταψί , κοντεψε να ξεχειλισει οταν την εψηνα και ξαφνικά (αφου ανοιξα την πορτα του φουρνου απο την τρομάρα μου) επεσε ... :?

Το ενα λάθος ειναι η μαγιά . Εβαλα 40 γρμ στο μισό κιλο αλευρι ... Αλλα και παλι δεν ειναι ΤΟΣΟ μεγαλη διαφορά .

Μωλε ξερω τι ειναι ...ειναι που προσεχα ποσοτητες κλπ και δεν τα κανα οπως ξερω εγω με το μάτι ! :lol:

Τελικά έκανα το γνωστό κεικ που μου κλεψε ο Παρλιάρος :lol: Μικρή ποσότητα σε 26αρι ταψάκι ...καλο φαινεται εξωτερικώς :D

Αντε και του χρονου με ΥΓΕΙΑ για ολες μας και τις οικογενειες μας κορίτσια !!!

Για ολον τον κοσμο ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ !!!! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Να θέσω κι εγώ την ερωτησούλα μου.....

Έχω μια συνταγή για βασιλόπιτα (τσουρέκι) που την ψήνουμε στους 180 για 45λεπτά, μια άλλη με ελάχιστες διαφορές που την ψήνουμε στους 200 για 20 λεπτά. Δεν ήξερα τι να κάνω και τελικά την έβαλα στους 190 για 35 λεπτά.

Ξέρει κανείς πως μεταβάλεται ο χρόνος ψησίματος με τη θερμοκρασία;

----

Καλά τη συνταγή της Βεφας για βασιλόπιτα τσουρέκι τη δοκίμασε καμιά; Την έκανα παλιότερα έτσι ακριβώς όπως τη λέει μέσα και βγήκε.... ένα χάλι.

Όταν χρησιμοποίησα τα ίδια υλικά αλλά διαφορετική εκτέλεση βγήκε μια χαρά!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Σοφία ΤΕΛΕΙΑ !!! Και του χρόνου να σαι καλά να ξανακάνεις ! Να χαιρεσαι την οικογενεια σου :D

Λοιπον ...εχω να δηλώσω οτι ΑΠΕΤΥΧΑ !! Η βασιλόπιτα που ηταν βασισμένη στην συνταγή της Ριτας , τωρα γινετε παξιμαδάκια στο φούρνο .

Φουσκωσε παρα πολυ στο ταψί , κοντεψε να ξεχειλισει οταν την εψηνα και ξαφνικά (αφου ανοιξα την πορτα του φουρνου απο την τρομάρα μου) επεσε ... :?

Το ενα λάθος ειναι η μαγιά . Εβαλα 40 γρμ στο μισό κιλο αλευρι ... Αλλα και παλι δεν ειναι ΤΟΣΟ μεγαλη διαφορά .

Μωλε ξερω τι ειναι ...ειναι που προσεχα ποσοτητες κλπ και δεν τα κανα οπως ξερω εγω με το μάτι ! :lol:

Τελικά έκανα το γνωστό κεικ που μου κλεψε ο Παρλιάρος :lol: Μικρή ποσότητα σε 26αρι ταψάκι ...καλο φαινεται εξωτερικώς :D

Αντε και του χρονου με ΥΓΕΙΑ για ολες μας και τις οικογενειες μας κορίτσια !!!

Για ολον τον κοσμο ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ !!!! :D

χμ χμ :wink: !!λαμπρινουλι μου φαινεται την πειραξες τη συνταγουλα :lol::lol:

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Μόλις έβαλα στο φούρνο τη βασιλόπιτα Maryp-Λαμπρινής- Παρλιάρου...

Έχω μια αγωνία...

Πρωτάρα είμαι.. Ελπίζω να βγει από το φούρνο κάτι φαγώσιμο... :roll:

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Ναι λοιπόν τώρα θα βάλω να κάνω βασιλόπιτα... πες τε μου καλή επιτυχία... Μία τελευταία (ελπίζω) ερώτηση... το μαχλέπι το κοπανάμε ή βάζουμε ολοκληρα τα σπόρια; :D

Μόλις έβαλα στο φούρνο τη βασιλόπιτα Maryp-Λαμπρινής- Παρλιάρου...

Έχω μια αγωνία...

Πρωτάρα είμαι.. Ελπίζω να βγει από το φούρνο κάτι φαγώσιμο... :roll:

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!

Τι σου βγήκε τελικά?? Εμένα δε φούσκωσε όπως το περίμενα..ή μάλλον φούσκωσε κατα τη διαρκεια του ψησίματος και ξαφνικα ουπς...έπεσε :cry:

Δε ξέρω τι λάθος έκανα..πάντως αυτή θα κόψουμε σήμερα..

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Φέτος κάναμε για πρώτη φορά τη σοκολατένια βασιλόπιττα με ξερά φρούτα και άσπρο γλάσσο του Παρλιάρου ... πριν λίγο την κόψαμε και ήταν απλά θεική ... πεντανόστιμη ... τελικά ότι προτείνει ο συγκεκριμένος ζαχαροπλάστης και απλό στην κατασκευή και πολύ νόστιμο!!! Αντε και του χρόνου με υγεία!!!!!!!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Και εγώ έκανα την συνταγή του Παρλιάρου και μοσχοβόλησε το σπίτι....θα την δοκιμάσουμε αύριο και κρατιέμαι με τα χίλια ζόρια...

Αλλά δεν ξέρω αν πέτυχε γιατί δεν φούσκωσε σχεδόν καθόλου...την έκανα σε ταψί νούμερο 30 και σε κάποια φάση άρχισε να φουσκώνει απειλητικά από αριστερά με κίνδυνο να βγει από το ταψί σε ένα μόνο σημείο οπότε άνοιξα τον φούρνο για να το γυρίσω προς τα δεξιά...μάλλον αυτό φταίει που δεν ψήλωσε πολύ ε?...επίσης έκανα παραλλαγές...δεν έβαλα αμαρετο αλλά σπιτικό λικερ κερασον και ποσότητες από δαμάσκηνο και σταφίδες με το μάτι (στην τύχη δηλαδή) και η ζύμη γενικά μου βγήκε πολύ πολύ σφιχτή αλλά η αυτοψία θα δείξει αύριο :lol:

Με το καλό να σας μπει ο νέος χρόνος!!! :D:D

gwggp2.png ISWTp2.png

υπαρχει τριμμενο αλλιως το καπανας

βαρα το αλυπητα :lol::lol:

Να σε πω ριτάκο μου... αυτό το διπλάσιο που έλεγες στο δεύτερο φούσκωμα εμένα δε μου έγινε και τώρα το ένα ταψι που έχω βάλει μαυρίζει επικίνδυνα... Πότε αρχίζω να ανησυχώ;;;; :D

ΤρεΛέγκω χαμήλωσε θερμοκρασία ..ασε τον κοσμο να κανει Πρωτοχρονιά ...δεν ειμαστε για πυρκαγιες τωρα :lol::lol::lol::lol::lol: ( πολυ αυγο εβαλες μαλλον και σου αρπαξε ...)

Ετοιμη και η δική μου βασιλόπιτα ! Φωτο αυριο :D

Να γράψω και την δική μου φετινή εκδοχή !

4 αυγά

150 γρμ βούτυρο

1/2 κουπα ζάχαρη

100 γρμ κοντιτα πορτοκάλι

1 χουφτα δαμάσκηνα αποξηραμένα

μισή κουπα αμυγδαλόψιχα

μιση κουπα φουντουκι

1/3 κουπας κονιάκ

1/3 κουπας χυμό πορτοκάλι

2 κουπες αλεύρι

1 κουταλάκι μπεικιν

1/2 κουταλάκι σόδα

Σε 26αρι ταψάκι εγινε πολυ καλή ....ετσι φαινεται εξωτερικά τουλάχιστον :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...