Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Β'επιπεδου - στενωση αορτης


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια! Την Παρασκευή πήγαμε για Β'επιπεδου όλα γενικά οκ. Ο υπερηχος έδειξε ότι και στα δύο μωρά υμενωδη πρόσφυση ομφαλιδας η οποία συναντάται συχνά σε δίδυμες κυησεις όπως μας είπαν αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην τροφοδοσία τους. Διαβάζοντας βέβαια μετά είδα ότι μπορεί να είναι υπεύθυνο και για ενδομητριους θανάτους. Επίσης στο αγοράκι μου διαπιστώθηκε στενωση αορτής και ισθμου. Μας είπαν ότι μπορεί μεγαλώνοντας το μωρο να διορθωθεί από μόνο του ή μπορεί μετά την γέννα αλλιώς θα χρειαστεί επεμβασουλα.Σε 6 εβδομάδες θα γίνει ξανα εξέταση στο νοσοκομείο παρουσία παιδοκαρδιολογου. Και μάλλον η καισαρική είναι μονόδρομος. Αυτού του είδους η καρδιολογικη επέμβαση είναι ρουτίνας πια και η αλήθεια είναι ότι το πήρα ψύχραιμα. Το μόνο που με τρομάζει και στα δύο θέματα είναι η πιθανότητα του ενδομητριου θανάτου, σκέφτομαι πως θα περάσει ο καιρός μέχρι τον επόμενο υπέρηχο. Έχετε ανάλογες εμπειρίες? 

Επεξεργάστηκαν by Nurse1985
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λοιπόν θα σου πω κάτι που όταν μου το ειπαν και εμένα με τσιτωσε και μετα απο ενα λεπτο που το ξανά σκέφτηκα με χαλάρωσε πολύ. Δύστυχως ολες οι εγκυμοσύνες, ευκολες η δυσκολες, πολυδυμες η μονες, έχουν πάντα ένα ρίσκο ενδομητριου θανάτου. Ακόμα και αυτές που η εγκυμονουσα νιωθει τελεια σε όλη την εγκυμοσύνη, δεν πονάει, δεν κανει εμετούς, ολοι οι υπερηχοι είναι αψογοι και κάνει πιλατες μέχρι την 40η εβδομάδα.Ναι, ακόμα κ μια τέτοια εγκυμοσύνη έχει ρισκο ενδομητριου θανάτου. Ίσως μικρότερη πιθανότητα, αλλά το ρίσκο υπάρχει εκεί. Ολες λοιπόν. Ανεξαιρέτως. Οπότε προσπαθησε να είσαι ψυχραιμη και τώρα θα ξεκινησεις να ακους τα μπεμπακια σου πιο συχνά, οποτε καθε μικρή κλωτσιά θα σου υπενθυμίζει ότι όλα καλα στην κοιλίτσα. Εύχομαι μεσα απο την καρδιά μου να πάνε όλα καλά!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 χρόνια μετά...

Καλησπέρα. Μετά απο ληψη τροφοβλαστη με καλα αποτελεσματα, μια Β επιπέδου με φυσιολογικά αποτελέσματα,  πηγα και σε εμβρυοκαδριόλογο (ολα αυτα επειδη η αυχενικη διαφανεια ειχε βγει 2.6) . Ο εμβριοκαρδιολογος δυστυχως ηταν απο τους χειροτερους γιατρους που εχω συναντησει, δεν μου εξηγησε τιποτα παρολο που εκανα συνεχεια ερωτησεις, και οτι ξερω το εμαθα απο το ιντερνετ. Μου ειπε οτι η αορτη φαινεται πιο στενη απο μια αλλη φλεβα και οτι θα χρειαστει να με δει ξανα τον επομενο μηνα (δωρεαν σε δημοσιο νοσοκομειο) Θα παω και αλλου για δευτερη γνωμη γιατι διαβασα πολυ κακες κριτικες και εμπειριες για τον συγκεκριμενο γιατρο. Εχετε καποια παρομοια εμπειρια με αυτη την παθηση?

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...