Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΦΥΛΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020


Recommended Posts

καλημέρα σας, 

τι σκέφτεστε να κάνετε με τα παιδιά Δημοτικού το καλοκαίρι ? 

Αναφέρομαι σε οικογένειες που εργάζονται ίδιες ώρες και οι 2 γονείς. Κάποια στιγμή η άδεια ειδικού σκοπού θα πάψει να υφίσταται, εκτός και έχουμε πληροφορίες ότι θα συνεχιστεί για όλο το καλοκαίρι. 

Δλδ θα τα πάτε σε summer camps (αν ανοίξουν)? Θα πάρετε κοπέλα για φύλαξη στο σπίτι ? Και τα δύο πάντως μου φαίνονται δύσκολα, και για λόγους υγείας και για λόγους ασφάλειας. Ή θα τα έχει ο παππούς/γιαγιά (με ό,τι κινδύνους ενέχει αυτή η λύση )? 

Έχω αγχωθεί πάρα πολύ με όλο αυτό. 

Πέρσι τους είχα στείλει summer camp και όλα μια χαρά, αλλά φέτος ....... 

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αχ, ίδιοι προβληματισμοί, ίδια άγχη τελικά βλέπω ότι μοιραζόμαστε αρκετοί γονείς.

Τα summer camp δεν το βλέπω να ανοίγουν φέτος αλλά και να άνοιγαν εκτός του ότι θα σκεφτόμουν πάρα πολύ αν θα στείλω το μεγάλο μου παιδί, δεν λύνεται και πάλι το πρόβλημα μου γιατί έχω και μικρό παιδάκι που πηγαίνει παιδικό σταθμό.

Φύλαξη με κοπέλα είχαμε περιστασιακά δυο -τρεις μέρες για τον μικρό όταν αρρώσταινε, δυστυχώς δεν αντέχουμε οικονομικά καθημερινή φύλαξη δυο παιδιών για ένα διάστημα ούτε ξέρω πόσο. Βέβαια και γω όπως είπες και συ @annoulen προβληματίζομαι για λόγους ασφάλειας με την εξωτερική βοήθεια γιατί η κοπέλα που έχουμε δεν οδηγάει και μετακινείται με ΜΜΜ. Γιαγιά - παππούς πολύ μακρυά, ποτέ δεν είχα τέτοιου είδους βοήθεια ούτως ή άλλως.

Αυτό που βλέπω εγώ σαν λύση για μας είναι μάλλον να αρχίσω να δουλεύω εγώ περιστασιακά και ο σύζυγος να καλύπτει τις άλλες μέρες με δικές του άδειες (αν του μείνουν) και με ότι οικονομικό κόστος θα έχει αυτό.

Υποτίθεται ότι φέτος θα ανοίξουν και πιο νωρίς τα σχολεία.

Επεξεργάστηκαν by elemaxi
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δυστυχώς, λόγω θέσης, δεν δύναμαι να εργάζομαι από το σπίτι.  Παππούς γιαγιά μόνο οι δικοί μου είναι εν ζωή, αλλά η μητέρα μου έχει σοβαρό θέμα υγείας, με συνεχόμενα μπες βγες στα νοσοκομεία.  

Κ εγώ εναλλάξ άδειες σκέφτομαι αλλά μέχρι πότε ??? 

Βασικά δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές ..... :sad:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα το τραβήξω με εργασία από το σπίτι όσο μπορέσω, ενδεχομένως εναλλάξ με τον άντρα μου ο οποίος είναι ακόμα πιο εύκολο να εργάζεται από το σπίτι. Εγώ αν ανοίξουν summer camps μπορεί και να τα στείλω, ταυτοχρόνως βέβαια θα στείλω την γιαγιά στο χωριό/εξοχικό ώστε να μην την συναναστρέφονται. Ήλπιζα στην κυρία που τα κρατούσε όσο ήταν μικρά αλλά δυστυχώς μου είπε ότι δεν μπορεί αν και θα ήθελε, καθώς έχει ευαισθησία στο αναπνευστικό της και επειδή χρειάζεται συγκοινωνία για να έρθει, δεν θέλει να το ρισκάρει.

 

Πάντως αν ανοίξουν τα νηπιαγωγεία-δημοτικά θα τα στείλω κανονικά, σε αυτή την περίπτωση λογικά θα ανοίξουν και τα summer camps.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Είπαν νομομιζω ότι θα ανοίξουν και τα θερινά σινεμά. Ίσως υπάρξουν κάπου κ κάποιες καλοκαιρινές παραστάσεις για παιδιά. Μακάρι γιατί προβλέπω ότι από πολιτισμικά τον επόμενο χειμώνα δεν θα κάνουμε τίποτα. 

Link to comment
Share on other sites

Εμείς θα το πάμε εναλλάξ με με τον άντρα μου και εγώ τις ημέρες που θα είμαι σπίτι θα δουλεύω από το σπίτι.

Και να ανοίξει έτσι και αλλιώς δεν θα τον στείλω οπότε το είχαμε αποφασίσει απο πριν να  πάει έτσι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας, παλιές και νέες μου διαδικτυακές φιλενάδες! 

 

Να σας ρωτήσω, από summer camp, μεταξύ δούκα,  paradise park μεταμόρφωση και replayce ΟΑΚΑ, έχετε εμπειρία; Για παιδάκι 4,5 ετών; Από προσωπικές εμπειρίες ή και εμπειρίες φίλων; 

GCqDp3.png qpsdp2.png

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πρίν, Josephine είπε:

Γεια σας, παλιές και νέες μου διαδικτυακές φιλενάδες! 

 

Να σας ρωτήσω, από summer camp, μεταξύ δούκα,  paradise park μεταμόρφωση και replayce ΟΑΚΑ, έχετε εμπειρία; Για παιδάκι 4,5 ετών; Από προσωπικές εμπειρίες ή και εμπειρίες φίλων; 


Μόνο από paradise park έχω προσωπική εμπειρία, είχα στείλει και τον δικό μου σε αντίστοιχη ηλικία, το καλοκαίρι πριν πάει νήπιο.

 

Νομιζω ότι είναι κατάλληλο για λίγο μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά αν το παιδί είναι γενικά άνετο να μένει μόνο του, να γνωρίζει παιδιά κλπ δεν υπάρχει θέμα, μια χαρά θα είναι. Είναι καλά οργανωμένο και ασφαλές, η πρόσβαση του είναι λίγο δύσκολη γιατί ειδικά το μεσημέρι το ποτάμι πιάνει κίνηση.

 

Επειδη από άλλες αναρτήσεις σου έχω καταλάβει ότι μένεις περιοχή Μελισσίων/Βριλησσίων, υπάρχει και το playgym στην Αναπαυσεως (δεν έχω πάει αλλά από ο,τι έχω δει διαδικτυακά φαίνεται μαζεμένο και ισως πιο κατάλληλο για μικρότερες ηλικίες).

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...