Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΝΑΔΕΣ

mamaemy

Recommended Posts

Καλημέρα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απέκτησα πανάδες. Μου είχαν πει λοιπόν να μην ανησυχώ, διότι μόλις γεννήσω θα φύγουν. Δυστυχώς, μετά από ένα χρόνο δεν έχουν φύγει ακόμα και η ψυχολογία μου είναι χάλια. Είχα μια χαρά πρόσωπο και τώρα...Θα ήθελα, αν έχει αντιμετωπίσει κάποια μαμά ανάλογο πρόβλημα να μου προτείνει οτιδήποτε (θεραπεία, δερματολόγο με εξειδίκευση στις πανάδες και ότι άλλο μπορεί να με βοηθήσει)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πανάδες είχα αποκτήσει απο τον ήλιο και στην εγκυμοσύνη έγιναν ακόμη πιό έντονες.

Βασικά υπάρχουν κάποιες λευκαντικές κρέμες, αλλά πρέπει να τις χρησιμοποιείς και μετά να μην βγαίνεις στο φώς. Μάλιστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες απαγορεύεται η χρήση τους. Μπορείς να ρωτήσεις στο φαρμακείο για καλλυντικές κρέμες της Propoline, la roche posay, vichy(υπάρχουν και φαρμακευτικές - είχα πάρει μια, ήταν πανάκριβη καιδεν έκανε τίποτα σχεδόν).

Απέφευγε τον ήλιο ή βάζε αντιλιακό πάντα.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απεκτησα κι εγω(ευτυχώς μονο μία πανάδα) στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στο μέτωπο.Δεν εχει φύγει μέχρι τώρα αλλά απ'οτι μου έχουν πει δεν προκειται να φύγει ποτέ. Αυτο που πρέπει να κάνουμε φίλες μου είναι να χρησιμοποιούμε ΠΑΝΤΑ αντιηλιακή κρέμα την ημέρα και φυσικά Ν'ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ γιατι γίνονται πιο έντονες. Το καλοκαίρι κυκλοφορούμε ΠΑΝΤΑ με καπελάκι στα μαλλιά. Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιούμε αυτές τις λευκαντικές κρέμες που κυκλοφορούν γιατί κρύβουν κινδύνους.:D:D:D

.png

Εγω είχα και απο πριν πανάδες αλλα κατά τη διάρκεια τησ εγκυμοσύνης έγιναν΄πολύ έντονες, ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω,(΄σαν χάρτης έμοιαζε΅:)))} Πρέπει να αποφεύγεις τον ήλιο και να καθαρίζεις τακτικά το πρώσωπό σου. Με τις κρέμες που χρησιμοποίησα δεν είδα κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

.png

.png

Δυστυχώς δεν έχω ώρα να γράψω τώρα.... αλλά είμαι βετεράνος στο θέμα 8)8)8)

Το ρεζουμέ μου είναι " Αντηλιακό , αντηλιακό αντηλιακό!!!!" Και όχι κανένα αντηλιακό φαμφάρα τυπου clinique, estee, chanel...ktl ή copertone carroten και τα συναφή αλλά φαρμακευτικό ΦΩΤΟΣΤΑΘΕΡΟ και με μεγάλο δείκτη προστασίας για όλο το φάσμα των ακτινών (UVA ΚΑΙ UVB).

Avene, La roche posay, Bioderma, Frezyderm, Ducray μερικές επιλογές (επέλεξε τους δείκτες 40+) Απο το πρωί (κανονικά ΚΑΙ όταν δεν βγαίνεις από το σπίτι) και κάθε πρωί, βρέξει χιονίσει.

Ξέχνα laser, αποξέσεις,....θα βοηθήσουν περιστασιακά και μετά το πρόβλημα θα επανέλθει μεγαλύτερο!

Υπαρχεί θεραπεία με υδροκυνόνη που κάνουν οι δερματολόγοι και είναι αποτελεσματική, αλλά δεν είναι τόσο αθώα η ουσία και επίσης αν δεν χρησιμοποιείς αντηλιακό ευλαβικά, δώρον άδωρον!

Αν έχεις ερωτήσεις για το θέμα, στείλε μου pm. Παλεύω χρόνια με μέλασμα! :wink:

Διαφημίσεις

Erica, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Έχω ξεκινήσει θεραπεία σε δερματολόγο με μια αλοιφή που περιέχει υδροκινόνη. Όταν λες δεν είναι τόσο αθώα η ουσία, πες μου σε παρακαλώ τί εννοείς.

Ο δερματολόγος μου είπε μετα να κάνουμε χημικά peeling. Έχεις κάνει εσύ ποτέ; Και κάτι ακόμα το μέλασμα που αναφέρεις είναι κάτι παρόμοιο με τις πανάδες; Και σε σένα σου εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Πού σου έχει εμφανιστεί, γιατί εμένα είναι στο πρόσωπο. Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου. Αλλά δεν ξέρω τί να κάνω και φοβάμαι σαφώς μια δεύτερη εγκυμοσύνη. Πώς θα γίνω; Είναι πολύ άσχημο να μην νοιώθεις ωραία με τον εαυτό σου.

Να σαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.

Υ.Γ. Προσπάθησα να στείλω πμ αλλά μένει στα εξερχόμενα.

mamaemy,

σου απάντησα στο pm!

Χημικό peeling δεν έχω κάνει γιατί συνήθως επιδεινώνει την κατάσταση.

Το μέλασμα ή χλόασμα (ή "μάσκα της εγκυμοσύνης") συγχέεται πολύ συχνά - και απο τους δερματολόγους - με τις κοινές πανάδες. Δεν είναι πανάδες ομως.

Σας προτείνω να το ψάξετε λιγάκι στο Internet αν σας απασχολεί τόσο (key words: melasma, chloasma, pregnancy mask)

Η υδροκυνονη (hydroquinone) έχει κατηγορηθεί για καρκινογόνος ουσία σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις και για μακροχρονια χρήση και σε κάποιες χώρες έχει απαγορευτεί εντελώς. Εδω χρησιμοποιείται ακόμη αλλά την δίνουν για μικρά χρονικά διαστήματα.

Πάντως είναι ακόμα, η πιο αποτελεσματική μέθοδος εντιμετώπισης (σε συνδυασμό πάντα με αντηλιακό).

Ξέρω πως είναι να κυκλοφορείς με αυτά τα σημάδια πάνω σου (τα έχω και εγώ στο πρόσωπο: κάτω απο τα μάτια , στο μέτωπο και στο πηγούνι)... Ξέρω τι παθαίνει η ψυχολογία σου!... Με φροντίδα, προσπάθεια και πολύ αντηλιακό έχω καταφέρει και έχουν ασπρίσει αρκετά. Με makeup δεν φαίνονται πλέον καθόλου (παλια με makeup γίνονταν γκρι! ). Αλλά και χωρίς makeup οι άλλοι (που δεν έχουν την μύγα ) δεν τα παρατηρουν.

Ολα αυτά το χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι όσο και αν προστατεύομαι γίνομαι χαρτης....!

Τι να κάνεις ομως!?!? Μετα απο κοντα 10 χρόνια που το έχω (γιατί εμένα εμφανίστηκε πολύ πριν την εγκυμοσύνη) συνηθησα....

• 9 months later...

Διαβάζω και τρομάζω!!!!

Έχω και εγώ αυτό το χλόασμα, ΟΛΟ το πρόσωπό μου είναι γεμάτο λεκέδες, και σήμερα παρατήρησα ότι αντί να μειώνεται -όπως περίμενα, αφού έχω γεννήσει εδώ και 5 μήνες- αυξάνει! Δηλαδή δεν θα φύγει ποτέ;;;; :shock::shock::shock: Τι να κάνω; Το έχει αντιμετωπίσει καμιά μαμά με τη βοήθεια δερματολόγου; Ψάχνω έναν καλό δερματολόγο. :roll:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Καλησπερα σας. Και γω πριν τις εγκυμοσύνες μου είχα πανάδες αλλα και κατα την διάρκεια αυτών αυξηθηκαν τόσο που όπως είπατε οι περισσότερες σαν χαρτης έγινε το πρόσωπο. Φυσικά, μπορω να πω ότι εδω και 40 ημέρες που γέννησα και είμαι συνεχώς σπίτι αυτές που προήλθαν από την εγκυμοσύνη εξασθένησαν σε κάποιο βαθμό. Από λευκαντικές και γω είχα χρησιμοποιήσει αλλά αποτέλεσμα δεν είδα. Η αδερφή μου όμως, μετά από πολλά πειράματα σε κεντρα αισθητικής, κατέληξε να κάνει μια μάσκα από αβγό και μέλι και να την βάζει στο πρόσωπο για όσο ...αντέχει. Είδε καλά αποτελέσματα.

Αν θελετε να το δοκιμάσετε: χτυπάτε το ασπράδι του αβγού να γίνει μαρέγκα και προσθέτετε μέλι. Παίρνετε το μείγμα και το βάζετε στο πρόσωπο. Ανανεώνετε την μάσκα κάθε φορά που στεγνώνει ( αν φυσικά έχετε όρεξη, αντοχή και δεν κολλησαν οι μύγες).

Καλά αποτελέσματα...

• 1 χρόνο μετά...

αχ!βρε κοριτσια εδω και 4 καλοκαιρια το προσωπο μου γινετε χαρτογραφημενο οπως διαβασα μερικες να λετε ποιο πανω!τωρα παλι αρχισε να φαινετε τον χειμωνα τπτ παντα με κρεμα για τις παναδες και αντιλιακη ομως δεν μπορω αλλο τι ειναι τωρα αυτο?και γτ τα τελευταια χρονια?τωρα πηρα την bronzage anti-age για anti-rides και anti-taches της lierac.κανει δουλεια γτ περισσι που βαρεθηκα και δεν εβαζα τετοιο καιρο και για κανα μηνα ημουν μη χειρωτερα αλλα δεν σταματανε να βγαινουν και αμα αρχισουμε τα μπανια εκει ειναι ολα τα λεφτα!το λεμονι λετε να κανει τπτ?

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Διαφημίσεις

καλημερα...ομοιοπαθουσα και εγω.....!!!

στη τριτη εγκυμοσυνη το προβλημα εγινε πιο εντονο και δυστυχως μονιμο....

το χειμωνα ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα ....το καλικαιρι αστα μα πανε....το εχω στο μετωπο και πανω απο τα χειλια[σα μουστακι]και στο πανω χειλος ειναι πιο εντονη η γραμμη των χειλιων[λες και εχω με μολυβι κανει το περιγραμμα]

ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι μελασμα και οτι με θεραπεια μπορει να ελλατωθει μεχρι 70%....αλλα οχι το καλοκαιρι θεραπεια[το φως του ηλιου και συνδυασμος με την κρεμα μπορει να χειροτερεψει τα πραγματα...]μου ειχε δωσει μια κρεμουλα μονο για βραδυ[η οποια μυριζει και λιγο ασχημα]και πολυ πολυ αντιλιακο κατα τη διαρκεια της ημερας....και οτι και αν κανω νομιζω οτι τα βλεπω!!!αστα!!

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

βικυ μου εγω το χω σε ολο το προσωπο!και τα τελευταια δυο χρονια και πανω στο αριστερο ματι εκτος απο την μυτη και στην βαση της ξερεις πως φαινομαι οταν γυνουν πολυ εντονα?αφου πιανω ανθρωπους στον δρομο να με κοιταν καμια φορα οταν ειναι εντονα και ντρεπομαι γμτ!δεν θα αντεξω κι αλλο καλοκαιρι ετσι ευτυχως το χειμωνα με την κρεμα της λιερακ φευγουν λες το λεμονι να αποχρωματιζει?λεω να βαλω μαζι με μελι που ναι θρεπτικο..απο μονη μου τωρα,μου παν για σπαθολαδο το βαλα κανα μηνα αλλα τπτ βγηκαν

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

βικυ μου εγω το χω σε ολο το προσωπο!και τα τελευταια δυο χρονια και πανω στο αριστερο ματι εκτος απο την μυτη και στην βαση της ξερεις πως φαινομαι οταν γυνουν πολυ εντονα?αφου πιανω ανθρωπους στον δρομο να με κοιταν καμια φορα οταν ειναι εντονα και ντρεπομαι γμτ!δεν θα αντεξω κι αλλο καλοκαιρι ετσι ευτυχως το χειμωνα με την κρεμα της λιερακ φευγουν λες το λεμονι να αποχρωματιζει?λεω να βαλω μαζι με μελι που ναι θρεπτικο..απο μονη μου τωρα,μου παν για σπαθολαδο το βαλα κανα μηνα αλλα τπτ βγηκαν

koufetaki σε καταλαβαινω .....καποια στιγμη ...φιλες ...με ρωτησαν που χτυπησα στο μετωπο!!!αυτη η κρεμα της λιερακ ..ετσι τη ζητας;;ειναι μονο για χειμωνα;; εμενα περα απο αυτη που μυριζει ασχημα [καλοκαιρι]για το χειμωνα μου εδωσε μια φτιαχτη!!για το λεμονι δεν ξερω...παντως η γιαγια μου οταν ηταν πιο μικρη περναγε τα χερια της με λεμονι για να μην παναδιασουν αλλα για προσωπο ...δε ξερω!!το σπαθολαδο τι ειναι;;

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

• 7 months later...

δεν λενε να φυγουν, νομιζα οτι μετα την εγκυμοσυνη θα με αποχαιρετουσαν, αλλα τιποτα...

οι λευκαντικες κρεμες που πηρα απο το φαρμακειο δεν εκαναν κατι, μπορει να εγινα και χειροτερα..

καμια ιδεα?

εχετε ακουσει κατι??

MD1op3.png

Διαφημίσεις

• 6 months later...

Κοριτσάκια μου μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλλαγώ από τις πανάδες ? Μερικές μου έχουν μείνει από την εγκυμοσύνη και οι άλλες από τον ήλιο.

Έχω ακούσει για λεύκανση. Τι ακριβώς είναι , έχει κάνει καμμιά σας ?

Κορίνα μια δερματολόγος στο Ρίο πριν χρόνια μου έδωσε συνταγή για φτιαχτή κρέμα η οποία κατά την γνώμη μου είναι αρκετά καλή. Το θέμα είναι όμως ότι προκαλεί τερατογέννεση:(

Εγώ την βάζω τώρα συστηματικά και έχω δει καλά αποτελέσματα- όχι θαύματα όμως;)

Κοριτσάκια μου μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλλαγώ από τις πανάδες ? Μερικές μου έχουν μείνει από την εγκυμοσύνη και οι άλλες από τον ήλιο.

Έχω ακούσει για λεύκανση. Τι ακριβώς είναι , έχει κάνει καμμιά σας ?

Εναν τροπος να απαλλαγεις απο αυτες ειναι το χημικο peeling κ τα οξεα φρουτων(οχι κ τοσο δραστικα) ,με δυο τρεις φορες τον χειμωνα θα δεις διαφορα(καλοκαιρι απαγορευονται θεραπειες για τις παναδες,βαζε αντιηλιακο 50+να μην γινουν περισσοτερες).Ειναι πιο οικονομικη μεθοδος σε σχεση με το laser που ειναι πιο επεμβατικο.

Καπου μια κοπελα ανεφερε κ μια φτιαχτη κρεμα που οντως κανει δουλιτσα αλλα περιεχει την υδροκινονη,ειναι μια ουσια που εχει παρενεργειες αλλα η ποσοτητα που μπαινει στην κρεμα ειναι ελαχιστη οποτε δεν απαγορευεται να την χρησιμοποιει ο κοσμος.

Ολες αυτες οι θεραπειες που ανεφερα γινονται μονο απο ιατρους δερματολογους.

Ειχα βγαλει μια τεραστια παναδα (σαν δυο φορες το νυχι του μεγαλου δακτυλου) στον κροταφο. Πηγα στο δερματολογο γιατι απλωνε . Την ειχα 3-4 χρονια. Επιτοπου μου την εκαψε χωρις ναρκωση. Για τρεις εβδομαδες ειχα ενα καπαλο που επεσε και δεν φαινοταν τιποτε απο κατω. Τωρα δεν υπαρχει τιποτα σε αυτο το σημειο. Κοστος 50 ευρω. Μου ειπε να προσεχω τα αρωματα το καλοκαιρι και να βαζω αντιηλιακο απο φαρμακειο. Μεχρι 30 βαθμους μου ειπε φτανει. Το 50αρι δεν μπορει να το απορροφησει το προσωπο. Μεχρι ενα σημειο μπορει να απορροφησει απο φιλτρα. Μπορει ομως να ειναι και μεταβολικο μου ειπε ή ορμονολογικο γιατι παιδια δεν εχω κανει.

Ειχα βγαλει μια τεραστια παναδα (σαν δυο φορες το νυχι του μεγαλου δακτυλου) στον κροταφο. Πηγα στο δερματολογο γιατι απλωνε . Την ειχα 3-4 χρονια. Επιτοπου μου την εκαψε χωρις ναρκωση. Για τρεις εβδομαδες ειχα ενα καπαλο που επεσε και δεν φαινοταν τιποτε απο κατω. Τωρα δεν υπαρχει τιποτα σε αυτο το σημειο. Κοστος 50 ευρω. Μου ειπε να προσεχω τα αρωματα το καλοκαιρι και να βαζω αντιηλιακο απο φαρμακειο. Μεχρι 30 βαθμους μου ειπε φτανει. Το 50αρι δεν μπορει να το απορροφησει το προσωπο. Μεχρι ενα σημειο μπορει να απορροφησει απο φιλτρα. Μπορει ομως να ειναι και μεταβολικο μου ειπε ή ορμονολογικο γιατι παιδια δεν εχω κανει.

Με κρυογονο τη εκαψε?αυτο δεν γινεται σε παναδες απλες,μικρες κ εκτεταμενες σ' ολο το προσωπο!

Κ αυτο με τον δεικτη προστασιας δεν υπαχει σε καμια βιβλιγραφια της κοσμητολογιας κ των καλλυντικων..απορω που το διαβασε αυτο ο γιατρος:rolleyes:

To αντιηλιακό είναι το Α και το Ω και όσο πιο ψηλός δείκτης τόσο το καλύτερο και φυσικά πάντα αγορασμένο από φαρμακείο.

Το laser δεν ενδείκνυται για πανάδες και το πήλιγκ είναι μόνο για επιφανειακές βλάβες, οι πανάδες είναι στην κατώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας:shock:

Εγώ χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό μια αντιηλιακή κρέμα που βάζουν όσοι έχουν καρκίνο του δέρματος ή έχουν κάνει μεταμόσχευση και είναι φοβερή;)

Ναι το ξερω οτι προφανως δεν μπορει να καψει πολλες μικρες παναδες.

Δε ξερω τι μηχανημα χρησιμοποιησε παντως ηταν μια μεταλλικη ραβδος στρογγυλεμενη στην κορυφη και οταν το εκανε μυριζε καμενο. Μαζι μου εκαψε και 3-4 διογκωσεις στο μετωπο (μου ειπε οτι ηταν διογκωμενοι σμηγματογονοι αδενες). Με ρωτησε αν φοραω αντιηλιακο και του ειπα της avene το 50 αρι και μου ειπε καλα κανω αν και μονο μεχρι ενα σημειο μπορει να απορροφησει το δερμα αναλογα το δερμα συνηθως μεχρι 30. Τωρα αν κανει λαθος δε ξερω. Παντως στην περιοχη που μενω τον εχουν για καλο δερματολογο. Και καποιες ελιες που μου ειχε αφαιρεσει και καποιο προβλημα με τα νυχια μου μετα απο τραυματισμο σε ολες τις περιπτωσεις δεν ειχα ποτε παραπονο. Δε θα ελεγα κατι απο μονη μου ή για να παραπλανησω τις κοπελες. Αν δεν ισχυει τι να πω... Ετσι μου ειπε...

To αντιηλιακό είναι το Α και το Ω και όσο πιο ψηλός δείκτης τόσο το καλύτερο και φυσικά πάντα αγορασμένο από φαρμακείο.

Το laser δεν ενδείκνυται για πανάδες και το πήλιγκ είναι μόνο για επιφανειακές βλάβες, οι πανάδες είναι στην κατώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας:shock:

Εγώ χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό μια αντιηλιακή κρέμα που βάζουν όσοι έχουν καρκίνο του δέρματος ή έχουν κάνει μεταμόσχευση και είναι φοβερή;)

Και εμενα θα με ενδιεφερε αυτη ηκρεμα γιατι εχω πολυ ασπρο δερμα. Αν θεωρειται διαφημιση μπορεις να τη στειλεις με π.μ.?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...