Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΜΠΥΛΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

Recommended Posts

Σύμφωνα με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία, δεν υπάρχουν απαγορευμένα τρόφιμα (εκτός από τα γλυκά). Υπάρχουν τα λεγόμενα ισοδύναμα τροφών, δηλαδή, ξέρω γω, 1 φλυτζάνι ρύζι ή μισή φέτα ψωμί κτλ.

Κατέβασε τον οδηγό εδώ:

http://ede.gr/wp-content/uploads/2013/diatrofi.pdf

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 136
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

MAMA - AGA

είμαι στη τρίτη εγκυμοσύνη και με παρακολουθούν οι ενδοκρινολόγοι του Έλενα τα όρια που έχουν δώσει σε μένα

είναι <92 νηστείας και <125 στη μιάμιση ώρα

επειδή έχω αλλάξει πολλούς ενδοκρινολόγους

οι περισσότεροι λένε <120 τη πρώτη ώρα

κάποιοι πιο ελαστικοί λένε <120 τη 2η ώρα

τώρα όμως η ενδοκρινολόγος που με παρακολουθεί κρίνει ότι

αν πχ έχω 135 τη πρώτη ώρα αλλά στη 2η πεφτει στο 88....

αν με έβαζε σε ινσουλίνη θα έκανα πολλές υπογλυκαιμίες

οπότε δεν την ενδιαφέρει αν τσιμπάει λιγάκι 120-140 τη πρώτη ώρα

την ενδιαφέρει κυρίως το πόση ώρα παραμένει το ζάχαρο υψηλό....

αυτή η διατροφή που σου λέει ο γυναικολόγος σου είναι επικίνδυνη....

δεν κόβεις βασικές τροφές όπως οι υδατάνθρακες

αν με τη διαίτα δε ρυθμίζεσαι ξεκινάς ινσουλίνη

μπορείς να παίζεις με τα ισοδύναμα και να μαγειρέψεις πιο ελαφρά

αλλά δεν αποκλείεις ρύζι μακαρόνια πατάτες ψωμί και φρούτα από τη διατροφή σου

αν δεν τρώς υδατάνθρακες θα παράγεις κετόνες...που είναι πιο επικινδυνο για το μωρό....

εγώ είχα διαβήτη κύησης και στις 3 εγκυμοσύνες και κατάφερα να το ρυθμίσω με διατροφή με βάση τα παράπανω όρια που σου έδωσα

και εδώ και ενάμισι χρόνο έχει και πρώτος μου γιός διαβήτη τύπου 1

οπότε όπως κατάλαβες έχω γίνει πλέον εξπέρ....

δεν υπάρχουν απαγορευμένες τροφές στο διαβήτη

παιζει ρόλο η πόσοτητα οι συνδυασμοί ο τρόπος μαγειρέματος και οι ώρες γευμάτων

πρέπει να τρώς τουλάχιστόν 3 φρούτα τη μέρα

σαλάτα οπωσδήποτε σε κάθε γεύμα

και καλούς υδατάνθρακες (πχ προιόντα ολικής και φυτικές ίνες)

αυτά ρυθμίζουν το ζάχαρο

04/12/2010 - 26/03/2013 - 25/08/2015 - 11/06/2018

Σύμφωνα με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία' date=' δεν υπάρχουν απαγορευμένα τρόφιμα (εκτός από τα γλυκά). Υπάρχουν τα λεγόμενα ισοδύναμα τροφών, δηλαδή, ξέρω γω, 1 φλυτζάνι ρύζι ή μισή φέτα ψωμί κτλ.

Κατέβασε τον οδηγό εδώ:

http://ede.gr/wp-content/uploads/2013/diatrofi.pdf[/quote']

Ευχαριστώ!

θα το κατεβάσω!!

MAMA - AGA

είμαι στη τρίτη εγκυμοσύνη και με παρακολουθούν οι ενδοκρινολόγοι του Έλενα τα όρια που έχουν δώσει σε μένα

είναι <92 νηστείας και <125 στη μιάμιση ώρα

επειδή έχω αλλάξει πολλούς ενδοκρινολόγους

οι περισσότεροι λένε <120 τη πρώτη ώρα

κάποιοι πιο ελαστικοί λένε <120 τη 2η ώρα

τώρα όμως η ενδοκρινολόγος που με παρακολουθεί κρίνει ότι

αν πχ έχω 135 τη πρώτη ώρα αλλά στη 2η πεφτει στο 88....

αν με έβαζε σε ινσουλίνη θα έκανα πολλές υπογλυκαιμίες

οπότε δεν την ενδιαφέρει αν τσιμπάει λιγάκι 120-140 τη πρώτη ώρα

την ενδιαφέρει κυρίως το πόση ώρα παραμένει το ζάχαρο υψηλό....

αυτή η διατροφή που σου λέει ο γυναικολόγος σου είναι επικίνδυνη....

δεν κόβεις βασικές τροφές όπως οι υδατάνθρακες

αν με τη διαίτα δε ρυθμίζεσαι ξεκινάς ινσουλίνη

μπορείς να παίζεις με τα ισοδύναμα και να μαγειρέψεις πιο ελαφρά

αλλά δεν αποκλείεις ρύζι μακαρόνια πατάτες ψωμί και φρούτα από τη διατροφή σου

αν δεν τρώς υδατάνθρακες θα παράγεις κετόνες...που είναι πιο επικινδυνο για το μωρό....

εγώ είχα διαβήτη κύησης και στις 3 εγκυμοσύνες και κατάφερα να το ρυθμίσω με διατροφή με βάση τα παράπανω όρια που σου έδωσα

και εδώ και ενάμισι χρόνο έχει και πρώτος μου γιός διαβήτη τύπου 1

οπότε όπως κατάλαβες έχω γίνει πλέον εξπέρ....

δεν υπάρχουν απαγορευμένες τροφές στο διαβήτη

παιζει ρόλο η πόσοτητα οι συνδυασμοί ο τρόπος μαγειρέματος και οι ώρες γευμάτων

πρέπει να τρώς τουλάχιστόν 3 φρούτα τη μέρα

σαλάτα οπωσδήποτε σε κάθε γεύμα

και καλούς υδατάνθρακες (πχ προιόντα ολικής και φυτικές ίνες)

αυτά ρυθμίζουν το ζάχαρο

εμένα μου είπε <140 την πρωτη ωρα υπερβολικό ε? (αν ειναι 120 την πρωτη δεν ειμαι μεσα!)

και <120 την δευτερη..

μαλιστα να μην μετραω μετα το πρωινο...αλλα μονο το νηστειας..

εγω τα μετραω γιατι με γαλα ..γιαουρτι κλπ ανεβαίνει..

μηπως πρεπεθ να αλλαξω ενδοκρινολόγο???

• 4 months later...

Κοριτσια οταν κανατε καμπυλη ζαχαρου αγορασατε οι ιδιες τη γλυκοζη ή σας την εδωσαν στο μικροβιολογικο? Ο γιατρος μου ειπε οτι θα μου τη δωσουν εκει..

Επισης ξεχασα να τον ρωτησω αν μπορω να πιω το πρωι πριν παω το σιδηρο κ το μαγνησιο ή οχι..ξερει καμια κοπελα ή να τον παρω τηλ?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Την γλυκόζη την δίνουν στο μικροβιολογικο αλλα εχω ακούσει και περιπτώσεις που δεν έδιναν :-/ (μπορει να τους εχει τελειωσει κιόλας, υπερβολή αλλα μπορει!)

Αλλα νομιζω εχουν στα φαρμακεια. Παρε ενα τηλ το μικροβιολογικο να ρωτήσεις γιατι μπορει να μην το διαθέτουν!

Οσο για τα φάρμακα δεν γνωρίζω αλλα αν δεν μιλήσεις με τον γιατρο σου καλυτερα να μην τα πάρεις ούτως ή αλλως σε 2 ωρες θα'χεις τελειωσει και τα παίρνεις τοτε! (Πες πως άργησες να ξυπνησεις)

• 9 months later...

Καλησπέρα σας,

Επαναφέρω το θέμα μιας και έκανα καμπύλη ζαχάρου και ο γιατρός μου είναι εξωτερικό για να επικοινωνήσω μαζί του,παρα με μυνηνα που μου ειπε οτι εκ πρωτης ειναι καλες .Οι μετρήσεις μου είναι

0' -93

60' -168

120' -123

Ξέρω ότι η πρώτη είναι λίγο αυξημένη όμως δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι δεν ήμουν ούτε 9 ώρες νηστική .Καθε γνώμη ευπρόσδεκτη!

• 1 month later...

Κορίτσια επαναφέρω το θέμα μιας και έκανα την καμπύλη ζαχάρου με γλυκόζη των 75 κ στη μια μέτρηση έχω θέμα.

Νηστεία : 78 με όρια 70-110

Σε 1 ώρα :188 με όρια 120-180

Σε 2 ώρες : 98 με όρια 70-130

Θα πάω από Δευτέρα σε ενδοκρινολόγο όπως μου σύστησε να κάνω προληπτικά ο γυναικολόγος μου, αλλά μέχρι τότε μια κοπέλα με εμπειρία να μου πει πως τα βλέπει? Εκτός ότι είναι τσιμπημένη της 1 ώρας που το βλέπω κι εγώ κι έχω σκάσει?

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Κορίτσια επαναφέρω το θέμα μιας και έκανα την καμπύλη ζαχάρου με γλυκόζη των 75 κ στη μια μέτρηση έχω θέμα.

Νηστεία : 78 με όρια 70-110

Σε 1 ώρα :188 με όρια 120-180

Σε 2 ώρες : 98 με όρια 70-130

Θα πάω από Δευτέρα σε ενδοκρινολόγο όπως μου σύστησε να κάνω προληπτικά ο γυναικολόγος μου, αλλά μέχρι τότε μια κοπέλα με εμπειρία να μου πει πως τα βλέπει? Εκτός ότι είναι τσιμπημένη της 1 ώρας που το βλέπω κι εγώ κι έχω σκάσει?

Τίποτα?? Κανένα κοριτσάκι?? :(

Διαφημίσεις

Τίποτα?? Κανένα κοριτσάκι?? :(

Καλή μου Marakiz μην ανησυχείς... Όπως σου είπε ο γιατρός "προληπτικά" να το τσεκάρεις και μη στενοχωριέσαι... Σε καταλαβαίνω και σε νιώθω όμως πάρα πολύ! Κι εγώ είχα 154 με όριο τα 130 (με γλυκόζη 50gr σε μία ώρα)... τρελάθηκα που μου είπε ο γιατρός μου να πάω σε ενδοκρινολόγο... Ούτε γλυκά έτρωγα πολλά, ούτε πάχυνα, πάντα γυμναζόμουν... είχα πανικοβληθεί κι έιχα τύψεις μα ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... Πήγα στο γιατρό και μου εξήγησε ότι είναι μόνο της εγκυμοσύνης και δεν έφταιξα κάπου.. Έκανα τις μετρήσεις μου σπίτι κι έτρωγα λίγο πιο συγκεκριμένα (όχι δίαιτα και έλλειψη σε κάτι) και ΌΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ! Ούτε σαν ιστορικό δεν μου το σημείωσαν όταν μπήκα να γεννήσω! Γέννησα πέρσι το μωρό μου 2,820. Με το καλό λοιπόν και το δικό σου μωράκι και ΜΗΝ αγχώνεσαι... είναι φυσιολογικό και περνάει!! Όλα καλά θα πάνε θα δείς!

:D

Καλή μου Marakiz μην ανησυχείς... Όπως σου είπε ο γιατρός "προληπτικά" να το τσεκάρεις και μη στενοχωριέσαι... Σε καταλαβαίνω και σε νιώθω όμως πάρα πολύ! Κι εγώ είχα 154 με όριο τα 130 (με γλυκόζη 50gr σε μία ώρα)... τρελάθηκα που μου είπε ο γιατρός μου να πάω σε ενδοκρινολόγο... Ούτε γλυκά έτρωγα πολλά, ούτε πάχυνα, πάντα γυμναζόμουν... είχα πανικοβληθεί κι έιχα τύψεις μα ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... Πήγα στο γιατρό και μου εξήγησε ότι είναι μόνο της εγκυμοσύνης και δεν έφταιξα κάπου.. Έκανα τις μετρήσεις μου σπίτι κι έτρωγα λίγο πιο συγκεκριμένα (όχι δίαιτα και έλλειψη σε κάτι) και ΌΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ! Ούτε σαν ιστορικό δεν μου το σημείωσαν όταν μπήκα να γεννήσω! Γέννησα πέρσι το μωρό μου 2,820. Με το καλό λοιπόν και το δικό σου μωράκι και ΜΗΝ αγχώνεσαι... είναι φυσιολογικό και περνάει!! Όλα καλά θα πάνε θα δείς!

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και να σου ζήσει το μπεμπάκι σου!

Έχω στεναχωρεθεί γιατί κι εγώ πρόσεχα αρκετά.. Δεν έχω τύψεις, νεύρα έχω περισσότερο! :mrgreen: Μετρήθηκα χθες μια ώρα μετά το φαγητό (είχαν τα πεθερικά μετρητή ζαχάρου) και ήταν χαμηλό. Αναθάρρησα λίγο μπορώ να πω, γενικά η ψυχολογία μου είναι πολύ καλύτερη σήμερα. Πιστεύω κι εγώ πως με ακόμα καλύτερη διατροφή δεν θα έχω θέμα. Σε έβαλε να ξανακάνεις καμπύλη ή εφόσον ήταν οκ οι μετρήσεις ζαχάρου και οι μετρήσεις του μωρού δεν χρειάστηκε?

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και να σου ζήσει το μπεμπάκι σου!

Έχω στεναχωρεθεί γιατί κι εγώ πρόσεχα αρκετά.. Δεν έχω τύψεις, νεύρα έχω περισσότερο! :mrgreen: Μετρήθηκα χθες μια ώρα μετά το φαγητό (είχαν τα πεθερικά μετρητή ζαχάρου) και ήταν χαμηλό. Αναθάρρησα λίγο μπορώ να πω, γενικά η ψυχολογία μου είναι πολύ καλύτερη σήμερα. Πιστεύω κι εγώ πως με ακόμα καλύτερη διατροφή δεν θα έχω θέμα. Σε έβαλε να ξανακάνεις καμπύλη ή εφόσον ήταν οκ οι μετρήσεις ζαχάρου και οι μετρήσεις του μωρού δεν χρειάστηκε?

Σ'ευχαριστώ για τις ευχές! Χαίρομαι που είσαι καλύτερα σήμερα...! Ναι λογικό να έχεις και νεύρα αφού προσέχεις μα πραγματικά δεν έχει καμία σημασία λένε κι οι γιατροί... απλά το δημιουργεί η εγκυμοσύνη ό,τι κι αν κάνουμε...:shock: Όχι, δεν με έβαλε να ξανακάνω καμπύλη απλώς μου έδωσε μετρητή και το μετρούσα πρωϊ νηστική και μια ώρα μετά το μεσημεριανό και βραδυνό για ένα μήνα (Ήμουν στον 6ο). Ρύθμιση διατροφής έκανα απλά (λίγο από όλα με συνδυασμούς), μια χαρά, δε στερήθηκα κάτι και ποτέ δεν πέρασα το όριο στις μετρήσεις. (δυό τρείς φορές μόνο μετά από γιορτές χιχι):-D

Εσένα φαίνεται πάντως πολύ πιο μικρή η αυξημένη τιμή.. Μάλλον έχουμε γιατρό ψείρα και καλύτερα έτσι!;) Σίγουρα θα ισορροπηθεί και εσένα σύντομα θα δείς! Ό,τι άλλο θελήσεις στη διάθεσή σου!

Θετικές σκέψεις κι όλα καλά θα πάνε!!:D

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου, έκλεισα ραντεβού για αύριο οπότε αναμένω οδηγίες. Ελπίζω να μην είναι πολύ αυστηρός! :P

Λοιπόν πήγα στον ενδοκρινολόγο, μου είπε πάνω κάτω αυτά που με περίμενα. Μου είπε πως πιθανότερα δεν έχω πρόβλημα, μου έδωσε κάποιες γενικές οδηγίες και μου ένα μηχανάκι να μετριέμαι 1 ώρα μετά το μεσημεριανό και 1 ώρα μετά το βραδυνό. Αν είναι κάτω από 140 είμαι οκ, όσο πιο κάτω τόσο καλύτερα. Αν παρατηρώ ότι κάποιο φαγητό μου ανεβάζει το ζάχαρο δεν το αποκλείω, μειώνω την ποσότητα του. Γενικά, δεν ήταν καθόλου αυστηρός, ίσως επειδή είχα θέμα μόνο με τη μια μέτρηση κι αυτή ήταν οριακή.

Μου είπε να σημειώσω τις μετρήσεις μου και να τον πάρω τηλέφωνο σε μια εβδομάδα να του τις πω κι αναλόγως θα κινηθούμε. Φαντάζομαι δηλαδή αν έχω καλές μετρήσεις συνεχίζω απλά διατροφή και μετρήσεις (ίσως λιγότερες).

Δεν θέλω να σκέφτομαι πως δεν θα έχω καλές οπότε δεν φαντάζομαι αυτό το σενάριο! :P

Διαφημίσεις

Λοιπόν πήγα στον ενδοκρινολόγο, μου είπε πάνω κάτω αυτά που με περίμενα. Μου είπε πως πιθανότερα δεν έχω πρόβλημα, μου έδωσε κάποιες γενικές οδηγίες και μου ένα μηχανάκι να μετριέμαι 1 ώρα μετά το μεσημεριανό και 1 ώρα μετά το βραδυνό. Αν είναι κάτω από 140 είμαι οκ, όσο πιο κάτω τόσο καλύτερα. Αν παρατηρώ ότι κάποιο φαγητό μου ανεβάζει το ζάχαρο δεν το αποκλείω, μειώνω την ποσότητα του. Γενικά, δεν ήταν καθόλου αυστηρός, ίσως επειδή είχα θέμα μόνο με τη μια μέτρηση κι αυτή ήταν οριακή.

Μου είπε να σημειώσω τις μετρήσεις μου και να τον πάρω τηλέφωνο σε μια εβδομάδα να του τις πω κι αναλόγως θα κινηθούμε. Φαντάζομαι δηλαδή αν έχω καλές μετρήσεις συνεχίζω απλά διατροφή και μετρήσεις (ίσως λιγότερες).

Δεν θέλω να σκέφτομαι πως δεν θα έχω καλές οπότε δεν φαντάζομαι αυτό το σενάριο! :P

Μπράβο κορίτσι!!! Προληπτικά γίνονται αυτά για να προφυλαχτούμε! Μην ανησυχείς λοιπόν! Χωρίς άγχος γιατί κι αυτό ανεβάζει τις μετρήσεις, θα τρώς και θα μετράς και θα δείς ότι έτσι θα είσαι και πιο ήσυχη ψυχολογικά!:D

Καλή συνέχεια λοιπόν με ηθικόν... ανεβασμένο!!!!:wink:

Marakiz στις μετρησεις πρεπει να προσθεσεις το σακχαρο νηστειας κ μια ωρα μετα το πρωινο.οι μετρησεις πρεπει να κατω απο 90 το πρωι κ κατω απο 120 ολες οι μεταγευματικες.εαν δεν σου τα ειπε ετσι να τον αλλαξεις.δεν ειναι γνωστης.ασε που για τετοιες περιπτωσεις αναζητουμε διαβητολογο που ασχολειται με κυηση.ο ενδοκρινολογος δεν ειναι αρμοδιος.

Marakiz στις μετρησεις πρεπει να προσθεσεις το σακχαρο νηστειας κ μια ωρα μετα το πρωινο.οι μετρησεις πρεπει να κατω απο 90 το πρωι κ κατω απο 120 ολες οι μεταγευματικες.εαν δεν σου τα ειπε ετσι να τον αλλαξεις.δεν ειναι γνωστης.ασε που για τετοιες περιπτωσεις αναζητουμε διαβητολογο που ασχολειται με κυηση.ο ενδοκρινολογος δεν ειναι αρμοδιος.

Ο γυναικολόγος μου είπε να δω ενδοκρινολόγο και έψαξα βασικά κάποιον που να ασχολείται και με διαβήτη κύησης, έτσι τουλάχιστον γράφει στο βιογραφικό του. Το σάκχαρο νηστείας όλους τους μήνες της εγκυμοσύνης μου ήταν χαμηλό, έπαιζε 75-80, μήπως το είδε στις εξετάσεις και για αυτό δεν μου ζήτησε να το τσεκάρω το πρωί? Μου είπε να σημειώσω τις τιμές μια ώρα μετά από τα μεγάλα γεύματα και να επικοινωνήσω μαζί του την άλλη εβδομάδα για να δούμε πως θα κινηθούμε. Δεν μου τα είπε καλά λες??

Εγω δεν λεω οτι εχεις προβλημα αλλα πρεπει να το χεις απο κοντα.κ γι αυτο θες καλο γιατρο.γι αυτο σε συμβουλεψε ο γυναικολογος σου.το οτι δηλωνει ομως καποιος ενδοκρινολογος οτι ασχολειται με τον διαβητη κυησης αυτο ειναι μπακαλιστικο.ετσι την πατησα κ εγω.θελεις διαβητολογο.τωρα αν εχει παραλληλα κ τις δυο ειδικοτητες ακομη καλυτερα.

Εγω δεν λεω οτι εχεις προβλημα αλλα πρεπει να το χεις απο κοντα.κ γι αυτο θες καλο γιατρο.γι αυτο σε συμβουλεψε ο γυναικολογος σου.το οτι δηλωνει ομως καποιος ενδοκρινολογος οτι ασχολειται με τον διαβητη κυησης αυτο ειναι μπακαλιστικο.ετσι την πατησα κ εγω.θελεις διαβητολογο.τωρα αν εχει παραλληλα κ τις δυο ειδικοτητες ακομη καλυτερα.

Για τον καλό γιατρό συμφωνώ, δεν λέω πως αυτός δεν είναι καλός αλλά είναι κοντά, είδα πως ασχολείται και με διαβήτη κύησης και πήγα εκεί για αρχή. Είχα στο μυαλό μου να δω πως θα πάω με τις μετρήσεις και αν δεν είναι καλές τότε να το ψάξω περισσότερο, ενδοκρινολόγο είχα όμως και πάλι στο μυαλό μου. Ο γυναικολόγος θα πρεπε λες να μου συστήσει διαβητολόγο και όχι ενδοκρινολόγο? Κι εδώ στο φόρουμ όσο έχω προλάβει να διαβάσω, ενδοκρινολόγο έχουν συστήσει σε κοπέλες με αυξημένη καμπύλη. Επειδή φαίνεται πως το κατέχεις γι αυτό σε ρωτάω. Πως την πάτησες εσύ?

εγω ειχα κ εχω αυξημενο σακχαρο νηστειας.χρειαζομουν ινσουλινη με το καλημερα.εχω καθεξιν γι αυτο το λογο.πηγα σε ζουπα κ σουβατζογλου.κ οι δυο τα ιδια μου ειπαν.ο σουβατζογλου μαλιστα με εβαλε σε βραδινη ινσουλινη απο πριν.κ φυσικα μου τονισε τον απολυτο αυτοελεγχο στη διατροφη.κ οι δυο ομως εχουν την ειδικευση διαβητολογου κ ασχολουνται με κυησεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Να ρωτήσω κάτι? Πότε μετράτε το σάκχαρό σας? Μια ώρα μετά την έναρξη ή μια ώρα μετά το τέλος του γεύματος? Εγώ μετράω μια ώρα ΑΦΟΥ έχω τελειώσει το γεύμα. Καλά κάνω ή τσάμπα χαίρομαι με τις μετρήσεις μου?

Με διάφορες δοκιμές και μετρήσεις που έκανα εκεί που ανεβαίνει εύκολα το ζάχαρο μου είναι μετά το πρωινό. Δηλαδή κάτι που μπορεί το απόγευμα να είναι μια χαρά μέσα στα φυσιολογικά όρια, το πρωί μπορεί να εκτιναχθεί! Κατά τα άλλα έχω μέσο όρο μεταγευματικά 100 ενώ δύσκολα ξεπερνάει το 120 ακόμα και στην περίπτωση που φάω κάτι όχι φιλικό στο ζάχαρο.

Να ρωτήσω κάτι? Πότε μετράτε το σάκχαρό σας? Μια ώρα μετά την έναρξη ή μια ώρα μετά το τέλος του γεύματος? Εγώ μετράω μια ώρα ΑΦΟΥ έχω τελειώσει το γεύμα. Καλά κάνω ή τσάμπα χαίρομαι με τις μετρήσεις μου?

Με διάφορες δοκιμές και μετρήσεις που έκανα εκεί που ανεβαίνει εύκολα το ζάχαρο μου είναι μετά το πρωινό. Δηλαδή κάτι που μπορεί το απόγευμα να είναι μια χαρά μέσα στα φυσιολογικά όρια, το πρωί μπορεί να εκτιναχθεί! Κατά τα άλλα έχω μέσο όρο μεταγευματικά 100 ενώ δύσκολα ξεπερνάει το 120 ακόμα και στην περίπτωση που φάω κάτι όχι φιλικό στο ζάχαρο.

Καλησπέρα γλυκια μου. Το ζάχαρο το μετράμε μια ωρα αφού τελειώσουμε το γεύμα μας. Στην μια ωρα ειναι η μέγιστη τιμή του. Στο δίωρο εχει πέσει.

Καλησπέρα γλυκια μου. Το ζάχαρο το μετράμε μια ωρα αφού τελειώσουμε το γεύμα μας. Στην μια ωρα ειναι η μέγιστη τιμή του. Στο δίωρο εχει πέσει.

Ωραία να συνεχίσω να χαίρομαι! :-P

Έφαγα φλασιά πριν λίγο και αναρωτήθηκα.

Ευχαριστώ! Έχεις κι εσύ θέμα με το ζάχαρο?

Ωραία να συνεχίσω να χαίρομαι! :-P

Έφαγα φλασιά πριν λίγο και αναρωτήθηκα.

Ευχαριστώ! Έχεις κι εσύ θέμα με το ζάχαρο?

Εμείς εχουμε οικογενειακό ιστορικο με το ζάχαρο και εγω ειχα και πολυκυστικες οποτε τωρα που ειμαι έγκυος προσπαθώ να το προσέχω γιατί οι πολυκυστικες μπορει να κάνουν δίκη τη κύησης. Εχει και ο άντρας μου ζάχαρο και έτσι το εχω ψάξει οσο μπορω το θέμα. Παντως οι τιμές σου ήταν πολυ καλές. Να σου κάνω μια ερώτηση. Σοκολάτα τρως ή οχι. Τελευταία την ζητάω πολυ και απο την μια εχω τύψεις οταν τρωω απο την άλλη μου λένε δεν κάνει να ζηλεύω. Καμπύλη ζαχαρου ποτε έκανες ήταν καλή;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...